Hi Kozi!
Te mond má' hányas húrokat használsz általában?
Az a 13-as a 7húroson az valami rémálom lehetett...
Vagy szeretsz netán bírkózni?..
Egyébként én 8-as Blue Steel -t használok a 9 készlet E húrjával megfejelve (az oroszlánéknál
hálistennek lehet darabra is húrt venni, máskülönben miafenét csinálnék egy "csonka 9 -es kittel?).
Nálam így néz ki a megfejtés:
E 0.08
B 0.11
G 0.14
D 0.22
A 0.30
E 0.38
B 0.46
Mindenkinek:
Spec én vagy 15 évehasználok "flojdrózsás" gitárt...
Pár tapasztalatot megosztanék veletek:
Szerintem "flojdrózsailag" a híd vagy vízszintesen, vagy pedig előre egy icipicit...
Nekem 3 rugó van bent simán, de jó megoldás az ilyen alak is: "/I\" !!!
Szerintem a kar hátrafelédőlésétől nem lesz pontosabb a gitár...
Egyrészt akkor pontos a cuccus, ha a híd és a szemöldök (vagy satu) távolsága miliméter pontosan megegyeik a hid-12. bund ill. 12. bund-szemöldök távolságának kétszeresével...
Másrészt friss húroknál nem tűnik fel a kissebb pontatlanság, mivel rengeteg a felharmonikus.
Idővel a húr öregszik, a kezünk sós izzadsága kikezdi (rozsda meg ilyenek) ezenfelül zsír rakódik le a húrra.
A zsír belerakódik a sodrott húrok recéibe és fokozatosan eltünnek a felharmonikus hangok, a húr szép csengése tompává válik...
Hát ezzel nem sok mindent lehet kezdeni, bár baszusgitáros kollégák előszeretettel főzik ki a húrokat (már amelyik), de hál'istennek nem olyan drága egy új készlet...
Célszerű ezért játék előtt és után megtörölni a nyakat, a fogólapot is, meg a húrokat is (egyenként). Így megnövelhető a készlet élettartama...
Ami most jön az nem reklám akar lenni, csak személyes meggyőzőgés!
21 éves tapasztalat eredménye:
Nem kell havonta új készlet!!! 1500 -ért!!!
Kell 1 készlet 6 hónapra, 3000 ért!!!
Cyrogenyc bevonattal, ami azért van rajta, hogy az izzadság ne marja meg olyan könnyen a húrt!
Én spec 3 éve használok ilyet, a mostani kit 9 hónapja (bezony!!!) van rajta a gitáromon!!!
Most kell majd cserélni... de nem azért, mert megkeményedik mint egyes készletek (pl. D'Addario)
hanem mert, egy kicsit hamiskás már...
Szóval használjatok: Dean Markley Blue Steel -t!
Ilyen nevek vannak mögötte: Steve Vai, Paul Gilbert, Jennifer Batten...
Ja meg Pyramyd is ottan van (ez itt a poén helye!). :o)
Üdvözlet mindenkinek:
Pyramyd