Keresés

Részletes keresés

suzi_mou Creative Commons License 2012.06.26 0 0 15559

Egy kis helyzetjelentés: dög meleg van, jelenleg is 28 fokot mutat kint a hőmérő (21:44). Meleg szél fúj.

Tegnap ismét volt egy kis földrengés, de alig érezhető volt olyan 4 óra körül (átaludtam).

Én a vendégeinknek mindig azt javaslom hogy 2-3 napra béreljenek autót ha tehetik, mert azalatt be lehet kényelmesen járni a szigetet. A maradék napra pedig busz vagy motor.

Akinek nincsen jogsija, egy jó buszmenetrenddel a kezében el lehet jutni szinte minden látnivalóhoz (még ha kicsit macerás is)

Aki Falirakiban száll meg és szeretne egy görög falut meglátogatni, javaslom a pár km-re lévő Kalithies-t a sziget belseje felé. A legjobb gyrost ott lehet enni (2,3 EUR) és helyi éttermek is vannak. Helyi busz is közelekedik oda, illetve télen mi gyalogolni is szoktunk oda edzés képpen, de mivel elég magas az emelkedő, így lehet tűző nap alatt most húzós lenne. :-)

geodo1 Creative Commons License 2012.06.26 0 0 15558
a honlapjuk szerint nincs benne az árban a teljes biztosítás (FDW). viszont ha azt hozzászámolom a napi 20-hoz (átlagosan napi 5-tel dobja meg) is korrekt az ár.
(más kérdés, h tőlem ők is magasan többet kértek de ez semmit jelent, enyém spec. eset mert máshol lesz a felvétel, mint a leadás, ráadásul több részletben :D)
Előzmény: kismacska1973 (15557)
kismacska1973 Creative Commons License 2012.06.26 0 0 15557

Szia!

Mi Ixiában a Galaxy autókölcsönzőnél béreltünk autót. http://www.galaxy-rentacar.com/

10 napra 200 Euro volt egy Fiat Panda. Egy másik irodában 230 Euro lett volna ugyan ez a kategóriás autó. Teljes biztosítást tartalmazott, korrektek voltak.

Ha 20 Euro / nap-ért sikerül foglalnod, az jó árnak számít.

üdv,

Kismacska

Előzmény: Lenox82 (15555)
geodo1 Creative Commons License 2012.06.26 0 0 15556
nekem suzi (állandó fórumos, ő ott él) ajánlotta az efrem rent a cart. nekem magasan ők kínálták a legjobb árat, méghozzá teljes biztosítással- ám gyakorlati tapasztalatom még nincs velük.
sokan ajánlják még az autotour-t és az independent-et is. mindegyiknek van honlapja, és mind kis, helyi cég.
Előzmény: Lenox82 (15555)
Lenox82 Creative Commons License 2012.06.26 0 0 15555

Sziasztok!

Mi(én+ a párom)júl.12-kén megyünk Rodoszra,és az a kérdésem lenne konkrétan,hogy valaki tud-e konkrétan olyan autókölcsönzőt ami netes foglaláson kívüli,mert azt már olvasgattam,hogy talán még úgy olcsóbb is,de aki pontos infót tudna adni hogy kb mire számítsak(hol,mi,mennyi,menyyi időre) azt megköszönném,mielőtt esetleg neten foglalnék autót!

Köszönöm!

kismacska1973 Creative Commons License 2012.06.26 0 0 15554

Szia Lúúú!

Mi most vasárnap jöttünk haza Rodoszról. Odafele Small Planettel mentünk és minden rendben volt a légitársasággal. A személyzet ugyan nem beszélt magyarul, de ez nem okozott gondot. Egy üdítőt kaptunk, meg egy csomag fokhagymás pirítós snack-et. Ha egyebet akartál, akkor azt pénzért vehetted. A repülő teljesen rendben volt, Airbus.

A Neckermann amúgy idén nagyon sok légitársasággal utaztat a Malév csődje miatt. Vissza felé Travel Service géppel jöttünk, de a Smart Wings jele volt a járatnak.

Ha más járattal mész és jössz, akkor arra ügyelni kell, hogy a súlyhatárok eltérők lehetnek. Általában 20 kg/fő a megengedett. A kézipoggyászt súlyát és méretét ezeken a járatokon nem mérték le.

Egyébként Ixián voltunk a Hotel Dyonisos-ban. Ez egy szuper szálloda, mindenkinek csak ajánlani tudom!

üdv,

Kismacska

Előzmény: lúúú (15552)
qwer1234 Creative Commons License 2012.06.26 0 0 15553

De miért parázol? Attól tartasz, hogy lezuhan a gép vagy miért?

Előzmény: lúúú (15552)
lúúú Creative Commons License 2012.06.26 0 0 15552

Segítséget kérnék tőletek légitársaságügyben!

A Malév megszűnésével a Neckermann a Small Planet Airlines-sal utaztat (kb. 2 hét múlva megyük Rhodoszra, Falirakira).

Tud valaki valamilyen infőt, FŐLEG SAJÁT TAPASZTALATOT, ISMERŐS VÉLEMÉNYÉT, AKI UTAZOTT VELÜK,???? Az internetes weboldalukat és más infőt olvastam, de - én legalábbis - nagyon parázok..., mégsem egy MALÉV.... Vagy csak én vagyok tájékozatlan légitársaságügyben?

Segítségeteket előre is köszönöm!!!

Még egy: volt valaki Falirakiban, a Sophia apartmanban???

Megköszönném, ha elmondaná a tapasztlatait a szállással kapcsolatban?

Köszi előre is!!

geodo1 Creative Commons License 2012.06.25 0 0 15551

"Aki nem tud vezetni (és azokat nem kell azért mindjárt lehurrogni)" - hol tettem ilyet? :o sztem pont, h segítettünk a buszok iránt érdeklődő kicsinikk olvtársnak.

Előzmény: klari50 (15549)
zsuska71 Creative Commons License 2012.06.25 0 0 15550

Geodo1!

Elég lenéző véleményt engedtél meg magadnak! Te nem tudhatod én miért kérdeztem ezt! Úgy gondolom ez olyan oldal ahol sok kis apró infót meg lehet tudni,anire egy irodában nincs idő, és nem jut ott minden eszedbe! Neked biztosan! Köszi!

klari50 Creative Commons License 2012.06.25 0 0 15549

Geodo 1, és Pulipáta!

Teljesen igazatok van, DE !!!

Aki nem tud vezetni (és azokat nem kell azért mindjárt lehurrogni), az választhat: vagy az iroda által szervezett, vagy egyénileg szervezett busszal nézi meg, amit látni szeretne, és nem csak a tengerparton pihizni.

Előzmény: geodo1 (15548)
geodo1 Creative Commons License 2012.06.25 0 0 15548

először is köszönöm, örülök, h ezek szerint nem csak én érzem így azokat a történéseket.

másodszor pedig, egyetértek, sztem is 'kell' autót bérelni. a kötetlenség, az akkor és oda megyek/jövök amikor szeretnék-érzés megéri. Ráadásul, sztem a buszhoz viszonyított drágaság is relatív. Egy buszjegy kb. 4 euró/fő/irány, vagyis két főnek oda-vissza átlag 16. na most, 25-ért pedig már van autó, ami 24 órán át van nálad és tesz szabaddá...

Előzmény: pulipáta (15547)
pulipáta Creative Commons License 2012.06.25 0 0 15547

Rodosz városában voltunk szálásilag.

Nekem eszem ágában sincs buszozni! Arra ugyanis várni kell, menetrend van vagy nincs és ugye vagy felférek vagy nem, vagy megáll vagy nem. és ugye állandóan parázni kell hogy lekésem...

namár most van egy autókölcsönző, amit itthon lefoglaltam, ott várt a muki a reptéren, kitöltöttük a papírokat átadta a kocsit. Elmondta ide tegyük vissza egy hét után és jó nyaralást kívánt.

Nos, mivel azt terveztük, hogy a szigetet bejárjuk teljesen így ezt a költséget belekalkuláltauk. Mivel nagyon jó vagyok autóilag így 5 lieterrel simán járok mindenhol, ítt sem volt másképp, ez napi 100 km átlagban. Így oda megyünk akkor, amikor akarunk. Ez szintén előzetes kalkuláció, bírja e az eklézsia. Bírta, tervezve volt.

Tehát, ha a nyaralás elején eldöntitek mit is akartok, akkor ennek figyelembe vételével kell tervezni. Rodosz nem kicsi, elég európai beütéssel bír ahogy qwer is írta, Itt van autópálya szerűség, lehet tépni. A távolság sem Kos-nyi... lemenni a déli csücsökbe majd 100. de érdemes....

Szóval ha valaki be akarja járni, akkor marad a kocsi. Emléxem, a főútról bementünk a 7 forráshoz. A melegben ott gyalogoltak a turisták... az út szélén a napon. Gondoltam ez jó lesz mire odaérnek kinek van kedve bármit is... gúgli örcsön meg lehet nézni az utat...

És persze minden öblöt, strandot így ki lehet próbálni ha az ember nincs időhöz és kötelezettségekhez kötve...

szerintem

pulipáta Creative Commons License 2012.06.25 0 0 15546

tetszik, nagyon tetszik :)))

Előzmény: geodo1 (15544)
trigi0722 Creative Commons License 2012.06.25 0 0 15545

3 napra béreltünk autót, azalatt megnéztük a fővároson kívüli látnivalókat, 3 nap alatt be lehet járni a szigetet autóval,utána 8 napig buszoztunk.Így ajánlom nektek is.

Előzmény: kicsinikk (15537)
geodo1 Creative Commons License 2012.06.24 0 0 15544

Utálom magam, mikor kiakasztanak ilyenek dolgok de olvasom már jó ideje ami itt folyik és hát az van, h sajnos eddig bírtam…:s

komolyan nem értem ugyanis, hogyan lehetséges, h a legalapvetőbb infókat sem képesek egyesek maguk megtudni hanem azt gondolják, h majd mások kiderítik nekik. Ha nehéz lenne, vagy mondjuk nyelvtudás hiányozna, akkor megérteném én…ezért van a fórum, h ha valaki megakad, vagy olyan dologban kell segítség amihez a rutin, a tapasztalat vagy bármi szükséges az ember segítséget kér és kap. Ez tiszta sor. De még az is, ha valaki nem ismeri a google earth-öt vagy a maps-ot amivel ez szintén kideríthető seperc alatt. Ez is rendben van, segítsünk. Na de, h ilyen, ennyire minimum dolgokhoz, melyhez semmi egyéb nem kell csak a lehető legkevesebb akarat, de még ennyit se teszünk bele, azt már képtelen vagyok tolerálni…most pl. beírtam a gugliba ezt: ’rodosz város és reptér távolsága?’, és az első, de tényleg a legeslegelső találat ez lett:

http://rodosz.vilagnezo.hu/kozlekedes

benne pedig a harmadik sorban ez: „A járatok a Rodoszi Nemzetközi Repülőtéren landolnak(…), amely Rodosz városától 16 km-re fekszik.”

Ami pedig a szállodát illeti, amit ugye te választottál ki, ahová te szeretnél vmiért utazni, miért másoktól kéred az infót? Hát vmi alapján csak lefoglaltad… kérdezd meg a hoteledtől, van-e náluk wifi, vagy ha utazási irodán keresztül foglaltál, akkor meg tőlük.

Elnézést mindenkitől a kifakadásért…de talán rodosz ennél többet érdemel, mint, h a hotel athenaban van-e internet vagy nincs…

Előzmény: zsuska71 (15543)
zsuska71 Creative Commons License 2012.06.24 0 0 15543

Sziasztok!

Én nem busz felől érdeklődöm most, haben internetről. Szállodába elérhető? Kérni kell,külön fizetni,vagy már alap?

Rodoszra megyünk,Rodosz városba. Athena hotel.

Megköszönném,ha valakinek lenne infója. Valamint a repülőtér milyen messze van mondjuk Rodosztól?,mert ugye ezen a szigeten csak egy van.

A válaszaitokat köszönöm!!!!

geodo1 Creative Commons License 2012.06.24 0 0 15542

azért az az egészen más állomás nem egy nagy távolság ha jól látom, még az általad linkelt és nagyított térképrészleten is látszik mindkettő.:)

Előzmény: klari50 (15541)
klari50 Creative Commons License 2012.06.24 0 0 15541

Bocsi! 

Akkor, valószínű , hogy mi is azért nem vállaltuk be (csak rosszul emlékeztem), mert túl macarás lett volna  :-(

http://www.ando.gr/eot/eng/BUS.pdf

Igen, látom...   ráadásul Falirakiból Rodoszba a keleti parti buszjáratok  (KTEL) közlekednek, míg a sziget belsejébe egy egészen másik állomásról, másik busztársaság  (RODA) autóbuszai. 

Előzmény: FLaci (15539)
geodo1 Creative Commons License 2012.06.24 0 0 15540

így van, az én infóim szerint is elérhetőek busszal tulképp simán. sztem a hétforrás is (bár annyira én nem folytam ebbe bele, mert kocsit fogok bérelni) de mintha az archangelosi/lindosi/stegnai buszról kéne vmivel előbb leszállni és onnan vállalható séta. De majd aki tudja úgy igazán az pontosít vagy megcáfol.

Előzmény: FLaci (15539)
FLaci Creative Commons License 2012.06.24 0 0 15539

A pillangókhoz és Kamirosba régebben ment busz, az aktuális menetrend szerint most is megy. Itt megtalálod:

http://www.ando.gr/eot/eng/info.htm

Viszony az összes busz Rodosz városból megy, úgyhogy csak átszállással tudnátok megoldani, macerás lehet. Meg ugye a menetrend is GMT (Greek Maybe Time ;-) szerint van...

klari50 Creative Commons License 2012.06.24 0 0 15538

kicsinikk!

Mi tavaly ósszel voltunk, és én előtte agyon tájékozódtam magam, sajnos sem a Pillangók völgyébe, sem a Hétforráshoz nem lehet menetrendszerinti busszal eljutni. Kamirost nem is tudom merre van...

legalábbis akkor ez volt a helyzet. Jogsi híján autót mi meg nem vezetünk :-)

Kivel, és melyik szállodába mentek?

Tettem itt fel több dolgot, hátha hasznosak számotokra, nézd vissza!

kicsinikk Creative Commons License 2012.06.24 0 0 15537

Sziasztok!Idén megyünk Rodoszra (Falirakiba) nyaralni, és azt szeretném megkérdezni, hogy érdmes-e autót bérelni vagy a szigetet be tudjuk járni busszal is. Azt már olvastam itt, hogy Rodosz és Lindos városába el tudunk jutni busszal is, de szeretnénk még megnézni pl a pillangók völgyét, Kamirost és a Hét Forrást. Ezeket a helyeket meg lehet közelíteni busszal? Előre is köszönöm

qwer1234 Creative Commons License 2012.06.24 0 0 15536

Voltam mindkét helyen. Ha igazán görög életérzést szeretnél, akkor Kréta egyértelműen. Természeti adottságokban is nagyon ott van, igaz nem érdemes egy helyen megszállni, mert a sziget nagyon nagy.

Rodosz is nagyon jó, de nem annyira görög. Sokkal jobban keverednek a kultúrák, persze pont ettől jó a hely. Véleményem szerint egyikkel sem fogsz mellé. Ha tehetném idén mennék Rodoszra is, de most Krétára megyünk.

Ja, Kréta olcsóbb tud lenni, ha ez szempont.

Előzmény: dracoo25 (15528)
klari50 Creative Commons License 2012.06.24 0 0 15535

Zoli!

tettem fel neked térképeket, nézd vissza!  :-)

Előzmény: vzoli65 (15534)
vzoli65 Creative Commons License 2012.06.24 0 0 15534

Köszi, az már biztos, hogy nem marad ki.

Előzmény: Vebber (15531)
geodo1 Creative Commons License 2012.06.23 0 0 15533

megelőztél, éppen valami hasonlót készültem írni. :)

Előzmény: balazsbea (15532)
balazsbea Creative Commons License 2012.06.23 0 0 15532

Attól függ, számotokra milyen az ideális nyaralás. Ha a nyüzsgő helyeket szeretitek, Kréta északi partja és Rodosz keleti partjának északi fele tökéletes választás, míg ha a nyugodtabb helyeket kedvelitek, mindkét sziget déli felén megtalálhatjátok. Ha arra vágytok, hogy a két hét alatt minél jobban megismerjetek egy szigetet, Rodosz a jobb választás, ha szerettek egy helyre többször visszamenni és minden porcikáját felfedezni, akkor Kréta. Ha vadregényes tájakra vágytok, ahol meg akarjátok tapasztalni a világvége érzést, Kréta hegyeit és déli partjait ajánlom, annak nyugati és legfőképpen keleti végeit, Xerokambosban úgy érezhetitek, mintha a hegyeken túl egy másik világba csöppennétek (bár vadregényesség szempontjából számomra Karpathos a felülmúlhatatlan és az eddigi kedvenc a görög szigetek közül). Rodosz és Lindos óvárosa felejthetetlen élmény, a sziget két legvonzóbb látványossága a szépséges strandokon túl. Szerintem akkor tudtok igazán dönteni, ha minél több képet megnéztek a szigetekről, amihez ajánlom a Google Earth-t és a neten fellelhető fotóalbumokat, egy kép ezer szónál is többet ér! A képek alapján már tudni fogjátok, melyik a jobban Nektek való sziget, de érdemes akár a YouTubeon található videók közül is szemezgetni, akkor már szinte lehetetlen rossz döntést hozni! ;) Találsz pár tippet a honlapomon is térképekkel, szöveges beszámolókkal és rengeteg képpel, talán ez is segíthet a döntésben: www.balazsbea.hu/gorog.html . A célpont kiválasztása az egyik legizgalmasabb feladat, közben rengeteg új dolgot meg lehet tudni és élvezni, hogy megvalósulhat egy-egy álmod a sok közül. Ha szeretnél átfogó és minden részletre kiterjedő képet kapni az összes görög szigetről, itt megtalálod: www.greeka.com . Nagyon jó tervezgetést! :)

Vebber Creative Commons License 2012.06.23 0 0 15531

Akár egyénileg, akár mindenképp irodával Symi szigetet ne hagyjátok ki.

Előzmény: vzoli65 (15501)
Vebber Creative Commons License 2012.06.23 0 0 15530

Véleményem szerint, ha mindkettőt idővel célul tűztétek ki, előbb menjetek Krétára.

Rodosz után Kréta csalódás.

bazidzsó Creative Commons License 2012.06.23 0 0 15529

Szia!

Ha én most kezdeném az ismerkedést a görög szigetekkel, akkor a kisebb felől haladnék a nagyobb felé.

Rodoszra 2 hét elég lehet, de Kréta szinte ország az országban, 2 hét szerintem arra jó, hogy egy részét bejárjátok...mondom ezt, hogy ez utóbbin még nem is voltam...csak jó párszor Rodoszon:)))

dracoo25 Creative Commons License 2012.06.23 0 0 15528

Sziasztok!

Barátnőmmel szeretnénk menni 10 napra vagy 2 hétre nyaralni. Rodosz és Kréta között szeretnénk dönteni. Szerintetek hova érdemesebb menni először ha a görög szigetekről van szó?

geodo1 Creative Commons License 2012.06.22 0 0 15527

Még egyszer nagyon köszönöm Suzi, gyönyörűen  megállapodtunk az efrem-mel.:)

Előzmény: suzi_mou (15498)
zsuska71 Creative Commons License 2012.06.22 0 0 15526

Én is szeretek tájékozódni. Nagyon szeretem a személyes tapasztalatokat is!

remélem a szálloda is jó lesz. Kati írta, és jó képeket talált, minden rendben lesz. De így is kell lennie! Ennyi pénzért meg pláne. remélem a tenger sem túl gyorsan mélyül a szálloda környékén. De állítólag erre nincs esélyem - nem tudok úszni - a családom többi tagja tud -, nekem ez kimaradt. Sajna!

Köszi az infókat!

klari50 Creative Commons License 2012.06.22 0 0 15525

Zsuska!  és Zoli !!!

Rodoszról csak annyit tudok...

Sajját szervezéssel egyszer mentünk el Falirakiból, de az egésznapos program volt. A buszmegállótól kisétáltunk a Mandraki kikötóig, azt "körbecsemegéztük", majd irány a rodoszi vár. Ott aztán rendesen el lehet nézelődni, bóklászni. bementünk a Nagymesterek palotájába, elmentünk a török negyedig , végig a Lovagok utcáján stb., majd ki a tengerparti részre, a sétányra, pihenő egy kávézóban, és vissza a buszmegállóba. Mindeközben "meghaltunk" a melegtől, pedig ez szeptember közepén volt.

Nektek Rodoszból épp úgy érdemes,  egyénileg , elmenni Lindoszba. A buszmegállót az előző levelem egyikében írtam.

csak mellékesen, amikor első este jött a Neckermann kinti id.vezetője (csak 2-en voltunk friss utasok), és kérdezte, mik a terveink... én elmeséltem neki mit, merre szeretnénk megnézni, busz, útirány, látnivaló stb., csak ájuldozott, "hogy még soha életében nem találkozott ilyen felkészült, és tájékozott vendéggel" nem akarta elhinni, hogy nem szakmabéli vagyok!

Pedig, mindez, csak előre tájokozódás kérdése: tervek, útikönyv már itthoni átolvasása, stb.

A bejártuk a Mandraki kökötőt, és környékét, be a rodoszi várba, annak úgy az területét jártuk körebe, egészen a török negyedig. bementünk a Nagymesterek palotájába, (6 Eu a belépő), végigmentünk a Lovagok utcáján,ki a tengerparti -

Előzmény: zsuska71 (15521)
klari50 Creative Commons License 2012.06.22 0 0 15524

És most a képek!FalirakiLindos

klari50 Creative Commons License 2012.06.22 0 0 15523

Zoli!

Íme egy térkép Falirakiról.

http://www.faliraki.com/faliraki-map.htm

Mi tavaly a Lidó Hotelben voltunk (C4),  innen északi írányban van Rodosz város, délre Lindos. Ennek megfelelóen, a boszmegálló, akárcsak itthon nálunk. A térképen lila szinnel jelölt "Mithos"- mellett van A szállodánkkkal kb. egyvonalban. Mi ott szálltunk fel, és le, és a sofőrnél kell jegyet venno. csak bemondjátok pl: Rodos centre (az a végállomás), ill. Lindos és kész! Ilyen egyszerű a dolog! bent a város közontban is van buszmegálló -van, ami eleve onnan indul. Ez az állomás afotón látható szoborral szemben van.

A mi szállodánk Faliraki déli részén volt, de nagyon sokszor napközben, de leginkább  vacsi után besétáltunk a központba, az tőlünk kb. 20 perc volt. Este van ott igazán nyüzsi, mindenfelől szól a zene, disco, görög, meg amit akarsz, árusok, boltok kajáldák stb.

Kérdezz bátran!

Előzmény: vzoli65 (15522)
vzoli65 Creative Commons License 2012.06.22 0 0 15522

Köszönöm a segítségedet KLÁRI. A mi szállásunk Falirakiban lesz, de számomra minden információ újj, ezért szivesen fogadom.

Előzmény: zsuska71 (15521)
zsuska71 Creative Commons License 2012.06.22 0 0 15521

Klári köszönöm!

Rodosz városban leszünk egyébként a Hotel Athenában fogunk lakni.

De bármi infót megosztasz szívesen veszem. köszike!

klari50 Creative Commons License 2012.06.21 0 0 15520

Zsuska71  és  vzoli65 ! meg akit érint!

tavaly mi ezekkel szerettünk volna menni Simi szigetre, de mint előzőleg írtam, rajtunk kívülálló okok miatt nem sikerült Lásd: kis prospektus

No meg egy térképrészlet a Rodos városban levő busz állomáshoz.

Ezeket meg a netről töltöttem le

http://www.szabomihaly.hu/_topic/greece/map.php?map=rho_town

kb. a 33 számnál a mandraki kikötő közelében van a buszállomás Alexandrou Papagou utca (a képen föntről kb. az 1/3-ánál, rózsaszínnel jelölt)   

Tavaly én az internetről vettem le a busz közlekedést. A távolsági közlekedést a KTEL busztársaság végzi náluk.

http://www.travelinfo.gr/rhodes/transportation.htm

klari50 Creative Commons License 2012.06.21 0 0 15519

Bocs! nem olvastam vissza, hogy ti melyik városban lesztek.

Mi Falirakiban voltunk, és a tengerparti "sétányon" több helyen voltak ilyen kis bodegák táblákkal hírdetve, a különböző, de helyi szervezésű hajókázást.  Köztük Simi szigetre is, ami úgy lett volna, hogy kishajóval visz Rodosz városba, onnan nagy hajó a szigetre, és vissza ugyanilyen felállásban. Tök egyszerű, szerintem. A látnivalókat meg útikönyvből ki lehet olvasni.

Majd előkeresem a dolgaimat, szerintem hoztam haza prosit.

Tavaly én az internetről vettem le a busz közlekedést. A távolsági közlekedést a KTEL busztársaság végzi náluk.

http://www.travelinfo.gr/rhodes/transportation.htm

Előzmény: zsuska71 (15518)
zsuska71 Creative Commons License 2012.06.21 0 0 15518

Szia Mindenki!

Kati!

Köszi az ajánlásokat, megnéztem. Van amit én is megtaláltam, de nem mindent.

Kedvet csináltál!

Klári! Ez a busz közlekedés valóban ilyen egyszerű? Akkor nem is kell autót bérelni.?

Simyre szeretnék viszont eljutni, ha lesz lehetőség.

Üdv.

vzoli65 Creative Commons License 2012.06.21 0 0 15517

Előre is köszönöm, élni fogok a lehetőséggel

Előzmény: klari50 (15516)
klari50 Creative Commons License 2012.06.21 0 0 15516

Zoli!

Amiket írtam, nyelvtudás nélkül is nyugodtan megtehetitek egyénileg. Rodosz városban 1 központi buszállomás van, a pvilonlában kell előre megvenni a jegyet. Minden ki van írva, hova, mikor,  hányas táblától stb.  Próbálok neked  majd térképet küldeni. Nekem egy Marco Polo-s útikönyvem van, és tökéletesen bevált.

Én csak jóindulatilag írom neked, hogy ne fizess feleslegesen többet ugyanazért a programért.

Ha valamiben tudok segíteni, kérdezz nyugodtan.

Előzmény: vzoli65 (15514)
vzoli65 Creative Commons License 2012.06.21 0 0 15515

Most legaláb már ki tudom szűrni, hogy az Anubis álltal szervezett programok közül mit nem választok.

Egyébbként utazik-e valaki július 5.-én az Anubissal? Ettől függetlenül kívánok mindenkinek kellemes nyaralást.

vzoli65 Creative Commons License 2012.06.21 0 0 15514

Kedves Klari50!

Ismételten köszönöm a sok segítséget, majd megpróbálok a bőség zavarával küszködve választani. Én barátnő híjján a párommal és a 14 éves lányommal utazom, ezért is inkább választok majd a fak. programok küzül, mert így gyerekkel nem akarok helyismeret nélkül túrázni. Természetesen idegen nyelvtudásom 0, mivel nekem még az oroszt kellett volna tanulnom, így az idegenvezetőre szorulok.

Előzmény: klari50 (15513)
klari50 Creative Commons License 2012.06.21 0 0 15513

klari50 Creative Commons License 2012.06.21 0 0 15512

Kedves Zoli!

Én tavaly szeptemberben a barátnőmmel voltam Rodoszon (Falirakiban). A Neckermannal utaztunkk, de a fakultatív programokat egyénileg csináltuk.

csak összehasonlításként:  Rodosz városba a busz oda-bissza 4,4 Euróba került. Egy jó utikönyv, várostérképekkel és mindent meg tudtok nézni. A neck.-nál ez 25 Eu/fő.

Lindosba is elmentünk a busz oda-vissza 8 Eu./fő. Ott aztán főleg nem kell id.vezető, még eltévedni sem lehet, szamárháton (5 Eu) fel a hegyre, ókori emlékek, gyalogosan a falun keresztül le.  Simi szigetre sajnos nem tudtunk elmenni, mert épp egy csomó hajónál  hamis engedélyt találtak, ezért az össz. hajót leállították , és sem falirakiból, sem Rodoszról nem ment hajó Simire. Ha jól emlékszem ez egyéni szervezésben 20 Eu. lett volna.

Szóval!

Egyénileg ezeket meg tudjátok nézni, lényegesen olcsóbb, és nem vagyok időhöz kötve. 

kati116 Creative Commons License 2012.06.20 0 0 15511

Itt meg pár fénykép a hotelről és környékéről http://www.zoover.hu/gorogorszag/rodosz/rhodos-stad/athena/hotel/fenykepek

Üdv: Kata

Előzmény: zsuska71 (15507)
kati116 Creative Commons License 2012.06.20 0 0 15510

Ezt az infót találtam a Hotel Athenáról http://www.hotelscombined.com/Hotel/Athena_Hotel_Rhodes.htm, elég jókat írnak, bizakodó vagyok.

Üdv:Kata

tengerzold Creative Commons License 2012.06.20 0 0 15509

A Symi szigeti hajókirándulást én is nagyon ajánlom, mert Panormitist is útbaejtik, ahol egy szépséges kolostor van, ne hagyjátok ki:)

vzoli65 Creative Commons License 2012.06.20 0 0 15508

Itt próbáldd meg a szállásértékelőben. http://www.rhodes-kos.com/

zsuska71 Creative Commons License 2012.06.19 0 0 15507

Halihó Mindenkinek!

Most márkészüéődik mindenki Rodoszra úgy érzékelem a hozzászólásokból.

A Szimi szigeti kirándulás engem is érdekelne.

Mi az Athena Hotelbe foglaltunk, tud valaki valami infót?

Jó készülődést!

vzoli65 Creative Commons License 2012.06.19 0 0 15506

Köszönöm a segítségeteket, majd megpróbáljun a legtöbbet  kihozni ebből az 1 hétből, persze hagyva időt az egész napos semmittevésre is. Persze mindenre úgy sem lesz idő.  Régi vágyam, hogy erre a szigetre eljussak, eddig az észak Görög nyaralóhelyeket látogattuk,majd tavalyi Kefalónia után végre Rodosz következhet. De sajnos 1 év csak 1 nyaralás.

Előzmény: Kuku55 (15502)
bazidzsó Creative Commons License 2012.06.19 0 0 15505

Szia Vzoli65!

Egy alap idegen nyelvtudásal ( angol, német, olasz vagy orosz, csak hogy a sűrűbben használtakat említsem ) mindent egyedül is meg tudtok szervezni.

Rodosz városból indulnak pl. a kirándulóhajók és egy esti séta alkalmával az árak felől is tudtok tájékozódni. Symi szigetet ajánlom elsősörben:), mert varázslatos hangulata van. Csak összehasonlításképp, ha egyénileg szervezitek meg a kirándulást, akkor ez akár 50%-al is olcsóbb lehet, mintha pl. a Neckin keresztül tennétek.

Ha van jogosítványotok és némi rutinnal is rendelkeztek a mediterrán vezetési szokásokat illetően, akkor érdemes járművet bérelni ( autót, esetleg motort ). Így a sziget főbb látnivalóit könnyen meg tudjátok közelíteni.

Mint előbb írták, ha Rodosz városban lesztek, akkor az itteni látnivalókat Ti is végig tudjátok járni gyalogosan. Érdemes egy térképet venni valahol ( sok helyen árulnak ) vagy esetleg a repülőtéren is vannak ingyenes példányok és az alapján megtervezni a városnézést.

Az oldalamon tippeket is találsz többek között, hogy mit érdemes megnézni...

Jó készülődést a nyaraláshoz!

Üdv:)

Kuku55 Creative Commons License 2012.06.19 0 0 15504

Előzmény: Kuku55 (15502)
katesz32 Creative Commons License 2012.06.19 0 0 15503
Szia! A Marie Hotel nagyon jó választás volt. Mi 2 éve voltunk itt és teljesen megvoltonk vele elégedve. A lehető legjobb helyen van. Nem vokt zajos sem.
Előzmény: zsuska71 (15500)
Kuku55 Creative Commons License 2012.06.19 0 0 15502

Attól függ, hogy hol lesz a szállásotok?Ha Rodoszon, vagy Falirakin, akkor a Rodosz városnézést például egyénileg is meg tudjátok oldani. Faliraki és Rodosz között nagyon jó a buszközlekedés, mi is úgy oldottuk meg.Mindenképpen érdemes egy napo rászánni.

Nem tudom mit takar a dzsungeltúra? Hajókiránduláson mi is voltunk a kapitány frissen készítette ott az ebédet nekünk és csodaszép öblökben álltunk meg fürdőzni.

Lindoszba is el tudtok  jutni egyénileg..

Szimi-re sajna nem jutottun el( kevés volt az egy hét)

vzoli65 Creative Commons License 2012.06.19 0 0 15501

Sziasztok. 

július 5.-én megyünk először Rodoszra. Szerintetek mi az a 2-3 fakultatív program az iroda ajánlatai közül, amit nem szabad kihagyni.

Rodosz városnézés- Az ókortól napjainkig

Rodosz - A Napisten szigete: 

Szimi, az Égei-tenger ékszerdoboza:

Falusi vigasság; Dzsungeltúra;  Hajókirándulás a keleti parton.

Segítségeteket előre is köszönöm.

zsuska71 Creative Commons License 2012.06.18 0 0 15500

Kati116!

Természetesen már nagyon várom a nyaralást! Csak jobb lenne, csendes környék lenne, erre tudom kicsi az esély. Foglalás előtt kellett volna jobban tájékozódnom. Az irodában meg egyébként ezt a szállodát ajánlották. De nem probléma voltam már Parálián is 10 napig,csend az hajnal 3 és 4 között volt.

A képek alapján jó szállodámal tűnik,majd látjuk!

marti123 Creative Commons License 2012.06.16 0 0 15499

Sziasztok!

Én meg őket ajánlanám: www.autotourcars.gr Neten foglaltunk tavaly, nem kértek hitelkártyaszámot, előleget, a megbeszélt időre a szállodába hozták az autót, rögtön kifizettük az előre lelevelezett összeget, és mikor visszaadtuk, csak le kellett adni a kulcsot a recepción.
Mi 10 nap múlva indulunk Krétára, kicsit szorongunk a sok bizonytalanság miatt. Van már bárkinek személyes tapasztalata az idei görög helyzetről? (Tavaly csak a taxisok sztrájkját lehetett észrevenni, amíg kint voltunk - jó lenne, ha most sem lenne nagyobb gond.)

suzi_mou Creative Commons License 2012.06.14 0 0 15498

Nagyon szívesen. :-)

Apollonhoz nem tudok elérhetőséget, mert nem dolgozunk velük. De a vendégektől tudom, hogy jó áraik vannak.

Még őket is megkérdezheted, ők a férjem unokatestvérei, nekik is jó áraik vannak Falirakin, ma hoztak prospektust a jelenlegi áraikról: Epsilon rent a car. epsilonrentacar@yahoo.gr

Fiat Seicento: 1 day: 25 EUR, 3 days: 70 EUR, 7 days: 140 EUR

Hyundai Atos: 1 day: 28 EUR, 3 days 75 EUR, 7 days: 155 EUR

... és így tovább.

Előzmény: geodo1 (15495)
kati116 Creative Commons License 2012.06.14 0 0 15497

Zsuska71!

A szállodánk fekvéséről sajnos én is csak keveset tudok, nem tudom, hogy mennyire zajos, minden esetre legyünk pozitívak, hamár kifizettün ennyi pénzt a nyaralásra, ne kezdjük rossz kedvűen, egész évben ezt várja az ember. Biztos vagyok benne, hogy gyönyörű nyaralás lesz Rodosz városról rengeteg jó véleményt olvastam.

kati116 Creative Commons License 2012.06.14 0 0 15496

Zsuska71!

Én is örülök, hogy találkozunk!

Szerintem nagyon jó lesz a szállásunk Rodosz központjában, az Ibusz kínálatában csak a Hotel Marie Rodos szálloda fekszik a keleti parton,  viszont elég alacsony színvonalú. Mi szeretnénk kocsit bérelni és jönni-menni egy kicsit, felfedezni a szigetet.

geodo1 Creative Commons License 2012.06.14 0 0 15495

Meg is jött a válaszuk, és tényleg jóval-jóval kedvezőbbek, mint amiket én találtam. Nagyon szépen köszönjük- köszönjük, mert ugye köszönöm én.:) És köszönik ők is, kérték ugyanis, hogy mondjak a nevükben köszönetet neked, hogy őket ajánlottad.:)

Előzmény: suzi_mou (15493)
geodo1 Creative Commons License 2012.06.14 0 0 15494

Köszönöm szépen a segítséged-írtam is nekik jól, meglátjuk. :) Az Apollonhoz nem tudsz vmi elérhetőséget? Találtam honlapot de gyakorlatilag üres, e-mail címet se találok (telefont igen de inkább írásban intézném).

Előzmény: suzi_mou (15493)
suzi_mou Creative Commons License 2012.06.14 0 0 15493

Apollon a legolcsóbb itt Falirakiban. Azt nem tudom, hogy milyen állapotú autóik vannak.

Volt nálunk a Hotelban pár cég prospektusa és láttam ki hogy dolgozik. (pl. időben itt van-e az autó és az-e amit kértek, van-e probléma az autóval, cég hozzáállása és komunikációja a vendégekkel) A legprofibb és korrektebbek ők voltak: www.efremrentacar.gr

Kérjél ajánlatot tőlük, én anno mikor még vendégként jártam Rodoszra, nagyon jó ajánlatot küldtek, reptéren vártak a nevemmel egy táblán, nyaralás végén parkolóban tettük le a kocsit és hagytuk ott.

Előzmény: geodo1 (15483)
lklara Creative Commons License 2012.06.13 0 0 15492

azért ajánlottam a kocsibérlést, mert akkor a Te vágyad is teljesülne, 

szebbnél szebb strandokra mehetnétek egész napra is, mi is igy csináltuk.

Nekünk először a Tsampika volt a kedvenc, mindennap odamentünk, és akkor

az apartmanos mondta, hogy van ennél még szebb és jobb, és igy mentünk az

Agathi beachre, utána már csak oda jártunk :-)

nincsenek nagy távolságok és megéri a kocsibérlés

Előzmény: zsuska71 (15491)
zsuska71 Creative Commons License 2012.06.13 0 0 15491

Igen, IBUSZ szervezés. Kocsit nem szándékozunk bérelni. A család mozgalmasabb,de én szeretek egész nap lustálkodni egy helyben. Egész évben hajtás van, alig várom a kikapcsot.

Már számoltam a napokat mennyi van vissza. De most! Persze érdekel a látnivaló is! Imádom az óvárosokat. De a tenger is fontos! A napot, tengert is imádok. Hosszú évekig Horvátországba jártunk ugyanarra a helyre, most is imádom, de mást is szeretnénk már látni.

Tetejébe soh nem utaztunk repülőn. A lányom már igen ő volt máltán 3 hétig 3 éve.

Na majd meglátjuk.

Köszi azért a biztatást!

lklara Creative Commons License 2012.06.13 0 0 15490

irodával mentek? béreltek kocsit?

Előzmény: zsuska71 (15488)
lklara Creative Commons License 2012.06.13 0 0 15489

dehogy is, szuper jó lesz, Rodosz óvárosa maga a csoda, minden este

ott sétálhattok, nem lehet megunni, olyan csodás, majd meglátod.

Busszal el tudtok menni Lindosba is, megnézni a fellegvárat és utána

tudtok strandolni a Szent Pál öbölben (sekély, puha homokos), és estére vissza

Rodoszba.

Aztán megint egy nap el tudtok menni Falirakiba busszal, és az egész napot ott

töltitek, estére vissza busszal

Úgy emlékszem a Tsampika-beahre is lehet menni Rodoszból busszal, ott is

el lehet lenni egy napot (van kajálda, tusoló, WC)

Előzmény: zsuska71 (15488)
zsuska71 Creative Commons License 2012.06.13 0 0 15488

Iklara köszi az információkat!

Kicsit elkeserítettél,már nem is várom

lklara Creative Commons License 2012.06.13 0 0 15487

ha béreltek kocsit, akkor minden helyet be tudtuk járni és tudtok is 

strandolni ezeken a helyeken.

Egyébként ha a sekély, homokos partot kedveled, célszerű lett volna 

Falirakiban megszállni, mert ott ilyen a part, és közel van Rodosz városhoz is,

13 km, akár még busszal is esténként. Mi laktunk Falirakiban is, majd utána

Afandouban, de volt kocsink, igy nem volt gond a jó part és a kirándulás

Előzmény: zsuska71 (15485)
lklara Creative Commons License 2012.06.13 0 0 15486

nincs közel, Afandou és Lindos között van, és a másik oldalon.

Egyébként a másik oldal a szélcsendesebb és ott vannak a homokos,

sekély partok

Előzmény: zsuska71 (15485)
zsuska71 Creative Commons License 2012.06.13 0 0 15485

Elfelejtettem az előbb beírni Athena hotel a szállásunk.

Innen az Agatha Beach messze van?

Köszi a választ!

zsuska71 Creative Commons License 2012.06.13 0 0 15484

Köszi az infókat!

Nem örülöo,hogy gyorsn mélyül a tenger!

A szállásunkról is tudsz valamit pontosat? Ez zajos környék vajon?

Kati!

Remélem találkozunk!

geodo1 Creative Commons License 2012.06.13 0 0 15483
én júl. 7 utánra 35 euro alatt sem nagyon találok (1x3 és 1x4 napra), úgyhogy ha tudnál egy 25 euro körülit ajánlani azt nagyon megköszönném.
Előzmény: suzi_mou (15481)
lklara Creative Commons License 2012.06.13 0 0 15482

és még van egy nagyon jó strand (szerintem ez a legjobb) az Agathi beach,

ez Charaki felé van, nem kell elmenni Charakiig, hanem balra el kell kanyarodni

homokos, lassan mélyülő, kristálytiszta öböl, itt néztünk mindig úgy ki, mint a két

hónapos "vizihullák", 3-4 órákat bent voltunk a vizben :-))

Előzmény: bazidzsó (15479)
suzi_mou Creative Commons License 2012.06.13 0 0 15481

Ha tényleg ennyi, akkor foglald le, mert itt helyben biztosan 25 EUR/nap alatt nem fogsz kapni autót. (bár nekem gyanús a 7 napra a kb. 100 EUR-os ár)

Előzmény: Zoliboli31 (15480)
Zoliboli31 Creative Commons License 2012.06.13 0 0 15480
Sziasztok,

Junius 30-an indulunk Rodoszra wizzairrel egy hetre. Ha van mas utazo is ugyanebben az idoben az erdekelne, tekintettel a gorog hirekre. Remelem haza is tudunk jutni, mert a jegyeket mar kifizettuk. Autot szeretnenk berelni, talaltam egy olcso weboldalt ahol het napra mar 30000 forintert is lehet foglalni economycarrentals.com oldalon. Erdekelne, hogy masnak mi a tapasztalata, erdemes elore foglalni vagy majd ha mar megerkeztunk. A szallast a booking.comon keresztul foglaltuk rhodosz belvarosaban.

Udv.
bazidzsó Creative Commons License 2012.06.13 0 0 15479

Kiváló, homokos és lassan mélyülő strandok: Faliraki, Tsampika, Lindos, Prassonissi egyik fele, ezek a keletre néző oldalon vannak. A nyugati oldalon is van pár jó strand Kamiros környékén, ami homokos és lassan mélyül. Ez utóbbiak viszon sokkal szelesebbek. Itt összegeztem pár partot: Melyik part milyen?

Képeket is találsz a megfelelő oldalon...

Előzmény: bazidzsó (15478)
bazidzsó Creative Commons License 2012.06.13 0 0 15478

Szia!

Sajnos azon a helyen gyorsan mélyül a tenger. Esetleg ha jobbra indultok a sziget vége felé, ahol az akvárium is van, ott talán nem mélyül gyorsan. Igazság szerint van egy szuper szakasz közel a szállásotokhoz, de sajnos az utóbbi időben erősen elhanyagolt állapotban volt. Itt a part kavicsos, mint a fentebbi részen, de bent a vízben már homokos és lassan mélyülő. Az akváriumnál egyébként aprókavicsos a strand.

Ez lenne az a rész, ahol lassan mélyül:

Egy büfékocsi is volt ott 2010-ben...gyalog kb. 15 perc a tengerparti sétányon.

Előzmény: zsuska71 (15476)
kati116 Creative Commons License 2012.06.12 0 0 15477

Bazidzsó!

Tökéletesen igazad van, sajnos tegnap este én is szembesültem vele.

Zsuzska 71!

Örülök, hogy Ti is az Athenaba jöttök, mi sem voltunk még Rodoszon, Görög szigetek közül csak Korfun voltunk.

zsuska71 Creative Commons License 2012.06.12 0 0 15476

Ja a tengerről is valami? Remélem nem hirtelen mélyül? Én sajnos nem tudok úszni, ezért csak pancsolok, a családom tud úszni kiválóan. Jó nekik.

zsuska71 Creative Commons License 2012.06.12 0 0 15475

sziasztok!

Mi júl..12-19ig megyünk rodoszra Athena hotel, mint katiék. még soha nem voltunk, várjuk.

Minden infora kiváncsi vagyok. szálloda? ellátás?

Köszönöm!

Zsuska71

b.manci Creative Commons License 2012.06.12 0 0 15474

Sziasztok!

2010-ben, július elején nyaraltunk Rodoszon. Iberostart Lindos Royal Hotelben****.

Nekünk nagyon tetszett ez a szálloda. Csendes nyugott környezetben van. Rodosz várostól messze. Inkább Lindos-hoz van közel (csak pár km-re).

Szobák a hotelben tiszták, kényelmesek. Naponta van takarítás. Az ételek finomak, választékosak, bőségesek. Személyzet kedves. Az animátorok nagyon szuper hangulatot csinálatak egész nap (!) a szállodában.

A hotel egy öböl melett helyezkedik el, ahol nagy gömbölyű kövek vannak, de ez nem zavaró ha fürdőcipőd van. A tenger langyos, simogató. Ez a strand csendes, nincs nagy tömeg. Az árak elfogahatóak.

Aki este nyüzsgésre vágyik az ne menjen, mert itt a pár szállodán kívül semmi nincs. Legközelebb Lindosz-ban van élet, pár km-re.

Bevásárlási lehetőség az öbölben, a strand mögött. Ott van egy autókölcsönző, mellette egy kisbolt ami nagyon alapvető dolgokat árul, naptej, üdítő, víz, sör stb. péksütit nem sokat láttam ott...

Nagyobb szupermarket az országút mellett vissza Rodosz város felé az útkereszteződésnél. Ahol minden,  kapható, nagy választék, normál árak.

Lindosz fantasztikus és nagyon kellemes a városi strand. Iszonyú hangulatos a kis város ami az Akropolis lábánál terül el, szűk sikátoros utcákon vezet fel az út. Lehet szamárháton is fel-le közlekedni pár euroért. De annyira nem fárasztó az út. A látvány magával ragad ahogy felérsz a tetejére!

Ne strand-papucsban vágj neki a túrának, inkább zárt, kényelmes cipőkben, kicsit csúszós az út, a sima kövektől amit az évek során kitapostak a túristák.

Rodosz-városban egy egész napot el lehet tőlteni! Látni kell az erődöt és a Mandraki kikötőt. Sok üzlet, taverna van az óvárosban.

Érdemes autót, motort bérelni azzal bejárni a szigetet.

Jó nyaralást mindenkinek!

b.manci

bazidzsó Creative Commons License 2012.06.12 0 0 15473

Így talán jobban látszik...

Előzmény: bazidzsó (15472)
bazidzsó Creative Commons License 2012.06.12 0 0 15472

Szia Kati!

Ez a két hotel a gugli térképe szerint nincs is messze egymástól és mindkettő a sziget nyugatra néző oldalán van.

Előzmény: kati116 (15471)
kati116 Creative Commons License 2012.06.11 0 0 15471

Szia Bazidzsó!

Végülis nem értem be az Ibuszhoz, de szállodák közül  a Hotel Agla jön szóba ugyanúgy Rodosz központjában van, mint a befoglalt Hotel Athena, csak nem a nyugati, hanem a keleti parton van.

Nekem Görög ország mindig is a szívem csücske volt, szeretem a mentalitásukat, a jó kedvüket, a finom kajájukat,ennél jobb már csak akkor lenne, ha  a Födközi, ill. Égei Tenger helyett a VÖRÖS nyaldosná a partjait.

bazidzsó Creative Commons License 2012.06.11 0 0 15470

Szia Kati!

Köszönöm a dicséretet és az érdem a Többieké is, akik sok infóval segítettek eddig.

Visszatérve a szálláshoz: én nem cserélném el másikra, mert Rodosz városban annyi látnivaló van, hogy bőségesen kárpótol a snorizás hiányáért. Az óvárosi rész a kedvencem:) főképp este. Mivel autót akartok bérelni, ezért az említett helyszínek könnyűszerrel megközelíthetőek lesznek.

Egyébként is javasolt az autókölcsönzés, mert a sziget nagy és a látnivalók jó részét így tudjátok könnyen elérni. Persze ez függ attól is, hogy Ti mit részesítetek előnyben, ill. mi a fontos a nyaralás ideje alatt. Az egyiptomi vízi élővilághoz képest a rodoszi sokkal szegényesebb, de a kulturális és természeti látnivalók szerintem bőven pótolják ezt a "hiányosságot".

Előzmény: kati116 (15469)
kati116 Creative Commons License 2012.06.10 0 0 15469

Bazidzsó!

Gratulálok az oladaladhoz, nagyon jól átlátható, órákat lehet mazsolázni benne.

Valóban erről a hotelről van szó, nem szoktam így beleugrani a fogalalásba, de az Ibusznál utolsó nap szóltak, hogy illetékmentesek Görög szigetek. Kicsit csalódott vagyok mert nagyon szeretünk sznorkerezni, Egyiptomba egész nap a vízbe voltam. Megpróbálok holnap átfoglalni más szállodába.

bazidzsó Creative Commons License 2012.06.10 0 0 15468

Szívesen!

Gondolom, hogy ez lesz az: Athena Hotel.

Akkor sajnos ezen az oldalon nem tudtok snorizni :( talán csak a kikötők környékén lévő strandoknál, mert ahol a szállásotok lesz, ott nagyok a hullámok.

Egyébként a legideálisabb helyek a sznorizásra:

- az Anthony Quinn öböl és a Ladiko Beach

- illetve a lindosi öböl. Mindegyikről találtok képeket az oldalamon. Én pár évvel ezelőtt, a lindosi öbölben, még egy kis polipot is láttam:)

Előzmény: kati116 (15467)
kati116 Creative Commons License 2012.06.09 0 0 15467

Nagyon köszönöm a segítséget, még egy kérdésem lenne.  Az Athena hotelbe megyünk, a nyugati oldalon a nagy hullámok miatt lehet sznorkerezni?

bazidzsó Creative Commons License 2012.06.09 0 0 15466

Segítséget szeretnék kérni, magyarul beszélő étterem, taverna, gépkocsi bérlés címéről, a férjem oroszul beszél, de angolul nem beszélünk.

Semmi gond nem lesz szerintem, mert az utóbbi pár évben sok orosz turista keresi fel a szigetet és ebből kifolyólag ezt a nyelvet is több helyen megértik. Az éttermekben szerintem oroszul is lesz szöveg az étlapon. Gépkocsi bérlés esetében meg itt van pár kölcsönző címe és ha végignézitek, többnél is szerepel az orosz nyelv: Járműkölcsönzés Rodosz. 

Illetve, ha jól emlékszem, akkor több olyan helyen ahol belépőt kell pl. fizetni, szintén szerepel ez a nyelv...до свидания :)

Előzmény: kati116 (15465)
kati116 Creative Commons License 2012.06.08 0 0 15465

Kata!

50+-os házastárs vagyunk, Rodoszra idén megyünk először, sajnos idegennyelvet nemigen beszélünk. Rodosz városába megyünk az Athena hotelbe júl.12-19-ig. Segítséget szeretnék kérni, magyarul beszélő étterem, taverna, gépkocsi bérlés címéről, a férjem oroszul beszél, de angolul nem beszélünk. Esetleg, ha volt valaki ebben a hotelbe, szívesen veszünk minden infót, csak reggeli van befizetve.Köszönjük.

Ettike23 Creative Commons License 2012.06.03 0 0 15464

Köszönöm!

Előzmény: bazidzsó (15463)
bazidzsó Creative Commons License 2012.06.02 0 0 15463
Előzmény: Ettike23 (15462)
Ettike23 Creative Commons License 2012.06.01 0 0 15462

Sziasztok! Mi szeptemberben megyünk Rodoszra (faliraki). Ha volt már valaki idén, meg tudnátok írni, hogy milyenek az árak (kisboltokban, gyros,stb)

Előre is köszi a válaszokat!

bazidzsó Creative Commons License 2012.06.01 0 0 15461

Ha jól tudom, akkor az Aeolus szervezett oda utakat, de sorra mondja le az eddigi foglalásokat. Ezt egy másik fórumon írták. Mi ezért is, inkább az egyéni szervezést választjuk idén is.

Karpathos tényleg egy kis gyöngyszem, mert bár méretben akkora, mint Kos sziget, de a látogatottsága és ebből adódóan a zsúfoltsága sokkal kisebb. Sajnos az ellátottsága is alatta marad pl. a fent említettnek, de az alapvető dolgokat be lehet szerezni.

Előzmény: Vebber (15460)
Vebber Creative Commons License 2012.05.31 0 0 15460

Még konkrétan nem tudom. Mindőnk megyünk, jó lenne olyan sziget ahol még nem jártunk.

Előny lenne sziget delfinnel :)

Ajánlhatnál esetleg. Karpathos pl. szimpi lenne valami normális irodával.

Előzmény: bazidzsó (15459)
bazidzsó Creative Commons License 2012.05.26 0 0 15459

Figyelek, csak kicsit kevesebb az időm...

Talán leginkább Kos sziget, de Karpathos és Rodosz is versenyben van. Egyéni szervezéssel megyünk és szeptember közepén indulnánk.

Ti merre indultok idén?

Előzmény: Vebber (15455)
Pontikos1 Creative Commons License 2012.05.25 -1 0 15458

(Hehe, egy rugóra jár az agyunk. Nekem is mindig vigyorognom kell, ha valaki először lefoglal/kifizet valamit, és utána kezd érdeklődni róla... aztán még meg is sértődik. :) Ráadásul a legtöbb dologról már annyi info van a neten is, mint égen a csillag, csak hát gugli barátunk még nem került kapcsolatba mindenkivel.)

Amúgy, ha valaki végigolvas ezer véleményt, és számára fontos dolgokban ellentmondást talál (lásd pl. említett wifi és társai), akkor a legegyszerűbb írni a szállásadónak. (És ezt nehogy valaki cseszegetésnek vegye. :)) De meg lehet kérdetni az utazási irodát is (ha ott fizet be valaki), bár az ő válaszukat többnyire nem lehet/kell szentírásnak venni.

Előzmény: geodo1 (15452)
Vebber Creative Commons License 2012.05.25 0 0 15457

Egy dolog még fakultatívról. Jobban jártok, ha elfelejtitek, max egy hajós kiráéndulás.

Mindent meg tudtok nézni magatok, sőt, sokkal többet.

Előzmény: szappiolasz (15446)
Vebber Creative Commons License 2012.05.25 0 0 15456

Nem volt az régen 2007. szeptember 17. Ez volt a második rodoszi utunk.

Mi már a felújítás után voltunk.

Mindent szabad enni, inni. Ettől tovább is mennék, véleményem szerint minden helyi ételt ki kell próbálni, az is a nyaraláshoz tartozik.

Köhögni bátran lehet, bár ott kevés az esély, hogy az idő erre okot adjon.

Öltözködéshez, Én csak rövideket vittem. Emlékszem mikor elindultunk, a reptéren mindenki "télikabátban" -mert a változatosság kedvéért kimondottan hideg volt itthon-, viszont én úgy voltam vele, hogy nyaralni megyek :)

Ott leszáltunk és megérkeztünk a nyárba. Felhőt nem láttunk akkor sem.

A szálloda éttermében soha nem tették szóvá a hosszú nadrág hiányát sem.

Előzmény: szappiolasz (15450)
Vebber Creative Commons License 2012.05.25 0 0 15455

Ezekkel kapcsolatban (elhelyezkedése, stb) soha nem volt vélemény különbség :)

Mi a belcsíny miatt nem szerettük.

Kíváncsi voltam egyébként figyelsz-e :)

Idén mi a célpont?

Előzmény: bazidzsó (15448)
geodo1 Creative Commons License 2012.05.25 0 0 15454

upsz, nos, elnézést ha megbántottalak. a legkomolyabban mondom, én azt hittem, hasznosakat, megfontolandóakat írtam mindkét esetben.

Előzmény: Törölt nick (15453)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.25 0 0 15453

Hasznosat is tudsz mondani, vagy csak az észosztáshoz értesz? Mert ez utóbbira bocs, de nem vagyok kíváncsi.

Vegyél példát bazidzsóról.

Előzmény: geodo1 (15452)
geodo1 Creative Commons License 2012.05.25 0 0 15452

Gondolod, h a magyaroknak nem éppen ilyen lenne a véleményük, hanem teljesen egyirányba mutató? Éppen látod itt alant, hogy két fórumozó ugyanazt a helyet teljesen másképpen látja. Hiszen mi magunk is különbözőek vagyunk. Elolvasod azt, ami van (és esetedben tök sok van) és abból leszűrsz egy véleményt ami alapján döntesz, h tetszős-e a hely vagy nem (merugye előbb utánanézünk a helyszínnek is meg a helynek is, és utána foglalunk.:)).

Előzmény: Törölt nick (15449)
bazidzsó Creative Commons License 2012.05.25 0 0 15451

A külső alapján úgy tűnik, hogy igen felújították. Sajnos a szobák mérete nem változott, Vebber őszinte sajnálatára:)

Mit szabad,mit nem enni?

Ha a higiéniás viszonyokra gondolsz, akkor itt nincs semmiféle ilyen probléma. Gyakorlatilag bárhol és bármit ehettek. 

Szúnyog?

Rodosz városban mi nem találkoztunk velük, csak Falirakiban.

Helyi szokások(borravaló,öltözködés,fagyi)?

Borravaló: ~10% körül van, de volt olyan, hogy nem akarták elfogadni. Pl. ha csak 1-1 gyrost veszel, akkor felesleges adni.

Öltözködés: ha arra gondolsz, akkor ebben a szállodában nincs előírás arra, hogy mit kell felvenni az étkezések alatt.

Fagyi: gyakorlatilag bárhol ehettek. Mi a legjobbat a vár egyik bejáratánál, ahol a görög templom romjai is vannak ettünk. Ezt egy kis büfékocsiból árulják, olasz fagylalt. Itt volt 2010-ben...

Fontos, hogy naptej legyen nálatok és használjátok is, mert a sziget északra néző oldalán a Meltemi szél hűti a levegőt, de a nap ereje változatlan. Könnyen le lehet égni.

Előzmény: szappiolasz (15450)
szappiolasz Creative Commons License 2012.05.25 0 0 15450

Köszi mind2töknek az infót,szemezgetek belőle!

Vebber ahogy látom régebben voltál és ha jók az infók,akkor egy elég komoly felújításon esett át a szálloda pár éve!?

Még egy-két kérdés : Mi FP-re fizettünk be,de ettől függetlenül is beülnénk vacsizni,kajálni vhova!Mit szabad,mit nem enni?4éve Egyiptomban megkóstoltam mindent(mindent a kulináris élvezeteknek:)),aztán még köhögni sem mertem....:S

Szúnyog,stb...?Helyi szokások(borravaló,öltözködés,fagyi)?

Köszke

Előzmény: bazidzsó (15448)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.25 0 0 15449

OK. Ezeken már rég túl vagyok. (bocs nem voltam gép közelében mostanság)

Az egyiken ingyenes a WIFI , a másikon szó se esik róla, az egyiken van kenu és vizibrinyó a másikon nincs stb.

Vélemények német, osztrák, holland, francia és sok egyéb, tele ellentmondással.

Most akkor mi van?

Gondoltam csak járt arra valaki kis hazánkból, de úgy látom meglepi lesz.

Így is nagyon várom már.

Azért kösz.

Előzmény: geodo1 (15440)
bazidzsó Creative Commons License 2012.05.25 0 0 15448

Szia Szappiolasz!

Az én véleményem ellentétes Vebberével:) évek óta küzdünk ezzel kapcsolatban:) de hát erre való a fórum, hogy mindenki leírja a véleményét és ezek után az olvasó el tudja dönteni, hogy neki mi a fontos ebből.

Itt olvashatsz róla, illetve továbbra is meg van a lehetőség, hogy a Szállásértékelő oldalamon bárki leírhassa a saját tapasztalatát. Semiramis Hotel.

A hotel abszolút jó helyen van, csendes és a legtöbb látnivaló ami Rodosz városban van könnyen megközelíthető gyalog is.

Rodosz város főbb látnivalói: Rodosz város.

A sziget főbb látnivalói az én szemszögemből: Főbb látnivalók.

Ezek eléréséhez mindenképp autó bérlését javaslom.

Vebber Creative Commons License 2012.05.24 0 0 15447

Szia!

Mi jártunk családommal, éppen kisgyerekkel.

Röviden, oda soha többet.

A nickemre kattintva a hsz.-eim között megtalálod miért rossz a véleményem róla.

szappiolasz Creative Commons License 2012.05.24 0 0 15446

Üdv mindenkinek!

Mi júl.19-26-ig leszünk Rodoszon!Ha valaki járt már esetleg a Semiramis Hotelben Rodosz városában és megosztaná tapasztalatait,azt megköszönném!

Ezenkívül érdekel minden fakultatív programmal kapcsolatos dolog is(mit igen,mit ne),mert pici (2,5éves) porontyunkkal utazunk és vele azért nem lehet mindent beválallni!

Egyszóval minden érdekel ami segíthet....;-)

Nagyon köszönöm előre is!

Üdv

Szappi

tini07 Creative Commons License 2012.05.24 0 0 15445

Görögországban kialakult helyzet 2012 - állásfoglalásMai napon irodánkhoz eljuttatott levelében az Unitravel a Görögországban kialakult helyzettel kapcsolatban a következőket fogalmazta meg:

ÁLLÁSFOGLALÁS

Görögországban kialakult helyzetről 

Tisztelt Utasaink!

Kedves Partnereink!

A Görögországban kialakult gazdasági és politikai helyzet bizonyára többeket bizonytalanságban tarthat az utazás befoglalása illetve megvalósulása tekintetében. Az ebbéli aggályokat szeretnénk jelen közleményünkkel eloszlatni.

Sajnos a médiában megjelenő hírek a tényleges helyzetet erősen eltúlozzák. Az új választások lezajlásáig (jún.17.) korai lenne messzemenő következtetéseket levonni az ország jövőjére vonatkozóan.

Ha az új kormány úgy dönt, hogy kilép az EU övezetből, csak hosszas előkészítés eredményeként valósulhatna meg, hogy az euró helyett, ismét a drachma legyen a fizetőeszköz Görögországban. Tehát ez az estleges átállás a már folyó szezont semmiképp nem érinti.

Görögország a magyar turisták kedvenc úti célja volt az elmúlt években, többek között rendkívül kedvező árai, páratlan természetei adottságai, kiváló tengerpartjai, és a görög vendégszeretetnek köszönhetően. Mindemellett fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a görög gazdaság legerősebb tartópillére a turizmus, tehát Görögországnak sem érdeke, hogy a nyári főszezonban ellehetetlenítse a turisták utazását.

Az esetleges zavargások csak Athénban várhatóak nem érintik a görög nyaraló szigeteket, így az Unitravel úti céljait Korfut, Zakynthoszt, Rodoszt, Kefalóniát és Sartit sem!

Folyamatos kapcsolatban vagyunk helyi partnerirodáinkkal, akik megnyugtattak, hogy minden rendben van, a megszokottak szerint zajlik az élet a görög üdülőhelyeken, várják utasainkat.

Fentiek alapján javasoljuk, hogy a már befoglalt és aggodalmaskodó utasokat nyugtassátok meg, az új foglalók pedig - megújuló akcióink segítségével - bátran jelentkezzenek a következő hetekben is!

tavasz21 Creative Commons License 2012.05.23 0 0 15444

Pénzt vigyél eleget, hogy haza tudj jönni ha máskor kell majd. Autóbérlésnél felmerülhet, hogy nem lesz benzin a kutakon csőd esetén mert felvásárolják. Szigeteken nagy baj nem lesz szerintem, inkább a szárazföldön, ha lesz egyáltalán véletlenül.

Sajnos már a forint is gyengül e miatt, drágul az euro nekünk.

Előzmény: AniPe (15434)
dina25 Creative Commons License 2012.05.23 0 0 15443

Szia Tuckey! Mi már 2szer voltunk ott! Nekünk nagyon tetszett!! Jó helyen van, nem hangos, a strand egy kicsit messze van, de nem vészes! A tulajok nagyon kedvesek, az apartman tiszta, 2 naponta jöttek takarítnai! Ha van valami nyugodtan kérdezz,  szívesen válaszolok!!

Előzmény: tuckey (15442)
tuckey Creative Commons License 2012.05.23 0 0 15442

sziasztok!

érdeklődni szeretnék, hogy volt e már valaki a royal roses apartmanházban. van e róla valamilyen véleményetek?

előre is köszönöm

Vebber Creative Commons License 2012.05.22 0 0 15441

Javaslom a TV-t ne kapcsoljátok be, mikor politika van.

Nincs ember aki megmondaná, hogy mi fog valójában ott történni. Indulj ki abból, ha nálunk bekövetkezne -amit már többször jósoltak- mi történne?

Előzmény: AniPe (15438)
geodo1 Creative Commons License 2012.05.22 0 0 15440

gugli -> első négy találat -> 

http://www.alexbeach.gr/

ez a hotel saját oldala

http://www.booking.com/hotel/gr/alex-beach-bungalows.en.html

itt van 35 személyes tapasztalat.:) (bónuszként pedig ellenőrzheted, mennyire sikerült jó áron foglalnod oda:)

http://www.zoover.hu/gorogorszag/rodosz/theologos-tholos/alex-beach/apart-hotel/fenykepek

képek

és legfőképpen:

http://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g676358-d1013540-Reviews-Alex_Beach_Hotel-Tholos_Rhodes_Dodecanese.html

itt van további 33 személyes tapasztalat.:)

Előzmény: Törölt nick (15439)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.22 0 0 15439

Sziasztok!

Most először utazom majd a családdal Rodosz szigetére. Nyugati part (?) Alex Beach Hotel. Volt már valaki estleg ebben a hotelben és tud-e információkkal szolgálni, hogy milyen is?
A neten elég szűkös leírásokat találtam a hotelről. A szigetről már jóval többet. Minden személyes tapasztalat érdekelne.

Köszönettel:
Zoltán

AniPe Creative Commons License 2012.05.21 0 0 15438

Köszönjük a válaszokat. Nem fogjuk az utat lemondani (bár megtehetnénk még kötbér nélkül is), de kíváncsiak voltunk más véleményére is, nem vagyunk annyira parázósak, de jobb tájékozottnak lenni hogy mire számíthat az ember.  

Az AI-t azért választottuk, mert minimálisan volt több mint a félpanzió, nem feltétlenül a kényelem volt a szempont - valószínű ígyis fogunk költeni pl. kajára, hiszen hangulatosabb valamilyen étteremben vacsorázni mint a szállodában. Más országba pedig nem szeretnénk áttenni a foglalást, mert nekünk ez egy kötött időpont, máskor nem nagyon tudunk szabadságot kivenni úgy, hogy mindkettőnknek jó legyen abban az 1 hétben.

Bárcsak már júli 26. lenne... :)

suzi_mou Creative Commons License 2012.05.21 0 0 15437

Én itt élek. Ugyanúgy készülünk erre szezonra is mint egy másikra. Amik Athénban mennek, mi is a hírekből látjuk. Kicsit olyan mintha másik országban történne, mert annyira más az élet és annyira távol van. Itt az emberek többsége a turizmusból él, mindenki tudja hogy csökkent a foglalások száma az előző évekhez képest és mindenki igyekszik megtartani a vendégeket, akár lejjebb menni az árakkal is.

A térségben a többség éppen emiatt az euró, a megszorítások bevezetése és az unió mellett tette le a voksát.

Nem tudom mi lesz ha ezek a dolgok bekövetkeznek amit leírtatok, de azt gondolom, hogy a vendégek a legfontosabbak aki ebben a szakmában dolgozik. Pl. tavaly amikor a taxisok sztrájkoltak, akkor mi is autóval vittük, hoztuk az embereket és más hotelek is megoldották az emberek transzferét. Tehát ha drachma lesz, ha EUR (azt gondolom, hogy júliusig nem sok esélye van egy új pénznem bevezetésének), itt akkor is a turizmusból élnek az emberek és utána is ebből fognak, tehát a lehetőségekhez képest mindent meg fognak tenni a vendégekért. Inkább kellemetlenségeket tudok elképzelni (esetleg busz sztrájk)

geodo1 Creative Commons License 2012.05.20 0 0 15436
én úgy gondolom, h egy AI hotelben gyakorlatilag nem is görögországban leszel, így nem gondolom, h tartanod kéne bármitöl is. az utazási irodád küldi a repülöt, így azzal se lesz gondod, a hotel minden bizonnyal èszak rodoszon van, így valószínütlennek tartom, h olyan mértékü benzinhiány lenne, h onnan ne jussatok ki a reptérre vhogyan.
másrészt viszont, ha a kényelem a lényeg (és az AI erre utal) és nem görögország maga, akkor lehet érdemes cserélni egy olyan országbéli AI-re ahol fel se merülhetnek benned a jelzett aggodalnak.
qwer1234 Creative Commons License 2012.05.20 0 0 15435

Gyakorlatilag az összes görög fórumon ez a kérdés mostanság. Konkrét válasz pedig nincs rá, mert a jövőt nem látjuk. Feltételezni viszont lehet. Egy esetleges államcsőd még önmagában nem katasztrófa, természetesen nekünk. Az, hogy pl. nincs nyugdíjfolyósítás különösebben nem érint. Ha már a közszféra sem kap fizetést, mondjuk hónapokig, akkor ott nagyobb gondok lehetnek. A rendőrség, a közrend borulhat, abból lehetnek gondok. Megszaporodik a bűncselekmények száma. Ez az elmúlt 2-3 évben egyébként is megnövekedett. Az is igaz, hogy akik a turizmusból élnek, azoknak elemi érdekük a rend. Nézd meg összehasonlítás végett például az északafrikai régiót. Amikor ott balhé volt - igazi balhé, tehát nem egy lehetséges államcsőd - attól még működött a turizmus ipar, igaz csökkentett módban. Vagy a mai napig lehet biztonsággal menni kubába nyaralni, holott az államforma nem éppen demokratikus.

Egyszóval én úgy érzem, kicsit túl van ez spirázva. Még nem az egész eu bomlik, még nem az euró omlik össze. Persze majd az is jön. :-)

A zavargások tipikusan a fővárosokban szoktak történni. Rodosz ettől távol van. Persze lokálisan van, hogy összefújják a bankok szép üvegportáljait, esetleg beküldenek egy-egy féltéglát, de ezzel még akár egyet is lehet érteni. Aztán új távlatok nyílnak a magyar-görög barátság terén. :-)

AniPe Creative Commons License 2012.05.20 0 0 15434

Sziasztok!

Párommal július 26-án mennénk Rodoszra. AZ utazási irodában 20%-ot már be is fizettünk az AI ellátásra, azonban a görög helyzet kissé aggaszt minket (a héten a híradókban is már lehetett olyat hallani, hogy mondják le az emberek az utat). Ha most lemondjuk az utazást, visszakapnánk az eddig befizetett pénzünket, de erősen gondolkodunk, hogy mi lenne a helyes döntés. Szerintetek egy esetleges görög államcsőd és euró zónából való kilépés milyen hatással lehet a nyaralásra? A dracham visszavezetése az oké, azt kell váltanunk euró helyett, de mi lehet olyan más dolog, ami miatt kockázatos lenne kiutazni? Az utazási irodát nem kérdezem, mert ott úgyis csak olyan dolgokkal érvelnének, ami miatt ne mondjuk le az utat. Van esetleg tapasztalatotok?

A segítségeteket előre is köszönöm!

andrea36 Creative Commons License 2012.05.11 0 0 15433

Szia Ági!

Nem volt egyáltalán hangos pedig minden este volt valami zenés  program .

Nagyon jók a tematikus éttermek mi az olaszba jártunk mert ott kemencében sütötték a pizzát :valami isteni volt.

Halat sajnos nem szeretem ,de azt mondták hogy nagyon jó ott is a kaja,viszont  foglalni kell a tematikus éttermekben helyet .

A szálloda a tengerparton van és gyerekeknek  kitűnő mert lasssan mélyül.

Egy kis negatívum hogy majdnem csak oroszok voltak a szállodába ,de mi legalább felfrissitettük az orosz emlékeket az iskolából.:-)

Üdv

Andrea

Előzmény: Ágica9 (15431)
geodo1 Creative Commons License 2012.05.11 0 0 15432

Szia! Köszönöm szépen. Sajnos velük én is felvettem a kapcsolatot, de azt mondták, nem adnak autót így, h megosztva lenne a rodoszi hét, valamint különben is, nekik a port messze van, így hát ezért sem adnak...

továbbra is kérdezem tehát, akinek van bármilyen tapasztalata az Etos car-ral vagy a Marathon-nal ossza meg velem. Köszönöm.

Előzmény: pulipátané (15426)
Ágica9 Creative Commons License 2012.05.11 0 0 15431

Szia Andrea!

Köszönöm szépen a reagálásod! Örülök, hogy jókat írtál a szállodáról, ami szerintem is drága lett, de szinte az összes út drágult! Sajnos!

Kérdésem lenne: Éjszakánként  hangos-e a szálloda?  Mi két gyerkőccel megyünk családi szobába, ami a melléképültben lesz (valami ilyesmit írtak). 

Ettél szusit? (Én imádom!)

Előzmény: andrea36 (15428)
klari50 Creative Commons License 2012.05.11 0 0 15430

klari50 Creative Commons License 2012.05.11 0 0 15429

Ugyanaz a kis templom faliraki -i móló végében

Előzmény: tavasz21 (15412)
andrea36 Creative Commons License 2012.05.11 0 0 15428

Szia Ágica!

Mi 2011 szeptemberében voltunk Mitsis Hotel Falira Beachon.Nagyon jó volt a szálloda, mivel pár éve lett felújítva így minden elég új volt.

Finom az étel és az ital is .Nagyon szép a kertje és a tengerpart is szép tiszta.

Nagyon jók az aminátorok is igy már reggeltől megvan a hangulat a hotelben.

A szálloda közel van a központól ,csak ki kell gyalogolni  a szállodából és már ott is vagy.

Mi autót béreltünk 3 napra és azzal jártuk körbe a szigetet,ha van még kérdésed akkor nyugodtan irjál.

Amúgy mi úgy terveztük hogy idén is ide megyünk a családdal (14 fő) :-)csak sajnos  egy kicsit drága lett .

Üdv

Andrea

Előzmény: Ágica9 (15419)
Ágica9 Creative Commons License 2012.05.08 0 0 15427

Köszönöm, hogy megerősítettél a választásunkban!

Megnézem az ajánlott oldalakat.

Előzmény: suzi_mou (15423)
pulipátané Creative Commons License 2012.05.08 0 0 15426

Mi tőlük béreltünk

http://www.autotourcars.gr/

Előzmény: geodo1 (15420)
pulipáta Creative Commons License 2012.05.08 0 0 15425

ez yóóóó :-)

Viki, olvasol minket? :-)))))))))))))))))))

Előzmény: suzi_mou (15424)
suzi_mou Creative Commons License 2012.05.08 0 0 15424

Csak egy kis érdekesség, amit én eddig nem tudtam. Görögországban kötelező mindenkinek választani menni. Amennyiben nem jelenik meg valaki, akkor büntetés jár érte. Akkor nem, ha a tartózkodási helyén bemegy a helyi rendőrségre és kér igazolást arról, hogy éppen ott tartózkodik ahol van és ezért nem tudott menni választani.

suzi_mou Creative Commons License 2012.05.08 0 0 15423

Szia! Köszönjük szépen!

Mitsis Hotelban még nem voltam, de tudom hol van. Szerintem nagyon jó helyen, közel a parthoz és a központhoz. Szerintem jó választás.

A szolgáltatásaikról nem tudok mit mondani, de szerintem a booking.com-on biztosan találsz infókat a review-okban, illetve a trip advisoron.

Előzmény: Ágica9 (15419)
suzi_mou Creative Commons License 2012.05.08 0 0 15422

Köszi! :-)

Előzmény: pulipáta (15418)
suzi_mou Creative Commons License 2012.05.08 0 0 15421

Efrem rent a car

Régebben tőlük béreltem kocsit, működött minden simán. Reptéren vártak, kifizettük egész hétre, a nyaralás végén a reptéri parkolóban kellett hagyni az autót. Adtak egy telefonszámot, ha bármi van, akkor ott hívhatjuk őket.

Amióta itt élek, azóta van prospektus tőlük a Hotelban, mert mi is csak megbízhatót ajánlunk a vendégeknek.

Előzmény: geodo1 (15420)
geodo1 Creative Commons License 2012.05.07 0 0 15420

Szia. Köszi a segítséget, akkor várom majd a kölcsönző nevét.

Előzmény: pulipáta (15417)
Ágica9 Creative Commons License 2012.05.07 0 0 15419

Kedves Suzi Mou!

Először is én is gratulálok a nagy eseményhez, sok boldogságot kívánok!

Mi júliusban megyünk a Mitsis Hotel Faliraki Beach nevű szállodába. Az lenne a kérdésem, hogy tudsz-e valamilyen információt megosztani velem a szállodáról, környékéről, bármiről.

Előre is köszönöm.

Előzmény: suzi_mou (15415)
pulipáta Creative Commons License 2012.05.07 0 0 15418

de sz@r lehet neked! .)))))

sok boldogat, sok sok gyerkőczöt :-)))

Előzmény: suzi_mou (15415)
pulipáta Creative Commons License 2012.05.07 0 0 15417

MI rodoszon úgy béreltünk, hogy amikor leszállt a Malev :) és kijöttünk ott várt a muki egy papirral hogy Mr. Kovacs.

Odamentünk, kitöltöttük a papirt full biztivel tehát az alja és a kerté és a tükör is biztivel volt, kifizettük atzz egész díjat. Kimentünk parkolo átadta a járgányt hunyadi getz asszem. Szigetre pont jó evett 5 liter alatt 100 km re.

Aztán mondta hogy negyedig van eddig tegyük vissza a benzint. Amikor visszaadjuk szintén areptéren álljunk be a parkolóba és adjuk le a kulcsot a parkőrnek. 

Így tettünk. 

majd otthonról megírom a kölcsönző nevét. Mindent itthonról neten intéztünk még februárban! És júniusban ott vártak minket.

Nekem bejött ez a külcsönző biztos lesz máskor is onnan kölcsönözve járgány.

Előzmény: geodo1 (15408)
szabi0218 Creative Commons License 2012.05.07 0 0 15416

Sziasztok!

Az Irene Palace szállodát néztem ki. Visszaolvastam a hozzászólásokat és a különböző véleményeket is más oldalakról. Lenne még pár kérdésem azokhoz akik már jártak ott.

Olvastam olyat, hogy az AI elletásban nem mindig van víz vagy különféle ital. Nincsenek ital automaták?

A snack ételek mit takarnak és milyen rendszeresen vannak ezek az ételek?

A tengerpart mindenhol aprókavicsos?

A busz kb mennyibe kerül Rodosz városba vagy Lindosba?

Előre is köszönöm a válaszokat!

suzi_mou Creative Commons License 2012.05.06 0 0 15415

Köszönjük szépen! :-)

Nagyon jó idő volt és azóta tart is, egyre melegebb van. Szinte az összes üzlet kinyitott már, nyílt egy új fagyizó a Bar streeten és nagyon finom fagyit árulnak, most rászoktunk mi is, hogy esténként arra sétálunk egy kenetért.

Aztán a legutolsó fish-spa-ban a strand felé egy félig görög, félig magyar lány dolgozik. A strandon egy hajóbérlős bódéban is egy magyar lány dolgozik.

A virágok nyílnak, nagyon finom illat van sok helyen, beindul az élet, jön a 2012-es szezon. :-)

Előzmény: bazidzsó (15413)
suzi_mou Creative Commons License 2012.05.06 0 0 15414

De, igen. Faliraki kikötőben van ez a kis templom.

Előzmény: tavasz21 (15412)
bazidzsó Creative Commons License 2012.05.04 0 0 15413

Szia!

Gratulálunk és sok boldogságot kívánunk! Amint a képeken látszik, kiváló volt az idő is.

Minden házasulandónak illő felkeresnie a Szent Mária monostort a gyermekáldás miatt? --- amennyiben jól tudom a nevét...

Előzmény: suzi_mou (15411)
tavasz21 Creative Commons License 2012.05.04 0 0 15412

Klassz. Merre van az a kis templomocska? Nem a faliraki mólón levő ugye?

Előzmény: suzi_mou (15411)
suzi_mou Creative Commons License 2012.05.04 0 0 15411

suzi_mou Creative Commons License 2012.05.04 0 0 15410

És egy fotó az esküvőnkről, Faliraki beach:

:-)

suzi_mou Creative Commons License 2012.05.04 0 0 15409

Egy kis kedvcsináló, múltheti képek:

Lindosz

Tsampika templom (305 lépcső):

geodo1 Creative Commons License 2012.05.01 0 0 15408
szia, köszönöm a válaszod.
az az igazság, h elég sok kölcsönzővel próbálom felvenni a kapcsolatot, azonban meglehetősen sokan vannak akik nem is reagálnak vissza. ennek valószínűleg az lehet az oka, h én rodoszra és karpathosra is mennék, méghozzá a menetrendek miatt úgy, h a rodoszi hét meg lenne szakítva a karpathosival. és azt felételezem, h ez megosztás nem tetszik sok cégnek. Így az independentnek sem, ugyanis sajnos ők sem válaszoltak.
Előzmény: lklara (15407)
lklara Creative Commons License 2012.04.30 0 0 15407

mi mindig az independenttől béreltünk, nagyon rendesek, ugy emlékszem 

a topikról többen is béreltek tőlük, kiviszik a reptérre is a kocsit, ha kell,

nagyon normálisak 

Előzmény: geodo1 (15406)
geodo1 Creative Commons License 2012.04.30 0 0 15406
volna egy praktikus kérdésem, hátha vki tudna információt adni.
Volt már bárkinek 'dolga' az Etos car nevű autókölcsönzővel? Ha igen, akkor örülnék ha leírná a véleményét.
( vagy máshonnan megközelítve: ha vkinek vannak jó tapasztalatai kocsibérlés kérdésben, akkor jelezze. :) )
Köszönöm.
Pontikos1 Creative Commons License 2012.04.28 -1 0 15405

Május eleje-közepére (tehát hamarosan) várhatók mindenhonnan a nyári kompmenetrendek. Általában egy-két hónappal a tervezett időpont előtt érdemes mindig megnézni.

Az Aegeannál nem jön rá plusz csomagdíj (Úgy rémlik, 20 + 8 kg túrista osztályon az alap.)

Előzmény: Törölt nick (15401)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.28 0 0 15404

Köszönöm!

:-D

Előzmény: bazidzsó (15400)
bazidzsó Creative Commons License 2012.04.28 0 0 15403

Én számolgattam: repülőjegy + autóbérlés kb. = autó + komp.

Repülőjegy + autóbérlés: előnye, hogy relatíve gyors, de a poggyász súlyával és méretével vigyázni kell. 

Autó + komp: jóval lassabb, de nem kell autóbérléssel vacakolni és a poggyász mérete sem gond. Illetve a hajóút maga egy külön élmény:)))

Az Anek rendszere egyelőre valóban csak ~ májusig megy. A szeptemberi árak is kb. ilyenek, mint a májusiak.

Hát igen...fel van adva a lecke:)

Előzmény: Törölt nick (15402)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.28 0 0 15402

Igaz is, Pireuszig nem számoltam a benzinköltséget, autópályadíjat, az megduplázza az utiköltséget, akkor már jóval több lesz  a repülős utiköltségnél.  Viszont nem kell autót bérelni.

Előzmény: Törölt nick (15401)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.28 0 0 15401

Anek nem ad ki jun elejére Pireusz-Rhodosz utat, egy másik társasághoz irányít, ott is május végit ad ki június elejei helyett.  A Blue Star igen, ennek az ára egy útra 106+2*60 euro. azaz oda vissza a komp ~450.  Pár euróval olcsóbb csak az Aiagion Pelagos, de 10 órával hosszabb az út.

Oda kell jutni, megaludni útközben.

Árban ez kb ott van, mint a tegnap látott Aegean jegy két személyre, ahhoz nekünk még jönne az út budapestig, és egy éjszaka ottalvás a repülő indulási időpontja miatt. Nem olvastam végig a honlapot, hogy ehhez milyen pluszköltség (illeték, csomagdíj?) járul. 

Meggondolandó.

Előzmény: bazidzsó (15400)
bazidzsó Creative Commons License 2012.04.28 0 0 15400

Clarki2: 1 pici segítség, bár nem 100%-os: http://translate.google.hu/?hl=hu&tab=wT

Kisveréb: hajós út esetén 2 társasággal tudtok utazni: Anek Lines, ezzel ~ 22 óra az út és a Blue Star Ferries, ezzel ~ 13 óra.

Előzmény: Törölt nick (15399)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.27 0 0 15399

Köszi!

Pont ezt a lapot böngészem, csak nehezen megy nyelvtudás hiányában. Abban reménykedtem hátha van valami kis magyar nyelvű anyag.

Előzmény: bazidzsó (15398)
bazidzsó Creative Commons License 2012.04.27 0 0 15398

Ha jól gondolom, akkor ez a weblapjuk: Aegean Airlines

Előzmény: Törölt nick (15397)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.27 0 0 15397

Szia!

Én ugyan nem Rodoszra tervezem idén a nyaralásunkat hanem Szantorinire, de olvasom ezt a topicot is. Az általad ajánlott Aegean repülőtársaság ajánlataira így találtam rá, és igazán kedvező. Foglalás előtt szeretnék tájékozódni az Aegean utazási feltételeiről, de sehol nem találom. Talán tudsz segíteni.

Előre is köszönöm.

C.

Előzmény: Pontikos1 (15393)
bazidzsó Creative Commons License 2012.04.27 0 0 15396

Szívesen!

Mondjuk Bp-Pireus ~ 1,500km. Az út hajóval ~ 1 nap. Ez az egyik hátrány, hogy ~ 2 nap oda és mondjuk ennyi vissza. Az előny, hogy kint nem kell autó bérléssel foglalkozni, nem kell az utazási irodához alkalmazkodni. A poggyász mennyisége sem gond.

Még ami esetleg bekavarhat az a jelenlegi görög helyzet, lásd sztrájk...

Bár már régebben is betettem a linket, itt egy kis szösszenet arról, hogy mi miként oldottuk ezt meg 2010-ben...katt ide...

Ha minden jól megy, idén is nekivágunk, csak most kocsival...

Előzmény: Törölt nick (15395)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.27 0 0 15395

Köszönöm a jótanácsokat, nézelődök. Megint bebizonyosott utolsó főnököm megállapítása, hogy az a legnagyobb baj velem, hogy rögtön feladom, ha valami nem megy elsőre.

Nem vagyok az önellátás ellen, legtöbbször azt választjuk, de az azt jelenti, hogy többnyire én főzök:(, és vágytam volna egy kis kényelemre.

Bár szomszédunk évek óta autóval jár Zakinthoszra, mi hosszúnak találjuk az utat (60+ vagyunk mindketten.). Férjem már tíz éve azt mondta, hogy ő napi 1000 kilométerre van hitelesítve, ehhez képest unokalátogatóba 1200 kilométerre járunk egyhuztomban.

Ajánlottam neki a szeptember elejét, amíg nem kell tanítani, de most fáradt...

Előzmény: bazidzsó (15394)
bazidzsó Creative Commons License 2012.04.27 0 0 15394

A május vége, június eleje helyett tudom esetleg ajánlani a szeptembert. Ez legalább olyan jó, sőt szerintem jobb is, mint a szezon eleje. Így már a Wizz is jó lehet, de itt is nézelődhetsz, SmartWings.

Érdemes azon is elgondolkodni amit Pontikos1 javasolt. Nevezetesen, az önellátós verzión. Persze, ha jóárasítva találtok FP-t, akkor ok.

Meg lehet egyénileg is szervezni Rodoszt is. Már sokan megtették ezt, ki repülővel, ki autóval, ki motorral:)))

Előzmény: Törölt nick (15388)
Pontikos1 Creative Commons License 2012.04.27 -1 0 15393

Repjegyet sose keresőoldallal keress, egy csomó ajánlatot (ráadásul éppen olcsót) nem ad ki. Érdemes a célállomás repterének honlapján megnézni, honnan és milyen légitársaságok érkeznek, és abból kiindulni.

Görögországgal szemben egyébként nagyon spéci igényeket kell támasztani (értsd pl. ellátásban, szállásban), hogy rosszabbul jöjjön ki árban a magánszervezés. Tény, hogy esetleg átszállás, várakozás van a pakliban a charter "kényelme" helyett, időnként valóban iroda is elő tud rukkolni verhetetlen ajánalttal (bár egyre ritkábban), de sztem a szabadság érzése megfizethetetlen. 

Persze kell alapszintű idegennyelvtudás.

Gondolkozz még esetleg azon, hogy nagyon szükséges-e nektek a félpanzió. Nem lebeszélni akarlak, vagy ilyesmi, mert tudom, hogy van, aki szereti, csak esetleg gondolkodj rajta.

Sok sikert!

Előzmény: Törölt nick (15391)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.27 0 0 15392

OK, meggyőztetek, nézem az utazást, keresek hotelt - vagy apartmant.

Előzmény: Louloudaki (15390)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.27 0 0 15391

Biztosan én vagyok ügyetlen, de nekem ez az Aegean nem ugrott be, az általam használt kereső sem adja ki . Egyébként azért a pénzért, amibe ez került volna, legfeljebb szállást félpanzióval tudtam volna találni - rászántam az időt, mielőtt utazási irodához mentem volna. Akkor néztem a repülőárakat, amik szintén az egekben voltak-vannak (a legolcsóbb is jóval drágább, mint itt lett volna az út a szálással-ellátással), körberepülve fél Európát.

Akkor most megyek keresni... köszönöm a tippet. 

Előzmény: Pontikos1 (15389)
Louloudaki Creative Commons License 2012.04.27 0 0 15390

bánatpénz ilyenkor nincs, visszakaptad amit befizettél, ez így megy. kb bármelyik görög sziget megoldható egyéni utazással, olcsóbban mint irodával. én most pl zakynthosra intéztem, 1 hétnyi utazási iroda áron 2 hétre megyünk, ugyanabba a hotelbe, amit az iroda is kínál. szóval ne add fel rodoszt.

Előzmény: Törölt nick (15386)
Pontikos1 Creative Commons License 2012.04.27 -1 0 15389

"Wizz is csak jun16-tól repül, nekünk nem jó. Idén kimarad Rodosz. Keresünk valami egyénileg elérhető helyet."

Olvashattad már itt korábban, Aegeannal elérhető Rodosz (Budapestről) egész évben, jó átszállási időkkel.

"csak most nagyon szerettünk volna Rodoszra menni."

Ha annyira szeretnétek, miért adjátok föl? Nem lehetetlenség, és nem is több százezres tétel...

(Feltételezem, a Neckermannos verzió nem volt két filléres, abból az összegből röhögve lehet nyaralni Rodoszon. Persze kérdés, milyen igényeket támasztotok.)

"Két éve az Amalfi partra kiváló szállást sikerült szerezni a neten, de ott is egyéni utazás lehetséges volt. Rodosz valahogy nem igazán az a kategória."

Miért is? Nincs szállásuk? Vagy továbbra is azt mondod, nem lehet egyénileg eljutni? Ezt tényleg nem értem.

Előzmény: Törölt nick (15388)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.26 0 0 15388

Igazad van, mi utoljára vagy 15 éve azt a bizonyos rosszul sikerült görög utat bonyolítottuk le utazási irodával... csak most nagyon szerettünk volna Rodoszra menni. Nem szeretjük a tömeget, kánikulát, május vége - június eleje a mi időnk, de nem akar a dolog összejönni. Két éve az Amalfi partra kiváló szállást sikerült szerezni a neten, de ott is egyéni utazás lehetséges volt. Rodosz valahogy nem igazán az a kategória. Még gondolkodom, de talán Korcula lesz.

Előzmény: bazidzsó (15387)
bazidzsó Creative Commons License 2012.04.26 0 0 15387

Ez nagyon sajnálatos...de pont ezek miatt (is) fejeztük mi be az utazási irodák által szervezett nyaralásokat.

Előzmény: Törölt nick (15386)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.26 0 0 15386

Vissza az egész. Most telefonált az utazási iroda, hogy nem megy a repülő, csak a következő héten. Az pedig nem jó nekünk. Később pedig azért nem, mert kifejezetten koranyári időpontot akartunk, a jun 7 már kompromisszum volt részünkről. Wizz is csak jun16-tól repül, nekünk nem jó.

Idén kimarad Rodosz. Keresünk valami egyénileg elérhető helyet.

Jó, hogy a befizetett pénzt visszaadják, de hol marad a bánatpénz? NAgyon csalódott vagyok-.

Előzmény: Törölt nick (15383)
Bobert Creative Commons License 2012.04.23 0 0 15385

Szia!

pl Travelsupermaket.com

jelenleg 97 GBP ugyanakkor a legolcsóbb kocsi 1 hétre.

Üdv.

Előzmény: geodo1 (15384)
geodo1 Creative Commons License 2012.04.22 0 0 15384
Szia, melyik autókölcsönzőt választottad?
Előzmény: Bobert (15381)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.21 0 0 15383

Ma fizettem előleget Rodosz Princess Flóra Hotel félpanzióval 2012 szeptemberre, a Nekkermannál.

Rákerestem a fórumban, de csak régi leírások nem voltak. Ha valaki tud valamilyen infót, kérem írjon pár sort róla.

Június közepén friss infót tudok róla írni... én is kíváncsi vagyok, végignyaltam a netet, de nem sok minden volt róla, annak nagy része is negatív. Bár ha egy angol a kajára panaszkodik, az nem biztos, hogy támpont.

Bár sokat utazunk (ha nem is túl messze), Rodoszon még nem voltunk. Sőt, Görögországban is csak egyszer, vagy 14 éve, Sartin. Annyira nem volt élmény, hogy azóta sem ismételtük meg. Remélem ez az út most jobban sikerül.

Előzmény: tóparty2 (15347)
Pontikos1 Creative Commons License 2012.04.11 -1 0 15382

Bobert, ez jól sikerült foglalás volt! :) 

Előzmény: Bobert (15381)
Bobert Creative Commons License 2012.04.11 0 0 15381

Végül lefoglaltam én is mindent... Addig csűrtem, csavartam, hogy melyik apartmant vagy szállodát válasszam, hogy az ultra low cost mellett döntöttem, ebben legalább maximum pozitívan csalódhatok:)  Így azt hiszem életem legolcsóbb nyaralása lesz:

repjegy: 21000 ft oda-vissza, sikerült megcsípni akkor, amikor bejött a ryan és a wizz lenyomta az árait

szállás: 88 eur 1 hétre 3unknak:) Apartments Alkmini

autó: 125 eur 1 hétre.

A terv az, hogy a szállást csak alvásra használjuk, az időmet vagy szép helyek megnézésével, vagy a strandon tervezem tölteni, így úgy döntöttem, hogy tökmind1, hogy hol van és milyen a szállásom, a kocsival szinte bárhol ottvagyok 15 perc alatt. Ne essen be az eső, és legyen benne folyóvíz, ha ennél jobb, az már pozitívum.

Most már csak azon kell izgulni, hogy a wizznek ne ez legyen a következő járata, amit töröl Antalya után. Elnézve a mostani árakat, abszolut megértem, ha valaki nem foglal náluk, 60 körül lehet megúszni a repjegyet csomag nélkül jelenleg, annyiért én sem biztos, hogy őket választanám...

Pontikos1 Creative Commons License 2012.04.10 -1 0 15380

Szia!

Persze, megkérdezheted. :) Több oka is van: egyrészt akkor még valóban nincs közvetlen járat; másrészt olcsóbb, mintha fapadossal mennék; harmadrészt charterrel még drágább lenne; negyedrészt Bécsből sem olcsóbb; ötödrészt bizalmatlan vagyok a fapadosokkal szemben. :) Szóval jól átrágtam a kérdéskört, és úgy találtam, nekem ez a megfelelő ár-érték-idő arányban.

Előzmény: geodo1 (15379)
geodo1 Creative Commons License 2012.04.10 0 0 15379

Szia!

Megkérdezhetem, hogy miért döntöttél az átszállásos megoldás mellett a közvetlen helyett? Vagy akkor utazol, amikor még nincs közvetlen járat?

Előzmény: Pontikos1 (15369)
Verka_ Creative Commons License 2012.04.09 0 0 15378

Ja tényleg... de hülye vagyok, csak írtam, és nem gondolkodtam... :D Na igen, így nem lesz gond, tényleg... :)

Előzmény: Pontikos1 (15377)
Pontikos1 Creative Commons License 2012.04.09 -1 0 15377

Szia Verka!

Köszi az infokat neked is. De tavaly Bp-ről még Malév volt, most meg esetemben végig Aegean az út. Így várhatóan nem lesz gond. De majd kiderül a helyszínen, végülis nem aggódom, csak jó tudni, mire készüljön az ember (már ráhangolódtam a végigfeladásra :)). 

Én is közelítek a reptéren csellengés állásponthoz, Athénban nekünk is mindig elszalad az idő nézelődéssel.

Előzmény: Verka_ (15375)
Verka_ Creative Commons License 2012.04.09 0 0 15376

Nekünk is kb. 5 óránk volt nyáron, először be akartunk menni a városba, de aztán lusták voltunk, és inkább a reptéren töltöttük el az időt... és elég hamar elszállt, igaz, egyikünk sem az a nagyon türelmetlen fajta... (akkor?) volt egy kis kiállítás Venizelosról, egy National Geographic Görögországos fotósorozat, na meg egy teremnyi régészeti kiállítás... meg körbenézelődtük a repteret, kajáltunk, ilyesmi... szóval elég jól eltelt az idő, és nem is éreztük úgy, hogy hú, de sokat kellett várni.

Előzmény: Pontikos1 (15373)
Verka_ Creative Commons License 2012.04.09 0 0 15375

Szia Pontikos!

Az, hogy fel lehet-e adni végig a csomagot, légitársaságtól is függ. Tavaly tavasszal rákérdeztünk erre a budapesti reptéren, amikor Santorinire repültünk átszállással (egyik irányba Ageannel, másik irányba Olympickel), a beszállókártyákat kiadó hölgy próbálgatta a csomagfeladást a gépben, és erre jutott:

Olympic esetében fel lehet adni végig 
- Aegean esetében nem.

Szóval szerintem majd ha ott álltok a check-innél, kérdezzetek rá, az a legbiztosabb módszer... (általában egyébként ha nem szóltok, akkor vagy megkérdezik, hogy feladják-e végig, vagy pedig automatikusan, kérdezés nélkül feladják végig... én eddig legalábbis eddig ezeket tapasztaltam).

Előzmény: Pontikos1 (15374)
Pontikos1 Creative Commons License 2012.04.09 -1 0 15374

Szia. Mivel még sosem utaztam így, azért kérdeztem. :) Mert gondolkoztam azon is, hogy jobban szeretném-e fizikai valójában látni a pakkomat átszálláskor, hogy nagyobb eséllyel kerüljön át ugyanarra a gépre, mint én, de hát az sem garancia semmire. :)

Előzmény: juhlaci (15371)
Pontikos1 Creative Commons License 2012.04.09 -1 0 15373

Szia!

Nagyon szépen köszönöm a részletes választ!

Nekem 4,5 órám lesz, és én is vagy az IKEÁ-n gondolkoztam, vagy a reptéri nézelődés/netezésen (esetleg a free wifit kombinálni az ingyenes telepített gépekkel). Szerintem majd az aznapi hangulat dönt. :)

A csomagért meg majd izgulok, hogy egyszerre érkezzünk meg a szigetre. :)

Még egyszer nagyon köszönöm a segítséged!

Előzmény: suzi_mou (15372)
suzi_mou Creative Commons License 2012.04.09 0 0 15372

Amennyiben egyben vásároltad meg a jegyet, tehát Budapest-Rodosz (athéni átszállással), akkor igen. 2 beszállókártyát fogsz majd kapni és 1 csomagmatricát, amit csak Rodoszon fogsz legközelebb látni.

Ha 2 külön foglalásod van, akkor feladod Athénig, ott felveszed és mivel az Aegean (és az Olympic is) pultja nyitva van egész nap, azonnal be tudsz csekkolni több órával indulás előtt és nincs gondod a csomagra.

Természetesen ki lehet jönni a tranzitból és a reptérről is.

Athénban 1 buszmegállóra van az IKEA. (taxival 5 EUR volt odafelé, visszafelé 7 EUR), a buszjegy 5 EUR/fő, ami a kijárat után jobbra fordulva található kis bódéban vehető meg. (innen indulnak a buszok is) Mivel legutóbb 7 órám volt az átszállásra, így IKEA-ztam.

Ha kevesebb az idő, akkor a reptér legfelső szintjén van McDonald's, ahonnan az ablakból lehet nézni a fel és leszálló gépeket.

Free wifi is van a reptéren, de szigorúan csak 60 perc.

juhlaci Creative Commons License 2012.04.09 0 0 15371

Elvileg nekik kellene úgy megcimkézni a bőröndöt, hogy autómatikusan tovább legyen szállítva.Vagy gondolod,hogy felveszed és újra feladod? Esetleg úgy jársz mint a nejem amikor Milánóban nem vitték át a másik repüllőtérre a bőröndöt és Valenciába csak másnapra érkezett meg igaz kivitték címre.

bazidzsó Creative Commons License 2012.04.06 0 0 15370

Sziasztok!

A Neckermann-nál is lehet csak repülőjegyet venni, ha valakit érdekel....

Pontikos1 Creative Commons License 2012.04.06 -1 0 15369

Sziasztok!

Bp-Athén-Rodosz útvonalon az Aegeannál föl tudom adni végig a poggyászt?

És Athénban, az átszállásra várva kimehetek a tranzitból?

Bocsi, ha buta kérdésnek tűnik, de még sosem repültem átszállással.

Előre is köszönöm a válaszokat!

Előzmény: suzi_mou (15361)
bazidzsó Creative Commons License 2012.03.26 0 0 15367

Köszönöm a segítségedet! Talán idén sikerül ezt is megnéznünk...

Előzmény: Louloudaki (15366)
Louloudaki Creative Commons License 2012.03.26 0 0 15366

a skolonitis egy duzzasztott víztározó tó

http://www.alltravels.com/greece/south-aegean/notia-rodos/photos/current-photo-15512664

http://www.rhodos-travel.com/stausee-st.george.htm.htm

a másikat csak görög nyelvű keresés alapján találtam meg φαράγγι του «Μαλά», Gennadiban van, de nem írnak róla semmit hogy mi ez pontosan.

Előzmény: bazidzsó (15346)
bazidzsó Creative Commons License 2012.03.26 0 0 15365

Off

Köszönjük a gratulációt! Igen már fertőződik:) amennyi rodoszi és egyéb görög szigetekről származó dolog van a lakásban:) Már nagyon készülünk a nyaralásra, egyelőre Karpathos és Rodosz van belőve, de esetleg "B" tervként Kos sziget is felkerült a palettára. Itt azt kell mérlegelni, hogy neki mi a jó és azt összhangba hozni a mi és az esetleg velünk utazók igényeivel.

Gondolom felétek már megkezdődött a felkészülés a szezonra és talán a foglalások is beindultak?

On

Köszönöm, hogy utánanéztél!

Igen, én is egy weblapon találtam meg ezt és a fényképek keltették fel a figyelmemet. De mivel több infót én sem találtam róluk, így kérdeztem rá, hogy esetleg valaki tud-é-e róla:)

Lassan az Anek és a Blue Star is feltölti az adatbázisát és mi is tudunk kalkulálni. Gondolom, hogy május vége felé már fenn lesz minden infó az oldalukon és ezután mi is pontosan ki tudjuk számolni azt, hogy mennyibe lesz az utazás. Még az sem eldöntött, hogy mennyien megyünk, de amint kialakul, azonnal kereslek Titeket a szállással kapcsolatban. Szeptember 10 körül szeretnénk majd menni...

Előzmény: suzi_mou (15364)
suzi_mou Creative Commons License 2012.03.26 0 0 15364

Gratulálok a kicsihez. :-) Már most "megfertőzitek" görög levegővel? :-)

Előzmény: bazidzsó (15343)
suzi_mou Creative Commons License 2012.03.26 0 0 15363

Tuti nem lesz, mert ezt nem az átvizsgálás miatt törölte, hanem nem volt elég foglalásuk amennyit ők elképzeltek. (3 hétig árulták, ment a balhé körülöttük, szerintem a magyarok ennél óvatosabbak és kivárnak, minthogy azonnal jegyet vegyenek)

Előzmény: pulipáta (15353)
suzi_mou Creative Commons License 2012.03.26 0 0 15362

Nem, nem ismerjük ezeket a helyeket. Fura, ha beírom gugliba, akkor 1 szállás ajánlja csak, semmi más nincs róla. Lehet ott van a közelükben és ők nevezték el ezeket a helyeket.

Előzmény: bazidzsó (15346)
suzi_mou Creative Commons License 2012.03.26 0 0 15361

Nincsen.

Ezek a lehetőségek vannak amik hirtelen eszembe jutnak:

Ryanair:

Budapest-Milan-Rodosz 

Rodosz-Brüsszel-Budapest

Aegean:

Budapest-Athén-Rodosz

Rodosz-Athén-Budapest

Wizzair:

Budapest-Rodosz

Rodosz-Budapest

Lauda:

Bécs-Rodosz

Rodosz-Bécs

Travel service (horror áron)

Budapest-Rodosz

Rodosz-Budapest

Én Aegean-al repültem Budapestre 2 hete. 06:50-kor indultam Rodoszról és 10-re (-1 órát kellett állítani) Budapesten voltam. Meleg kaját adnak Athén és Budapest között, ami meglepő volt az egyre összemenő Malév szendvicsekhez szokott embernek. (persze nem ez a fontos, csak kellemes meglepetés volt)

A Ryanair jegyei ezzel a kombinációval nagyon kedvező áruak (olcsóbb mint előtte a Budapest-Rodosz-Budapest Ryanairel), ami nem tetszik, hogy ha az ember késés miatt lemarad Milánóban a 1,5 óra múlva induló rodoszi járatról, akkor a ryan tojik rá, venni kell jegyet az esti gépére. Brüsszelben 3 óra az átszállási idő. Ezzel szemben Aegean átfoglal másik járatára sűrű bocsánatok közepette.

Wizzair június közepétől indul szombatonként. Szerintem lesznek még olcsóbbak a jegyei. Aki esetleg szeptemberben menne Rodoszra (ami szerintem a legjobb), annak érdemes az utolsó járatával kijönni, mert az általában üres és olcsó és visszafelé valamelyik másik céggel hazamenni.

ui.: minek kell ide nem illő reklámot berakni? ez rodosz fórum, maradjon meg annak is (már ha nem akarod, hogy kitiltsanak)

Előzmény: Törölt nick (15360)
qwer1234 Creative Commons License 2012.03.24 0 0 15359

Az meg ez lesz:

http://www.holidaycheck.com/hotel-travel+information_Hotel+Oceanis+Beach-hid_18086.html

Maga a partszakasz ugyanolyan mint a Blue Horizon előtt, csak távolabb van a reptértől. Aprókavicsos, viszonylag gyorsan mélyülő, szeles part. Van hullám is, ha valaki kedveli, jó lehet. Szép naplementéket lehet nézni, könnyű bejutni Rodosz városba.

Előzmény: David Villa (15358)
David Villa Creative Commons License 2012.03.24 0 0 15358

Köszi az infokat!

És esetleg valami tapasztalat/info a Hotel Oceanis szállodáról Trianta/Ixia településről?

Előzmény: qwer1234 (15357)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!