Kedves Motorbarátok! Jöjjön mindenki, aki szereti az öreg motorokat, márkától, bőrszíntől, vallástól, politikai hovatartozástól függetlenül. Túrázzunk, motorozzunk együtt Zala megye környékén, vagy éppen amerre kedvünk szottyan. Körmendtől Kamutig.
Sík úton 85-90-et (bő 3/4 gázállás). Enyhe emelkedőn ugyanennyit, de azt csak 4.-ben nyélgázzal, üveghangon! Küzdeni szoktam rendesen, egyelőre még bírja az öreg japán technika! ;)
Honda találkozón mondták a srácok (amikor vagy 100km-t vonultunk együtt csapatban, kb. 150 motor), hogy valószínűleg többször váltottam sebességet, mint a többiek együttesen...
Nem rossz kis fényképezőgép. Jó átmenet a kompakt és a bridge gépek között. Bár egy jó minőségű objektívet rákattintva már valóban lehet vele profi képeket lőni. Nekem Panasonic bridge gépem van, ez átmenet a kompakt és a dslr gépek között. Van jópár makrófotóm a fotozz oldalon.
Bár én is ha motorozunk akkor a kis Sony kompaktomat viszem, kivéve ha direkt fotózni megyünk az osztrák hegyekbe.
De örülök, hogy lesz a csapatban egy hozzáértő ember, mármint fotózás terén. Mivel kattintgatni mindenki tud, de nem mindegy, hogy hogyan. :-))
Késón szóltál! :) Két hete adtam el a komplett DSLR fotóscuccot (kihasználatlan volt az utóbbi két évben, az ára meg jól jött a családi költségvetésbe), csak egy jobbfajta kis kompaktom (Sony NEX3-NL) van most helyette. A nagy cuccot csak egyszer vittem motoron, megfogadtam hogy soha többet! Ezt meg zsebre lehet vágni, és meglepően szép tájképeket lehet vele csinálni. Nem is sajnálom annyira, ha valami baj érné...
Ne izgulj, a 300 km feletti napokon is többször megállunk. Nem az a cél, hogy rárohadjunk a motorra, kirándulni megyünk. Ha azt nézem, hogy ma délután 2 környékén indultam, bóklásztam egy kicsit erre-arra a környéken, megálltam beszélgetni Söjtörön, és 5 környékén hazaérve bő 100 km volt az út, akkor a 300-nak simán bele kell férnie.
Én biztosan szeretnék ott aludni, 50 évesen, egy kis 125-ös motorral nem tudok 6-700km-t megtenni egy nap Szebenig. Eddig 345 km volt a leghosszabb napi út, és kissé elgyötört voltam a végére....
A polgármester asszonyunk azt mondta 6 ember kényelmesen elfér a vendégházban,ha többen lesztek az sem gond,vendég ágyakkal pótoljuk.Természetesen a vendégeink vagytok.
Ijnnye, de jól esett. Sikerült gurulni egy kb. 100 km-es karikát.
Napnyugta a Szentlászlói tónál.
Hazafelé már ugyan kicsit hűvöske volt az idő, épp csak kellemesen. Az új kesztűm tökéletesre vizsgázott. A lidliben árulták 1500 Ft-ért, és amellett, hogy egész normálisan néz ki, még rendesen meleg is. Még talán egy kicsit izzadt is benne a kezem, pedig 80-90 közt jöttem hazafelé.
Praktikusság szempontjából a robogó célszerűbb. Ha kifogsz egy viszonylag kevés km-es maját akkor nem lesz gondod vele. A szomszédom most ősszel adta el a 250-esét. Ott állt neki kihasználatlanul Mindig az 50 köbös Kymcóval járt melózni. Úgy képzeld el, hogy vadiújan vette a kicsit és 47 ezer km van benne és minden az eredeti rajta-benne.
Beszarás az a kis 50 köbös motor. Csak megy és megy. Egyszer cseréltem gyertyát neki, soha semmi mást.
Ha robogó, akkor csak a maja, vagy a burgi jön be. Roppant praktikus okból: ezeknek tetszik a formája. :-) Ha nem robi, akkor szívesen látnék a garázsban vagy egy transalpot, vagy egy pegasot. Inkább e két utóbbi felé húznék, hiszen mégiscsak "motor"-ok, de az áruk azért magasabb, mint egy 250-es robié. 400-as robik meg egy árban vannak a két említett típussal, ezért vannak inkább háttérben.