Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.01.15 0 0 3611
...részemröl nem merült feledésbe, csak azt oszd meg velünk, hánykor kezdödik a buli?
Előzmény: ROCKER (3610)
ROCKER Creative Commons License 2002.01.15 0 0 3610
Ha esetleg feledésbe merült volna, pénteklen Sacra Arcana koncert lesz a Simon's Music Pubban. Előzenekar: Dimenzió (Thrash metal).

Gondoltam megemlítem... :))

Törölt nick Creative Commons License 2002.01.14 0 0 3609
Mindig gretsch van, csak ezt hasznalom. De dalonkent mas mas ahang. Nem minden dalhoz ugyan azt az erositot hasznalom, a torzabbhoz marshalt, a gretscheshez fendereket. Meg fugg az effektezestol, es attol, mi illik a dalba eppen. De azert minden lemezen van egy ket dal, ahol az igazi gretsch soundot igyekszem kihozni
Előzmény: vince (3607)
AORBandi Creative Commons License 2002.01.14 0 0 3608
Akit érdekel, hogy tavaly szerintünk mik voltak az év legjobb lemezei, itt megnézheti: www.aor-europe.com
Jövő héten felrakjuk az egyéb listákat is, így az instrumentális lemezek listáját is. Ja, a kritikák között megint akad egy-két instru lemez is, és most a basszusgitárosoknak is van mit olvasni... (amióta hallottam azt a lemezt, úgy érzem pszichiáterre lenne szükségem. Hogy lehet ezt hosszú távon bírni?!) :)
vince Creative Commons License 2002.01.14 0 0 3607
HI

Egy gyorsan sűlyedő topicban már kérdeztem, de hát az ugye sluttyy a mélybe.
A zenekarod lemezein mindig minden szólamot a kedvenc márkád egy egy darabjával keltett hangokból rögzítettetek? Mert némelyiknek annyira, de annyira más hangzása van, hogy tök :-)) Én ha nem tudnám, meg nem írogatnád meg folyton, inkább a Gibson gyár különböző sorozataira tippeltem volna. Egyszerűen nem Gretsch-es egy csomó "sound" amiket nyomattok. Hogy van ez? Lehet hogy én nem tudom milyen a Gretsch sound?

Előzmény: Törölt nick (3601)
Cipó Creative Commons License 2002.01.13 0 0 3606
Nem a garanciát az Oroszlánbarlangba csinálták volna. Oda kellett volna vinnem és benthagyni akár hetekre. :o( De itt a srácok 20 perc alatt gatyába rázták.
Előzmény: zozo_1 (3605)
zozo_1 Creative Commons License 2002.01.13 0 0 3605
Köszi a helpet!
Előbb utóbb majd kéne vennem valami erősítőt is a gitárhoz, következzen hát néhány hülyének tűnő kérdés..
Miért nem alternatíva egy sima erősítő (Videoton és társaik) egy sima hangfallal (Orion)? Persze tudom, hogy nem zenekari mulatságokra találták ki, meg hogy a papírmembránt nem az E húrnak találták ki, de én most egyenlőre azon játszogatok, persze csak halkan.., szerintem elviselhetően adja le a hangokat.
Mivel jobb a gitárerősítő? És ha már gitárerősítő (combo), akkor bármilyen, vagy van külön elektroakusztikusra "optimalizált" típus? És akkor ott van a többi kérdés, márka, cső/tranzisztor...? Vagy Ibanezhez Ibanezt, aztán biztos jól szól? :) Illetve az építés mellett mi szól? Sokkal olcsóbban ki lehet hozni?
A köv. kérdés, hogy el.ak. gitárt szoktak effektezni? Mert jó lenne azt is kipróbálni. Ki lehet csalni belőle totál elektromos gitár hangot? Vagy nagyon gagyi lenne a hangzás?
Egyenlőre ennyi, tudom kicsit alap dolgok, de ez a második gitárom, az első el. akusztikus, még tanulnom kell.
Ja, az igények.. Egyenlőre nem tervezek semmi fellépést :), csak otthon tanulgatok, esetleg haverokkal alkalmi zenekart alakítva kéne próbálkozni.

Utolsó dolog, nincs valakinek eladó kemény tokja western gitárhoz?

cipo_3:
Igaz, én is vissza fogom vinni, egyébként nem jóindulatból csinálják ingyen, hanem a garancia miatt, szerintem.

Kösz a segítséget,
Zozo

Előzmény: Sir Mocke (3518)
StratoFan Creative Commons License 2002.01.12 0 0 3604
GG! Az adobe.com-ról töltsd le az acrobat readert vagy a pdf reader-t. Free. Az internetes könyvre gondoltam. Harmonics-es az nincs :).
SF
Előzmény: Sveriges fana (3603)
Sveriges fana Creative Commons License 2002.01.12 0 0 3603
Strato:
Nem tudok pdf- et nézni. Majd bexRzek vmi prgot. Milyen könyvre gondoltál? Az internet marketingre, vagy az üveghangokra? Deamugy köx a tippet. Amiért meg anno tfonáltam, arra már tudom a válaxt, a hangkártyám miatt nem fogadta a bemenő jelet az AMP Guitar Tuner, amit még te is mutattál. Deazért Köxx.

Blind:
Hát pont a lefüleléshez vagyok lusta.

Napáá:
GG

StratoFan Creative Commons License 2002.01.12 0 0 3602
GG!
Találtam a weben egy pdf dokumentumot itt:
http://www-midischool.cwru.edu/MUSC308/bdecarlo/etude.pdf
Nem tudom hogy teljes-e, vagy hogy mennyire korrekt, d eelső ránézésre szeritnem használható.
Előzmény: Sveriges fana (3597)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.12 0 0 3601

Itt kezdodik a szamomra a gitar, meg itt

(de szerintem valahol ezen a kornyeken vegzodik is)

Törölt nick Creative Commons License 2002.01.12 0 0 3600

Itt kezdodik a szamomra a gitar, meg itt

(de szerintem valahol ezen a kornyeken vegzodik is)

Blindmouse Creative Commons License 2002.01.12 0 0 3599
Dzsidzsi..

Rágjad csak, én pl már 4 napja tervezem felhívni a palit, csak sose jön össze, mindíg elfelejtem.. :))

Amúgy meg A.H. mindenhol van, csak azt kell kifülelni hogy hol milyen hang.. :)

StratoFan Creative Commons License 2002.01.11 0 0 3598
Ma azt a tippet kaptam vámügyben, hogyha az adott ketyere rendelkezik egy "made in EU" felirattal akkor értékhatár nélkül vámmentes. Utána kell nézni mert mittudomén. Remélem a Yamaha-nak van európai üzeme. Ha nincs majd csinálunk egyet :))).

GG: adok könyvet ha kell! Már a jó a telefonom :) sikerült azóta feltölteni :)))

SF

Sveriges fana Creative Commons License 2002.01.11 0 0 3597
Exerint felvihetem a gitárt az utastérbe a repülőn? Megmondom őszintén két év múlva húzok ki Angliába, nomármost a felsorolt problémáim közül az egyik igen jelentős, hogy a gitárt hogy viszem ki? Merhogy én a raktérbe nem engedem bevágni az hótziher. Az megin más kérdés, mi lex a kisebb szekrény méretű erősítőmmel...
Hozzáteszem ebbem a topicban a szerzői joghamisítástól a vámbűncselekményekig mindenről volt már szó... sorozatgyilkos nincsen véletlenül köztetek? :)

Blind: tovább rágom a füledet az üveghangtérképért (igazából Pyramydét kéne, de ő szegény ritkán van netközelben, ugyhogy légy szócsövem...) Tudod, lusta vagyok magam megkeresni minden artifical harmonixot...

Napáá:
GG

Előzmény: AORBandi (3582)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.11 0 0 3596
...erre gondoltál?

from z@kk
Előzmény: Törölt nick (3595)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.11 0 0 3595
Hi-hi! Zakk azért jobb bőrben van, ha látok egy csávót olyan Les Paul-lal, amin koncentrikus körök vannak, az meg te leszel? (Képet nem tudok linkelni, csak újságban van.)
Előzmény: Törölt nick (3594)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.10 0 0 3594
...akkor ha látok egy ilyen fazont az uccán, az te leszel :) alig látszol 65-nek, mindenesetre a gitár azért legyen nálad :))

z@kk
Előzmény: Törölt nick (3593)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.10 0 0 3593
Nagyon szeretem a Stonest. Több haverom megjegyezte már, hogy hasonlítok a Keith Richards-ra. Hat ahogy most kinéz Keith papa, nem biztos hogy ez bók!
Előzmény: StratoFan (3592)
StratoFan Creative Commons License 2002.01.10 0 0 3592
Zakk! Ez hasonlít rám! Ha egy kicsit kiszépítkezem menni fog :))))))
Előzmény: Törölt nick (3591)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.10 0 0 3591
...proszáljatok meg valami ártatlan, közömbös arckifejezést felvenni és nem kirivoan feltünösködni, valahogy emigyen:

:))))))))
Előzmény: StratoFan (3590)
StratoFan Creative Commons License 2002.01.09 0 0 3590
Azért ma egy igenjót pörögtünk :)
Hajrá! :)))
StratoFan Creative Commons License 2002.01.09 0 0 3589
ki: gitár tok
be: gitár + tok

Utána majd küldjetek banánt a börtönbe a majmoknak :)

Előzmény: Ytse (3588)
Ytse Creative Commons License 2002.01.09 0 0 3588
jobb:

kifelé: gitár tok
befelé: gitár, tok

Előzmény: StratoFan (3587)
StratoFan Creative Commons License 2002.01.09 0 0 3587
Nekem nem lenne fölösleges egy tok, mert ami van az a legolcsóbb puhatok, eleve akartam új minimum bélelt tokot az új gitárral. De tényleg érdemes kivinni egyet üresen. Kifelé beírjuk hogy "gitár tok" így külön :))) visszafelé mögéírjuk hogy "kal". :)))

Nem sikerült megtudni mennyi az értékhatár a vámon.
SF

Előzmény: Ytse (3586)
Ytse Creative Commons License 2002.01.09 0 0 3586
StratoFan,

ha kint veszel egy gitárt és haza akarod hozni, akkor

- vagy veszel egy tokot teljesen feleslegesen
- gyári csomagolásában hozod haza, viszont akkor nehéz lesz megmagyarázni, hogy csak jammelni voltál a haverokkal

Előzmény: StratoFan (3583)
diesel()diablo Creative Commons License 2002.01.09 0 0 3585
arra gondol, hogy ne a gyári kartontokban hozd haza. igaza van.
Előzmény: StratoFan (3583)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.09 0 0 3584
Nekem ez az egyik kedvencem:
www.luk-guitars.de
StratoFan Creative Commons License 2002.01.09 0 0 3583
Nade Bandi, ha kifelé menet eldugod a tokot, akkor nem tökmindegy hogy befelé miben hozod vagy hogy mit hozol benne?
Előzmény: AORBandi (3582)
AORBandi Creative Commons License 2002.01.09 0 0 3582
Oké, megpróbálom még egyszer:
Ha kint veszel egy gitárt, és nem akarsz hozzá tokot is venni (mert már van X darab itthon), és nem a leárazott számlás trükköt akarod eljátszani, hanem úgy teszel, mintha már kifelé is Nálad lett volna a kedvenc gitárod (amivel "az osztrák haverjaidnál jammeltél") - annak érdekében, hogy tényleg úgy tűnjön, hogy már kifelé is Nálad volt, és nem újonnan vetted, kell hozzá egy tok (zenész ugyebár abban szállítja). Namármost, egy keménytok a leghitelesebb, de ha kifelé menet kinyittatják Veled és üres, magyarázkodnod kell. Ha esetleg visszafelé ugyanaz a vámos (aminek nagyon kicsi az esélye) még egyszer kinyittatja Veled és látja, hogy tele van, akkor megbuktál.
Ezért jön a képbe a puha tok. Azt szépen összehajtod és beteszed a bőröndödbe (ezért, ha kifelé menet csomagtartó ellenőrzés van, nem látják), visszafelé pedig hozod magaddal a "kivitt gitárt" benne.
Így már elég érthető?
Előzmény: diesel()diablo (3581)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!