Nekem megvan az anyag, multheten megvettem.
Tobb mint 12 eve ilyen zenei terulettel foglalkozom (mint hobbi), foleg Steve Vai es Satriani tekinteteben (de egy kis Marty Friedman, Jason Becker es a tobbiek Zakk W., stb.). Taffola-t pont azert vettem meg, mert Vai-hoz hasonlitottak. Szerintem Satrianihoz egyaltalan semmi koze, Vaihoz meg csak eppen annyi (talan tapping jatekban), hogy ne lehessen tagadni.
Kegyetlen virtuoz, technikas, de egy ido utan otlettelennek, fantaziatlannak tartom. Egy ido utan ugyan azt a megoldast hasznalja. Hianyolom (nagyon) a Satrianis feelinget, a szep nyujtott hangokat(alig nyujt, akkor is foleg tremoloval), az erdeked megoldasokat. Az albumon egy lassu szam van, az is tele tekeressel. Joforman az album 1/8, 1/16, 1/32 hangok pengetesebol all, semmi lassubb resz. Meg ott is, ahol el sem lehet kepzelni a tekerest, o beleteker. Meg Jason Becker sem teker ennyire osszefuggoen, pegig o sem nyugott jatekos.
Ellenben tetszenek a riffek. Jol szol a gitar es frankon duborog.
Ne haragudj, hogy ennyire lehuztam, de Vai es Satriani melle en anyira nem tennem mesternek.
"Whipering a prayer", Vai nominee Grammy-dijra. Ez teljesitmeny.
Láttad volna izompólóban meg biciklis sztreccsgatyóban a Monstersen, az sokkal viccesebb volt. Na mondjuk a Queen of the Reich videója se semmi... pláne a sztorija! :)
Nekem a live evolution DVD előbb volt meg, mint a livecrime, úgyhogy jót röhögtem a srácok kinézetén (bőr, szegecs, Geoff Tate valami tornacipőben)... de a zene zseniális.
Nekem is! Nekem is!!
Én csak megsasolni szeretném, nem is kell másolat (a zenei CD úgyis megvan). Ha már itt tartunk az új dupla live CD elég lapos, legalábbis a Livecrimehoz képest.
Az az érdekes, hogy az általad is említett zenei részletek nem ismerősek, a lemezen nincsenek ilyen durva riffek.
A borító tanúsága szerint Joey jelenleg Carvin gitárokat használ, bár ez szerintem mellékes. A lényeg a zene, ami zseniális.
...te ez az oldal nekem nem jön le :( viszont egy régi kedvencem koncertDVD-jét ma láttam - Queensryche Operation: LIVEcrime. Na ez dettó frenetikus és energiától duzzadó, nem is beszélve a látványról...
Megnéztem az oldalt, teszik! (Ajánlom a Flash verziót azoknak, akiknek bírja a net kapcsolata.) Télleg dögös, húzós a zene a bejátszások és az oldalon található részletek alapján!
Egyébként milyen gitár van a lemez borítóján?
(Jót vigyorogtam: a menüpontok zenéi egyszerre is szólnak, ha gyorsan végighúzom felettük az egeret -he,he - elvan a gyerek...)
Ha valami frenetikusat,energiától duzzadót szeretnétek hallani, merem ajánlani Joey Tafolla legutóbbi munkáját. Az a címe, hogy Plastic. A hangzás korszerű, néha keveredik a dobgép az igazi ütemekkel, de iszonyatosan húz! Van benne kis Satriani, több Vai, de leginkább a Joey-ra jellemző könnyed dallam uralkodik. Péntek óta ismerkedem az anyaggal, annyira komplex.
Nézzeteket el a www.joeytafolla.com oldalra!
Nálam a héthúroson 0.54-es készlet van 9-es "E" húrral. Ez nem annyira kényelmes, viszont kellően vastagon szól. Hol vehetek ilyen Dean Markley Blue Steel készletet?
Liona Boyd? Sosem hallottam, megnézzük!
Ha már az mp3.com-nál tartunk, ha jól rémlik Neil Zazának elég jó profilja van ott. Érdemes megnézni, szenzációsan jó a srác. Satch a lehető legjobb, legszórakoztatóbb formájában. A kedvencem a Joof (nem a zeneisége miatt, hanem a párbeszéd miatt... annyira ismerős lesz, hallgasd meg!!) És a válasz egy elhangzott szó nélkül a gitárral... hmmm... hát igen, aki tudja, hogyan nevelje a barátnőjét!?! :)
Én az Abraxxas lemezen nőttem fel. A Samba Pa Ti szerintem a mai napig a világ egyik legszebb instrumentális darabja. Aki még nem hallotta, az sürgősen pótolja!
Itt jegyezném meg, hogy a Santana messze nem "ellenpontozása a rockerségnek"... Sőt!