Én sem orra estem, csupán az eperfáról hullottam alá. A más remek az volt, mikor kilógtam reggel, fölmásztam, és a hüvelykujjnyi kékből alaposan bekajáltam. Darazsak nem bántottak csak zümmögtek... Utána nagynénimmel piacra mentünk, és mindenki rám vigyorgott. Hazaérve tudtam meg miért: képem méretesen kikenve a kék eperlével... :o*
Köszönöm, megpróbálom! Egyszer sem estem orra, viszont a cipőm talpa hosszas tisztogtásra szorult. A résekben lekaszált fű, széttaposott eperszem, és néhány aprócska bogár szorult be, alig-alig tudtam megtisztítani. Sebaj, megérte!
Sült lecsó: Paprika lesütve, bűre lenyúzva. Paradicsom lesütve. Hagyma dinsztelve-lepirongatva. Az egész bagázs passzírozón átkínlódva, közben kis zsiradékon kanálnyi pirospaprika megfuttatva. Vigyázat, ne kapja sötétre! /Én a forró zsírt/olajat leveszem a lángról, és 1-2 perc múlva megy bele a paprika./ Ezután ízlés szerint sózva, fűszerezve, össze rottyantva, és forrón a nabenzos-forrófürdőztetett üvegbe szedve, rögvest lezárni, száraz dunsztban nem kunszt.
Az olaj akár 2-3 évig is eláll, a zsír kevésbé, a füstöltszalonna-zsír jó, ha 1 évet kibír avasodás nélkül! :o)
"Minden oldatban állandó az egyensúlyi állapot. Sem+, sem- ionok nem ugrálnak csak úgy ide-oda, bármit dugdosol a lötyibe, gyorsan beáll, max rád robban!"
Gondolkodni nem szégyen, neked sem. Az egyensúlyi állapot állandó, igazad van, mert éppen ezért nevezzük így.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))
Amíg beáll az egyensúly, az az igazi fizika. (csak szólok)
Az új egyensúly pedig nem egyenlő a régivel. A külső feszültség pont elrontja.
Ha az ionok nem "ugrálnának" ide-oda, akkor nem működne semmilyen elektrolit, se elem, se aksi, kocsidat se indítanád be. :)))
Nézd, nekem nem fontos ez a vita, ha gondolod hagyjuk.
Én itt valóban konyhai dolgokat szoktam megosztani, olvasd azt, a szomszéd fórumokon is.
Csak, hogy ne röhögjem szét magam: szerinted az energiamegmaradás tétele igaz a folyamatokra?
Gyümifagyik1*űen: Tejszínes habpor+3/5 előírt tej+ugyan annyi gyümitrutyiban elkeverve, gépben fölhabosítva, edényben mélyhűtve, 1/2 óránként átkeverve, ne álljon 1 tömbbé össze! Aprómagvas gyümik esetén, ha kell előtte áttörni szitán! -Vannak, akiknek gondot okoz a sokkkkkpiciapró.
Körösztfater minden létező gyümiből kiváló pálinkát, vagy bort készített -sajna még a múlt évezredben-: meggy, sárga,őszbarack-füge-fehér faeper... Demizson-hordó volt a tiszta gyümi cefréztetője. Cseresznye, földieper, málna... sosem, sáskajárás elvitte mindenkor, időben mentünk... :o)
Atya világ, az 5 éves meggybor (vérem hígabb volt) -édes, piciny kortyocskákban, beszélgetés, azután verseny-tántorgás a 2 méterre levő mosdóig. https://www.youtube.com/watch?v=GDm_0SxdTpc .
Minden oldatban állandó az egyensúlyi állapot. Sem+, sem- ionok nem ugrálnak csak úgy ide-oda, bármit dugdosol a lötyibe, gyorsan beáll, max rád robban!
emide tettem be 3 napja fagyireceptet. szerintem friss gyumolcsbol is jo. annyi csak, amit kesobb is irok, hogy a sima hutoben nem marad meg a kremes allaga, a fagyoban pedig kove fagy. tehat az a jegkrem keszito izebigyo az hasznos lehet.
Megvan a technológiája a jó eperpálinka készítésének. És ez nem úgy kezdődik, hogy kitesszük a hordót a fa alá és beleszórunk mindent, ami a fáról leesik. ;)
A nagymamám kertjében sok volt a fehér szeder, ő határozottan állította, hogy az nem jó lekvárnak, mert túl nagy a víztartalma. Így abból mindig pálinkát főzött, ami aztán vitathatatlanul alkalmatlan volt emberi fogyasztásra, rézízű ás azt leszámítva is borzalmas :)