Kedves Zak Mc Kracken! Segíts kérlek, ha tudsz! Nemrég Prágában vettem pár töltőtollat, meg szemezgettem is párral. Itthon úgy gondoltam gyerekeknek veszek belőle, de sehol nem találok. Budapesten, vagy Szentendrén hol tudnék ilyen tollat beszerezni... vagy hazai cégtől rendelni?
PILOT Plumix (vagy Pluminix) PARKER Contact töltőtoll (ahol kapni, csak a rollerpen változatot tartják)
...Pilot esetén még érdekes lehet a Parallel Pen is.
Sziasztok! Sajnos az uj tollat erte 1 baleset es elferdult a hegye:'( miutan ez 1 pilot myu 90 es ezert a hegy a testel egyben van. Tudtok valami helyet ahol ki tudnak egyenesiteni? Szornyen nez ki az a gyonyoru vekonyan iro hegy:( Udv Misi
Az ár igen korrekt! Az eBay legolcsóbb árainak felel meg! Az eBay-en vásároltak költségét a szállítás díja is emeli. A Magyarországon belüli kiszállítás költsége a honlapon nem szerepel, de biztosan alacsonyabb, mint a külföldről történő beszállításé. A típus jóságát jelzi, hogy a honlap az egyébként olcsónak tekinthető töltőtollat az exkluzív töltőtollak közzé sorolta! Hadd fanyalogjak kissé! Miért nincs F hegyű?!?
Nem biztos, hogy az üvegben vásárolt, kapott tinta ugyanolyan szép, élénk színű lesz, mint a gyári patronban lévő ... :-) No meg a "vehiculumok" sem biztosan ugyanazok!
Egyik topiktársunknak személyes e-mailben megírt történetem nyilvánossá teszem. Munkahelyemen szívesen írok töltőtollal, szeretek bizonyos számokat színekkel kiemelni. Korábban Pilot 78G típusú tollakat használtam. A Con-20-as "szivatót" Con-50-esre cseréltem. Nagyon szerettem a vékony, szép vonalú írásképét, a könnyed írást. Sajnos valakinek ugyanez lehetett a véleménye, annyira megtetszett neki a készletem, hogy eltulajdonította. Magam is Preppy-t rendeltem a tollakboltja.hu-tól. Szombaton küldtem el e-mail-ben a rendelésem, kedd délelőtt már meg is érkeztek a tollak, használatba vehettem őket. Az ára olyan, hogy az újabb készlet elvesztése nem fog annyira érzékenyen érinteni. A patronok újra töltésére felkészültem (tinta, fecskendő, vékony injekciós tű). Az írás vonala nem annyira vékony, mint a 78G-é volt, holott mindkettő F jelzésű. A piros tinta színe nekem nagyon tetszik, a zöld is kellően élénk. Félek, hogy a patronok újratöltése ezt az élményt "rontani" fogja. Előnye még a toll testének áttetszősége, jól látható a még használható tinta mennyisége. Hétköznapi használatra jónak tűnik, remélem a tartós használatot is jó fogja tűrni. Számolj be Te is később a tapasztalataidról! Használd örömmel, egészséggel!
Elég ha csak a toll hegye ér teljes egészében a tintába :-) ! Célszerű a tinta első felszívása után még párszor a "szivatót" összenyomni, több tintát fog így felszívni a toll. A felesleges tintát konyhai papírtörlővel szoktam a toll testéről, a hegy fém részéről leitatni. A hegyet tartó műanyag rész vájataiból a felesleges tintát a tintásüveg széléhez érintéssel próbálom eltávolítani. A Con-50 jelzésű szivató sajnos csak 0,5 ml tintát fogad be, de átlátszó, a toll tintatartalma könnyebben ellenőrizhető. Kisebb a valószínűsége annak, hogy váratlanul fog kifogyni a tollból a tinta. Használd az új tollat hosszú ideig örömmel!
Szia! Kosszi a segitseget. Akkor a CON20ast belerakom a tollba es ugy tollastol dugom belle a tintaba ossze nyomva szivom fel a tintat? Remelem jol irtam le. Most fogok ilyet eloszor hasznalni es csak biztosra akarok menni. Ez az elso jobb tolto tollam es nagyon tetszik. Nagyon vekonyan ir! Udv Misi
mint pilot "szakértő", igyekszem válaszolgatni :))
Bármilyen minőségi tinta jó bele (értsd.: töltőtollba való) Én használtam/használok a Pilotjaimban és a Namikiben Pelikant, Pilot-ot, Diamine-t, Platinum-ot és J.Herbin-t, mind beszáradás és károsodás nélkül együttműködött.
A CON-20 helyére csak a standard Pilot patron vagy más Pilot konverter (CON-50, csak ajánlani tudom) dugható be. Szerencsére Pilot patron már kb. egy éve kapható itthon is, kék és fekete színekben legalábbis mindenképp. A pirosról és kékesfeketéről nem tudok, de lehet van az is.
megj.: Van pár olcsóbb Pilot amikbe szabvány nemzetközi patron kell. Ilyen pl. a feleségem által nagyon szeretett Plumix és a Pluminix, a Vortex, stb. 78G-ből elvileg van nemzetközi és pilot szabványos egyaránt, de előbbivel élőben még nem találkoztam.
Sziasztok! A Pilothoz kell valami speci tinta? Ha Pilot CON-20 konverterem van akkor ahoz, milyen betét jó. Most vettem de még csak ismerkedek vele. Gyönyörűen ír azt már most észre vettem! Üdv Misi
Cégem legkedvesebb profilja a minőségi írószerek forgalmazása. A "szerelem" még 1985-re vezethető vissza, amikor egy Japán út során olyan írószereket szereztem be, melyek felejthetetlen nyomot hagytak bennem. Sok mindenben lehet csalódni, de egy jó tollban soha!
Én most valószínüleg nem veszek, de ha más út nincs, szívesen segítek a lebonyolításban. Ha tehetitek a mizukushi nevű eladótól vegyétek, én 3 készletet rendeltem tőle (többek közt a tied is), megbízható és nagyon kedves, korrekt eladó!
Valamint : Eladó egy kisebb Parker kollekció. Parker 21-es töltőtoll 1957-ből. Avíttas, de a homorú csíptetője igazi ritkasággá teszi. Parker Reflex ceruza 2003-ból. Fekete/acél, 0,5-ös. Parker Jotter ceruza 2004-ből. Acél, 0,5-ös. Parker LL "ceruza" 1956-ból. Különleges (domború P21) csíptetővel, "Liquid Lead" betéttel, ami amolyan golyóstollféle, de grafithoz hasonló töltettel. Ezeket csak együtt adnám át. 6e Ft. Ha érdekel Valakit, elérhet az oysterkukacindexponthu címemen.
Továbbá : Eladó egy Lamy töltőtoll (amolyan diák fazonú), M-es acél heggyel, fa szárral, kék műanyag kiegészítőkkel és kupakkal, tartalék patronokkal. 2e Ft. Ha érdekel Valakit, elérhet az oysterkukacindexponthu címemen.
Tehát : Eladó egy MARLEN Rafaello golyóstoll, ezüst felső résszel és kék alsóval. 5e Ft. Ha érdekel Valakit, elérhet az oysterkukacindexponthu címemen.
A közelmúltban néminemű átalakuláson esett át az ízlésem és az írószer kollekcióm. (Szofisztikálódott:) Topictársi segítséggel volt alkalmam hozzájutni néhány igazi kuriózumhoz, ős-golyóstollakhoz, amik azért igencsak jólesőek tudnak lenni a magyar eredetük tudatával. És öröm az örömben, hogy nem csak díszek, hanem használhatom is jó részüket, amikor golyóstollat igényel az írogatás körülöttem.
Nos, ezek láttán nem fogok lemondani a töltőtollaim használatának öröméről, de ugyanakkor az is igaz, hogy túlnövelni sem kívánom a körülöttem lévő íróeszközeim körét. Így néhányuktól megválni vagyok kénytelen (párat már kiajánlgattam). Ami még erre a sorra vár, azokat először itt közzéteszem, hátha Valamelyikőtöket érdekli...
Nincs valakinek kedve pilot 78G-ket venni ebayről? Nekem nincs accountom, de szívesen csatlakoznék, hármasval árulják. Jelenleg egy M-es zöld színű van. Messze ez a legjobban író tollam. Annyira jó, hogy szeretnék még belőle...
A 3094 alatt, kb. egy éve tett ajánlatod még manapság is megállná a helyét ? ("Van Jotter 50th Charcoal Dots-om 2700-ért egy elég jó ajánlat. De be tudom rendelni 7800 körül a 2004 végére karácsonyi kiadásnak készült aranyozott Jottert is.")
Mostanában használok golyóstollat is, a legjobbnak az alsó árkategóriában a 300-500 ft. között árult különböző pilot tollak bizonyultak. Ti használtok ilyet? Egészen jók, én a pilot töltőtollak miatt kerestem és láss csodát, eléggé elterjedt, gondolom az ára miatt, általában többféle is kapható, a minősége kitűnő.