Keresés

Részletes keresés

RogerWilco Creative Commons License 2002.09.10 0 0 860
Helyi haver jegyezte meg - télen olyan, mintha a mélyhütöben laknál, hideg van és sötét Igaz, a mélyhütöben csak -18 fok van! :-))
Előzmény: longlasting (857)
BZoltan Creative Commons License 2002.09.10 0 0 859
Ja valahohogy igy... :) bar a privat megfigelesem, hogy ha szep tiszta z ido akkor ez a masfel ora hosszabnak tunik.. hiszen a napfelkelte elott mar valamelyest vilagos van es a naplemente utan meg tud derengeni valami.. viszont ha szar borus az ido.. akkor ezta masfel orat is nehez eszrevenni...

z

Előzmény: RadiX (858)
RadiX Creative Commons License 2002.09.09 0 0 858
A sarkkoron tul igen. Delebbre azert felkel a nap, ha csak egy felorara is naponta ;-))). Helsinkiben a
legrovidebb nappal (dec. 21) olyan masfel-ket ora, ha jol emlekszem.
Előzmény: longlasting (857)
longlasting Creative Commons License 2002.09.09 0 0 857
Helló mindenkinek, még nem volt időm az egész topicot végigolvasni, de meg fogom tenni, mert a családi perpatvar elkerülése érdekében elképzelhető, hogy rövid időn belül Finnországban kötök ki. Mindenesetre megköszönöm a "kinntlevőségek" eddigi és majdani tájékoztatását; nagyon informatív, nagyon szórakoztató, nagyon hasznos. Könyörgöm, folytasátok!
(lehet, hogy nagyon hülye vagyok, és szinte biztos, hogy volt már erről szó, de nem bírom megállni, meg kell kérdeznem: tényleg fél évig sötét van...?)
RogerWilco Creative Commons License 2002.09.09 0 0 856
Mókus már a belvárosban is van - szombaton a Mannerheimintie-n sportcsarnok (Urheilutalo) környékén egynek a farka majdnem a kocsim alatt maradt. Pedig próbáltam!! :-))
Előzmény: BZoltan (855)
BZoltan Creative Commons License 2002.09.09 0 0 855
zsosz,

nyugesz.. lerendeztunk privatban... azota virtualisn torolgetjuk verzo orrunkat torott kezunkel.. es a fogainkat szedegetjuk a billentyuzet kozul :)

Ja amugy a hetvegen kint voltunk a Seurosaarin (tudjatok a mokusos sziget, broaf).

Nagy nehezen megalltam, hogy ne rugdossam szanaszet a kis dogoket ahogy zabat kunyerlanak... de tekintettel a romantikusabb es varosisasabb ismerosokre valo tekintettel ezt nem tettem meg.. ami viszont dobbenetes... lattunk supikoirat.. a seurosaarin (!!!).. hat ez beszaras, gyanitom, hogy az is allatkerti volt, de azert megis, mt keres ez a nagyonritkajoszag a turistak altal legjobban csesztetett skanzenban a belvarostol nem messze.

z

Előzmény: zsosz (854)
zsosz Creative Commons License 2002.09.07 0 0 854
mint topikgazdi megintem a veszekedőket. na :)
petru Creative Commons License 2002.09.05 0 0 853
FIGYELEM! FIGYELEM!
Aki tudja venni a France 5 muholdas tv-t
(a.k.a. La 5, La Cienqueme):
Kedden, 2002 szept. 10-iken lesz egy nagyon szep musor Finnorszagrol, 14.40 CET.
Franciaul megy a szoveg, de tok lenyegtelen.
Peter
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.02 0 0 852
Hát bakker, írd már le légyszi hogy melyik volt az a pont, ahol hopp épp egy akkora kapitális nagy baromságot írtam, amitől az egész topic behalt és ráadásul még a Te (amúgy finnorszgról mindent tudó) lelkedben is törést okozott?!

Hihetetlen!

Előzmény: BZoltan (850)
czaby Creative Commons License 2002.09.02 0 0 851
Na, kie lesz az utolso szo?
BZoltan Creative Commons License 2002.09.02 0 0 850
:) hehe...

kiskomam... amikor az ember teved, akkor azt szokas mondani, hogy "hat igen tevedtem"... nem pedig "Jól van, ügyi vagy. Téma lezárva. " beszolassal lekezelni azt aki esetleg a tevedesere felhivta a figyelmet...

Sajnalom a topicot is, meg teged is, hogy erre itt a topicban ilyen felesleges modon kell kiterni, de megtehetted volna az elso alkalommal is... Azon meg frankon atsiklasz arany ecsem, hogy valoban baromsagoakt irtal ebbe a topicba.. na sebaj...

barati udvozlet... :)

z

Előzmény: Törölt nick (849)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.02 0 0 849
Jól van, ügyi vagy. Téma lezárva.
Előzmény: BZoltan (848)
BZoltan Creative Commons License 2002.09.02 0 0 848
Nem mar teged senki... csak felhivom a figyeledet, hogy nem azt irod amit tapasztaltal, hanem azt amire emlekszel.. az meg nem ritkan nem ugyanaz :) de ezert ne ram haragudj... amugy te mikor jartal a Kamppin uccsojara? en tegnap...

z

Előzmény: Törölt nick (847)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.01 0 0 847
Én nem marok senkit, én azt írom amit én tapasztaltam. És elég lelkesen írom. Dehát én vagyok leoltva...
Előzmény: czaby (846)
czaby Creative Commons License 2002.09.01 0 0 846
Hat, ti mekkora hulyek vagytok :)
Itt marjatok egymast es raadasul olyasmin, amit lassan ugyse lehet mar eldonteni. Mert ugye a Kamppi 10 km-es sugaru korzeteben mindent felrobbantanak es ujjaepitenek ugyis.

(Mielott valami tulerzekeny okostojas ebbe is belekot: igen, a 10 km az egy vicc.)

Előzmény: Törölt nick (845)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.29 0 0 845
Nem emlékszek rosszul a nevekre, van valahol a linja autoasemánál K citymarket, ami talán 23ig van nyitva. A Valintatalo csak 22ig vagy ilyesmi, pont mint a sokos beli s market. És tisztában vagyok hol a Sokos, sok sok CDt vásároltam már ott, naná hogy megjegyeztem hogy a vasútállomással szemben van. (SRÉHEN szemben mielött még belekötnél :)

Bocsánatot kérni nem kell, felőlem van szükség a pontosításra.
Azt ne kérdezd hol a citymarket mert nem emlékszem. Valami utcában. Hol is?

Előzmény: BZoltan (844)
BZoltan Creative Commons License 2002.08.29 0 0 844
szomi_szomi,

pedig egy oranyira helsinkitol 22 fokos tengerviz.. telen nyaron... hmmm az azert tenyleg fini lenne.. odajarnek -20-ban furdeni telen :) Amugy az atomeromu kornyeken nem kizart, hogy van meleg viz... a Duna homoerseklete is no par fokkal Paks utan, ha jol tudom.

Webberke,

ne izgulj :) csak nyugodtan... regi rossz beidegzodes, az, hogy ha valaki tobbszor teved a kelletenel, akkor arra jobban odafigyelek... lehet, hogy a tanarszakon ragadt ram ez a szokas.

A Sokos alatt tenyleg S-Market van... A linja autoasemanal viszont Sokos nincsen hanem ott egy Valintatalo van, de az nincsen sokaig nyitva... a linja autoasemanal RKioski van nyitva sokaig, de az meg mindig nem a Sokos :) na mindegy, ne erezd cseszegetve magad, de egy kisse rosszul emlekszel a nevekre... ez nem baj, de akkor ne beszelj osszevissza :) En hagyhatom szo nelkul a tevedeseket, de ez a topic tenyleg informacioforraskent szolgal sok _ide_ (!!!) latogatonak, igy torekedni kene az adatok pontossagara...

"Nem fogok leállni dumálgatni két vén szatyorral"

lehet, hogy pont ok szorultak volna segitsegre...

na jovan Webberke.. nem szalltam en rad, szent a beke meg ilyesmi... de azert ugye nem kell bocsanatot kernem, ha kijavitom a targyi tevedeseket?

z

RogerWilco Creative Commons License 2002.08.29 0 0 843
Ah so, így már érthetöbb :-))

Eleinte én is a svéd nevekböl éltem - egy Rödberg gatan sokkal könnyebb volt mint a Punavuoren katu :-))

Előzmény: szomi_szomi (841)
szomi_szomi Creative Commons License 2002.08.29 0 0 842
Szerintem egy kicsit lódítottak a finnek, mert nagyon vigyorogtak. A helynevet természetesen elfelejtettem, de megkérdezem. Ezek a finn szavak , főleg a helyégnevek valahogy nehezen rögzülnek nálam. Nagyon gyakran csak a svéd névre emlékszem. Például most is: a sziget neve, ahol fürödtünk, Svartholm.
Előzmény: BZoltan (838)
szomi_szomi Creative Commons License 2002.08.29 0 0 841
A két sztori független egymástól. Helsinkitől Espoo felé csak róka volt. Espootól egy órányira autóval meg atomerőmű.
Előzmény: RogerWilco (839)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.29 0 0 840
Nagyon rám szálltál de sebaj.
Én azért K Kauppába mentem, méghozzá a Linja autoasemánál. Köss belém, kérlek! Mivel a sokosi bolt már zárva volt.

És a sztorit nem azért írtam, hogy aztán majd jól visszaszólhass valami velőset, hanem azért hogy megosszak egy kellemes élményt ami ráadásul az Eurohostellel kapcsolatos. Nem fogok leállni dumálgatni két vén szatyorral ha tudom, hogy a 4es villamos bármikor megérkezhet, és ha ezt nem érem el akkor bezár a bolt.
Amúgy meg én is meg szoktam szépen állni és beszélgetni. Pl. Tallinnban mikor egy miskolci házaspárral találkoztam. De nem mesélek mert még megkapom a magamét.

Előzmény: BZoltan (838)
RogerWilco Creative Commons License 2002.08.29 0 0 839
Helsinkiböl Espoo felé atomerömü hol???? A magyar kövi mellett? :-)))
(Talán a müegyetmen van valami kisérleti reaktor?)
Előzmény: szomi_szomi (837)
BZoltan Creative Commons License 2002.08.29 0 0 838
Webberke,

A Sokos aljaban Smarket van.. nem K kauppa

amugy ha az a fontos, hogy olcson szalljal meg akkor a privacy az lenyegtelen...

Amugy magyarokkal nagyon gyakran ossze lehet futni Helsinkiben... en nem mosolyogva elrohanni szoktam, hanem koszonok es megkerdezem, hogy segithetek-e valamit.

szomi_szomi,

egeszen pontosan hol van ez az atromeromu futotte melegviz? Engem erdekelne... azert telidoben 22 fokos tengervizben furdeni nem lehet rossz :)

z

szomi_szomi Creative Commons License 2002.08.28 0 0 837
Jelentem, Helsinkiből Espoo felé menet láttam rókát. A mókusok valószínűleg féltek a rókától, mert belőlük egyet sem láttam.

Valamint úsztam a tengerben. A víz kellemes 22 fok meleg volt. A finn kollégák vigyorogva közölték, hogy máskor is ide jöjjek, mert itt egész évben ilyen meleg a víz. Ugyanis egy atomerőmű közelében voltunk. :-)

Törölt nick Creative Commons License 2002.08.28 0 0 836
Az albérlet és egy dorm szerintem más és más.
Szóval lehet akármilyen fos a hely ha van kis privát tered. Na, dormban olyan nincs.

Eurohostel van a Katajanokkán, a Viking Line terminál közvetlen szomszédságában. MI az hogy májer hely! Übermájer! :D

Nem felejtem el, hogy az utolsó estém alkalmával kifogytam a Jaffából és tudtam, hogy a Sokosban lévő K kauppa sokáig nyitva van, így hát gyorsan nekivágtam a 4es villamosnak, és lent a hallban nyitom a lift ajtót és egy pirospozsgás arcú, megszeppent bácsikával állok szemben. Olyan tipikus volt, szép vasalt nadrágban, kötött mellénykében, ingecskében. És előre engedtem, láttam hogy mögötte egy nénike van, ugyanez csak nőben ami kell, amolyan tipikus vidéki magyar kiöltözik feeling volt :) Nyitom és engedem előre azt mondja nagyon halkan: "...köszönöm..." Mondom hangosabban: "Szívesen!" és mentem tovább, de nagyon mosolyogtam... Kiváncsi lettem volna vajh mi lehetett a reakciójuk! :)

Ez nagyon jó volt akkor. Már 5 napja teljesen egyedül voltam, és akkor valaki hozzámszólt, ráadásul magyarul.

Előzmény: BZoltan (835)
BZoltan Creative Commons License 2002.08.28 0 0 835
Webberke,

"Lehet lakni 225ért, csak minek?"

rovid eletutam alatt majd 30 alberletet jartam meg es az alberlotarsaim szama 100 kornyeken van... a legzsifoltabb alberleti szobamban 4-en laktuk es ket agy volt... a legkisebb alberletem egy 16 negyzetmeres keresz volt pesten a Bosnayk ter mellett.. budi az udvaron. A legnagyobb meg Espooban egy 150 negyzetmeteres haz amiben volt, hogy csak ketten laktunk...es fenyoerdo volt az udvar vegeben

szoval, hogy hol miert, kivel, minek eri meglakni az nagy sokvaltozos egyenlet...

Amugy abban az Eurohostelban laktal ami a katajanokkan van? Ott en is laktam egy hetig... tok majer volt.

Amugy teny, hogy a baratsag a legolcsobb... ja amikor meg ifjonc voltam akkor plebaniarol plebaniara jartam.. mindog volt etel-ital meg agy... csak tudni kellet beszelgetni a plebanossal es nem artott, ha van nemi egyhazugyi ismerete az mebrenek e snem kell megilyedni ha ministralni kell a reggeli misen :)

szoval sok modja van a hippizesnek.

meggyozodesem, hogy Finnorszagban is lehet nyaralni egy honapig ingyen szallason, csak rendelkezni kell a jo emberi eropforrasokkal :)

z

Törölt nick Creative Commons License 2002.08.28 0 0 834
Hát én ha megyek barátoknál lakok :) De laktam már hostelben is, igaz egyedül, napi 25€ért az Eurohostelben.
Előzmény: czaby (833)
czaby Creative Commons License 2002.08.28 0 0 833
Senki nem is keri toled.
Masok vagyunk.

Van, aki idejon, es elvisel kevesbe komfortos korulmenyeket, csak hogy itt lehessen.
Van aki meg csak haromevente megy nyaralni, de akkor szallodaban lakik.

Gondolom, BZoltan csak ezt akarta mondani, hogy masoknak lehet mas fontos. De lehet hogy tevedek :)

Előzmény: Törölt nick (832)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.28 0 0 832
Lehet lakni 225ért, csak minek? 6 emberrel egy dormban... Én bizonyosan nem laknék.
Előzmény: BZoltan (831)
BZoltan Creative Commons License 2002.08.28 0 0 831
Webberke,

nem az eszosztassal van bajom, hanem azzal, ha az artatlan jarokeloket valotlan infoval latjuk el... vegulis ez a topic arra van, hogy az ide jovo kolbaszokat segitsuk...

Szoval latod, hogy diaknak akar 225 euroert is lehet lakni helsinkiben...

de abban nagyon egyetertunk, hogy a Kampii project egy nagy rakat hulladek... nem azt mondom, hogy a betonplacc az sokkal jobb volt, de legalabb az eget lehet latni es olyan terjelegu a dolog... mostmajd beepul minden.. pfuj

z

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!