Keresés

Részletes keresés

humberto Creative Commons License 2006.05.23 0 0 10847
OK! Tiszta a kép.
Előzmény: gvass1 (10846)
gvass1 Creative Commons License 2006.05.23 0 0 10846

"És ha mégsem jelentem be? "

Nagy budos lo----szt!

Tessek mar megerteni a kulonbseget a BEJELENTEM, es az ENGEDELYT KELL RA KERNEM kozott!!!

Bejelentes: tudomasara hozok valamit a hatosagnak, akinek praktikusan a tudomasul vetelen kivul mas dolga nincs. (Ha a dolog jogellenes, akkor megtilthatja jogszabalyi indok alapjan - lasd: utcai tuntetes).

Engedely: a rendor (hatosag) hatalmi poziciobol, ahogy neki jolesik megtagadhatja a kerelmet, es akkor annyi. Ezen dolgon agyalast tetszoleges ideig (lasd: 180 nap egy szaros jatekpisztolyra) nyujthatja.

Magyarorszagon az engedelyhez kotottseg az betiltas, korrupcio, anarchia, a hatosagi packazas, burokraciahizlalas szavakkal szinonim.

Előzmény: humberto (10843)
humberto Creative Commons License 2006.05.23 0 0 10845

Igen, mondjuk senkinek nem hiányzik a balhé...

Bár én lövöldöznék a pincében, ha rendőrség kérdezősködik, akkor azt mondom, hogy GP-vel lőttem, azt meg ugye szabad.

Amúgy azzal sem nagyon szeretek, múltkor szomszéd szóvá tette, hogy "mi ez a lövöldözés" ( kitoltam egy tárat az RG100-ból :))

Előzmény: gvass1 (10844)
gvass1 Creative Commons License 2006.05.23 0 0 10844
Bukta: ugy, hogy soha tobbet nem mersz loni vele, mert hatha valaki meglatja, feljelent kocosgszomszed, radhivjak a rendoroket stb. Eccerubb kukaba dobni.
Előzmény: humberto (10843)
humberto Creative Commons License 2006.05.23 0 0 10843
És ha mégsem jelentem be? Hogy lehet ezzel lebukni? Végigjárja egy járőr az ország összes lakását, hogy nincs-e éppen egy illegális flóbert elfekvőben?
Előzmény: gvass1 (10842)
gvass1 Creative Commons License 2006.05.23 0 0 10842

"Egyébként, ha mondjuk most akarnék fóbert fegyót vásárolni, akkor megszerzésit kellene rá kérni elölre, vagy meg kell venni és aztán bejelenteni? "

1. ha flobertet akarsz venni engedelyre, akkor hulye vagy.

2. juni 30-ig meg maganszemelytol mehet papir nelkul, es utana neked koll enegdelyt kerned

3. boltbol mar csak ervenyes megszerzesi enegdelyre (rohejkupacok), de mar nem sok boltban talalsz iylesmit, eladhatatlan.

Előzmény: humberto (10841)
humberto Creative Commons License 2006.05.23 0 0 10841

"Hogy jon ahhoz Lampertmoni, hogy mondjuk egy 1994-ben JOGSZERUEN vett VZD jateszoeszkozre 10 evvel kesobb kitalalja, hogy 2-8 evet kapsz erte, ha nem fizetsz ki 2+2 ezret engedelyre, plusz toltesz uygintezessel 2-3-4 munkanapot."

Teljesen igazad van, főleg, mivel az egész cirkusz arra fogják, hogy "sok volt a flóbertle való visszaélés". Ez tényleg hülyeség. Ha bejelentik akkor talán az idióta Ödönke nem lövi ki a barátja szemét?, Ugyan már.

Egyébként, ha mondjuk most akarnék fóbert fegyót vásárolni, akkor megszerzésit kellene rá kérni elölre, vagy meg kell venni és aztán bejelenteni? (vállalok egy esetleges muhahát, de ezzel nem vagyok teljesen tisztában.. :)

Előzmény: gvass1 (10840)
gvass1 Creative Commons License 2006.05.23 0 0 10840

"Amit nem értek, hogy ha mondjuk valaki 2004 szept. 3. előtt vásárolt fegyverboltban flóbert fegyvert, az nem kapott mellé igazolást a csőtorkolati energiáról? Ha meg igen, akkor minek az MKH?"

1. egy csomo fegyver kerult be maganuton (ezek jelentos resze csak kb. 7,5 J:-))

2. az allamnak PENZRE van szuksege, es mindenfele jogcimeket talal ki, hogy ellophassa toled

"Mert odáig, hogy be kell jelenteni, az még egész korrekt, nem nagyobb macera, mint a gáz-risztó viselési elintézése"

Ebben az esetben "korrekt" jelzovel illetni csak a jogszabaly megalkotoinak nyilvanos akasztasat lehetne.:-))

Itten szerzett JOGrol van szo. Tulajdonhoz fuzodo pl. ami alkotmanyos erdek nelkul jogallamban visszamenoleg NEM korlatozhato. Legalabbis az ombudsman eztet irta.

Hogy jon ahhoz Lampertmoni, hogy mondjuk egy 1994-ben JOGSZERUEN vett VZD jateszoeszkozre 10 evvel kesobb kitalalja, hogy 2-8 evet kapsz erte, ha nem fizetsz ki 2+2 ezret engedelyre, plusz toltesz uygintezessel 2-3-4 munkanapot.

Előzmény: humberto (10839)
humberto Creative Commons License 2006.05.23 0 0 10839

Mondjuk az, hogy "érték nélkül a kapitányságon leadni", valóban szinte nevetséges, aki ezt megtesz, az akkora állat, hogy fegyver nem való a kezébe.

Amit nem értek, hogy ha mondjuk valaki 2004 szept. 3. előtt vásárolt fegyverboltban flóbert fegyvert, az nem kapott mellé igazolást a csőtorkolati energiáról? Ha meg igen, akkor minek az MKH?

Mert odáig, hogy be kell jelenteni, az még egész korrekt, nem nagyobb macera, mint a gáz-risztó viselési elintézése. Na de az MKH-nál tudják ki fog ba**akodni...?!

Előzmény: gvass1 (10832)
BigDaddyZ Creative Commons License 2006.05.23 0 0 10838
nohát lassan csak összeáll a magyar fordítása a dolognak :))))
Előzmény: szg307 (10837)
szg307 Creative Commons License 2006.05.23 0 0 10837
"...ha éppen nem látják be abból amit írtam, hogy hajintsák el a picsába a cuccost mert mindenkinek csak gond..."
Előzmény: BigDaddyZ (10836)
BigDaddyZ Creative Commons License 2006.05.23 0 0 10836

kiegészítve azzal, hogy

"... szeggyünk be egy kis lóvét azoktól a barmoktól, akik képesek ezt a procedúrát végigcsinálni..."

Előzmény: szg307 (10835)
szg307 Creative Commons License 2006.05.23 0 0 10835

Kicsit olyan íze van a közleménynek mintha:

"... az izém kivan ezzel az egész hülyeséggel, de ha fentről megkérdezik, hogy mit tettem az ügyben - legalább látják, hogy írtam egy ilyet. Nem próbálom már megmagyarázni a népnek, hogy ez miért kellene neki, hogy jó legyen, legfeljebb adok néhány tippet, hogy mit kéne csinálnia... 'oszt részemről befejezve a téma..."

BigDaddyZ Creative Commons License 2006.05.23 0 0 10834

A kérelem elintézésének határideje 180 nap.

Na ez a kemény (mongyuk nekem a gázra is majdnem annyi volt :D ) mérnem rögtön 2-8 év? :)

Előzmény: Toto_HU (10833)
Toto_HU Creative Commons License 2006.05.23 0 0 10833
Lóf....t a s.ggükbe!!!!
gvass1 Creative Commons License 2006.05.23 0 0 10832
"A  Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Igazgatásrendészeti Osztálya tájékoztatja az un. „flóbert fegyver”-t tartó személyeket, hogy a 2006. május 19-én készített felmérés szerint megyénk illetékességi területén  597 személy kezdeményezte a birtokában lévő, tűzfegyvernek minősülő flóbert fegyver vonatkozásában a tartási engedély kiadását. Arra vonatkozóan ugyan nem állnak pontos adatok a rendőrség rendelkezésére, hogy megyében hány fő tart ilyen fegyvert, azonban az megállapítható, hogy ez a szám a 597-et valószínűleg meghaladja.

Fentiekre tekintettel az alábbiakra hívom fel azon flóbert fegyvert tartó személyek figyelmét, akik a lakóhelyük szerint illetékes rendőrkapitányságon még nem kérték a tartási engedély kiadását, és tűzfegyverüket a vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően kívánják továbbra is tartani:

A „flóbert fegyver” tűzfegyvernek minősül, mert olyan eszköz, amelyből a kiterjedő forró gáz tolóereje által meghajtott szilárd anyagú lövedék lőhető ki. Tekintettel arra, hogy ez az eszköz kizárólag 7,5 joule vagy annál kisebb csőtorkolati energiájú lövedék kilövésére alkalmas, a hatályos jogszabályi előírások szerint a megszerzésére (pl.: vásárlás) és tartására ugyan engedélyt kell kérni, de sokkal enyhébb követelményeknek kell megfelelnie a kérelmezőnek, mint annak, aki 7,5 joule fölötti értéket produkáló lőfegyvert kíván megszerezni és tartani.

Az engedélyezés feltételei:

Kérelem előterjesztése a lakóhely szerint illetékes rendőrkapitányságra Tizennyolcadik életév betöltése A kérelmezőt nem vonták felelősségre, és nem tartják nyilvántartásban a 253/2004. (VIII.31.) Kormányrendelet 3. § c) pontjában felsorolt bűncselekmények elkövetése miatt, és ilyen cselekmény elkövetése miatt nem is folyik ellene büntető eljárás. Nem vizsgálja a hatóság tehát sem az egészségi alkalmasságot, sem a cselekvőképességet, sem a tárolás körülményeit, sőt fegyverismereti vizsgához sincs kötve az engedély kiadása. Nem kizáró ok az sem, ha korábban valamilyen szabálysértés elkövetése miatt vonták felelősségre a kérelmezőt.

A 2004. szeptember 3-a előtt hatályos jogszabályok szerint a flóbert fegyverek megszerzésére és tartására nem kellett engedélyt kérni, így – a fegyverkereskedőktől kapott információk szerint - viszonylag nagy számban vásároltak a tisztelt polgárok ilyen eszközöket. A jelenleg hatályos 253/2004. (VIII.31.) Kormányrendelet 54. § (1)-(5) bekezdése szerint ezeknek a személyeknek 2006. június 30-ig engedélyt kell kérni ezeknek a tűzfegyvereknek a tartására. Ennek a jogszabályi rendelkezésnek eddig azonban mindössze 597 személy tett eleget, ezért ismételten fel kell hívnom azoknak a flóbert fegyverrel rendelkező személyeknek a figyelmét, akik  az engedély kiadása érdekében még nem tettek lépéseket, hogy legkésőbb 2006. június 30-ig az alábbi javasolt intézkedéseket tegyék meg:

Vegyék fel a kapcsolatot a Polgári Kézilőfegyver- és Lőszervizsgáló Kft.-vel (1031 Budapest, Gyöngysor út 6., tel.: 06-1-3476030, fax: 06-1-3476039, www.mkh.hu , E-mail: mkh@mkh.hu ), ahol kérni kell a kategóriába sorolást is tartalmazó „Tanúsítvány” kiadását. Amennyiben a tűzfegyver minden fődarabja (fegyvercső, váltócső, betétcső, zár, forgódob és az ezeket egybefogó tokszerkezet) nincs ellátva gyártási számmal, kérésre beütik.  Ezek költségei – kb.1.000 Ft a tanúsítvány kiállítása + kb. 1.000 Ft. a gyártási szám beütése – a vizsgálatot kérőt terheli. Lehetőség van arra, hogy egy személy több fegyvert felvigyen, de lehet kérni fegyverkereskedő közreműködését is. Keressék fel a lakóhelyük szerint illetékes rendőrkapitányságot és kérjék a flóbert fegyver tartására jogosító engedély kiadását, melynek során 2.000 Ft-ot igazgatási szolgáltatási díj címén csekken be kell fizetni. Be kell mutatni a fegyvert és a Polgári Kézilőfegyver- és lőszervizsgáló Kft. által kiállított „Tanúsítványt”. A tartási engedély kiadásának személyi feltételeit a fentiekben már ismertettem. A kérelem elintézésének határideje 180 nap.  

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a flóbert fegyvereket kizárólag céllövészetre lehet használni, így aki 2006. június 30-ig ezekkel a feltételekkel nem akarja a fegyvertartási engedélyt kiváltani, az fegyverkereskedőnek, vagy megszerzési engedéllyel rendelkező személynek kísérelje meg értékesíteni a flóbert fegyverét. Amennyiben erre nincs módja, lehetőség van arra, hogy flóbert fegyverét a rendőrségre érték nélkül leadja.

Felhívom a figyelmet, hogy aki 2006. június 30-a után 7,5 joule vagy annál kisebb csőtorkolati energiájú lövedék kilövésére alkalmas tűzfegyvert (Flóbert fegyver) engedély nélkül tart, annak a visszaélés lőfegyverrel bűncselekményhez fűződő jogkövetkezményekkel kell számolnia.

Amennyiben a fegyver ügyintézéssel kapcsolatban bármilyen egyéb kérdés, vagy probléma felvetődik, forduljanak bizalommal a rendőrkapitányságok, vagy a megyei rendőr-főkapitányság igazgatásrendészeti osztályainak munkatársaihoz.

Dr. Antal István  r. alezredes
mb. osztályvezető

tájékoztatása alapján:

Kompoltiné Jakab Ilona r.őrgy "

Toto_HU Creative Commons License 2006.05.17 0 0 10830
Uniós razzia a magyar áramszolgáltatóknál:
http://index.hu/gazdasag/magyar/aram8204/

Nahát, megsértik a fogyasztói jogokat..
És végre mikor lesz uniós razzia a magyar rendőrségnél, ahol az igrendtől kezdve a vizsgálótisztekig intézményesen védik a puporkák jogait és csorbítják a becsületes adófizetőékét? Őket mikor baszogatják már kicsit hivatali hatalommal visszaélés miatt?????
Gróf Úr Creative Commons License 2006.05.17 0 0 10829
felmerült bennem a kérdés, hogy akkor mit is tartana elfogadható indoknak a yard

Óh, kérlek alássan én ezt konkrétan tudom. Épp sorban ültem a Teve földszinten, amikor az alábbi párbeszéd csapta meg áramvonalas füleimet:

Ügyintéző Hölgy (üh): - Önnek akkor két önvédelmi fegyvere is van?
Kedves Ügyfél (kü): - Igen, de ugye a fenyegetettséget csak egyszer kell bizonyítanom?
üh: - Persze, lehetőleg tanúkkal.
kü: - Hát, ott van a tanúk felsorolása, akkor őket behívják megkérdezni?
üh: - Igen, ez a szabály.
kü: - Az Államtitkár Urat is? Mert ugye munkahelyileg ő hagyta jóvá, hogy indokolt.
üh: - Nem, természetesen őt nem.
kü: - Hát nem is örülne neki.
üh: - Gondolom, hehe-hehe.
kü: - Hihi-hihi. Akkor a többieket húzzuk is ki, nem kellenek, elég az Államtitkár Úr.
üh: - Rendben.

Ez van.
Előzmény: BigDaddyZ (10826)
Toto_HU Creative Commons License 2006.05.17 0 0 10828
Ez teljesen nevetséges. A rendőrség mérlegelési jogkörét szépen odáig kéne meghagyni, hogy bűnügyben vádemelési javaslattal adjanak át-e valamit az ügyészségre, vagy sem?
gvass1 Creative Commons License 2006.05.17 0 0 10827

"hogy akkor mit is tartana elfogadható indoknak a yard (tudom, semmit, de mégis)"

Egyutt vadaszol ( es/vagy kurvazol, alkoholizalsz) a megyei fokapitannyal.

BigDaddyZ Creative Commons License 2006.05.17 0 0 10826

komolyan mondom egy sírógörcs ez az ország...

egyébként meg igazuk van, mindenki hagyja magát leverni/kirabolni/megerőszakolni/megbicskázni (nem kívánt törlendő) merhogy ugye a Poszttraumás Áldozatvédelmi Központoknak is élni kell valamiből... röhej.

Hipotetikus szinten felmerült bennem a kérdés, hogy akkor mit is tartana elfogadható indoknak a yard (tudom, semmit, de mégis)

Előzmény: gvass1 (10825)
gvass1 Creative Commons License 2006.05.17 0 0 10825

Hi,
csak a miheztartas vegett egy szomoru eset. Egy regi ismerosomnek most utasitottak el az onvedelmije meghosszabbitasat (BRFK), miszerint nem bizonyitotta a veszelyeztetettseget.

Namost, emberunk a kovetkezok miatt kerte (tartotta eddig):
- sportlovo egyesulet vezetojekent loszert, fegyver szallit
- biztonsagi cegenel a lofegyverek kiadasat, orzeset, tarolasat vegzi
- fegyverboltban eladokent dolgozik, lofegyvert, loszert szallit reszere
- XXXX (terrorfenyegetett intezmeny) szamara vegez biztonsagi feladatokat, aminek kapcsan szamos, igazolt fenyegetes erte.

Na, ha gurgenyieknek ez is keves, akkor mire szamithat az atlagpolgar? ja, majd megvedi a rendorseggggg.

Toto_HU Creative Commons License 2006.05.13 0 0 10824
Bocsánat az OFFtopik topikba akartam írni mindezt!
lviz Creative Commons License 2006.05.13 0 0 10823

Én már késtem le járatot (igaz nem az én hibámból),de büdös fillért nem fizettem. Sőt, ők fizettek szállást+kaját meg egy 7-es BMW-t sofőrrel,aki elvitt a szállodába.Meg másnap vissza a reptérre. Igaz, lázadtunk is rendesen. Bár most jut eszembe,hogy az nem Malév volt, mert nekik bezárt korán az irodájuk(!), így az akkori partnercégét az Alitaliát zaklattuk ezerrel. Ezek után kitört éjjel az Iraki háború, így kerültünk pár ezer km-t,mire elértük az uticélt :-(

(persze inkább értem volna el a járatot,mert akkor nem kellett volna egy szál pulcsiba fagyoskodnom Londonba)De legalább ott is jártam :-)

Előzmény: Toto_HU (10822)
Toto_HU Creative Commons License 2006.05.13 0 0 10822
Pusztuljon meg az összes légitársaság is bakker. Egy járat lekésése után annyi pénzt számolnak fel "büntetésként" mint a kurvaélet. Pedig egy üres gépről üres gépre kerül át a jegyed.... rohadt tolvaj banda, nem csoda hogy így veszteséges a Malév....
Ditmar Clodo Creative Commons License 2006.05.12 0 0 10821

Okés. A fegyverek beszerzését sztem nyugodtan Gvassra bízhassuk, a robb.szereket meg hát ugye mondanom sem kell kire..

:-))))))))

Előzmény: numizmata (10815)
Szega Creative Commons License 2006.05.12 0 0 10820

Üdv a kedves ápolttársaknak!

Egy érdekesnek ígérkező filmet ajánlok figyelmetekbe! A címe: Kedves Wendy (Dear Wendy). Június 1-én lesz a bemutatója a hazai mozikban, a fegyvertartás kérdéseivel foglalkozik.

Nézzétek meg a film honlapját (www.dearwendythemovie.com), vannak rajta érdekes fegyverek, videók, trailer, célbalövős játék, meg mindenféle infók a filmről...

Törölt nick Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10819
Hiszen (kocsi)önvédelemre csak forgót :))))))
Előzmény: Lápi (10818)
Lápi Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10818
Közútra csak ilyet.Közútra
Előzmény: Ditmar Clodo (10814)
Lápi Creative Commons License 2006.05.11 0 0 10817

Ha mindenkinél lehetne legélisan, és ezt hordanák is sokan, több mint valószinű, hogy nem tépné le atáskámat mert ne tudja hogyan és mivel reagálnék az inzultusra. Most ő van erőfölényben mert a durva fellépésével a legtöbb embert megfélemlíti. Ha páran a földön maradnának, átgondolnák a dolgot. Egyébként a fegyver tényleg egy szerkezet, nagyon szép szerkezet. Nálam már több mint 20 éve vannak ilyen szerkezetek, a családban mindenki tisztában van a szerkezetek tulajdonságával , hatásával és kezelésével. Tudják , hogy nem játék. A feleségem levittem a lőtérre, megcsapta a lőpor illata azóta megtanult célbalőni, és biztonsággal használni a fegyvert. Egyébként én inkább a home defence engedélyt pártolnám, mert ott kevesebb lenne a vita.

Előzmény: Kevin_A'are (10780)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!