Keresés

Részletes keresés

traktoros82 Creative Commons License 2015.03.31 0 0 11946

Igen, persze, néztem már ilyen videokat, de nem merném megcsinálni. Azért ehhez szerintem érteni is kell. ....és ahogy te is mondtad, tudni kell mit kell nézni.

Előzmény: juhosttt (11945)
juhosttt Creative Commons License 2015.03.31 0 0 11945

Az egy mondat jó, a kloáka kifordítás a kulcs szó! youtube-on keress rá angolul, spanyolul, esetleg francia nyelven. 

A kulcsszó: kacsa szexálás

webforditas.hu

Azt hozzá teszem, bár meglehet állapítani, azért kell hozzá a szak avatott szem.

Előzmény: traktoros82 (11943)
szlleva Creative Commons License 2015.03.31 0 0 11944

Üdv Mindenkinek!

Összegyűlt 80 liba tojásom és keltetőbe tettem. Mivel még sohasem keltettem géppel, ezért azt szeretném kérdezni, hogy napi hány, milyen fokos kézi forgatást javasoltok? Nincs automata forgatásom.

Körülnéztem az interneten, nem egészen ugyanazt mondják...

Egy másik kérdés, hogy mennyire gond, hogy kicsit sárosak a tojások? Nem mertem megmosni őket, s bár tiszta helyen van a tojó helyük, de mégis rá hordták a sárt.

Köszönet előre is a válaszokért!

traktoros82 Creative Commons License 2015.03.31 0 0 11943

Üdv.

Biztos elhangzott már a kérdés....

A napos kacsa és napos liba nemét meg lehet állapítani valahogyan? 

Nem igazán találok erről semmi infot......a legtöbb helyen 1mondattal lerendezik, hogy lehetetlen, illetve kloáka kifordítással.

eloper Creative Commons License 2015.03.30 0 0 11942

Sziasztok!

azt szeretném kérdezni, hogy nálam együtt vannak a néma  és a magyar kacsák folyamatosan tojnak össze vissza. Csak az a baj, hogy a magyar vadas gácsér szervizeli a néma kacsa tojókat . Mi lesz abból?

juhosttt Creative Commons License 2015.03.23 0 0 11941

Persze kivételek mindig vannak, nekem is kotlott már el ilyen barna cirkás magyar kacsa még régen. De egy némához viszonyítva nem kotlik annyira. Nekem most egy fekete tojó a kék tojó fészkére telepedett.... A kutyám meg 3 fészek tojást takarított már ki, mert hát a tojás az finom, főleg hogy kölykei vannak. Na de sebaj, idén nem akarok sok kacsát, csak annyit amit éppen levágunk. Még így is van levágni való, de a fakkokat még most restaurálom, hogy be tudjam zárni. De hát ezeknek nem elég a 3x 2000 m2 kert ahol járkálhatnak, nekik több Ha kertet kell bejárni :@

Előzmény: Xaxonos (11929)
Xaxonos Creative Commons License 2015.03.23 0 0 11940
Szia. A kacsát vétek bezárni. Egyáltalán nem nöl jobban bezárva. A kacsa az az állat ami ha jol lakik leül,az meg hogy közbe gilisztát,csigát,füvet szed csak elöny hisz sokkal jobb lesz majd az íze. Az sem elhanyagolható hogy a kacsa elég koszos állat,bezárva nem gyözni takaritani alatta,míg ha kint van a földet trágyázza. Nyugodtan tartsd napközben a birtokon őket! 12 hetesen ott is vághatoak lesznek,felpucolva 2,60, 2,80.kg.
Előzmény: gigigombas (11939)
gigigombas Creative Commons License 2015.03.22 0 0 11939

sziasztok elő nevelt kacsát szeretnék venni. én szabad tartásban gondolkodom. van kB 1000M2területem ami füves ültetem bele bodza bokrokat hogy tudjanak hűsölni. a kert vége ide tervezek fürdőkádat tudjanak fürdeni.   a párom ól -ban tartaná5M2 hogy hamarabb nőjenek.  szerintetek?

zsoltialeveli Creative Commons License 2015.03.21 0 0 11938
Csatlakozom az előttem szólóhoz a szobahőmérséklet még nem olyan extrém körülmény hogy 1 óra alatt bajuk legyen..
Előzmény: loosp (11935)
loosp Creative Commons License 2015.03.19 0 0 11937

Köszi, akkor megnyugodtam.

Előzmény: Xaxonos (11936)
Xaxonos Creative Commons License 2015.03.18 0 0 11936
Semmi bajuk nem lett,ne aggódj.
Előzmény: loosp (11935)
loosp Creative Commons License 2015.03.18 0 0 11935

Sziasztok, keltetősökhöz lenne egy kérdésem. Azt a baklövést követtem el, hogy hűtéskor megfeledkeztem a lúdtojásokról, és a nyolcadik napon több mint egy órát voltak szobahómérsékleten. Lehűltek rendesen. Szerintetek lesz nagy baj belőle? Nem csak a tojás értéke zavar, de elég sok macera volt már velük, kár lenne, ha elvesznének. Köszi.

Bodor Csongor Creative Commons License 2015.03.07 0 0 11934

Van két pulyka tojóm és egy bak de ők még tavaiak,és mindkettővel pulykatojást akarok keltetni.A pulyka bak ról raktam fel képet a pulyka tartása tenyésztése cimü blogra.De én azt szeretném ha most ezuttal kacsa költene.

Xaxonos Creative Commons License 2015.03.06 0 0 11933
2-3 éves kacsa jó eséllyel megül. Irod hogy a keltetöben kelt kacsák elpusztultak de az lehetett keltetó beállitási hiba is vagy fertözés. De az már mindegy. A liba évente el ül de nem költ ki más féle tojást,vagy ha ki is kelti megfojtja a kiskacsát. De tudom van pulykád,az biztosan elkotlik és kacsát libát tyukot mindent ki költ és fel is neveli.
Előzmény: Bodor Csongor (11932)
Bodor Csongor Creative Commons License 2015.03.06 0 0 11932

Xaxonos nekem mindenki azt mondja hogy az öreg kacsatojók szoktak csak kotlani.én minden reggel betakargatva találom a tojásokat.és néha egy tojó szokta melengetni van mikor a gácsér is.Most éppen nincs valami sok tojás a fészekbe.Néha kapok benne pulyka tojást és tyúk tojÁst is.de igaz hogy a liba minden évben kotlik?.A tavaly keltetővel keltettem kacsát de 20 tojásból husz kikelt de gyengék voltak olyan élettelenek és csak 5 maradott.Majd egy öeeg kacsa elüt de sajnos a pulyka kotlós felzavarta azót más fészkük van.

Bodor Csongor Creative Commons License 2015.03.06 0 0 11931

majd holnap rakok fel képeket rólúk

Bodor Csongor Creative Commons License 2015.03.06 0 0 11930

Nálam van a kacsáknak külön alvóhelyük egy nagy tavuk amelyben úszkálhatnak és fészkük amelyban tojhatanak.van egy gácsér az3 éves egy tojö az 3 éves és két tojó amelyek 2 évesek

Xaxonos Creative Commons License 2015.03.06 0 0 11929
Hali. Amit a fajtákról irsz az teljesen igaz de hidd el a jó körülmények nagyon befolyásolnak! A szaporodási ösztönt a hely a táplálék és a nyugalom váltja ki. Ez sokszor felülirja a fajtát. Nálam ült már el tojó hybrid többször, söt hybrid kacsa is. Mert a természetes körülmény elöhozta belölük az ösztónt. De pld a szomszéd 10négyzetméterre bezsufol pulykát libát néma kacsát és csodálkozik hogy sosem költenek neki. ,,pedig tápot is vesz nekik! Ahogy mondani szokta.
Előzmény: juhosttt (11928)
juhosttt Creative Commons License 2015.03.06 0 0 11928

Ez nem befolyásoló tényező. Vannak fajták amelyek hajlamosak és vannak amelyek nem. Az agyon nemesített fajtáknál előnytelen a kotlás, mert akkor nem termelnek.

Előzmény: Bodor Csongor (11926)
Xaxonos Creative Commons License 2015.03.06 0 0 11927
Szia. Esély mindig van mindenre. A kacsák nehezen kotlanak de a vadasoknál elöfordul,pláne ha jók és nyugodtak a körülmények. Ha van usztató tavuk az mindenképpen jobb mert imádják a vizet,de ha nincs ugyis elvannak. Nálam csak idöszakos kerti tó van (talajviz) és egy félig kiszáradt patak,de ha van viz benne és füródhetnek akkor szebbek,nyugodtabbak söt a termékenységük is kiváló.
Előzmény: Bodor Csongor (11925)
Bodor Csongor Creative Commons License 2015.03.06 0 0 11926

Szerintetek a kacsák hogy kotlanak jobban ha van ahol uszkáljanak van ahol nincs 

Bodor Csongor Creative Commons License 2015.03.06 0 0 11925

Néhány napja azt vettem észre ,hogy a magyar vadas kacsáim,a gácsér és a tojó is ülnek a fészekben ,és melengetik a tojásaikat szerintetek van esély rá hogy kotoljon a tojó.

Rőth Sándor Creative Commons License 2015.03.06 0 0 11924

Köszönöm az infót!

Van egy nagyobb területem, amit kaszálnom kell hogy rendben legyen, a szénát komposztálom, vagy ott hagyom. Tehát az egésszel úgy kell dolgoznom, hogy semmi haszna. Gondolkodom, hogy hogyan tudnám hasznosítani, a liba finom, és tetszetős állat, hajlanék rá. Sajnos őrizetlen külterületen van, attól tartok nem én lennék az állomány haszonélvezője.

Előzmény: Xaxonos (11923)
Xaxonos Creative Commons License 2015.03.06 0 0 11923
A liba tulajdonképpen nem igényel tul extra ólat, egy huzatmentes széltöl védett,száraz sufniban is el van. Viszont a kis libák,mig nem nöl ki a hasukon a toll,kb 3hetes korig meleg igényesek. Alomnak száraz szalma,széna stb ajánlott. Ha kitollasodnak már jól türik a zord idöt is,vizlepergetös a ruhájuk. Ülöt nem igényelnek,a földön alszanak. Fürdetö nélkül is jól el vannak de igénylik a tiszta vizet,emésztéshez apró kavics homok is fontos.táplálekuk takarmány dara és rengeteg fü. Kaphatok jó minöségü vizi szárnyas tápok is de csirketápon is elvan.
Előzmény: Rőth Sándor (11922)
Rőth Sándor Creative Commons License 2015.03.04 0 0 11922

Mi az igényük az ól tekintetében? Mennyire bírják a hideget? Hogyan alszanak, azon túl, hogy behunyt szemmel? Fészken, ülőfán? Mivel kell burkolni az ólat?

Előzmény: Xaxonos (11921)
Xaxonos Creative Commons License 2015.03.04 0 0 11921
Attol is függ mikor akarod megenni,a kisliba gyorsan nöl 3 hónap alatt 3-4kg. Április vége május,mikor már van friss fü és nem fagyosak az éjszakák,a napos libának jobb a meleg
Előzmény: pápailepketarka (11920)
pápailepketarka Creative Commons License 2015.03.04 0 0 11920

Sziasztok, tervezem, hogy fogok venni a közeljövöben 5-6 db libát.
Mikor lenne érdemes? E hónap vége, ápr. eleje?
Előneveltre gondoltam.

Xaxonos Creative Commons License 2015.03.04 0 0 11919
Nem biztos,a liba általaban betakarja a tojást szalmával vagy sokszor rá is ül éjjelre.
Előzmény: kanga 1 (11918)
kanga 1 Creative Commons License 2015.03.03 0 0 11918

Köszönöm! Ami kint töltött egy éjszakát a fészekben annak már annyi , ugye?

Előzmény: bodzakoktel (11917)
bodzakoktel Creative Commons License 2015.03.02 0 0 11917

7-10 napig érdemes tárolni, fektetve naponta átforgatva sötét helyen 12-14 C -fokon.Ha ettől hosszabb ideig kell tárolni akkor hetente 2 szer át kell melegíteni  lassan 24 C-fokra.Ezt én úgy csináltam tavaly,hogy bemértem,hogy a lakás melyik pontján van 24 C-fok,és este betettem oda a tojásokat.Egész éjszaka ott hagytam reggel vittem vissza a spájzba.Így lassan átmelegedtek 24 C-fokra.Volt 3 hetes tojás is tavaly ami kikelt.Természetesen csak otthoni használatra ,eladni csak a frisseket érdemes.

Előzmény: kanga 1 (11916)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!