Keresés

Részletes keresés

portugéza Creative Commons License 2017.08.22 0 0 34265

Jó, ha fejlődnek a dolgok. Pár évvel ezelőtt az a teljesen szubjektív benyomás maradt meg bennem, hogy az ucinji vár kb. átmenet a romos Stari Bar és egy normál tengerparti óváros között. Most megnéztem képeket, lehet, csak a nyersebb építészet miatt maradt meg bennem így. Voltak elhanyagolt, lakatlan épületek is. Régen voltam arra, el kéne megint menni.

Előzmény: p.i.m.p. (34261)
p.i.m.p. Creative Commons License 2017.08.22 0 4 34264

Néhány dolog ömlesztve, ami új volt Ulcinjban az északabbi részekhez képest:

 

- A parti részen minden, szó szerint MINDEN eladó. A teljesség igénye nélkül:

  • édes, sós és savanyú nyalánkságok
  • kínai ledes zenélő játékokból minden amit el lehet képzelni, és az is, amit nem. Szerintem az Aliexpress teljes árukészlete kapható.
  • mobil húzódzkodó állvány! Ha két percet kibírsz felhúzva függeszkedve, kapsz 50 eurót. Ez nagyon egyszerűen hangzik, de kb. Chuck Norrisnak kell lenni hozzá...
  • óvodás korú kislányok éjszaka a sétányon hastáncolnak zenére. Nekünk ez nagyon visszataszító volt, de persze itt volt a legnagyobb tömeg, és csengett az euró rendesen.
  • strandon körbejáró árusok: a szokásos kaja-törölköző-napszemüveg-szalmakalap árusokon kívül itt volt néhány extrémebb dolog, pl:
    - szelfibot
    - masszázs
    - gagyi késkészlet, edénykészlet
    - nénike, aki valószínűleg a saját kötött cuccait árulta - sapka, sál (!) stb.
  • A csúcs: naponta többször lehetett látni 4 csókát, akik körbejártak a strandon. Az egyik Pókember jelmezben volt, a másik Miki egérnek öltözve, a harmadik a nyakában egy combosabb élő kígyóval mászkált, a negyedik vállán egy szerencsétlen kismajom ült. Pár euróért lehetett velük fényképezkedni, vagyis többnyire ők fényképeztek. Azt nem tudom, hogy jut el a kép a kuncsafthoz. De nagyon lepukkantak voltak szegények. A Pókember lábán pl. csak egy koszos fekete zokni volt, a piros jelmezt pedig lilára szívta a nap. Ja és hátizsák volt rajta...

- Kéregetés minden formája: albán kokkerók gyerekkel és/vagy kutyával, szentképpel stb. Néha még a strandon a napozóágyhoz is odajönnek, de nem erőszakosak, hamar lekopnak.

- Mecsetek: készültem rá, arra számítottam, hogy még éjszaka is felébreszt majd a müezzin. Ehhez képest a hangerő egészen diszkrét, nem tolakodó. Különleges hangulatot ad a városnak.

- Szemét: a turistáktól távolabbi utcákban azért még lenne mit tenni. Nagyon tanulságos volt pl. egy eldobott szőlőfürt aszalódását nyomon követni a 10 napos nyaraláson. Viszont a városi strandot tisztán tartják, estére lezárják, traktorral egyengetik a homokot. A parton naponta többször ürítik a kukákat, kézzel szedik a szemetet stb. Ez biztos, hogy pár éve még nem így volt

 

Többen írnak az infrastruktúra különbségeiről észak és dél között. Ez az, amit én nem tapasztaltam. A csapból ugyanúgy jön a víz, van áram, működik a légkondi, internet megoldható. Mindenféle boltban minden kapható. Dugók, parkolás ugyanolyan tré, mint pl. a Kotori öbölben. A közlekedési "kultúrával" nekem nincs bajom, ahogy már korábban kifejtettem, szerintem jobb mint Pesten.

 

A fentiek nagy része akár panaszkodásnak is tűnhetne, de ne értsétek félre: ezek a dolgok minket nem zavarnak, inkább érdekességként fogjuk fel. Viszont aki Siófokot vagy Monte Carlót keresi, az ne Ulcinjba menjen.

p.i.m.p. Creative Commons License 2017.08.22 0 0 34263

A tenger gyümölcseiért szerintem nem ide kell jönni. Nagyon drága, és valószínűleg ugyanaz a fagyasztott cucc, mint amit Pesten adnak. A tapasztalt öreg rókák a tenger gyümölcseit úgy eszik, hogy reggel megveszik frissen a piacon, aztán a szálláson elkészítik. Én még eddig nem jutottam el, leginkább a lustaságom miatt.

Előzmény: matildtiti (34262)
matildtiti Creative Commons License 2017.08.22 0 0 34262

Köszönöm válaszod.

 A Lovac Since étteremről nagyon sok jot irnak. Majd meglátjuk./Ha megjöttünk részletesen megirom/

Engem elsősorban a tenger gyümölcsei ételek érdekelnek leginkább.

Ha valami eszembe jut kérdés, nagyon köszönöm válaszod.

Előzmény: p.i.m.p. (34260)
p.i.m.p. Creative Commons License 2017.08.22 0 0 34261

Ha már elkezdtem:

Nemrég írta valaki, hogy hallott olyan véleményt, hogy mennyire lepukkant az óváros Ulcinjban. Nos, én pont az ellenkezőjét tapasztaltam: a legtöbb épület szépen fel van újítva, hangulatosan kivilágítva. A lerobbant épületeken is folyamatosan dolgoznak. A parti sétányról felmászva maga a felüdülés: nyoma sincs a lenti tolongásnak és zajnak. Este különleges hangulata van a sikátoroknak, mindenhol lehet találni egy-egy apró érdekességet - jó értelemben. Az igazán elit éttermek és szállások is itt vannak - strandpapucsos parasztként ezeket persze kívülről néztem csak meg.

 

Amikor ott voltunk, egyik nap alpinisták mostak le egy bazi nagy graffitit a várfal tetejéről. Balkán ide vagy oda, amikor kiderült, hogy a mosástól nem lesz egyöntetű a fal színe, végigtakarították az egész mellvédet elejétől a végéig. Szóval azért fejlődnek ők is.

 

p.i.m.p. Creative Commons License 2017.08.22 0 2 34260

Szia!

 

Egy hónapos infókkal tudok szolgálni.

 

Búvárkodásra titkos tipp: Valdanos beach, Ulcinjtól kb. 5 km-re "felfelé", kitáblázva mindenhol. Szellős, csendes öböl köves parttal, kényelmes napozóágyakkal (6 EUR), korrekt étteremmel. Ha szembe állsz az öböllel, jobbra kell fordulni, és elsétálni kb. a betonút végéig. Ott a sekély, napsütötte tiszta vízben jól lehet búvárkodni - trendi kifejezéssel snorkelezni. Persze ne gondolj Nagy Korallzátonyra, lesz pár tengeri sün, ilyen-olyan halak, néhány növény. Amikor ott voltam, extraként egy mini-polip is rámarkolt a bokámra egy hasadékból kinyúlva. Aztán amikor megmozdultam, visszahúzódott, valószínűleg rájöhetett hogy nem én leszek a vacsorája :)

 

Éttermi árak a parti sétányom emlékeim szerint:

Sör, üdítő: 1.5-2.5 EUR

Gyorskaja (hot-dog, hamburger): 2-3 EUR

Saláta: 2-3 EUR

Csevap, pljeskavica, pizza, spagetti: 5 EUR (előbbi kettőhöz jár kenyér és némi sült krumpli, vagyis jól lehet lakni vele)

Sült húsok, steak-ek, egyéb főételek: >10 EUR

Halak, tenger gyümölcse: határ a csillagos ég...

 

Én egyébként - és emiatt lehet hogy meg leszek köpködve - nem voltam elájulva az éttermi kajáktól. Elég szűkös és egysíkú a kínálat, mindenhol ugyanaz a néhány kaja van, ugyanannyiért (utóbbi nem baj, legalább nem ért meglepetés...). Egy hét alatt végig lehet enni az étlapot, utána már nagy kihívás változatosan étkezni. Ráadásul a minőség is ingadozik, simán bele lehet nyúlni pl. egy salátában keserű kígyóuborkába.

Lehet hogy mi mentünk rossz helyre, bár 10 nap alatt rendesen végigjártuk a parti sétány éttermeit. Az viszont igaz, hogy a csevap mindenhol jó volt.

 

Ennek ellenére nekünk nagyon bejött Ulcinj. Aki nyitott a "balkáni" dolgokra, annak nem lesz itt gondja. Akartam írni egy hosszabb beszámolót, de még nem sikerült eljutni odáig. Majd apránként, kérdésekre válaszolva...

Előzmény: matildtiti (34259)
matildtiti Creative Commons License 2017.08.22 0 0 34259

Sziasztok.

3 hét mulva ndulunk Ulcinjba, ., a Perezaj II apartmanba. Érdeklődnék hogy szeptember 16 indulással megy-e

valaki?

Továbbá érdekelne hogy van-e buvárkodásra alkalmas hely Ulcinj környékén. / Sziklás, köves stb/

/Többször is voltu nk Ulcinjban de csak átutazoban./

Éttermi árak érdekelnének.

Köszönöm válaszotok.

sebezhetetlen Creative Commons License 2017.08.22 -2 0 34258

Sziasztok! 

 

Mi még itt vagyunk Ulcinj fölött pár kilométerre. Nem bántuk meg, ebben sokat segít, hogy van saját strandja a szállásnak. Velika Plazan bármelyik strand teljesen jó, tényleg van egy kis Zamárdi jellege, de a víz tisztább és a hullámok is nagyobbak, ami a kicsikkel nagyon jó buli. Ami a koszovói és szerb vendégeket illeti... egy-két hétig elviseli az ember, legalább jobban megbecsüli a hazáját.  Ulcinjban érződik a muzulmánok 600 éves lemaradása, főleg miután tegnap megjártuk (szó szerint) Budvát és Kotort. A belső utazgatás nem embernek való, 70 km 3 óra, napszaktól függetlenül. Az viszont mindenképpen Ulcinj mellett szól, hogy a szomszédban van Shkoder és annak, aki itt van kötelező látnivaló, de már egy másik fórum. 

Előzmény: Amaribp (34245)
portugéza Creative Commons License 2017.08.21 0 1 34257

A montenegrói határ környékéről két szép emlékem van a vonatból. Felülről láttam egy felhőpamacsot alattunk egy kis völgyben, sajnáltam, hogy akkor még nem kotortam elő a fényképezőgépemet. A társaság már fenn volt úgy-ahogy, kora hajnalban is. Tátottuk a szánkat a vonatablakból. A tényleges montenegrói határ környékén (?) a hegyoldalban volt egy kis bódé, mellette idős bácsi (vasutas?)egyenruhában, tányérsapkában szalutált a vonatnak. Zseniális pillanat volt.

 

Szeptember elején a vonat már nem volt teljesen tele. Éjjel szinte fázott az ember, a melegítőruha kevés volt. Ahogy került magasabbra a nap, úgy zakatoltunk egyre délebbre, ez így jól jött ki. Az ember kezdett átmelegedni. A podgoricai síkságra érve kezdtek megjelenni a gránátalmafák, fügebokrok a sín mellett. Shkodrai-tó. Majd utána a finálé: be az alagútba, majd onnan kirobbanva már rögtön a tengerparton voltunk, megcsapott a meleg. Sutomore vasútállomás: kicsit balatoni érzés.

 

Megérkeztünk. Az ember otthon érzi magát. 

 

Egyszer akartam még vonattal utazni, kihasználni az akkor még létező szezonon kívüli kedvezményt. Jött az árvíz Szerbiában...

 

Előzmény: Amaribp (34256)
Amaribp Creative Commons License 2017.08.21 -2 0 34256

Én is csak egyszer utaztam vonattal, egyszerre volt megdöbbentő, és Montenegrói határ után csodás a táj. (többi  utas aludt :D )

Előzmény: portugéza (34254)
Amaribp Creative Commons License 2017.08.21 -6 1 34255

Oké :) hozott anyagból a legjobb. Mit szólt hozzá? Kovászos uborkához mit szólt?  ha hozott volna egy csirkét, egy paprikás csirke galuskával? Vagy hozzá még káposztát, és töltött káposzta :D  Én az ország gasztronómiáját nem ismertem meg, illetve a darált húsos dolgokat, meg grillezett ezt azt, legjobban a  babgulyás tetszett.  Fekete kagylót egyszer ettem, semmi gond, de ennyi volt. Okrát piacon láttam, még nem volt ingerenciám, hogy kóstoljam. De két hét alatt, minden jó volt, ha már nagyon éhes voltam :)

Előzmény: lajoska69 (34247)
portugéza Creative Commons License 2017.08.21 0 1 34254

A MÁV (megint) megszünteti a közvetlen kocsikat Montenegróba jövőre.

 

https://www.mavcsoport.hu/mav-start/menetrendvaltastol-csokken-utasellato-kapacitasa

 

Ahogy telnek az évek, egyre kedvesebb emlék az első odautam Sutomoréba a Bárig közlekedő kocsiban. Úgy alakult, hogy nem utaztam Montenegróba így többet. (Ami talán nem teljesen véletlen.)

Bujazliz Creative Commons License 2017.08.21 0 0 34253

Egy dologra odafigyelni a blökinél: Mind a veszettség elleni oltás, mind a féreghajtó bélyeg dátuma ne legyen lejárat előtt pár nappal.

Bujazliz Creative Commons License 2017.08.21 0 0 34252

Én két napja tértem vissza nyaralásból Szerbián keresztül. Megnézik az útlevelét a blökinek,de semmi egyéb!

Tavaly Montenegróban apartmanban nyaraltunk (nem először). Semmilyen hatósági állatorvosi vizsgálati papírt ne kértek, az uniós útlevélben minden benne van,elfogadott mint Montenegróban, mint Szerbiában. Azt szoktuk átnyújtani a határon a személyinkkel együtt. A külön hatósági igazolásnak csak egy értelme van itthon: fizessen az állattartó.

Előzmény: Beus199 (34249)
www.bunjevac.hu Creative Commons License 2017.08.20 0 0 34251

Ha már emlegetik Montenegrót is.

 

Egy turistaparadicsom, ahová az életben nem megyünk vissza

 

 

termosz Creative Commons License 2017.08.20 0 1 34250

Tavaly Májusban 20-21 fokos volt a tenger és simán fürdöttem benne...

Előzmény: Mr.DanaXI (34243)
Beus199 Creative Commons License 2017.08.20 0 0 34249

Ha kozuletek vitt valaki kutyat szerbian keresztul montenegrobe, kerem szepen valaszoljon!  Most olvasom az alkatorvosi kamara weboldalan, hogy ha fenti helyekrol vissza us akarom hozni a kutyat akkor kell hatosagi allatorvosi vizsgalat, es vakami vervizsgalat, titer ertek meghatarozasa. Utlevele van veszettsegi oltassal, feregtelenitessel es csipelve van!

 

lajoska69 Creative Commons License 2017.08.20 -1 3 34248

A vége valamiért lemaradt.... pedig az a legjobb...

lajoska69 Creative Commons License 2017.08.20 -3 8 34247

Kedves „Amaribp” Előző hozzászólásodat idézem (34221) :  „Képeid meg egy  gasztronómiai kaland :)”…. Reménykedem, hogy ma sem vallok csúfot…. Ma reggel a háziasszonyunk azt mondja: tudja, hogy ma nálunk Nemzeti Ünnep van… Mondom neki, jól tudja…. Néhány perc múlva, hoz egy néhány csevapot, hogy készítsük el…. Mondom neki, hogy hogyan gondolja??? Azt mondja rám bízza…. lehet másképpen is… Készítsek valamit, amit együtt elfogyasztunk az ünnep tiszteletére…. Még azt is mondta, minden alapanyagot biztosít hozzá…. Ám legyen, gondoltuk…. és a fantázia beindult…. Van egy kis bacon a hűtőnkben… Gondoltuk becsavarjuk a csevapokat….(tudjuk, itt indul a „szentségtörés kategóriája…”) remélve, ez több megütközést és negatív pontozást vált ki azokból akiknek amúgy is szálkák vagyunk, főleg így a 35. nap után… Na, de szalmát rá!
Néhány pityókát hajában előfőztem, majd a göngyölt csevapok közé raktam… Vékonyra szelt gyöngyhagymával és lilahagymával, és sütnivaló piros paprikával borítottam…. Fűszerként kakukkfüvet és rozmaringot, só és borsot tettem hozzá…. Kevés vékonyra szeletelt paradicsom és a fokhagyma…. Kicsit átkentem olívával, majd a háziasszony sütőjében folytatta az útját. Sült-sült , mint a hamuba sült pogácsa mindaddig, míg megpirult a teteje, pirosodtak a pityókák is… Ekkor, jó sok sajtreszelékkel egy kis „kisjela pavlaka” azaz tejföl vegyítésével betakarva, pirosra sütöttünk…A tetejére, hogy egy kicsit magyarosabb legyen egy két szelet magyarkanizsai füsttöltszalonnából tarjt készítettem... Megszórva egy kis "martonosi" tört paprikával... Remélem "szervezkedő" Fő-tagtárs, mint...(33176) "Konyhában inkább felhasználói oldalon vagyok ..." címmel is elfogyasztaná eme finomságot.... Akár itt MNO-ban, vagy otthon...
A múlt héten elkészült (második) kovászos uborkánk nagyszerű köretként szolgált az elkészült variációhoz…. „Még egyszer mondom….” (és rángatom a vállam….) ez egy variáció….!!! Ha valaki nem szeretne valami hasonlót enni, ne tegye….. ha valakinek tetszik, csinálja meg otthon, és várom a fejleményeket…. Talán „portugéza” írta, hogy meghosszabbítja az emlékeket, ha otthon is készít valami olyat, ami az utazásira emlékezteti… Ám legyen…. Jó étvágyat kívánunk! az itt lévőknek és az otthoniaknak….! Kellemes szép estét az otthoni tűzijátékokhoz! Egy kellemes Vranac a "jutalmunk" a háziaktól, de nekünk inkább a jóízű elfogyasztás volt a fontosabb a háziak részéről...!

Amaribp Creative Commons License 2017.08.20 0 0 34246
Amaribp Creative Commons License 2017.08.20 -2 0 34245

Kíváncsi leszek a beszámolóra. Embere válogatja, ki mit szeret. Sokan nem, a balkáni nyüzsgést, mások meg imádják, érdekesnek tartják.  Ulcinj városa  déli határ, onnan azért nem egy ripsz-ropsz autóval eljutni, Budvára, vagy Kotori öbölbe,nyári forgalomban. Persze mindig van akit vonz a lassan mélyülő homokos tengerpart, (Balaton, csak nem sós) pedig ott van Tivathoz közeli Plavi Horizont, lassan mélyülő, homokos, és Tivat a Kotori öbölben fekszik, és biztos drágább, mint Ulcijn. Én azt tanácsolnám, fedezd fel Ulcinjt  és környékét, következőben meg más régiót. A lényeg: autó-busz, csak gyalog nem sok mindent látsz. Ha valaki elképzelt valamit, és az nem olyan, és nem rugalmas, az csalódott.  De erre van a google :)

Előzmény: Vivien2017 (34235)
nickd1977 Creative Commons License 2017.08.20 -1 0 34244

Ulcinj az már Albánia :) Rengeteg albán és koszovói albán van a városba, nincs túl nagy tisztaság sem, de sokak szerint csak ezen a részen van homokos tengerpart Montenegroba.

De ez nem teljesen igaz :) Ha Budváról elindulsz Tivat felé, ahogy leérsz a sík részre, balra ki van írva JAZ. Ez is homokos, de ha a Donjogrbaljski put-on elindulsz befelé (hegyi út, többnyire egy sávos és néha aszfalt sincs rajta, szóval itthon eszedbe se jutna rámenni egy ilyen útra), akkor néhány km után egy öbölbe található Ploce Beach.

Nekem az abszolutt kedvenc. Egy öbölbe fekszik, igaz nem sok a hely, de ezt az üzemeltető megoldotta a tengerbe épített stégekkel, amikről akár közvetlenül is be tudsz mászni a vízbe. Mint Montenegroba a jó strandok nagy többsége, ez is a nyílt tengerre néz.

Ulcinj helyett inkább Budvát ajánlottam volna, mert nálam Budva az abszolutt kedvenc, ráadásul a montenegroi partszakasz - durván - közepén, ami kirándulás szempontjából sem rossz :)

Előzmény: Vivien2017 (34235)
Mr.DanaXI Creative Commons License 2017.08.20 -2 0 34243

Ulcinjban csak 24 a víz   ??   

az nem túl bíztató ...    mi lesz szeptemberben  ?? 

Előzmény: termosz (34214)
Vivien2017 Creative Commons License 2017.08.19 -3 1 34242

Köszönjük szépen az Ulcinj-ra vonatkozó hozzászólásokat, alapvetően mindet pozitívnak értékeltük, és így már nyugodtabban vágunk neki az útnak. :)

portugéza Creative Commons License 2017.08.19 0 2 34241

Pár éve voltam Ulcinjban, nem mostanában. A városi, Kis strand (Mala Plaza) viszonylag kicsi és főszezonban nagyon zsúfolt. Ráadásul a most augusztus elején kijött mikrobiológiai vízminőség mérések alapján nem javasolják fürdésre (ez jelenleg az egyetlen ilyen strand az országban a vizsgáltak közül, tavaly azt hiszem nem volt ilyen gond sehol).  

 

A várostól arrébb, délre kezdődik a Nagy strand (Velika Plaza) 12 km hosszan. Vannak fizetős, éppen ezért jól karbantartott részei. Aki a homokos partot keresi, itt tobzódhat és válogathat kedvére. A víz lassan mélyülő. (Nemsokára indulnak oda a szüleim, remélem minden rendben lesz, én még nem voltam Ulcinjnál délebbre.) Kék zászlós strandok is vannak errefelé. A homokot felkavarja a nyílt vízi hullámzás, ezért koszosnak tűnhet.

 

Ulcinjban a városi stranddal párhuzamosan van egy sétány, emlékeim szerint ott nagy korzózás folyik esténként, bárok is vannak. Látnivalók közül adott a vár, a városi strandtól, ill. a parti sétánytól, el lehet odáig sétálni. Arra nem emlékszem, hogy magában a várban milyen a közvilágítás. Nem biztos, hogy esténként úgy lehet ott korzózni, mint Kotorban vagy Budvában az óvárosban, sok lépcsőre emlékszem és néhány lakatlan épületre. Azon kívül a városban rémlik még elszórtan egy-egy mecset, az óratorony, ilyesmi.

 

Ulcinj térsége kevésbé fejlett, mint mondjuk a Kotori-öböl, ez tény. Sajátosság az itt nyaraló sok koszovói és külföldről hazalátogató albán. Mondhatjuk rá, hogy kicsit "balkáni", valakinek ez bejön, a hangulat, a békés káosz. Keleties, de nem annyira kifinomult, mint Szarajevó.

Előzmény: Vivien2017 (34235)
merkurusz Creative Commons License 2017.08.19 0 0 34240
Előzmény: merkurusz (34239)
merkurusz Creative Commons License 2017.08.19 0 0 34239

Csak koccanásos baleset volt, a másik sávban egy lapátos mutatta ki mikor menjen.

8 euro per koponya pl. 2 szemelyre, szoba hütőszekrénnyel, fürdő közös, konyha az udvarban. 40 eur 4 személyre , szoba 4 ágy saját fürdö, saját konyha. Budvátol lefele inkább.

Előzmény: szervezkedő (34230)
lisy Creative Commons License 2017.08.19 0 0 34238

Szia! Amennyiben a homokos strand a fő szempontotok, akkor Ulcinj a megfelelő választás. Ha az igazán "tiszta, kék tenger" élményt keresitek, akkor nem biztos. De ebben az esetben sem kell kétségbe esni, az ország, elsősorban a tengerpart méreteiből adódóan, biztosan megtaláljátok a nektek megfelelő strandot egy kis autózással. Javaslom a Google Streetview, Earth használatát. Ezek segítségével még a szállást is le tudod csekkolni előre.
Ulcinjnak van egy sajátos hangulata, ami valakinek bejön, valakinek nem. Mi szinte minden évben ellátogatunk ide is, idén valószínűleg többször is (kisfiunk miatt- ő nagyon élvezte tavaly is a homokos partot), annak ellenére, hogy nem itt van a bázisunk. Mi is holnap hajnalban indulunk. 

Előzmény: Vivien2017 (34235)
Tasziló bácsi Creative Commons License 2017.08.19 -1 2 34237

 Az első képen a két hölgy burkiniben fürdik. Bizony ez már majdnem Albánia, de attól sem kell félni :)

Tasziló bácsi Creative Commons License 2017.08.19 -1 3 34236

Szia,

 

Kettő hete voltunk Bárban és kirándultunk egyet Ulcinj, Velika plaza-ra.

Ez egy nagyon hosszú partszakasz, ahol tucatnyi karbantartott strandot találsz, ahol garantáltan tisztaság van. Tudnod kell, hogy itt a homok különösen apró szemű, így könnyen felkavarja a hullámzás és a sok fürdőző. Én a gyerekeimmel azon mulattam, hogy utaztunk 900 km-t, aztán megérkeztünk Zamárdiba. Pont olyan "koszos" a víz, mint a Balaton :) Magyarul, nem kell tőle félni! Mi találomra behajtottunk egy parkolóba a Coco és a Paradise beach között és eltöltöttünk egy napot. A "szabadstrandon" sem volt különösebb mocsok és tömeg.

 

A városról nem tudok nyilatkozni, mert arra nem jutott időnk. De, ha nem tetszik a szállás vagy a környezet, szerintem nem nagy gond odébbállni, hacsak nem fizettél előre ( nem szabad!). Néhány 10 km után egészen más környezetben találod magad és bőven van szabad apartman. Még a főszezonban is válogathatsz, alkudozhatsz.

 

Pár kép a két említett "beach" ről:

 

Coco beachParadise beach

 

Előzmény: Vivien2017 (34235)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!