Keresés

Részletes keresés

joy Creative Commons License 2022.07.01 0 0 99666

Höhö.
"Nagy bajban ... és kisgatyában"?

Rohant a família ajjajajj... fürdetés dézsa hidegvízben -no, akkor óbégattam, utána öltözés ->piac...
:o*
Ma már ez is gyönyörű emlék.

Előzmény: Csimpolya (99665)
Csimpolya Creative Commons License 2022.07.01 0 0 99665

Szerencse, hogy csak a bőröd, és nem a ruhád árulta el, mi volt a reggelid.

Előzmény: joy (99664)
joy Creative Commons License 2022.07.01 0 0 99664

Én sem orra estem, csupán az eperfáról hullottam alá.
A más remek az volt, mikor kilógtam reggel, fölmásztam, és a hüvelykujjnyi kékből alaposan bekajáltam. Darazsak nem bántottak csak zümmögtek...
Utána nagynénimmel piacra mentünk, és mindenki rám vigyorgott.
Hazaérve tudtam meg miért: képem méretesen kikenve a kék eperlével... :o*

Előzmény: Csimpolya (99663)
Csimpolya Creative Commons License 2022.07.01 0 0 99663

Köszönöm, megpróbálom! Egyszer sem estem orra, viszont a cipőm talpa hosszas tisztogtásra szorult. A résekben lekaszált fű, széttaposott eperszem, és néhány aprócska bogár szorult be, alig-alig tudtam megtisztítani. Sebaj, megérte!

Előzmény: joy (99659)
Popenka Creative Commons License 2022.06.30 0 0 99662

szerencsére a vegytan messze áll tőlem, nem tudok elég hálát adni ezért a fizika professzoraimnak!!!

:)))

Te is legyél jó, hitedet nem bántom... :))

 

Előzmény: joy (99661)
joy Creative Commons License 2022.06.30 0 0 99661

Nyugodtan röhögd szét maga vegyészprofesszőrnéni!

Igazad van, haggggyuk, mert a vegytan messze áll tűled.
Pusszantás!

.

Előzmény: Popenka (99657)
joy Creative Commons License 2022.06.30 0 0 99660

Na!
Nem különb!

Előzmény: nagypapi51 (99644)
joy Creative Commons License 2022.06.30 0 0 99659

Jövőre próbáld meg kicsiny citromsavval, vagy szódabikával.

/Bevallom, családunkban nem minden gyümi lett lekvár, de bármiféle gyümi lett bor/pálinka.../
:o)

Bár csak újfent lezabálhatnék egy eperfát, akár kék-piros-fehér!!!
SeMMi volt anno az a nehány let.knyolás...

Előzmény: Csimpolya (99630)
joy Creative Commons License 2022.06.30 0 0 99658

Sült lecsó:
Paprika lesütve, bűre lenyúzva.
Paradicsom lesütve.
Hagyma dinsztelve-lepirongatva.
Az egész bagázs passzírozón átkínlódva, közben kis zsiradékon kanálnyi pirospaprika megfuttatva. Vigyázat, ne kapja sötétre! /Én a forró zsírt/olajat leveszem a lángról, és 1-2 perc múlva megy bele a paprika./
Ezután ízlés szerint sózva, fűszerezve, össze rottyantva, és forrón a nabenzos-forrófürdőztetett üvegbe szedve, rögvest lezárni, száraz dunsztban nem kunszt.

Az olaj akár 2-3 évig is eláll, a zsír kevésbé, a füstöltszalonna-zsír jó, ha 1 évet kibír avasodás nélkül! 
:o)

Előzmény: beetee (99616)
Popenka Creative Commons License 2022.06.30 -2 0 99657

Megjöttél?

 

"Minden oldatban állandó az egyensúlyi állapot.
Sem+, sem- ionok nem ugrálnak csak úgy ide-oda, bármit dugdosol a lötyibe, gyorsan beáll, max rád robban!"

 

Gondolkodni nem szégyen, neked sem. Az egyensúlyi állapot állandó, igazad van, mert éppen ezért nevezzük így.

:)))))))))))))))))))))))))))))))))

Amíg beáll az egyensúly, az az igazi fizika. (csak szólok)

Az új egyensúly pedig nem egyenlő a régivel. A külső feszültség pont elrontja.

Ha az ionok nem "ugrálnának" ide-oda, akkor nem működne semmilyen elektrolit, se elem, se aksi, kocsidat se indítanád be. :)))

 

Nézd, nekem nem fontos ez a vita, ha gondolod hagyjuk.

Én itt valóban konyhai dolgokat szoktam megosztani, olvasd azt, a szomszéd fórumokon is.

 

Csak, hogy ne röhögjem szét magam: szerinted az energiamegmaradás tétele igaz a folyamatokra?

Előzmény: joy (99651)
joy Creative Commons License 2022.06.30 0 0 99656

Photoshop?
:o*

Előzmény: homerx (99607)
joy Creative Commons License 2022.06.30 0 0 99655
  • 40 dkg paradicsomszósz (natúr)
  • 16 dkg sűrített paradicsom

    Konzerv, ennyi.
Előzmény: homerx (99596)
joy Creative Commons License 2022.06.30 0 0 99654

1 próbát megér, max. csuklik a beíró... :o*

A "rumlisütést indítsd hideg olajban" nagyon bejött! :o)))

Előzmény: nagypapi51 (99590)
joy Creative Commons License 2022.06.30 0 0 99653

Kompótok hidegen?

Gyümimártások sültekhez, édes piskótákhoz?

Karamelizált gyümölcsök, kandúrozott gyümik, dinnyeségek...

Gyümifagyik1*űen:
Tejszínes habpor+3/5 előírt tej+ugyan annyi gyümitrutyiban elkeverve, gépben fölhabosítva, edényben mélyhűtve, 1/2 óránként átkeverve, ne álljon 1 tömbbé össze!
Aprómagvas gyümik esetén, ha kell előtte áttörni szitán! -Vannak, akiknek gondot okoz a sokkkkkpiciapró.

Vanília +1 vanilincukor, -sztracsatella + csokireszelék a vaníliába, -nesqick kakó 1 eka bele...

Citromfagyi:
1 dl vízben 1 kis citrom reszelt héja, 1 eka cukor összeforralva, lehűtve, bele a kifacsart leve, zacsi tejszínhabpor, elkeverve, +1 dl hideg tejjel, fölhabosítani (habverő-turmixgép)... 

Könnyebb, ha van 15-25 000 HuF-os fagyigép, csak a mélyhűtőben kell a kotlájának 1/2 rekesznyi szabad hely!

Tejszínnel 2 dl-nél több folyadék nem kell, de óvatosan, mert a + zsírszázalékért esetleg később diétával fizetni kell!

Előzmény: kis_kiraly (99646)
joy Creative Commons License 2022.06.30 0 0 99652

Körösztfater minden létező gyümiből kiváló pálinkát, vagy bort készített -sajna még a múlt évezredben-: meggy, sárga,őszbarack-füge-fehér faeper...
Demizson-hordó volt a tiszta gyümi cefréztetője.
Cseresznye, földieper, málna... sosem, sáskajárás elvitte mindenkor, időben mentünk... :o)

Atya világ, az 5 éves meggybor (vérem hígabb volt) -édes, piciny kortyocskákban, beszélgetés, azután verseny-tántorgás a 2 méterre levő mosdóig.
https://www.youtube.com/watch?v=GDm_0SxdTpc
.

Előzmény: H_G (99639)
joy Creative Commons License 2022.06.30 0 0 99651

:o))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Minden oldatban állandó az egyensúlyi állapot.
Sem+, sem- ionok nem ugrálnak csak úgy ide-oda, bármit dugdosol a lötyibe, gyorsan beáll, max rád robban!

Japán találmány: UMAMI íz! MSG.
https://hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1trium-glutam%C3%A1t

Előzmény: Popenka (99589)
joy Creative Commons License 2022.06.30 0 0 99650

Só-misó!
Köll a frásznak a trutymó!
:o(((

Konyhatrükköt, tanácsot ötletet adni nem hitetetni!

"Szójakolbász-szójapörkölt-szójafasírt...szójanővérnekmertbef.stam!"
HOFI!

Előzmény: Popenka (99578)
joy Creative Commons License 2022.06.30 0 0 99649

Ízérzékelés.
Ha a megfelelő területet elektróval izgatják, kiváltja az érzést.

Kösz, maradok az ősi módszernél!
:o)))

Előzmény: Popenka (99569)
contributor Creative Commons License 2022.06.28 0 0 99648

Itt van már egy fagyis topic, ha valakit érdekel: https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9244375&la=155486214

Előzmény: homerx (99647)
homerx Creative Commons License 2022.06.28 0 0 99647

emide tettem be 3 napja fagyireceptet. szerintem friss gyumolcsbol is jo. annyi csak, amit kesobb is irok, hogy a sima hutoben nem marad meg a kremes allaga, a fagyoban pedig kove fagy. tehat az a jegkrem keszito izebigyo az hasznos lehet.

Előzmény: kis_kiraly (99646)
kis_kiraly Creative Commons License 2022.06.28 0 0 99646

Kinek mi a nyári gyümölcsös receptje?

Nekem kezdőként kimerül

- gyümölcslevesek

- gyümölcsös tejberizs

- gyümölcsös piskóták (= kevert sütemények)

 

választékban.

 

Nemrég kipróbáltam a gyümölcstortát (kissé paráztam a zselatintól, de sikerült!) illetve csokis muffinba cseresznye kombót.

Gyümölcsös fagyis dolgok számora ismeretlen terület eddig.

Kiváncsi lennék hogy a fórumlakók hogy kreatívkodnak, vagy mit próbálnak alkotni a nyári szezonban.

 

Popenka Creative Commons License 2022.06.27 0 0 99645
Előzmény: nagypapi51 (99644)
nagypapi51 Creative Commons License 2022.06.27 -1 1 99644

Off

Ha MO-nak lettek volna tengeren túli gyarmatai,

a mi válogatottunk is kb. így festene.

Előzmény: öreg_néne_b (99643)
öreg_néne_b Creative Commons License 2022.06.27 -2 0 99643

Nem magyar jelenség. Ez a "francia" válogatott:

Előzmény: homerx (99642)
homerx Creative Commons License 2022.06.19 -1 1 99642

hm, akkor tele lenne mo-ra leigazolt focistakkal :)

Előzmény: öreg_néne_b (99641)
öreg_néne_b Creative Commons License 2022.06.18 0 0 99641

Megvan a technológiája a jó eperpálinka készítésének. És ez nem úgy kezdődik, hogy kitesszük a hordót a fa alá és beleszórunk mindent, ami a fáról leesik. ;)

Előzmény: H_G (99639)
nagypapi51 Creative Commons License 2022.06.18 0 0 99640

Pedig az eperpálinka jó tud lenni, tavaly kaptam egy cimborától a kerek szülnapomra, sajnos csak egy ampullányit. :( - Reneszánsz Badacsony.

Előzmény: H_G (99639)
H_G Creative Commons License 2022.06.18 0 1 99639

A nagymamám kertjében sok volt a fehér szeder, ő határozottan állította, hogy az nem jó lekvárnak, mert túl nagy a víztartalma. Így abból mindig pálinkát főzött, ami aztán vitathatatlanul alkalmatlan volt emberi fogyasztásra, rézízű ás azt leszámítva is borzalmas :)

 

Csimpolya Creative Commons License 2022.06.17 0 0 99638

Nem rossz ötlet, de sajnos, nem állt módomban.

Előzmény: homerx (99637)
homerx Creative Commons License 2022.06.17 0 0 99637

en a feherhez is hozzaadnam a lenti gyumolcsoket.

Előzmény: Csimpolya (99636)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!