Szevasztok! Nem régiben, (23-án) vettem én egy Robi-151 gépet ami fél évet állt egy helyben. Csupa 20.000ft ért, igaz indult is 2 rántásra, a lábán jött haza is 400m-t utána neki kezdtem szépitgetni, igaz a hajtóművet azt fel kellet csapágyazni, illetve szimeringezni. De szerintem ennyiért ajándék volt. Volt meló vele, de a végeredmény csodálatos! Kicseréltem a főtengely szimeringeket is, mivel az alsó kicsit elengedte az olajat! De most mar szépen dolgozik! Egy pár képet rakok fel ha nem gond! Szépnapot nektek!
Van egy 151es hajtóművem , járó kerékkel , mankó kerékkel + 3db 5kg (Terra kis súly) esztétikussan ráépítve . A hajtóműben ,kerékben 10 én üzemóra van . 23000 ért vihető Kosdról tel sz;20/80 egy-egy 859 is érdeklődhetsz .
Úgy néz ki a gyújtás rendbe jött. Beállítottam a gyújtótekercset, a két kisebbet meg kiszórtam belőle. Most, hogy utánanéztem tudtam meg mire valók. Ejjel úgysem kapálok. XD
Megforgattam, fúróval. Volt pár rendszertelen pöffenés, durrant is egyet, de nem indult el. A porlasztóra terelődött a gyanú. Amal van rajta. Úgy tűnik mintha sokat kapna és azt is inkább permetezi mint porlasztja. A szelep -amit az úszó mozgat- végén csúcsos gumi tömítés van,szerintem magasabb az úszó házban a benzin szint, de mivel műanyag nem lehet állítani rajta.
A pillangó szelep tengelye is jól láthatóan ki van kopva és a keverék állító csavar gumi tömítése is lötyögős.
Szóval ha van valakinek egy elfogadható állapotú porlasztója ami jó rá, akkor vevő lennék rá, ha árban is meg tudunk egyezni.
Két modulom is van.Mindkettővel próbáltam de nem indult be egyikkel sem.
Megrázott rendesen, de például ha csak odarakom a csupasz kábel végét hatalmas szikrát húz.Gyertyával jóval kisebb.Másik pipával is próbáltam,de ugyan az.
Kipufogó nincs eldugulva? Próbáld meg kipufogó nélkül beindítani.
Gyujtás időpontja jó? Levenném azt a lendkereket megnézni hogy nem nyírta-e el az éket.
A szikra elég erős? Attól hogy a gyertyát kiszedve szikrázik nyomás alatt nem biztos. Próbaképpen üsd össze a gyertyánál a szikraközt felére és úgy próbáld beindítani.
Főtengelyszimmeringek jók? Szereléskor nem sérültek meg? A rugó nem ugrott le valamelyikről?
Eddig csak olvasó voltam, de most olyan problémába szaladtam, ami eddig kifogott rajtam.
Adva van egy Robi 151-es a nyolcvanas évek végéről, mely végig a családnál volt, Eddig remekül működött illetve mindig meg lehetett javítani, ha vmi baj volt vele.
Tavaly ősszel még gond nélkül felkapáltam vele a telket.
Télen nem történt vele semmi, fedett helyen feltöltve vészelte át a telet.
Tavasszal elővettem. Beindult rendesen. Dolgoztam vele kb 10 percet majd megállt mint a szög. Se tőled se hozzád. Otthagytam, pihent elindult megint kapáltam de már annyit nem tudtam, megint megállt.
Szétszedtem tankot karbit (amal), nem volt dugulás. Szikra volt, nem ducatis.
Összeraktam megint ment egy kicsit megint megállt. Erre szétkaptam teljesen. Az alsó szimmering eresztett.Kicseréltem mind a kettőt. A hengert leszedve elég sok húzás volt benne az alsó részen így felfurattam. Még alapméretes volt. Gyürü dugó csapszeg csere. A csapágyak nem kotyogtak így nem bántottam őket.
Ősszerakva simán beindult. Öröm volt hallani milyen pattogós hangja lett megint. Kb fél órát dolgoztam vele és megint megállt mint a szög. Cseréltem gyertyát, gyújtómodult pipát. pihentetés után kicsit beindult, fuldoklott mint ami sokat kapott, azt kidolgozta magából kicsit, ment aztán megint megállt. Azóta megint nem indul.
Szikra van benzin jön, csak nem megy a dög. Kezd már fogyni a türelmem.
Az a kérdésem lehet-e esetleg karbi gond? Milyen karbit lehetne rátenni?
Van egy robi 151 rex maxi gépem.A problémám vele,hogy indítás után megy kb 3-4 percet ennyit tudok vele dolgozni és leáll.Utána indítás egyszer szívatóval 2-3-szor szívató nélkül és megint tudok vele dolgozni 3-4 percet ezt ismételgeti állandóan mi lehet a baja.Régen nem volt ilyen problémám.
Régen volt MZ-m, de úgy emlékszem közelebb vannak a csavarjai.
Úgy csinálnám, hogy a légtorok méretére kifúrnék egy 5-6 mm vastag laposvasat, mellé a lyukakat a karburátor és a Robi hengernek megfelelően és kétoldalán tömítve felcsavaroznám.
A Robinak függőleges a hengere, az MZ hengere előre dőlt, ezért lehet hogy alacsony lesz a benzinszint a karburátorban, az úszó fülének a hajlításával lehet korrigálni.
Köszi a választ! Akkor elvileg mindegy h milyent szerzek. Ami most van rajta az nagyon gáz. Egy sokat látott szaki próbálta beállítan teljes pucolás után, de nem lehet. Kicsit össze is van zúzva! Már csak azt volna jó tudni h az mz karni az simán rámegy, vagy kell rá valami közdarabot eszkábálni?
Mindegy, hogy 125-ös vagy 150-es MZ karburátort teszel rá. A fúvókákban minimális eltérés van, a légtorok mérete nem is tudtam hogy különbözik.
Annakidején volt 125-ös MZ-m és 150-es hengert tettem rá. A főfúvóka maradt a 125-ösé, az alapjárati fúvókát pedig egy varrótűt beledugva kombináltfogóval forgatva megtágítottam egy picit. Addig mindig bizonytalan gázhúzgálós hörbölős volt az alapjárat, a tágítás után stabil pöfögős lett. Piros lámpánál állva nyugodtan elengedhettem a kormányt, nem kellett aggódni hogy leáll a motor. És talán valamivel jobban is ment a gép.
Egyébként miért sz*r a keveset használt Robi 151 karburátora? Lehet hogy csak ki kellene pucolni.
Megörököltem apóstól egy általa vásárolt, "keveset" használt röpsúlyos 151-et. A motor felújítása a télen megtörtént. Felfúrás, dugó, gyűrű, szimerinng, csapágy cserélve.
A karbi viszont egy sz*r! Szeretném cserélni mz-re. Melyik típus passzol rá? A 125 vagy a 150-é? Ha jol tudom az egyik 22mm a másik 24mm-es torokkal van. Használja valaki ilyennel a gépet?
A 11079-es hsz-ben nem is olyan régen linkeltem a letölthető rekord gépkönyvet. Alkatrészt legolcsóbban a Robix-tól tudsz rendelni. Hívd fel Őket telefonon, a hölgy megmondja cikkszám alapján, hogy van e raktáron (gyakorlatilag minden van). Aztán a ker@robix.hu emailen megrendeled (ha jól emlékszem hétfőn és csütörtökön küldenek a GLS-el) és pár nap múlva megérkezik.
Sziasztok!A segítségeteket szeretném kérni!4 napja hozzájutottam egy robi 151-es géphez ami elég ramaty állapotban volt kb 4 éve nem volt be indítva tehát alapos pucolás után és egyéb kábelek és bowdenek cseréje után beröffent a gép :) Tehát ami viszont nem jó az a váltója az első fokozat az tökéletes viszont a 2. azt kilöki a rükverc pedig nincs (a fogas kerekek hiányoznak) ha valaki tud segíteni azt nagyon meg köszönném!Esetleg egy szerelési gépkönyv ha valakinek van!Csatolok egy képet a váltóról!
Vagyis a Robo 50,52,53,155 mind egy hajtóművel készült ! Csak valamelyik tűgögős , valamelyik pedig sima csapágyas . Ezt jó tudni ezekszerint . Nos akkor megek majd azért a két hajtóműért és elhozom . Köszönöm a segítséget mindenkinek ! Mindenkinek további Robis szép napot !