Keresés

Részletes keresés

S.Ágnes Creative Commons License 2007.03.25 0 0 864

Ezt nem értem. A mi időpontunkban 60 euróért 1-4 csillagosig mindenféle hotel van. Ez azért elég fura...

http://en.venere.com/hotels_milan/?ref=28015&sd=12&sm=05&sy=2007&ed=14&em=05&ey=2007&pval=2&rval=1&sort=price

Deriva, ezek közül (mármint a 60 eurosok) melyiket ajánlod a legjobban?

mestska Creative Commons License 2007.03.25 0 0 863

és akkor most maga Milánó:

A gép pontosan szállt le, talán picit korábban is, ennek köszönhetően sikerült elérni a 3-kor induló transzferbuszt Milánóba. De csak mert egyetlen kézipoggyásszal utaztam, igazi európai módon, ha feladott csomagod is van, erre esélyed sincs, várhatsz a fél 4-esre. (ezt itt a lentebbi hozzászólónak, aki a meccset szeretné elérni) a jegy egyébként 6 valamennyibe kerül.

Így viszont a busz is üres maradt, kényelmesen elterülve száguldottunk be a pályán Milánóba. Nem tudom, hogy a jó útvonalválasztásnak köszönhetően-e, vagy csak a szerencsének, de a délutáni dugók vonalát mindig csak kereszteztük, mi soha nem kerültünk bele. A Centralénál a buszról leszállva aztán megéreztem, hogy Olaszországban vagyok. Az ottani "illatot" egyértelműen Olaszországhoz tudom kötni, a meleg, az eltakarítatlan szemét, a fagyi, meg a kaják érdekes keveréke, ugyanezt éreztem lenn Sziciliában, Nápolyban, és Rómában is. Itt Milánót tovább erősítendő, kiderült aztán, hogy a városban máshol nem is érezni ezt, erre a pontra jellemző csak.

A Centrale környéke egyébként elég lepukkant, olyan mint nálunk a Nyugati aluljáró, ott fordul meg a város aljának a java. Ez talán a leglepukkantabb aluljáró, és leglepukkantabb tér is. Ha már aluljáró: érdekes, hogyha még a Centrale oszlopai közül megyek le, egész más szinte jutok le, mint ha a Centrale előtti lépcsőn megyek le. Két egymás felett folyosórenszer van, ahol az alsó tartozik a metróhoz. (ezzel kapcsolatban írhatnék bővebben, de ez nem egy közlekedési topik - röviden annyit, hogy aluljárók térrendszere, az egyes irányok forgalmának kezelése, és tájékoztatása nem mindenhol volt tökéletes)

Ott lehet bérletpénztárt is találni, angolul nagybetűkkel ki van írva az információ, messziről látható, mi mennyibe kerül. (itt kérdezném pl. derivát, hogy a mágneskártyás bérlet hogy működik? Hogy töltöd fel, hogy veszi le az egységeket)

Az egyszeri, a napos, meg a kétnapos bérlet azonban mágnescsíkos papíralapú. Felhívnám a figyelmet, hogy az itthoni példával ellentétben európai a dolog, tehát a napos illetve kétnapos jegyek az első érvényesítéstől számított 24 illetve 48 órán keresztül érvényesek. (hogy a kétnapos jegynek miért más a formátuma, azt nem tudom)

Mivel szerettem volna olcsón megúszni az utat, de egyedül utaztam, elég nehéz volt szállást keresni. Az egyágyas szobák elég drágák, és az általam megfizethető helyek februárban már be voltak telve, így előzetes terveimmel ellentétben végül hirtelen ötletként elmentem a helyi youth hostelbe. Engem nem zavar, jó pár ilyenben aludtam, némelyik szintje háromcsillagos hotel volt, némelyik meg elég tré persze, jellemzően az iyhf-esek. Na most ez az volt, elég tré is volt, így aki esetleg odamenne, azt lebeszélem erről. Persze a pénz nagy úr, de ez talán az egyik leggagyibb hely volt ahol valaha is aludtam.  (miért csak egy youth hostel van egyébként egy ekkora városban, nem is értem)

Helyileg a QT( metrómegállónál van, zöldövezetben, átszállás nélkül, metróval elérhető a belváros. Viszont nncs konnektor sehol, ami azért alapkövetelmény lenne,és írtó gyengén felszereltek a szobák. Amúgy meg tele van japánnal. Ja, és meglepetésként a metró és a hostel közötti úton végig lányok állnak. Az utolsó nap már arcról ismertem az összeset, valamelyik este le is lettem szólítva. persze nem józsefvárosi stílusú lányokról van szó, meg a környék azért jó, tehát nem ez volt elsősorban a probléma, hanem a konnektorok, és a nagyon gyenge felszerelstség. Értsd: nincs a szobákban semmi.

S.Ágnes Creative Commons License 2007.03.25 0 0 862
Mármint 90 euró/éjszaka. Rosszul írtam az előbb.
Előzmény: S.Ágnes (861)
S.Ágnes Creative Commons License 2007.03.25 0 0 861
Rákerestem, de ez a hotel sajnos nagyon drága. 90 euró 2 éjszaka, az az igazság, hogy eléggé sokallom.:((( Nem tudsz 50 euro körülit?
Előzmény: deriva (851)
mestska Creative Commons License 2007.03.25 0 0 860

jöjjön akkor egy kis véleménynyílvánítás pár hozzászólásban.

Kezdjük talán azzal, hogy miért pont Milánó? Nos egy egy véletlen. Eredetileg erre az időpontra Velence volt kinézve, de a SkyEurope egy olyan kedvezményes ajánlatot adott (3000 ft illetékkel oda-vissza), hogy nem tudtam ellenállni nekik, így végül pár 100 kilométerrel arrébb landoltam.

Még az elinduláskor is úgy éreztem, hogy készületlenül vágok neki az útnak, nem tudtam ugyanis, hogy Milánóra magára mennyi időt szánjak, és mennyi időt lehet eltölteni máshol. Útikönyvként Olaszország LPt használtam, ismét bizonyított, bár ezúttal, a tavaly nyéri Dél-Olaszországhoz képst volt benne egy két apróbb pontatlanság a közlekedés területén.

Apropó Dél-Olaszország: Mivel először voltam itt fenn Északon, így a még igen friss nyári élményeknek köszönhetően volt lehetőség általánosságban is összehasonlítani a dolgokat, s bizony megértem, egyesek miért akarják lepattintani magukról a Mezzogiornot. Mert ott aztán látszott, hogy megy a pénzherdálás. Főbb különbségek voltak pl:

- sokkal rendezettebb volt minden, a zebra vezetett valahonnan valahova, nem dudálták le az embert zöldben, általánosan sokkal európaibbak voltak az autósok. (meg merem kockáztatni, hogy inkább megállnak a zebránál, mint a magyarok)Robogó jóval kevesebb volt, helyette kerékpárosok voltak, ami nagyon kellemes meglepetés volt, lévén kerékpárutak tömkelegét azért nem láttam.

- a tömegközlekedési is sokkal szervezetettebb volt, nem állítom, hogy szervezettségben jobb, mint a budapesti, területi lefedettségben, és eljutásban azonban igen, szerintem. Dél-Olaszországhoz képest azonban mintaértékű volt a dolog az általam meglátogatott összes helyen.

- végre lehetett olyan lányokat látni, ahogy elképzeli az ember az olasz lányokat. Délhez képest bizony itt rengeteg szép lány volt, bár ez szubjektív nagyon,  Torinóban egyébként már már európaiak voltak a lányok, már szőkéket is látni lehetett.

- picit hiányoltam viszont - elsősorban Milánóból azokat a kis kvázi self service helyeket, ahol szépen mennyiségre meg tudom mondani, mennyi tésztát, vagy más kaját kérek, megkapom, és ehetek. Itt is láttam ilyeneket, de azok nem voltak szimpatikusak, uniformizáltnak, olasz McDoinaldsnak tűntek. Biztos vannak azért, csak elkerülték a figyelmem. (Legalábbis Milánóban)

Ki lehetne emelni más dolgokat is, de most csak ennyi.

Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2007.03.25 0 0 859
Menzinoi fesztivál, ez a neve. :)
Csak szép olaszosan. Egyébként, nem tom, talán Monte Isola honlapján megtalálod az infókat. Július vége-aug eleje.

Előzmény: deriva (856)
S.Ágnes Creative Commons License 2007.03.25 0 0 858
Deriva, mailt küldtem!
Előzmény: S.Ágnes (857)
S.Ágnes Creative Commons License 2007.03.25 0 0 857
Mailt küldtem Neked!
deriva Creative Commons License 2007.03.25 0 0 856
Mikor van ez a fesztivàl? Mi a neve? Majd ràkeresek a neten ès ha nem dolgozom akkor megyunk!
Előzmény: Mrs Fred Weasley (854)
deriva Creative Commons License 2007.03.25 0 0 855
A Dòmot nem tudom,az azèrt lehet nyitva lesz, azèrt a kozpontban csak nyitva lesz valami. Tùristàk mègiscsak vannak attòl, h hùsvèt van.
A Centraletol zold metroval mèsz Abiategrasso felè, a 3. megàllò a Moscova azt hiszem.
A Bergamoban szerintem a pàlyaudvaron kell lennie csomagmegorzonek. Szerintem.
Nyelvet tanulni jottem ki, aztàn talàlkoztam a baràtommal, maradtam....munkàt keresek mint vègzett jogàsz, de nem talàlok, ugyhogy egy uzletben dolgozom most...àtmenetileg...remèlem... :))
Előzmény: Rexy (853)
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2007.03.25 0 0 854
:))
Köszönöm!:D)

Amúgy, leszámítva, hogy húsvétkor minden zárva, az Utolsó vacsorát tényleg érdemes megpróbálni csak úgy "random" módon, mert tényleg soha nem tudni - esetleg egy csoport visszamondja stb...
De akkor viszont reggel kell odamenni, egy jó időpontért.

COMO...
Nincs ott semmi, Klúúúúni villája, aztán jó napot.
Ő meg úgysincs ott, ha meg ott van, úgy sem látni.
Viszont...minden nyáron Monte Isola Menzino nevő falujában van egy 10 napos fesztivál...ODA érdemes elmenni! Finom kaják, kedves emberek, zene, tánc...szórakozás garantált!!!

Deriva! Te is menj el, helyettem is! Marisat meg Claudiat üdvözlöm!:D)
Előzmény: Rexy (846)
Rexy Creative Commons License 2007.03.25 0 0 853

Minden zárva? Komolyan? Akkor a Dómra sem lehet majd fölmenni? Nemááááár! Akkor mit lehet ott csinálni ha 2 napig minden zárva lesz? Ez így nem lesz jó... :-((( Egyébként mit csinálsz kint, mit melózol, ha nem vagyok ind.?

Ja, és abban tudnál segíteni, hogy a Centrale-tól mivel jutunk el ebbe a Ritter hotelba? Bergamoban, ha kimegyünk reggelről, hol tudjuk hagyni  a cuccost, nyilván nem szívesen mászkálnánk bőröndökkel... :-)

Előzmény: deriva (852)
deriva Creative Commons License 2007.03.25 0 0 852
Szerintem vasàrnap-hètfon minden zàrva lesz, tuti, mert mi is, pedig mi mindig nyitva vagyunk mèg vasàrnap is...amugy itt nem nagy szàm a husvèt, csak a vallàs miatt unnep, amugy semmi locsolkodàs vagy ilyesmik.

Optimàlis eset itt nem lètezik, ha nem mennètek a meccs elott a hotlebe, akkor se èrnètek ki a meccsre, max a vègère. Mindig tobb mitn 1 ora ùt, ha csak 15 perccel, màr az is sok+kicsekkolàs(10-20perc)+busz ha rogton indul akkor kb 1 ora beèrni a Centralèba, de lehet pont elottetek megy el, akkor fèl òràt vàrni kell...milànoban tomegkozlekedni...na arrol meg ne is beszèljunk...de ha bàtrak vagytok megpròbàlhatjàtok a lehetetlent,lehet nektek sikerul. :)
Sajnos èn pesszimista vagyok....23 napja dolgozom, ebbol edig 17-szer (hangsùlyozom tizenhètszer) nem èrtem be idoben vagy nem èrtem haza idoben, mert vagy a metro elè ugrott valaki(2x 1 hèt alatt) vagy baleset, vagy csak sziplàn lerobbant valami villamos, busz, metro....màr nem tudok elèg hamar elindulni, lehet ott kène aludnom a melòban... :)

Bergamo nagyon szèp, menjetek reggel simàn vonattal, onnan az àllomàstol van busz az òvàrosba, de gyalog is csak kb. fèl ora. Megèri! Aztàn az àllomàstol tuti kell lennie busznak ami elvisz a reptèrre, de majd kèrdezzètek meg ha megèrkeztek mikor indulnak.
Előzmény: Rexy (850)
deriva Creative Commons License 2007.03.25 0 0 851
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Itt van hozzàm kozel, 2 utcànyira, aludni ne tudnàtok, mert kocsma van a hotel alatt, egysze aludtak itt a baràtom szulei, a 2. èjszakàn àtmentek egy màsik hotelba...annyira meg nem olcso, ennyi pènzèrt màr talàlsz egy jobbat is, hidd el, olyan mint egy koszos kollègium otthon, egy osszeomlani kèszulo 4 emeltes hàzban van, asszem a 3.-on...durva, tènyleg ezt ne. Keress rà a hotel Soperga-ra, a centralehez van kozel, Nagyon jo hely!
Előzmény: S.Ágnes (848)
Rexy Creative Commons License 2007.03.25 0 0 850

Hali!

Köszi, akkor a hotel miatt már nem aggódom:-)! Egyébként miben más Milánó húsvétkor? Ezalatt gondolok én pl. olyanra, hogy üzletek, főbb látnivalók (Dóm) nyitvatartása...  Hol próbálkozhatnék még az Utolsó vacsorára való jegyszerzéssel? Vagy inkább ne is erőlködjek?

Ja, igen, a párom nagyon szeretné megnézni a Milan-Empoli meccset ami szombaton 15.00-kor kezdődik a San Siroban, a mi gépünk 13.10-kor indul itthonról. Van rá  esélyünk, hogy odaérünk időben? Ugyanis én úgy számoltam, ha minden flottul megy, akkor 1 óra az út, 1 óra míg beérünk a hotelbe csak az a kérdés, hogy a hotelből mennyi idő míg kiérünk a stadionhoz? Még az is jó lenne, ha a második félidőt látnánk... Azt már tudom, hogy a reptérről indulnak buszok, amik bevisznek 6 Eur-ért a kp.-i pályaudvarig. Onnan mivel tudunk a hotelbe a leggyorsabban beérni?

Azt is írták itt a topikon, hogy Bergamot is érdemes megnézni... Mivel visszefelé este 8 körül indul a gépünk csináljuk azt, hogy előbb bemegyünk vmivel. Bergamoba és onnan menjünk ki a reptérre? Érdemes? Mi van ott amit látni kell, egyáltalán mennyi időt szánjunk rá?

Előzmény: deriva (847)
u2baby Creative Commons License 2007.03.25 0 0 849

sziasztok

tudom h a comoi torol megoszlanak itt a velemenyek :) de mi nyaron ott toltunk terveink szerint par napot, viszont hiaba probalunk utanaolvasni meg tajekozodni, egyenlore meg nem nagyon tudjuk eldonteni h pontosan ott hova is erdemes menni par napra (itt ertem azt is h vonattal jol megkozelitheto legyen es normalis a helyhez kepest viszonylag jo aru szallast is lehessen talalni)

valakinek vmi javaslata van esetleg, mind helyet mind szallast illetoen.

Milanoban mar kineztuk a szallast, ugyh legalabb annyival elorebb vagyunk :)

S.Ágnes Creative Commons License 2007.03.25 0 0 848

Szia!

http://en.venere.com/hotels_milan/bande_nere/hotel_gambara.html?sd=12&sm=05&sy=2007&ed=14&em=05&ey=2007&pval=2&rval=1&ref=28015

Erről a szállásról, a Hotel Gambaráról mi a véleményed? (meccsre mennénk és ha jól látom, akkor ez közel van a stadionhoz).

Előre is köszi a választ!

Te kint élsz Milánóban?

Előzmény: deriva (847)
deriva Creative Commons License 2007.03.24 0 0 847
A hotel ritter ha az amelyik a Moscovahoz van kozel, akkor jo helyen van, ne aggodj.
Az utolso vacsoràra szerintem semmi esèlyetek ha mèg nincs jegyetek...azèrt ne szomorkodj, majd visszajossz megnèzni, bàr nem egy nagy durranàs. :)
Màs kèrdès?
Előzmény: Rexy (846)
Rexy Creative Commons License 2007.03.24 0 0 846

Sziasztok!

Elkezdtem olvasni a topicot az elejétől, még csak a 16-ik oldalon tartok de már nem bírom ki, hogy ne szóljak közbe :-) Gratula a rendszeres hozzászólóknak, (Fredné!)a rendkívül szórakoztató, "persze jó értelemben véve :-)" beszámolókhoz.

A kérdéseim: Ápr. 7-11-ig leszünk kint, nézegettem szállásokat a www.venere.com-on és a Hotel Ritter így elsőre eléggé meggyőző volt, nem annyira drága, kp.-hoz eléggé közeli is... Van valakinek közelebbi tapasztalata? Esetleg vélemény, milyen környéken van ez a hotel?

Mivel kinttartózkodásunk a húsvéti időszakra esik, gondolom a szokásosnál nagyobb tömegre lehet számítani...nem tudom van-e esélyünk az utolsó vacsora megtekintésére? A neten már nem lehet foglalni, valaki írta, hogy ők is így jártak de mégis odamentek, megpróbálták és még volt szabad hely... Vagy ebben inkább ne bízzak? Millió gondolat kavarog még a fejemben, de így elsőre ennyi! Majd még jelentkezem!

S.Ágnes Creative Commons License 2007.03.23 0 0 845

Sziasztok!

Megy valaki máj.13-án az Inter-Lazio meccsre?

mestska Creative Commons License 2007.03.22 0 0 844

Szerinted jò ido volt??? Biztos, hogy itt voltàl? :))

Nézzük:

szombat, vasárnap egész nap ragyogó, pulcsis idő volt. Hétfőn Torinóban voltam, ragyogó idő volt, igaz az ingyenes lapok szerint egész Olaszországban csak ott volt így. Kedden borús, vacak idő volt, főleg délelőtt. Szerdán picit felhős, de szép idő volt.

És nálatok milyen idő volt? :)

Előzmény: deriva (840)
mestska Creative Commons License 2007.03.22 0 0 843
A Lonely Planet eléggé lehúzza Iseot. nincs most nálam, de ha kell beidézem szó szerint.
Előzmény: deriva (839)
deriva Creative Commons License 2007.03.22 0 0 842
Sajnos elkèpzelheto...ugyanis Fiera van szinte minden nap lesz valami nagyszabàsu nemzetkozi killitàs vagy vàsàr. Pl. 10-ig tart a divat-èkszer, utàna meg rogton kezdodik valami màs...de azèrt ne add fel, csak igyekezz, mert kèsobb tuti nem talàlsz majd semmi olcsot.
Előzmény: szilvi55 (828)
deriva Creative Commons License 2007.03.22 0 0 841
A piacokon fillèrekèrt lehet vàsàrolni, èn 4 euroèrt vettem farmert, imàdom,de azèrt az nem egy Armani. Ha màrkàt akarsz,az itt sem olyan olcso. amugy sètàlj vègig a Corso Buenos airesen, Via Torinon, van tènyleg sok bolt ami otthon nincs, èn nem is dràgàk. De sajnos konkrètabb vàlaszt nem tudok adni.
Előzmény: Csongi1982 (827)
deriva Creative Commons License 2007.03.22 0 0 840
Szerinted jò ido volt??? Biztos, hogy itt voltàl? :))
Najo, nem volt olyan szornyu, csak szeles meg hideg, de ha 1 hèttel elobb jossz akkor igazàn jò idot talàlsz. :)

Szòval mesèlj!
Előzmény: mestska (834)
deriva Creative Commons License 2007.03.22 0 0 839
Mondjuk ne csodàlkozzunk azon, hogy a magyarok korèben Como "nèpszerubb", mivel szerintem nem nagyon hallani Iseorol...èn se tudtam, hogy lètezik amig el nem repultunk feltte a Skyeuroppal ès meg nem kèrdeztem, h ez ugyan melyik tò. :)
Sot...az olaszok nagy rèsze se jàrt mèg ott, minden hètèvègèn kirajzanak Comoba, de Iseorol azt se tudja nèmelyik, h mi fàn terem... :)
Előzmény: Mrs Fred Weasley (835)
Kobzoska Creative Commons License 2007.03.22 0 0 838
Akkor is. :-))
Előzmény: Mrs Fred Weasley (835)
mestska Creative Commons License 2007.03.22 0 0 837

félszmi, hogy nem szépeket mondok? :))

most fáradt vagyok, de holnap majd írok sokat :) Comoról annyit, hogy így hideg borús időben (csak ekkor volt rossz időben) nem valami üdítő látvány. Nyáron kerékpárral viszont biztos jó lehet.

Azt meg letojom Clooneynak hol van villája :)

Előzmény: Mrs Fred Weasley (836)
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2007.03.22 0 0 836
Mesélj, mesélj!:D))
Előzmény: mestska (834)
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2007.03.22 0 0 835
Én meg még mindig azon töröm a fejem, hogy Como akkor is ilyen nagy szám lenne, ha Klúúúúúninak történetesen nem lenne ott villája?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!