"Hisz miért is prédikál valaki, aki ugyanolyan "rossz"? "
Talan azert mert MINDENKI alszent!!
Ha ide csak az irna, aki nem szokott szabalytalankodni, akkor ez a topic el sem indult volna!
De ezt biztosan csak en latom igy!:-))
Akkor ide is leirom, hogy nem az zavar, ha valaki gyorsabb, hanem amikor ezt intoleransan adja elo. Tessek szepen megvarni, mig befejezem az elozest, akkor kilepek oldalra, aztan viszontlatasra.
Nem vagyok feltekeny arra, aki jobban nyomja mint en. Sosem megyek 160-nal gyorsabban autopalyan, mert a jogsimmal az allasom is ugrik, es annyit nem er az egesz. Eppen ezert nem zavart volna csorikam, ha nem kezd mar a vilagvegen villogni, amikor lathatja, hogy nemegeszen 5masodperc mulva mehet amig a szeme ellat.
Nomeg 1 100 lovas 1300kg-os autoval nemigen lehet villantani...
Itt most nem arrol van szo, hogy elengedem vagy sem. En is elengedem ha normalisan all hozza a gyorsabb haladashoz. Latja, hogy a belsoben haladok (en kizarolag elozeshez, meg az M7-en is kimegyek a kulsobe, ha nincs ott senki), de mar 200m tavolsagrol elkezd villogni, mert O a nagy sietos ember, es mostaztantakarodjonmindenkimerenjovok...
Ha normalisan beall mogem megvarja mig lekuzdom a kulso savban haladokat, akkor nics problema, mehet (valoszinuleg akkor is lefenykepeztek volna a hidnal).
Par evvel ezelot volt 1 esetem Szekesfehervaron kellett egy nem egeszen 5 perces melot megcsinalnom, es odafele lattam, hogy a pest fele halado oldalon Velencei MOL kutnal javitjak az utat, es a sebessegkorlatozo tabla mogott ott figyel a Felicia a fenykepezogeppel.
Visszafele egy BMWs kb. 1 km-el a korlatozas elott ert utol. Bar sehol senki, de bevagtam ele a belsobe. Nyomott 1 satut, majd villogott dudalt, aztan megprobalt jobbrol elmenni, akkor megint kivagtam ele. Ezt jatszottuk a terelesig, az akkorra mar lila feju sofor meglatta a tabla mogott a yardot, es nem gyozott integetni, koszongetni.
En csak azokkal szemben probalok jatszani, akik primitv bunko stilusban adjak elo magukat. Ne keverd ossze, a "nehogyma gyorsabb legyel nalam" cimu valoban undorito hozzaallassal.
Az elejere elfeledtem valaszolni, illetve elozoleg valami hasonlot habogtam, mint te, csak azzal a modositassal, hogy el lehet engedni mast is, a 150 csak egy ertek.....
Ha eloz, akkor nem. (kiveve, ha 115-el menot eloz). Illetve akkor nem anyazok, mert villogni nem szokok, maximum az indexxel, de az csak es kizarolag osztrakoknak van fenntartva) Ha viszont nem megy ki, mikor kenyelmesen tehetne(mer ugye ilyenbol mindig akad), akkor mar morcos tudok lenni. De valtozatlanul nem villogok...
Azok, akik akkor is villognak az autópályán, amikor mind a két sor zárt, tényleg hülyék, de itt nem arról volt szó. Azt természetesen nem is nagyon lehet elengedni, de amikor van hely, miért olyan nagy dolog elengedni a gyorsabbat? És miért lehet akár 150-nel feltartani??? Az is szabálytalan. Vagy te megmondod, hogy csak ennyire lehet szabálytalan a másik is???
Vagy visszakérdeek. Ha te mész 150-nel, ahogy mondtad, és valami állat beáll 120-szal, mondván, hogy az a szabályos, akkor te bezzeg nem villogsz, és nem akarod megelőzni, uyge??? hmmm....
Blindmouse:
Egyelöre azért nem mosom le, mert még csak össze lett rakva a hátulja és nincs fényezve. Igy meg tök csúnya. De nemsoká megy fényezésre aztán majd szép lesz.
Igen ez is igy van. De ha latszik, hogy nem direkt tartod fel, vagy csak azert, mert nem is erdekel hogy feltartod, fokozottan elitelendonek tartom a villogast. De azt is, mikor kijon a muki 90-el, aztan nem huzodik be a lassabbak koze, hanem vegigelozi a sort, mert miert ne. Foleg, ha tobb szaz meteres kozok vannak...
Egy: az AX-el nem megyek, max 110-el. A 150 az masik auto. A 150 az egy szam, tulajdonkeppen engem senki sem zavar, aki miatt nem kell nagyot fekezni(magyarul nem akkor jon ki, amikor mar nekem fekezni kell, es ehhez az is hozzatartozik, hogy en sem kezdem el beszoritani, tehat ha utoler egy 80-al ballago kamiont, es o 120-al megy, nem vagok ki gyorsan, csak mert en gyorsabban jovok, hanem kiengedem). Es ez nem onbiraskodas, hanem normalis kozlekedes. En arra gondoltam, nem arra, amikor valaki megy mondjuk 150-el(vagy akarmennyivel) a belsoben, es nem lehet onnan kirobbantani. Tipikusan arra a fajta villogasra gondolok, amikoraz utolso pillanatig varok a kulsoben, hogy a nalam valamennyivel gyorsabb elmenjen, aztan o se nem gyorsit, hogy az adott(mondjuk ora szerint 150) sebesseggel en is ki tudjak menni, es ne szoruljak be, se nem lassit, hogy kenyelmesen beferjek(az autopalyan mindkettohoz van eleg hely, amikor en arra jarok), hanem jon ugyanannyival, es mikor kimegyek(sohasem veszelyesen szuken) vad villogasba kezd, es elvarja hogy huzodjak be a 80-al halado kamionsorba. Hat en ilyenkor jobb esetben ignoralaom, rosszabb esetben elveszem a gazt, es lelassitok 90-re, hogy biztosan ne keveredjek veszelyes helyzetbe a 80-al halado kamionok kozott.
De ha valaki sokat jár lassabb autóval, akkor tudja, hogy zsúfoltabb úton lehetetlen úgy előrejutni, hogy nem tartok fel másokat. Mert ha egyszer kimegyek a külsőbe, akkor pl. egy Ladával az M7-esen esélyem sincs, hogy úgy menjek ki előzni, hogy senki nem ér közben utol. Ez persze más, mint ha szándékosan tartok fel valakit, egyszerűen arról van szó, hogy mindannyian előre akarunk jutni.
Olaszországban, ha egy kamion 40-el utolér az autópályán egy másikat, aki 35-el megy, gondolkodás nélkül előzésbe kezd. És a belső sáv türelemmel kivárja, nem nagyon villog, legalábbis a többség nem. Pedig ők is mennek ám rendesen, ott is a 150-160 az általános a belsőben, hiába van 130 limit. Ez nekem nagyon tetszett.
De miért más? És miért pont 150?
Lehet, hogy az AX, amikor 150-et mutat, csak 135-el battyog...
Miért nem 121, vagy 153? Mi ez, ha nem önbíráskodás. Én kijelentem, hogy 30-cal szabad túllépni a korlátozást?
Egyébként itt nem pár másodpercnyi türelemről volt szó, hanem folyamatos feltartásról.(gecizésről).
Egyébként nem csak gyors autókat vezettem, volt, hogy Hilux-szal jártam, vagy tízezer kilométert, mégse tartottam fel senkit egy másodpercre sem, pedig attól a 120 már ajándék volt. Ha az ember folyamatosan követi az eseményeket, akkor előre tud tervezni, és ha látja, hogy gyorsabban jönnek mögötte, akkor vagy kicsit odalép, hogy belekezdhessen egy előzésbe, vagy elvesz a gázból, hogy a másik érjen előbb oda. Szinte SOHA nem kellett amiatt fékeznem, hogy másokat elengedjek. Már mások is hivatkoztak olyanra, hogy olyan gyorsan jött, hogy nem volt idő visszamenni. Ez egy balfaszság. Az autópályán nincsenek tűkanyarok, vagyis jól belátható előlre, és hátra is. Ha valaki csak ötpercenként pislant a tükörbe, persze érhetik meglepetések. Aki nem tudja állandóan figyelni a körülötte zajló eseményeket, az adja le a rendőrségen a jogosítványát. A sztrádán haladók közötti sebességkülönbség 99.9%-ban 60-on belüli. Aki erre egy egyirányú úton nem tud figyelni, az monnyon le! Az útkereszteződésből sem hajt ki senki a 60-al jövő orra elé.
Azert mas, mert 150 mar egy olyan tempo, amit egy olyan uton, ahol egyebkent 120-al lehet menni mar mindenkinek ki kell birnia par masodpercig. Slussz. Mostanaban az AX-el jarok, mert nincs mas, 110-el nem szoktam kimenni masok ele, mert nagyon sok mindenkit feltartanek. De 150-el birja mar ki, mig megelozom, akit/amit akarok. Villogni en csak akkor szoktam, ha traffipaxot latok, vagy ha a szembejovo nem kapcsolja le a reflektorat...
HGH-314 sotetkek (vagy fekete, a kosztol nem latszott) Renault Megane kombiban 40-es nyanya, kipockoli a csikket az autobol. Ugy latszik 3 millio felett az autokba csak kulonleges konyorges utan raknak hamutalat.
"hogy ha 150-nel ramvillognak, sem gyorsitani, sem kimenni nem fogok, ha ahhoz lassitanom kellene"
Könyörgöm, de miért más a szituáció, mint 100-nál????
Feltartod a gyorsabbat, és kész. Ha meg az autód ekkora sebességre felgyorsulni pillanatok alatt nem képes újra, akkor az nem alkalmas az ilyen tempójú haladásra.
Ganxstazolee!
El vagy Te tévedve!
Semmi előzménye nem volt mccheese sztorijának, csak egyszerűen utólérték.
Fargó pedig úriemberes szivatásról beszélt, amit valószínűleg Ti nem fogtatok fel.
A mások szándékos feltartása minimum bunkóság, nem úriemberes viselkedés.
Úriemberes szopatás pl. a pirostól pirosig padlózó mellett szépen elmenni nyugodt tempóban egy megüresedett sávban, és így több autó előnyre szert tenni. Vagy ebben az esetben szépen elengedni, majd utána eredni és levillogni, ha utól tudod érni. Vagy az izgága állandóan tolakodónak nem helyet adni, egy elfogyó sávban, amikor Te már előre láttad, hogy mire készül, de jobb a pozíciót szereztél. Nem nagy erény parasztsággal előnyre szert tenni.
Egyszer egy ismeretlen autós kollegával versenyeztünk kb. 70 kilométeren keresztül, de olyan módon, hogy tök mindegy ki volt előbb, ha lakott terület jött, akkor mindketten azonnal beálltunk 70-re, és ott nem előzgettük egymást, pedig mindkettőnk autója bírt volna ott is menni egyik pillanatról a másikra 150-et. Amint jött a tábla megindult az ereszd el a hajamat. Akinek jobban jött ki a lépés, az előzött. Pedig itt is be lehetett volna vágni a másik elé, majd fékez alapon. Csak tudod ettől, te nem leszel ügyesebb... A végén amikor újra lakott területre értünk, de Ő elkanyarodott, szorosan jött mögöttem, villantott, és intett, amit viszonoztam, és úgy váltunk el, mintha ezalatt a fél óra alatt összehaverkodtunk volna.
Ezt csak azért jegyeztem meg, mert igen ritka az ilyen úriemberes verseny. A legtöbbször, ha valakiben felébresztem a versenyszellemet egy gyors előzéssel, vagy hirtelen megérkezéssel, életre-halálra elkezdenek nyomulni. Ráverek a hegyi szerpentinen egy kilkométert, majd azt látom, hogy a következő faluban diadalittasan elrobog mellettem 120-al, vagy beláthatatlan kanyarban elkezdi előzni, az engem is feltartó kamiont. Erre csak annyit szoktam magamban mondani, hogy:
-Jól van, ügyes vagy, örüljél.
Aztán meg csodálkozik, ha a következő szakaszon megint úrimberesen lealázom.
Huhhh :-((((
azért ezt még a legnagyobb marháknak sem tudom kívánni.
egyszer (ősz derekán) Debrecenben elmentem egy egészen új renault mellett, aminek az eleje a felismerhetetlenségig össztört és ki is volt égve. vagy fél óráig nem nagyon volt kedvünk utána beszélgetni ...
Tegnapelőtt az Alkotás útra a TF mellől hajtott ki valaki _balra_, mikor a 2x2 sávos út közepén még demszky-pogácsák is vannak, meg villamos-sín, stb. Szemmel láthatólag ez a nemnormális nem oda akart eljutni, mert a belső sávban kanyarodott be (az az út jobboldala :-) ), és egy teherautó eltaposta, megpörgette és hozzávágta egy másikhoz.
A faszi élt, ott telefonált az út szélén. Szerintem jogsi ugrik.
GYC 977 bordo Octavia (kek Webdesign matrica az elso ajton), faszi tegnap koradelutan megall a Westenddel szemben az egyik forgalmi savban, kivesz valami losz@r dobozt, es az autot otthagyva elslattyog.
HCT (vagy HTC) 225 arany Punto, a koruton a Nyugati foepulete alott all, blokkolja a kanyarodosavot, 1 lezsirozott seroju csako ul benne.
Bar en nem vagyok ilyen, megjegyeznem, hogy ha 150-nel ramvillognak, sem gyorsitani, sem kimenni nem fogok, ha ahhoz lassitanom kellene. Ha nem kellene, kimegyek.
Úgy általánosságban jegyezném meg, hogy úgy nézem ide elég sok olyan ember jár aki soha életében nem szivatott senkit, elsőre lehúzodott a gyorsabban közeledő elöl, és hasonlók, olyanok akik pontról pontra betartják a KRESZT. Szegény mccheese-is bunkó lett pedig én is hasonlóképpen csináltam volna, ergo bunkó állat vagyok, többször belemegyek abba, ha valaki le akar tolni, akkor előjön belőllem a "gyere lássuk mit tud a kocsid", és ha tudom hogy be lehet szivatni mert előtte pl. undorítóan közlekedett, akkor be is szivatom. Fargo irta valahol lejebb, úriemberesen szivatni ok, kiszállni én sem fogok anyázni.
Üdv
mccheese ha van még ilyen szerintem nyugodtan :)) Majd én is gondolkodom a saját storykon :)
A sofőr ma reggeli viselkedéséből a következőket vontam le:
1. nem volt pénze európai Hondára, ezért USA-ból hozatta
2. fejében a Mariana-árok mélyéhez hasonló állapotok uralkodhatnak (sötétség, víz mindenféle szerves anyag nélkül), ugyanis napfelkelte után ködlámpával közlekedik
3. vezetni se tud, mert záróvonal/kanyarodósáv/forgalomtól elzárt területen át előz. Érdekes módon még indexel is, tehát tanult ő vezetni, csak nem tud.
Huh, hát látom ma itt is eléggé beindult a szófosás. Alig bírtam végigolvasni.
BkorVette
Teljesen igazad van a "te lényegeddel" kapcsolatban, az egy bunkó állat volt, a rendőr meg egy barom!!!
De ez várható volt, hogy ha elmondod, hogy te is milyen "bunkó" voltál (bocs), akkor fox kapni! Hisz miért is prédikál valaki, aki ugyanolyan "rossz"?
Mccheese
Szerintem a te eseted legalább annyira bunkóság volt! Miért nem lehet elengedni a gyorsabban haladót??? Valami károd lesz belőle, ha nem mutatod meg neki, hogy a te autód is tud majdnem annyival menni???
Szerintem az lenne a normális, ha valakire rávillognak:
1. kimegy a francba és elengedi a gyorsabbat, esetleg, ha nagyon meg akarod mutatni, beállsz mögé és követed. Abból is látja, hogy megy az autód, és ha mégis lassabb vagy, nem tartod fel. (Persze csak normális követési távolsággal!)
2. ha nem akarsz kimenni, akkor nyomd tövig a gázt, és ha tudod, hagyd ott! Ez ugyis hamar kiderül, és ha mégsem, akkor 1-es pont!
Bár engem elég ritkán villognak le a pályán, de ha meglátok valakit közeledni, 10-böl 9x inkább elengedem, aztán legfeljebb beállok mögé!
Ja, és a trafipaxról meg annyit, hogy inkább szóljunk egymásnak!!! Az mindenkinek jobb!!!!
Szombat este 6 óra, sötétedés után. Helyszín az M1-M7 kivezető. Ketten nyomulunk tempósan, egy Megane, és Én. Jön a választóvíz, mindketten jobbra el az M1-esre mostmár a belsőben. Enyhe a kanyar, látom, hogy a Megane látszólag indokolatlanul hirtelen kivág a külsőbe. Aztán hirtelen nekem is követni kellett...
Egy kispolák a 45Wattos lámpáival pislákolva az autópályán a forgalommal szemben botorkál a belsőben. Valószínű, hogy budakeszinél elb@szta a díszlépést. Sajnos azt már nem láttam, hogy miként adta elő, amikor szembe beért a közös szakaszra, aholis Ő került középre, és a sok hülye meg mind szembe jött...
Érdekes szemlélettel kellett szembesülnöm -immáron nem először-, itt a fórumon. Míg BkorVette magatartását elítéljük, addig mccheese autópályás sztoriját helyesnek tartjuk. Pedig a kettő között nincs sok különbség.
Az Én sajátos Kresz-értelmezésemben az alapvető szabályokat betartom. Ilyenek: a jobbratartási kötelezettség, az elsőbbségi szabályok.
Vannak szabályok, amik kevésbé mértékadóak. pl a sebességkorlátozások, záróvonal. Jó példa erre az Üllői, ahol nemrég még az ötven volt a megengedett, ma már, hogy lekopott tökéletesen minden útburkolati jel, illetve egyre kátyúsabb, már 60 a biztonságosan tartható sebesség. Ezért nemcsak Én, hanem sokan mások is, az út, és a forgalom adottságainak megfelelően egy saját sebességhatárt állítanak be, ami pl. az Üllői esetén eddig is a 70 volt.
Na, de vissza az alapkérdéshez. A kreszben alapvetőbb, fontosabb irányelv, ami többszörösen visszaköszön, a jobbratartási kötelezettség, a gyorsabban haladók elengedése, és csak a hierarhiában később jön a sebességhatár, hiszen ez eseti szabályozás kérdése, minden útra külön megállapíthatóan.
Mccheese kollega sztorija az Én nézőpontomból:
Halad a sztrádán 150-nel teljesen szabálytalanul. Feltűnik mögötte egy másik autó, mivel rávillant, nyilván nála gyorsabban.
-Normális reakció: Én is szabálytalanul megyek, Ő még gyorsabban, pillanatra lehúzódok, huss, hadd' szaladjon.
-Nem normális reakció: Mi az, hogy valaki nálam is gyorsabban mer menni. Na, majd jól megszopatom.
Mi ez, ha nem önbíráskodás???? Ráadásul erkölcsi alap nélkül!!!
Mi lett volna, ha hagyod elmenni? Lehet, hogy észreveszi a traffipaxot, vagy, ha nem is, de helyszíni bírsággal elintézhette volna. De nem. Szándékosan feltartottad, és mivel eredetileg előzési szándéka volt, mivel felingerelted, olyan sebességbe "kergetted", amilyen sebességgel egyébként nem haladt volna. Talán a jogsi is ugrott. Most örülhetsz, hogy milyen fasza gyerek vagy, no nem azért mert milyen szabályosan tudsz közlekedni, hanem, mert éppen tudtál a leselkedő traffipaxról, és az adott helyen átmenetileg betartottad a sebességhatárt. És ehhez többen tapsoltak is.
Ez most a Te eseted kapcsán jött elő belőlem, de a történet teljesen álltalános. A legútálatosabb a kapaszkodósávos szakaszon a belsőbe cammogók esete. Egyedül van, de akkor sem húzódik le. Mert ő 80-nal megy mindenki elmehet a picsába. Honnan tudja, hogy az ő 80-a az tényleg annyi. Minden óra siet, a legtöbb, ebben a tartományban majd tizet csal. Önkéntes rendőrökre nincs szükség!
Ha, pedig valaki eleve szabálytalan sebességgel halad, milyen alapon dönti el, hogy nála már gyorsabban senki sem mehet???
Szóval először is, jobbra tartás! A sebesség betartatása pedig a hatóságok dolga.
Speciel én sem értem, de a második próbálkozás után feladtam, mert hátha ez egy másik Monty Python jelenteből vett BkorVette-féle móka? Akkor nem dőlök be! :)
Nézd, BkV, te ha jól érzem, tombolóhelynek tekinted az Indexet, én és asszem még páran nem. Én aki ahogy megnyilvánul, arról mondok véleményt, természetesen függetlenül attól hogy milyen civilben, merthogy ezt a metszetét ismerem. Ha valaki skizofrén, az nem az én dolgom, és nem érzem magam ettől nevetségesnek. (Nem is járok a Politikába álnéven liberálbolsi-kereszténykommunistázni.)
Ha te itt szerintem bunkóként nyilatkozol, akkor ezt itt megmondom, de a népnevelés nem célom, úgyhogy ettől függetlenül más topikban még röhöghetünk együtt a röccsöntött kasznin meg a feketeborson.
Mindenkitol bocs, aki nem volt erintett a vitaban, sajnalom, hogy igy elfajultak a dolgok!
Azthiszem az en hibam volt, talan okosabban kellett volna viselkednem, es nem belemenni ebbe az adok kapok harcba, tudva azt, hogy semmi ertelme, hisz allaspontvaltozast az indexen, aligha talal az ember!!
Tehat mindenkitol elenezest kerek, aki nem szerepelt a kozjatekban, de holnap reggel megis vegig kell nyalaznia ezt az oldalnyi szemetet!!
off
ma esti - boccs tegnap- cora parkolóban történtek is igazolják, hogy fényévvel közelítünk a már amúgy is igen sötét balkáni helyünkre.
lsd: két autót elraboltak.
a vállalkozó, akit lelőttek még akár valamilyen kapcsolatban is állhatott a rossz sorsával, de a hölgyemény? ő volt a körzeti narkódíííler!?!?!?
holnap majd mi kerülünk sorra.
boccs az off-ért
csak ilyenkor hol vannak a rend őrei?
hajrá pintér team, csak így tovább
irány az eu
Ha en valamirol irok, es utanna azt kritizalod, hogy te buszken irtad ezt meg ezt, az en elbeszelesemben, pedig csak erintolegesen, szoksegbol helyezkedik el az a bizonyos dolog, akkor ne mondjam, hogy nem ez a lenyeg, es nem azert irok valamit amiert???:-))
Ez mar olyan szinten komolytalan dolog, hogy nem birom rohoges nelkul!!:-)))))))
Ilyenkor jut eszembe, hogy ez az index, es akkor megnyugszom!! Ezt itt mar millioszor kerdeztem, igy most mar nem is kerdem, csak kijelentem:
Ver komolyan vesztek mindent!!
Ez jo nektek??
Utalhattok, megvethettek, es mit ertek vele??
Ezt sosem fogom megerteni!:-)
Lassan harom oraja suletlensegekkel tomom ezt a topicot, es mindenki oda vissza anyaz velem!:-))
Es mi ennek a haszna??
Mert reszemrol, csak a jatek, mint a Monthy Python-ban a vitatkozo szoba!:-))
Tudom beteg vagyok, mert elvezem, ha az emberek megbotrankoznak gondolatvilagomon!:-))
De itt senki sem az akinek latszik!!
Ez egy szemelytelen forum, ahol azt csinalsz es ugy ahogy akarsz, mert nincs kovetkezmenye a valo vilagban!!!!!
Miert gondoljatok, hogy itt mindenki komolyan veszi amit csinal???
En barmit is irok az indexre az csak egy pillanatnyi elmellapot kinyilatkoztatasa!
Tisztaban vagyok azzal, mi a jo, mi a rossz, es mi a bunkosag, es mi az Birkanak lenni!!
Egyesek itt azt hiszik, hogy en sultbolond vagyok, es nem vagyok tisztaban a dolgokkal, errol megprobalnak megyozni, es ezzel sarokbaszoritani!
Ilyenkor en csak megvonom a vallam, de ez egyeseknek nem eleg, elegtetelt akarnak, a szambol akarjak hallani, hogy "IGAZAD VAN!"!
Erdemes egy olyan baromnak,a velemenyere varnotok, mint en?????
Udv.:B.korVette aki megint leirta magaban az indexet, mint a skizok menhelye:-)
Ui.: ne a rosszat keressetek, hanem legyetek szabadok, es ne foglalkozzatok a masikkal!!
BkorVette: az a gond, hogy én ugyan elolvastam, de szerintem meg nem az a lényeg! Ezt saját hatáskörömben én is eldönthetem, mivel ketten vagyunk: te mondod, én hallgatom, szerinted ez a lényeg, szerintem meg az. Sőt mondhatnám szerintünk, ha már senki nem találta el a szerintedi lényeget.
BkorVette:
Festheted már a dolgot... Az említett példában határtalan bunkó voltál, szabálytalan, valamilyen oknál fogva te kvázi fölé helyezted magad azoknál a hülyéknél, akik láthatóan élhetetlenek, hisz ott azaz üres oldalsó sáv , ahol az okos és sikeres emberek egy órát is nyernek, és mégis üres.
Persze a sorban álló emberek meg látják, hogy nem egy órát állnak sorban, hanem másfelet, mert van aki egyszerűen elmegy mellettük, és elöl, ahol a szűk keresztmetszet miatt a dugó keletkezik, szinte csak a előre tolakodók mennek át.
És egyszer csak betellik a pohár, és az illető bosszút áll. Ami nem szép dolog, mi több szabálytalan, de te az egészből csak annyit értesz, hogy te nem akadályozol senkit, sőt előzékeny is vagy, hiszen ha a szabálytalan előzésed után nem enged be maga elé, akkor nem mész neki, ő meg, a hálátlan, erre neked hajt, neked, az ártatlan autósnak, akinek az egyetlen bűne, hogy több esze van az átlagnál.
OFF
BkorVette,
általában nem tömöm tele a beírásaimat smiley-kkal, igyekszem úgy fogalmazni, hogy egyértelmű legyek.
Ebből a polémiából most tényleg kiszállok, de kiváncsi leszek, mikor történik veled ismét olyasmi, amit nem állok meg szó nélkül. :-) (Figyejjé' itt a szmájli! :-))
Te sem ertetted a lenyeget!! De ezt mar megszoktam a mai nap!!:-))))
A hozzaszolasomban kulon kihangsulyoztam a lenyeget!!!!!!!
Es az nem ez volt!!
Nagybetukkel irtam, ha jol emlekszem, hogy : "itt a lenyeg:"
Erre mindenki a tobbit olvasta csak el..pofam leszakad!:-))
Persze azt sem olvasta senki, hogy ez 3 eve volt...es hogy azota nemikeppen megvaltoztam, de onmagam akkorsem fogom megtagadni, mert nem vagyok skizofren!!
Na mindegy! Ennel mar csak jobb lehet!
Ilyenkor orulok, hogy ide csak akkor jovok, ha nekem tetszik, es nincs kotelezo jellege, mert akkor mar reg ongyilkos lettem volna!!
Ja, es ezaltal a tarsadalom megmentoje!!:-))
Udv.:B.korVette az autosdogvesz, a minden hiba okozoja:-)
BkorVette: az oké, hogy az autópályás példádban akkor neked lett volna igazad, de elég fura logika hogy az általad lábbal tiport szabályokat kéred számon a másikon.
"Mindenki eldontheti, hogy beall a sorba, mint egy Birka, vagy elmegy mellettuk, es Farkassa valik!! "
Ne haragudj, de te igen hülye lehetsz. Talán ott kéne Farkasnak lenned, hogy ejtőernyővel ugrasz, vagy gyorsulni jársz a Ringre, vagy mittomén, de a többiekkel való közvetlen kibaszással kellemesen erősíted a hülyegyerek Corvette-l sztereotípiát (még ha ez a vectrás korszakodhoz képest el is törpül).
Megérteném a dolgot, ha arról lenne szó hogy felrúgod a szerinted tök fölösleges szabályokat, mondjuk miért menj ötvennel, ha a te autód 180-nál is olyan kezes, mint a Birka (látod, a többieknek is vannak jó oldalai!). Ha az ilyesmit tényleg jól csinálod, azzal végülis nem ártasz senkinek (illetve igen, de olyan áttételesen hogy ezzel már én sem foglalkoznék).
De te nem csak ezt csinálod, hanem a többiek becsületességén élősködsz. A leállósáv egyrészt azért üres, mert mások úgy gondolják hogy ha majd őértük rohan a mentő, akkor el tudjon menni. Másrészt meg azért, mert akárhány ember megy a leállósávban, az út áteresztő képessége egy autó/évvel sem nő, ellenkezőleg, kevesebben férnek át. Ugye egyik sem jelent újdonságot?
Téged ez persze nem érdekel, mindenki érjen oda később, csak te érj oda hamarabb? Na ezért mondom, hogy nem az a faszfej, aki a kilométeres előzgetéseid után nem enged be. (Persze ha összetör, akkor ő is az.)
En nem lattam sehol egy smiley-t, igy kenytelen voltam komolyan venni a hozzaszolasod, ennek figyelembe vetelevel alapitottam meg, hogy te ezt tenyleg komolyan gondolod, ezaltal komoly eselyed volt, hogy full komolyan vegyelek!!
Ez komoly!:-)
Udv.:B.korVette
Ui.: tenyleg hagyjuk, mert kiebbrugdalnak innet minket!:-))
Azt nem ertem, hogy jon ez ide??!
"Aranyos, boldog"
Ezek a szavak, nem egy teljes jellemrajz tukrei!!
Ez csak tunet, pillanatnyi allapot, a velemenyek ugyanazok, maximum a kor modosit picinyt rajtuk, de en ugyanaz vagyok, csak mas kornyezetben!
Mellesleg, amig a Vectraval jartam sokkal agresszivebb voltam. Ahhoz kepest, most kezesbarany vagyok.
A Vectraval, valahogy mindig mindenkit meg akartam alazni, hogy egy 75LE-s, 1100kilos auto tori le a csoret! Sokszor sikerult, es ezzel a spiral beindult, folyamatosan gyorsabban, eroszakosabban, egyszoval agresszivebben kozlekedtem, es mindenkin jot mulattam, hogy micsoda barom, mert hiaba er haromszor annyit az autoja, en ezzel az izevel is meg tudom szivatni!
Ez azonban megvaltozott!!
Manapsag, ritkan vezetek agressziven, de neha nagyon nagy szuksegem van ra, olyankor nem tudom magam visszafogni, es szaguldozok, persze akkor sem mas karara!! Nem szeretem a veszely-helyzeteket, nem a masik miatt, magam miatt, nem szeretnek bortonbe kerulni!!
Es mint tudvalevo, az utak tele vannak orultekkel, es ha te is orultkodsz, barmikor rad huzhatjak a vizes lepedot, meg ha abban a dologban nem is te vagy a hibas!!
Az altalam emlitett autopalyas peldaban is ezt probaltak velem megtenni, es ez volt a lenyege, de ezt sajnos nagyon-nagyon kevesen ertettek!
"En sem engedek be senkit a hataron, ha latom, hogy kikerulte a sort..."
A regi AntForce fele mondas azt tartja:
Mindig van, aki jobban félti az autóját mint én.
Ertem en, de a rendorok azok akkor mik? Minimum birkak nem? Kutyak csak nem lehetnek, mert az nekem is van, es az okos... Meg nem lehet megvesztegetni....
Azért a kép ennél árnyaltabb, mert van ugye a BunkóBirka, meg a JózanFarkas, meg a BunkóFarkas meg a JózanBirka, meg a JólneveltFarkas meg a NeveletlenBirka is. Vagy ez már sok?
De csak a kedvedert:
NLQ válasz erre | adatok | e-mail 2000.12.13 00:59 (2485)
Hali!
Igertem nektek tegnap 1 tortenetet, hat ime:
hetfo reggel alig 13ora es 1200 km vezetes utan 7:35 perckor megerkezem az m1-m7 bevezeto szakaszahoz negy savon all a dugo. egerut elegazast elhagyva marad ugye harom sav + a leallosav na ez utobbi jol felbaszott idegileg, ugyanis rajta egyes autosok mit sem torodve nyomjak a gazt vagy 50 el... erre en bepipultam, es amikor epp nem jott senki akkor a bal kerekemet a leallo sav vonala ra teve a forgalom utemeben kezdtem el haladni (azaz nem eloztem meg senkit jobbrol) mogottem persze 1 pillanat alatt felgyulemlett a sor villogtatas dudalas lett az eredmenye sot a T. ford escortos emberke aki mindenaron belem akart kotni, meg a kocsijabol is kiszalt es az oklet razta... majd amikor ez nem hozott eredmenyt akkor a kovetkezo megallasnal elindult felem (vicces volt nezni ahogy fut a kocsijahoz amikor elindult a sor)
ezek utan jott az ilyesztgetes:
amikor elindultam akkor o nagy gazzal es lendulettel csinalta ugyanezt majd hirtelen fekezessel megalt tolem 10 centire.. kozben tovabbra is villogas dudalas:
az akcio:
elindul a sor en utanozom ot... elindulok felgyorsitok, majd az elottem (mellettem levo auto vonalaba erva tole 50 centire(nem veletlenul 50cm ! :)) hirtelen fekezessel megallok megallok majd csatt hopsz ez neki mar nem jott ossze!
nezem kiszall e az autojabol eltelik vagy 20 mp , de nem tortenik semmi na mondom jol van tudja mi az abra... menjunk tovabb, elindulok...
forgalom megint megall erre a hapsikam rohan hogy adjak neki betetlapot erre en mire fel belemjon es meg betetlapot adjak??
ujjabb 1 perc araszolgatas utan a hapsikam ugy dontott, hogy a szalagkorlat megszunese feljogositja arra, hogy melettem (felig a padkan) elmenjen. sajnos kicsit keson vettem eszre, ennek eredmenye, hogy a kocsim oldalahoz hozzaert a visszapillanto tukre (csak felkente ram a szinrefujt tukkorrol a festeket...)
ezek utan megalltam, es kertem tole a betetlapot..
o ugyan nem ad... erre en hivjunk rendort... erre o hivom
5 perc varakozas utan (leallo sav termeszetesen elallva) jon a faszikam hogy o siet, es nem varja meg a rendort. mondom neki menjen, de elobb felirom az adatait, hogy a feljelentest megtehessem... erre nem adja, inkabb marad...
leallosav termeszetesen fogva, de elottem sorba sorolnak ki az autok a leallosavba es nyomjak tovabb na erre en fenykepezogep elo fotozas.. 2 szabalytalankodorol fenykep is van! sajna tobb nincs, mert az emberek lattak kezemben a gepet es nem mertek kimenni :))) erre en a kormany ele a muszerfalra (jol lathatoan) kitettem a gepet ennek oromere 1 auto sem sorolt be elem a leallosavba! :)))))))
kb 40 perc utan megjottek a rendorok (de jol is esett 30 perc alvas) rendornek mondtam halgassa meg az urat mit talalt ki aztan majd en is elmondom mi tortent... 5 perc utan a rendor meghallgatott. a faszikam persze jott azt beledumalt, meg fenyegetozott hogy tanuja is van ra (egy no az autoban) erre en: nekem 3 is! (mi 4en voltunk:) kozben a rendor jot mosolygott a bajsza alatt
aztan elkerte az irataimat hogy megirja a jegyzokonyvet...
kb tovabbi 10 perc rendori gyozkodes utan a csavo felfogta, hogy nagyon jol jar ha hagyja az egeszet a rendor megkerdezett engem, hogy ragaszkodom-e a feljelenteshez erre en felhangosan, hogy a masik faszi is hallja:) nekem karom nem tortent miert tennek feljelentest (a rendor mar vihogott magaban) erre a faszi megkerdezi akkor miert nem mentunk tovabb? erre en: maga hivott rendort! :)
a rendor mar fulladozott, hogy ne torjon ki hangos nevetesben. Kezfogas a rendorrel ilyet se csinaltam meg elbucsuztunk.... (a masik faszitol meg veletlen sem!)
es a fotok: hmmm majd holnap... mert az arcokat ki akarom belole retusalni! nehogy megsertsem a szemelyisegi jogaikat :))))
Szeretem azokat a Birkakat, akik a Farkas szerepet nem vallaljak fel, mert tiltja a lelkuletuk, de a Farkasok ellen Farkas modjara lepnek fel, elfelejtve minden korlatot!!:-))))
Itt a bosszu targya 1 BMWs suttyo volt, aki 1 vadonatuj 316i-vel nyomult Pest fele a Lagymanyosi hidon,es nagyon durvan vagott be elem is (blokkolasgatloig nyomtam a feket), meg kesobb egy Civic ele. A pesti oldalon az ARAL kutnal bealltunk egymas melle a lampanal. A belso savban egy oszes urge a Civicben, kozepen a gyerek (szerintem nem volt 18, elhozta a fater kocsijat), kulsoben meg en.
Lampa valt, padlo aztan nyomulas. Azt nem tudom, hogy a Hondas urge tudta-e, hogy fel van bontva a kozepso sav a villamos remiznel, en tudtam. Kuldtuk ugy 130-140-nel, a Hondas picit lemaradt a BMWs verszemet kapott, hogy majd befer. Aztan a Civices urge nyomott 1 padlot a felbontas elott, a gyerek visszarantotta a kormanyt, beletiport a fekbe, es lekaszalta az osszes terelokorlatot negy blokkolo kerekkel.
Miutan tovabbmentunk az urge a Hondabol vigyorogva mutatta a felfele tartott huvelykujjat.. Ciki a legfapadosabb Bomost megvenni aztan odaadni a sarjnak.
BkorVette:
Hol van az kis aranyos boldog srác, aki összezsíroskenyerezett egy szép amerikai sportkocsit? Még gratuláltam is hozzá.
A prosztó jassz kiszólás, szláv eredetű és egyszerűt jelent.
"Most viszont sorra olvashatjuk büszke beszámolóit azoknak, akik viselkedésén ebben a topicban eddig háborogtunk.
Valóban, birkák vagyunk, hülyén állunk a sorban, miközben aki siet az a leéllósávon megy, birkán nézünk ki a fejünkből mikor a jópofa kiszúr velünk. "
Ne csak nezz, lass is!!
Ugye, mindenki ugy latja a dolgokat, ahogy akarja!
Szemellenzo rulez!!
Kedves Alfred, biztosan bennem van a hiba, ne ragd magad!!
"A leallosavban a duplabunkok kozlekednek. Mert ugye a tobbi sem jokedvebol csordogal a tobbi savban... Kultura rulez. "
En ezt ugy hivom inkabb, hogy: "Baranyok kozt a Farkas."
Mindenki eldontheti, hogy beall a sorba, mint egy Birka, vagy elmegy mellettuk, es Farkassa valik!!
Mindkettonek megvannak az elonyei es a hatranyai, hogy mit vallalsz fel belole mar valoban a "Kultura" donti el!!
(most megint lehet kopkodni ram):-))))
akkor minden rendben, ugyanis már azt hittem, hogy a baromkodás elkövetôje és elszenvedôje ugyanabba a topikba ír :)))
ma este mentem a Szentendrei úton (Skodával), és mögöttem kb. 1/2 méterre nyomult egy Isuzu vagy valami hasonló kisbusz-szerű képzôdmény (rendszám asszem Gxx-300 vagy ilyesmi). A megengedett sebesség arrafelé 70, én mentem vagy 80-at a felüljárón, a mögöttem tolakodó hatására felgyorsítottam kb. 90-re, de neki még ez sem volt elég. Ekkor ráléptem a fékre (minden sáv tele, esti csúcsforgalom), csak hogy felvillanjon a féklámpa :)
a fazon átvágott a szomszédos sávba, és ezután minden pirosnál elsôként fékezhetett :)
Azert ne mondd, hogy nem esik jol ha egy pofatlan kolleganak kicsit visszaadhatsz. Itt most nem a 120-nal nyomott padlofekre gondolok, hanem olyan finom megoldasra, amivel nem veszelyeztetsz senkit.
Azt hiszem, nagyon elszaladt a topic OFFba.
Ez a topic, ha jól láttam eleinte azokról szólt, akik szégyentáblára valók, agresszív, tolakodó, szabálytalan, vagy csak egyszerű, de veszélyes ügyetlenkedésük miatt.
Most viszont sorra olvashatjuk büszke beszámolóit azoknak, akik viselkedésén ebben a topicban eddig háborogtunk.
Valóban, birkák vagyunk, hülyén állunk a sorban, miközben aki siet az a leéllósávon megy, birkán nézünk ki a fejünkből mikor a jópofa kiszúr velünk.
Nekem ma is volt egy kalandom egy skodással, aki egy ideig haladt elöttem, aztán elkezdett lassulni, nézett a tükörbe, lassult, nézett a tükörbe - persze előtte üres az út, sehol semmi - aztán mikor villantottam, nyomott egy féket. Mint kiderült, szerinte nem tartottam elég követési távolságot, ezért lassított, majd lépett a fékbe.
Rendszámot nem tudok. Ült benne a proli, aztán megtanított kesztyüben dudálni. Ha nem fékezek, akkor meg el van rontva az egész napja, mert a kéttona nagyot üt. Persze én meg féltem a kisautómat, és nem szeretnék ilyenbe belebonyolódni, de nem mindenki gondolkodik így.
Nagyon dühös vagyok.
Ezt én is utálom, mikor valaki tök indokolatlanul több száz méternyit le tud maradni, közben meg a háta mögött kilométeres sor áll a lehajtóknál.
A rakparton még azt szoktam szeretni, amikor valaki leáll vagy lerobban, és az elakadásjelzôt kirakva ácsorog a lehetô legszűkebb keresztmetszetben. Ha csak 30 métert eltolná a tragacsát, félre tudna állni, és nem kellene kerülgetnie oda-vissza a fél városnak.
A rendőr helyében elkértem volna az izzókészletét meg az elsősegélydobozát. :-)))
Beszélgessünk azokról a normálatlan kultúrlényekről, akik lemennek a budai alsó rakpartra (2*1 sáv, előzni alig-alig) csak azért, hogy ott 40-50-60-nal cammogjanak a hetvenes tábla alatt, és jól feltartsák a többieket. Ma reggel sajnos nem láttam annak a fehér furgonnak a rendszámát, amelyik szórakozott a néppel, annyira koncentráltam az előzésre, de mikor elhagytam, és a többiek nem tudták a Görzenálig megelőzni, vagy fél kilométeres luk támadt közöttünk. Mi a csudának nem tud az ilyen a felső rakparton vacakolni? Némelyiknek az alsón van dolga, de ez a kisebbség. A KRESZ pedig az indokolatlanul lassú haladást is tiltja! De ő jól érzi magát ötvennel, tud vakarózni, bunkofonálni, udvarolni, vagy éppen két kézzel erősen kapaszkodni a kormányba és erősen előrehajolva kinézni a szélvédőn. A többi meg le van érdekelve.
Megmutattam ma a buta osztrak fonokomnek, hogy kell kamiont lerazni... Alaphelyzet: 50-es tabla, elozni tilos, es nem is lehet. Elottem ket auto tartja az otvenet. Beer egy kamion, amit meg az autopalyan elztem meg, vad villogasba kezd. Leven o nagy, meg amugy is ok kulturnemzet, vagy mi. Mivel tenyleg nagy, egy ido mulva mar feszelyez, de nem tudok mit tenni. Aztan baktatunk fel az emelkedon, mondom, a fonoknek, hogy itt az ido, lerazzuk... O elfeheredik, hogy itt ne elozzek, mert biztos meghalunk. En meg egyszer meggyozodtem rola, hogy nincs mogotte senki, aztan mikor ismet villogni kezdett, meg indexelni, szepen lelassitottam 10-re, ekkor mar dudalt is, aztan en el, o meg szerintem azota is gyorsitja azt a dogot. De utalatos is vagyok...
Egy hónapja mentem Hegyeshalomba. Csorgok lefelé az M1-en már pesten hallottam a Klub rádióban, hogy trafipaxoznak a 72km-nél a hídról. Mit tesz isten tatabányánál utolér 1 márkatárs (Skoda Octavia Combi), és kevesli a 150-es tempómat, már 150-200mről villog. Ettől beálltam agyilag, és elkezdtem tolni a gépet. Vonatoztunk 180-al Ő mögöttem 5méterre indexelve balra. 200-nál már reflektorozott is. Nekem itt bejezte a kocsim ennyit tud, úgyhogy a 71-kmnél tisztelettudóan lehúzódtam külsőbe. A manus még gyorsítva ökölrázva tépett el mellettem.
Másfél kilométer múlva a parkolónál egyezkedett a díjbeszedő rendőrrel. Még dudáltam is neki :o)
A KRESZ szerint az alló autót akár záróvonalon is kikerülheted. Erre volt példa közelünkben a Keresztúri úton, ahol a megállóban (nincs öböl), álldogáló 67-es buszt kerülgették sokan. Aztán ezt észrevették a rendőrök és a közelben megállítgatták a népet, és megvágták őket tilosban előzés címén. A volt kollégámat is megállították, mire ő közölte, hogy nem ismeri el a dolgot. A rendőr meg kiakadt, és kérdezte, hogy miként képzeli az esetet? Kolléga odasétált a kocsihoz előkapott 1 KRESZ könyvet a kesztyűtartóból (azóta is mindig van nála), és megkereste a rendőrnek, miszerint: "álló jármű kikerülése nem minősül előzésnek", valamint "a záróvonal álló jármű kikerülése céljából kellő körültekintéssel átléphető". Ezután búcsúzott a rendőröktől,és továbbment...
Az idézetek nem biztos, hogy pontosak, rég volt már a dolog.
Valahogy pedig nem fért át. Közben eszembe jutott, hogy mi volt a kitolás lényege: hogy udvariasan beengedtem magam elé egy buszt a híd előtt. Még az is lehet, hogy én utána leelőztem a buszt, ő meg nem tudta, a részletekre nem emlékszem, de tény, hogy bennragadt a pirosnál a taxis.
Nekem is hasonló rémlik a ködlámpa használatáról.
Ma reggel "egycsíkos" köd, ettől függetlenül többen világítás nélkül közlekedtek. Ha belemész, a végén még Te vagy a hibás, hogy nem az út-és látási viszonyoknak megfelelően közlekedtél.
Minimálisan is több tucat autóst fel lehetne írni, akik szombat délutáni shopolásom alkalmával (CORA, Fót) teljes lelki nyugalommal parkoltak a mozgássérültek részére fenntartott parkolóhelyeken. Biztosan lerohadt volna a lába pl. annak a tanult kinézetű két fiatalnak (f.ember, f. hölgy), akik zsírúj (ránézésre céges) Vectrajukkal érkeztek. Hosszas várakozásunk alatt egyedül egy Suzukis nő+ gyerek szerencsétlenkedett percekig, mert nem akarta elfoglalni a fenntartott helyet, inkább várakozott. Az "élelmesebbeknek" a JQA.
Ma reggel viszont én nem adtam meg az elsőbbséget a gyalogosnak a zebrán. 2 órás késésben voltam, de ettől függetlenül jár a pont.
"kresz szerint ugy van hogyha elakad egy auto az ut kozepen akkor meg kell allni, es kihivni egy rendort mikor kijott a rendor es o megengedi hogy kikerulje az ember (felteve ha zarovonal van ott, esetunkben az volt) akkor kikerulheti."
Ha elakad? Tehát minden elakadásjelzővel állónál meg kéne állni? Asszem ott lenne vége a forgalomnak, ahányan igy parkolnak ...
Van, amikor abszolút normálisan el lehet rendezni dolgokat. Valamelyik este mentem tempósan (kb. 60) a Podmaniczky-n a Dózsa Gy. felé, előttem, mögöttem senki. Jobbról szép lassan, tétovázva csúszott ki egy mellékutcából egy Zastava, majd úgy döntött, kikanyarodik elém, és haát "gyorsul". Messze nem volt balesetveszély, csak kissé erőteljesebben kellett rálépnem a fékre. Kicsit gondolkodtam, majd tudattam vele, hogy udvariasabb lett volna, ha csak utánam kanyarodik ki, ezért kétszer rávillantottam, mire a sofőr azonnal felemelte a kezét. Ezzel helyreállt a lelki békém, de egyébként is egyértelmű volt, hogy nem szándékos szívatásról volt szó, egyszerűen, nem a legmegfelelőbb döntést hozta egy adott helyzetben, én is csinálok ilyeneket, és általában el (de legalábbis be) is ismerem. Fényszórózni évente 1-2x szoktam, ahhoz pedig, hogy valakire ráhúzzam a kormányt, valami olyan kellene, hogy (az egyelőre nem létező) gyerekemet dobálja kaviccsal, szóval, ez eléggé idegen tőlem...
"Tehat, ha valakin latod, hogy nemregiben szabalytalankodott, akkor jogod van azt megbosszulni, hisz a szabalysertes kovetkezteben, arra a napra, az illeto jogai teljesen megszunnek, es buntetlenul lehet akar bantalmazni is!!!
Ez az autopalya rendorseg hivatalos allaspontja az ugyben!!"
Istenem, írásban nem lehetne megkapni, hogy majd a következő rendőr orra elé toljam? :-))))
Igazság: pár éve történt egy baleset Budán, amikor egy Mercedes szemétkedett egy kispolszkival, karamboloztak is, és a Merdzsóban haltak meg! Igaz, nemcsak a sofőr.
Nekem egyszer volt egy nagyon elegánsan sikerült büntetőakcióm. Valami taxis barom szemétkedett, már nem emlékszem a részletekre. Csak arra, hogy előtte voltam, és nem lehetett előzni, és én onnan 50,0-val mentem szabályosan a következő lámpáig, ahol én átfértem, ő meg jól bennmaradt. :-) De ritkán jönnek ki ilyen szépen a dolgok.
A Lágymányosi hídon láttam eccer egy némbert, aki elkezdett indexelni, majd nekihúzta a kocsiját a másik sávban mellette, kb fél méterrel hátrább haladó furgonnak. Biztos, hogy látta, a forgon orra még simán a látóterében is volt. Szóval nagy az isten állatkertje...
Egyszer nekem is volt kalandom a Karolina úton, a Villányi flôl jöttem rajta, ott, ahol a lámpaáruház elôtt mindig parkolnak a külsô sávban. Én a belsôben gurultam, mellettem a külsôben meg egy fekete Toyota nyomult. Gondoltam, csak nem olyan hülye, hogy nekem fog jönni, neki el fog fogyni a sávja, én meg ugyi szabályosan haladtam, olyan 30-as tempoban gurulva, kb. 2 méterrel követve az elôttem lévôt. Még csak nem is indexelt, miért kellene beengednem? De a manus csak nem fékezett, hanem rámhúzta a kormányt, le is koccolt, ott dodgemeztünk vagy 3-4-et, mire megálltunk. Neki állt följebb, mondván, miért nem tudok én a fékre lépni. Elmondott minden szemétnek, meg kihívta a rendôröket.
Azok ki is jöttek, jól le is hordták, hogy mit képzel, azért mert ô sávot akar váltani, nem fog mindenki vigyázba merevedni és a kedvére tenni, neki kutya kötelessége megvárni, míg beengedik.
A Toyotának szerintem cserés volt mind a két bal oldali ajtaja, és a sárvédôit is javítani kellett. Akkor én egy Golf II-vel voltam, amin csak annyi látszott, hogy a műanyag sárvédôíven sorját hagyott a másik kereke. Mint késôbb kiderült, a Golf sárvédôje fel volt hegesztve, ezért viselte viszonylag jól az ütközést. A manust azóta is látom a környéken, még mindig ugyanazzal a Totoyával jár.