Sajnos a tapasztalatok begyűjtése nem egy ideális állapot.pl. amikor a hátsó fékkel háromszor mentem vissza a szerelőhöz mire rájött hogy szorul a jobbhátsó fék dugattyúja/javító szett 3eFt-ért/.A szelep fedél szivárgás pedig a szervíz nem megfelelő szerelése volt./átvittem másik szervízbe és ott mutatták hogy egy szimering nem volt a helyére betéve rendesen!!!!!!!/
Hát így megy ez!
Amúgy pályán 140-150km-es tempóval kimegy a világból!!!!!!
Kénytelenek voltak szelepeket cserélni, kigyulladt a CHECK ENGINE lámpa, és akadozott a motor - még bőven a garanciaidőn belül (39 ezer km volt akkor az autóban). :-)
Kiszakad egy porvédő harmonika gumi, amit külön nem lehet cserélni, csak a komplett kormányművel. Én meg 2-3-4 havonta (amikor hangoskodni kezd) fogom a teflonsprayt, és ahol ki van szakadva, ott befújok egy 2mp-es (drága dolog ám a spray) adagot, és jóidő.
Ha le nem is, de zavaró hogy kevesebb ló ugyanannyit kér. Egyébként pl. Real Putyur cartrs autóját nyugodtan megveheted. :D :D :D Ha eladja... :D :D :D
Lekoppkoppkopp, de nekem nincs bajom az 1,4-es motorral. (Persze, agilisabb Ferrari-tulajokkal eleve halott dolog kiállni versenyezni...)
2005-ös az autóm, újonnan vettem (ill. bemutató autó volt a szalonban, 93 km-rel). Most van benne közel 180 ezer, és megy mint a parancsolat. Szelepeket még garanciában kicserélték, a festék lekopott a kilincsről (kit érdekel), más baja nem volt (a fogyóeszközökön kívül); lambdaszonda még a gyári, a leírt fék-, és kormánymű-problémákat én nem tapasztaltam (igaz hogy egyszer még garanciában kicserélték valamiért a kormányművet, de nem tudom miért).
Eljárok vele 99%-os városi használat, és állandóan bekapcsolt klíma mellett 8,5-8,7 l/100 km fogyasztással, pedig tolom neki mint a barom.
Inkább olyat ne, ami neppertől jön, vagy nem ismerőstől. Én ismerek 1.4-es tulajokat, akik 2004-es és 2005-ös autóikkal vígan elvannak. De azért volt ott csuklás, mindkettőn kipufogó szelep csere, meg új szoftver, miazmás. Most már rendben vannak az autók.
Nem javasolnám az adott évjáratból az 1.4-es modelleket. A kipufogó szelepek elkormolódnak, az autó rángat. Nem láthat bele az ember, hogy kicserélték-e a szelepeket korábban. Továbbá a légkondi miatt is kell az a plusz lóerő.
Javasolnám az 1.6-t, a fogyasztás ugyanaz.
Tipúshibák:
- kilincsek kopása 2006 után
- lambda szonda 1
- szelepfedél tömítés ereszt
- rángatás a szelepek elkormolódása miatt
- hátsó fékek megszorulnak, h fékcsövek nem voltak cserélve
- kormánymű nyöszörög
A normál szervizelési költsége kb. annyi, mint egy Opel Astráé.
A gyári gumiméret kicsit drága, mert ritka.
Előny: kényelmes rugózás, nagy láb és fejtér. A kombi (nekem az van) remekül pakolható. Tudok olyan autót, amelyik taxi üzemben már túl van 400.000 km-en különösebb hiba nélkül.
Fogyasztást ne kérdezd, láb-, használat függő. Én Pesthez közel lakom, 8,2-8,7 között van az 1,6-os fogyasztása, ennyit megeszik az 1,4 is.
Amit én vettem az csak maga a pumpa, ház nélkül. Viszont a keretbe nem igazán tudom beszerelni, mert mintha a régit nem lehetne kivenni. A szűrőt a mai nap kicserélem. Megnézem lesz e valami változás. Remélem igen.
Biztos a szivattyú zúg? Mondjuk ha csak nagyon keveset jár, abba tönkremehet, ahogy az alacsony tankszintbe is. Ha piszkos a szűrő, az fojtja a pumpát, a tank alján meg mindig kosz van, főleg 8 év után.
De ha már van szivattyúd, egyszerűbb, ha kicseréled az egészet. Aki szűrőt cserélt benne, az azt mondta babra munka, nagyon, szétszedni meg összerakni a szűrőt. Aztán ott van a rendes benzinszűrő, a hátsó kerék előtt, azt is illik cserélni, még akkor is, ha gázzal jár az ember.
Annyiért nem volt drága a szűrő, pár éve horror áron volt, akkor még a 20000 pénz is olcsó lett volna.
Nem legalább minden 2. olajcserénél? Én évente cserélem, biztos, ami biztos.
Ha már pumpa: erősen javalt, hogy ne hagyjuk kifogyni a tankot, 12-15 liternél már tankoljunk. A pumpa a tankban van, a benzin hűti és keni. Ha alacsony tankszinttel járunk rendszeresen, az kinyírja a pumpát, mert túlmelegszik.
Igen, de én a kocsit 2006-ban a Kiskőrösi szalonból hoztam ki, és azonnal vittem Páhira a gáz beszerelésére. Azóta is szinte állandóan gázzal közlekedek vele. (persze leszámítva az indulásokat), így nem hiszem, hogy a benzinszűrő olyan nagyon rossz lenne.
Csak a szivattyú ára 8500 ft volt, de már kapható 6000 ft-ért is, illetve 20.000-ért is láttam. És a szűrő cseréje már lehet, hogy megoldja a problémát? Ilyen erős zúgást?
Hát, van olyan, hogy csak a szivattyúban lévő szűrőt cseréli valaki, de arra meg nincs gyári technológia, nem úgy tervezték - de meg lehet csinálni. Mivel sk. nem volt még ilyen gondom, nem tudom sajnos elmagyarázni a dolgot. De a www.lacettiklub.hu oldalon van erről egy képsorozat, az magában foglalja a szivattyú kivételét és visszarakását is.
Megkérdezhetem, mennyibe volt az új szivattyú? Nekem is furcsán kezdett működni pár napja.