Szia Sir Mocke!
Az! De nincs kedvem hardvert vásárolni, meg a felvételek sem túl fontosak, jó az ami van. Ettől függetlenül nálam sokat romlik ha rájátszok +1 szólamot valamire. A harmadaiknál lényegében bekrepál az egész.
Jóestét,Jószurkolást!
:-))
Kis elllenpontozás a nagy rockerségetekkel szemben:
Június elején(talán 4.-e(bár nekem nyolc)):))
Kistadion
Santana koncert!!
Nincs egy darab lemezem sem tole, de nagyon klassz is koncerteket szokott adni és annyi ma már klasszikus száma van, hogy biztos jó buli lesz, bár sejtésem szerint új album bemutatása is várható, ami a Supernatural után igen komoly várakozásokkal nézhet szembe.
De, hogy a rockerpucutoknak is modjak valami izgatót :-)) épp Ritchie Kotzen(Poison is) és Greg Howe : Tilt c. albumára gépelek nektek(illetve a címadó számra! (én szeretem ezt a számot))
A lemez Fusion/Jazz-Rock stílusban megy a kritikusok szerint gyenge Alan Holdsworth koppintás,de nekem teccik, ráadásul a nagy Holdsworth mester lemezeihez sem volt még szerencsém. :-(((
Nem tudom, mennyire mérvadó, de stratocaster-forma húrlábat a Meggyesitől kaptam legolcsóbban (vannak mindenféle bontott cucaik, és láttam kapcsolókat is, persze azoknak nem tudom az árát).
Hol lehet a logolcsóbban jó minőségű, ötállású kétáramkörös (amivel lehet felezni a köztes állásokban) pick-up váltó kapcsolót?? Mennyi a legolcsóbb?
Más. Ha már a női gitárosoknál tartunk, van az mp3.com-on vmi Liona Boyd nevű gitáros nőci. Többnyire felejthető, de az Eric Claptonnal elkövetett Labyrinth c. nótája szerintem remek! AORBandi neked külön ajánlom a figyelmedbe!
OFF
SF
Olvastam a saját oldaladon a felvétellel kapcsolatos gondjaidat. Szerintem kérj tanácsot Pyramydtól, mert ahogy láttam uazt a progit használja mint te és neki vannak többsávos felvételei. Lehet, hogy csak beállítás v. esetleg egy hangkártya csere(? :o)) )kérdése az egész.
...szoval szerintem a NÖ és a GITÁR az teljesen két külön fogalom, ezért nem összevegyitendö, mert valami furcsa elegy képzödik belöle. Nekem egyetlen kedvenc nöi gitárosom van: Kádár Aliz, ismertebb nevén Alice Cooper, aki annyira lehet nö mint gitáros :))) z@kk
Csak a Vixenről olyan pletykák terjengtek/terjengenek.. hogy nem is ők játszották fel a lemezt...
Meg azé' volt ott egy Michelle Meldrum is (ex-Phantom Blue) néha ő is megtekerte a gitár nyakát a 2. PB lemezen.. mondjuk akkor már asszem Mrs Norum volt... jó kis házasság.. ha unják a reszelést, akkor fogják a gitárt és ott reszelnek :))
Egyébként a Vixen gitárosát (a külsejét tekintve) nem lehet leverni. Jan Kuehnemund. Minden idők legjobban kinéző gitárosnője (és ellentétben mondjuk Lita Forddal valamennyire még játszani is tudott). Mondjuk az én személyes kedvencem mindig Nancy Wilson (Heart) volt, biztos mert az idősebb vörösöket kedvelem... :)
hozzátexem, erről a csajről teljes életrajz olvasható a washburn offisal hómpédzsén. Egy egész xériát neveztek el rőla, és megjegyzendő, hogy kétkezes technikájával tűnt ki. (legalábbis ezt emelik ki róla), bár ez az ő esetében férfifülek számára egész más értelmet nyer. A washburn site-on meglehetősen rox kép van róla, de ezt a képet látva most már belé (is) szerelmes vagyok :)))
A POD kifejezetten az elofoka miatt nagyon jo. A beepitett efektek pedig tobb mint elegendo minoseguek.
Nos ebbol adodoan semmi FX loopot nem hasznalok.
Az elofok minden esetben POD. Esetleg szarazon jatszom fel a temat es utolag effektezem.
Nem Steve Vai-tol kerdeztem meg, hogy tudna e tanitani, hanem Jennifer Batten-tol. Egyebkent nem a gitarozasat szerettem volna megtanulni, hanem egy ilyen tudasu emberbol, mar kinezem, hogy kihozza belolem a legjobbat. Talan ezert jarnak tanarhoz az emberek. Vagy csak Babos Gyulahoz es Szekeres Tamashoz szabad jarni tanulni, oket nem eleg csak meghallgatni??
pele: Nem használsz erősítőt? Állítólag a Vamp csodásan szól egy jobb eröltető FX Loop-jába kapcsolva. Azt hittem/reméltem így próbáltad ezt ki. Ha használsz erősítőt a POD-al, elé, fx-loopba, vagy utána kötöd?
Tanulásra vonatkozólag meg szerintem mások technikáinak elsajátítására elég az ha az ember meghallgatja mit csinálnak a cd-jükön, nem? Legalábbis ha én találkoznék a Vajjal, csak azt kérdezném tőle, hogy csinálja a mézet. Azt hogy hogy gitározik már hallottam...
Te mond má' hányas húrokat használsz általában?
Az a 13-as a 7húroson az valami rémálom lehetett...
Vagy szeretsz netán bírkózni?..
Egyébként én 8-as Blue Steel -t használok a 9 készlet E húrjával megfejelve (az oroszlánéknál
hálistennek lehet darabra is húrt venni, máskülönben miafenét csinálnék egy "csonka 9 -es kittel?).
Nálam így néz ki a megfejtés:
E 0.08
B 0.11
G 0.14
D 0.22
A 0.30
E 0.38
B 0.46
Mindenkinek:
Spec én vagy 15 évehasználok "flojdrózsás" gitárt...
Pár tapasztalatot megosztanék veletek:
Szerintem "flojdrózsailag" a híd vagy vízszintesen, vagy pedig előre egy icipicit...
Nekem 3 rugó van bent simán, de jó megoldás az ilyen alak is: "/I\" !!!
Szerintem a kar hátrafelédőlésétől nem lesz pontosabb a gitár...
Egyrészt akkor pontos a cuccus, ha a híd és a szemöldök (vagy satu) távolsága miliméter pontosan megegyeik a hid-12. bund ill. 12. bund-szemöldök távolságának kétszeresével...
Másrészt friss húroknál nem tűnik fel a kissebb pontatlanság, mivel rengeteg a felharmonikus.
Idővel a húr öregszik, a kezünk sós izzadsága kikezdi (rozsda meg ilyenek) ezenfelül zsír rakódik le a húrra.
A zsír belerakódik a sodrott húrok recéibe és fokozatosan eltünnek a felharmonikus hangok, a húr szép csengése tompává válik...
Hát ezzel nem sok mindent lehet kezdeni, bár baszusgitáros kollégák előszeretettel főzik ki a húrokat (már amelyik), de hál'istennek nem olyan drága egy új készlet...
Célszerű ezért játék előtt és után megtörölni a nyakat, a fogólapot is, meg a húrokat is (egyenként). Így megnövelhető a készlet élettartama...
Ami most jön az nem reklám akar lenni, csak személyes meggyőzőgés!
21 éves tapasztalat eredménye:
Nem kell havonta új készlet!!! 1500 -ért!!!
Kell 1 készlet 6 hónapra, 3000 ért!!!
Cyrogenyc bevonattal, ami azért van rajta, hogy az izzadság ne marja meg olyan könnyen a húrt!
Én spec 3 éve használok ilyet, a mostani kit 9 hónapja (bezony!!!) van rajta a gitáromon!!!
Most kell majd cserélni... de nem azért, mert megkeményedik mint egyes készletek (pl. D'Addario)
hanem mert, egy kicsit hamiskás már...
Szóval használjatok: Dean Markley Blue Steel -t!
Ilyen nevek vannak mögötte: Steve Vai, Paul Gilbert, Jennifer Batten...
Ja meg Pyramyd is ottan van (ez itt a poén helye!). :o)
Te mond má' hányas húrokat használsz általában?
Az a 13-as a 7húroson az valami rémálom lehetett...
Vagy szeretsz netán bírkózni?..
Egyébként én 8-as Blue Steel -t használok a 9 készlet E húrjával megfejelve (az oroszlánéknál
hálistennek lehet darabra is húrt venni, máskülönben miafenét csinálnék egy "csonka 9 -es kittel?).
Nálam így néz ki a megfejtés:
E 0.08
B 0.11
G 0.14
D 0.22
A 0.30
E 0.38
B 0.46
Mindenkinek:
Spec én vagy 15 évehasználok "flojdrózsás" gitárt...
Pár tapasztalatot megosztanék veletek:
Szerintem "flojdrózsailag" a híd vagy vízszintesen, vagy pedig előre egy icipicit...
Nekem 3 rugó van bent simán, de jó megoldás az ilyen alak is: "/I\" !!!
Szerintem a kar hátrafelédőlésétől nem lesz pontosabb a gitár...
Egyrészt akkor pontos a cuccus, ha a híd és a szemöldök (vagy satu) távolsága miliméter pontosan megegyeik a hid-12. bund ill. 12. bund-szemöldök távolságának kétszeresével...
Másrészt friss húroknál nem tűnik fel a kissebb pontatlanság, mivel rengeteg a felharmonikus.
Idővel a húr öregszik, a kezünk sós izzadsága kikezdi (rozsda meg ilyenek) ezenfelül zsír rakódik le a húrra.
A zsír belerakódik a sodrott húrok recéibe és fokozatosan eltünnek a felharmonikus hangok, a húr szép csengése tompává válik...
Hát ezzel nem sok mindent lehet kezdeni, bár baszusgitáros kollégák előszeretettel főzik ki a húrokat (már amelyik), de hál'istennek nem olyan drága egy új készlet...
Célszerű ezért játék előtt és után megtörölni a nyakat, a fogólapot is, meg a húrokat is (egyenként). Így megnövelhető a készlet élettartama...
Ami most jön az nem reklám akar lenni, csak személyes meggyőzőgés!
21 éves tapasztalat eredménye:
Nem kell havonta új készlet!!! 1500 -ért!!!
Kell 1 készlet 6 hónapra, 3000 ért!!!
Cyrogenyc bevonattal, ami azért van rajta, hogy az izzadság ne marja meg olyan könnyen a húrt!
Én spec 3 éve használok ilyet, a mostani kit 9 hónapja (bezony!!!) van rajta a gitáromon!!!
Most kell majd cserélni... de nem azért, mert megkeményedik mint egyes készletek (pl. D'Addario)
hanem mert, egy kicsit hamiskás már...
Szóval használjatok: Dean Markley Blue Steel -t!
Ilyen nevek vannak mögötte: Steve Vai, Paul Gilbert, Jennifer Batten...
Ja meg Pyramyd is ottan van (ez itt a poén helye!). :o)