A csomagtér világítás automatán kapcsol nyitáskor, és csak akkor kapcsol le, ha a zár lezár. Tehát pl hosszas ki-be pakolásnál, vagy nagy nyári üldögélésnél nyitva hagyom az ajtót, és kézzel bepatintom a retesz részét, hogy fölöslegesen ne égjen a lámpa benne.
Valahogyan csak meg lehet gyógyítani. Engem is eléggé érdekel a dolog. Azért is kérdeztem régebben, hogy nincs-e fölös műszerfalad, mert élesben az 1 db enyémmel nem nagyon akarok kísérletezni. Jó lenne, ha tényleg csak egy forrasztás lenne, de nem tudom, pontosan mire gondolsz. A fóliára vagy a 2. kép előterében látható beforrasztott lábakra?
első: a csomagtérvilágításom és a hátsóülés fölötti plafonvilágításom rejtélyes módon hol világit hol nem , és ráadásul szinkronban csinálják ezt ! Valakinek 5let ?
A másik: meg kell válnom a dedrámtól szóval eladó egy 1993 as 2.0 i.e dedra, digit műszerfalas, sokminden kicserélve rajta :)
Ha valakit érdekel msn en megtalál csiga kukac sznet pont hu címen
Asszem feladom ezt a digit műszerfal dolgot.. Már van 3 műszerfal de egyiknek sem működik a display része. A képeken látható az érintkezősor, azt kéne szerintem átforrasztani vagy rábízni valami szakemberre.
Neked hogyan romlott el? Nálam most egyszerűen leragadt az a csiga a kocsijával együtt, amin a villanymotor átadja a meghajtást. Sem a motor nem tudta nyitni, sem én. Belülről a kilinccsel és kívülről kulccsal sem ment. Fél óra rángatás után véletlenül kinyílt. Szétszedtem a zárat: takarítás, zsírozás és próba. Kiszerelve persze szépen működött, berakás után 5-6-szor ment, aztán megint leragadt. Na innen már csak némi nyers erővel tudtam kinyitni az ajtót, aminek eredményeként a zárnak annyi lett.
Azért kérdezem, mert eddig nem egy záram vacakolt, de ált. csak a motor nem tudta nyitni-zárni, vagy a kilincs nem emelt ki eléggé és nem nyílt az ajtó. Ilyen se kép, se hang még nem volt.
Voltunk a cimborádnál Érden, elhoztuk az üléseket, (+ kormány, váltógomb is persze, "ingresso nem nyugodott :)) még a héten bedobáljuk a verdába...Komolyan érdekelne még onnan egy-két dolog, még biztosan elszivárgunk arra tavaszig....Még egyszer köszi!!!
GtOtto, jársz még erre? A hétvégén eltöltöttem egy kellemes órácskát a padláson, és megtaláltam a kulcsokat.:)) (azt persze nem találtam meg, ami miatt felmentem:))
Ma megyünk érdre a martini 27 el némi motyoért :)) hatásos volt atakaritás mint kiderült sikerült belönöm az alapjáratot 800 ra tuzáztataás után is zépen visszaáll erre az értékre.)))
Így van, és már le is ütöttem az ajtót. De a haveroddal nem beszéltem, meg tudnád adni a recsegőjének a számát, vagy a hozzászólásét ahol ez fellelhető? Vagy ő a Dedra fun Laci? :)
Van 4db használt téli gumim 15-ös felnire,páronként más-más mintával.Eredetileg saját részre hoztam őket,de végül szereztem jó áron újakat.Ha esetleg valakit érdekelne...Szerintem Győr környékiek előnyben, hetente 2x járok arra.
Állat:-) Köszi a képet. (sóhaj) bár már az enyém állna----->>futna a saját lábán.....
Puszta kíváncsiságból kérdem: esetleg nem lehet(ne) megtekinteni a belinkelt járművet IRL? Mintha valami olyasmi rémlene nekem, hogy a cimbid Érd környékén is elérhető néha....
Üdv! Vaterán láttam a Dedra ajtó hirdetésed, írtam is a párom profiljából. Kérdésem, hogy milyen állapotban van az ajtó, és hogy elektromos tükör, vagy alufelni eladó-e a Dedrából? Illetve mi az ami eladó belőle? Köszi
Ja, a bontós szerint is konstrukciós hiba, akitől a bal hátsó kilincs-szerkezetet vettem, most már a jobb első is vacakol, szerintem csak idő kérdése. De a bal hátul a zárszerkezet sem az igazi, sokszor vagy nem nyílik ki, vagy nem zár le.
Ma volt egy kis szabadidöm takaritgatni szét szedtem az Esp szelepet na ne mondjam.. állatira ganés volt de megscinálltam az alapjárati motornak aszelepét is..
készitettem néhány képet érdekességként...))) hogy letud ez rohaddni hihetetlen.
Az Esp nél a3 csavart bajos ksizedni és visszarakni.. de csak össszejött.))) ami tartja a szelepet tulajdonképpen kitakaritaottam elég jol és mindt az álllat olyan jol mükszik mostmár.. nem kis mennyiségü szar volt benne.. de kivakartam.))). A csövet meg legcélszerübb egy vastagabb bovdennel sikamikállni meghozza ahatását azis.))
Dedra 1.8 16v V.V.T-i hez olajdeknit tudnál - e szerezni és ha igen mennyiért?? egyyik barátomnak kellene SW - re 96 kw os motorhoz. Nagyon sürgösen kellene valami ár!!
Köszike ha tudnál segiteni jo lenne itthon a földön nem lehet ilyet kapni sajnos..
06/30/ 6889289 ez a barátom száma tudsz ezen beszélni vele ha sikerülne .
Családi okokból sürgősen, alkalmi áron eladó Lancia Kappa 20.t.
1999(2002-es MO-i forg hely), 187ezer km.
Megkímélt állapotban.
Alcantra bőr belső, Faberakás, alufelni, Állítható kormány és ülés, digit.klíma, fedélzeti computer, motoros tükrök, stb.
Szakszervízben történt javítások : vezérlés csere, fékrendszer csere, első futómű felújítás, 1 db 100 ezeres javítás van hátra és késsz, de el kell adjuk.
Turbó tökéletes.
Szerintem alkalmi vétel aki imádja ezt az autót.
Ár : 750000
Béni Jocó
30-2790278
benijoco@freemail.hu
Sziasztok! Nekem kellene egy bőr belső, valóban. ( Jó lenne fekete), egyszer láttunk egy piros dedrában, azóta keresek, de nem találok....Ha van valakinek dedrába való, megköszönném, ha írna. Előre is köszönöm.
A cimborámnak 1.8 dedrája van, lecserélné a kárpitokat, üléseket bőrre, ha van tuti kicsi pénzért, érdekelné erősen. Ha van valakinek, írjon! Előre is köszke!
Szelepszárzizegtetös jo estét nektek.. !! Élmény volt az biztos..kicsisoji vasa megy mint az állat.. legközelebb is beülök..!!!..ma kaptam ajánlatot alámpákra képzeljétek.. 14 rugoért mind anégyet.. szerintem az elég baráti..))).. jo teszem hozzá ismike van abontoban..de rákerestem aneten is sokhelyen mondtak olyan árakat majd lefordultam aszékröll.. (( némelyik bontos nem tudom hol él ilyen 10000. res darabárakkal.. .. Bolondok. ezek... én meg hülye azért nem vagyok.!!!
Mindenkinek!!! Ma találkoztunk Kecskeméten dedra és ingresso2.0 cartárssal. Ismét kiderült,hogy mi Lancia-sok milyen jó fejek vagyunk! Remélem még megismerek innen pár embert,mert jó volt megosztani a tapasztalatokat. és az élmény...... :-))) Lancia Forever!!!
Ma Piliscsaba irányából haladtam bent Pest külső részén,amikor rámvillantott egy sötét syinű Thesys.Jó érzés volt.Utoljára a motoros éveimben történt velem ilyen.Ha innen volt valaki,akkor utólag is CSÁ!
Vettem másik ventillátormotor ellenállást, 2 percig működött jól, aztán tönkremene. Valami nooormális villamos szakértőt ismer vki, aki esetleg már látott Dedra digitklímát?
Hogy Thesisben tudós-e azt nem tudom, de sok Dedra, Delta, Kappa, Thema jár nála rendszeresen, csak Pest másik végén van az M3 mellett a Mátyás utcában. Kádár Bence, 06-30/2423731.
Kérdezd meg. Sok kütyüje is van (már), elektromosságot nem vállal, minden másban nekem nincs panaszom, sőt elégedett vagyok vele. Apjával együtt csinálja. Egy telefont megér(het)
banális kérdésem volna: nem tudtok egy megbízható Lancia Thesis szerelőt Budapesten? (lehetőleg XI-XII ker, de lehet bárhol). Nagyobb baja nincs a kocsinak de olasz lévén igényli a folyamatos "lelki támaszt", mindenképp kellene egy "körzeti orvos" aki ért hozzá, van számítógépe és nem márkaszervíz horror áron áll hozzá. Akihez eddig vittem sajnos visszaadta az ipart.
Ha van, akkor keresd meg a VAE szelepet. Ez onnan ismerhető fel, hogy a levegőbeömlő csőn a pillangó szelep előtt egy leágazáson elmegy a levegő, belemegy egy kütyübe, majd visszamegy a pillangó szelep mögé.
A kopogással nekem is volt esetem.Nem tudom az Y-okon van-e a két lengéscsillapitót összekötő stabilizátor rúd (vagy mi a rák a neve).Ha igen akkor szabaditsd el az összekötő rudaktól és próbáld oldal irányba megrángatni.Ha mozog vagy lötyög,akkó a gumi ágyak(vagy mi) vannak kikopva.2 hetet vártam rájuk,de nem kaptam meg őket.Aztán mérgemben kiszedtem mind a 2-t,a vágott oldalukból még kb 2 mm-t kivágtam,alul-felül bicajbelsőből ragasztottam olyan széles darabokat,mint az eredeti és visszaraktam.
Ne röhögjetek,igy volt.Azóta is tökéletesen működik.Persze vissza szerelés előtt érdemes kicsit megzsirozni.
Bocs a sok "szakkifejezésért",de nem vagyok autószerelő.Azért remélem ki tudtok valamit bogarászni a szövegből.
-Hideginditás után elég szarul jár,ingadozik az alapjárat és gázadásra befullad.
Ezt addig csinálja amig nem melegszik fel egy kicsit ,rettenetesen szarul megy,alig veszi fel a fordulatot.Aztán bemelegszik jó,de az alapjárat továbbra is alacsony marad.
-Én az automata szivatóra gyanakszom,hidegen nem elég dús a keverék.
-Az alapjáratot computerrel lehet megnézni?ill.hogy lehet beállitani?
Van vmi futómű problémája is,már mindent kicseréltettem,(összes gömbfej és szilent)de még mindig rettenetesen kopog.
-Talán toronycsapágy és szilent lehet még a ludas?
A légzsákok rendben vannak,eddig nem is jelzett.Most kezdte,hogy kerestem az okát,hogy miért nem működnek a hátsó ablakaim.Minden biztositék OK!Lehet,hogy érintkezési hiba?
Tegnap kicseréltem a benzin nyomás szabályzót, és egyelőre úgy tűnik, hogy a hidegen való rángatás megszűnt! De nem kiabálnám el. a Régi kicsit szivárgott is néha-néha. Arra gondoltam, hogy túl sok benzint kapott a motor, és attól rángatott, fulladozott. Egyébként elég nehéz volt kiszedni a látszat ellenére.. Másik: ha szíjcserekor görgőket is cserélünk, 3 csapággyal kell számolni! Ennek is lassan eljön az ideje.
Na ez szomorú hir.Épp a múlt 7en nézegettem a Thesys-eket a neten és eldöntöttem,ha legközelebb kocsivásárlásra adom a fejem az tuti,hogy Thesys lesz.Tetszenek ezek a rettentő nagy gépek.A németekért én se lőném át a térdem,nem nagyon vonzanak.Annyit kifosott belőlük a gyár és annyira éltetik őket,hogy azért útáltam meg.Minden utcában van 30 golf,meg 150 bmw (tudatosan irtam kis betűvel).Ezek se hinném,hogy sokkal jobbak lennének,mint bármilyen más tipus.Szerintem a legtöbb a tulajokon múlik.Egy ilyen csoda-germánt is ugyanúgy tönkre lehet tenni.
A hír nekem is fáj, de sajnos azt is be kell látni, hogy ha a Lancia vette volna a fáradságot és csinált volna kupét, meg kombit belőle (főleg), akkor lehet, hogy évi 3000-elkevesebb sedan megy el, de évi 10-15 ezerrel több lehetett volna az eladásuk. Nem beszélve egy integrale verzióról ami plusz évi 1-2000 db-ot biztos jelentett volna. Ez van... szomorú
Ráadásul a Thesis padlólemezére kellett volna fejleszteni a Phedra jellegű egyterűt, az meg még plusz évi 30000 db-ot jelenthetett volna. Ráadásul akkor az egyterűben is lenne bőven hely.
Nem véletlen ezügyben pl a Renault hozzállása. Csak meg kell nézni, hogy a Mégane-t meg a Lagunát hányféleképp fazonírozzák, és mimindent kihoznak belőle, eszement mennyiségben. Nem a kasztni kifejlesztése, meg az üvegek legyártása a drága és ezt mindannyian tudjuk. Ford dettó. Csak épp a Lancia nagy előnye lett volna a luxus többlet és a név. Ezt nem felismerni halmozott marketing hiba.
Egyébként ugyanebbe fog belebukni (amyagilag) a három germán gyár nagyhajóinak sora. Amíg nem értik meg, hogy tekintélyes piac lenne pl. 7-es kombira, 2-2,5 L-es dízellel, ami nagyon 160-nál ugyse akar gyorsabban menni, de "nyújt egy vállalt luxust, és elvihető benne a kutya meg a golfeszköz együtt a feleséggel", addig ezek méregdrágák maradnak, és így is csak mínuszt fogank termelni.
Az a süket szöveg, hogy ami kombi, az már nem presztízs, egyszerűen marhaság. Majd rájönnek egyszer... talán...
Kicsit azért is sajnálom, mert én pl, nem vagyok ős Lancia buzi. Nekem így hozta az élet, hogy Dedrám lett. Nagyon megszerettem, sokat kaptam tőle, de sokat is tanultam belőle.
Ha lenne elég pénzem ezekből a kifutó darabokból azért vennék egyet
Különösen azért fáj ez nekem, mert ez nemcsak egy gyönyörű autóval való szegényedését jelenti az autós világnak, hanem az általam rühellt germán trió, az Audi-BMW-Merci európai erősödését is magával hozhatja... Megannyi sivár, sokszor ronda nagy bálna... pfuj!
Remélem van itt köztetek valaki,aki villamosság téren otthon van.Mióta megvan a Lybrám,nem működnek a hátsó ablakok.Ma kicsit belemásztam,hátha életre tudom kelteni.
A hátsó kapcsolóknál még van mérhető feszültség,de onnan a motorokig már nem jut el.A biztositékok rendben,a blokkoló kapcsoló is működik.A motorok is lepróbálva.Gondolom van valami relé külön a hátsókra.Azt persze nem tudom merre lehet.Ha valaki tudna segiteni,örülnék.Igaz,attól a kocsi működik,de azért a kis ördög nem hagy nyugodni.(a nyüves)
Hideg inditáskor a Lybrán alapjáraton valamelyik szij feszitő vagy vezető görgője hangos csikorgással jelzi,hogy ő is ott van ám!Aztán ahogy melegszik a motor,lassan abbahagyja.Később már csak alig hallhatóan szól 800-1200 fordulat közötti tartományban.A szijak újak,meg a körülötte levő sok vicik-vacakból is lecseréltem azokat,amelyek gyanusak voltak(mondjuk a vizpumpát nem,remélem nem az izgult be).Tudom,hogy szokás komplett szettet cserélni,de ez valahogy az "új kor" divatja.Azelőtt nem volt ilyen szett-es világ lecserélték amit kellett,oszt jóvan.Működtek a gépek. Itt van pár lanciás szaGértő. :-) Valakinek valami 5lete?
Maklar hello nincs véletlen azokbol az alkatrészekböl amik neked vannak olyan amit én keresek a 27880 as hozzászolásomban elado??. megköszönném ha megnéznéd!!))
Kiscsisoji.. ráizgatom szerelömet hogy jolenn ehétvégére összeraknia.. végül is keresztapám.. csak megcsinállja már..aztán összehozhatunk valamit. én meg pont de melozom faszom((. most olvasom.. mit a Dedra is irt....na mindengy számodat elmentem itt meg az enyém.70/3858171 .. csao.
Elvileg meg gyakorlatilag is.. kedeen este kell vinnem , averdát szerlöhöz hogy megcsinálljon rajta mindent amit kell szretném ha elkészülne hétvégére nagyon .. csajszikámért is menni kellene mindenképpen de ha megfel neked átmehetek énis ugyis kiakarom probállni melyen lessz . meg aztán terveztem bele egy saját kütyüt arra is kiváncsi leszek. aszivooldal felöl.és holnap is felnézek majd. meg most már sürübben.. megbeszélhetnénk azt atalit.. beülhatnénk valahova nállatok.. vagy ha már ugyis.. szereveznénk ilyet a "dedra" kollégát is vegyük bele.. szerintem. ..
A nyáron egyszer vártalak az sztk-nál,de nem jöttél. Bánhatod. :-) A Punto-s ismerőseimet jól megautóztattam a kiskörúton. Akkor még jó idő volt,jó volt a tapadás!!! Valamikor összehozhatjuk a találkát,én rugalmas vagyok időpont szempontjából. ;-)
Jövö héten cseréltetek két hátso lengéscsillapitot (vettem két zsir uj magnet5ti marellit gázosokat 15 ért itt van jo cimbim kecson.))meg megnézetek majd egy szilentet elöl...aztán. Kicsi párocskám is ott melozik és hát.. alkalomadtán .. megnézném a vasad..)).vagyunk itt még vagy 4 en derdrások..kecsorol.)) csao.
Sziasztok!! .. dedrához kefresnék hátso fényszorokat. az ujfajta az acsikszerü.amiben már nincs sárga az indexnél....egy telljes jobb- bal. + csomagtértetöre a másik kettö érdekelne.. ha valki tudna segitsen.. köszike.. !! nem baj ha használt is csak ne legyen törött valami reális áron.. .
Nekem is ami eddig elektronika tönkrement: el. tükör (made in holland), ablaktörlő motor (Bosch), digit műszerfal (Borg) Nem tom milyen márka de szerintem nem olasz:) Nincs véletlenül jobb első gyári indexetek Dedrához? utángyártott egy kalap szar, mindig ki akar esni. Már vittem tőletek pár cuccot:)
én is cseréltem de miután beindítottam a verdát (1.9 jtd kombi) a computer valami kódot kért és elkezdett 10 percről visszaszámlálni. mi ez? kösz előre is ha tudsz segíteni!
Kipucoltam az alapjárati motort!!! Tiszta dzsuva volt...... Visszaállítottam az anyát is,és rendbe jött minden :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Köszöntem a segítséget!!!
dedra! Kiskunfélegyházi vagyok,de a minitali érdekelne,csak ne sopronban legyen ;-)
Mai nap kicseréltem az akksimat - meghalt a Varta akksim rpke másfél év alatt. Elvben két év gari van rá, de mivel kényszerhelyzetben kelett vennem, és emiatt nagyáruházban vettem, így a garanciám 1 év után lejárt... :-(
Mindegy..., megvettem bele a plafont, már ami ami a külméreteket illeti - ez egy 80 Ah-s akksi, zselés, remélem jó lesz és beválik erre van két év garim.
Az egészben a vicces az volt, hogy az eladó meslt egy-két tapasztalatot a Varta termékekről. Zárószóként csak annyit mondott, hogy "...nem tudom, tudja-e, de a Varta 2008-ben becsődölt - Hála az Égnek..."
Megjegyzendő, hogy a fényképezőgépem Varta akksijai is kritikán aluliak.
íkéne kersned egy leírást, hogy üzemszerűen a pillangó potin hány mV-nak, meg hány ohmnak kéne lennie, és ezzel sezmben neked mennyi van.
Vgső megoldás nekem is ezt jelentette.
A VAE pucolás nem volt haszontalan, de a végső megoldást ez adta, Bencének ráment egy adag ideje, míg a szakirodalom, meg a multiméter segítségével ezt élesre hangolta - azóta pöpec
A nyáron pucoltam. :-( Akkor nyilván kiveszem megint..... Fals levegő nincs,mert ha lehúzom róla a sarut,akkor leáll. Köszönöm szépen a segedelmet. Lancia Forever!!!
Alapjárati léptetőmotort pucold ki. Az alján lévő anya pontos 'helyét' jól jegyezd meg. Pucolás után ugyanoda állítsd vissza. Pontosan oda. Vigyázz ,mert nagyon el lehet vele Qrni :-) az alapjáratot. Az persze default, hogy nincs fals levegő, ugye?
Továbbra is ingadozik az alapjáratom,főleg hidegen. 50 fok környékén beáll az alapjárat. Valami ötlet??? Mit cseréljek ki?(az autón kívül ugyebár... mert azt azééé nem kéne)
megoldódott a kézifék probléma gigabursch tanácsa segített de nem véglegesen nem a lengyeles megoldás hanem az előbbi. de így is még fogott, de már nem annyira a bal oldali, beálltam egy mosóba és meleg vízzel kiolvasztottam jól megrángattam még a kézifék kart és rendbe jött ebből tanultam télen elfelejtem a kézi féket most lesz egy hét múlva hogy 3 éve lancsa tulajdonos vagyok de még ilyet nem csinált na mindegy tanultam és most már nem piszkálom a kéziféket télen
A kézifékem nekem sem műkszik, nem is használom 0 fok alatt...
Egyébként nem a bowden van befagyva nálam, hanem az a menetes csiga amit húz, és nekifeszítí a betétet a tárcsának.
Aláfekve egy kalapácsal szépen visszalehet kocogtani alapállapotába, aztán ne piszkáljátok a kéziféket.:)
Jól jártam én is az öníndítóm feladta a harcot tegnap, így az új év kocsi nélkül kezdődik. Holnap szétszedem, meglátom mit tudok hozzá szerezni, maximum majd csak 5-e után kocsizom újra.
Tavaly óta én sem használom a kéziféket télen. Nekem is állandóan befagy 0fok alatt. Bence próbálkozott vele, de nem sikerült szóra bírnia. Meg kell barátkozni vele és kész. :) Mellesleg január első heteiben viszem Bencéhez a vasat. Hűtővíztartály csere(a tömítésnél szétment kicsit), termosztát(60fok fölé nem melegszik a motor), kuplung kiemelő csapágy(olyan süvítő hangja van, h már menet közben is elnémítja a rádiót), hátsó fékek szinte semmit nem fognak(vadi új betétek, felszabályozott tárcsák ellenére sem), néha meg-meg torpan a gépsárkány(állítólag valami rotort kell megnézni...?) és az amúgy is 2000km múlva esedékes olaj, olajszűrő csere.
Bocsi, hogy mostanában nem nagyon írkálok, de elég sűrűk a napjaim.
Kellemes ünnepeket minden olasz és minden leendő olasz autótulajdonosnak! ;) B.U.É.K.
Höhh, ismerős jelenség..., a minap velem is előfordult :-(
Nyomtan néhány rükferc-egyes előrét - hogy megrázogassa, megtaposgattam/pumpálgattam a féket többször, és a kézifékkart többször megmozgattam, elég hamar kiengedett.
Mondjuk én szoktam hagyni a gépet egy kicsit melegedni (ugye a kézifékbovden részben ott megy el a kipuffogó mellett) de elmesélem azt amit Lengyelországban láttam anno 1987-ben. (kicsit vicces - de elmondom).
Nos ott a szakik akkor még a dízelolajnak alágyújtottak, hogy a dermedésből fölolvadjon, de a legsúlyosabb látvány az az volt, hogyha nem volt tele a csomagtartójuk, akkor volt egy flexibilis fémcső, amivel a kipuffogógázt aláhajtották a kocsi aljának, és ezzel langyították ki a fékrendszert, meg az üzemanyagtartály környezetét...
Ezt üzemszerűen láttam.
A megoldás az az, persze, hogy véletlenül sem húzzuk be a kéziféket és nyáron a bovdent kifűzzük a bovdenházból és jól bezsírozzuk...
sziasztok srácok kérem valaki adjon tippet előbb akartam a verdával elmenni és a kézifék befagyott ilyenkor mi a tehendő ? mentem is a kocsival olyan 4 km-t de nem oldott ki mire feladtam a lemezfelni tűz forró volt és most ezzel rontottam a kocsin? vagy semmi vész kérlek írjatok köszi
Valami nem túl idős olasz kombit keresnék, ezért jött a képbe a Lybra Wagon. Tetszik a forma, állítólag a FIAT konszern is sokat fejlődött minőség tekintetében (a családban már vna két kisebb Fiat), ezért e választás. Sajnos nincs még tapasztalatom a típussal -- főként a tartósságával és fenntartásával kapcsolatban. Mivel a hirdetésekben szereplő futásteljesítményeken csak nevetni tudok (120-150e km egy 10 éves kocsiban?!), jó lenne tudni, mire kell odafigyelni vásárláskor. Illetve benzines vagy dízel "a nyerő"? Műszakilag mennyire épül a Fiat Marea-ra?
Tippeiteket várom ide, vagy a nem túl aktív topikba: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9029731
Hali. Pár ismerős használt régebben dayton téligumit, sikerült lekoptatniuk. Evvel azt akarom mondani,hogy 2-3 szezon alatt elmentek 60-70e km-t a 4 gumival. Nekem a Lancián a 195/50r15 barum polarisból az első hónap alatt,amikor megvettem, 2 db lett kukás. A szezon végéig még 1. A 2. téli szezon végére -ezalatt talán egy 10-15 e km-t mentem- a 4 eredetieg vásárolt gumiból már csak 1 maradt, 3at pótolni kellett. Nem a Barum volt rossz, félre ne értsd. Én ugyanúgy közlekedtem vele, mintha nyár lenne. A hó/latyak alatt bizony néha nagyon durva gödrök lapultak az aszfalton. Nem tanácsolom ezért a 195/50r15öt. Az ócska magyar úthálózat hamar kivégzi őket.
185/60r15 vs. 195/50r15 Szűk 2 cm-rel lesz 'magasabb' a keskenyebb gumi. Azt te tudod, hogy 'elfér' - e ez a te konkrét autódon. Elvileg semmi gond nem lehet. Van itt még ajánlat: Abaqua? Automax? Minde1,csak ne sz@r legyewn,amit veszel tőlük.... DAYTON DW510 185/60 R15 84 T (Bridgestone termék - 2008-as gyártás) 9 990.- (akció)
Még valami: miért nem irsz a gumis topikba itt az index-en? Irogat oda egy pár gumihoz értő ember, köztük kereskedők is... LEhet, hogy adnak neked jobb ajánlatot? Próbát szerintem megér....
Békéscsaba szép hely. A lányok is szépek ott. Szóval tényleg szép hely:-)
sajnos békéscsabai vagyok de jól néz ki a gumi, akkor azt mondod hogy a 185/60r15 rámegy a vasra? akkor erre felénk megnézem hogy ezt a gumit merre árulják és itt menyi mégegyszer köszönöm
Te magad tudod legjobban ,hogy a saját lehetőségeid mit engednek meg. Én nem vennék használt gumit, ha nem muszáj. Az életed és az autód épsége múlik azon a 'négytenyérnyi felületen'. Milyen sebességgel közlekedsz? Ha tartós 190 felett, akkor a 'H' sebességindex sem biztos,hogy elég. 'V'-s téli gumi ebben a méretben sem olcsó. Ha a környéketeken sok a gödrös/ócska minőségű út, akkor elég lehet egy 'Q' vagy 'T' index-ű is. Adott esetben valami túltárolt kerékszett is lehet költséghatékony megoldás. Vagy használt de még tűrhető profilmélységű/állapotú garnitúra. Vatera.hu? Ez nem tűnik rossz ajánlatnak <----Esetleg valami ilyesmi? Mielőtt félreértene valaki: nem dolgozom a pásztóy-nál és %-ot sem kapok tőlük. Egyszer vásároltam nála összesen, annak alapján tartom korrekt társaságnak őket.
195/55 vs. 195/50 r15 drágább egy picit vs. olcsóbb valamivel jobban birja a pofonokat vs. kevésbé birja a gödörzést kevésbé direkt kormányzás vs. valamivel pontosabb irányítás km-óra kissé csal vs. km óra nem annyira csal rugózási komfort javul vs. zötyögősebb utazás
195/55 vs. 195/50 r15 drágább egy picitvs. olcsóbb valamivel jobban birja a pofonokat vs.kevésbé birja a gödörzést kevésbé direkt kormányzás vs.valamivel pontosabb irányítás km-óra kissé csalvs. km óra nem annyira csal rugózási komfort javulvs. zötyögősebb utazás
simán elfér. elméletileg. Ha nincsenek összerogyva a rugóid. ha nem 10 mázsa cementtel a csomziban rohangálsz. sok ha..... 195/55 vs. 195/50 r15 drágább egy picit olcsóbb valamivel jobban birja a pofonokat kevésbé birja a gödörzést kevésbé direkt kormányzás valamivel pontosabb irányítás km-óra kissé csal km óra nem annyira csal rugózási komfort javul zötyögősebb utazás
195/55 R14 méretet ismeri/ismerteti (legalábbis az én üzemeltetési leírásomban).
méretválasztáshoz javaslom a TotalCar ezen oldalát, figyelemmel arra, hogy értelmes ember véleményem szerint télen(!) nem tesz fel széles gumikat a kocsijára. Nálunk okosabb és ezzel foglalkozó mérnökök már kiszámolták, hogy mekkora szélességű gumi az, ahol a vizensiklás legkevésbé lép fel. Ép ebből kifolyólag különösen télen, nemigen javasolják a szélesebb gumikat.
srácok a 2.0ie dedrára a 4* 98 ET43, 6 1/2-15 colos acélfelnire milyen gumit vegyek méretben ami passzol és még el is fér és a vas jól viselkedjen a téli időszakba
Nekem lehet, h el kell mégis menjek nemsokára, mert tarthatatlan a helyzet. Van egy 9 hónapos kisbabánk és az ünnepek miatt őt is vinném ide-oda, ha végleg befordul a fűtésem, akkor ahhoz hideg van/lesz hogy fűtés nélkül közlekedjünk. Ha mégis ad hoc elmegyek az Emberhez, akkor veled is elmegyek majd ha gondolod, legalább már tudni fogom hova kell menni.
A párásodáshoz még annyit tennék hozzá kérdésként, hogy mikor volt utoljára cserélve a pollenszűrőd?
Ha régen, vagy te még sose, az járhat azzal a jelenséggel, hogy a rajta felgyűlt "vatta" irgalmatlan mennyiségű nedvességet tud felszívni, és azt a legrosszabb körülmények között kiengedni. Pláne az elmúlt hét özönvízszerű esőit tekinte nem meglepő módon.
Egy ilyen utángyártott pollenszűrő a Dedrába olyan 2000 HUF körül van, nem hinném, hogy a Lybrába sokkal drágább kéne.
Ugyanebbe a kérdéskörbe tartozhat az, hogy van-e esetleg pállatag szagod, venti indításjkor, klíma nélkül? Mert ha van, akkor előfordulhat, hogy csendesen csepeg a fűtőradiátor csapod, ami azt jelenti, hogy ezt a vizet is el kell párolgotatni, és jobb híján befelé az autó irányába.
Ha csendesen, lassan fogy a hűtőfolyadékod, akkor ez előfordulhat.
A fenti tapasztalatok nekem mind megvoltak, képzelheted ezek halmazati problémáit.
Amikor először cseréltem pollenszűrőt, egy iszonyatot termeltem ki a kocsiból.
Giga!Köszi a tippet,ezt fogom próbálgatni.Pár napja jöttem haza Győrből és a határon innen, ahogy bejelezett a 3 foknál, 1 percen belül ködbe borultam.Persze csak az üvegek.Azt se tudtam, mihez kapjak hirtelen.Kellemetlen tud ám lenni úgy 120-nál!Ma is Pestre indultam volna,de inkább kihagyom,nem szeretnék 1 ilyen meglepit abban az őrületben,ami ott megy(már ami a közlekedést illeti).Az ott nem fehér embernek való.
Tudatlan!Nincs mit,remélem mész vele valamire.Azért is irtam le a dolgot,mert sok helyen a személyzet már unja a témát,vagy simán nincs kedve több időt rászánni a keresgélésre és csak tessék-lássék találnak valami "hasonló" szint,ami persze festés után nem biztos,hogy "hasonlit" az eredetihez.Ismerek ilyen helyeket...Aztán persze kimentik magukat : "Hogy az istenbe?Pedig ez az a szin.Lehet,hogy a fényezőember cseszett el valamit."A Lybrát is én magam raktam rendbe,ugyanúgy egy sárvédő hibája volt,de helyre csaptam.Igaz,1 napot kocogtattam,százszor fö-le raktam,mire visszaült a helyére de megérte.Aztán már csak a lámpakerethez kellett picit hozzáalakitani kevés gitt közreműködésével.Most meg már elégedetten feszitek benne(ha éppen nem párásodik rám).
Ha addig már nem nézek be,mindenkinek Szép Karácsonyt kivánok innen felvidékről.
Köszönöm a segítségedet. Elvileg 1 oldszkúl járművet építgetek, lassan már 4 éve- hol a pénz, hol a lelkesedés megy el.... A tavalyelőtti? vontatáskor történt baleset (1000rel nyomom a dudát,integetek a barátomnak, hogy baj van,álljon félre...erre a süketfajd vigyorog rám a tükörből és talajgáz tovább----> zsírúj bremboMaxx féktárcsán 'álltam meg' ---> sárvédő szevasz, reszeltek neki) Ettől az értelmetlen,megelőzhető és totálisan idóta kasznirombolástól jóidőre elment a kedvem a z egész Lanciázástól. Az autóm előtte is egy rom volt, de legalább a bódé tetszetős volt -nekem.
Viszont lassan csak kezdenem kell vele valamit. Az jutott -jobb hijján- SZMbe, hogy próbálok venni egy rozsdamentes, 1ező színű balos sárvédőt, veszek gyári karosszériatömitőt és összecsavarozom én a gépezetet. Persze, kell egy műanyg sárvédőbetét is ,de az nem problema. Dedra sarvedo
Nem egy nagy serules,de szeretnem,ha esztetikus es egyseges kepet mutatna az auto a kulvilag fele.
Nem tudom, hogy Lybrában mi a megoldás, de nálam pl a Dedrában akkor tuti a helyzet, ha (fázásomtól függően 28-29-30 °C-t állítok be, econ módban és LÁBRA terelem a levegőt. Ekkor megy némi levegő az ablakra, de ilyenkor nem párásodik. Ellenben, ha közvetlenül az ablakra küldöm, akkor egy pillanat alatt "tejüvegem" lesz.
Egzakt magyarázatot nem tudok, de érdekes tapasztalat.
Mondjuk amikor özönvízszerű eső van, akkor 6 fok felett, ha megy a klíma nincs gond, de leálláskor ki kell hajtani belőle a párát.
Másik érdekes tapasztalat, hogyha kevésbé fűtöm a levegőt, kevésbé párásodik, de ezt sem tartom logikusnak (sok más kocsiban másképp van - pl. a Nívám), de ne, tudok mást mondani.
Mindenesetre a párátlanító spré ott van, és nem egészen haszontalan (mindig van kontroll ablakom - csomagtartó ablakok), de valahogy úgy érzem, hogy múltkot találtam meg tök véletlenül a tutit.
A szinválasztás trükkös dolog.Ha még megvan a gyári krómszinű matrica a csomagtértető vagy 5. ajtó belső oldalán,akkor ez már fél siker!Olasz kocsiknál ált. ide rejtik.De van,hogy a motorháztető belső oldalán.Fényeztem pár évig,ismerem a stresszt,hogy vajon meg van-e még...Többnyire PPG festékkód.Ha meg is találod,mindenképp hasonlitsd össze a szinskálán azonos szám alatt megadott mintával.Van,hogy egy kód alatt ugyanazon szin 9-10 árnyalata is létezik!Fektesd a szinmintát egy ivelt,vagy éllel ellátott felületre,hogy totál ráfeküdjön.Ezután több szögből is jól sasold meg,hogy beleül-e a minta a gyári szinbe.A metál és a gyöngyház elég szemgúvasztó tud lenni,mert itt az árnylaton kivül a szemcsenagyság és a sűrűség is döntő.Pár szemcsével több az egyik szinűből és már nem is biztos,hogy passzol!Ha lehet,napsütésben keresgélj,igy biztosabb a siker.Hát,...előtte vegyél be egy felest - nyugtató gyanánt :).
Akár 1üt is mehetnénk...megnézem, milyen a fényezésem (gyári)színkódja....balos első sárvédő a legutóbbi vontatás miatt kritikán aluli állapotba került:-(
Lybrások,tanács kéne!Az a legnagyobb gondom,hogy nagyon zavar az ablakok párásodása.Van ez a páramentesitő funkció vagy mi,de valahogy nem az igazi.Úgy veszem észre,ha lassabban menetem a fűtést,talán kicsit lassabban párásodik.De ha a lányom is beül, általában gyorsan.Vagy túl sokat lehelünk,vagy nemtom.Aki megtalálta a megoldást,elárulhatná nekem is.
Lenne egy javaslatom, ha nem bánod. :-) Elhelyezhetnél az oldalon kb. "Hasznos linkek" című részt. Lenne is két linkem, igaz nem magyarul, németül vannak. Aki érti a germán testvérek logikátlan, de legalább kesze-kusza nyelvét annak hasznos lehet. Ott is lakozik néhány fan.
ezer bocs....a késői reagálásért...megvan az vas, hááááááát nem semmi, eddig nem tudtam mi az olasz feeling, illetve mikor erről beszélnek alfa, vagy lancia tulajok mire is gondolnak....ez nagyon vad, Nejemmel már nevet is adtunk neki...szép sötétzöld szine van..ő lett a "méregzsák":) Vannak szépséghibái tavasszal majd rámegyünk erre a témára, motorikusan korrekt, bár néha előfordul hogy 1500-as fordulat alatt kuplungolásnál a fordulat 500 alá esik, néha le is fullad...na jó eddig kétszer történt meg:) Majd megnézzük, a vas egyben van, igaz a belseje önálló életet él, ami zöröghet az zörög...DE....mindenféle sportkipifogó meg tuning nélkül irdatlan jó hangja van, 4500 után meg kezdődik a zene:) 97-es, 1.8 gt. Megvan hozzá minden papirom, német manual, behozatali papír, eredeti német szervízkönyv, meg egy számomra elég érdes füzet ami 1.8HPE-ről szól. Ez az autó most gt, vagy hpe???????
Megfelel, persze :) Esetleg kiveheted, hogy "kapagep1 leírásai" :)
Elég csak simán a "Szerelési leírások gyűjtőoldala", hátha más is kedvet kap némi leíráshoz és akkor lehet vegyíteni. Nem fontos, hogy ki legyen írva a "nevem".
Mindenkinek: Fogok rajtuk még igazítani, nem véglegesek. Akinek van ötlete, azt én is várom.
Van velekinek jo állapotban lévö lancia betáje? Ez most nagyon meg tetszett és szivesen kiprobálnék egyet :)) Vagy csak megnézném hogyhogy is néz az ki élöben!
Még egy okosság a VAE-hez. Nálam, ha lehúztam meleg motornál a VAE stekkert, a szelepen keresztül továbbra is szívott a motor levegőt. Magyarul, a VAE soha nincs zárva, ha félgázzal vagy tökiggázzal megyek sem. Így a folytószelep tekintetében ez mindig fals levegőt jelent. Befolyásolhatja ez a Lambdát, fogyasztást? Szerintem igen, mert a gázpedálálláshoz tartozó poti jel és a beszívott valós légtömeg nem egyezik. Ötlet?
Ez a Lancia Delta 1.6 HF turbo turbolyukcsökkentő szelep. :-) Nagyon kéne,csak nincs sehol.
Egyébként pénteken voltunk Budapesten.(Kiskunfélegyházáról)A pályán közlekedtünk~135-ös átlaggal. A fogyasztásom 10~10,5 literre saccolható.(összkerékkel:-)) ) Bár engem nem nagyon érdekel mennyit ZABÁL,csak érdekességképp leírtam.
Ma leszaladtam a családdal Vácról Pesten át (ott az én szüleim élnek) Szombathelyre anyósékhoz, leadni egy másfél hétre a lányunkat, mivel nagy az utolsó heti horror nálunk.
A pályán olyan ~150 km/h-s sebességgel mentem, bazi jól érezte magát a kis drága. Azért így láthatóan magasabb a fogyasztása a kocsinak (olyan 8-8,2 közé esik saccra a normál 7,0-7,5-e szemben), de hogy aput idézzem: "Az expresszért meg kell fizetni a feláras jegyet". Szerencsére most olcsóbb a felár... :-). Holnap tankolok egyett a kiváncsiság kedvéért.
De néha kell az ilyen élmény is, annyira jól szaladt a gép. Letoltam egy álomszuszék BMW-t, aki láthatóan meglepődött azon, hogy kiparancsolták a belső sávból, viszont volt aki állítom 200-220 körül mehetett. Na ott én menekültem... :-S. Az a tempo nem nekem való
Budapest-(Kelenföld) - Szombathely-(Olad) 2 vasúti pirossal 2 óra 28 perc volt. Közebn volt még egy megállás a bábolnai mekinél, mekk-drájvra. Összes kieső idő olyan 15-18 perc lehetett.
Nincs véletlen valakinek ilyen mágnesszelepje? Esetleg valami ötlet,hogy honnan lehetne beszerezni? Légyszi segítsetek,mert nem lehet kapni! Előre is kösz.
Még egyszer köszi mindent.Látszik otthon vagy a dolgokban.A navit próbáltam,rátüzeltem az Európát egy lemezre,de sajna nem indul.Majd még agyalok rajta.
1-el megint okosabb lettem.A lógó kábel szintén az esőszenzortól fityeg,az anyósülés oldalán,fehér csatlakozóval..A tükör mellett meg van a szélvédőre ragasztva egy olyan áttetsző valami.Legjobban talán a tépőzár apró kampós részéhez tudnám hasonlitani.Lehet,hogy az eredeti tulaj műtött fel rá valami kütyüt?Már eszembe jutott,hogy nem-e radarérzékelő lehetett lánykorában.
Hi! A tranzisztort úgy tudod leellenőrizni, hogy az elektronikára valószínű megy 3 vezeték 2 vastag 1 vékony. ez a vezérlőszál ha a klíma panelon a ventilátor sebességét szabályzó gombot nyomkodod akkor ezen a vezetéken növekvő és csökkenő fesz mérhető, attól függően merre állítod. A motorra menő két vezetéken is változó feszültséget kell mérned. Remélem érthető voltam? GO LANCIA!!!!!!!!!!!!!!
Megint itt vagyok.A Lybrán a kabinban a visszapillantó tükörből lóg egy "tyúkbél".Ha jól tudom van bennük esőszenzor.Hiányzik onnan valami?Ha igen,akkor mi?A tükör szárának az oldalán van valami tartó rész.Gondolom ide paszolna valami izé - ha már ott lóg a csatlakozó...
Más...A három figyelmeztető hang mire jó?Esetleg a gyengébbek kedvéért a fogyó fuel-t jelzi?
Ahogy jönnek elő a dolgok folyamatosan boldogitlak benneteket...ha nem gond.
A tranyó cserét még be is vállalom, de biztonsággal nem merem kijelenteni, hogy meg is találom a panelen. Küldök fotót a panelról meg kapcsrajzot, meg tudod mutatni melyik az?
Ha automata a klímád akkor a motor vezérlő tranzisztorod égett át, ha csavarós a ventilátor motorod akkor az ellenállások égtek el és csak direkt fokozat van.
Nem emlékszem, nincs olyan állás, hogy amíg nyitva az ajtó, végig világítson?
Ha nagyon zavar, keress valami kapcsolást a neten. Vannak utólagos időzített utastér világításokhoz kapcsolások, biztosan bele lehet valahogyan szerelni.
Nekem sajnos hirtelen nincsen ötletem.
Műszerfalhoz még:
A vezetékek leszedéséhez a csatlakozókon levő füleket is fel kell húzni. Simán nem jönnek le. Igazából ez a legroszabb része az egésznek.
De leszedtem a teljes vezérlőpanelt, ergo az áramkört megszakítottam :-S
És mégis keziccsókolom van és megy a venti. A motortérben a bal első toronynál van két bizti, abból a 30A-t lehúzom és akkor abbafejezi.
Ja és a panel tökéletesen működik, van fény, ki-be kapcsolható, tudok hőmérsékletet állítani, sőt ventillátor sebességet is tudok (csak ezt nem hajtja végre) és a befúvási irányokat is tökéletesen vezérli.
A letestelés szóbajöhet, csak ahhoz le kellene bontanom a fél autót és átnézni néhány kábelköteget, garázs hiján...
Amikor még túltöltött a generátor, mentem vele vagy 5 percet, és h csökkentsem a feszt, minden fogyasztót feltoltam. A tükör/ablak fűtés fel-le kapcsolásakor maradt úgy a venti.
köszi! ilyenkor tényleg nem egy leány álom de sajnos muszáj lesz mert pont olyan helyen éget ki az égő hogy elég zavaró. A beltérvilágításhoz semmi ötlet? mert ha kinyitom a hátsó ajtót akkor 10 mp és elalszik de ez csak akkor mikor a hátsó ajtót nyitom ki érdekes az első ajtóknál nem alszik el
Maga az utastéri ventillátor testvezérelt legjobb ismereteim szerint - tehát állandóan feszültéség alatt van gyújtás esetén.
A sebesség nyomkodásával azt szabályozzuk, hogy hány volt feszültség menjen keresztül a villamosmotoron, és ezáltal szabályozza a venti forgásának sebességét.
Laikus a kérdés, de nem lehet, hogy a nyomkodó vezérlés által kapcsolt előtétellenállás sorozat (vagy mi a szösz) valahol áthúz, ergo ellenállás nélkül zuhan át az áram, és emiatt pörög mint az ördög? Zt esetleg ha kéznáél van próbáld meg egy másik vezérlőpanellal, ha igen akkor itt a gond.
Nálam ehhez kapcsolódóan ott a roppant izgalmas bibi, hogy maga a biztosítéktáblán belül lévő NYÁK adta meg magát (minden valószínűség szerint) egy kis szakaszon, mert a biztosítéknál még van áram, de a hátsó drótkijövetnél már nincs, szóval a kettő közt valahol megszakadt (esetleg valamilyen forrasztás). Emiatt betoldottak egy állandó betápot a klíma ventihez a biztosíték tábla sinjéről. Ennek a nagyszerű folyománya az, hogyha úgy állítom le a verdát, hogy nem kapcsolom ki a utastéri ventit, akkor szép lassan lehúzza az áramot. Ez az elmúlt időszakban kétszer megtörtént velem, harmadszorra tudatosan fogom megtenni, biztos ami biztos, leellenőrizendő az ideológiámat.
Csak egy fél ötlet, nem tudom, jól gondolkozom-e. Ha a negatívot kapja a vezérlő panelról, akkor nem lehet, hogy a venti kanóca simán letestel valahol a vezérlő és maga a motor között?
Mióta től sokat töltött a generátor, azóta jött elő ez a gond?
Kormány alsó állásba (talán még a burkolatot is le kell szedni, már régen volt). 2 imbuszt ki kell szedni, amik fogják a díszlécet a műszerfal alatt. Ezután látszik 4 darab nagyobb lemezcsavar egy sorban a díszléc mögött. Azok és a műszerfal felső íve mentén levő kis csavarok tartják. A plexi előlapot tartó kis csavarokat nem kell kiszedni.
A műszerfalra menő csatlakozókat elég nehezen lehet leszedni. Ha a tied spirálos, akkor még az is pluszban ott lehet, ilyet még nem szedtem szét. Fűtött garázs nélkül szerintem ilyenkor nem egy leány álom elvégezni.
Sajnos a ventillátor gondom fentáll, kérek további tippeket, mert a t***öm tele van. Megnéztek a kapcsrajzot is, de abnormális az egész. A poz. tápot a 15-s pontról, ergo gyújtásról kapja biztosítékolt vonalról. A fűtésvezérlés végerősítője meg elvileg negativ tápot kapcsolgat a motorra. Az összes biztit lehúztam, relét megkocogtattam, WD40 stb, deeeeeeeeee ami extra abnormális: leszedtem a teljes klimavez. panelt, kihúztam, elvileg így meg kellett szűnnie a a negatív pólusnak, de ugyanúgy megy a ventillátor. És a maximumon forog. Plíz help!!!!!!!
Másik: volt nekem soxor alapjárat ingadozásom, meg indítás után leállás, meg néha nem megy az autó (nyomom a gázt és csak ordít, morog de nem gyorsul) néha meg jól megy az autó effektusom: láthatatlanul el volt teljes keresztmetszetében szakadva a légtömegmérő mögötti ~10 cm hosszú gumicső és így üzemállapottól függően falslevegőt szívott! Csak érdekességképp írom, ha valakinek ilyen tünete van, célszerű ezeket is megnézni, mielőtt belásná magát az ember az elektromos hibák felderítésébe.
Dedra,most aztán megvigasztaltál!Rákérdezek a motorra.
Rex3!Sajna az enyémnek más a menüje,ez a telefonos modell.Igy már próbáltam,nem jutottam előre.A GPS lemeze meghozta a megoldást,behelyezés után beálltak a helyes adatok.Utána már csak a téli időszámitást kellett utána állitani.
Köszi mindenkinek a segitséget,jó tudni,hogy itt vannak tapasztalt Lanciások.Még van egy-két apróság,ami piszkálja az agyam a gépen,de majd apránként igyekszem megoldani minden kis hibát.Vagyok olyan hülye,hogy nem tudok nyugodni,amig nem 100%-os rajta minden.
Hello,nem vagy béna,nekünk sem ment mindjárt az elsőre.Bár nekünk 1.6-os benzines tipusunk van,de lehet,hogy jó lessz.Megnyomod a SETUP gombot,a képernyőn kijön,hogy time---------english,DATE--------------french stb....A BAND gomb alatt van egy tekerő avval tudsz lépkedni az adatok között.Ha rá mész az eggyik adatra,pl.TIME az fehér szinű lessz,onnan tudod,hogy azon vagy.Rá mész a TIME-ra és a tekerő gombot benyomod.Be fog ugrani az idő.Először az órát utánna a percet tudod beállítani.Ha beállítottad az órát,megnyomod a gombot,evvel nyugtázod,utánna a perc jel fog kifehéredni,ezt ugyan így. Úgyan úgy tudod beálítani a dátumot is.Úgy tudsz kilépni,hogy addig tekered a gombot,amíg egy kis nyilat találsz a képernyő alján,és megnyomod a tekerőgombot.Reméllem segítettem valamellyest.Sok sikert.
ablaktörlés: nálam ez előfördult az előző OFF-os autómon, főleg ilyenkor télen amikor odafagytak a lapátok a szélvédőhöz és nem indultak azonnal bekapcsolást után, aztán megálltak ahol épp kedvük volt, ezt akkor úgy orvosoltam, hogy kikapcsoltam és kézzel visszatoltam oda ahol meg kell hogy álljanak. Mégegyszer, ez nem a Lancián volt, tehát nem biztos, hogy itt is ez a megoldás, de más ötletem nekm nincsen, esetleg majd másnak.
Ne felejtsd el, hogy az áttételezés (pörgősség) erősen beleszól a fogyasztásba.
Márpedig a Delta II-t n/s-em épp arra tervezték, hogy öregurasan közlekedj vele, szóval vsz. erősen rövidebbek az áttételei, mint a Xantiának.
Én ugyanazon okból kifolyóléag hosszabbíttattam meg az 5. fokozatomat a Dedrán. Azóta lényegesen kisebb a fogyasztásom, de ehhez hozzátartzik (kábé ezredszer), hogy országutazok, nem városozok.
Ameúgy a fionom pedálkezelés és váltás hihetetlen dolgokra képes az átlagoshoz, no meg a sportoshoz képest.
Szóval minél többet prörg, annál kevésbé van kihasználva a motor saját nyomatéka sebességtartáshoz, viszont annál inkább gyorsuláshoz - ergó több pörgés, több fogyasztás
sziasztok srácok! valaki le tudná írni a műszerfal leszedésének a menetét? mert van egy 93 beli 2000 ie 8v lancsám és kiéget egy izzó a műszerfalba és ki kellene cserélnem. és még olyan problémám is van a beltér világításnál hogy mikor kinyitom a hátsó ajtót akkor egy olyan 10 másodpercig és és utána kialszik és ez elég bosszantó a sötétbe olyankor becsukom ha tudom és újra kinyitom vagy felkapcsolom hátul és mikor végeztem akkor lekapcsolom de ez így nem jó valami ötlet vagy tanács kellene. meg van olyan is hogy elöl nem alszik el folyamatosan ég de amikor megtekergetem benne az izókat akkor megjavulnak és ajtó becsukásnál szépen elalszanak de mikor tekergetem szikrázik és a biztosítéknak annyi valaki segítsen megfejteni
Hali! Azért sokallom kicsit, mert a Xantiám 97 kW benzin megáll legrosszabb körülmények között is 8-ból. Tartós autópályán 6,8-7 L. És a 180-at ez is simán viszi.
Köszi Atti a biztató szavakat!Már túlon-túl is szeretem a kocsit.Eddig csak jót olvastam róla a tesztekben.Tegnap még 1 dolgot észre vettem,ami zavar: időzitett ablaktörléskor(vagy hogy hivják ezt felétek) a lapátok kifutnak a szélvédő széléig és ott megállnak.Kicsit még új nekem a gép,lehet,hogy nem értek hozzá kellően.Ha van ötlet erre a gondra,akkor szivesen fogadom.
fony72Szia, igen, a fogyasztási adatok nagyon is reálisak, nekm 1,9 jtd SW van és nagyon is elégedett vagyok a fogyasztással. Ne sajnáld bele a drágább dizelt, megéri, én konkrét csak AGIP-nál tankolok Blu diesel-t. Az autót szeretni fogod, mindene megvan ami kell, kényelem, dinamika, esztétika stb stb. Hogy mások mit mondanak az olaszokról azzal ne foglalkozz, legyen meg a saját véleményed és ne engedd, hogy fikázzák az autódat!!! Mert azért ez mégis egy LANCIA !
Azóta volt egy utam a Lybrával.Valahogy volt egy érzésem,hogy be kéne neki tolni a GPS lemezét.Betoltam hát és az óra-dátum gondom is megoldódott.Csak tudnám mi köze a 2 dolognak egymáshoz?Na mindegy,fő,hogy minden OK.
Érdekesnek tartom a fogyasztási értékeket: 5,9 - 7,3.Ez reális szerintetek a 2,4-esnél?Igaz csak 110-ig engedtem fel hosszabb szakaszon,akkor mutatott 6-ot.
Ha megtartja ezt a jó szokását,akkor nagyon fogok neki örülni.Ez az 1. olasz kocsim,előtte voltak Skodák,1 Suzuki meg az utolsó Nissan.Az utóbbi 2-vel nagyon meg voltam elégedve,sosem hagytak cserben.Remélem a "Lancsával" sem járok rosszul.
Van egy '91es Lancia Y10 a családban. Kell valakinek esetleg vmi alkatrész belőle (karosszéria elemek nagy része kivétel,mert ilyen állapotú lemezeket nem szívesen adnánkoda senkinek,esetleg vállalkozó kedvűeknek) ? Januárban lejárnak a papírjai,aztán valószínüleg megy a bontóba. Motor,porlasztó,kipuff,önindító,generátor jók, belső kárpitok egy két kivételtől eltekintve jók.
Sikerült regisztrálnom,ráadásul külföldről!Nemrég vettem 1 2,4-es JTD Lybrát,de valahogy kicsit magas még nekem a beállitási menü.Ha valaki otthon van ez ügyben,legyen szives,irja már meg,hogy kell az időt és a dátumot beállitani.Ez a mobil-funkciós modell(2000-es évjárat),kicsit más a menüje.Az időzóna választáson túl nem tudok pontos beállitást végrehajtani.Én vagyok béna?
A 10. kerület, harmat utcai bontóban van egy 1.8-as 1991-92-es grafit szürke (632) Dedra. Elég baráti áron mérik az alkatrészeket. Már jó pár dolgot hoztam én is, meg láttam, hogy kissé brutál módon más is meglátogatta a kocsit.
Ami még ott van (kb):
-két első lámpa, indexek felejtősek. -Alcantra zöldes ülések, elég használt, de még egyben vannak. -minden karosszéria elem. -gombócos szellőztető rendszer. -biztosíték tábla. -analóg műszerfal. -műanyagok, kárpitok majdnem mind. -ablakmosó-, hűtővíz tartály. -két elektromos első ablak, zárak, kilincsek.
Valószínűleg a kevés levegő miatt használja az ECU, hogy "életben" tartsa a motort. Takarításon kívül nem nagyon igényel szerintem más karbantartást, illetve beállítást. Ha VAE nélkül is elég magas lesz az alapjárat, akkor kevesebbet fogja használni az ECU. Üzem melegen jóval kevésbé nyitja, de nem csak nagy fogyasztónál használja, hanem kisebbnél is vele arányos mértékben egyfolytában korrigál.
Diagnosztikai ketyerével látszik, hogy beállított motornál, zárt állapotban is 15-20 %-nyit nyitva van. Ilyenkor lehúzva a szelepet már nem hallani fordulatszám változást. Nekem alacsony volt az alapjárat és 30-40%-ra mindig nyitva volt, hogy megfelelő legyen.
Alapjárati levegőt a pillangószelepen keresztül kap, amit a fent lévő csavarral tudsz szabályozni.
A VAE két célt szolgál:
1.) Hidegüzemben a szívtató funkció ellátása
2.) Erőteljes elektromos terhelésnél az alapjárat stabilizálásáa (klíma, ventillátorok, stb.)
Alapjárat beállítást csak lehúzott VAE szelep mellett üzemmeleg motornál lehet csinálni.
lehet, hogy elkél egy pillangószelep takarítás, de vigyázz(!), nehogy a pillangószelepet úgy feszítsd meg takarítás közben, hogy az megvetemedjen! Persze lehet, hogy csak egyszerűen totál be van tekerve az alapjárati csavarod, amit az elkoszolódott és nem igazán mozgó VAE miatt csináltak meg anno a Kókány GMK-sok.
Sziasztok Lanciások! Elkelne egy kis szakmai segítség! Röviden. Egy éve van nálam egy Delta II 2,0 16V 102 kW-os. Amikor vettem eléggé el volt hanyagolva. Cseréltem olajokat, szűrőket, szíjakat, gyertyákat kábeleket, Lambda-szondát, termosztátot, VAE-t takarítottam (köszönöm a topicba íróknak). A kezdeti 12-14 L-es fogyasztást le tudtam szorítani 10-11 L-re, 9,5 alá soha nem ment, még nyáron sem, kicsit büdös a kipufogógáz (elégetlen benya, mint a régi Ladákon) . A motor egyébként szépen jár, jó a hangja és erős (szerintem). Ma megint bizergáltam kicsit és azt tapasztaltam meleg motornál, ha lehúzom a VAE csatlakozót a motor alapjárata kb. 100-150-et esik és a szivó oldalon a légszűrő felől levegőt szív, eddig úgy tudtam, hogy a VAE meleg motornál nem működik. A befogom ezt a lyukat a motor leáll. A Delta II-nél leht, hogy ez másként működik? Ha meg mégsem szabadna szívnia, akkor honnan kap a motor alapjárati levegőt? Köszönöm a tippeket előre is! Üdv. Vecek
Nekem ismeretim szerint vol gyári hátsó pótfékem, csak valamikor valamelyik zseni elődöm "megszakértette". De bizonyosságot nyilván csak az egymás melletti összehhasonlítás ad.
Az ajtó maga nem érint - mivel nyilván fényeni is kéne.
Leginkább egy kis idő kéne, hogy Vácról arrafelé csettegjek - félek csak a Szenteste hetében lesz ilyenem... :-)
A hátsó ajtót egy műanyag fogantyúval lehet lehúzni. Megvan.
Az SW Temprámon csak egy zsinórka van.
Van 1db + 5. ajtó, ebben a gyári pótféklámpa van. De itt az üveg ragasztása is másfajta. Ez beszerzési áron 30e volt*. (komplett ajtó) Ennyiért akár vihető is, mert a használatban lévő Dedrán más fajta van...
*a nyáron egy hivatalos bontóban "guberáltuk" a haverral és mivel nem adták egyben oda az SW Dedrát ezért elhoztunk róla jópár cumót. Viszont azóta lett egy egyben lévő Dedra is véve.
Ha egyben elvinnéd a komplett ajtót, akkor az a sok müa bizbaz is jár hozzá:)
Ilyen diszkófényeket múltkor a Nívám produkált... :-)
Ott aztán komoly kihívás lehett a mögöttem jövőnek, hogy megfejtse, hogy merre akarok menni. Ott csak annyi volt, hogy a terepen bezázott a lámpatestem (nem épp egy Dedrának való helyzet volt, a Níva is megküzdött vele), és le kellett húznom a csatlakozót, ki kellett belőle rázni a vizet, azóta jó
Elektronika! Asszem nálam is sikerült az elődömnek jól összekuszálni a kábeldzsungelt! A hátsó lámpáim nagyon érdekesek! Ha simán égnek a hátsó lámpáim, akkor minden jó(nak tűnik). Valójában pislákolnak a ködlámpáim is nagyon halványan. Amint kiég egy körte a műszerfalon azonnal kigyullad a jelzőlámpa ÉS a ködlámpa. Ezutóbbi mondjuk minden tolatásnál világít. A múltkor szétkaptam és kiderült, hogy az összes lámpa vhogy sorba van kötve. Mindegyik pislákol valamelyest, akármelyiket kapcsolom fel. Ez egyenlőre rejtély számomra, de most jól műkszik, így nekem ráér, amíg jobb idő nem lesz.
Köszönöm az ötleteket. Mókás, mert a hétvégén már reagáltam ezekre, de most sehol nem lelem azt a hozzászólásomat! No mindegy. Úgy látszik, hogy a téli időben az elektronika nemszeressen jól működni! Mostanság én is tapasztalok érdekes dolgokat. Nem tudná valaki egészen véletlenül, hogy 94-es Dedránál a benzincsövek (tanktól kocsi alatt a motorhoz három cső) milyen vastagok? Szerencsésen szétrepedt az egyik egy apróbb balesetből kifolyólag (hála az utastér ventinek) és elég kellemetlen, hogy most kb. 30 litert fogyaszt a kicsike! Ideiglenesen szigszalaggal megoldottam, de sürgősen cserére szorul. Csak nemtom a méretét.
SZerintem nézd meg a kábelek állapotát, a hátsó ajtó zsnérjainál, ahol átmennek a kábelek a csomagtér ajtóba. Nekem ott voltak szépen sorban eltörve a kábelek !
Ha nem akkor lehet indulni a próbalámpával, mert akkor már tudod milyen kábelt keresel :D
A vezérlés a kocsi egyik olyan része, amihez nem nyúlok magam (lásd Kappa topikban, valaki megjárta vele). Tavasszal le lett bontva az egész vezérlés egy szerelő által szelepszár szimeringezés miatt. Akkor nem tűnt fel neki a csapágy állapota, csak nekem mire ilyen hangja lett. Az ilyenek miatt lassan kitapasztaltam, hogy kihez kell vinni a kocsit, akihez te is hordod :)
Aki elektromosság terén tapasztaltabb az kérem segítsen.
Adott volt nekem egy utólag bekókányolt távrecsegős riasztós biszbaszom, amit kiszedtem.
Azóta sokminden megjavult, hurrá..., viszont...!
A hátsó ajtóm csak közvetlenül kulcssal nyílik és záródik, nem megy a zárása a központi zár zárással, azaz valamelyik első ajtó zárásával, és nem nyílik a kesztyűtartó felől.
Ismert, hogy a rendszer testvezérelt. A fázis kint van a zárnál, onnan csak a föl, le (föl-le?) zsinór megszakadása okozhat gondot.
Gyanítom, hogy ez az elől lévő zsinórtengerben, vagy a hátsó ülés alatti zsinórkupacban történt. Csakhogy nem tudom, milyen színű vezetéket keressek és, hogy azt pontosan milyen nyomvonalon.
Ebben kérem a segítséget.
Sajnos még mindig tele vagyok az itt-ott ezért-azért levett fázisokkal és testekkel, szóval nem könnyű a helyzet, de nem is reménytelen.
más:
Bence elővette a leírásokat, fojtópotit és még pár másikat beállította az eredeti gyári értékre és mi történt? (hideg-meleg, gyújtás-menet, stb, ohmok, voltok)
Működik üzemszerűen a szívatóm. :-)
A nénikéje vasporos valagát annak a fasznak aki ezt addig tekergette, amíg mindent elbaszott...
Van négy új lengéscsillapítóm. Ólyeeee, nameg műszakim és ZK-m
Ezen felül mutatotot egy érdekes vezérműszíj rendszerhez kapcsolódó csapágyat.
A golyós csapágyban nem volt, csak a koszorú 3/4-e, egyébként nem forgott. Azzal vitte be a srác hozzá a Dedrát, hogy olyan furcsa "huhogós" hangja van a kocsinak, és keressék már meg benne ezt baglyot... :-)
Sziasztok. Izzítás problémám van.A gyújtást ráadom a sárga lámpa visszajelez, majd elalszik, motor indul utána pár másodperc múlva újra elkezd villogni, és utána kialszik. Valaki tudja ilyenkor mi lehet a baj?
Amíg világít a code lámpa kicsi az esély, hogy beinduljon, ugyanis a vezérlés tiltja a befecskendezést, nem is erőltesd, mert csak az önindítót teszed tönkre.
probáld meg leszedni a bal ajtó felőli alsó burkolatot, ott találsz egy sárga dobozt, amibe két csati megy bele egyikbe két saru van és szövetes a burkolata a vezetékeknek ez a kódantenna, a másik soklábú (talán 8) ez a táp + kommunikációs vezeték. Ez utóbbit húzd le 5 percig dugd vissza és próbáld meg hátha megjavul.
Ha nem, akkor 3 dolog lehet a hiba okozója: Kódantenna -kódvezérlő- vezérlőegység.
Hogy a ventillátor csak a legnagyobb fokozaton megy az annak köszönhető, valszeg szétégett az előtétellenállás, ami lassítaná alacsony fordulaton, ezt valahol a jobb lábtérben a motor környékén a légcsatornában találod meg.
Nekem is hideg volt a hűtővízem, amíg nem cseréltem termosztátot.
Mérj töltést, gyanítom valami meghalt a generátorban és kicsit túlteljesít. Nem tesz jót a sok számítógépnek a sok áram.lehet, hoyg már át is égett valami azért forog a ventid.
Hogy magarmrol is írjak, jött a hideg nehez indult, kihagyott egy két henger, de 20e ből meg tudtam oldani a 4 porlasztócsúcs cserét, meg cseréltem izzítógyertyát 1-et, mert tavaly lett 4 cserélve, egyik meg megadta magát, mert kicsit sok olajat hord fel a kartergáz, és pont a 4 henger izzítógyertyájára csöpög és nem szereti.
De a héten beszerzek egy ilyet, és többet nem kap olajat:)
Visszatertem a kűlföldi kiküldiből, ismét elérhető vagyok.
És egyből sürgős segítseget kérek: az állásban teljesen lemerült az akksim, még az óra sem járt. Reggel dobtam bele egy zsír új akksit, pöcre indult. Azonban sosem látott anomáliák: visszajelző fények kialvása feltűnése random módon, a töltés jelző műszer pozitív tartományba kiakadt (15V+) de a legérdekesebb, a fűtés önállósította magát, öntudat6ára ébrest a gép! Nem lehet lekapcsolni a ventillátort, foly. megy és amikor a növekvő töltőfesszel arányosan gyorsabban forog. Kontrollként az összes biztit kihúztam egyenkeént a bal térd bizti panelből, de a venti csak pörög. Le kellett húzzam az akksit!!!!
És szerintem túltölt a generátor, kicsit olyan "szulfát szag volt". Nem akarom felrobbantani az új akksit...
Nyilván nem a mi feladatunk igazságot tenni motorolaj és motorolaj között, de!
Nekem egy 10 ekm ciklus alatt megy le a felső szintről az alsóra az olajszint (ez azért vsz. az is jelenti, hogy nem volt előttem szétgyilkolva a gép - legalábbis remélem), másrészt szerény véleményem szerint abszolút nem hangos a gépem. Tulajdonképp én sem szoktam gyilkolni a gépet, a plafon a tartosan magasabb fordulaton a 4000 rpm. Két és fél év allatt egyszer mentem vele fel 4500 rpm fölé, az 5800 volt, múltkor mikor nagyon kellett gyorsulnom egy besorolásnál. Mit ne mondjak nagy élmény volt kettesben ekkorát gyorsulni... :-)
Nem tudom a 16V és a 8V között mennyire más a kenési rendszer (gondolom teljesen) viszont az is tény, hogy a Castrollal a Nívám is jól viselkedik - ott is alig fogy az olaj, szemben mondjuk pl a BP, Mol, mittudomén olajokkal, ahol volt hogy 4000 km után már után kellett tölteni (ez a BP volt - tragédia).
Lehet, hogy a te géped már kapott korábban hideget-meleget, és az is lehet, hogy sikeresen kifogtál egy megbuherált sorozat olajat.
Hali! Amikor 70 fok fölé megy a víz, beáll az 1000 fordulat, és stabilan tartja. Egyenletesen,szerintem teljesen jól működik a motor. Az eltekergetett dolgokra azért nem gondolok, mert nem nyúlt hozzá senki, és eddig jó volt. Tavaly télen egész könnyen indult.
Ma beszéltem egy "alfa" bontós sráccal, ő valami "hideg levegő tolattyút" emlegetett, hétvégén időpont egyeztetés után átviszem hozzá belenéz a vasba. Elképzelhető, hogy a voltjaim is tekeregnek mert több helyen utólag szigetelőszalagozott , vezetékeim vannak. Szerintem egy villanyos mester minimum egy hétig túlórázna rajta, míg rendbe rakná. Ezzel együtt azért a motor eddig -nálam már ötödik éve- jól működik.
Igazad van. Én sem írkálok feleslegesen, csak ha gondom van, és ha tudok segíteni. Igaz, olyan probléma még nem merült fel amiben én tudtam volna segíteni:)) No de azért olvasgatok, hátha egyszer majd én tudom a tutit, és jól megírom:))
Nekem úgy 12 évvel ezelőtt Castrol RS2000 után gyűrűzni kellett, darabokra törtek a lehúzók 3 hengerben, meg volt egy-két komplresszógyűrű törés is. Azután Castrol olajat tettem a váltóba, váltó elszállt. De az nekem nem volt elég, kormányszervóba is tettem. Kormányszervó sceréjénél végre leesett a tantusz. A Castrol nálam szitokszó. 5 éve Fuchs-al jártam - eddig, mostmár van tapasztalatom a Lukoilal: elcsendesedett a motor és minden rendben, remélem így is marad. 700 forintos olaj.
Az előbbire az az első kérdés, hogyha állsz, akkor föl tud-e menni magasra a hőmérséklet, majd elindulás után hamar visszahűl-e? Ha igen, akkor egyértelműen elment a termosztátod - csere.
a másik macerásabb. Most akkor az utastéri ventillátor a kérdés??
Automata vagy "gombócos" klímád van-e?
Ha mégis a kinti vízhűtú ventillátor első fokozata nem megy, akkor három dolgo állhat fenn alapvetően:
- Nem jó a biztosíték a biztosítéktáblán
- Nem jó a biztosíték a vezérlésben. (ez abiztosíték feletti kárpit alatt van - ott van még pár "titkos" biztosíték, meg a centrálzár vezérlés, meg miegymás
- Szétégett az idők alatt a kétfokozatú kapcsolód a hűtőnél
Ha abeni nem megy, és csak a legmagasabb fokozat megy, akkor vsz. gombócos ventid van, ebben talán Csigabiga 007 topictárs a tudós, met neki olyanja van.
Amikor már bemelegszik, akkor teljesen jól működik? Szépen veszi a fordulatot és jól megy?
Én hónapokig küzdöttem alapjárati bajokkal (fordulatszám leesés kikuplungoláskor...). Mindent átnéztem, cseréltem, takarítottam. Végül egy diagnosztikai műszerrel való beállítás gyógyította meg 90 %-ig a bajaimat. A kiolvasott élőadatokból egyesével beállítottunk mindent és azóta jó a kocsi. Minden el volt tekerve, hasonlóan ahogyan Giga kolléga írta.
Tudom, neked nem pont ilyen a probléma, de ha el vannak tekergetve a dolgok, még hibátlan alkatrészeknél is történhetnek érdekes dolgok. A nehezen indulás mondjuk érdekesebb.
1. Adott egy 1.6-os 94-es Dedra (ami egyébként az enyém :-P). Mennyi ennek az üzemi vízhőmérséklete? Csak mert én keveslem az átlagosan 60 fokot.
2. Tegnap este óta nem megy a hűtő-fűtő ventilátor, viszont a motortérből a vezérműszíj irányából érdekes súrlódás szerű hangokat hallani. Összefüggés van a két jelenség között? (Egyébként nekem csak a legerősebb fokozat működött, a többi rejtélyes oknál fogva nem)
Hát ilyesmi nálam is megvolt azzal, hogy legfeljebb csak egyszer kellett ismét újraindítanom
szóval beröffen, 5-600 rpm, aztán fél perc türelem, felmászik 6-700 rpm-re. utána szolid kicsi gázfröccs sok pici pedál lekdöséssel (leheletnyi lökdösés), és utána fél perc türelem és megy, nem fuldokol.
Most épp Bencénél van, ma műszakizik, meg persz küzd ezzel. Ami tény: Az összes potim ész és értelem nélkül el volt tekerve, szóval ez volt a horror alapja.
Már nem vacakol a korábban emlegetett
Tehát a gond nálam alapvetően a szívató funkcóval volt.
Felmerül bennem a kérdés, hogy a voltjaid rendben vannak-e, mert ha nem, akkor lehet, hogy a millivoltok, meg az ohmok hülyén tekeregenek a vasban, és akkor a vezérlés is ökörködik. Ezt azért érdemes megnézni
Jelzem a generátorom megújult, tlöltési feszültség 14,2 V - ólyeee
topiccsend:
Vagy nincs senkinek se gondja, vagy mindenki épp el van havazva. Ez az utóbbi két évben mindig így volt . miért lenne most máskéop???
Ahogy anno mondtam anyámnak, mikor még messze voltam egyetemen.
Akkor telefonálok, ha hiányoztok, vagy ha gond van - amíg nem telefonálok - nincs gond, úőgyhogy ne izguljatok
Szomorúan látom,hogy ennyire belassult ez a jó kis topik. Remélem, hogy csak a rettenetes nagy elfoglaltság az oka. Én azért leírom a gondomat, hátha benéz még valaki, aki tud segíteni. Nehezen indul hidegben a vas, harmadik, negyedik, ötödik indítózásra beindul, utána pörög 1200 körül kb. 1 percig, majd visszaejti a fordulatot 6-700-ra. Ha felmelegszik 70 fok fölé a motor, akkor már beáll a 900- 1000 körüli alapjárat. Tegnap kicseréltem a kék gombát, a gyertyákat, de ma reggel ugyanezeket a tüneteket produkálta, nem javult semmi. Érdeklődöm, hogy volt-e már valakinek ilyen problémája, illetve van-e valakinek ötlete a hiba javítására? Emlékezteőül: 2000 ie. 8 szelepes a motor.
Szia,kész az autó.Kicserélték az önindítóban a perselyeket és a szénkeféket.Az akumulátor zárlatos volt,ki is cserélték,garanciában,nem csoda,hogy megbolondult a memória.De most estére ,megint kijött egy baj,és nem tudom mitöl van az,hogy az indításgátló nem adja át a jelet,folyamatosan ég a CODE lámpácska,és nem indul el az istennek sem.2-3-szori MAR-ba fordított álls után eltünik magától a CODE-lámpa,és egy pöcre indúl.A jelenség visszatér.Ha tudtok valami megoldást,írjatok,mielőtt lehúznának a szervízben. UI:Egyébként az önindító 4 db. szénkefe,2 persely tisztítási munkadíj 6.oooFt,korrekt ár.
Én is vettem új aksit,de nem sokra rá,ugyan azt elkezdte csinálni,mint a régi,öregebb aksinál.Valószinű,hogy önindító hiba lessz.Az én szerelőm 10.000Ft-ért javítja,max.Az akumulátor csere ,aktuális volt,mert már 6 éves volt,azért hittem,hogy az a baj.Holnap viszem a szerelőhöz,ellenörzésre,ott majd kiderül,hogy igazából mi a baja. HA RÁJÖNNEK... ... ... Ha meg lessz mi a baj,leírom,hátha segítek evvel valamit,másoknak.
Biztos, hogy lemerül az akksid? Én két éve újat vettem, mert azt hittem akksi hiba, hogy hol pörgetett, hol nem, hol meg csak nyöszörgött, meg semmi. Egyszerűen nem értettem és vettem egy új akksit, s azzal is ugyanazt csinálta .... Akkor elmentem egy autóvill. szerelőhöz, hogy megkérdezzem, lehet-e, hogy önindítóhiba, mire mondta lehet, meg kell nézni. Kérdezem mennyi pénz, mire mondja 15 és 70 között, majd kiderül, ha szétszedte. Hát erre inkább szétszedtem én. 3700 volt a kefegarnitúra, nagyon spécin megcsináltam, azóta mint a svájci óra. A régi akksit a napokban néztem, 12volton áll, kicsit meg van ereszkedve, pont tegnap óta kezdtem el finoman töltikézni, hátha tálen kell a segítség - ha már egyszer így jártam és van.
Tapasztalt már valaki olyat, hogy az első féktárcsák szélén egy kb. 10mm.-es sávban elmegy a felület? Rozsdásodik, árkosodik, üvegszerűen kemény inaktív sáv képződik. Nagyon pipa vagyok miatta, sokat küzdöttem vele korábban, azután egy éve vettem új tárcsákat, tettem bele új betétet és most nézem, már ugyanolyan retek a társca, mint előtte volt. Arra gondolok, hogy szar minőségű lehet a betét és elég, elüvegesedik a nagyobb kerületi sebességű külső résznél, mert nem bírja a hőterhelést. Aztán hazavágja ott a tárcsát is. Mi a véleményetek, találkozott már valaki ilyen jelenséggel?
A jelenség hideg motornál történik, ahogy nyomom neki néha rángat, főleg akkor ránt egy nagyot mikor váltásnál elveszem a lábam a gázról. Régebben is ezt csinálta csak közben volt egy motorcserém.. ami maradt a régiből az a gyújtáselektronika, lambda szonda map szenzor, ezért gyanakodtam ezek valamelyikére.. MEg néha mikor állni hagyom egy darabig, és nem hűlt még ki a motor teljesen akkor hosszú indítózásra indul míg hideg motornál és üzemi meleg motornál pöccre.
Szia ,kössz .Elképzelhető amit írtál,mert a villamosági szerelő célzott az önidító hibájára.A kábel csatlakozásokkal kapcsolatban,mindenképp konzultálok vele.Reméllem,csak ennyi okozza a hibát,mivel 8-hónap alatt 5-6-szor fordult elő a nagyon magas alapjárati ingadozás,és mindig nehézkes önindítózás után jött elő a hiba.Aztán 1-2 hónapig minden rendben.De sajnos nem tudok olyan villamosági szerelőt,aki kenyi-vágja,ezt a kategóriát.Bízom benne,hogy marad az önindító,ill. a kábelcsatlakozó. UI:A hibát követően a memória visszaállítja az alapjáratot,és egy ideig megint jó.
A testeléseddel lehet a probléma. A főkábeleket végig kellene nézni csatlakozásokkal együtt akkutól az önindítóig. A magas alapjárat fordulat a memória elvesztésből adódik. Ha a kábelek és a csatlakozások mindenhol rendben akkor az önindító a hibás, bár nem valószínű. GO LANCIA!!!!!!!!!!!!
Sziasztok,van egy kis baj a Lancia Lybra 1.6-os SW autommal.Az autó akumulátor nehezen pörget,viszont új.Harmadik indításra teljesen lemerül,betolás után azonnal elindul,viszont a fordulatszám alapjáraton 2000-4000 között ingadozik.Bizonyos km.-ek után visszaáll,és mintha misem történt volna.Ez csak időközönként jön elő,és nem tudom,hogy mi okozza,de mindig nehézkes önindítozás után jön elő.Ha bárki tud valami megoldást az autó bajára,vagy ha volt valalkinek ilyen baja és sikerült megoldani,az légyszives írja le,kössz előre is.
Sajnos a jelenség megmaradt, szal nem a MAP a hibás. LEhete meg kéne próbálni egy másik lambda szondával vagy gyujtáselektronikával. Más tippem nincs egyelőre..
De, sajnos nekem is ilyen hangja van. Már vagy 4-5 éve, 200 e km-től kb. Akkor a feszítőt nem is érdemes cserélni (úgy értem, hogy a hangon nem javíthat)? A múltkor nem volt cserélve a szíjakkal...
Töltésjelző lámpa sok mindentől villoghat, halványan világíthat, teljes fénnyel világíthat. -Mindenek előtt feszültség ellenőrzés 14,45V max.körül a jó érték 13,7V körül a minimum ezek után jöhet a többi ell. -1. az ékszíj ellenőrzés. -2. az akku csatlakozásai(FÉM TISZTÁRA) -3.a test csatlakozások (FÉM TISZTÁRA) ha ezek után nem javul a helyzet szakember kell szét kell szedni a generátort, kefe csúszógyűrű,dióda, feszültségszabályzó, stb. probléma lehet. A meglévő töltő feszültség alapján lehet megmondani, hogy meddig lehet elmenni vele. Ha nálam jelentkezne a probléma én azonnal javítanám nincs türelmi idő és km.Nekem szerencsém van a szakmám a villamosság. GO LANCIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hi kapagép1! Ez a visító hang a balansztengely csapágyától jön, a feszítőt a lehető leglazábbra kell hagyni így nem visít annyira. Ha hallgatod az autót akkor a feszítőtől jön a hang. A balansztengely csapágya zajos ami a blokkban van cseréje nagyon munkaigényes, majdnem motor ki! Csak nem neked is hangja van? GO LANCIA!!!!
Vivalfával e-mailt váltottunk a Dedra oldalról. Decemberben tud majd foglalkozni, vele mert kiküldetésen van. Addig megpróbálok én is összedobni leírást egy-két szelésről, amire korábban már utaltam.
Nekem is szokott pislogni a töltésjelző és bizony aggaszt. A múltkor a lambdaszondám cseréjekor szóltak nekem, hogy egy picit sok a töltésem, szóval mindenképp meg fogom nézetni. Nekm már néhány hete csinálja és még OK, szóval szerintem azt a kis időt neked is kibírja.
OK, mennire sürgető a probléma. Még 5-600 km országutat kibír, vagy vakrepülés? Mert jövő héten amúgy is menne Bencéhez a műszaki+ZK+egyebek miatt, de akkor az egyebek ezzel is bővül
És ha már szétszeded,akkor dobd ki belőle a csapágyakat is. Fél év múlva nem kell majd megint szétszedni. :-D De mindezek előtt nézd meg az akkumulátorsarukat!!!! Csiszold meg fémtisztára és úgy próbáld ki. Ha ígyis bevillan,akkor lehet szétszedni,mert hosszútávon tönkreteszi a diódákat. Bár előfordulhat az is ,hogy egy dióda ment szét. Ha nekem csinálna ilyet,elvinném villamosságszerelőhöz,hogy mérje ki jók-e a diódák. Lancia Forever!!!
Köszönöm a válaszod. Az a helyzet, hogy akit kérdeztem az csak rosszat mondott a deltákról, persze úgy hogy egyiknek sem volt még ilyen autója. Mindig úgy kezdődött a szöveg hogy a "haveromnak volt egy" és felsorol kismillió f..zságot, de nem nagyon akarom elhinni hogy ez a típus pikk-pakk szétesik, elrohad, és minden létező elektronika elszáll. Minden autónak lehet hibája bármikor szerintem. Ha összejön megnézem, oszt döntök.
A múlt héten szereltem egy 1.6 16 szelepes,96-os évjáratút. Még gyári cuccok voltak rajta. Féltengelycsuklót,meg szervószivattyút kellett cserélni. Az önindító egy kicsit ki volt száradva,kapott egy kis zsíííírt! Fékbetétet is cseréltem rajta,de amit használnak,az kopik. Egyébként a tulaj nagyon meg van vele elégedve. Én is az enyémmel,de ez más tészta... Nekem régi Deltám van. Egyébként vezettem és sztem nagyon kezes autó,mint az Y.
Egy kis segítség kellene...találtam a neten egy 97-es 1.8-as 131 lovas deltát. Irhatnátok pár dolgot, mire kell figyelni vásárláskor, mennyire megbízható ez a típus, milyen hibái lehetnek, elekronika, motor egyebek... Köszönöm a segítségeteket!
Most jártam Nógrádkövesden teljesen más okból. A falun átmenő utat kerszetezi egy patok, ott van egy telep, és vagy 50 db Delta I-es ,meg sok más öregebb Lancia. Szóval akit esetleg érdekel, lehe, hogy sokmindent találhat iss.
Volt itt spéci ralli Delta is, bukócsövekkel, miegymással...
A 95 utániak biztosítéktáblájáról pl. vivalfa topictárs linkelt be képet, ill ugyanígy néz ki a nem is oly rég beleiknekt Delta II biztosítéktábla (legalábbis elölről)
Azt mondta a bontós srác,hogy látatlanba nem tudja ,hogy melyik a 93-asé,de ha valaki belinkel egy képet,az alapján lehet,hogy lesz biztosítéktábla. :-D
Ha valakit esetleg érdekel, ebben a munkahelyínséges világban egy jónak tűnő munka: egész országra frankó adminisztratív munkát ajánlanak itt: http://www.ingatlan-magyarorszag.hu/ - megnéztem, rákérdeztem, semmi átverés ez tényleg frankó, veszíteni nem, csak nyerni lehet rajta. Hivatalos cég, szerződéssel, fizetni semmit nem kell, csak ők adnak pénzt, a meló tényleg nagyon laza és semmi kötelezettség. Szerintem igazán nem nehéz pénzkereset, érdemes annak is megnézni, annak is aki nem is gondolná, ez mindenkinek jó. A lap jobb felső részében van egy "bővebben ... " link, arra klikkeljetek rá!
Kézifékkötelet megoldottam, de azért az is érdekel, 18 éves a Dedrám, 14 éve az enyém és nem szándékozok megválni tőle, azt hiszem soha. Szóval egyezkedhetünk :)
Szia! Látom, ezek Bosch nyergek, nincs véletlenül hozzá munkahengered eladó sorban? Ilyeneket cseréltem le Lucasra de azok a kisebb pofák miatt nem fognak úgy, mint korábban a Bosch. Hiába, nem egy könnyű darab a Dedra a maga majd 1.3 tonnájával :)
Végülis ami fontos az a műszerfalon van ( akksi, kenés), pedig úgy emlékszem a Regatán is volt check panel, és ott ezek is ledek voltak. szerintem attól emnnek tönkre ezek a display-ek, mert a fólia két hosszabbik oldalán ahol vékony kis vezető drótok vannak a , azok egyszerűen elporladnak idővel.. Kicseréltem a Map szenzort, kiváncsi vagyok holnap reggel hogy viselkedik az autó. alapjárat jó viszont hidegen berángat néha. Meg szerintem akkor is eszi meg kenyere javát:-)
Valahogyan meg kellene gyógyítani ezt a típus hibát. Ha majd nem sikerül fóliát szerezni hozzá, valami sufni tuning módszerrel még kellene próbálkozni. Ha jól sejtem, nálunk a Check (engine) lámpát is ez helyettesíti, tehát most gyakorlatilag a hibákról sem látunk visszajelzést :S
Szia dedra. Ismét pakolgattam a műhelyben,mert be kellett állnom javítani és találtam fékbetétet,meg nyerget. Remélem ezek alapján meg fogod tudni csinálni,hogy ne zörögjenek a betétek. Sok sikert. Üdv.: Zoli
Azon gondolkodom, nem lehet-e venni valahol hozzávaló fóliát. Néhol lehet kapni, persze ha valami speci, akkor nehéz lesz. Esetleg a plusz műszerfal fóliáját le tudnád fényképezni? Annak a szétbontásáig még nem jutottam el, csak a műszerfalat szedtem ki.
Mostanság jutottam egy 1990-es Lancia/Autobianchi Y10 Selectronic birtokába. Szívesen venném azok jelentkezését, akik esetleg hasonlót birtokolnak. Bár tisztában vagyok vele, hogy nem vagyunk túl sokan :) szigakukaccitromailponthu, vagy itt a forumon.
nekem van magyar használati útmutató, csak nincsen szkennelve sz.gépen , ha jól tudom UDI 75-nek szkennelve van és el tudja küldeni mailben, hozzá fordulj.
Üdv.
U.I. (jó választás volt, szeretni fogod az autót, nekem 1.9 jtd SW van)
Köszi, ezt a rugós dolgot feltétlenül megnézem. Nem csodálkoznék, ha ott lenne valami bibi. Fékrásegítő rendesen húzott rá, csak azóta zuhant meg a fékhatás, hogy Lucas hátsó nyergek és munkahengerek vannak fent, kisebb felületű pofával.
Szia! Érdekelne egy hűtővíztartály ha van!(évj.: 1995-től, 2.0 16V) Épp ma megyek Eger fele, beugranék érte! Holnap is ott leszek du-ig. Ha megvan még akkor hívj már föl ezen a számon 30-583-1960! Köszi!! Üdv.: Dani
Giga! Már bocsánat, h eddíg húzódott a dolog, már rég megnéztem csak nem jutottam el odáig, h megírjam neked. Szóval nekem nem kattog semmi hátul a hátsó ablakok fel-le húzásakkor.
Köszi, meg fogom nézni. Milyen rugóra gondolsz, amikor azt írod, lehet, hogy gyenge? Egyébként fellépett most egy olyan jelenség is, hogy nagyságrenddel kisebb a fékhatás a Lucas hátsó féknyereg felszerelése után, mint volt korábban a Boch -al. Annyira, hogy szinte megdöbbentően kell taposni a fékpedált. A kocsi nem húz semerre, rendesen le van légtelenítve, csak elment a fékhatás. A Bosch-al normálisan, csekély erővel működött, ezt meg taposni kell, mint állat és gyakorlatilag képtelen vagyok annyira megtaposni, hogy blokkolásra késztessem a kerekeket. Igaz, hogy a Lucas fékpofái cirka 20-25%-al kisebbek, de ez akkor is elég érdekes. Lehet, hogy ez megint csak fékerőszabályozó kérdés is? A kisebb pofákhoz nagyobb fékhatás felé kellene talán szabályozni?
Szia!Egi vagyok ,ha jó bele a dedra tábla akkor nekem van.saját kezűleg építem a verdám ezért bárkinek segítek,ha tudok.Bontásra is van 2000 16v dedra!
Örömmel jelentem, hogy hosszas szerelés árán sikerült elérnem, hogy a digit műszerfal mutassa a megtett kilómétert és az időt! A többi sajna rossz még mindig.. Csak 144 ezer km van a kocsiban! Igaz az ülések és a kormány nem is túl kopottak.
Szevasztok! Én az imént 2003-ig visszaolvasgattam az "alapjárat" keresőszóval, de nem találtam választ az én problémámra. Ezért kérdezem tőletek, volt-e valakinek hasonló gondja, és mi volt a megoldás. Elárulom a tüneteket. Az alapjáratom egyenesen arányos a vízhőmérséklettel. Minél melegebb a víz, annál többet pörög a motor:) Hidegen csak 8-900 körül forog, 70 fokos víznél 1000 körül, és 95 fokos víznél, amikor már megy a venti is, (dugóban) már 1300-1400 körül. Ahogy vissza hül a motor, úgy csökken az alapjárat is. A tisztán látás érdekében elmondom, hogy a termosztátom nyitott állapotban meghalt, a gyújtáselosztóm pedig átereszti az olajat ( már a fedél alól csöpög). Ezek holnap ki lesznek cserélve. Remélhetem-e hogy e két dolog cseréje után helyre áll az alapjáratom is, vagy máshol kell keresni a probléma okát? Esetleg kék gomba vagy ilyesmi??
A fékfolyadékot nézd meg,nem-e elgázosodott,meg egy alapos légtelenítés sem ártana neki,esetleg fékfolyadékcsere. Így látatlanba ennyi. Lancia forever!!!
Van egy Dedrám, 2 literes t.diesel, az a gondom vele, hogy állandóan fog a hétsó fék. Új a főfékhenger, kicserélve a gumicsövek, többször karmantyúzva a hátsó munkahengerek, akkor is. Új, másik tipusú (Bosch helyett most Lucas) hátsó féknyergek, már kézifékkötél is kiiktatva, akkor is.... Szereztem kínomban egy fékerőszabályozót, meg tervezem, hogy a bontott hátsó nyergeket, melyeket két napja tettem fel, szintén lekapom és megkarmanytyúzom, de egyre gyanúsabb az eddig mindannyiszor békén hagyott hátsó fékerőszabályozó. Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata, ismerete? Okozhat ilyen jelenséget fékerőszabályozó? Már nem tudom, mit kellene még csinálni vele :(
Az autótokban néztétek már a lambda szondát, hogy jól működik-e? A szerviz leírásban 100000km-ént cserét javasol. Én most tettem be újat, a fogyasztásom lejjebb ment az alapjáratom nagyon jó. Egy rendes ellenőrzést megérne aki alapjárat problémával küzd. GO LANCIA!!!
Nekem akkor csinál ilyet a dedrám ,ha gázelemzővel figyelve a lehető legjobb értékre állítjuk az autót az ecun lévő trimmer potval ! Ezt egy kicsit visszatekerve (hogy rontson a co-n ) már szépen beáll az alapjárat és nem ingadozik !
A diaggal nem valószínű hogy gond van, mert nap mint nap használjuk szervizeléshez :)
Egyébként ez az: http://www.ntxtools.com/network-tool-warehouse/LAU-X431.html
Akkor milyen tipped van? Menet közben semmi gond, alapjárat viszont elkezd fulladozni, leáll, meg nagyott torban gázadásra alapjáratról (néha olyankor is leáll). Ha már ~1500 felett van akkor semmi gond, veszi a gázt is. Alapjárat állító dolgozik, amikor leáll próbál is ráállítani, de nem sikerül neki megakadályozni hogy leálljon.
Egyébként most ahogy tovább nézegettem, olyat is csinál hogyha nagyobb gázt adok akkor a diagnosztikát kilépteti a programból, azaz megszakad a kapcsolat az ECU-val.
Azt feltétlen nézd meg, hogy bekókányoltak-e a villamsorendszerbe. Ha igen, akkor menj a következőre. Mert amíg a többi az legfeljebb cserés, a villamos rész szívás. Sajnos ezt jól megtapasztaltam.
Az autó szerelhetőségére a válasz az, hogy nem rosszabb mint a német és a francia. Amik fogynak az autóban a kapaszkodó a tetőn, az ajtózárak (nekem jh. kellett). Ha az autót meghallgatod vétel előtt hallgasd a vezérlés felől jövő zajokat,a balansztengely csapágyazása szokott visító hangot adni. Úgy hallottam soknak problémája, de nem okoz semmi gondot.Ezek az én tapasztalataim bár lehetnek másnak is hasonló vagy más tapasztalata. GO LANCIA!!!
A biztosítéktábla így lborítva szépen néz ki, de van egy kis hiba van vele innen nézve. A két sárga relé mellett jobb oldalon van egy átkötés ami nem biztos, hogy jót tesz az elektromos rendszernek. A hibaleírásod alapján lehet a biztosítéktábla mögött a hiba, ami már sajnos elektromos szakembert kíván. Ha nem bírsz vele írj, ha közel vagyunk egymáshoz akkor segítek. GO LANCIA!!!
Elsőre szépnek néz ki, de kevés fotó itt is sokat sejtethet.
Úgy tudom a 8V-s motorok még nem tudják az EUR 3-at. Bár 500 EUR az éppenséggel elég barátságos ár. Legcélszerűbb esetleg az NKH-t e-mailben megkérdezned, hogy hol van ilyen kérdésben átfogó táblázat.
Esetleges a netes autósújságokat. Általában szoktak segíteni.
A fedélzeti computer valóban volt egy kis részén a kocsiknak (analóg műszerfalhoz is), de szerintem tök fölösleges, és csak egy gonddal több ebben a korosztályban.
Az sw az nem sportwagon, hanem station wagon - nem lehet, hogy félreinformáltak valahol? :-), az egészben a legaranyosabb maga az, hogy a pontos gékocsi behatárolással és típus megnevezéssel a Közlekdési Hatóság egy igen érdekes közig. határozatot hozott nálam, és ehhez képest egy nehezn összeegyeztethető forgalmit - de ezáért fájjon az ő fejük.
Váci illetőségű vagyok, ritkán előfordulok Pesten is kocsival, de hacsak lehet, oda semmiféle gépsárkánnyal be nem teszem a lábamat a tömegközlekedést kivéve. Ugyanakkor kigurulhatsz hozzám.
Személy szerint elégedett vagyok vele, a Kókány GMK szívatásait nem ide sorolom, az nem a kocsi hibája. Sok kellemes és meglepő élményt okozott, ugyanakkor van néhány idiótaság is benne, de legyünk őszinték - miben nincs?...
Családi célra kifejezetten hasznosabb mint a berlina.
1:1-ben ugyanez a biztosíték tábla van a '96 utáni Dedrákon is. A jobb felső kék doboz az index relé.
Hülye kérdés így elsőre, de van vonóhorgod? Ugyanis ahhoz erősebb relé kell, és ha használták úgy, akkor lehet, hogy elektromos értelemben véve megerőltet(het)ték a relédet és emiatt van gixi.
De inkább az össze-vissza gányolt vezetékek okozhatnak gondot.
Viszont!
Ha van bármilyem de főleg elektromos leírásod, küldd már el nekem e-melben. címem publikus. Bármilyen nyelven jó...
Ugyanis lehet, hogy az a pár pici különbség kéne nekem a korábbi elektromos leíráshoz képest a Derámban, és gyanítom, hogy nagyon nem vitték túlzásba az áttervezést, legfeljebb a kábelek hosszát igazították az autóhoz...
Nekem pl olyan zseniálisan volt bekötve, hogy időnként a relé ketyegett. Nem indexelt, nem csinált semmi kívülről látható doloft, de néha rájött és ketyegett. Amikor a sok-sok kábelt kszedtem, meg lezártam zsinórokat, ez hogy-hogynem megszűnt.
Azért is javasolt, ha fotózol, mert ha valamit mégis rehabilitálni kell, akkor ez nagy segítség lehet.
Amkor olyan kütyü van a kulcscsomódon, ami távolról zárja a központi zárat és beriaszt.
Távriasztó... :-)
Remélem így már érthetőbb voltam.
Egyébként ezt csak azért írtam mert nekem utólag bekókányolt volt, s bár ilyen tünete (épp) nem volt, de nagyon elegem lett belőle, hogy megeszi a voltjaimat szép csendesen, stb...
Szóval, ha ilyenede van, akkor szép türelmes együttléted lesz vel. Könnyen lehet, hogy valamelyik forrasztása nincs renben, és össztestel.
Ha gyári van, akkor ez a szitu vsz. nem áll fenn, és másban kell keresni a hibát.
Esetleg az index relében.
Gyanítom hasonló a biztosítékráblája, mint a Dedrának. Esetleg hallgasd meg, hogy melyik relé kattog indexeléskor, és próbáld ki annak egy ugyanolyanra való cseréjét.
Fényképezd le a biztosítéktáblát, és tedd fel ide nekünk. Akkor ki is okosabbak leszünk, hogy hol kéne esetleg birizgálni...
Ha "távrecsegős" vagy, és utólagos beépítés, akkor bármi... Ebben az esetben a Kókány GMK miatt tényleg bármi lehet. A másik, hogy kontakt spré mindig kegyen a kocsidban!!!
Szevasz! Hasonló problémám egyszer nekem is volt. Én többször megnyomkodtam a vészvillogó kapcsolóját, és rendbe jött:)) Ennek kb. 2 éve, azóta is jól működik. Ha ez nem válik be, várj még. A többiek biztos tudnak okosabbat mondani.
Megválaszolta előttem már más, de annyit hozzáfűznék, hogy annó az 1,6-os Dedrámon elektromos EGR szelep volt, ami egy idő után beállt a kosztól. Akkor kigyulladt az injektor lámpa a műszerfalon, A teljes történetet nem írom le, de emiatt jártam olaszországba egy lancia szervizbe ahol a szerelő elmondta, hogy időnként érdemes leszedni és kitisztítani.
Szép, mint minden Dedra :) Igazából csak futólag láttam, amíg Bence elmesélte a 40 km-nyi kábel köteget, amit az előző tulaj(nál) gányolt(ak) bele meg, milyen melókat csinál rajta. Valami miatt azt hittem, 4 ajtósod van...
Benzinnyomás szabályozó:
Szerintem a 16V másmilyen, de itt egy kép a 8v-ről: (itt elég dzsedvás a motortér)
Azt kéne megmérned hogy a csatlakózó 1-es 2-es lába közt gyujtáson ill járó motornál megvan-e az 5 volt. persze úgy kellene megoldani hogy csati lehúzva és csak a másik két szálat bekötve indítani.
Az fura benne hogyha csak jár a motor akkor mutat hülyeséget. Álló motornál jó hőfokot mutat, ha beindítom akkor lemegy -5 -6 fokra. Ellenállása 4k körül van higeden, ~félig üzemmelegen még mindig 3.1k volt.
Nomost bent van ez a másik VAE szelep, viszonylag stabil az alapjáratom, nem hintázik, stb, de:
- Szivatóm katasztrófa - gyakorlatilag nem emel alapjáratot hidegindításnál és 6-700 között brékel - legalább egy percig magára hagyom, amíg összeélesíti magát.
- Ha leveszem a gázt (pl. motorfék), eklőb-utóbb kivillan az injektroros kis lámpácska (kontrollsor jobb elsó rész valahol)
Agyvihart tartottam:
- koszos (vagy mi a frász) lehet az injektorom, és nem tud megfelelően fecskendezni, így csak elegendően nagy huzat (értsd kinyitott pillangószlep) esetén segít kiszívni az injetor mögül a benyát a rendszer
- koszos lehet a benzinnyomás szabályzom és emiatt az injektor nem műxik igazán jól, és hasonló a probléma látszólagos rendszerbeli megoldása, mint előrébb egyel
- koszos az AC-m és így nem tudja jól nyomni a benyát, hacsak a vákum rá nem segít, és hasonló a probléma látszólagos rendszerbeli megoldása, mint előrébb kettővel...
No, nem tudom mi is lehet a megoldás, meg még úgyis konzultálok Bencével, de addig gondoltam felvetem elétek a problémát, hátha van ezirányú tapasztalatotok.
Ugyanis, ha a fenti kvázi vákumozás segít a dolgon, akkor a VAE azért (is) rángatott, hogy "jöjjön már az a Benya, mert lefulladunk!".
Mennyire logikus az amit fent leírtam???
Mindenesetre ezen a részen takarítás lehet, hogy még sose járt - szóval bármi lehet...
Ezek nyilván a mechanikus kérdések. Az elektromos dolgokat meg addig nem piszkál(tat)nám, amíg a dolog a mechanikus része felől nincs letisztázva...
Nekem sajnos belül eresztett a nyomásszabályozó (átszakadhatott a membrán). A rámenő vákuumcsőnél benzint tudott beszívni a szívóházba. Ha Neked is benzin van a vákuumcsőben, az nem jó jel. Elszórakoztam, mire kicseréltem.
Kedden megcsodáltam a kocsid alulról :) Akkor mentem Bencéhez egy bontott nyomásszabályozóért. Úgy lett volna, hogy szinte téged váltalak nála (hála egy csodás szerelőnek), de a zöldkártya lejárta kissé beleszólt.
Hát nekem is totál elegem van az aranykezű szerelőkből. Mindenkinek okulásként:
Írogattam, ide korábban hogy van némi alapjárat ingadozásom, plusz totál betekert CO csavarnál is magas az alapjáratom egy kicsit. Én mindent megnéztem, amit tudtam, de nem leltem az okát. Végül az egyik Fiat boltból ajánlottak egy szakit, aki biztosan meg tudja csinálni és van zöldkártyás ketyeréje a kocsi beállításához. Miután a fals levegőt és társait kizártam a buliból, gondoltam egy szerelő kikipuff elemzővel be tudja lőni (azt hittem, Bencének nincs).
Elvittem hozzá, 2 nap múlva szólt, készen van, kiszedte a fordulat leesést és lehet, a szondám kuka lesz. Odaérve, kiderült, hogy a jó ember végig gázon járatta a kocsit, miközben minden benzines részt elállított, amit lehet (pedál poti, keverék képző poti, benzinnyomás, CO csavar). Csodával határos módon mégis ment a kocsi (próbakör) és mintha kevesebbszer ejtette volna le a fordulatot. Akkor még félig hittem a csókának és elhoztam a kocsit. Haza fele menet egyre gyengébb lett, végül kb 20 lóval jöttem haza max 40-50-el főúton. Ez volt múlt pénteken. Természetesen hétvégén a telefont sem vette fel. Hétfőn meg elég k*csög módon közölte, hogy álmomba ne gondoljam, hogy garanciában kijavítsa. Ez a megbízható, bolt által ajánlott szerelő. Mikor megpróbáltam szaktudásának eredményét rendbe rakni vettem észre pár dolgot. Pedál állás poti alsó csavarját nem húzta meg, hátha elmászik. A gáz bevezetését meg úgy rakta vissza, hogy hatalmas falsot szívott.
Csak, hogy más ne járjon így: Grósz János, Budapest, XVI. Állás utca 23.
Nem tudom, mit alkotott, mert a jeladókat kimértem multival, meg szkóppal. Azok jók. Amit tudtam, visszaállítottam, de semmi javulás. Az egészben a vicc, hogy benzinen és gázon is csinálja. Nagyon gyenge az autó, érzésre max 20-30 ló van benne. Már alacsony fordulaton is olyan szívó hangja van, mint 4-5000-en kellene. Gondolom, nagyon kevés üzemanyagot kap mindkét üzemben és ezért gyenge. Nagy varázsló az "ember" az tény.
Jövő héten viszem Bencéhez, ha eljutok addig :) Azt hiszem, nem fog unatkozni...
Na ennek az EGR-nek utánakérdeztem. A 4.16-os benzines motorokon nincs! Csak a régi 8 szelepeseken, meg a dízeleken. Úgyhogy ezt nem is kell keresnünk.
A korábbi gondolatmenetet folytatva és túl a szokásos tízezres kérdéseken:
- Végülis az első fék komplettül cserélve lett, miként a teljes fékfolyadék is (érdekes feketés színe (is) volt). A hátsó bőven jó.
- A jobb kormányösszekötő kissé kotyogós volt, ki lett cserélve.
- Itt-ott néhány sszilent befigyelt.
- A lengők 60-65 % közöttiek, amint lesz "levegőm" ki lesz cserélve.
- Beépítésre került a vonóhorog kontroll lámpa köre (hogy ez eddig a műszakikon senkinek nem tűnt fel?!?! - no comment).
- Előkészítésre került a lámpaemelgető beépítése.
- Bekerült a katalizátor, a szondám jól mér és jól van bekötve.
- Ment a "brékelés" a pillangópotin meg a VAE-n. A VAE helyett végülis adott Bence egyelőre egy másikat, mert igen gyanús, hogy az eredeti kuka környéki (szerintem az, ha ezzel tuti, akkor ezt már nem vesszük ki belőle - ha nem akkor még keresgélünk a hintapalintára okot - remélem az előbbi).
- Érdekes jelenségek történtek. Ugye adott volt volt, hogy össze-vissza baszták a vellany ipari Kókány GMK(-k) az elektromos rendszeremet. Na most én kiszedtem sokmindent és több érdekes jelenség történt, így pl. a hűtőm első fokozata nem kapcsolt. Ennek az oka az volt, hogy be volt építve egy "pótáramkör", ami az eredeti ehhez kapcsolódó ellenállást hivatot volt kiejetni, mivel az valamikor behalt. Nos, az eredeti ellenállás cserés lett, a pótáramkört kíméletlenül kiszedtem és a ventim megy a külön betáplálás nélkül is, ugyanis ahhoz hogy a hűtőventi korábban menni tudjon, csak úgy volt mód, ha kapott egy külön betáplálást. Szóval valahol összetesteltettek, meg fázisoztattak a "kis drágák"... (kapják be!!!)
- Teljesen tiszta a motorterem, a kis fedlapom is visszakerült a helyére, meg az ékszíj védők is kapaszkodnak, ugyanis korábban úgy meg lettek húzva (de minek?...), hogy a könnyűfém hengerfejben megszakították a mentetet (még jó hagy van nyomatékos adat). Erre van valami furattágítás, és ragasztós hüvelybecsavarásos cucc, ami utána már tartja az eredeti csavart.
- Ékszíjam szintén cserés lett, de ez várható volt
- Most hogy fönt van a kati, bámulatos a ZK eredménye - ..., hogy mik nem vannak?!?!
- Gyújtáselosztó rotor kitakarítva, érdekes ko(k)szok voltak benne, a benne lévő kis réz lapkák felcsiszolásra kerültek, ugye a kis szikrák "koptató" hatásának rendezése érdekében
- Gyújtáskábelem bemérve, bőven jó.
- ha lesz egy kis ideje Bencének felbontja a benzinszűrőmet, ugyanis eléggé "tömör"-nek tűnik
- Viszont kipróbálták a légkürtömet - azt mondják igen durván spéci cucc, csak egy relé meg egy megfelelő kapcsoló kell hozzá. Vsz. erről a marhaságról viszont nem mondok le - ha már "járt" a kocsihoz. Kár, hogy nem voltam ott a próbán... :-(
Nomost vissztérve az elektomos rendszerhez.
Ugye kibontottam belőle ezt az iszonyatot*, már a kibontott cuccsok mennyiségén eldöbbent Bence, pedig már több kisebb-nagyobb kiganézás már volt eddig is. Most hogy benézett az elektromos fal mögé, csak annyit mondott, hogy nem érti azt, hogy egy üzembiztos és jó kocsit miért kell egyeseknek önjelölt módon szétbasznia (márkafüggetlenül), és ilyenkor jön az, hogy előbb-utóbb feladja a tulajdonos és elmenekül egy újba, vagy egy olyanba, ami lehet, hogy kevesebbet tud, de legalább nincs láthatóan szétbeszarintva.
...háááát, igen. Sok olyan embert ismerek, aki fájdalmasan, de azért vett adott esetben méregdrágán egy új kocsit, mert azt nem tették tönkre a "szakik". Akár elektromosan, akár műszakilag.
Bizonyosság persze sosincs előre, de biztos ami biztos, mind az angol, mind az olasz nyelvű leírást lespirálozva odaadtam Bencének, hogy ő is, ill a villamos kollégája okosabb legyen ha bárkinek gondja van.
Használt már ilyet, de még nem volt sose saját példánya. Most már van. :-)
Az ára sok volt, de erre már hónapok óta készültem, és mindketten tudtuk, hogy ehehz képest Mao Nagy Menetelése kismiska.
Lassan jön a "téli" szeron. Szeretnék új amikat venni, tud valaki ajánlani vmit? 93-as Deltám van és a mostani 185/70 14" csak kicsitkopottés szálszakadásos. Ha valaki tud vmit ajánlani azt megköszönném.
Van egy Lancia Y10 1.1 (176B2) 1994-es, aminek egy idő után az alapjárata elkezd kihagyni, meg nagyot torpan gázadásra. Amit diaggal ki tudtam szedni hogy az "Air temperature sensor" -5 fok körüli jelet küldözget. Viszont nem találom hol van ez a szenzor. Tudna valaki segíteni?
Gondoltam, hogy ez az EGR :), nincs még semmi gondom vele, csak érdeklődés, hogy ezt is lehet sajátkezüleg tisztítani? Vagy inkább ne bántsam az oroszlánt még alszik?
Ha jól tudom Neked Lybra-d van. Ha tudod áruld már el, hogy az 1,9jtd-én hol van ez a bizonyos VAE és, hogy mi az a szelep féle valami a hűtő felső részén.
Rakott már fel valaki gyári szárnyat? Megvan, szépen le van fújva, de a csavarok ahogy néztem a csomagtartó azon részére esnek ahol nemigazán lehet hozzáférni...legalábbis a szélsők.
Az elsődleges szerepe a szívató funkció biztosítása. Másodlagos szerepe nagyteljesítményű erőteljes villamos fogyasztók (hűtőventi, klíma, ülésfűtés, ablakfűtés, stb...) esetén a terhelés miatt leeső fordulatszám, stabilizálása és kiegyenlítése a kvázi pillangószelep mozdítással, azaz a több levegő biztosítással mellékúton..
De pl. Udi75 régi Dedra kombiján egészen más kütyü volt elmondása szerint és nem VAE.
A hétvégén szétszedtem én is a VAE szelepet. Volt benne koksz rendesen. Azóta is hintázik az alapjáratom,de csak melegen. :-S Azt nem értem,hogy lehúztam a VAE szelepről a sarut és a folytószelepnél lévő fúvókacsavart kitekertem úgy,hogy 750 legyen a fordulat és úgy is működött az autó. Szépen reagállt a gázadásra és a terhelésre is amit a világítás felkapcsolásával csináltam. Akkor miért kell VAE szelep????????? Valaki mondja meg!!!!! Hozzáteszem,amikor visszadugtam a sarut a VAE-ra,megint hintázott az alapjárat,de csak egyet. Az milyen?
Egyébként szépen megy. Tegnap a félegyházi elkerülőn 190-nel gurultunk. :-D
Vezérműszíj: enyhén repedező vállú fogak, vsz. még 10 e km.t nem bírt volna ki.
Vezérműgörgők: szolíd szorulások, érezhetően erős kopások, minden csapágy csere
Ott és a motoron lévő szimmeringek: Még gyáriak voltak, de már eresztettek itt-ott picit
Fékcsövek: erősen repedezettek, megöregedtek.
Benzinszűrő: Huhhhh - Fiat-Lancia feliratos, Ha cserélték is, itthon biztos nem, legfeljebb még anno luxemburgiában, előző életében
Eltörött a hátsó fékerő szabályzó rugóm. Ill. először egyberohadt, majd eltörött.
ami még marad, de vizsgálva volt:
Fékek, fékbetétek: Még 10 ekm. Csodálta is Bence, hogy szoktzunk mi egyáltalán fékezni?!? :-)
Lengők holnap lesznek bemérve:. Bence szerint gyanúsan gyárinak néz ki és bármit el tud képzelni. mindenesetre én már egy ideje erősen csere felé skandálok.
Bontott katalizátor holnap lesz berakva a jelenleg bent lévő 89-es utólag bekókányolt gyári első ólmos dob(!) helyett
Elektromos francnyavalyák holnap-holnapután
Újabb felfedezések: Van utólag bekókányolt légkürtöm is (2 db) a kocsiban, hozzá való kompresszorral. Gyönyörű..., Beszarok..., működőképessége kédéses, de lehet hogy ez is szívja a voltjaimat...
Mindenesetre van még mit meglesegetni, cserélni, javítani rajta...
Én is arra tippeltem, de lehet csak azért mert oda folyik le a benzin. szerintem ez egy fém csavar fém házban, nem hinném, hogy van valami tömítés. Napok óta azon vagyok, hogy egyszer "elkapjam" de mikor megnézem, mindig csontszáraz...
Igen, nekem is olyan. Bár forgalmi szerint 93-as, de lehetett vele némi tükrözés.
Ki kell egészítenem a benzin folyásos listát. Lehet, nem a visszatérő ágnál folyik (vagy nem csak ott folyik). Mintha a benzinnyomást állító csavarnál engedne. Azt hiszem, cserélni kell a nyomásszabályozót nálam.
Az ablakmosó tartály kiszedésének mi a pontos menetrendje? Egyszer már próbáltam kiszedni, de olyan idióta és annyira besűrített módon van bebújtatva, hogy már azon gondolkodtam, hogy esetleg le kéne venni az oldalsó lemezt, hogy kényelmesen kihúzzam oldalra az egészet... a ekkor tettem le róla...
Én nyertem, az enyémben óra szerint a héten léptem át a 270e-t de mivel látható jelei vannak a pörgetésnek, gyanítom, hogy a 300+ megvan már.
szereltem jómagam is, átraktam a téli gumikat, meg a héten kihasította valami az egyik nyárit, majd tavasszal veszek rá 4 újat, most meg már jó lesz a téli.
Kiszedtem és kimostam az ablakmosó tartályt, mert annyira be volt szmötyisedve, hogy nem jött belőle a lé.
Láttam a Hasznaltauo.hu-n egy 96-os kappát 399 ezerért. Borsodban árulják. Bevallom, megdobbant a szivem érte. Ha a motorja is rendben van, megpróbálom rábeszélni oldalbordámat, hogy cseréljük le a themát. Bár gyanus, hogy miért csak ennyi az ára. Valakinek van esetleg infója a vasról?
Ez a benzin csöpögés nálam is jelentkezett tavasszal. A nyomásszabályzó (ha jól tippelek az a kis hordószerű képződmény az) alatt van egy kis szakasz gumicső, ami csatlakozik aztán a műanyag csőhöz. Na ez a gumicső volt elöregedve. Csak amikor levettem, meghajtogattam, akkor látszott a repedezés. Egy bontós ismerősöm adott egy darabka nagynyomású csövet, és azóta jó. Elvileg bilincs nem kell rá, de én azért egy-egy kisméretű gyorskötözőt jól meghúztam rajta. Más : Ma Kecskeméten voltam a régi 5-ösön oda vissza. Meg tudja valaki mondani, hogy miért kolbászol minden második autó lakott területen kívül 70-80-nal? Veszélyes manőverekbe, előzésekbe kényszerítik bele a normális, 90-100-as tempóval haladókat. Szerintem a feltartást is büntetni kéne, mint a fociban:))
Szerintem lehet valamennyi normális kattogása. Hallottam már szakitól, hogy az injektor kattog.
http://totalcar.hu/tanacsok/autodoktor/20010326/ Oldal vége, utolsó tanács.
Más téma:
Lassan azt hiszem, ugyanaz a kocsink. Ma kinyitottam a motorházat és mit látok? :D Folyik a benzin a nyomásszabályozónál. Eddig ilyet még nem vettem észre nálam. Én úgy láttam, hogy a visszatérő ág az.
Bármikor állítható, elég hozzá csak a gyújtás. A régebbin balra, illetve jobbra lehet tekerni és úgy változik. Azt hiszem jobbra nő a fesz, de nem biztos. De úgyis, kierül mad. :)
Valóban magát a házat kell elfordítani nálam. A tiednél nem nagyon tudom megállapítani arról a képről. Van, amit nem is lehet állítani, de ez csak nem olyan (, bár akkor a Kókány Corporation nem udta elállítani).
Tehát maga a ház a tologatása adja a poti beállítását, ha jol értem? Azt hittem, hogy alatta van valami. Ha felfele húzod akkor nő, vagy csökken az ominótus feszültség? Csak meleg motornál, vagy bármikor állítgatható, mérhető, stb.?
Na ez érdekes. Azt hittem, ha hidegen szuperál, akkor jó. Bár, ugye a másikkal VAE-val is csinálta, igaz annak csak a tekercs részét használtam, mert a henger és az ellendarab szét volt kopva. "Új" tekercs és régi henger párosítással. Azt hiszem, vissza fogok térni a témára.
Tegnap elvittem szakihoz, hátha van valami ötlete. Igazából a magas alapjárat és a fordulat leesés csak az egyik fele a dolognak. Melegen leállítva és 5-10 perc múlva indítva jó pár mp-ig ingadozik az alapjárat mire beáll stabilra. Ezen kívül néha jól érezhető benzinszag is van a kocsi körül menet közben is). Szóval jó kis keverékképzési gebaszom van. Fals kutatás, takarítás és szenzor mérés (összes vagy mérve szkóppal/multival, vagy cserélve) után elfogytak az ötleteim. Meglátjuk, mire jut vele.
Az EGR lyukat is kitakarítottam, sajnos nem segített, de azért köszi.
Tiszteletem uraim! Ismételten tanácstalan vagyok. Emlékeztek, nem régen cserélték a gyújtáselosztó alatt a tömítést. Most újra csöpög, és a fedél alól folyik az olaj. Kérdésem a következő. Tudja-e valaki, hogy lehet-e, érdemes-e szétszedni az elosztót, valami hibás szimeringet keresni, vagy nem érdemes szenvedni, egyben cseréljem a gyújtáselosztót. Attól félek ez utóbbi nagyon drága. Érdemes bontottat keresgélni?
Ahol az EGR rá van erősítve a szívóházra, ott is van egy járat a szívóöntvény felé. azt is kipucoltad? Nekem az teljesen el volt dugulva korommal, vagy fél órát kellett kapirgálni egy tűvel mile az a kis lyuk láthatóvá vált.
Sajnos nem tudtam megállapítani, mert mikor néztem már elég sok kiszivárgott, később meg már teljesen száraz volt.. Ma is nézegettem bőszen, direkt még hideg motornál de ma sem szivárgott. Nem tudom mi lehet vele..
Egyébként amit írtam, hogy a szar VAE szeleppel amelyik rángatta a fordulatot, azzal nekem is jó volt hidegen, csak mikor bemelegedett akkor lett hisztis..
Nálam nem kell a házat levenni. 2 csavarral van leszorítva az egész ház (a alsóhoz nehezebb hozzáférni) és azokat kell fellazítani, úgy lehet állítani. Le kell venni a gumiszoknyát a csatlakozóról és az 5V-os tápkábel és a jel között kell mérni a különbséget (a 3. a test kábel). Házi barkács "mérőfejjel" lehet mérni, vékony drótot kell a kanócok mellé dugni. A multi gyári feje túl vastag, hogy beleférjen. Nekem 0,15 V a gyári érték, 0,15-0,3 között eddig mindehol jó volt, volt, hogy próbálgattam több értéken is.
Azért leírom, hogy ezeket csak a régi Dedránál "garantálom". Az újabb különbözhet, de azt hiszem, hasonló értékkel dolgoznak általában a különböző potik is.
Próbáltam már másik VAE-val is, valószínűleg nem azzal lesz a baj. Indítsánál szépen emeli a fordulatot és ejti vissza. Teljesen még nem zárom ki és lehet élnék a lehetőséggel. Köszi előre is.
Hol szivárog a benzin? A beérkező, vagy visszamenő ágnál? Azt én is észrevettem, hogy a benzinnyomás szabályozóra menő vákuumcsőben nekem is van pár csepp belőle. Hogy hogyan kerül oda...? Először a kerter visszavezető csőből jövő dzsuvára gondoltam, de bezin szaga volt.
Nálam egy ámerókai kütyü van mindeféle hazai ingyom-bingyommal. Ne ez utóbbi volt ám az izgalmas téma a részükről.
Mindenesetre eEzt a sok szemét szart muszály visszabontani, ha az ember nem akar hosszú távon szívni, és ha vissza is építek belőle valamit, azt is átgondoltan. Pl felmerült bennem a gondolat, hogy egy kis segédkapcsolóval (bontottam ki több ilyet is) adhassak az ablakoknak áramot gyújtás hiányában, meg hasonlók, de a lényeg a (ki)kapcsolhatóságon van.
No mindenesetre lesz mit logikázni és lész mire odafigyelni az elektronyos szakinál...
Ühüm... Ezt nehezen hiszem, bár még az is lehet, de most volt 10 ekm-vel ezelőtt a teljes kuplungrendszer felfrisstve, mert megérett rá, dehát Bence kap egy újab kihívást...
Mint az enyémmel leganalógabb Dedra, meghallgatod holnap a hátsó ablakemelő reléjének nagyjáboli helyét? Elöl, vagy hátul a hátsó ülés alatt...
Ha az a fekete ojjektum, akkor szerintem ugyanaz van nálunk is. csak a mienk úgy néz ki mint a 25009-es hozzászólásban látható.
Akkor ennek kell a házát levenni, és ebben kell lesegetni a voltokat, miközben a csavart tekergetjük? hmmm...
Már csak haza kell menni a multiméterért.
Ugyanakkor meglesegettem ezt az EGR témát. Háát... ehhez hasonló nincs nálunk, vagy csak erősen álcázva vagyon... vagy beépítve valamibe... vagy csak vaksi vagyok...
Nem lehet, hogy egyszerűen csak szar a VAE szeleped? Nekem is van egy itthon, ami teljes tisztaságnak örvend, mégis fel-le hintáztatja az alapjáratot, mikor próbának beraktam, de van itthon egy harmadik is ami jó, ha ki akarod vele próbálni, oda tudom adni. Egyébként a fékszervó vákuumcsövénél is minta már valami sziszegésre lennék figyelmes, de már lehet, hogy csak képzelődöm... Viszont ez a benzinszivárgás aggasztó, de miért csak hidegen... Nem értem
EGR-ről a 25936 hozzászólást ajánlom. Még neked is címeztem, ezek szerint elkerülte a figyelmed :)
Muszáj, hogy legyen az újon is (Biblia szerint, Benzinbefecsk. és motorirányító rendszerek) . Az már lehet, "elektromos vezérlésű" és nem ilyen 40 csöves, mint a miénk.
Múlt hétvégén megint szét bombáztam a fél motort. Összes vákuum cső jó, VAE tiszta, EGR kis csövei is tiszták, szívó torok is. EGR egy éve ázott Brigiben egy napot, de múltkor kikötöttem és nem gyógyult meg tőle a kocsi. Jeladók elvileg jók. Ugyanaz a jelenség, amit Te is írtál korábban...
És ugye az alapjáratom meg épphogy belőhető a kívánt értékre.
Köszi, hogy megnézted a csavart, meg a többieknek is. Akkor jól sejtettem, hogy nekem túl sok a zoxigén és "alapban" kijjebb kellene lennie. Most szinte totál be van tekerve nekem, csak így tudom levinni 900 körülire az alapjáratot.
Új Dedrához még nem nagyon volt szerencsém, de gondolom a pillangó szelep tűzfal felőli oldalán lesz hasonlóan, mint a régebbin. Nagyban elvileg nem különbözhet, mert az sem alapjárati léptetőmotoros, mint ahogyan a korábbi sem (a VAE jelenlétéből gondolom). Az fl előttieknél a bumszli mögötti fekete házas csoda az.
Hello Nekem akkor villant ki a kézifék visszajelző mikor a kuplung alsó munkahengerben elkezdett ereszteni a fékfolyadék. Bence kicserélte 8ezerpárszázas projekt volt. Azóta teljesen jó.
Üdv mindenkinek! Új vagyok itt, eleddig csak olvasgattam titeket. De, mint Lancia-fan és tulajdonos és szerelési félanalfabéta, úgy gondoltam, jobb, ha bekapcsolódom aktívan is a fórumba. Egyenlőre olvasgatom pl. ezeket az alapjárati fejtegetéseket. Nagyon érdekes! Nekem egy élemedett korú Delta 1.6 GT-m van, ahol ugyanezzel kínlódom (többek közt).Indításkor 1500-1700 is akár a ford.sz., majd leesik sokszor 300-350-re! Nem értem, miért; de ami viccesebb: a szerelők sem! Hiába: nem sok Lanciát szereltek...
Ha kitekered kap egy kis plussz levegőt és megnő az alapjárat. Nekem régebben jó volt,de most hiába tekerem ki,az új ECU nem érzékel semmit. Amúgy is 1000 az alapjáratom...
Ma én is kiszedtem a kókány GMK által utólag belegányolt riasztó darabjait. Mindezt azért tettem,mert beleért valamibe a bal lábam kuplungoláskor!!! A fekete doboz leesett.... Jó meló volt.
Valaki mutasson már nekem egy "pillangó potit". Az se gond, ha régi Dedra, csak lássam, hogy mi a búbánatos franc az., na meg EGR szelepet (ami állítólag a 16V-n már nincs)
Amúgy ma kivettem a Kókány GMK kábelcsordáinak utolsó érdemi maradékát is. Majd teszek be elrettentésül fotót róla, amint lesz nálam fényképelő. Semmit sem dobtam ki belőle. Egyelőre nem megy bentről a beépített riasztókürt, ami leginkább biciklisták kulturált figyelmeztetésére, esküvői násznép kisérésére, valamint bunkó autósok megijesztésére mégiscsak kiváló volt.
Hátha valamit mégiscsak kell rehabiltálni.
Viszont az elektromos falom egy álom, átlátható az egész villamos kóceráj, mintha Perwollal lenne mosva (mégiscsak 12 éves - új nem lehet).
Átböngészve a szakirodalmat, van egy erős gyanúm, hogy a hátsó ablak emelők reléje szerintem hátul van a hátsó ülés alatt (erre meg is kérnék pár önként jelentkezőt, hogy halgassa ki nekem a sajátján), és ezt direktbe kötötték valamiért.
Van elöl egy ismeretlen kétpolúsú dugaszom, amihez nem találok konnektort. Tipp?
Félek, hogy gond van a kékgombámmal, vagy valamilyen olyan kábelt számoltam fel, ami valahol mégiscsak számított, mert a hűtőventim olyan furcsán indul. Olyasmi, mintha csak az emelt fordulatot indítaná be, az ahhoz való hőmérsékleten. Tipp?
A fékolajszintnek hol kell állnia? Időnként bevillan a kézifék kontrollámpája. Mivel az nincs behúzva és nem is fog (mármint ha nincs behúzva), valamint elöl is kitakarítottam meg, kontaktsprével meglocsolgattam az érintkezőket, ill. megmozdítottam az úszót, felmerült bennem a gondolat, hogy lehet, hogy csak-csak elkevesedett 12 év alatt a fékfolyadék.
Mindenesetre több fékpróbát is tartottam, de a tartályban látható ürülés nem történt (gondoltam hátha egy nyest garázdálkodott), ill. a kis lámpácska olyan mint a mesében: hol volt - hol nem. Tipp?
Őszi topictali:
Sajna egy jó darabig semmilyen ilyen jellegű kimozdulsára nem lesz időm/időnk... :-(
Hiába, nincs nap hiba nélkül... A szelefedélnél ahol a gázpedál rudazata is fel van fogatva, van egy kis valami amin átmegy a benzin, Weber felirattal a tetején. Namost eből a valamiből ereszt a benzin!! De csak hideg motornál és nem a cső lyukas. Mi ez és mi célt szolgál? Hogy lehet leszedni?