...attól függ, hogy hol a buli. A zeneakadémián tényleg elég furcsán mutatna, föleg ha még rá is ülsz és ugy pengetsz, de egy Alice Cooper show-ban még bele is illene a koncepcióba :)))
Ha van egy már nem használt walkmanod, akkor elég egyszerü elöállítani, söt, még a kazettát is hallgathatod közben. A magnó fejéböl jön asszem 3 vezeték, 2-re a jelet, 3.-ra az árnyékolást kötöd, és íme. A régi walkmanom ilyen formában él tovább, más kérdés, hogy nem használom, mert minek, ott a kombó :-)
(Akár kölcsön is tudom adni - ha kell, írj mailt.)
Nem tudjátok hol lehet hozzájutni egy kész, elemről vagy adapterről működő jó kis stereo fejhallgatóerősítőhoz vagy egy abbavaló áramkörhöz? Felszerelés hiányában nem tudok összerakni magamnak egyet, max a dobozolást tudnám megcsinálni. Jól jönne a telelés alatt :).
Ja, a ram-nak elég gány a lejátszója. Az MP3 meg nagyobb, + a freeweb letöröl automaitice minden mp3-at, nálam meg nincs már hely a hangnak is. Ezért ez a félmegoldás. Ha valaki tud free szervert ami nem törli az mp3-at akkor esetleg felrakom. De van link a lejátszóra az nem jó? Vagy fagy?
Más és aztán nem zaklatlak tovább. Az oldaladon levő hanganyagokat nem tennéd mp3-ban is közkincsé, mert ezekkel ram bigyókkal állandóan bajban vagyok?
Nem vettem hozzá pedált, de elvileg bármilyen volume pedál jó hozzá. Még mindig csak tekergetem :). Majd egyszer valamikor lecserélem rp300-ra vagy gnx2-re azon meg van.
Nagytestvérén a GNX-en is ezek a szimulációk vannak és a plussz szolgáltatásai miatt kerül hatszor annyiba. Szerintem a 100 megéri az árát. Tényleg vettél hozzá valami külsö pedált? Egy cimborám keresett hozzá, de nem működött neki csak a gyári, ami elég húzós árban volt. Aztán össze ütöttem neki egy 100k potiból egy mono jack-kel, de a mechanikája elég kőkorszakira sikeredett.
Nem tudom hasonlít-e, de ez egy 79$-os olcsó ketyere. Nekem bejött, ha nem hasonlít az sem zavar. Van benne Marshall meg Johnson erősítőszimulátor, ezeknél elég nagy a drive. A clean erősítőknél nem torzít az igaz, de a többinél igen, főleg humbuckerrel :).
Nekem szerencsére ( sajnos ) nincs igazán összehasonlítási alapom a valódi erősítők terén, ezért faggatom itt a társulatot. Az RP100 amp szimulációkat például végig molyoltam és volt vagy 2 ami tetszett ( Stack, Rectifed ), de a drive szvsz. 99-nél is elég kevés. Na ezek pl. hasonlítanak az igazi erőlködők hangjához?
Én arra emlékszem a cikkből, hogy alapvetően jó a hangja, de nem hasonlít azokra az erősítőkre amiket végülis szimulál. Gondolom úgyis mindehol másképp szól.
×StratoFan
Most, hogy mondod tényleg kényelmesebb lenne nyakban mint... :o) Amúgy egy tanult barátom azt állította, hogy a gyári hangja elég kaki, ezért érdemes jó sokat vakarni a hasát mire valami értelmes hangot ad...
Nincs kölcsön valakinek egy hétre ;o)
Ez a hirtelen halál nem a zajzár miatt van? Lehet hogy nem, de ezeken a ketyeréken egy csomó mindennel el elhet rontani a hangzást. És a V-Amp alakja nem ágytál hanem egy szár nélküli gitár :))). Nem mintha nem lenne tökmindegy :).
A Zenész (Szabó S.) azt írta a V-amp-ról, hogy jó a hangja, azonban a nem lehet vele hosszan kitartott hangokat játszani, mert azok egyszer csak meghalnak, hirtelen. Én egyszer (boltban) egy Behringer digitális kombót próbáltam (arról is írt a Zenész), annak a hangja nekem nem tetszett.
diesel!
Télleg csak a próbálgatás mehet, addig kell állítgatni, amíg be nem áll. Jó sok türelem és idő kell hozzá. (eg feszítsd meg egy kicsit jobban a rugókat, ha kell. Nekem 9-ről 10-re váltásnál kellett.)
Ebben igazad van, de nekem a konténer alá fog kerülni, mert azt csak ezután fogom megvenni. Feltéve persze ha megtom valahol kostolni a puddingot. Van aztán ebből egy Vamp 2 nevű is, kinézetre pont ilyen ágytál jellegű az is, de állítólag több erőlködőt is belegyömöszöltek?
Hehe, a Limp Bizkit keres egy gitárost. A múltkor láttam a harmony centrál egyik fórumán, hogy az együttes egyik tagja beszólt, hogy "...gyerekek, na akartok sztárok lenni?". Tegnap este meg a rádióban hallottam, hogy külömböző huszonévesek betelefonáltak és játszottak a gitárjaikon (ja, csak úgy a telefonba). Szegények, sajnálom őket mert nem is sejtették, hogy csak egy promó dolognak az áldozatai. Volt egy pár egész jó, pókujjú fickó viszont, de ezek kevesebben. Persze elismerem azok álláspontját is, hogy akik betelefonáltak, azok megérdemlik, hogy áldozatai legyenek ennek a promónak...
...csak szerettem volna kiprobálni a CODA-ban, de mire odamentünk Stratoval már gazdára lelt. Viszont most hogy nézem a pikcsört a kezelöszervek száma és funkcioja 1:1-ben rokonságot mutat a Line6 POD effectprocival (meg az extravagáns design, ami Blindmouse szerint kimondottan randa :)), mindegy nekem a belsö értékek fontosabbak, ha tetszik a hangja, akár porcelánbilibe is rakhatják. Egyébként valamelyik mult évi zenészmagazin tesztelte, bár a puding próbája inkább az evés ... z@kk
Az Applause-t azért találta ki Kaman ,hogy ne más klónozza az Ovation-t ,hanem saját maga.A trükk egy pár évig bevált,azután beindult a keleti özön.Hangja semmi,egy darab műanyag szappantartó vécédeszkával ellátva,elektronika a 60-as évekből.Véleményemet egy első generációs Ovation Balladeer 23 évi használata alapozza./természetesen eredeti gyári/.
Én néztem, de nem derült ki számomra, hogy mi a motyója. Tényleg jól szólt. Ettől egy-két nyakkendősnek görbült is a szája rendesen a nézőtéren. A V-Amp-ot nem próbálta még senki?
Nézte vki most vagy az előző vasárnap az M1-en a Kormorán koncertet? A gitáros motyója: Line6 POD + 4 lábkapcsolós pedál, vmi WAH (tán Cry Baby), Carlsbro kombó, Fernandes e. gitár. Nem szólt rosszul.
Az lehet, de az én kedvencem egy Gibson Explorer Gothic lenne, és az nem natúr. Akkor sem illik szeritnem ahhoz a formához a világossárga natúr test. De ez szubjektív. A hangja viszont zseniális volt. És a mérete is a helyén volt, azért tetszett. Szeritnem tök röhelyesek azok a Flying meg Explorer klónok amik alakra hasonlítanak de gyerekméretűek, alig fér el a húrok mellet két potméter rajtuk :)))
SF