Én kézbevettem a Coda-ban. Van most 7 és 6 húrosban is. A jövő héten tervezek egy rendes próbát lehet hogy beveszem a DeArmondot is. Szerintem jó gitár.
DefMouse (ha-ha!): ha-ha!)Akkó híjjá má fel wazze..., mer' szerintem nemcsak "VAK" vagy, hanem "SÜKET" is, ha nem jelentkezel!!! :o)
Csináltam kb. 2 gigányi helyet a vinyón...
Mehet a feljátszás!!! :o)
G2:
Vettem a kérésed, majd küldöm mélben, csak ne tedd public -á, mert Én akarom...
Kicsi türelmet...
Ellenkezőleg! Amikor a 60-as években nagy király volt, sokkal jobban "tekert" mint ma. Az már más kérdés hogy manapság visszafogottabb, lassab, líraibb a hangvétele. Az ilyen listákat hülyeségnek tartom. Mi az hogy legjobb? A leggyorsabb? A leglassab? Ebben nincs abszolut mérce!
Azért mert nem teker, nem feltétlenül rossz gitáros. Attól mert valaki 200 hangot játszik le 1 mp alatt még nem biztos, hogy jó zenész.
Ettől függetlenül azért sztem vannak Claptonnál jobb gitárosok.
Ez most igaz? Eric Clapton a világ legjobb gitárosa?
Én azt hittem, hogy az ö gitártudása nem valami nagy. (na mármint a nagyokhoz viszonyítva). Gondolom ezért is csúfolják lassú kéznek.
fogadok, jeff loomis nincs benne.
ez a eq-je:
Pod Pro by Line 6 + Floor Board Carvin Cabinets 4x12 ESP H-307 LTD and ESP M-307 LTD Axtra sanctuary 6 string for DNB Dean Markely 10-52's w/70 gauge for low 7th string
Tisztelt ZENÉSZKOLLÉGÁK! Frissen alakuló zenekaromba keresek zenésztársakat. Egy zseniális hangú énekesnő illetve egy gitáros(ez vagyok én) már van, a többire jelentkezen akinek van kedve! Igazi pubzenét játszanánk, főleg női előadók számait(Blondie, Donna Summer, Anastacia, Roxette stb. . . ). Fontos hogy legyen jó minőségű felszerelésed! 18. 00 után telefonon, előtte emilben érdeklődj!
Ismerem. Telitalálat. Különösen a hörgések meg a sikolyok!
Jegyzem meg, annak ellenére, hogy viccnek szánták, az a zenekar egyetlen igazán jó dala...
Oké, a slágernóta nem volt (nagyon) szar, de a többi az borzalom.
Most, hogy jobban belegondolok, az Everything About You-t még én is játszottam egy gimnáziumi zenekarban. Húha, most bújdossak el?!?!
Ebben a műfajban (parodiailag) Uglikid Joe, Heavy Metal című egypercese viszi a pálmát.
A dal üres címbemondással kezdődik kezdődik: Heavy Metal
Dzsirin-dzsirin-dzsirin, Doooo dooo, dooo
daaaaa..... Daaa..... daaa....DÍÍÍÍÍÍÍÍÍ
Kblmraftph............
:-)))) 45 mpercebn minden ami a műfajt jellemzi :-))) Aki ismeri erősítsen meg hogy jólemlékszem
Mindig gretsch van, csak ezt hasznalom. De dalonkent mas mas ahang. Nem minden dalhoz ugyan azt az erositot hasznalom, a torzabbhoz marshalt, a gretscheshez fendereket. Meg fugg az effektezestol, es attol, mi illik a dalba eppen. De azert minden lemezen van egy ket dal, ahol az igazi gretsch soundot igyekszem kihozni
Akit érdekel, hogy tavaly szerintünk mik voltak az év legjobb lemezei, itt megnézheti: www.aor-europe.com Jövő héten felrakjuk az egyéb listákat is, így az instrumentális lemezek listáját is. Ja, a kritikák között megint akad egy-két instru lemez is, és most a basszusgitárosoknak is van mit olvasni... (amióta hallottam azt a lemezt, úgy érzem pszichiáterre lenne szükségem. Hogy lehet ezt hosszú távon bírni?!) :)
Egy gyorsan sűlyedő topicban már kérdeztem, de hát az ugye sluttyy a mélybe.
A zenekarod lemezein mindig minden szólamot a kedvenc márkád egy egy darabjával keltett hangokból rögzítettetek? Mert némelyiknek annyira, de annyira más hangzása van, hogy tök :-)) Én ha nem tudnám, meg nem írogatnád meg folyton, inkább a Gibson gyár különböző sorozataira tippeltem volna. Egyszerűen nem Gretsch-es egy csomó "sound" amiket nyomattok. Hogy van ez? Lehet hogy én nem tudom milyen a Gretsch sound?
Nem a garanciát az Oroszlánbarlangba csinálták volna. Oda kellett volna vinnem és benthagyni akár hetekre. :o( De itt a srácok 20 perc alatt gatyába rázták.
Köszi a helpet!
Előbb utóbb majd kéne vennem valami erősítőt is a gitárhoz, következzen hát néhány hülyének tűnő kérdés..
Miért nem alternatíva egy sima erősítő (Videoton és társaik) egy sima hangfallal (Orion)? Persze tudom, hogy nem zenekari mulatságokra találták ki, meg hogy a papírmembránt nem az E húrnak találták ki, de én most egyenlőre azon játszogatok, persze csak halkan.., szerintem elviselhetően adja le a hangokat.
Mivel jobb a gitárerősítő? És ha már gitárerősítő (combo), akkor bármilyen, vagy van külön elektroakusztikusra "optimalizált" típus? És akkor ott van a többi kérdés, márka, cső/tranzisztor...? Vagy Ibanezhez Ibanezt, aztán biztos jól szól? :) Illetve az építés mellett mi szól? Sokkal olcsóbban ki lehet hozni?
A köv. kérdés, hogy el.ak. gitárt szoktak effektezni? Mert jó lenne azt is kipróbálni. Ki lehet csalni belőle totál elektromos gitár hangot? Vagy nagyon gagyi lenne a hangzás?
Egyenlőre ennyi, tudom kicsit alap dolgok, de ez a második gitárom, az első el. akusztikus, még tanulnom kell.
Ja, az igények.. Egyenlőre nem tervezek semmi fellépést :), csak otthon tanulgatok, esetleg haverokkal alkalmi zenekart alakítva kéne próbálkozni.
Utolsó dolog, nincs valakinek eladó kemény tokja western gitárhoz?
cipo_3:
Igaz, én is vissza fogom vinni, egyébként nem jóindulatból csinálják ingyen, hanem a garancia miatt, szerintem.