Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.02 0 0 55534

Kedves Fórumozók!

 

Takács-Mezei Tímea vagyok, végzős szülésznő a Semmelweis Egyetemen és a szakdolgozatomhoz kérném a segítségeteket az alábbi kérdőív kitöltésével.

 

A meddőségről illetve ezen belül részben a túlstimulációról szeretnék kutatást végezni, a téma különösen közel áll hozzám, mivel jelenleg 18 hetes várandós vagyok egy babával, aki LOMBIK segítségével sikerült, így teljes mértékben át tudom érezni az ezzel kapcsolatos nehézségeket.

 

Kérlek Titeket, hogy minél többen töltsétek ki a kérdőívet, mert ezzel nagyon segítenétek a kutatásom eredményességét!

Több linket is megadok a kérdőívhez, mert egy linkről sajnos csak 25-en tudják kitölteni, ezért ha az egyik már nem engedi kérem próbáljátok a másikat.

 

http://online-kerdoiv.com/index/view/hash/2c03574bf3fd49f175d445861a2c26cb

 

http://online-kerdoiv.com/index/view/hash/9cc94fcb1d1823758b23d22549add8ff

 

Előre is köszönöm a segítséget!

 Takács-Mezei Tímea

Szeleszte Creative Commons License 2011.11.02 0 0 55533

smithbetty:

 

Szerencsére ez a nyelvvérzős horror csak egy este jött elő és egy éjszakán át tartott. Ahogy nem vettem be a következő adag aflamint elmúlt ez a hülyeség. Tavaly ősszel meg az orrom vérzett állandóan, de soha nem voltam orrvérzős, és mindig alacsony 90/60-as vérnyomással közlekedtem, szóval ez is érthetetlen volt számomra. Ez volt ősszel télire elmúlt.... vannak nálam is rejtélyes dolgok.

 

hobj:

Jó benyelted a pajzsmirigy alulműködést.... Nekem a pajzsmirigyembe is találtak egy cisztát, vagy egy göböt, ami szépen most nőtt egy kicsit 4 mm-ről, 5.6 mm-re.....:(( Most nem tudom, hogy a diéta nem megfelelő tartása, vagy pedig a metformin hiányától történik ez.... A hajam nekem is szálkás lett, szerencsére nőttek új babahajak azok meg égnek állnak, de még mindig jobb mint ha átlátnék a fejtetőn:S

 

vikiviki:

Még így nagy vonalakban meg is vagyok akkor ezzel a natívval.... Kristálycukrot már fel sem ismerem, kenyérből tönkölyt eszek, tésztából durumot, sütiből meg tönkölylisztből készült egy kis diabetikus (fruktózzal készült) csokival, vagy diabetikus lekvárral. Néha a kihordásos ebédnél eszek fehér rizst, és fehér tésztát.

 

marchesa:

Az ebéd sokszor fél kettő fél három... ez úgy csúszik meg, hogy reggel reggelizek 7-kor, 11 kor kávézok egy tönköly pogácsával, utána nem vagyok éhes csak fél kettő vagy fél három fele, vagy esetleg csak időben ekkor jutok el.. Megeszem az ebédet, utána négy fél öt körül egy müzli szeletet és utána jönnek ezek az ásítozós rohamaim.

 

Cerbona müzli: azt írták, hogy hozzáadott  cukrot nem tartalmaz, maltit szirup 43%, de én úgy tudtam, hogy a maltit egy cukoralkohol, amit glükozból nyernek ki, és ugyanolyan cukoralkohol, mint a szorbit, amit ráadásul cukorbetegek étrendjébe szénhidrát számolás (100 gr-ban 100 gr ch) keretein belül megehetnek, mert nem okoz hirtelen vércukor emelkedést. Cukoralkolok közé tartozik még a mannit, maltit, laktit és a horror áron kapható XILIT is.... Akkor végülis a xilit azaz nyírfacukor sem jó nekünk? Ne értsd félre, csak tényleg egy kis gubanc alakult ki a fejembe:S

 

Írom a joghurt összetevőit: (lidl-be kapható milbona diat joghurt):

Diétás sovány gyümölcsjoghurt fölözött tejből gabonamagvakkal (3%) almával és körtével (6.5%) zsírtartalom: 0.6% SPLENDA édesítőszerrel. Diabetikus élelmiszer édesítő anyagokkal és édesítőszerrel. Fogyasztása különösen ajánlott diabetes melitus esetén a diétás étrendnek megfelelően. 100 gr diétás gyümölcsjoghurtban átlagosan 9 g cukrot édesítőszerrel helyettesítettünk. Összetevők: joghurt fölözött tejből, alma, körte, mogyoró, fruktóz, búza, rozs, oligofruktóz, inulin, árpa, zab, lenmag, búzakorpa, aroma, édesítőszer: szukralóz. Kb ennyi.

 

A magvak miatt gondoltak, hogy esetleg fele gyors fele lassú ch.

b.gina Creative Commons License 2011.11.02 0 0 55532

Sziasztok! Üdv az újaknak :)

Múlt héten voltam Naszódynál, vittem neki a vadiúj szuper terheléses leletem (cukor 0: 4; cukor 120: 4,8; inz 0: 2,7; inz 120: 21,2), azt mondta csillagos ötös :) A 2x1000 mg Meforalt továbbra is szednem kell, a letroxom pedig megemelte 50-ről 75-re, mert a tsh-m felment 3,1-re. Az emelés óta van egy kis szívdobogásérzésem, remélem hamar elmúlik...

A fogyásom megállíthatatlan, júniusban még 58 kg voltam a 161 centimhez, most 51,5 kg-nál járok. Azért így lassan jó lenne, ha megállna, nem akarok csontsoványra fogyni, meg már mindenkitől azt hallom, hogy nagyon vékony vagyok, meg ne fogyjak már el... Igyekszem többet enni, mint a 160-180 g ch. A doki is azt mondta, hogy 1-2 kilót fogyok, az még jó, de tovább már nem kéne... Vicces, hogy előtte meg az volt a bajom, hogy nem akar megindulni a fogyás :D

 

Ja, még azt akartam kérdezni, hogy valaki tapasztalt olyat, hogy ha néhányszor bűnözött az adott hónapban, akkor hosszabb lett a ciklusa?

Mert nekem a Meforal szedése után 28-29-31 naposak lettek, ezután jött egy 36 napos, és a doktorúr szerint ez lehet attól is, hogy többet csaltam a hónapban, meg néhányszor nem vettem be a gyogyót. És így visszagondolva, tényleg volt néhány botlásom... Szóval mostmár próbálok nagyon odafigyelni, hátha sikerül szép ciklusokat produkálni :)

 

kicsimanom Creative Commons License 2011.11.01 0 0 55531

Nagyon aranyos vagy:) olyan jól esik, hogy van akivel megosszam a problémáimat. De akkor tulajdonképpen javult a helyzetet a dianetől, ha már nem jöttek visza az aknék és a hajhullás, mert nekem még mindig csúnya az arcomon a bőr és hát nagyon hullik a hajam, nem tudom hogyan döntsek de hát még van egy kis időm a laborig :) Kellemes estét.

Előzmény: marchesa (55530)
marchesa Creative Commons License 2011.11.01 0 0 55530

34 vagyok, és 23 voltam, amikor diagnoztizáltak. Egyszer felmentem 68 kg-ra, de általában 65 kg körül voltam, és most kb. 58-59 kg vagyok és 163 cm magas. Mikor tavaly abbahagytam a Dianet, nagyon féltem, hogy kijönnek az aknék, de nem jöttek ki, és a hajam sem kezdett újra hullani. Viszont a cukrom és a 0-ás inzulinom most már tökéletes, a 120-as még mindig magas 25. És az elmúlt évben csak 2-szer menstruáltam, de a doki szerint lassan ez is rendbe jön. Rengeteg türelem és kitartás szükséges ehhez az egészhez, de ide mindig jöhetsz ha elakadsz vagy úgy érzed feladnád.

Előzmény: kicsimanom (55529)
kicsimanom Creative Commons License 2011.11.01 0 0 55529

Hány éves vagy? Túlsúlyos vagy? Vagy voltál esetleg? Én is szenvedek az aknéktól, mondjuk a diétával javult a helyzet kicsit, a hajam sajnos még minid hullik.

kicsimanom Creative Commons License 2011.11.01 0 0 55528

Én tudom, hogy milyen hatásai vannak ezért is tartok tőle, csak naygon el vagyok keseredve, mert hova diétázzak 50 kg-ról lefogytam 48-ra és már lassan elfogyok, sírni tudnék amikor magamra nézek, ezért gondolkodok a fogamzásgátlón. Mondjuk a doki említette azt is, hogy terhesség alatt javulhatnak a dolgok, neked van gyereked? (én még 22 éves vagyok és hát párkapcsolatban élek csak még nem terveztünk babát)

Előzmény: marchesa (55527)
marchesa Creative Commons License 2011.11.01 0 0 55527

Alapvetően nem csinál semmit a fogamzásgátló, csak szabályozza a tesztoszteront, és nem jöttek ki az aknéim és nem hullott a hajam, de ahogy írtam, az inzulin rezisztencia attól még ott volt, mert nem tartottam a diétát, mivel nem tudtam arról, hogy kellene. A fogamzásgátlónak számos mellékhatása van, és hidd el, hogy nem tesz jót, ha szeded. Hosszú távon okozhat trombózist, rákos daganatot, rossz hatással lehet az agyra stb. Nekem szerencsére nincs bajom, de lehetett volna, és ezért vagyok a fogamzásgátló ellen.

Előzmény: kicsimanom (55526)
kicsimanom Creative Commons License 2011.11.01 0 0 55526

Szia, 2 hét múlva kell menjek inzulin és cukorvizsgalatra, én is mondtam a dokinak, hogy nem lesz rosszabb a fogamzásgátlótól és ő azt mondta, hogy nem. Persze én nem nagyon hiszem ezt el neki, neked mivel lett roszabb a fogamzásgátlótól? Én diétázok már egy fél éve és kecskerzta teát iszom és igy beáált a ciklusom kb 41 napra ami nálam nagy haladás (csak hát vannak ilyen köztes hormonális vérzéseim sajnos). A problémám még az, hogy eléggé vékony vagyok (164 cm és 48 kg) és a doki ezért nem javasolj a metformint, mert szerinte híznom kellene (de persze az eredményektől függ minden). Köszi a gyors választ.

marchesa Creative Commons License 2011.11.01 0 0 55525

Nagyon nem javasolnám, hogy Dianet szedj. Nálam 11 éve állapították meg a PCO-t és 10 éven át Dianet kellett szednem, mert az orvosok szerint ez az egyetlen mgoldás a betegségre, de ez egy hazugság. A Diane csak elfedi a betegség tüneteit pl. megáll a hajhullás és nincsenek aknék, de a cukor és az inzulin ugyanúgy nem javul, sőt rosszabbodik, a Diane mellékhatásairól már nem is beszélve. 10 éven át jártam az orvosokhoz, mert nem akartam Dianet szedni, de ha leálltam róla, jöttek az aknék. Persze nekem akkoriban egyik orvos sem javasolt semmilyen diétát vagy életmódváltást. Tavaly nyáron rátaláltam a Mensmentisre, kiderült, hogy az értékeim nem is olyan nagyon rosszak, úgyhogy rögtön nekifogtam a diétának, és elhagytam a Dianét. Nagyon rossz inzulin eredményre Metformint írnak fel plusz a diéta, mozgás szentháromsága hozhatja csak meg a javulást. Komolyan mondom, ha jót akarsz a testednek, nem kezdesz el Dianet szedni. Amúgy terheléses cukor és inzulin vizsgálatot csináltak? Csak annak eredményét látva tudja eldönteni az endokrinológus, hogy elég-e a diéta, mozgás vagy kell-e hozzá a metformin is.

Előzmény: kicsimanom (55524)
kicsimanom Creative Commons License 2011.11.01 0 0 55524

Sziasztok, (szia Ediina) hát én voltam endokrinológusnál tegnap és ma nőgyógyásznál és endokrinológusnál is, hát sajnos mindkét petefészkem tele van 1-2 cm-es cisztákkal :((. Ha megjön a menszim akkor kell menjek egy sor laborvizsgálatot csináljak. Van valaki közületek akinek a pcos kezelésére diane35-öt írtak fel? Nekem mind a nőgyógyász mind pedig az edodoki ezt ajánlják, pedig én nem akarok gyógyszereket szedni, reméltem, hogy jó kemény diétával kordába tudom tartani de hát lehet ha nem fog menni :(.

Ha valakinek van tapasztalata megkérem írjon.

Micimalacka Creative Commons License 2011.10.31 0 0 55523

elvben tej nem mehet reggel. Kávéba tejszín viszont minden gond nélkül.

Előzmény: Cartagena (55522)
Cartagena Creative Commons License 2011.10.30 0 0 55522

Sziasztok hetek óta olvasgatlak benneteket, nagyon tanulságos az egész topik!

 

Nekem is magas a terheléses inzulinszintem, talán inzulinrezisztens is vagyok. Kb fél éve diátázom, jártam a MM-ben, kaptam Metformint a súlyom lassan de folyamatosan csökken. Most járok 26 -os BMI-nél. Egyébként 40 éves vagyok, a kívánt gyereket már megszültem,  már nem szeretnék gyereket, szerencsére nôgyógyászati bajom nem is volt soha.

 

Kérdésem lenne: tejet nem lehetne reggel inni ugye? Mi a helyzet a kávé fellazítására szánt kb fél - egy decivel? Vagy használjak inkább kávétejszínt?

marchesa Creative Commons License 2011.10.30 0 0 55521

Szeleszte, mikor ebédelsz? A fél hármas étkezés ebédnek későn van, uzsonnának pedig korán. A múltkor megnéztem az említett Cerbona összetevőit a boltban és sajnos maltit-szirupot tartalmaz elég nagy arányban, ami nekünk egyáltalán nem jó, mert glükóz és cukor is van benne (a neten néztem utána). A joghurt mindenképp gyors szénhidrát, de meg kellene nézned, hogy mennyi és milyen típusú cukrok vannak abban a joghurtban, amit te eszel.

Előzmény: Szeleszte (55502)
Kiccsillag2 Creative Commons License 2011.10.30 0 0 55520

Igen, lehet hogy ez a gond, hogy kevés a ch, próbálkozom többel, bár tegnap többet ettem purpur kenyér az elég sűrű, nem is mértem le, de egy jó nagy szelet volt a reggeli, és tízóraira is még egy kisebb szelet sok zöldséggel, és ebéd előtt nagyon rosszul lettem. Szóval tényleg nem tudom...

Előzmény: Micimalacka (55519)
Micimalacka Creative Commons License 2011.10.30 0 0 55519

azt írod, nem kell fogynod, azoknak ne mindig jó a met. De TL meg biztos tudja, mit csinál.

Akkorlehet keveset eszel, vagy nem jól, lenne szabad éhesnek lenned, és lehet nem elég a bevitt ch, így a gyógyszer lenyomja rögötn a cukrod.

Előzmény: Kiccsillag2 (55516)
Micimalacka Creative Commons License 2011.10.30 0 0 55518

azt írod, nem kell fogynod, azoknak ne mindig jó a met. De TL meg biztos tudja, mit csinál.

Akkorlehet keveset eszel, vagy nem jól, lenne szabad éhesnek lenned, és lehet nem elég a bevitt ch, így a gyógyszer lenyomja rögötn a cukrod.

Előzmény: Kiccsillag2 (55516)
Micimalacka Creative Commons License 2011.10.30 0 0 55517

azt írod, nem kell fogynod, azoknak ne mindig jó a met. De TL meg biztos tudja, mit csinál.

Akkorlehet keveset eszel, vagy nem jól, lenne szabad éhesnek lenned, és lehet nem elég a bevitt ch, így a gyógyszer lenyomja rögötn a cukrod.

Előzmény: Kiccsillag2 (55516)
Kiccsillag2 Creative Commons License 2011.10.30 0 0 55516

Szia!

Köszönöm a gyors választ! Már kerestem a héten mailben, azt válaszolta h egyelőre ne növeljem az adagot, és tájékoztassam atünetek alakulásáról. A 2.levelemre még nem válaszolt. De a hosszú hétvége miatt most félek is, nem tudom mit csináljak, magamtól nem merek változtatni rajta, sem abbahagyni, hátha utána még rosszabb lesz. Elvégre mégiscsak orvos, csak tudja mit csinál. A Tűű doktorúr írta fel.

Miből gondolod hogy nem jó nekem a gyógyszer?

Előzmény: Micimalacka (55515)
Micimalacka Creative Commons License 2011.10.30 0 0 55515

szia, gyorsan átfutva, feltehtőleg nem jó a gyógyszer neked (vagy az adag, vagy egyáltaln as metformin, és másféle gyógyszer kéne), rövid időn belül keresd a dokit, aki felírta. Hova jársz dokihoz?

Előzmény: Kiccsillag2 (55513)
Micimalacka Creative Commons License 2011.10.30 0 0 55514

szia, gyorsan átfutva, feltehtőleg nem jó a gyógyszer neked (vagy az adag, vagy egyáltaln as metformin, és másféle gyógyszer kéne), rövid időn belül keresd a dokit, aki felírta. Hova jársz dokihoz?

Előzmény: Kiccsillag2 (55513)
Kiccsillag2 Creative Commons License 2011.10.30 0 0 55513

Sziasztok! Kérlek segítsetek!

Még új vagyok itt, bár időnként beleolvastam a fórumba. Megpróbálom röviden a lényeget leírni. Nemrég igazolódott hogy PCO-s vagyok, (magas tesztoszteron évek óta, fog.gátló előtt erős rendszertelen mens., és jelenleg már inzulinrezisztencia is fennáll). Ez utóbbival kapcsolatban szeretnék kérdezni Tőletek. Lassan 2 hete  szedem a Merckformin XR 500mg-t, és úgy érzem csak erősdtek ezek az éhezési rohamok. Nem bírom 1,5 óránál tovább evés nélkül, mert leesik a cukrom és rosszul vagyok, beindul a szívem, nehezen kapok levegőt, remegek. Aztán perceken belül megugrik, majd újra vissza. 5,5- 7,8 ehhez hasonló értékek körül, alatt és felett picivel. Ti is tapasztaltatok ilyen tüneteket?

Augusztus elején történt cukor terheléses vizsgálat (evéssel, nem cukros vízzel) ahol is a cukor 4,6,- 8,5- 7,1 volt az inzulin 9, 74, 71. Külsőm 172 cm, 58 kg (19 BMI). Tehát vékony vagyok, nem szeretnék tovább fogyni. Azonban nagyon nehzen viselem ezket a rosszulléteket, iszonyat legyengít, nem bírok figyelni a munkámra. Legnehezebb a délelőttöt kibírni, szinte folymatosan eszek, és még így is rámjön.

Tudnátok e tanácsolni valamit?

Az étkezésre próbálok figyelni, 180gr-os diétát írtak elő, csak teljes kiőrlésűt eszek sok zöldséggel, szinte minden étkezés mellé eszek zöldséget, rostot. gyümit csak délután és délelőtt egy keveset.

Szerintetek több szénhirdátot kellene ennem, nem azért esik , illetve ugrál folyton a cukrom?

Van rá esély hogy idővel ez elmúlik, és megszokom a gyógyszert? Vagy nem kellene csökkenteni az adagot? Most 1dbot szedek este, de elvileg emelni akar a doki 1000mg-ra.

Várom válaszotokat mielőbb!

Hálás köszönettel,

Nóry

 

egyuvegkavics Creative Commons License 2011.10.30 0 0 55512

Helloka,

hülye kérdés lehet, de az óra átállítással az inzulin termelés is átáll, ahogy a szervezetünk? :D mert én nagyon örülök neki, hogy 1 órával tovább alhatok, de mit szólnak mindehhez a kis inzulinok?

mazsolaaa Creative Commons License 2011.10.29 0 0 55511

Sziasztok!

 

Ez itt az első hozzászólásom, nem szoktam ide írni, de láttam, hogy volt itt már szó a barátcserjéről, így felbátorodtam.

Az a kérdésem, hogy tudjátok-e, hogy hogyan kell szedni? Nekem azt mondta a dokim, hogy 3-4 hónapig szedjem és utána találkozzunk. Ez utóbbi nem fog összejönni, mert legközelebb jövő tavaszra tudnak időpontot adni hozzá, úgyhogy most nem tudom, mit csináljak, ha letelt a négy hónap. A 'szer' papírján az van, hogy a rendszeres szedés után elég havi 10-15 napos fenntartó kezelés. Tkp azt szeretném kérdezni, hogy tudjátok-e, hogy ez mit is jelent (mely 10-15 napon kell szedni)?

 

Köszönöm előre is!!

(Egyébként endokrinológus 'írta fel', ciklusszabályozásra. Mondjuk nem kifejezetten jött össze, bár óriási gondok eddig se voltak vele. De továbbra is fáj és továbbra sem pl. 28 naponként jön meg...)

 

Ha esetleg írnátok, a PreMenst már próbáltam korábban, de akkor kb két hétig tudtam szedni, mert nagyon viszketni kezdett tőle a bőröm...

 

M.

kicsimanom Creative Commons License 2011.10.29 0 0 55510

Hát nem is tudom, a gond ott van, hogy én eléggé pesszimista vagyok :P, megprobálok pozitivan hozzáállni de egy idő után összedől minden. Nagyon örülök, hogy végre találtam olyant aki biztat és meg lehet beszélni egy pár dolgot vele :) köszönöm szépen, majd hétfőn irok :) és összeirom a kérdéseimet ahogy tanácsoltad. És te hány kiló vagy? És a diétát az endokrinológus szabta meg? Mert nekem eddig senki nem segitett, magamtól probáltam kiszűrni, hogy mit szabad ennem és mit nem. És neked van olyan, hogy mestruáció helyett ilyen enyhe vérzés jelentkezik? Nekem olyan is volt, hogy kéthetente ilyen pecsételős vérzésem volt. Most ujra előjött és hát idegeskedek kicsit, hogy mi lehet. Vajon felfázástól is lehet? Vagy valam i baktérium okozza?

Kellemes estét és jó babázást :)

Előzmény: Ediina (55508)
vikiviki Creative Commons License 2011.10.29 0 0 55509

Nekem anno terhesen a 180 g-os diétát később natívra változtatták. Akkor ezt mondta a dietetikus dokinéni: natív diéta = no csoki, no süti, no glükóz, no fehér liszt és ebből készült kenyerek, no nem durum tészta. Gyümölcsöt ehettem tízóraira és uzsonnára. Igazából a natív annyiban tért csak el a cukros diétától, hogy nem kellett számolgatni, hanem akár 250 g-nyi szénhidrátot is ehettem, persze főleg lassú felszívódásút, 3 óránként. 

 

Más: csajok, egészséges embernél mennyinek kell lennie az egy órás / másfél órás / két órás cukorértékeknek? Senki más nincs itt, akinek az inzulinszintje nincs annyira elszállva, hanem a cukra magas?

Előzmény: Szeleszte (55490)
Ediina Creative Commons License 2011.10.28 0 0 55508

ez butaság, ugyan miért ne jönne össze?

én már betöltöttem a 38-at, 2009 őszén derült ki, de én tkp. 2010 áprilisától számítom a dolgot, mert akkor kezdtem el rendesen diétázni és hatásos gyógyszert szedni

nem, most nem szedek semmit és sajna a diétát is elég csúnyán elhanyagoltam, mert szoptatok (nem tudok az előírt időben enni, mert első a pici és időm sincs úgy mint korábban)

a terhesség alatt végig szedtem merckformin retardot, mert egy csomó haszna (vetélés, koraszülés, toxémia) van és nem jut át a placentán

 

igen, az jó döntés, hogy nem akarsz fog.gátlót szedni, mert rossz  hatással van az ir-re

sajnos sok nődoki ebben látja a megoldást :(

 

ha dokihoz mész írd össze a kérdéseidet és ne szégyeld elővenni őket, akkor és ott, stresszhelyzetben nem biztos hogy minden eszed fog jutni

majd várom a híreket, bár jövő héten csak limitáltan leszek gépközelben

Előzmény: kicsimanom (55506)
hobj Creative Commons License 2011.10.28 0 0 55507

Sziasztok,

 

Betty, 1.5nél és 1.7nél alig voltam képben, 4x mérték egymás után, mert nem hitték el, hogy ennyi. Az orvosi ágyra ketten fektettek fel, úgy kellett húzni szó szerint. Egyszer teljesen félrebeszéltem, nem tudtam elmondani, hogy nem tudok beszélni, mert összeakadt a nyelvem, mint egy részegnek. De már nagyon régen volt ilyen szerencsére. (mikor elkezdtem a metet, akkor volt nagyon gáz, látótér kiesés, minden, ami kell, először azt hitték, agyérgörcs. Persze, akkor még rossz dokihoz jártam, aki elfelejtette közölni, hogy diétázni kell.

Pl.tegnap bűnöztem, megettem egy szelet sütit (egy éve nem ettem cukrosat), de semmi bajom nem lett tőle. 

 

Szele,

az eucreast szedem. A szőrösödéssel nekem nem nagyon volt gondom soha. Igaz, hogy az utóbbi pár évben lett egy kis bajuszom, ami zavart, eljártam végleges szőrtelenítésre. Az egyik oldalon még most is látszik pár szál, de már kb. egy éve nem voltam. Lehet, hogy még egy kezelés kellene. A hajhullás változó, a mai hajmosásnál pl.megint rosszabb volt, de az előző meg egész jó. Amúgy az 15 éve megvan, nem nagyon tudok vele semmit kezdeni, TL.szerint nem is nagyon várható, hogy elmúlik. De nekem autoimmun pm.alulműködésem van, az is bejátszik, szóval dupla szívás. De hála Istennek, nő új hajam, bár tökre megritkult, szálkás.

 

 

kicsimanom Creative Commons License 2011.10.28 0 0 55506

Szia Ediina, nagyon örülök, hogy összejött a baba, hát én még egyelőre nem szeretnék gyereket de nagyon félek, hogy majd nem fog összejönni. Én is szigorúan diétázok, azt nem tudom pontosan, hogy gyümölcsből mennyit lehet enni, mert én naponta megeszek 1 banánt és elég sok almát. Amikor megtudtam, hogy pcos-es vagyok akkor elkezdtem diétázni és megjött a menszim rá kb 1 hónapra (nem szedtem gyógyszert se teát nem ittam), most megint rendetlenkedik pedig teát is iszom (kecskeruta). És neked mikor derült ki a betegséged? És folyamatosan gyógyszereket szedsz? Nekem is fogamzásgátlót írtak volt fel de már nem akarom szedni, a problémát szeretném megszüntetni valahogy. Nem is hallottam, hogy vannak ilyen önsegítő körök, megprobálok utánanézni, köszi az infókat.

Remélem, hogy hétfőn normális és hozzáértő lesz az endokrinológus.

Előzmény: Ediina (55505)
Ediina Creative Commons License 2011.10.28 0 0 55505

kicsimanom, ez a betegség csak látszólag nőgyógyászati, de valójában egy hozzáértő endokrinológus tud segíteni (sajnos közöttük is vannak olyanok akik divathóbortnak titulálják :(

a pco-szindromán találsz önsegítő köröket, úgy rémlik, h Erdélyben is van, hátha találsz helyben jártas segítőt!

 

nekem a cukrom rendben van, volt, viszont soha nem volt spontán mensim, mindig csak meghozott és tizenévig szedtem fog. gátlót, több nődokit megjártam, mindig azt a választ kaptam, hogyha majd babát szeretnék rá kell kicsit készülni... tkp. igazuk volt :(

fél évem ment rá félrekezelésre, felesleges stimulációkra, mikor műteni akart az exdokim akkor olvastam utána valójában mit is kéne tenni és a fórumos csajok ajánlottak endodokit, meg másik nődokit

először avandametet szedtem, majd avandiát, ezeket azonban betiltotta au eu, mert a hatóanyaguk a roziglitazon szívproblámát okozhat, tkp ezek már segítettek, megjött és volt peteérésem is, javultak a hormonjaim is, a betiltáskor kaptam actost, de összesen 5 hétig szedtem csak, mert terhes lettem (mellettük komolyan diétáztam, a sport nem az én műfajom, csak gyógytornáztam)

elvileg védekezni kell mellette, de mi nem tettük, mert vezettem hőgörbét és nagyon szépen látszott a pé, kb fix volt a luteális szakasz, így tudtam mikor kell tesztelni

Előzmény: kicsimanom (55500)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!