Agroinformon is van fórum ott többet tudnak a szakik lehet ! Itt az a lényeg, fizess minél többször minél többet ! Ez Magyarország a minden tilos országa !
Hát sajnos a műszaki és a forgalomba helyezés is lenyúlás, igen. A behozottat egyből forgalomba lehet helyezni. Meg építeni pótkocsit, azt nem lehet, többe kerül mint ha vesz egy papírosat az ember.
Sokszor a régi forgalmikat veszik alapul ha volt a vontatási adatoknál, vagy a gyári katalógusokat, ha van olyan.
Csak elméleti síkon érdekelnek a tapasztalatok, meg, ha valaki tudna adatot mondani T30-ról, van-e különbség a kettő között, mert önsúlyban biztos több.
Hajaj nem kevés eltérés van, minél régebbi annál jobb szerintem ! Régen emberbaráti volt a műszaki most meg csak lenyúlás és nem sokat ér ! Pedig az EU-ban másfelé teljesen más szabályok vannak ott a termelő embernek számít ! Szlovéniában IMT két pótkocsival amin semmilyen lámpa nem volt és 40m madzag lógott utána a rendörség előtt járt naponta többször is és nem szóltak neki ,itt nálunk le is lőtték volna ! Ott 5 tonnáig nincs műszaki ,és házilag építik a pótkocsikat teherautóból !
Lassú jármű...saját tömegx4... Nem tudom a lóerő itt beleszól-e, de a gyártó meghatározhat kevesebbet... Pl Zetor 16245, 15600kg max vontatás, pedig 5000-párszáz kg...
Valamilyen szorzószám amit a gép súlyából számolnak Csak a Zetorét tudom az 6,5 tonna a T-25 olyan 4 tonna körül lehet ! A gogliba beírod hogy vontatási szabályok és dob valamit ott ki tudod számolni a gép súlyából !
Mivel hogy 2 éve vizsgázott a nem MTZ-m a forgalmiban már csak ráfutófékkel 1100kg vontathat ,a kinai csang sun a falumban meg 1300kg -ot és fele sincs az én trakimhoz képest !
Ezt mind én raktam rá ugy hogy biztos hogy új! Köszi a segitséget lehet csak az olaj vékony bele? Remélem ha kicserélem jó lesz legfejebb a nyakas szelepet kicserélem még!
Kopott az egész hidralika rendszered. Legolcsóbb a tömítéskészlet a munkahengerbe, de érdemes volna kicserélned a szivattyút is. Ereszd le az összes olajat a hidralikából, a tartály tetején a visszafolyó cső alatti összes szűrőkorongot mosd ki és rakd vissza (ha kell vegyél ujjat bele). Utána cseréld csak a szivattyút, és rakj a hidralikába olyan motorolajat amit egyébként is használsz.
Nekem az 50-esen csak hidegen löki vissza a kart ha felmelegszik már nem löki vissza! És hidegen tart a hidraulika melegen meg leereszt a vezértömb lehet a bünös vagy a nyakasszelep?
Ráfutófékkel biztos hogy nincs olyan hogy 3500 kg ez tuti mert az én nem MTZ-m nehezebb mint a t-25-ös és csak 1100kg ráfutófékkel !! Új törvények vannak és hülye törvények lettek ! A régi kistrakik 1300kg húzhatnak ráfutó fékkel az én nagy trakim meg alig azokhoz !!