Keresés

Részletes keresés

A nyúl Creative Commons License 2002.01.21 0 0 3648
köszi

Electra márkájú (régi jappán tzutz) gitárokkal van amúgy valakinek személyes tapasztalata?

Előzmény: StratoFan (3647)
StratoFan Creative Commons License 2002.01.21 0 0 3647
Az ESP nagyon közel volt a 100-hoz, de mindeképp alatta volt, csak az explorer volt drágább 100-nál azok közt amit kipróbáltam. De nem tudom már pontosan. 90 és 100 között.
Előzmény: A nyúl (3646)
A nyúl Creative Commons License 2002.01.21 0 0 3646
a ltd mennyiért volt kirakva, nem emlékszel véletlenül?
lehet megnézem holnap, valószínűleg egy kisebb hangszerbolt-tour lesz csapva.
Előzmény: StratoFan (3645)
StratoFan Creative Commons License 2002.01.21 0 0 3645
Okay. Röviden leírom mi a szubjektív véleményem. Először is azért nézegettem hangszert, mert elegem lett a Tokujama feelingből. De a plafont meghúztam 100.000 ft-ban.

Sok gitár ami nagyon tetszett, de valahogy nem volt az igazi, nem "szólított" meg engem sok hangszer (Frank Zappa után szabadon), pedig tuti jók voltak, másnak esetleg bejöhet. Ilyen volt pl.: egy szuperállapotú vörös Kramer gitár a Gitár Oduban budán, ugyan itt egy használt és egy új Aria Pro modell, meg egy valami exrtrabrutal alakú használt Samick. Mindhárom satus, flyd rose, humbucker-hegyek, egyedül a Samick-en nem volt tremoló, de ez nekem nem volt lényeges szempont. Mind nagyon szép hibátlan lehet hogy felújított külsővel, úgy ahogy egy "asszonytestű fegyver"-hez illik :))).

A körúton a Blaha és az Oktogon között baloldalt van egy kis hangszerbolt, ott csak használt hangszerek vannak, már nem tudom a nevét. Itt volt egy fekete ESP LTD, szuper nyakkal, floyd rose, satu, de az egyik humbuckere nem szólt valami miatt. Nem az zavart hogy nem szólt, mert valószínű bekötési hiba lehetett csak, de valahogy akkorsem...

Tajtinál kipróbáltam egy Epiphone Explorert, szuper sound, de 175.000 ft az ára, ezzel együtt ezt is meggondoltam. Natúrfa, ragasztott nyak, 2 humbucker. Őrületesn jó gitár. De valahogy az Explorer alakjához nem illik a natúrfa. Vagy mittudomén...

Megtetszett a több helyen is kapható Samick KP460, natúr testtel, Samick feliratú hangszedőkkel. Jó rockos feeling, de a neten egy fia betű sincs róla, és nekem fontos volt a választásnál hogy találjak független felhasználói véleményeket és szakcikekket a kiválasztott hangszerről. Így a Samick kiesett. Floyd Rose + Satu. Aki nem entfüggő mint én annak még bejöhet. A lakkozott verziók is szépek, és egy cseppet olcsóbbak.

A Coda-ban 3 esélyes volt: a 6húros DeArmond SG, a 2 humbuckeres Suirer Stagemaster, és a Yamaha 112MX. A DeArmond most ott nagyon olcsó, 55.??? Ft csak, mert egy külföldi megvette 2 hétre hogy gyakoroljon amíg itt telel, majd amikor hazautazott visszavitte (legalábbis ez hozzá a történet). Van 7húrosban is ugyan ez. 2 humbucker, superjó SG feeling, de egy pici pontatlanság észrevehető a boundozásnál. Hallani nem halllottam, de látni láttam. Nagyon jó hangszer, no tremoló, semmi extra, mahagóni test, fekete lakkozás, szuperjól szól. Ha van eszem ezt veszem meg elsőre, akkor most nem vettem volna újat az biztos. Ugyan itt a Squirer Stagemaster HH (99.900 Ft) egy szuper hangszer, őrületesen jó sound, szuperjó fogás, 2 humbucker (van HSH és HSS verzióban is ugyan ez ugyan ennyi pénzért). Satu, floyd rose. Hangzásban és fogásban leverte nálam mindegyiket amiket előtte próbáltam.

Mégis a Yamaha 112MX-et vettem meg (85.000). Natúr éger test, 1H 2S pickupok, Vintage de nyújtható is. Habosított juhar natúr szár és fogólap, ez utóbbi miatt döntöttem ennél, mert a fogása sima és kemény mint egy Fenderstratonak, az összes többinél rózsafa fogólap volt, ennek a típusnak is rózsafás fogólapja 11.000 ft-al olcsóbban.

Ahol semmisem tetszett az gondoljátok hozzá, mert szinte mindent végigjártam és csak azt írtam le ahol szóbajött egy esélyes hangszer. :)))))

SF

Előzmény: A nyúl (3635)
A nyúl Creative Commons License 2002.01.21 0 0 3644
de a vastag húr nagyobb húzóereje nem ellensúlyozza az egyel több rugót?
Előzmény: kozi da capo (3641)
diesel()diablo Creative Commons License 2002.01.21 0 0 3643
igen, de akármeddig nyomom hátra a lábat, akkor is felhúzza, és ugyanuyg nem lehet hangolni. csak az jut eszembe, hogy 'próbálkozós' módot használok, tehát amelyik húrral kezdek, azt jóval feljebb hangolom, és ahogy haladok a vastagabbak felé, egyre kisebb különbséget hagyok a pontos hanghoz, és mire eljutok a z alsó e-hez, a húrok behőzták a tremolót kb pontosra. elég könnyű lesz kitapasztalni eheh
de köszi, megpróbálom mégegyszer.
AORBandi Creative Commons License 2002.01.21 0 0 3642
Az milyen király! Még Vai balkezes tremolós trükkjeit is lemossa!
kozi da capo Creative Commons License 2002.01.21 0 0 3641
Nekem is volt ilyen problémám: 13-as húrokkal héthúroson... A tremolót minimum vízszintere kell állítani, de jobb ha kicsit hátrafelé dől, így amúgy is pontosabb lesz a gitár. A plussz rugó se rossz, csak akkor két kézzel kell a tremolón dolgozni.
Előzmény: diesel()diablo (3637)
diesel()diablo Creative Commons License 2002.01.21 0 0 3640
nem, de veszek, igazad lehet...
jajj, ha jössz, akkor kielégítelek alsóajakkal, te, lófarkisten!
Előzmény: A nyúl (3639)
A nyúl Creative Commons License 2002.01.21 0 0 3639
te
miután eljöttünk tőletek, eszembe ötlött egy lehetséges teória, mégpedig az, hogy tegyél a tremolóba még egy rugót. így a vastagabb húrok nagyobb húzóerejét ellensúlyozza a plusz rugó.

kaptál hozzá tartalékrugókat?

Előzmény: diesel()diablo (3637)
MonoStory Creative Commons License 2002.01.21 0 0 3638
Urak! A Behringerék V-Amp cuccát próbálta már valaki? Az ára nem rossz, de milyen a hangja?
diesel()diablo Creative Commons License 2002.01.21 0 0 3637
fu, hülye kérdésem van.
lényeg: floyd rose hangolása, 11-es húrral. probléma: ahogy hangolja az ember, mondjuk a vastag e-t, akkor az természetszerűleg húzza feljebb a tremolót, így a többi hang már ismét mélyebb lesz. hogy kell ezt kikerülni? gyanítom, hogy a 11-es húr elég sokat húz a tremolón, de azért nem hiszem, hogy egy floydroseos témát nem lehet pontosaín hangolni. segítsetek lécci :-)
A nyúl Creative Commons License 2002.01.21 0 0 3636
hangszerboltban nem nagyon fizetnek kápét használt hangszerért, vagy ha de, akkor max. a gitár értékének egytizedéig hajlandóak elmenni.
szerintem hirdesd meg egy-két internetes hirdetési újságban (aprónet, stb.), úgy jobban megéri.

milyen hangszerről van szó egyébként?

Előzmény: blackman (3634)
A nyúl Creative Commons License 2002.01.21 0 0 3635
ok
ha megosztanád eme topik lapjain a tapasztalataidat, köszönettel venném

mennyiért voltak amúgy a codában kirakva?

Előzmény: StratoFan (3632)
blackman Creative Commons License 2002.01.20 0 0 3634
hello, tudna valaki egy olyan helyet/boltot/uzletet/shopot/mittomenmit, ahol hasznalt gitarokat kp-ert megvesznek? Reges-regi gitar szegeny.
Sveriges fana Creative Commons License 2002.01.19 0 0 3633
Hmmm. hát ha NEM gitárost keresel, akkor axem nem a jó topicban érdeklődsz...:)
GG
Előzmény: Rolandoo78 (3619)
StratoFan Creative Commons License 2002.01.18 0 0 3632
Én kézbevettem a Coda-ban. Van most 7 és 6 húrosban is. A jövő héten tervezek egy rendes próbát lehet hogy beveszem a DeArmondot is. Szerintem jó gitár.
Előzmény: A nyúl (3631)
A nyúl Creative Commons License 2002.01.18 0 0 3631
a decemberi zenészben tesztelt DeArmondot próbálta már valaki?
Előzmény: bÉ (3617)
Pyramyd Creative Commons License 2002.01.18 0 0 3630
DefMouse (ha-ha!): ha-ha!)Akkó híjjá má fel wazze..., mer' szerintem nemcsak "VAK" vagy, hanem "SÜKET" is, ha nem jelentkezel!!! :o)
Csináltam kb. 2 gigányi helyet a vinyón...
Mehet a feljátszás!!! :o)

G2:
Vettem a kérésed, majd küldöm mélben, csak ne tedd public -á, mert Én akarom...
Kicsi türelmet...

Előzmény: Blindmouse (3599)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.18 0 0 3629
Ellenkezőleg! Amikor a 60-as években nagy király volt, sokkal jobban "tekert" mint ma. Az már más kérdés hogy manapság visszafogottabb, lassab, líraibb a hangvétele. Az ilyen listákat hülyeségnek tartom. Mi az hogy legjobb? A leggyorsabb? A leglassab? Ebben nincs abszolut mérce!
Előzmény: Cipó (3626)
StratoFan Creative Commons License 2002.01.18 0 0 3628
Pl. Santana sincs benne. Pedig mintha egy másik listán vezetett volna tavaly.
Előzmény: sztyepp (3627)
sztyepp Creative Commons License 2002.01.18 0 0 3627
Azért mert nem teker, nem feltétlenül rossz gitáros. Attól mert valaki 200 hangot játszik le 1 mp alatt még nem biztos, hogy jó zenész.
Ettől függetlenül azért sztem vannak Claptonnál jobb gitárosok.
Előzmény: Cipó (3626)
Cipó Creative Commons License 2002.01.18 0 0 3626
Ez most igaz? Eric Clapton a világ legjobb gitárosa?
Én azt hittem, hogy az ö gitártudása nem valami nagy. (na mármint a nagyokhoz viszonyítva). Gondolom ezért is csúfolják lassú kéznek.
kozi da capo Creative Commons License 2002.01.18 0 0 3625
Miután a Knopfler-t "Knofler"-nek nevezik a kollegák, lehet, hogy nem is ismerik Malmsteen-t.
Előzmény: StratoFan (3622)
sztyepp Creative Commons License 2002.01.18 0 0 3624
Azért vitatkoznék ezzel a rangsorral.
Előzmény: Sir Mocke (3621)
diesel()diablo Creative Commons License 2002.01.18 0 0 3623
fogadok, jeff loomis nincs benne.
ez a eq-je:
Pod Pro by Line 6 + Floor Board Carvin Cabinets 4x12 ESP H-307 LTD and ESP M-307 LTD Axtra sanctuary 6 string for DNB Dean Markely 10-52's w/70 gauge for low 7th string
StratoFan Creative Commons License 2002.01.18 0 0 3622
Malmsteen meg nincs seholsem?
Sir Mocke Creative Commons License 2002.01.18 0 0 3621
Íme egy BBC-s rangsor a legjobb 20 gitárosról:

http://www.waltertrout.com/top20.htm

StratoFan Creative Commons License 2002.01.18 0 0 3620
Ha már zenélésnél tartunk, szereti itt valaki a Buzzcocks-ot?
SF
Rolandoo78 Creative Commons License 2002.01.18 0 0 3619
Tisztelt ZENÉSZKOLLÉGÁK! Frissen alakuló zenekaromba keresek zenésztársakat. Egy zseniális hangú énekesnő illetve egy gitáros(ez vagyok én) már van, a többire jelentkezen akinek van kedve! Igazi pubzenét játszanánk, főleg női előadók számait(Blondie, Donna Summer, Anastacia, Roxette stb. . . ). Fontos hogy legyen jó minőségű felszerelésed! 18. 00 után telefonon, előtte emilben érdeklődj!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!