Keresés

Részletes keresés

harzol Creative Commons License 2008.04.06 0 0 937
Én nem vagyok csak 1-2 napot Lőrincen és azt is csak a nyitvatartási időn kívül.
Még aláírni sem tudtam, pedig szeretnék. Egy-két üres ívet is vinnék, mert szerintem bőven tudnék aláírást gyűjteni.

Tényleg csak abban az egy boltban lehet megtenni?
E-mail címem az adataimnál látható, ha esetleg valaki tud megoldást.
Előzmény: maykuci (936)
maykuci Creative Commons License 2008.04.06 0 0 936

Az Üllői út 407 sz. Bőrdíszmű üzletben a nyitva tartás alatt lehet aláírni az ívet.

Hétfő: szünnap

Kedddtől péntekig: 9-17 óráig

Szombaton: 9 - 12 óráig.

Ha tettre kész jelentkező van, aki a saját környezetében több aláírást tudna gyüjteni, kaphat aláírás gyüjtő ívet, ami  ha betelik, leadja. Így azok is elérhetők, akik nem tudnak elmenni az a fenti helyre.

Aktivizáljuk magunkat és egymást!!!

Pepin Creative Commons License 2008.04.06 0 0 935
Ez egy kicsi bőráru kereskedés, ha jól emlékszem, kizárt, hogy vasárnap nyitva legyen.
Előzmény: harzol (934)
harzol Creative Commons License 2008.04.05 0 0 934
Holnap is alá lehet ott írni? Nyitva van az üzlet?

Hol van még rá lehetőség? E-mailt írtam a Zöld sorompónak, de szerintem nem győzik, mert nem kaptam még választ.
Előzmény: cs.adri (933)
cs.adri Creative Commons License 2008.04.05 0 0 933

A XVII, XVI. kerület egyhangúan nem támogatja a KKK megépülését, úgy gondolom nekünk sem kell!!! Polgármesterünknek nem elegendő a kb. 4500 aláírás. Mindenki,aki tud írjon alá és gyüjtse az aláírásokat!! Lehetőség van rá az Üllői út 407-ben is (Bőrdíszmű). Terjesszétek, ne legyünk a saját magunk ellenségei!

lászlómester Creative Commons License 2008.04.05 0 0 932

Kösz! Tartalomfigyelő szolgáltatással ;-)

Itt a mai termés:

----------

Több ezer budapesti tiltakozik a tervezett körút ellen

 Hírszerző
2008-04-05 08:03


A Zöld Sorompó Egyesület azért torpedózta meg a Külső Keleti Körút megépítése melletti népszavazást, mert szerintük a kérdés félrevezető és nem válaszolható meg egyértelműen.

A Fővárosi Önkormányzat által tervezett 2x2 sávos Külső Keleti Körút megépülése ellen már évek óta több ezer budapesti lakó tiltakozik, mivel az csendes, kertvárosi, zöldövezeti részen haladna - írta közleményében a Zöld Sorompó Egyesület hozzátéve, hogy a beruházás szükségességét hiteles adatok és hatástanulmányok nem támasztották eddig alá.

A beruházás elfogadása érdekében egyébként a XVIII. kerületi önkormányzat népszavazást írt ki, ám azt a civilszervezet a Fővárosi Bíróságon támadta meg sikeresen.

---------
A teljes cikk:

http://www.hirszerzo.hu/cikk.tobb_ezer_budapesti_tiltakozik_a_tervezett_korut_ellen.61817.html

Előzmény: Pepin (931)
Pepin Creative Commons License 2008.04.04 0 0 931
Szép találat. Hogyan sikerült?
Előzmény: lászlómester (930)
lászlómester Creative Commons License 2008.04.04 0 0 930

Ezt is érdemes elolvasni:

 

"A fővárosi városüzemeltetési bizottsága új megoldást vár a főpolgármestertől a készülő csepeli szennyvíztisztítóban keletkező iszap ártalmatlanítására. A várhatóan évi csaknem hatvanezer tonnányi szennyvíziszapot nem szállíthatják közúton Csepelről Pestszentimrére. Illés Zoltán szerint a felügyelőség teljesen szakszerűtlenül járt el, amikor engedélyt adott a közúti szállításra. A tervezett útvonal része az úgynevezett külső kerületi körút, amelyet a hatalmas forgalomtól rettegő XVIII. kerületi lakosság ellenez, így könnyen lehet, hogy meg sem épül. A Zöld Sorompó Egyesület több mint 4500 aláírást gyűjtött össze a kétszer két sávos út tervezett építése ellen, mert az tönkretenné a kertvárosi lakók életét. A XVIII. kerületi önkormányzat népszavazást írt ki, de a Fővárosi Bíróság jogerősen kimondta, hogy a kérdések szakszerűtlenek voltak, így a referendum meghiúsult. Szalkai István (MSZP) szerint az lenne a legjobb megoldás, ha Csepelen komposztálnák a szennyvíziszapot, s ha ez valamilyen okból nem lehetséges, akkor a Dunán, uszályokon szállítsák el. A fővárosi bizottság végül úgy határozott, hogy Demszky Gábornak részletes, átfogó javaslatot kel kidolgoznia a komposztálás kiváltására. (MN 2)"

 

http://www.gondola.hu/cikkek/58836

lászlómester Creative Commons License 2008.04.04 0 0 929

vertikalispupakolo!!! Te vagy az én emberem!

Jól lenyomjuk ezeket a zöld izéket! A lóvén meg majd osztozunk, tudod! :-)

 

Na félretéve a hozzám nem illő hazudozást: nem tudjátok melyik tv volt kint ma délelőtt? Volt valami nagy csődület a síneknél.

Elm Creative Commons License 2008.04.04 0 0 928
Volt. Bar sok ertelme nem volt, a szemeretelepiek nem akarjak, na bumm, ezen nincs mit csodalkozni. Aztan a duma, hogy csak az erdo szelet erinte. Ja. A mostani uthoz kepest a szelen, de vazze, az ut mindket oldalan erdo van.
De a csucs az alagut volt. Amivel megvedenek az erdot, es mutattak terkepen is szaggatottal, igaz az a szemeretelep alatti alagut, es koze nincs az erdohoz. Hat, a tenyek is jobban tenne, ha egy masfel perces hiranyagra nem fel perc felkeszulest szanna... :o/
Előzmény: Qsz (927)
Qsz Creative Commons License 2008.04.04 0 0 927
Sziasztok, ma este a Tényekben lesz szó a KKK-ról!
Előzmény: Qsz (924)
Elm Creative Commons License 2008.04.04 0 0 926
Nem baj, csak a helyi onkormanyzat egyik - szerintuk eros - erve az, hogy ez az ut milyen fasza lesz a helyi lakossagnak. Persze biztos lesz, akinek igen, de szvsz a messze tulnyomo tobbsegenek nem, a 18.ker szempontjabol ez bizony egy tranzit ut. Termeszetesen ezt kozvetlenul kozlekedesre ertem, ettol elvileg meg lehetne jo a lakosoknak, ha csokkenne a forgalom a tobbi utakon, de alatamasztani meg ezt sem sikerult, es pelda van dogivel a vilagban arra, hogy ez nem is igaz.
Előzmény: cssz74 (925)
cssz74 Creative Commons License 2008.04.03 0 0 925
A 18.ker. lakos meg nem a KKK-n menne Szentendrére, Békásra, Esztergomba, Gödöllőre, az M3-ashoz?: Akkor mér baj, ha a 17. ker. lakos is használja a 18. részt?
Előzmény: harzol (903)
Qsz Creative Commons License 2008.04.03 0 0 924

Kedves Kazi2!

 

Dobj meg egy maillel kérlek, amire válaszolhatok, fontos infóm van neked!

 

qsz001[kukac]gmail.com

 

Köszi:

 

Qsz

Előzmény: Kazi2 (922)
leotile Creative Commons License 2008.04.03 0 0 923
Csökkenni fog?
Lelkesedésedből ítélve sokat tudsz a témáról. Tudnál küldeni egy friss felmérést ennek alátámasztására?

Ha túl nagy és nem lehet belinkelni, jó lesz magánban is.
Előzmény: vertikalispupakolo (907)
Kazi2 Creative Commons License 2008.04.02 0 0 922

Vertika!

 

Szintén új ház, szintén eladó, szintén neked - a KKK megépülése esetén!!!

Ja.

Természetesen dupla áron.

 

Csendesedj a butaságaiddal!

Előzmény: cs.adri (919)
PriceJ Creative Commons License 2008.04.02 0 0 921

Ebben az ügyben egy dologhoz hozzászoktattak: a kérdésekre érdemben valóban nem válaszolnak.

 

Tippem nekem is van, ahogy látom Yoralnak is, a keruletkorut.hu fórumában rá is kérdez: "Főni áttette magát az indexre??"

 

:))) 

 

Előzmény: Pepin (920)
Pepin Creative Commons License 2008.04.02 0 0 920
Meditálgattam. Ezt az én szakmámban úgy hívják, hogy fingerprinting.

- Az illető ész nélkül ismételgette az Önkormányzat érveit.
- A kérdésekre érdemben nem válaszolt, terelt, lenézett, veszekedett.
- Meglehetősen erőszakosan nyitott be a fórumba, mint aki leereszkedik az idióták közé.
- Mindeközben igen markáns jeleit adta az agy teljes hiányának.

Ennyi erővel akár alpolgármester is lehetne. Még tippem is van a nevére. :)
Előzmény: PriceJ (918)
cs.adri Creative Commons License 2008.04.02 0 0 919

Kedves vertikális barátunk! Nem gondolod komolyan, hogy 60-70 házat érint csak a KKK? 60-70 családi ház kerül kisajátításra, de a térképet nézve ez is jóval több. Szerinted ezek mellett a házak mellett nincsen másik ház????????? Vagy akár egy utca???? A harmadik negyedik utcába szerinted nem lehet majd hallani a kamionokat, nem jut el a szmog, nem fog csökkeni az értéke???????,

Kiváncsi lennék, hogy hol laksz? Mondjuk nem is érdekes, tudjuk miért vagy itt.

Szivesen eladom neked a vadiúj házamat a vasútsor mellett, amire természetesen kiadott  építési engedélyt a drága önkormányzat. Tegnap óta szinte csak a te üzeneteidet tehet látni, kissé unalmas. Nem érdemes veled vitatkozni, inkább szeretnénk megbeszélni Mi Érintettek a problémáinkat és teendőinket. Azért köszi a próbálkozást.

PriceJ Creative Commons License 2008.04.02 0 0 918

Te jó ég! Kicsit nem figyelek ide, máris hihetetlen szóváltások történnek... Nnnna, figyelj vertikalispupakolo:

 

1. Kikérem magamnak a politikai cimkét, két okból is: az egyik, hogy az ellenzék kifejezetten megosztott a KKK ügyében, másrészt pedig ez nem a jobboldali szavazók támadása a baloldali önkori ellen. Soha senkitől nem kérdeztem, hogy milyen szavazó, sőt, magam is minden erőmmel azon voltam és vagyok, hogy a politikát innen távoltartsuk, egészen egyszerűen azért, mert ez nem politikai kérdés. És nem fogom hagyni, hogy akár jobbról, akár balról azt azzá tegyék.

 

2. Mindent elhiszek Neked, tényleg mindent, egy apró kérésem van: az állításaid (forgalomcsökkenés, stb) igazold kérlek adatokkal. Ezt kértem a polgármestertől, alpolgrmesterektől, eddig hiába. Vagyis nem teljesen: véletlen fültanúja voltam, amikor az egyik alpolgármesterünk elköpte, hogy tudják, hogy nem csökken majd a forgalom, s azt is tudják, hogy ez nem a kerületnek épül, hanem tranzitútnak. Na, innentől tudom, hogy itt komoly a baj.

 

3. Személy szerint meggyőzhető vagyok az út létjogosultságát tekintve, ha azt alátámasztják friss, és hiteles célforgalomszámlálási adatokkal, és valós környezetvédelmi hatástanulmányokkal. Nem vagyok meggyőzhető a az erdő kettévágásával, illetve a zöldövezeti nyugalom megzavarásával. Lefordítom: ha arra igazoltan szükség van, tőlem épülhet út, 20 m mélyen a föld alatt, a kerület teljes területén, a csomópontjaival együtt. Drága, de ez egy kompromisszum, amit minden további nélkül képviselhet a testület a főváros felé.

 

4. A forgalomcsökkenésről: véleményed szerint hogyan fog csökkenni a KKK hatására az álatalad említett útvonalakon a forgalom, ha:

- az érintett területen felhúzott lakóparkok, társasházak lakói továbbra is azon az útvonalon közlekednek munkába és haza, amelyen eddig lakóporkok és társasházak nélkül közlekedtünk (lefordítom: napi + többszáz autó egy-egy érinett útvonalon, stabilan)

- a kerület egyik szélén van 3 felhajtási lehetőség, a másikon 2, a kerület 90%-a a kettő között van, tehát a felhajtási lehetőségek eléréséért autózni kell, na hol is? Az eddig is zsúfolt útvonalakon.

- a Havanna lakótelepre is hazamegy nap mint nap az a több tízezres autómenniység, amely ott lakik, na hol közlekednek majd, szerinted a KKK-n? Az nem viszi haza őket, vagyis az eddigi zsúfolt útvonalakon.

- Kisz lakótelep ugyanez.

 

5. A KKK támogatottsága a fórumok tanúsága szerint minimális. Kellett volna a népszavazás, sőt - kapaszkodj meg - magam is kértem a polgármestert és az alpolgármestert, hogy legyen. Nem akarják, vajon miért? Talán mert egy közvéleménykutatás maipulálható? Hm..

 

6. Népszavazás. Neked sincs jogod a független magyar bíróság jogerős ítéletét kétségbe vonnod. Ha problémád van, fordulj az Alkotmánybírósághoz, mert ők hozták azt a határozatot, amely kimondja, hogy a népszavazási kérdésnek pontosnak, szakszerűnek és egyértelműen megválaszolhatónak kell lennie. A jogerős bírói ítélet szerint ez a kérdés nem ilyen. Ne 10 magánszemélyre mutogass, hanem verd az asztalt az önkormányzatnál, amely szakszerűtlen, pontatlan és egyértelműen nem megfogalmazott kérdést tett fel.

 

Vagy netán ott dolgozol?  Akkor ezer bocs, hisz mindazt, amit leírtam Te is pontosan tudod..

 

Hja, és akkor esetleg vesd latba befolyásod, hogy tegyék fel pl. a következő kérdést népszavazásra: "Egyetért-e Ön azzal, hogy a Budapest, XVIII. kerület önkormányzata ne támogassa a Külső Keleti Körút megépülését, illetve ezen körútnak a Budapest XVIII. kerületen való áthaladását?"

Elm Creative Commons License 2008.04.02 0 0 917
Na, ez mar egyenes beszed, ezt szeretem. Holnap irj, hol talalkozzunk pentek reggel delelott tiz ora utan, megtekintenem a gyujtemenyt. Ora indul! :o)
Előzmény: vertikalispupakolo (904)
vertikalispupakolo Creative Commons License 2008.04.01 0 0 916

Na elég volt mára, tanulmányozd szorgalmasan a XVIII. kerület közlekedését, hogy holnapra felkészültebb legyél.

 

 

 

vertikalispupakolo Creative Commons License 2008.04.01 0 0 915

Nem csináltam közvéleménykutatást, ki hova akar eljutni a dugóban. Szerintem ki ide, ki oda. Lényeg, hogy a Baross utcán kerülik ki a Méta úti dugót, a KISZ és a Havanna lakótelepiek nagy örömére.

 

 

Előzmény: harzol (913)
vertikalispupakolo Creative Commons License 2008.04.01 0 0 914

Aztán ki építené a felüljárót? Soroksár, Kispest vagy Lőrinc? Mert a KKK-t a főváros fizeti (+ az EU). Honnan veszed rá a pénzt? És mi lesz a másik iránnyal? Átrepülöd a KISZ lakótelepet, Vaskút meg a Petőfi utcát?

 

 

 

 

Előzmény: harzol (912)
harzol Creative Commons License 2008.04.01 0 0 913
Akik a baros utcán kerülnek azok szerinted rákosra akarnak eljutni?

New York lakosságát nem érinti a KKK? Tudod: ők is közlekednek. :)
Előzmény: vertikalispupakolo (911)
harzol Creative Commons License 2008.04.01 0 0 912
Mint írtam:
Építeni kell egy új felüljárót! Akár 2x2 sávosat, nem lámpás lekanyarodási lehetőséggel az Auchan felé.
Persze először a felüljáróval és új csomóponttal kellene kezdeni, mert lehet már az magában megoldaná a problémát.
Előzmény: vertikalispupakolo (908)
vertikalispupakolo Creative Commons License 2008.04.01 0 0 911

Nem tudom hol végeztél érveléstanból, nem is tartozik ide.

Nos ha hiszed ha nem a Havanna telepiek is közlekednek. Ez az egyik. A másik az, hogy a Méta utat nagyon sokan a Baros utcán kerülik ki, ami pedig a Havanna mellet megy el, ha megnézed a Goggle map-on.

 

 

Előzmény: harzol (909)
vertikalispupakolo Creative Commons License 2008.04.01 0 0 910

Arról nem beszélve, hogy a 2X2 sáv pont a KISz lakótelepen szűkülne 1-1 sávra, ami nagy tetszést aratna az ottlakók közt. Ott torlódna a nagy forgalom, ott lenne leg "ózondúsabb" a levegő. Jobbat ki sem találkhattál volna.

 

Előzmény: harzol (905)
harzol Creative Commons License 2008.04.01 0 0 909
Örömmel látom, hogy az anno mindenki által 4-es vagy 5-ös osztályzatra teljesített főiskolai tantárgyamon van ember aki képes lenne megbukni. :)
Elárulom a tantárgy nevét: Érvelés és Tárgyalástechnika

Válaszokat követelsz, amire egytől-egyig megkapod a választ. (havanna-méta-idevonzott forgalom...) Ezekre nem reagálsz, vagy legyintesz, sőt kitérsz.

Ellenben a neked feltett kérdésekre nem vagy hajlandó válaszolni.

Gratulálok!
Előzmény: vertikalispupakolo (907)
vertikalispupakolo Creative Commons License 2008.04.01 0 0 908

Nos az lenne, hogy nem 1-1, hanem 2X2 sávon állna a forgalom, ide vagy oda napszaktól függően. Ezt még a leg tájékozatlanabb útellenző is tudja, ha felkeltik álmából.  A kiszélesítés elméletben is csak a shell kútnál lévő körforgalomtól lenne lehetséges (ami ellen a KISZ és a Glóriett lakótelepiek jogosan tiltakoznának kb 15-20000 ember) a buszgarázsig, ami semmit nem oldana meg, sőt.

 

 

Előzmény: harzol (905)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!