Keresés

Részletes keresés

csaloka Creative Commons License 2006.04.30 0 0 82
Aki hazudik az csal, aki hazudik, az lop,
Hazudni, csalni csúnya dolog...

Nem véletlenül váltak meg tőled.
Előzmény: Chesterfield24 (79)
djibouti Creative Commons License 2006.04.30 0 0 81
Ha egy kicsit utánanézel, a magyarországi winterthúrónak vannak a (egyik) legkakibb hozamai.
A biztosítónak és a nyugdíjpénztárnak egyaránt.
Előzmény: bilee (68)
harmatos001 Creative Commons License 2006.04.25 0 0 80

Nekem egy kerdesem lenne hozzatok, vagyis egy ajanlatom.

Nem erdekelne e titeket egy olyan megoldas, hogy egy kozismert szorakoztato portalon keresztul tajekoztatnatok az embereket, es adnatok nekik tanacsot, ezaltal ti uj ugyfeleket tudnatok szerezni.

Ami ugye szamotokra haszon lenne, hisz egy szorakoztato portalra nagyon sokan jarnak, es meg nem nagyon hallottak rolatok, de szukseguk lenne tanacsadasra, es tajekoztatasra...

Egy sajat kis hely ahova fel lehet rakni anyagokat, es lehet beszelni emberekkel, es tanacsot lehet adni nekik....

harmatos@vipmail.hu

sfnx Creative Commons License 2006.04.02 0 0 78
sajnálom, hogy félreértettél, nem vitát akartam indítani, csak pontosítani a leírtakat
nem is neheztelek rád, amiért nem fogalmaztál pontosan az időpontokkal kapcsolatban, ez egy fórum, nem egy éles helyzet
Előzmény: gumikacsa2 (76)
Torquez Creative Commons License 2006.03.28 0 0 77
Igen, én is így tudom. Csak én olyan türelmetlen típus vagyok tudod, meg cinikus. Abból indultam ki, ha volt 3 hónapja a biztosítónak kiküldeni, és nem tette meg eddig várjam meg amíg megkapom - figyelembe véve a posta gyorsaságát - április 1. után (márciusi feladási dátummal)? Lehet, hogy neked van annyi felesleges pénzed, hogy egy ilyen baki miatt boldogan fizeted az M04-es tarifát, de nekem sajnos nincs. Inkább ülök sorba kétszer... ;)
Előzmény: ostry (75)
gumikacsa2 Creative Commons License 2006.03.27 0 0 76

Nem szeretnék vitatkozni, mert mert nem pontosan fogalmaztam az időpontokkal kapcsolatban.

Hazai részvény alapba 2005. szept. óta nem javaslok befektetni, mert előre látható volt az oldalmozgása. Igy a saját portfóliómat is változtattam.

Hazai részvény 2005.01.01 eladási:2,12387

2005.09.03  3.17

Később volt 3.4 is , de ki tudja a csúcsot kiszámítani? Bár nekem korábbról volt hazai részvény alapban,  az éves 40 %-os árfolyam nyereséget gondolom igy elfogadod.

Ha csak erre az időpontra számolsz, akkor ez még több is.

Szeptemberben az összes hazai rész.alapot átváltottam nemzetközi részvény alapba.  0.55880 értéken. Jelenleg 0,64433-on áll- / márc.24.-i adat/

Ha valaki az eseti befizetésekkel is tud játszani, és diverzifikáltan helyezi el a pénzét nagyobb nyereségre is szert tud tenni.

Nem elméletről beszélek, hanem gyakorlatról. Nem hiszem hogy bármit is bizonygatnom kellene, utólag mindenki lehet nagyon okos.

A pénzpiac nem egyszerű dolog, pár hónap alatt még az alapokat sem lehet elsajátítani. A legnagyobb hibát az követi el aki a neten található tuti tippekre ugrik, mert ami ma megfelelő az holnapra bármi lehet.

Előzmény: sfnx (73)
ostry Creative Commons License 2006.03.27 0 0 75

A kártörténeti igazolást nem kell kikérni, azt a felmondást megkapó biztosítónak kutya kötelessége az ügyfélnek automatikusan kiküldeni.

Igaz most nekem is márc 31-ig két kgfb igazolólapom van, mert a felmondott biztosítóm először mintha nem vette volna tudomásul a felmondást, a díjat azért nem tudták levonni, mert a bankjuknál már a folyószámlát is megszüntettem. Kb 1.5 hónap kellett hogy leessen nekik a tantusz. 

Előzmény: Torquez (71)
Torquez Creative Commons License 2006.03.27 0 0 74
Szerintem a konzekvenciát már levontam egyszer, snfx... :)
Előzmény: sfnx (72)
sfnx Creative Commons License 2006.03.26 0 0 73

"A Generáli hazai részvény alapja az elmúlt évben 40 % körül teljesített, a nemzetközi részvény alapja az elmúlt 5 hónapban 20 % felett hozott."

hazai részvény alatt a Generali Gold, nemzetközi alatt az Arany Oroszlán értendő?

a Generali Alapkezelő oldala szerint

előbbi hozama  26,44% az  utóbbi 12 hónapban

utóbbi hozama 18,34% az   utóbbi  6 hónapban

"ha kamata van csak szar lehet. Évek óta árfolyam nyereségből lehet megfelelő hozamot kihozni"

a Winterthur oldaláról kidrül, hogy az OVB Extrához kapcsolódó eszközalap az Alapok alapja :-)

Előzmény: gumikacsa2 (69)
sfnx Creative Commons License 2006.03.26 0 0 72

konzekvencia: neten kiválasztani az optimális terméket és személyesen elintézni az adminisztrációt

hozzáteszem, a neten megfelelőnek talált terméknek is utána lehet még kérdezni személyesen az adott intézményben, gondolok itt a kgfb-nél bonyolultabb banki termékekre (bizti-kombis hitel)

Előzmény: Torquez (71)
Torquez Creative Commons License 2006.03.26 0 0 71

"sokat gondolkozom rajta, hogy nekünk, akik rendelkezünk korlátlan internethozzáféréssel van-e szükségünk pénzügyi tanácsadóra"

Áhh, minek nekem egy ilyen, gondoltam én is. Felmentem az első magyar internetes és legszupibb-legnagyobb ilyen oldalra, pikk-pakk kiválogattam magamnak egy olcsó kgfb-t aztán szerződést nyomtat, aláír, visszafaxol... válasz: elfogadtuk, a régit felmondjuk, az újat megkötjük, kártörténetet elkérjük és elküldjük az új biztosítónak...

Namost ebből mennyi valósult meg? Hát annyi amennyi a jutalék felvételéhez feltétlenül szükséges: a felmondás és az új megkötése. A kártörténettel kapcsolatban telefonáltam, emailt írtam: hogyne, persze kedves ügyfél, ki ha mi nem, mi mindent elintézünk... a frászt. Most küldte ki a papírt az új biztosító hogy hol is van az az igazolás???

Aztán most kergethetem az ígérgetős telefonosokat, vagy az ügyvezetőt, aki kultúráltan elküldött emailben? (vigasztalásul két edc kártyát is küldtek, de a kártörténeti, az persze feledésbe merült)

Bánatomban beírtam a nem túl pozitív véleményem a vendégkönyvükbe, ahonnan persze már ki van moderálva, pedig visszafogtam magam (!)...

És most jön a happy end: annyi viszontagság után egy kedves hangú hölgy felhívott, és elsorolta szépen rendben a dolgokat, és: ő is megígérte újfent, hogy kikérik a kártörténeti igazolásomat, és elküldik az új biztosítónak.

De még mielőtt teljesen elmerülnénk a történet végén az eufóriában, hogy minden jól végződött, hadd rontsam el az egészet: voltam olyan aljas, hogy megkérdeztem, mégis MIKORRA fog ez az egész elintéződni, mivel április 1 a határidő ugye? A válasz: hát reméljük, hogy a héten megküldik az igazolást, és akkor elküldjük...

Erre fogtam magam, pénteken zárás előtt 30 perccel bementem, kikértem a kártörténeti igazolást, zárás előtt 20 perccel meg távoztam... az új biztosítónál ugyanígy tervezem megoldani... szóval ennyit az internetes-digitális ügyintézésről!

Nem mondom, szép dolog az internetes ügyintézés, de legyetek észnél, mert ez még igazából mindig a papírtologatásról szól, és az ilyen nagy személytelen rendszerekben könnyen eltűnik az ügyetek (és a pénzetek). És ha probléma van, inkább legyen ott valaki, akit személyesen ismersz, ne adj isten megbízol benne, de ha nincs is bizalom, annyi előnye van, hogy el tudod kapni és számon tudod kérni rajta hogy akkor ez most hogy is volt itt?

(Persze ha a gonosz előtör belőlem és így végiggondolom, egy M04-be lehúzott ügyfél többet fizet a biztosítónak, ergo: több jutalék az alkusznak! De ne legyen igazam...) 

Előzmény: sfnx (41)
gumikacsa2 Creative Commons License 2006.03.25 0 0 70
Bocsi, de ha kamata van csak szar lehet. Évek óta árfolyam nyereségből lehet megfelelő hozamot kihozni. Ébresztő OVB!!!!!!!
Előzmény: bilee (68)
gumikacsa2 Creative Commons License 2006.03.25 0 0 69

Sajnos 3 hibát is elkövettél.

1. rossz nem kellően felkészült tanácsadót választottál

2. rossz alapot választott a tanácsadód / bár ez nem a te hibád/

3. megszüntetted kellő tájékozódás híján

A Generáli hazai részvény alapja az elmúlt évben 40 % körül teljesített, a nemzetközi részvény alapja az elmúlt 5 hónapban 20 % felett hozott.

Előzmény: ambbay (60)
bilee Creative Commons License 2006.03.25 0 0 68
Nagyon jó, magas kamatozású megtakarítás, speciálisan az OVB-nek kifejlesztve a Winterthurtól.
Előzmény: ostry (66)
sfnx Creative Commons License 2006.03.17 0 0 67
vannak olyan hitelmódozatok, amik elfogadják biztosításnak
talán még jó is lehet, ha valaki lakáshitel után nem vehet igénybe adókedvezményt, de életbiztosítás után meg igen
bár amilyen gyakran nálunk változnak a jogszbályok...
mielőtt megkötöd a valamelyik hitelhez tájékozódj az előtörlesztési kondiciókról
Előzmény: ostry (66)
ostry Creative Commons License 2006.03.13 0 0 66
Az "OVB Extra" nevű biztosításról tud valaki valamit?
sfnx Creative Commons License 2006.03.09 0 0 65
"2 év után nincs díjfizetés miatti megszünés, ha fizeted a költségeket - és nem a díjat!"
ez a díjmentesítés?
a http://www.generali.hu/belso.php?tart=274 szerint:
"Az ügyfél mentesül a további díjfizetés alól, a szerződés csökkentett biztosítási összeggel marad érvényben az eredeti lejárati időpontig, a kiegészítő biztosítások megszűnnek"
Előzmény: Törölt nick (64)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.07 0 0 64
Na, így már mindjárt más a leányzó fekvése...

Ami tény, hogy a tanácsadód hibázott. Akkor, amikor nem szólt arról,
hogy keress más szerződőt. Ez az ő sara.

" a visszavásárlási érték. Ami az elsô 2 évnen 0 azaz nulla Ft!!! Aztán
a 2. év végén valami 39% "

Én úgy tudom, hogy a visszavásárlási érték az első évben 0, a második
évtől - tehát ha vége az első évnek - 39%. Az első év után.
A másik, hogy a 40k-ból 30 megy el kezdeti egységre, a többi
felhalmozásiba. Azaz havi 10k-nak a visszavásárlási értéke 100%.
A harmadik, hogy mi az a garantált 5%? Ha a Garantált eszközalap
2011-ben van a pénzed, akkor az nem annyi. Ha másban, akkor sem.
Tényleg érdemes nézni a különböző alapok hozamait.

Végezetül pedig:

" Vagyis, ha 10 éven belül valami kurva nagy szarság történik "

2 év után nincs díjfizetés miatti megszünés, ha fizeted a költségeket -
és nem a díjat!
Arról nem is beszélve, hogy ott a díjcsökkentés lehetősége is.

Ami biztos, hogy jól akkor jár valaki, ha a választott futamidő végén
veszi ki a pénzét. Jó eséllyel bármi, ami ettől eltér, rosszabb.

Sajnálom, hogy így jártál, de kétlem, hogy ezen infók birtokában is ezt csináltad volna.

Törölt nick Creative Commons License 2006.03.07 0 0 63
" Tudtommal a Generali van elég nagy részben a ovb tuljadonosai között.. "

Nem tud róla, bár nincs is olyan pozícióban, hogy ez érdekelné :)

A többiben meg nem ért egyet veled ő sem :)
Előzmény: jay_75 (58)
jay_75 Creative Commons License 2006.03.05 0 0 62
a fizetésed evesebb mint 10 %-áról van szó, ha jól értelek.Kérdés: miért nem cseréled ki a szerződőt, egy olyan ismerősödre vagy rokonodra, aki még nem használta ki ezt az adókedvezményt (csak nem kerse mindenki ilyen jól a környezetedben - ha csak a adókedvezmény kihasználása miatt kötötted...)
és miért nem nézél inkább annak utána, hogy milyen hozamokat hozott a Generali az elmult években. nem hiszem, hogy olyan nagy bukta egy cég...
sfnx Creative Commons License 2006.03.04 0 0 61
szomorú eset: pont a Generalinak van ilyen doman-ja, hogy adokedvezmeny.hu (természetesen az alap weboldalukról is elérhető), ahol pontosan le van írva az életbiztosítási adókedvezmény limitje
a bankoknak is illene leírni a lakáshitelek adókdvezményének feltételeit a weboldalukon (nem nézem utána melyik teszi meg), amennyire tudom ott egy alacsonyabb jövedelmű adóstárssal lehet trükközni
nemrég összeraktam egy életbiztosítás kalkulátor xls-t, beleírtam a visszavásárlási értéket is, bár azzal nem kalkulálok, most megnéztem: a 2. évben ennek is 0 Ft volt
lehet, hogy minden 10 éves életbiztosítással ez a helyzet
amennyire emlékszem azért kötöttem, mert azt mondta a biztosító üzletkötője, hogy jó lesz ez nekem, 4 évig örültem az adókedvezménynek, miután megkeresett az OVB-s tanácsadó és kisebb kötöttségekkel járó életbiztosítást ajánlott, elkezdtem a már meglevő életbiztosításomon gondolkodni: tényleg jó? el kell fogadnom az indexálást? nem kellene befektetési kombinációt változtatnom?
szerintem jót tett nekem az OVB tanácsadója (még ha nem is az általa ajánlott termék megvétele által)
ha magunknak kell megkeresni a válaszokat az ilyen kérésekre, mint: jogosultak vagyunk-e az ajánlott életbiztosítás utáni adókedvezményre? mi a helyzet a visszavásárlással? az presztizsveszteség a befektetési tanácsadó intézményrendszernek: miért töltsük ki a kérdőívüket, miért beszélgessünk velük, ha mellette még nekünk is utána kell járni a dolgoknak?
ambbay Creative Commons License 2006.03.04 0 0 60

Sajnos pedig de.

Röviden: Gererali Aranyszárny Plusz, befektetéshez kötött életbiztosítás, havi 40 kilóval. Mondták, hogy tök jó lesz ez nekem, mert nem csak hogy tök jó lesz majd a hozama, le is tudom vonni az adóalapomból.

Aztán januárban jött a hidegzuhany: nem, mégse tudom levonni az adóalapomból, mivel a bruttó éves jövedelmem meghaladja azt a bizonyos limitet. Hozzáteszem, az ovb-nél ez volt szinte az elsô kérdésük, tehát pontosan tisztában voltak (lehettek) vele, hogy egy kanyit nem fogok majd tudni visszaigényelni.

No, kerestem  az ovb-s csajt, hogy akkor most mi a fene van - persze hasztalanul.

Na jó, akkor nézzük a hozamot - garantált 5%. Hát ez pompás... Ok, gondoltam, akkor minek fizetgessem - semmivel sem járok jobban velük, mintha egyszerűen fogom az egészet és berakom egy bankbetétbe. Na ekkor jött az igazi hidegzuhany: a visszavásárlási érték. Ami az elsô 2 évnen 0 azaz nulla Ft!!! Aztán a 2. év végén valami 39%, és igy szépen lassan felfelé - azaz, a befektetett pénzemet akkor látom viszont (éves 5 %-al megfejelve), a 10 éven keresztül szorgalmasan fizetem a 40 ezreket havonta. Vagyis, ha 10 éven belül valami kurva nagy szarság történik és csôdbe megyek, a pénzemnek  csak egy töredékét látom viszont. Ellenben mondjuk egy bankbetéttel, ahol max. a kamatokat bukhatom.

Na itt telt be a pohár - osztottam - szoroztam, láttam, hogy választanom kell a bukta és a még nagyobb bukta között - az aktuális havi folyószámláról történô levonást szinte pár órával megelôzve felmondtam az átutalási megbízást, és szomorúan búcsút intettem az eddig befizetett száz valahányezer forintnak.

Túl sok mindent nem tudok kezdeni, mert aláírtam a szerzôdést, tehát elvileg tudtam, mibe megyek bele. Ugy gondolom, hogy a PÉNZüGYI TANáCSADóMNAK lett volna a dolga, hogy felhívja a figyelmet a buktákra - de hát, nem ez történt.

Az egyetlen vigasz, hogy talán lesznek olyanok, akik ezt olvasva még 1x meggondolják, hogy másra bízzák a pénzügyeiket.

Előzmény: sfnx (59)
sfnx Creative Commons License 2006.03.04 0 0 59

szerintem többen is kíváncsiak lennék arra az apróságra, elvégre a fórumnak (egyik) célja a tapasztalatok megosztása által hasznos információk felhalmozása, tudom, hogy ebben az esetben többről van szó, mert bárki ki tudná számolni a befektetésed értékét, gondolom nem az egyik kedvenc termékükeket kezdted el az ajánlott minimális havi 10000 Ft-tal fizetgeni

hogy ne igyak vizet bor prédikálása mellett, itt van néhány link:

www.mpkrt.com/?a=tippek&oldal=tanacs

www.pszaf.hu/engine.aspx?page=pszafhu_johatudjuk

www.pszaf.hu/engine.aspx?page=pszafhu_valasszontermeket

Előzmény: ambbay (55)
jay_75 Creative Commons License 2006.03.01 0 0 58

Tudtommal a Generali van elég nagy részben a ovb tuljadonosai között..

melyik piacot?

a független biztosítás közvetítőit, a hitelközvetőit, és a közép hosszútávú UL tipusu megtakarításokét.

Előzmény: Törölt nick (57)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.01 0 0 57
" pazola rész igazsága... "

" nade télleg most az OVB, Bnet, UFS, MBI, MPK között mi a különbség "

Mi a gond? OVB - MBI MBI - Bnet MBI - UFS OVB - MPK

Ebben semmi meglepő nincs. Mindig az elsőből lesz a többi, és igazad van, Ádám-Évából lettünk mi is. Vagy lehet ez is részigazság :)

" ovb-vel aki tulajdona egy biztosító társaságnak "

Nos, úgy tudom, a Signal volt benne tulajdonos - vagy tán még mindig az -, viszont megtudtam egy érdekes dolgot: kb. két éve nem kötnek Signalos biztosításokat.
Én ezt nem értem, de te majd biztos megmagyarázod :)

" Brokernet mérföldekkel vezeti a piacot "

Ez tetszett a legjobban :)) Mondd csak, melyik piacról beszélsz?
Előzmény: jay_75 (54)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.01 0 0 56
Pontosan mi történt? Vagy én voltam figyelmetlen, és nem találtam meg az eredeti sztorit?

Hátha vissza lehet szerezni azt a pénzt. Volt már olyan, hogy visszaadták..
Előzmény: ambbay (55)
jay_75 Creative Commons License 2006.03.01 0 0 54

pazola rész igazsága...

azért szép volna, ha mindenki vagy igy vagy ugy az ovb-bol vált volna ki...
mintha tudnék húzni egy párhuzamot a vallások és ezek a cégek között.

Alapvető különbségek: nem mindenki független a piacon. kezdve talán az ovb-vel aki tulajdona egy biztosító társaságnak, ha jók az infoim.
nem mindenki szektorsemleges, értve ez alatt, nem mindenki tud a pénz és tőkepiacon mindne céggel, szektorral (bef. bizt. finanszírozás) egyaránt profin fogalakozni.
és óriási különbségek vannak mértetben. lefedettség, és forgalom szerint is.
Brokernet mérföldekkel vezeti a piacot, a többiek már összesen (együtt)! nem érik utól a forgalmát, és teljeskörüségét.
így lehet, a szolgáltatásban is jócskán különbség.

szép napot mindenkinek.
Előzmény: ostry (49)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.22 0 0 53
Sztem ez mindenhol így van :)
Előzmény: bilee (52)
bilee Creative Commons License 2006.02.22 0 0 52
Ebben teljesen igazad van. Nálunk az alapokhoz tartozik az, hogy az egyik legfontosabb dolog, amit a szemünk elött tartsunk, hogy a rossz hír ezerszer gyorsabban terjed, mint a jó... Èpp ezért a legföbb cél az elégedett ügyfél.
Előzmény: ambbay (39)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.21 0 0 51
A különbség az, hogy mind az OVB-ból vált ki, közvetve vagy közvetlenül.

Nagyon egyszerű. Ki mióta van a piacon? Kinek milyen cégekkel van kapcsolata?
Ez alapján már lehet dönteni :)

Egyébként nem értem, hogy miért kell tükörfordítani, mint pl. az OVB-nál volt, elég
retek a honlap, most meg nem is lehet elérni..

Előzmény: ostry (49)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!