Agroinformon is van fórum ott többet tudnak a szakik lehet ! Itt az a lényeg, fizess minél többször minél többet ! Ez Magyarország a minden tilos országa !
Hát sajnos a műszaki és a forgalomba helyezés is lenyúlás, igen. A behozottat egyből forgalomba lehet helyezni. Meg építeni pótkocsit, azt nem lehet, többe kerül mint ha vesz egy papírosat az ember.
Sokszor a régi forgalmikat veszik alapul ha volt a vontatási adatoknál, vagy a gyári katalógusokat, ha van olyan.
Csak elméleti síkon érdekelnek a tapasztalatok, meg, ha valaki tudna adatot mondani T30-ról, van-e különbség a kettő között, mert önsúlyban biztos több.
Hajaj nem kevés eltérés van, minél régebbi annál jobb szerintem ! Régen emberbaráti volt a műszaki most meg csak lenyúlás és nem sokat ér ! Pedig az EU-ban másfelé teljesen más szabályok vannak ott a termelő embernek számít ! Szlovéniában IMT két pótkocsival amin semmilyen lámpa nem volt és 40m madzag lógott utána a rendörség előtt járt naponta többször is és nem szóltak neki ,itt nálunk le is lőtték volna ! Ott 5 tonnáig nincs műszaki ,és házilag építik a pótkocsikat teherautóból !
Lassú jármű...saját tömegx4... Nem tudom a lóerő itt beleszól-e, de a gyártó meghatározhat kevesebbet... Pl Zetor 16245, 15600kg max vontatás, pedig 5000-párszáz kg...
Valamilyen szorzószám amit a gép súlyából számolnak Csak a Zetorét tudom az 6,5 tonna a T-25 olyan 4 tonna körül lehet ! A gogliba beírod hogy vontatási szabályok és dob valamit ott ki tudod számolni a gép súlyából !
Mivel hogy 2 éve vizsgázott a nem MTZ-m a forgalmiban már csak ráfutófékkel 1100kg vontathat ,a kinai csang sun a falumban meg 1300kg -ot és fele sincs az én trakimhoz képest !
Ezt mind én raktam rá ugy hogy biztos hogy új! Köszi a segitséget lehet csak az olaj vékony bele? Remélem ha kicserélem jó lesz legfejebb a nyakas szelepet kicserélem még!
Kopott az egész hidralika rendszered. Legolcsóbb a tömítéskészlet a munkahengerbe, de érdemes volna kicserélned a szivattyút is. Ereszd le az összes olajat a hidralikából, a tartály tetején a visszafolyó cső alatti összes szűrőkorongot mosd ki és rakd vissza (ha kell vegyél ujjat bele). Utána cseréld csak a szivattyút, és rakj a hidralikába olyan motorolajat amit egyébként is használsz.
Nekem az 50-esen csak hidegen löki vissza a kart ha felmelegszik már nem löki vissza! És hidegen tart a hidraulika melegen meg leereszt a vezértömb lehet a bünös vagy a nyakasszelep?
Ráfutófékkel biztos hogy nincs olyan hogy 3500 kg ez tuti mert az én nem MTZ-m nehezebb mint a t-25-ös és csak 1100kg ráfutófékkel !! Új törvények vannak és hülye törvények lettek ! A régi kistrakik 1300kg húzhatnak ráfutó fékkel az én nagy trakim meg alig azokhoz !!
Nem tudom, hogy létezik-e hozzájuk gyári levegőrendszer. Ha igen, akkor elvileg saját tömegx4, ha bem, akkor talán a saját tömegx0.75? és ez ráfutófékes kocsira értendő...
lehet, hogy az olaj is gikszeres! Nekem is szarakodott, olyan volt benne az olaj mintha iszap lenne. Inkább vettem bele új olajat, meg holnap kimosom az egész tartályt...