Minden ami Panasonic FZ-vel kapcsolatos, illetve Panasonic gépek felhasználóinak, kedvelőinek topicja.
A topic FAQ-weblapja: http://panasonicfz30.fw.hu/
A lencsevédőt a szélén levő gyűrűre lehet kötni. Előbb jön a napellenző, arra a lencsevédő. Azt hiszem kell valamilyen szűrő, mert csak úgy lehet rátenni. A lencsevédő attól is véd, hogy elveszítsd a napellenzőt, mert könnyen leesik, de a madzag nem engedi leesni és elveszni. Már menekült így meg, tömegben.
Csatlakoznám Hozzátok, mert egy Fz1000-es tulajdonosa lettem. :) Teljesen amatőr fotós vagyok, ami annyit teszt, hogy "bolond módra kattogtatok" egyszerű gépekkel, tehát nem nagyon "komponálok" és legtöbbször automata módban használom a gépet, de azért a manuális beállításokkal is boldogulok.
Magamnak legutoljára egy Fujifilm FinePix S602Z-t vettem 2002-ben (akkor azért többet fizettem mint most ezért; akkor született első gyermekem no meg arányaiban jobban is kerestünk feleségemmel mint most). Őrült mennyiségű képet készítettem vele (jóval 50 ezer felett van a már kiválogatott képek száma), de eljött az idő a frissítésre.
Hosszas válogatás után, elsősorban a video képességei miatt maradtam a Panasonic és ezen belül az 1000-es mellett.
DSLR-t eleve nem akartam (annyit nem tudok és akarok fotózásra költeni és időm sincs rá), viszont kicsit többet akartam zoomban / optikában a kompaktoknál.
Azt már látom, hogy lesz néhány hónap amíg át tudom tekinteni ennek a gépnek a lehetőségeit. Találtam már néhány dolgot ami nem tetszik (túl hangos, túl sok idő kell két kép készítése között, nem lehet rögzíteni sehol az optika védőt, korán kezd zajosodni, stb), de látom a lehetőségeit is.
Hali mindenkinek.Mivel idén tavasszal vettem az fz 200-ast,még nem próbáltam télen.Szóval,hogy bírja a fagyos időt,akár hosszabb kint tartózkodás alatt is?
FZ200 után egy TZ70-et nyüstölök. TZ topikba kéne, de mégiscsak áttérés FZ-ről.
Jók a színei, felbontása majdnem ugyanolyan rawban. A jpeg mossa a zajt és nem lehet állítani a zajszűrést. De rawban teljesen jó. Háttérelmosása mint egy FZ72-nek. Nem portréra termett, de vadakra és madarakra nagyon jó. Kis helyen hatalmas zoom, nem érzem beltérben sem hogy sötét lenne, iso400 fölé nem nagyon engedem és így lehetnek bemozdulások ha csak lámpafény áll rendelkezésünkre de rawból nem zavaró a zaj sem.
Szóval eladó lett az FZ200, amit könnyebb csuklószíjon előkapni és masszívabb ezerszer de a TZ70 az óramű törékenységével együtt is jobban tetszik mint kocafotós eszköz ami kis helyet foglal de hatalmas távlatokat nyit meg amikor szükség van rá. A port szívja rendesen, ahogy szétszedős videókon látni, csak tokban tartva érdemes hurcolni.
Formára jobban tetszik mint a későbbi modellek.
Sony HX90-en töprengtem még, de ott nincs raw. Videója viszont annak jobb, mert nagyobb részt pazarol a szenzorból a stabilizáció.
Utazós zoomolós kompaktban ez egy kellemes kompromisszum, merem anjánlani, még ha az FZ200 analógosabb is.
Portrézni FZ50-et vennék, nagyobb szenzor, jó fényerő.
"(ha valakinek mégse érné meg, hogy plusz 25.000.- Ft-ért egy gyári csomagolást bonthasson ki...)"
Vagy inkább 15ezret, de leginkább annyit sem, mert itt nincs szállítási költség, onnantól indul a garancia, nem lutri, mint magánszemély esetén. Sőt ha úgy van, azért boltból vásárolva számlásan akár az ÁFA is visszajöhet.
Nem szerettem volna vitát, de ahogy kijön a boltból és továbbértékesítésre kerül, minimum az ÁFA-val csökkentett ár lehet reális.
Továbbá alap dolog fényképezőt csak gyári számmal hirdetni.
Ha nem akarsz mindig A3-as (297 × 420) kisposztereknél nagyobb fotókat nyomtatni, jobb választás az FZ300: ár, súly, érintős LCD (videó fókusz), 600-as tele, akku idő/fotó, frissebb modell (2016: TIPA-díj), újabb képfeldolgozó szoftver, utólagos fókusz pont beállítás(!), időjárás/por-álló váz.
Miért ne lenne ide való? Az FZ300 olyan mint az FZ200 de másabb a képstabilizációja és időjárásálló. Az FZ1000-nek már nagyobb a szenzora, kisebb zoom, szebb háttérelmosás.
OFF: PH-n van egy kompakt topik, ott írja kovisoft hogy van ingyen DxO OpticsPro 11 Essential ingyen licenccel. Még hó végéig le lehet tölteni, lehet aktiválni. Nekem nagyon bevált, RAW-ból kiszedi a zajt, már amennyit lehet, de nem eszi meg a finom részleteket.
FZ 1000-nél csináltam két kézi beállítást. Az egyiknél marad a joystick jobb szélén lenyomva a WB, a másiknál minden gomb a joystcik szélén a fókurácsot mutatja. Nem tudok rájönni, hogy mi a két beállítás között a különbség, hogy eltűnt a WB az egyiknél.
Arra jó, hogy beálljon egy fix éles pontra és utána exponálógomb megnyomásra nem mászik el a fókusz. Én nem tárcsázgatom hanem megnyomom a focus gombot a kapcsoló mellett.
Bár nem vágom az angolt,ha jól látom erről van szó,ugye?Még a videód előtt kipróbáltam,hogy működik,de élesben talán majd holnap,ha lesz időm.A hátsó tárcsával kell az éles tartományig tekerni.Elvileg ez jobb élesítés mint a automata?
A kis szenzorméret miatt valójában az F2.8 fullframe ekvivalens F16-nak felel meg. Már ami a mélységélességet illeti.
Auto fókusznál előfordulhat, hogy még nem talál fókuszpontot és akkor exponálsz, próbáld a középpontos fókuszt is, meg a manuált. A fókusz kapcsoló melletti gombbal lehet fókuszálni manuális módban. Kontraszt alapú az autofókusz, keress valami éles körvonalat a zöld kis négyzeten belül és jó lesz.
Köszi a tippeket.Általában a 23 mezős fókuszálást használom.Az egy mezőst,vagy a mozgáskövetőst akkor,ha valami jószág kerül az utamba.Eddig bevált.Ezt a manuális élességállítást még át kell tanulmányoznom.Tudtam,hogy van,de soha nem próbáltam.Ezek szerint 16-os rekeszértéknek megfelelő képet lehet vele lőni?
Graham Houghton egyik videójában az F16-ról beszél. Igazából nincs ilyen szűk rekeszérték rajta, de a manuál fókuszon múlik, pontosan be lehet állítani és akkor jó lesz, plusz ha csak jpg akkor az élesség is lehet +1.
Az optimális rekeszérték nálam F4, annál feljebb már életlenebb a diffrakció miatt, csak akkor kell F8 ha van pár eltérő távolságban lévő tárgy ami egyszerre kell éles legyen, tipikusan tájkép. Még próbáld meg a több zónás auto fókusz módot F8-on +1 élességgel, -2 zajszűréssel.
Hali mindenkinek.Raw és Jpeg képet is készít egyszerre,így használom,és van photoshop-om is.A nagylátószöggel(tájkép)van bajom igazából,azzal nem vagyok kibékülve,a többi elfogadható(szerintem)A két jószág igen,a többi nem igazán.Vélemény,
Gondolom te is mint sokunk Jpeg formátumban fotózol, sokan viszont RAW-ban, nem tudom az FZ200 tudja-e,de szerintem igen, na abban meg több a lehetőség az utólagos zajszűrés,élesség,színek tekintetében. Az az igazság hogy az auto mód jó nagy általánosságban, viszont a manuális módok sokkal jobban használhatóak,szebb képek készíthetőek, de ki kell tapasztalni, ki kell ismerni.
Üdv urak,ma csináltam egy nagyobb túrát a géppel(fz 200) a Pilis környékén.Csináltam egy szakajtóra való képet, auto módban,és rekesz előválasztásban is,hogy lássam mi,mikor,milyen irányba változik.Legtöbb kép tájfotó lett,hét ágas napsütésben.A rekesz f4-f8,ehhez a gép adta a záridőt,iso 100 aztán hajrá,jöhetnek a szebbnél szebb képek.Aztán az eredmény lehangolóra sikeredett valamiért.Legnagyobb bajom az élesség hiányával van.Tisztában vagyok vele,hogy csak egy bridge gép,a maga korlátaival.De pl az indafotón valakinek van egy csomó fotója,pl a magas tátra környékéről,de sok más tájképe is(ugyanezzel a géppel)Hát az én képeim meg sem közelítik azt a szintet,pedig ezek szerint benne van a gépben a lehetőség.A nagy kérdés,mit csinálok rosszul?
igen nekem mindegyik esküvői képet nem nyissa meg! kártya sem a legjobb mert wish oldalról rendeltem,de az előző képek megvannak amit előző napokban készitettem,valami más fájlban lehetnek a képek
Sziasztok! segítséget szeretnék kérni 1 hónapja van egy panasonic lumix dc fz 82 fényképezőm!tegnap voltam családi esküvőn és kicsit el lett állitva a fényképező mivel lefényképezte amit akart de mikor utolag meg akartam nézni nem jelenitette meg a képet vmi hibás képet csinált! hogy tudom megjeleniteni milyen programmal lehet???
A minőségen biztos ront az előtét. A kérdés az, hogy ez számodra mennyire elfogadható. Rontja a fényerőt is, ami szintén befolyásol 1-2 dolgot. Szóval ennyi pénzért tényleg csak próba után merném megvenni a helyedben. Amúgy az edigitalnál "csak" 55-ért vesztegetik, ha jól láttam.
Köszi az infót.Arra,hogy hobbiból fotózzak,és néha feltegyek a netre egy jobban sikerült képet,nekem elég az fz 200-as.És ha még ezen javítana a tele előtét,az lenne a hab azon a bizonyos tortán.Persze az a fránya 70000ft,plusz adapter ár,elég súlyos.(legalábbis nekem)Egyébként,ha állványról,vagy bármi más,stabil pozícióból készülnek képek a telével,akkor azok nem rosszabbak,mint amit a gép amúgy is tud?
Ez a másik kártya jó ötlet volt, pláne, hogy erről eszembe jutott a géphez adott 32 MB-os kártya. :-) Azzal jó, aztán előtúrtam a kis Kodak gépet, az abban lévő 1 GB-ossal is jó.
Már a próbálkozás közben néztem a kártyán lévő kis "Lock >" feliratot (ez a lehetőség is eszembe jutott), de nem jöttem rá, mit és hogyan kéne állítani. Hát azért nem ment, mert nincs ott semmi. :-) A másik két kártyán ott a kis pöcök, erről letört vagy leesett, még nem néztem meg alaposabban. Ott volt pöcök az adapterhez adott tokban, amiben néha ezeket hurcolászom. És a számítógép is írásvédettnek érzi.
Ezzel viszont azt a választ is megkaptam, hogy hogyan érzékeli: nem a kis pöcköt nézi adott helyzetben, hanem annak hiányát. Mivel a Lock-ot soha nem használtam, nem is próbáltam, így nem is tudtam minek és hol kéne lennie, ezért nem jöttem rá rögtön.
A lényeg, hogy a gép jó! :-) A kártyát meg majd megpróbálom használhatóvá tenni...
Elvileg a számítógép olvassa rendesen, de úgy igazából nem néztem. Ez azt jelenti, hogy a héten fotóztam, és a kártyáról felmásoltam a képeket a számítógépre, minden rendben volt. Szombaton vittem fotózni, akkor jött elő a hiba. A kártyát nem próbáltam újra a számítógéppel, de az éppen kéznél lévő adaptert, amivel a mobil micro-SD kártyáját töltöm a számítógépre, üresen beledugtam. Pár másodpercre felvillant a védett üzenet, majd persze közölte, hogy baja van az eszközzel.
Majd megnézem másik kártyával is, nem jutott eszembe, hogy megvan az anno géphez adott kártya is. Másik fotógéppel sem néztem, a kis Kodaknak nincs feltöltve az aksija.
Van egy Panasonic FZ50-es gépem, éppen 9 éves. Most szombaton csinált egy olyat, hogy amikor bekapcsolom azt mondja, hogy
EZ A MEMÓRIAKÁRTYA VÉDETT
Bármi próbáltam csinálni, többször kivettem, visszatettem a kártyát, ki-be kapcsoltam, ugyanez jön. Illetve eleinte párszor volt, hogy "visszajátszás" módba állt* (pedig P-n volt), amiből nem tudtam kiszedni, de most mindig a védett üzenet jön. A lényeg, hogy nem tudok fotózni vele.
Arra tippeltem, hogy az érzékelő pöcök (? nem tudom, ténylegesen hogyan érzi az írásvédett kártyát) beragadt.
*Ez párszor előfordult bekapcsolás után az utóbbi hónapokban, de egy ki-bekapcsolás helyretette.
Valami tipp a hiba okára? Van esély a javításra? Házi megpiszkálás segíthet, vagy csak szerviz, vagy az se?
Ár: 260 000 Ft Újszerű állapotban lévő, 2016. nov. 28-án vásárolt, 2018. nov. 28-ig hivatalos garanciával rendelkező gép eladó dobozában, minden tartozékával, + Panasonic pótakkumulátorral eladó.
A Panasonic Lumix DMC-FZ2000 főbb jellemzői:
20 megapixeles, 1″ típusú BSI-CMOS szenzor ISO125-12800 érzékenység, kiterjeszthető ISO80-25600 közé kontraszt alapú AF (DFD technológiával) gyors témakövető AF 24-480mm ekv. gyújtótávolságú, belső zoomos és belső élességállítású objektív, f/2,8-4,5 fényerő, 3 cm makró közelpont, 49 mm-es szűrőmenet, optikai stabilizálás beépített felpattanó vaku és vakupapucs 60-1/16000 mp zársebesség tartomány 1/4, 1/16 és 1/64 fényáteresztő képességű beépített ND szűrő 4K videofelvétel (4096×2160 pixel), 100 Mbps, 24 kép/mp, vagy Ultra HD (3160×2160 pixel) felbontásban 24, 25 vagy 30 kép/mp, 8 bit színmélység/csatorna, opcionálisan V-Log FullHD felbontásban max. 120 kép/mp slow-motion, vagy 30 kép/mp quick-motion videókhoz sztereó beépített mikrofon, mikrofon és fejhallgató csatlakozók 4:2:2 mintavételű, 10 bit/csatorna színmélységű videófolyam a HDMI kimeneten 4K fotó módok (30 fps sebességgel, akár 30 percig), 4k post focus (utólagos fókusz választás), focus stacking (különböző fókusz helyű képek összeillesztése) max. 12 kép/mp-es sorozat, folyamatos fókusszal 7 kép/mp, max. 30 RAW képig RAW képformátum 3″-os, 1,04 millió képpontos, kihajtható, forgatható érintőképernyő 2,36 millió képpontos, 0,74x-es nagyítású OLED kereső (1,48× ekv.), 10.000:1 kontrasztarány SD/SDHC/SDXC (UHS-I) támogatás Li-ion akkumulátor, 350 kép egy feltöltéssel Beépített Wi-Fi
Köszönöm a segítséget.A tele előtét nekem pont jó lenne az erdő-mező jószágait fotózni.Csak 70000ft,plusz adapter,így láttatlanban nem szeretnék beleugrani.
A fehéregyensúly auto, A(mber)2 M(agenta)1 vagy napfény.
ISO 400 max
Előtétlencsékkel nincs tapasztalatom, kivéve a CPL polárt, amit csak tájképhez az ég és felhők kiemeléséhez ajánlok, portréhoz, csoportképhez nem, mert furák lesznek tőle az arcok. Elrontja a tónust ahogy kiszűri a visszatükröződő polarizált fényt amiket fentről kapna az arc.
Üdv,az lenne a kérdésem,hogy az fz200-asban a fotóstílus beállításánál,vannak a finombeállítások(élesség,stb)Ott a zajszűrést hova érdemes állítani,illetve van e látható hatása?Ezeket a dolgokat még nem állítgattam,minden középállásban van nálam.
Csak a jpeg változik, a standard erősebben van tömörítve mint a finom, több részlet elvész, miáltal kisebb a fájlméret. Viszont ott van mellette a RAW ami veszteségmentes, amiből utómunkával lehet bármilyen jpeget konvertálni.
Hali,csak át kellet váltanom jpg-re,raw.ról,és engedte a zoom-ot. IA módban az elmosódás be,ill kikapcsolásától függ a mértéke.Mondjuk ez utóbbiról nem láttam,hogy lenne szó a használatiban.
A fényképezőgépeknek fény kell. Az 1 egységnyi beeső fényt tudod különbözőképpen manipulálni. Rekesz, záridő, érzékenység, szűrők, derítőlap stb. Az FZ200 egy kis érzékelős, a tele oldalán nagy fényerejű gép. Ebből adódóan nem erőssége az érzékenység növelése (zajosodik). Minél inkább tele tartományban mozdulsz annál jobban csökken az élességi tartomány (mossa a hátteret).
A linkelt képeidnél emeltem volna az ISO-n a záridő javára, így nincs bemozdulás. Az f4 már elég. max f5.6, de nem lett volna érezhetően mélyebb az élességi síkod. Utómunkában pedig jól lehet zajtszűrni és egyben élesíteni.
Ja és állvány, vagy stabil kéz ha ilyen relatíve statikus témát fotózol. Stabilizátor be volt kapcsolva ugye?
Volt FZ1000-es gép nálam. Részletgazdagabb, gyorsabb, szebb meg minden, de egyben érdekes módon nem és az pont a zaj, pontosabban a zaj jellege. Ugyanúgy max ISO800*on volt értékelhető képe.
Mondjuk egy TZ70-hez képest tovább lehet próbálkozni szürkületben, mert az a tele vége felé már kb. két fényértékkel szűkebb. Az azt jelenti, hogy 1/60-addal tudsz fényképezni FZ200-zal amikor a TZ70 már csak 1/15s-en produkálja ugyanazt, vagyis vagy bemozdul (nagyobb az esély rá), vagy zajosabb lesz ha átállítod az ISO-t mondjuk 200-ról 800-ra. Viszont zsebre tudod rakni.
Ha szürkületben jó kép kell, akkor valami legalább 1"-es gép ajánlott, pl. FZ1000.
Vagy ha kompakt akkor LX15 vagy Sony RX100mkIV, de ezeknél csak 3x a zoom.
Amikor elérjük a már leírt limiteket, és túllépjük, mert túl sötét van, akkor vagy bemozdul, vagy zajos lesz. Tájképnél nem mindig gond a hosszú záridő.
Te mindíg napos időről írsz még télen is és borús időben mi a helyzet? /Tudom növelni kell az iso-t/de ekkor már gond lehet a képminőséggel? mert nekem úgy tűnt ez a gép is erős fényeknél készít csak jó képeket, vagy tévedek?
A kép szélén ülők távolabb vannak mint a középen lévő téma és vannak közelebbi tárgyak is.
Az élességet úgy növelheted ha nagylátószögben közelebb mész.
Távolabbról és zoomolva már 6x zoomnál elég kicsi a mélységélessége az FZ200-nak, emiatt jól leválasztja a hátteret portrénál, homályosak lesznek a nem képsíkban lévő tárgyak, háttér, előtér. Jelen esetben nálad ez lehet a probléma. Ha tudatosan használod, jól néz ki.
F4-nél már nagyobb a mélységélesség, így élesebbek valamennyire a szélen lévők, akkor is ha a témára van beállítva a fókusz.
Ha van elég fény, állítsd szűkebbre a blendét és a fókuszt manuálisan a kép szélén lévőkre.
Ha látod az élesség határait a kijelzőn (sárga sáv), beállíthatod hogy a végtelen és a legközelebbi éles pont közé essen az éles pont.
Ha túl alacsony a zársebesség, a képstabilizálás sokat segít a bemozdulás ellen, de csodákra nem képes, elég ha valaki elrántja a fejét, vagy a kezét, és elmosódik.
Ha túl nagy az érzékenység (ISO) elkezd zajosodni a kép.
Én A(pertúra) módban szoktam fotózni és limitálom az ISO-t 800-ra, RAW-ba fotózva ilyenkor még lehet javítani a zajon.
Óvatos duhajok ne menjenek 400 alá és maradjanak a napon...
Felteszek 2 képet , segítetek . Egy fz200 -al készültek. az lenne a kérdésem hogy be lehet-e úgy állítani ,hogy a kép mindenhol éles legyen. a széleken is. Mi a hiba, vagy egyáltalán van-e
Keresek egy vakuemelő adaptert fényképezőgéphez, de nem találok. Valami hasonlóra gondoltam, mint a mellékelt képen látható:
Eddig sehol sem láttam. Végül is tudnék ilyet csinálni, ha tudnám, hogy a tetején levő sarut hol lehet kapni, hogy rá lehessen csavarozni a cső végére.
Panasonic Lumix DMC-FZ300 + Raynox DCR-250 makrokonverter140 000 Ft Bátonyterenye
Eladó egy Panasonic Lumix DMC-FZ300 + Raynox DCR-250 makrokonverter, mindkettő garanciális. Adom a teljes gyári szettet, pótakkut /nem gyári/ és három 52mm-es előtétlencsét / nd8 szürke szűrő, polárszűrő
és átmenetes szürke szűrő/ ill. mellékelem a magyar nyelvű használati útmutatót kinyomtatva A4 méretben.. Amit viszont nem adok hozzá :) a kártyát, amit a lányomtól kaptam ajándékba. A géptől kihasználatlanság miatt válnék meg, van mellette egy MILC-em, kis mérete miatt inkább azt használom. A gép nagyon keveset volt használva, az makrokonverter meg szinte semmit. Ha kíváncsi vagy a fényképezőgép által készített képekre, kérlek lépj be a facebookon a Panasonic fz200&fz300 csoportba. Sz.szám:WK6EB003788
Üdv mindenkinek! Újszerű állapotban lévő Lumix DMC-FZ300-as kamerám eladó. 25600 mm-es zoom, a teljes tartományban f/2,8-as fényerővel. 4K videó és 4K fénykép. Májusig garanciális. 32 GB-os memóriakártyával, polár- és UV-szűrővel, kevés használattal. 2016-os díjnyertes bridge fénykepzőgép. Ára: 100.000 Ft. Eladás oka: váltás MILC-re. Megtekinthető Budapesten. További infó: kep.szerk(kukac)gmail.com
Üdv mindenkinek! Újszerű állapotban lévő Lumix DMC-FZ300-as kamerám eladó. 25600 mm-es zoom, a teljes tartományban f/2,8-as fényerővel. 4K videó és 4K fénykép. Májusig garanciális. 32 GB-os memóriakártyával, polár- és UV-szűrővel, kevés használattal. 2016-os díjnyertes bridge fénykepzőgép. Ára: 100.000 Ft. Eladás oka: váltás MILC-re. Megtekinthető Budapesten. További infó: kep.szerk(kukac)gmail.com
Pár napja vettem egy FZ82-es gépet. Azt vettem észre, hogy bekapcsolt állapotban állandóan zúg, nem úgy mintha egy kis ventilátor lenne benne, hanem talán inkább serceg vagy akadozik. Csak akkor hallom, ha egészen a fülemhez teszem, de akkor állandóan.
Ez normális dolog? Másé is csinálja? Lehet, hogy csak a hangszórót cseszteti valami (akár külső zavarás)?
Végül is úgy látom abban az esetben, ha keresőt akarok használni, akkor nem volt rossz elgondolás részemről a monopod, mint fixen fogható alap. A zoom, meg esetleg egyéb kézi beavatkozások miatt a jobb kezem szeretem, ha a gépen van. Arról nem beszélve, hogy erős fényben a kihajtható kijelzőt nem tartom elég fényesnek.
DSLR cage vagy rig néven keress rá, de házilag is lehet építeni kalickát ami sokkal stabilabbá teszi a videózást. Fel tudod rá hekkelni ha van külső mikrofon, csomó mindenre jó. Aztán ha ez kevésnek bizonyul, jöhetnek a steady-cam megoldások.
Szegény ember steadycamje:
1. Legjobb csapágy a csukló
2. Egy kamerával egyező súlyt rögzítesz egy miniállvány lábai köré/közé (gorillapod)
Úgy kell kiegyensúlyozni, hogy jobbra-balra húzásnál ne bólintson a kamera.
Nem tökéletes de első lépés az úton a tökéletesség felé.
Szóval a gond nem a remegéssel van, hiszen azt kompenzálja a gép, s nem is a fotókészítés során. Egy pillanatra az ember tud összpontosítani szerintem. A gond akkor van, amikor a keresőbe nézek és videózom. Jobbra balra kicsit kimozdul a gép. Ezt én is látom felvétel közben, de egyelőre nem tudok mit kezdeni vele, s 4k-ban még jobban látszódik talán.
Ha videózom a fényképezőgéppemmel, akkor egyszerűen nem tudom elég stabilan tartani. Ez nem a kézremegés, hanem egyszerűen nem olyan fogása, mint egy videokamerának, s nagyobb a súlya is, így kissé mozog a kezemben. Szeretnék tanácsot kérni, más hogy oldja meg a biztos tartást? Van egy régi monopodom, arra gondoltam, hogy arra teszem és annak a csövét fogom az egyik kezemmel, az talán biztosabb tartást ad, de ezen a gépen nincs egy kölön lyuk az állványcsavar mellett, ami a rögzítést stabilizálja, ezért félek, hogy elcsavarodhat.
Bármit, 1x-es zoomnál. Ami eléggé nagylátószög (24 mm).
Nekem úgy sikerülnek a legjobb makrók ha távolabbról próbálok rázoomolva fényképezni, amikor már képes fókuszálni. Ha a zoom maximumon van, kb. két méterre esik a legközelebbi éles pont. Előtétlencsével egyszerűbb, 2,5x Raynox DCR-250-nel találsz pár példát.
Sziasztok.A következő kérdésem,hogy mi a titka a makrózásnak,az fz 200-assal.Addig ok,hogy makro módba állítom az oldalsó kapcsolót.A leírás szerint,akár 1 cm-ről is lehet fotózni.Hát ott nekem képtelen bármit is élesem behozni.Próbáltam egészen apró virágot,rovart,de semmi,vagy fél méterig.Utána kezd valami alakulni,de a szép képtől még mindig nagyon messze van.
Sziasztok.Most találtam ezt a fórumot,és egyből regisztráltam is.Remélem sok hasznos dologgal gazdagodok általa,mert rám férne.Igazából most kezdtem fotózni,teljesen hobbi szinten.Ezért vettem egy pana fz 200-ast,ennyit szántam a dologra.Egy hónapja van meg a gép,még nem ismerem annyira,de valamit elállíthattam rajta,mert IA-módban teljesen kitölti a keresőt és az lcd-t a téma,minden más módban egy szürke,áttetsző keret van a körbe.Ez mitől van,és hogy lehet eltüntetni?Próbálok feltenni képet,hogy miről van szó.
Félig lenyomás fókuszálás, teljes lenyomás exponálás. Ha a félig lenyomott állapotban nem várja meg az ember a fókuszálás végét, akkor is exponál a teljes lenyomás, de ott, ahol épp tartott a fókuszálásban.
Én jelenleg az felhős +3Red irányban -0,66EV korrekcióval szoktam. Így kicsit több tartalék marad az kiégések korrekciójára és a színek is melegebbek. De így is sok képet kell korrigálni RAW-ból, főleg dinamika problémák miatt. De akármennyire is jó ez a gép, azért mégiscsak icipici a szenzor, a fizikai korlátokat nem lehet teljesen kizárni.
A gyors AF nem azt jelenti, hogy nem kell fókuszálni csak azt hogy a keresőkép alapján folyamatosan állítja a távolságot, hogy ne kelljen annyit rántani a fókuszon. A fix fókuszú ezer éves kompaktokon és telefonokon kívül minden fényképezőn le kell nyomni félig, azt javaslom szokd meg, ha többet fotózol akkor előbb utóbb pont fordítva lesz gondod: ha AE* rögzíted akkor is félig nyomod majd (feleslegesen)
:)
* Nyílván lehet fixálni a fókuszt, meg távolság alapján manuálisan belőni, de ha még kihívást jelent az autófókusz, akkor ezeket egyelőre ne is próbáld.
Lehet, hogy én vagyok a világon az egyetlen, aki nem tud normálisan fényképezni az 1000-essel, csak videózni. Az utóbbira használom, viszont néha rászánom magam a fényképezésre is. Itt van a gondom, mert elég gyakran életlenek a képek. Muszáj fotózásnál előbb mindig félig benyomni az exponálót, nem lehet, hogy folyatos autofókusz legyen a keresés alatt is?
Ma (illetve már tegnap) vettem egy FZ72-t. Csak este tudtam kipróbálni, akkor már csend volt a házban, így rögtön feltűnt, hogy folyamatosan zúg az optika (lejátszás üzemmódban nem). Nappali zajban észre sem vettem volna, de most zavar.
Gyakorikérdések-en, van egy ilyen téma, ott azt írják, hogy a folyamatos fókusz és/vagy az optikai képstabilizátor az, és teljesen normális dolog.
Nem nagyon értek hozzá - eddig ez a legkomolyabb gépem...
Most 90mbit/s amit használok, ennél nincs az mint korábban hogy lassabb volt a lejátszott felvétel mint a valóságban, lehet nem épp az írási sebességgel volt gond az előzőnél hanem magával a kártyával, bár csak Kingston vagy Sandisk kártyákat használok.
stabil állvány, alacsony iso, tág blende, hosszú exp.idő, visszatartott levegő, önkioldóval történő exponálás, a kevés fény jellegének megfelelő fehéregyensúly.
Nem vagyok szaki, illetve csak FZ72-m van, viszont sok esetben pont vaku nélkül jobbak lettek a beltéri felvételek, igaz ez nagyon fényviszony függő is. Kevés fény esetén ugye hosszabb záridő, kisebb rekesz érték szükséges (remélem jól írom) illetve magasabb iso, bár ezzel illik óvatosabban bánni a zajosodás miatt. Szóval próbálgatni kell és ráérezni.
Megvettem az fz 200 at. Az a gondom vele hogy beltérben vaku nélkül nem tudok elfogadható képeket készíteni vele. gyengébb fényviszonyok közt milyen beállítást javasoltok?
PANASONIC LUMIX FZ1000 25-400MM SZUPERZOOM. ÚJ, GARANCIÁS!
Szinte vadonatúj, 05.05-én , magyarországon vásárolt szuperzoom fényképezőgép kiválló videófunkciókkal. A gépet másodkameraként vettem, már nincs rá szükség. Igazán jó darab, fantasztikus képminőséggel! Gyári töltő, napellenző, doboz, számla, garancialevél.. Makultlan állapotú. Budapesten kipróbálható. sn.:Fa7CC00134x
Az FZ200 elég nagy, pedig nincsen kis kezem. A szelfit kb. el lehet felejteni, hacsak nem az a cél, hogy az ember kényszeredett arckifejezése legyen megörökítve miközben fogást próbál keresni az eszközön.
Lehet hogy a TZ sorozatban találsz kicsi, ügyes kompaktot. Ha a kettő közötti méret még jó, akkor LX100 lehet a tökéletes, vagy ha nem kizárólag Panasonic jöhet szóba, akkor a Sony RX100 még nagyon jó lehet.
Egy ideje tépelődöm milyen gépet vegyek, nekem a fz 200 megfelelne, de szeretnék egy ennél kisebbet. a tesztek alapján viszont nem igazán találtam minőségben hasonlót, amelyik videóban is jó.
Nem szükséges a 4k , A milc-eket is néztem de ott meg az ár és a kézi állítású zoom ami nem tetszett és az objektív árak. meg hát ha jobb objektív akkor már nem igazán kisebb mint az fz200.
Azért kell a korrekció, mert túl élethűek a színek. Nem viccelek, hozzá van mindenki szokva a túlszaturált jpeg hívásokhoz. Őszintén szólva nekem is szokni kellett, de csináltam pár színhelyes előhívást minden fényképezőmmel, és megleődtem, mert az FZ200 volt a legközelebb a valósághoz.
De például szubjektíven tetszeni, a Kodak szenzoros Oly jpegek tetszettek a legjobban. Gyönyörű mélykék ég, gyönyörű bőr. Canon félúton valahol. A baj leginkább ott van, hogy nem lehet RAW-ból sem kikeverni "szép" színeket, muszáj túl tolni kicsit a vörös csatornát, és alapból -0,66 EV.
Az mondandód első felével maximálisan egyetértek kiegészítve azzal, hogy a tele tartományban jelenleg félmillió alatt nincs alternatíva APS-C-n (és m4/3-on is kb ennyibe kerülnek a nagytelék).
FZ200 zajosodáshoz - csak mert pár hete a kínaiblogos FZ200 bemutatóban is a zajjal volt problémája a szerzőnek - utómunkával jól el lehet fedni a zajt, bár nekem kifejezetten tetszik a zaj struktúrája. Streetfotóhoz de még éjszakai képeken is inkább stílusos mint elken(dőz)endő.
Nem nagyon látok különbséget a kék órákon túli sötétben egy APS-C szenzoros gép meg az FZ200 közt - lehet többet kéne pixelpeeperkednem.
Fullframe és f2.0 már elbűvölő dolgokat tudnak ilyen fél-vaksötétben is, amiért érdemes lenne úgymond feljebb lépni, de az FZ200 annyira all-rounder hogy nem nagyon tudnám mire lecserélni 200e alatt. Talán valami használt FF-re, szemléletmódváltással, amikoris közelebb baktatok a témához zoom helyett. Bár ezt a madarak és vadak nem szokták tolerálni.
A színkorrekcióhoz amit Graham Houghton is meg a dpreview fórumon írnak, szerintem tévút az amber felé elhúzni a fehéregyensúlyt, alaphelyzetben szoktam hagyni, de azért ha csak jpeg-be mentek akkor az élességet vissza szoktam venni, ez más kompaktoknál is jót tesz a végeredménynek (pl. Fuji x100, még a bayeres).
Ezek beválhatnak. Beltéren sötétben S módban auto zársebességgel 1/125-ön lehet hogy zajos lesz a végeredmény, de inkább zajos legyen mint korrigálhatatlanul sötét. RAW is jól jöhet ilyenkor.
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Hozzájutottam egy Panasonic FZ200-as fényképezőgéphez.
Ami zavaró számomra hogy az IA módban készített felvételek alapból egy kicsit sötétek, kontrasztosak.
Annak idején amikor egy Sony HX400V a kezembe került ugyanez volt az eredmény...
Gondolom P módban kellene állítani valamin. (Azt a válasz opciót el szeretném kerülni, hogy a F2,8-as 80-as ISO-n ilyen meg sötét a lencse ezzel kell együtt élni, stb, stb...)
Ha P módban a +2 EV-t rakok az expozíció kompenzálásnál, akkor fényesebb lesz a kép?
Vagy az WB fénymérési mód legyen Daylight és nem Multi, hanem középre súlyozott?
A tippeket és a segítséget előre is nagyon köszönöm.
Tudna valaki segíteni, hogy fz1000-nél hogy tudok egy arcot beregisztrálni? A nevet, meg a születési dátumot meg tudom adni, de hogy tudok hozzá arcot társítani?
Tudtok olyan oldalt ahol eredetiben megnézhető vagy letölthető videó van és a pana 220 -al készült ?
Ha jól tudom mts fájlban is készít videót , ezeket lehet szerkeszteni, és ebben a formátumban, vagy más hasonlóban /habár az már veszít a minőségéből/ szerkeszteni?
Nem, nem én vagyok a Fábry. Inkább bosszankodom, mert a link nem arra mutatott amit akartam. Nekem van egy 220 oldalas útmutatóm, de eltévesztettem a linket.
Nagyon köszönöm a infókat azt hiszem, habár nem egy mostani darab, de szerintem ez lesz, habár többen at mondják hogy kevés fénynél gond van vele, de ezekből a videókból ez nem igazolódik.
Nekem a zoom nem annyira fontos, inkább kevés fénynél is jó kép és a videó minősége, de persze csak átlagos használatra.
Kb. ezt várhatod tőle: https://www.youtube.com/watch?v=22htvydVIXY Szerintem nem rossz. A zoom mellett kevésbé zajosodik mint egy FZ72, ha csak a zoom fontos akkor nappal simán inkább FZ72-t használnék. Távoli madaraknál közel ugyanúgy mossa a hátteret.
Segítsetek , szükségem volna egy fz 200 részletes használati utasításásra,
Hol találok, vagy van aki tud küldni?
Azon gondolkodom hogy veszek egyet, mert videzásra is elég jó de amint ovastam azért nem olyan egyszerű vele jóminőségű ideót készíteni,/ otthoni használat/ meg kevés fénynél /beltérben/ elég gyenge, /ha jól vettem ki az eddigi írásokból.
nekem Canon kamerám van de azzal ilyen pobléma nincs.
Arra gondoltam hogy ezzel esetleg kiváltható az is, de most elbizonytalanodtam.
Úgy látom itt már van bnne tapasztalatotok, szeretném kikérni a véleményeteket.
Videó felvételénél mindig 29 perc 59 másodpercet ír ki a fényképezőgép hátralevő időnek. Ez az egy lépésben felvehető maximum idő, ebből számol vissza, viszont azt nem mutatja, hogy a kártyára még mennyit vehetek fel. Ha már kevesebb hely marad, mint a maximum idő, akkor ez a kijelzés csökkenni fog? Miből tudhatom meg, ha már kevés a helyem?
Köszi, tanulmányozom a linkeket, legalább fejlődik az angolom.
Láttam a hirdetésedet, köszi. Egyelőre még gyűjtögetek, ahogy lejjeb írtam, egy 0% THM-es hitelt várok.
Egyébként éppen ma sikerült egy FZ200-at megfogdosni a médiamarkecben. Nagyon könnyű eszköznek tűnik, legalábbis az FZ50-hez képest. És a zoomja brutális. Be is volt kapcsolva valami digitális zoom, ha jól értelmeztem a kijelzőn látottakat. Hát el tudtam olvasni azt a táblácskát, amit utána még szabad szemmel is alig láttam az áruház másik végében.
Arra viszont fel kell készülni, hogy a fényképezőgépet videózáshoz tartani kicsit nehezebb, de nem lehetetlen. Én most próbálgatom az FZ1000-et, s érzem a súlyát. Viszont hatalmas a tudása, filmes szempontból is.
Van nekem egy remek FZ50-em és egy HDC-SD60 videókamerám. Mindkettő remekül teszi a dolgát, de ha megyek valahova, akkor két eszközt kell cipelnem. Nem vagyok nagy fotós, de néha-néha kattintgatok egyet-egyet.
Azt találtam ki, hogy megválok a két eszköztől és összevonom a tudásukat egy készülékbe, nevezetesen az FZ200-ba.
Szerintetek életképes-e ez az ötlet. Olvastam a topikot, meg teszteket és teszteket is és nem tűnik nagy hülyeségnek az elgondolás, de gondoltam megkérdezlek Benneteket!
Vettem egy FZ1000-et. Videózásra használom, s van egy olyan problémám, hogy beltérben néha nem fókuszál rendesen, csak ha a zoomot megmozgatom. Van olyan lehetőség, hogy ilyenkor a kézi gyűrűvel állítom be az élességet akkor is, ha egyébként automatán van?
Nagy zoomnál nem egyszerű kézből fotózni, rövidebb záridő és több fény ami segíthet ;-) Próbáld meg ilyesmi beállítással, nagy eséllyel ezért homályos.
Meg a RAW formátumú képekhez letöltöttem az ajánlott programot (SILKYPIX) de foggalmam sincs miként tudnám egyáltalán lementeni, nem hogy JPG formátumban....
FZ72-es gépnél nagyobb zoom tartománynál a képek elég homályosak lesznek. Ki lehet ezt valahogy küszöbölni? Utómunkával sem mindig sikerül élesiteni rajta...
Illetve mozgó járművek fotózása közben sokszor tapasztalom azt borult időben, (de fényes nappal) hogy a téma bemozdul valamennyire. Vannak ötleteim rá, de most ha már irok akkor megkérdezem miként tudnám ezt is orvosolni?
Van egy eladó DMC-FZ1000-es gépem, ha érdekel valakit. 2016-01-25-ei vásárlás 220 Voltnál, azaz 2018-01-25-ig garanciális. Nagyon vigyáztam rá, dobozával, minden tartozékával és számla másolattal adom.
Úgy tudom nem lehet. Idő hiányában még mindig tanulom a gépet én is. Sajnos ritkán van használatban, így épp akkor tudok kísérletezgetni. A flickr-en láthatóak az exif adatok is, talán az is a segítségedre lehet.
Végül megvettem a gépet. Eddig jónak tűnik, persze még rá kell érezni, jönni a finomságokra.
Lenne is egy egyszerű kérdésem. P módban szobában zoomoláskor a kép sötétebb lesz mint az expokor. Próbáltam állítani a fényerőt erősebbre és úgy lefotózni, de nem tudom P-ben állítani, másban igen, tehát a kérdésem az, hogy P-ben lehet-e állítani vagy nem?
Sziasztok!Nemrég vettem egy fz-300 at,a kérdés az hogy 4k videózásnál hogy lehetne elérhető a 30p?esetleg firmware?25p vel nem vagyok kibékülve😕előre is köszi a választ!
Tervezek venni egy FZ72-est. Mozgó járművek, tájképek, hobbifotózására használnám. Érdeklődnék a profiktól, hogy pontosan ez a gép mennyire jó? Tehát a képek minősége érdekelne leginkább, illetve éjszaka milyen képeket tud csinálni. Próbáltam keresgélni a neten, utána találtam rá erre a topicra, de most nem nagyon van időm elolvasni itt mindent, ezért ha valaki tudna válaszolni, hálás lennék. Esetleg pár képet ami nem lett retusálva tehetne be valaki, az alább láttam párat, de érdekelne több is ha lenne valaki olyan rendes.
Sziasztok! Nekem van egy FZ150-es gépem, és az a problémám, hogy a programválasztó már nem veszi a M, S és már a videó programot sem. Valakinek valami ötlet hova kéne vinni, vagy mit kéne vele csinálni? Köszönöm
Mostanában vennék egy LX7-et, a fényere miatt, meg egy FZ72-t a zoomja miatt. Bár sajnos az LX7-et már nem forgalmazzák.
Vagy van a kompromisszum, az FZ200. Ami annyira nem is kompromisszum.
Van összehasonlítási alapom, volt FZ72-esem is. A keresője azért sokkal jobb az FZ200-nak.
Az optikai minősége is. Maximális zoomon látszik a Leica precizitás, ugyanaz a téma élesebb, részletgazdagabb és a mélységélesség is nagyobb, ahogy írtam, nem kell messze menni a témától hogy szépen mossa a hátteret. Szóval távolra nem rossz, sötétben lehetne jobb is, de az nem ez a kategória, F2.8 nem rossz ennyiért.
Az FZ300 burkolata egy másik világ, csak cseppálló ugyan, szóval csapódó esőt nem bír, de strapabíró. Viszont nem ér annyival többet.
A TZ70-nek amit nézegettem pár hete, a fényerőn kívül pont a fix kijelzője a gyenge pont. Könnyű megszokni a kihajthatót, nem a selfie miatt, hanem mert pl. egy műemléket alulról fényképezni sokkal kényelmesebb.
Én kiránduláshoz használom leginkább az FZ72-t. Arra tökéletes, persze kinek mi is a jó képminőség, a lehetőség adott RAW-ban fotózni is, nekem nincs időm mókolni a képekkel és szeretem ha olyan amilyennek valójában láttam. Sok esetben pl jól jön az ultrazoom, igaz nem érdemes végig használni, nagyjából olyan 85%-ig.
Köszönöm a javaslatokat, de ( mint egyébként nagyon sok másban is ) a hobbira költhető összeg erősen behatárolt.
Az extrém zoom kell-e vagy sem, most még nem tudom, de ha megveszem a gépet, óhatatlanul magával vonja a kirándulások számának növelését, tehát szükség lehet rá.
Az lx10 jó alternatíva lenne, fz200 árban :)
Szürkület nem játszik, kirándulás csak fényes nappal :)
Jelenleg leszűkült a kör az FZ72 vs. FZ200 duettre. A 72 mellett az ára szólna, az FZ200 a még éppen belefér kategória.
Alapvetően nem tudom, hogy a fix 2.8 - on és a kihajtható kijelzőn kívül mi a jelentős különbség. Ja a gigazoom, de azt meg nem kötelező használni.
Táblázatokon mindkettő jól mutat, bár az összehasonlító adatok nekem az óegyiptomi régészeti leírásokkal vetekednek.
Idövel majd megtanulom ki - kivel van, de addig is automatán szerintem mehet a buli.
Ja, a barlangi hollók hozzáértők szerint kihaltak :)
"Egy kompakt hamarabb elfér az ember zsebében". Ez az! Én az FZ 62-őt kiránduló gépnek vettem, de roppant körülményes biciklivel cipelni. Ha gyalog vagyok, akkor hátizsák, távcső, meg fotóstáska a nyakamban :))) ááááá nem igazán praktikus.
Gondolkodom rendszerváltáson, lassan megérik a helyzet a 62-es eladásra. Igaz, már egy éve egy Canon G16-ot is használok. Igazi zsebgép :))
"(Azért az FZ200 a tele végén is f2.8, az nem kevés előny. az FZ62-es-hez képest.) Amúgy meg szürkületben mivel lehet telézni? (semmivel)"
Igy van. Megpróbáltam, nekem nem tetszettek a képek. Az FZ-62-vel már meg sem próbáltam, mert nem arra való (mármint, hogy szürkületben vadakat fotózni).
Az nem lesz nehéz döntés, mert két külön kategória. Ha nem kell az extrém zoom, akkor miért vennél FZ200-at? Beltérre, épületre tájra egy nagyobb érzékelős kisebb átfogású gép sokkal jobb választás.
a kis érzékelős TZ-ket mondjuk pont nem ajánlanék, hacsak az új TZ100-at nem.
De az LX* sorozat bármelyik tagja (a régiek is) bátran ajánlható, vagy Sony RX100, vagy MILC, vgy bármelyik nagyobb érzékelős kompakt. Ezek mind jobb képminőséget fognak adni. Amiben az FZ200 iszonyú erős, az a telezoom tartomány. Vadak, madarak stb.
*Az LX100-nak konkrétan 4/3-os CMOS érzékelője van és f1.7-ről indul! Feltolható bátran ISO 3200-ig ha muszáj, és már lehet is vaku nélkül barlangban hollóra vadászni.
"Amúgy összességében nagyon jól összerakott gép, nem véletlenül nyert el a kategóriájában minden díjat annó. Azt azért tudni kell, hogy (bár még lehet kapni újonnan), de nem mai modell, az EVF például egy mostanival összehasonlítva elég gyenge."
Igazából a nagyobb legyen - újabb legyen - drágább legyen mint a szomszédé hozzáállás nem motivál, e-téren sem. :)
Persze, hogy vannak újabbak, sőt drágábbak is, amik nyilvánvalóan jobbak is. Vagy nem. Vagy csak annyit tudnak, amennyit én soha nem fogok.
Igazából - fiatalkori kilengéseimtól eltekintve - az utóbbi huszon évben csak kompakt gépekkel fényképezgettem. Jelenlegi is egy Kb. 14 éves Sony. Belső képeket szépet csinál mind a 4 megapixeljével és mini zoomjával. Kültéren csoportképre is jó. Az épületeket és a tájakat nem szereti valamiért. Ezen szeretnék változtatni egy általános célú géppel, lehetőség szerint Panával. Hogy miért pont azzal, az rejtély, de az kell és kész.
Jelenleg a Tz széria és az FZ 200 között agyalok, és ennek a döntésre viteléhez próbálok ( magamnak ) érveket gyűjteni pro és kontra.
(Azért az FZ200 a tele végén is f2.8, az nem kevés előny. az FZ62-es-hez képest.) Amúgy meg szürkületben mivel lehet telézni? (semmivel)
Pontokban:
- 600mm-en f2.8 brutálisan jó, stabival álló dolgokat 1/60 is lehet kézből lőni ISO 100-on.
- ISO 400-ig jó, utána erősen zajszűrni kell, 800 fölé pedig nem is szabad engedni.
- Beltérben ritkán van elég fény, így marad a vaku, de legalább van vakupapucs is rajta.
- a színek tipikusan "panások", érdemes RAW-ban lőni és utólag variálni a WB-t.
Amúgy összességében nagyon jól összerakott gép, nem véletlenül nyert el a kategóriájában minden díjat annó. Azt azért tudni kell, hogy (bár még lehet kapni újonnan), de nem mai modell, az EVF például egy mostanival összehasonlítva elég gyenge.
Ja a videó perfekt, nem hullámzik, nem mosódik (Full HD 60fps), de a YT-on kismillió van, nézd meg.
Ha már ott vagy a sokat emlegetett Graham Houghton FZ200-as videói kötelezőek ha ilyenen gondolkozol.
Én csak kipróbáltam az FZ200-at, (de végül az FZ62-est vettem meg, ami hasonló) Jó fények közt nagyon jó volt. Szürkületben, vagy erősen csökkenő fényviszonyok közt már nem voltam elégedett. Iso100-on zoomolva nem igazán tudtam elfogadható felvételt készíteni, autó, vagy magasabb ISO állásban meg a képzaj volt ijesztő. (Alkonyati vadmozgásokat szerettem volna fényképezni) Nappal erős fényeknél szuper jó képeket tudtam készíteni, habár tele állásban néha olyan "festmény szerű, maszatos" lett lett a kép.
Számomra túl sok funkciója volt az FZ200-nak (pl. a RAW képformátum is, mert utólag nem manipulálok képeket) ezért az olcsóbb verziót vettem meg. Ami viszont az összes Pana gépemnél előfordul, hogy nem tudom beállítani a fotóstílust. Sem a standard, sem a természetes mód nem adta(adja) vissza azokat a színeket, amit én látok a valóságban. A képminőség egyedi beállításaival és C1-C2 egyéni felvételi módba mentéssel is próbálkoztam, de nem találtam kielégítőnek.
Összefoglalva: ha nem vársz csodát a géptől, akkor általános célra a mai árakon (használt hibátlan gépek is vannak) szerintem megfelelő.
A videót az FZ 200-on nem próbáltam, de a 62-ön nagyon szuper. Behallatszik a zoom motor sajnos. A videó funkciót nagyon ritkán használom.
Mint gyakorló FZ200 használót kérdeznélek Benneteket ( még az is érvényes, ha közbe eladásra került ), hogy összességében mi a véleményetek a gépről ?
A tesztfotók szerkeszthetőek, továbbá relatív kicsi az esély, hogy ugyanazt a tájat tudjam én is fényképezni. Továbbá beltérben készült képeket igazából nem is látok sehol.
Én egy teljesen mindennapos gépnek venném, tehát kint-bent, család-épület-hegy-stb. Ja meg video.
Egyébként mennyire jellemző, hogy videon a gyorsabb mozgásokat elkeni a gép ?
Dobozában, papírjaival, minden gyári tartozékával Pécsett eladó egy újszerű, hibátlan Panasonic FZ200-as fényképezőgép. 2016.01.29-i vásárlású, további 2+12 hónap garanciával, 1800 expoval. Egyetlen apróság, hogy a menü/set gombon a felirat kissé megkopott (ezt a mellékelt képen látni). Az ára 79000 Ft. Igény szerint eladó hozzá egy tartalék akkumulátor. (Ennek ára 4000 Ft)
Természetesen minden papírja, számla, garanciajegy megvan. Hasonló állapotú Panasonic Lumix DMC-G6 MILC gép cseréje érdekel értékegyeztetéssel.
Ajándék egy 52mm-es W-Tianya XS-Pro1 vékony CPL szűrő!
Képek néhány hozzászólással lejjebb megtekinthetőek.
Dobozában, papírjaival, minden gyári tartozékával Pécsett eladó egy újszerű, hibátlan Panasonic FZ200-as fényképezőgép. 2016.01.29-i vásárlású, további 2+12 hónap garanciával, 1800 expoval. Egyetlen apróság, hogy a menü/set gombon a felirat kissé megkopott (ez a mellékelt képeken látni). Az ára 84 000 Ft. Igény szerint eladó hozzá egy 52mm-es W-Tianya XS-Pro1 vékony CPL szűrő, valamint egy tartalék akkumulátor. Ezek ára további 4+4000 Ft. Természetesen minden papírjaival, számlával, gyári garanciájával. A gép vázszáma: WT5HA001386. Hasonló állapotú Panasonic Lumix DMC-G6 MILC gép cseréje érdekel értékegyeztetéssel.
Sziasztok. Van egy Lumix FZ-200 as fényképezőm. Timelapse videót szeretnék csinálni vele, van valakinek ötlete hogy lehetne beállítani, hogy egyenlő időközönként magától csináljon képeket?
Eladó egy Panasonic Lumix FZ50 , papírokkal 2db lithiumion akkuval, szép állapotban A készülék esztétikailag is kiváló állapotban van, látszik rajta, hogy keveset volt használva Amit adok a fényképezőhöz (mint a képeken) - 2GB SDHC kártya - leírása - 2db eredeti akkumulátor - hálózati akkumulátor töltő - A/V kábel - USB kábel -Távkioldó - nyakpánt - objektívvédő sapka - napellenző -táska
Nekem is FZ1000-es van és a WiFi-n keresztül simán megy a másolás, igaz nem közvetlenül PC-re. Nekem a routeren van egy 600 Gigás USB diszk, ami meg van osztva Samba-val. Ez azt jelenti, hogy ezt a területet minden Windowsos és Android eszköz látja. Én erre szoktam menteni és soha nem kér jelszót. Nagy előnye, hogy nem kell egy másoláshoz elindítani a PC-t, viszont nem túl gyors az elérés, mert USB 2.0 szabványon keresztül működik. Viszont nagyon kényelmes használni!
Amikor kiválasztom a mentés helyét látom a PC-k megosztott könyvtárait is. Szerintem is, ahogy az előttem szóló is említette, a Windows felhasználó nevét és jelszavát kérdezi az írási jogosultság miatt.
Fz1000 gépem van, nagyon meg vagyok vele elégedve, de a wifi használatánál megakadtam. Mikor wifin szeretném PC-re küldeni a képeket a beállításkor kér egy felhasználónév/ jelszó párost. Mi ez milyen felh.n./jelszó kell ide?
Üdv szakik ! Panasonic lumix DMC-FZ18 fényképező gépemnél bekapcsolom fotozok elmenti minden majd 5mp utàn ki irja hogy kapcsolja ki vagy inditsa ujra ezzel mit lehet kezdeni?miért van ??
Szia, nekem van egy G7-esem 14-140-es obival. Nézegettem én is az FZ1000 is. Nehéz döntés volt, de amit tudtam, hogy a G7 kiforrott cucc, az FZ1000 pedig olyan első szériás. Mindkettőnek van előnye is és hátránya is a másikkal szemben. Talán ami a legfontosabb, hogy az FZ1000 optikája jobb, mint a 14-140-es objektív. Ugyanakkor a G7-eshez kapható olyan objektív, ami veri az FZ1000 optikáját. Ami az 1/100 záridőt illeti, hát akkor csinálni kell 1/200, vagy 1/50 körül :) Engem még ez sosem zavart. Cserébe az objektív cserélgetése zavaró, de már egy kézzel is gyorsan megy :) Ja, még egy fontos dolog, G7 kisebb és könnyebb, ha egész nap cipeled ez is számít. Persze 2-3 plusz objektívvel már más a helyzet.
Nem tudom lesz-e FZ2000, de ha lesz, akkor elgondolkozom a cserén.
Röviden:
FZ1000 - sokkal olcsóbb (mivel nem kell hozzá más objektív)
- inkább mindennapi (de méretes) általános, de sokoldaló fotóeszkösz
G7- kisebb, könyebb, jó objektívekkel jobb képeket lehet vele készíteni
- inkább profibb, egyedi helyzetekhez is használható fotóeszköz
Nézegetem az FZ1000-t, de közben a G7H-t is 14-140-es optikával. Valamikor volt egy FZ30-am, azt szerettem. Szóval ahogy nézem mindegyiknek van előnyös ill. hátrányos oldala. Igazán nem vagyok oda az obi cserélgetésért, mert videónál az nem is olyan jó dolog.
Olvastam, hogy a G7 1/100 záridőnél elmosódott képeket csinál, ez nem olyan bizalomgerjesztő. Szóval, ha van tapasztalatotok, osszátok meg velem.
Igazából nem írtad, hogy miért akarja lefényképezni a vadakat. Ezekkel a gépekkel (pl. FZ-200) lehet készíteni szürkületben olyan képet, ahol látszik a trófea, de bírálatra, kor meghatározásra, vagy egy rendellenes agancsfejlődés megörökítésére nem lesz alkalmas.(sajnos)
Én sok órát töltök kint a területen szürkületben is, anno kipróbáltam az FZ200-at, csalódás volt, nem is vettem meg.
Egy jó, fényerős távcső és nagy-zoomos olcsóbb fényképezőgép nem ugyanaz.
Szerintem nagy érzékelős tükrös gép, alap, vagy 135-ös objektív párosítással megfelelőbb lenne.
Kedves vadász ismerősömnek keresek olyan fényképező gépet, amivel lesről, szürkületben is le tudja fényképezni egy szarvas/őz agancsát úgy, hogy az jól látható legyen. Az FZ72-t néztem ki neki, nem tudom, hogy jó választás-e? Szóval segítséget kérek szépen az ügyben. A gép semmilyen más célra nem kell, kizárólag erre, és nem árt, ha minél olcsóbb. Előre is köszönöm a segítségeteket!
Nekem FZ 62 (is) van, de semmi ilyen dolgot nem tapasztalok. Sem a keresőben, sem bekapcsoláskor. Viszont az objektív kicsit "lötyög", a másik FZ-mben is, de ez semmi hibát nem jelent. A videóba viszont behallatszik a zoom motor.
Amennyiben a közelben lennél szívesen megmutatnám, viszont akármit is mondott a szaki ilyeneket én nem tapasztaltam. Szerintem a szakinak egyszerűbb volt ezt mondani. Autószerelővel is találkoztam már aki egy hibára azt mondta ez normális, ezek ilyenek, aztán mégsem...
Nektek is lötyög (minimális mértékben) az EVF képmező a dioptria-állítás közben?
Ha távolabbról belenézek, látszik hogy nem egyenletes a kereső lencse fénytörése, nagyon gagyi. Ez mindenkinek ilyen vagy kifogtam egy selejt példányt?
Még van pár napom az elállási jogot érvényesíteni, ezért lenne fontos a véleményetek...
Létezik hogy ennyire ocsmány hulladék legyen az EVF optikája benne?
Hullámzik, ha az egyik sarka éles a másik homályos, kromatikus aberrációtól színeződnek az élek, rosszabb mint egy ötszáz forintos hello kittys játékkamera keresője...
Egyedi hiba lehet és szerviz vagy csere segíthet, vagy ez ilyen mindegyik példányban?
Végül is mire jutottál a FZ200 -al kapcsolatban? Nekem ezt ajánlották, gondolkodtam azon, hogy beruházok egy jobbra (drágábbra), de azok után amiket írtál lehet, hogy felesleges lenne többet költenem. Vettél azóta új gépet, vagy még csak nézelődsz?
FZ50 után (ill. mellé) vettem FZ200-at. FZ50-en nagyon szerettem a manuális gyűrűket, de ezzel együtt már gyakorlatilag az FZ200-at használom (ill. az FZ50-hez vett előtétlencséket is). Nagyon meggyőző képeket csinál, de a fotós technikája és szakértelme az igazán fontos... nem az enyém, mert nekem nincs (néha sikerül 1-2 igazán jó kép még így is), de pl. Máté Bence Fz200-zal készült képei elég meggyőzőek :)))
Sajna konkrét választ nem tudok adni a 200-as géppel kapcsolatban. Mielőtt megvettem a gépem (FZ72 amivel teljesen meg vagyok elégedve) a flickr-en néztem az ezzel a géppel készített képeket. Természetesen vannak köztük rosszabbak is, ugye nem mindegy ki használja és mire használja. Nagy általánosságban nekem ez tökéletesen megfelel. Az egyik ismerősömnek van FZ1000, szerintem az is remek kis gép, rengeteg szolgáltatással és jó képminőséggel.
Sajnos sok időm nincs fotózgatni, így majdnem 1 év távlatából én még mindig tanulom a gépemet, és fokozatosan jövök rá mi miként jobb.
Tapasztatlatomat szeretném megosztani Veletek és egyben kérdésem is lenne.
2005-től vagyok boldog tulajdonosa egy FZ5-ös Panasonic masinának, nagyon szeretem, mert rendkívül gyors az autofókusz és nagyon élethű, élesek a vele készített képek. Ezért is vettem meg.
Immár eltelt 11 év és régóta terveztem, hogy beruházok egy DSLR gépre. Vettem is egyet. Először egy Nikon D3300-ast kitobival. Boldogan vettem át a futártól és utána jött a meglepetés, semmilyen módban, akármilyen beállítással nem sikerült egyetlen olyan képet sem készíteni vele ami csak megközelítette volna az FZ5-ös szintjét. Egyszerűen nem akartam elhinni, tudtam, hogy egy belépő szintű DSLR gép, de erre nem számítottam. Elvittem rutinos DSLR felhasználóhoz aki több éve használ ilyen (nem Nikon) gépet. Sajnos arra a következtetésre jutottunk, hogy márpedig ezzel semmiképpen nem lehet jobb képet készíteni. Mi arra gynakodtunk, hogy az érzékelőre ráerőszakolt 24 Megapixel lehet a ludas, de kisebb MP-re kapcsolva sem volt semmi javulás. A képek egyáltalán nem voltak élesek és a színvilága is teljesen élettelen volt, akármit próbáltunk állítani rajta.
Kipróbáltam ismerősöm ugyanilyen gépét is ezek után, de az is ugyezt tudta csak produkálni. Ezért a gép szépen visszament és vettem helyette egy Pentax K50-et, ezt már közép kategóriás DSLR-nek tartják. Sajnos még lehangolóbb volt a tapasztalat. A képek ezzel még rosszabbak voltak, érthetetlen. Kipróbáltuk a 8 éves K100-as gép obijával is, de a K100-as kenterbe verte mindent téren az új K50-et. Teljesen le voltam taglózva és érthetetlennek tartottam. Ezek után ez a gép is ment vissza és teljesen elment a kedvem attól, hogy kipróbáljam a Canon, illetve a Sony hasonló árfekvésű 120-150 ezer Ft DSLR gépeit, mert gondolom ugyanarra képesek.
Ezután néztem körül és gondolkodtam el, hogy vajon mit adhat pluszt az FZ200-as gép. MEgnéztem több helyen, hogy aki a 300-as, vagy 1000-est vette meg visszasírja a 200-ast, mert azok nem sikerültek jól.
Kipróbáltam a Media Marktban az FZ200-ast, de sajnos ott nem sok mindent lehet fotózni ami alapján meg lehetne állípítani a minőséget, de sajnos a teszt képek alapján nem lettem meggyőzve. Nem látom, hogy lennének-e olyan jók a képei mint a 11 éves FZ5-ösnek.
Mik a tapasztalatok az FZ200-assal? Van itt olyan esetleg akinek FZ5-öse volt előtte? Jobbak a képek az FZ200-assal, illetve vannak olyan jók mint az FZ5-ek készítettek?
Nekem azért lenne rá szükségem, mert ez equvivalens 25 mm-es az fZ5-ös pedig csak 35, így szélesebb a látóköre és a zoom teljes tartomáyában (ami pont kétszeres is az FZ5-ösének) 2.8 a fényereje az optikának.
Tehát kérdés megéri-e az FZ5-öt a 200-asra cserélni, tude-e annyival többet, hogy megérje és adja-e vajon azt a képminőséget mint az FZ5? Mert az új DSLR-eket tekintve már nem vagyok ebben sem biztos.
Panasonic Lumix FZ18 FZ28 FZ38 típusú fényképezőhöz DMW-LA3 GYÁRI, EREDETI
átalakító adapter gyűrű eladó (55,8 - 55mm). Sajnos a fényképezőm meghibásodott, ezért kategóriát váltok és nincs már rá szükségem.
Az első képen a gyűrű a fényképezőre szerelve látszik, a második képen pedig ezzel az adapterrel és egy Raynox 250-es makro lencsével egy általam egy méhecskéről készített kép látható.
Eladó egy nagyon megkímélt karcolásmentes Panasonic FZ1000 Eladó egy rendszervaku Metz AF1 szintén tökéletes megkímélt állapotban. Mindkettő dobozával összes tartozékával. 2014 karácsonyi ajándék volt. Garancia már nincs a készülékekre.
Eladó egy nagyon megkímélt karcolásmentes Panasonic FZ1000 és egy rendszervaku Metz AF1 szintén tökéletes megkímélt állapotban. Mindkettő dobozával összes tartozékával. 2014 karácsonyi ajándék volt. Garancia már nincs a készülékekre.
Eladó a képen látható hibátlan működésű bridge gép !
Kisebb használatból eredő kopások már vannak rajta de csak közelről láthatóak ! A géphez töltő és egy 8Gb-os sd kártya jár ! Itt olvashattok erről a nagyszerű masináról :https://pixinfo.com/cikkek/panasonic_lumix_dmc-fz100
Nem találok rajta gyáriszámot ha megszakadok se ....
Sok vevőjelölt előnyben részesíti a komplett cuccot. Én is. Minden általam újonnan vásárolt vacaknak őrizgetem a dobozát évtizedekre visszamenőleg, és ha használtat veszek, akkor több hasonló közül azt részesítem előnyben, aminek megvan minden tartozéka, doboza, 'neadjisten' számlája. Lehet, hogy beteges, de ez van és nem vagyok egyedül. :-) Szóval ezért.
Nézegettem a hirdetési rovatokat. Fölvilágosítana valaki, hogy miért hangsúlyozza ki, szinte mindenki a géphez tartozó doboz meglétét??? Ez értéknövelő???
Az enyémben (FZ62) az autofókusz mód lehet arcfelismerős ezt nem szoktam használni. Lehet mozgáskövető AF ezt már gyakrabban használom pl. a kutyám fényképezésére, aki nem tud helyben maradniJ , de sajnos mire átállítom, lemaradok. Lehet sok mezős (23) beállítás kipróbáltam, nem látok nagy eltérést más beállításhoz képest. Végül lehet az egymezős beállítás, én ezt használom a leggyakrabban. Ebben a beállításban tudom az AF mezőt mozgatni.
Viszont, van egy AF stílus beállítás lehetőség is (ezt kitettem gyors gombra). Ebben az AFS módot használom, amikor az élességet szeretném az általam meghatározott dologra állítani (előtérben éles/életlen kérdéskör, a múltkori hozzászóláshoz). Következő lehetőség az AFF, itt nem tudom a félig lenyomott gombbal rögzíteni az élességet, mert ha mozdul a gép, akkor korrigál is. Ezt is gyakran használom. utolsó lehetőség az AFC , amit kimondottan mozgásra, ill. mozgás fényképezésére találtak ki. Hasonló a fentebb írt mozgáskövető AF-hez, csak itt a gép kikalkulálja a mozgó fotótéma várható helyzetét. Ezt nem szoktam használni, ill. nem látok semmi eltérést a két beállítás közt. Szerintem túlteljesített funkció.
Én így értelmeztem ezeket, nem biztos, hogy helytálló. (( Ez nem hirdetés, de kihasználatlanság miatt meg fogok válni a masinától .))
Érdekelne, hogy ki milyen AF módot szokott, vagy szeret használni. Nekem FZ1000 van, ennek már jó sok AF lehetősége van, de a legtöbbet a sima egymezős módot használom és bennem van a kisördög, hogy esetleg lehetne a gépemet jobban is kihasználni. Az egymezős AF módnak ugye lehet állítani a mező méretét, de van a hajszálpontos AF mód is, ami talán egy lehetőség az előttem szólónak is, hogy egy belógó ágra ne ugorjon azonnal az AF. Ti mikor használjátok a "sokmezős" szinte az egész képet lefedő AF módot? Ez az én esetemben 49 élességpontot jelent. Aztán van olyan lehetőségem is, amikor én magam választok ki mezőcsoportokat, vagy például egy vízszintes sávba esőket. Ezt állítólag svenkeléshez jó használni. Van aztán a mozgáskövetés funkció. Úgy tudom már ez is egyre több gépben benne van. Használja ezt valaki élesben? Például ha egy kézi meccsen fotózok, ti milyen AF módot használnátok? Ugye általában elég kevés a fény, ezért jó lenne a blendét minél nagyobbra venni, viszont így szinte csak a "célba vett" játékos lesz éles.
Nem tudom, hogy a gép engedi-e azt a megoldást, hogy élességet állítasz a céltárgyra és félig lenyomott expogombbal (azaz az élességállítást megtartva) beállítod a képkivágást. Asszem ezt hívjuk átkomponálásnak. Tükrös vázon gyakran és könnyen jáccunk ezzel a megoldással.
Köszönöm a tippeket. Amit a csatolt fotón látok,az megy, de ha bármi a fotózandó témám előtt áll,a gépem arra élesit és nem a mögöttes témára. Pl. Fán ülő madár elé belóg egy ág. Vagy virág előtt fűszálak állnak. De kísérletezem, és minden tippet köszönök!
Tehát azt szeretnéd, hogy az előtér legyen homályos.....?......mert ha fordítva megy akkor úgy is mennie kell.
A blendére figyelj, az érték minél kisebb, annál jobban mossa a hátteret,..állítgasd aztán rájösz...és persze nem mindegy, hogy a fókuszpont-ok hova van-nak beállítva.
Nem attól függ az, hogy kézi-e vagy automata. Legyen a tárgy viszonylag közel, a háttér viszonylag távol, a zoom meg nem a nagylátószögű oldalon, hanem inkább a tele felé, a lehető legnyitottabb rekesszel.
Segitséget kérek! Kinek van tapasztalata az FZ 72 kézi élességállitásban? Éles hátteret és homályos előteret szeretnék produkálni,de nem megy. Mit és főleg hogyan tegyem? Előre is köszi,ha tudtok segíteni!
Ott tévedtek olvtársaim, hogy az adok-veszek különleges terület, ahol speciális szabályok vannak érvényben. Emiatt ott szigorúbb is az ellenőrzés. Az meg bizonyára antipatikus dolog lenne, ha ennek a topiknak a fejlécébe is beírnám az adok-veszek topikok szabvány szövegét. Mivel a fórum fotós részlegében sem árt, ha a szabályozás koherens, ami azt jelenti jelen esetben, hogy más, nem kifejezetten adok-veszek topikban, sem engedélyezett az adásvétel. A legjobban betartható szabály az az, aminek nincsenek kivételei. Itt sem lesz.
Ez a topik nem arra való, hogy a moderálásról értekezzünk (van olyan is, a Megkérdeztük a techmodit nevű), így ezt a témát itt nem folytatom.
Jogod van választ nem kérni (nekünk meg jogunk van nem olvasni a topicot)....:) Szóval, mivel az FZ nagyon szűk szelet a digitálisok tortájából, vannak kifejezetten kedvelői, gyűjtői is, szerintem elfér ide a vétel/eladás.
Én is itt kerestem, amikor venni akartam a gyűjteményembe. Máshol elveszik a téma......
Ez a topik ugyebár eredetileg nem adok-veszek topik lenne. Namost, úgy látom, hogy azzá vált. Nem baj, de akkor átrakom a megfelelő helyre. De akkor másról itt szó nem eshet.
Választ nem kérek, ha megjelenik egy újabb hirdetés, azonnal átminősítem a topikot.
Eladó 2015.áprilisában itthon vásárolt Panasonic FZ1000-es fényképező . Ami jár a géphez : Doboz ,papírok ,töltő ,gyári akkumulátor . + ajándék ugy. akku ,Polaroid uv szürő Igény esetén van hozzá Metz rendszervaku ,aminek ára 19.000Ft Személyes átvétel Siófok vagy csomagküldés .
Eladó 2015.áprilisában itthon vásárolt Panasonic FZ1000-es fényképező . Ami jár a géphez : Doboz ,papírok ,töltő ,gyári akkumulátor . + ajándék ugy. akku ,Polaroid uv szürő Igény esetén van hozzá Metz rendszervaku ,aminek ára 19.000Ft Személyes átvétel Siófok vagy csomagküldés .
Gyári állapotú FZ-38 eladó. Évente kb egyszer volt elővéve, de nem nyaraláskor, oda kisebb gépet vittem. Sajnos nincs időm foglalkozni a fotózással a munkám miatt. Minden tartozék megvan, hiánytalan, karcmentes.
Ár: 35e
tel: 70-312-1616
Vidéki vagyok, posta vagy személyes átadás is megoldható.
Kategória váltás miatt eladó 2013.-ban vásárolt Panasonic Lumix DMC FZ-200 típusú fényképezőgépem. A gép tökéletes műszaki és esztétikai állapotban van, minden tartozékával és dobozával együtt. Karc és sérülés mentes, nagyon szerettem, vigyáztam rá.
Sziasztok! Nagy takarítás után vagyok,és ezek lennének eladóak:nagylátószögü előtét lencse,SOLIGOR DHG 0.75x Wide for Digital 52mm (átalakítóval 52-55mm) Panasonic Fz 30-50 -es gépekre,valamint "DIGITAL HIGH DEFINITION 2X TELEPHOTO LENS JAPAN OPTICS 55mm-es menettel.A kettő együtt 25ezer .Érdeklődni tel:06306018792
Kategória váltás miatt eladó 2013.-ban vásárolt Panasonic Lumix DMC FZ-200 típusú fényképezőgépem. A gép tökéletes műszaki és esztétikai állapotban van, minden tartozékával és dobozával együtt.
Karc és sérülés mentes, nagyon szerettem, vigyáztam rá.
Kb. 1 évvel ezelőtt, volt egy céges hirdetés a neten, hogy Új Fz-20 eladó, utánanéztem mikor is gyártották, hát mondom ez érdekes de kíváncsi voltam, felvettem a kapcsolatot a céggel.
A lényeg, hogy a gépet megvásárolták még annak idején, aztán kiderült nem megfelelő nekik, és ment be a raktárba, a cégvezető elmondta, hogy megtalálta, kíváncsiságból karácsonykor fotózott vele, aztán felrakta a netre.
Én meg kaptam az alkalmon és megvásároltam, tényleg új, doboz, papírok, a számla nincs meg, mivel a könyvelőnek leadta régen.
Teljes mértékben hibátlan az állapota, én nyáron és családi alkalmakkor használtam az egy év alatt, megvannak a képek, ha valakinek érdekes hogy mennyit fotóztam vele, megszámolom, kb 1000 lehet.
Vásároltam hozzá adaptert meg polárszűrőt,sd kártyát, táskát, így kb 50 ezerbe van, természetesen ennyit nem kérhetek érte, de ha valakit érdekel, írjon egy árat, aztán meglátjuk.
Azért írtam, hogy lehet, hogy eladom, mert ez még nagyon sokáig gép marad, és egy tank benzinért kár lenne érte, akkor inkább marad, de ha valakit érdekelne, jó áron megkapja.
Sziasztok! Eladóvá vált FZ-DMC 28-as gépem! Dobozzal, minden gyári felszereléssel + akkuvak + memórai kártyával! Az első pillanattól kezdve UV szűrő volt rajta, így a frontlencse hibátlan. Egyéb külső sérülésektől, töréstől mentes.
Próbálgattátok már a kamerán belüli RAW feldolgozást? (FZ1000)
Én az Adobe LR-ot ismerem és szinte minden általam használt funkciót, lehetőséget megtaláltam a gépben is. A picurka kijelzőn biztosan nem olyan a munka mint egy asztali gépen 21"-os monitorral, de azért egy gyors utólagos élesítést, egy expó vagy WB korrekciót, bebukott, vagy kiégett rész korrekciót meg lehet oldani. Pláne ha éppen nyaralsz és nincs nálad a 21"-os, de fel szeretnéd tölteni valahova a képedet. Kár, hogy a művelet közben nincs meg a körülvágás funkció! Azt csak a feldolgozás után lehet megtenni, egy újabb procedúrával!
Nekem egy FZ 7 mellett van egy FZ200-am. Vettem hozzá mindenféle szűrőt (52mm) és sikerült egy olyan ND 4-200-as szűrőt vennem, aminek a menete úgy szint kívül van, mint az objektívnek.
Segítsetek kérlek, hogy 52mm-es menetes fordítót/közdarabot merre tudnék venni?
Annak idején, amikor a Pana FZ1000-et megvettem, egy konkrét riválisa volt ebben a szegmensben, a Sony RX10. Kicsit kevesebb (zoom), kicsit több (nagyobb és fix fényerő), valamint drágább. Az érzékelő hasonló, vagy talán ugyanaz is. Találsz összehasonlításokat róluk a neten. A másik alternatíva a Nikon J sorozatú MILC gépei. Azt hiszem azok is 1"-os érzékelővel rendelkeznek, de cserélhető objektívesek. Nem tudom mennyivel lehet jobb a képük, mint a Panának.
Ha, volt már DSLR-ed (ahogy írtad, már volt), és volt időd megszokni azt a minőséget, akkor a Pana FZ1000-nél lesz egy kis hiányérzeted. A gép szoftver szempontjából mindent tud, nagyon kézreálló, de - az APS-C mérethez viszonyított - kis érzékelője miatt némileg zajosabb, helyesebben inkább a nagyobb zajszűrés miatt elmosottabb a képe. Aki alsóbb szegmensből vált Pana 1000-re, az nagyon meg lesz vele elégedve, mert az elődökhöz képest sokkal többet tud, és a kép minősége is jelentősen javult a kisebb szenzoros FZ sorozatú gépekéhez viszonyítva. Aki viszont régebb óta DSLR-t használt, annak lesz egy kis keserű szájíze. Ettől függetlenül egy remek kis gép, általános célra nagyon megfelel. A videóját is próbáltam FullHD-ben. Nekem egy kicsit szaggatottnak tűnt a videó a gépen visszanézve, de nagy monitoron, komolyabb géppel talán ez nem - vagy nem annyira - volt jellemző. Sajnos ezt nem tudtam alaposabban szemügyre venni, mert azóta már nincs meg a gépem. Videózáskor a zoom-olás nem annyira kényelmes, mint pl. egy Sony videokameránál.
Alig egy éve fotóztam, amikor az előbb említett lopás megtörtént.
Éppen csak kezdtem elmélyülni a fotózás rejtelmeibe, mondhatni igencsak kezdő vagyok.
Hosszú folyamat végén most kezdtem el ismét nézegetni a gépeket, részben nejem unszolására. Úgy döntöttem, hogy DSLR gép helyett most egy jobb bridge gép lesz a kiválasztott! Konkrétan a Panasonic DMC-FZ1000-el szemezgetek. Ilyen gép tulajdonosaitól kérdezem, hogy hozza-e az elvárásokat? Van valami hibája, ami miatt nem vennétek meg ismét? Esetleg valami mást tudtok ajánlani helyette? Ti használtok valamit külső vakunak? Sima középérintkezőst vagy esetleg TTL-t? Elég magas ISO-t enged a D90-hez viszonyítva. Mennyire tűri a magasabb ISO-t, nem hajlamosak nagyon a zajosodásra a képek? A videózást mennyire bírja? Úgy hallottam, hogy a hosszú videofelvétel alatt melegedhet a szenzor, ami nem biztos, hogy jót tesz neki. Adott esetben gyerekkézilabda meccset kellene videóznom valamivel, bár tudom, hogy ezt inkább célhardverrel kellene megcsinálni. :)
Köszi a választ.Az FZ 72-es tud ilyen kreatív módban panoráma képet is egyedül ahogy láttam.De annyira nem írnak jót erről a gépről.Egy jó kis 62-esem volt sajnos hülye fejjel eladtam most jó lenne de nem forgalmazzák már.
Még az is meglepett, hogy az FZ200 egyáltalán összefűz panorámát. Nem szokványos dolog ez Panasonic gépen, általában csak a panoráma asszisztens módot adják amióta csak ismerem őket. Hozzáteszem, bár több mint a semmi, azért a full HD felbontás vízszintesen körbehúzva, végül 8000x1080 képet eredményezve, eléggé gyér dolog, ha panorámáról van szó. OK, a portré módban (ahogy kellene) 1440 pixel a panoráma szélessége, ha lehet, portréban kellene vízszintesen forogni, ami a "függőleges" panoráma választása lenne, nem tudom, hagyja-e.
Na de a kérdés arra irányult, a kreatív dolgok mennek-e - nem, nem mennek, és mivel maga a panoráma is külön üzemmód, nem hiszem, hogy másik gépen lehetne hozzá kreatív módot választani.
Ha kreatív panorámát akarsz csinálni, akkor lehet, hogy bármilyen gépet használva is, az lenne a módja, hogy egy (vagy több) sorban megcsinálod az azonos expozíciós beállítások szerinti képsorokat átfedéssel, portré állásban, akár RAW-ban már akkor egyúttal, és a panoráma otthoni elkészítésekor raksz rá effekteket. Azok legalább visszacsinálható, variálható dolgok lennének, nem pedig olyasmik, amiket a kép exponálásakor alkalmazol egyszer és mindenkorra befagyasztva az adott panorámába.
egy kérdésem lenne.az fz200-ast ha panoráma üzemmódban használom tud kreatív üzemmódban fényképezni?például fekete fehérben vagy szépiában mintha egy normális képet csinálnék.illetve melyik fz tudja ezt?köszi a választ előre is.
A RAW fájl alapból nálam is "jónak" tűnt, csak egy picit vörösesebbnek. A mostani, kevésbé gagyi monitorom előtt ülve már nem is annyira picit, és egy problémás kép birizgálása közben jöttem rá, hogy mennyire komoly a helyzet.
Szóval a megoldás: a Photivo-ban Camera fül, Demosaicing mező, Wavelet denoise=1000, és a köd felszívódik. Igen, a gép természetes hibája, magas a zajszintje, pláne a vörös csatornán, ebből lesz a "köd". Ha meg 100%-ban a JPEG színvilágára akarsz hajazni (főleg éjszakai képeknél tud jobban kinézni), akkor a Camera color space mezőben a Flat profile a nyerő. Igen, a dög semmiféle színkalibrációt nem végez, a kékeknél ez gyönyörűen látszik is, a JPEG-en a sötétkék is világosnak tűnik, míg ha kalibrálod, akkor normális színnel jelenik meg.
És nem tudod, miből maradsz ki, ha nem RAW-ban dolgozol, de nem akarok okoskodni, csak annyit írok: problémás, korrigálandó képnél végezz összehasonlítást, és próbáld ki a még nem interpolált képen végzett zajszűrést. Ketté fog állni a füled! Nézd meg azt is, hogy egy komolyabb zajszűrés meddig tart az asztali gépednek, és hogy az mennyivel nagyobb teljesítményű, mint a fényképezőgép parányi fedélzeti számítógépe. Igazából pontosan az ilyen kis szenzorú gépeknél "kötelező" a RAW, a tükörreflexeseknél pedig csak ajánlott, mert azok elfogadható minőségű JPEG-eket produkálnak.
FZ30-asnál a nyers képeken jelentkező halvány, de pl. a rozsdás dolgok színét "szépen" elcseszni tudó lilás-vöröses "köddel" mit szoktatok kezdeni? Ahogy eddig kezeltem, az a régi (tré) monitoromon okésnak tűnt, de most egy jobb monitor előtt ülve rá kellett jönnöm, hogy tévút volt, ami ráadásul az ütős, de nem túl kiforrott RAW processzor (Photivo) hibájára épült (a feketeszint emelésével zöldül a kép(!), eleinte azt hittem, hogy a sötétzajtól szabadulok így meg, mert a sötét részeknél volt igazán látható, de valójában az egész képen jelen van ez a "köd"). Máshogy pedig több napnyi kísérletezgetés után sem sikerült komoly mellékhatások nélkül eltüntetnem, sem ezzel, sem a RawTherapee-vel.
Esetleg arra sikerült már valakinek rájönnie, hogy a gép hogy állítja elő a JPEG-ek színvilágát? Próbáltam leutánozni különféle RAW processzorokban, sok szívással egy-egy képet be is tudok állítani, de persze ezek a beállítások más képnél nagyon "más" eredményt adnak... Pedig gondolom, a kis fedélzeti számítógépecske nem végez oly' bonyolult számításokat...
Szia! Jelenleg 232 ezerért kapható az FZ1000,több webáruháznál.Tehát már esett 20-30 ezret. Szerintem április,május körül közelíthet a 200 ezres árhoz,de nagy esést ne várj ennél a modellnél. Egyébként én is ezt a tavaszi árat várom!
Eladó egy Panasonic Lumix FZ50.dobozában , papírokkal 2db (1db használt 1db új) lithiumion akkuval, szép állapotban A készülék esztétikailag is kiváló állapotban van, látszik rajta, hogy keveset volt használva az eredeti töltő és napellenző is !
Én Panasonic Lumix DMC-FZ3 gépet szeretnék eladni. Nagyon keveset használt, karc és kopásmentes, tökéletes állapot (az akkumulátora is!). Hordtáskát és 512 megás SD kártyát adok hozzá. Teszt és fotók a típusról: http://pixinfo.com/cikkek/dmc-fz3_r/
Teljesen elégedett vagyok a géppel, a Leica optikával, a zoom-mal, a képstabilizátorral, csak hát kisbaba jött a családba, szeretnék HD videókat készíteni, váltanom kellene...
Véleményetek szerint mikor fog lefele ballagni az FZ1000 ára? Amióta bejött (kb. 4 hónapja) az ára nagyon stabilan áll. Kevés helyen hirdetik, fogják ezt egyáltalán sok helyen árulni? Mikor lesz az ára kb. 200eFt körüli, meg tudná nekem valaki mondani?
Én éppen most készülök eladni a TZ-150-esmet, amit elsősorban másodgépnek, javarészt videózásra használtam. Nagyon meg voltam vele elégedve, de jönne egy másik project (drón?) és most inkább arra gyűjtenék...
A géphez adok néhány plusz nem széria tartozékot is , amúgy minden van hozzá, tavaly vettem Bp-n egy nagy áruházban... Szerintem jó áron adnám...
Amúgy a kérdésedre válaszolva, a hagyományos értelemben véve valóban nincs benne "izgőmozgó" mechanikai alkatrész, tehát élettartam szempontjából naggyon naggyon kéne gyötörni, hogy kilehelje a lelkét....
És hát az először ebben a topikban, az előzményemben bemutatott 2006-os orchidea is burjánzásba kezdett idén, éveken át egyszámjegyű számú virág, most meg 27 db:-) A gép is Pana, ha nem is FZ
1x használtam, utána megváltam az FZ-50-emtől, így fölöslegessé vált. Kitűnő pl. Time-laps fotózáshoz. Ára 6000-Ft + posta. Érdeklődni a sandor.brasko@freemail.hu címen lehet.
Jellemzők: Kézi üzemmódban félig, és teljesen lenyomott, vagy rögzítve lenyomott exponáló gomb Programozható módban: -Energiatakarékoskivitel,hosszú ideig használható - Késleltetés (Delay):99hrs59min59s, 1slépésekben -Expozíciós idő (Long):99hrs59min59s,1slépésekben - Expozíciók kezdete közötti idő (Interval):99hrs59min59s,1slépésekben -Expozíciók száma (N): 1 től 399-ig, vagy végtelen -Hangjelzés ki-be kapcsolható -Háttérvilágítás be kapcsolható
Műszaki adatok: - Méret: kb.150x38x15mm -Áramforrás: KétAAAtípusúelem - Az elem élettartama: Kb.kéthónapfolyamatos felvétel esetén (az expozíciósidő4min 56s,ésegy intervallum5 perc.) -Súly:145 g(elemek nélkül) - Kábelhossz:90cm A csomag tartalma: 1*TimerRemote Control 1*angol nyelvű kézikönyv
Koszonom a valaszod,,akkor most mar ertem,, igazabol idokozben a kezembekerult egy canon a 710 is,,,amiben tudok ezzel jatszani nagyn egyszeruen,,,tudom huzni a fokuszpontot, ahova szeretnem,,,makrozashoz vettem nem uj gep,de kivalo jatszadozni vele,,most kielegiti az igenyemet. Kozben probalgattam az Fz 38at,,ha ugyesen kezeled, vegul is megtudod szabni nagyjabol a fokuszpontot,,gondolok itt pl, ha egy kozeli targyat fotozok, az legyen a fokuszban vagy a hatter,,,,csak,neha tobbszori probalgatasra sikerul eltalalni azt a pontot amire fokuszalni szeretnek.
Egyebken kompakt gepnek nekem megfelel. Ha lessz is egyszer dslr,,mindenkepp megtartom:)
gabordelonnn írta:"az FZ 38as tipusban van e olyan lehetoseg,mikor a fokuszpontot manualisan rakhatom a fenykepezendo kep kivant reszere"
Mivel nincsen rajta fókuszgyűrű, ezért sajnos ezen a téren sokat varázsolni nem tudsz. :(
Az AF lockot használhatod még (de ez is csak az autofókusz pozícióját rögzíti, mint a kioldógomb félig nyomása).
A fókuszgyűrű nagyon hasznos dolog. Nagyon jó, hogy ilyen igényed van, mert igazán kreatív fotózáshoz szinte nélkülözhetetlen a fókusz- és zoomgyűrű használata; ezek sokkal nagyobb szabadságot adnak, mint a csak motorosan mozgatható zoom, és a csak automatikus fókusz.
Ha ilyen kreativitásra törekszel - amit csak helyeselni tudok - akkor inkább add el a gépet, és inkább (ez itt a reklám helye!) vedd meg az általam árusított FZ30-ast(lásd a hirdetésemet itt), amely fókuszgyűrűvel és zoomgyűrűvel is rendelkezik.
Az FZ30-as még a fentieken túl a következő segítségeket is adja számodra a kézi fókuszáláshoz:
- van rajta egy plusz "FOCUS" gomb, amivel még kézi fókusz üzemmódban is használhatod pillanatszerűen az automatikus élességállítást, ha akarod;
- ha kézi fókusz üzemmódban vagy, és tekered a fókuszgyűrűt (azaz kézzel fókuszálsz), akkor egy rövid ideig a kép középső részét automatikusan kinagyítja Neked, hogy jobban lásd az élességállítást. Ez a funkció természetesen menüben kikapcsolható, beállítható.
Ha szeretnéd, minden kötelezettség nélkül megtekintheted, kipróbálhatod ezt a gépet Budapesten, a IV. kerület környékén.
Erdeklodni szeretnek,hogy az FZ 38as tipusban van e olyan lehetoseg,mikor a fokuszpontot manualisan rakhatom a fenykepezendo kep kivant reszere, avagy csak az exponalo gomb felig valo lenyomasaval tudok jatszani, es vagy osszejon a kivant pont vagy nem?. Megvan a termekleiras,de megsem talatam, ha nemtalaltam es ott van akkor a tudatlansagomnak koszonheto. Ha valakinek van tapasztalata ezzel a kerdessel kapcsolatban kerem ossza meg velem.
Kiváló állapotú, nagyon megkímélt, keveset használt Panasonic DMC-FZ30
fényképezőgép eladó.
Az FZ50-hez képest ezt tudja:
- van rajta 80-as ISO (az FZ50-en a 100-as a legkisebb)
- kicsit nagyobb felbontású LCD
- kicsit kisebb képfelbontás (8MP)
- SD HC szabványt nem kezeli, csak az eredeti SD-t
- egyébként pont ugyanúgy néz ki.
A gép egy idős úré volt, aki sajnos egészségi állapota miatt nem sokat tudta használni, ezért kiváló, nagyon megkímélt állapotban van.
Azok kedvéért, akik keresővel kerültek ide, és nem ismerik a típust: Tulajdonságok: - Automatikus és teljes manuális üzemmód - Kézi zoomgyűrű és fókuszgyűrű - Kiváló minőségű, nagy fényerejű Leica DC Vario-Elmarit objektív - Kihajtható, forgatható LCD képernyő - Valós (belenézős) elektronikus kereső - Optikai (valós) képstabilizátor - Kompenzálható vakuteljesítmény - Vakupapucs - Kiválóan kezelhető, nagyon jó fogású váz - Dedikált funkciógombok, két külön tárcsa a blendéhez/záridőhöz
"a szervíz módból való kilépéskor megkérdezi a gép a régió kódot."
Igen, olvastam már külföldi fórumon, hogy rossz régiókód megadása esetén a gép hajlamos a téglásodásra (=annyi funkciója marad, mint egy téglának).
Van ugyan hozzá USB-driver meg szervizszoftver, amivel állítólag újra lehet rakni rajta a szintén letölthető firmware-t, de ilyen dolgokba jobb nem belenyúlni, ha nem muszáj. :)
Elküldtem mindhármotoknak. Annyit viszont hozzátennék, hogy a szervíz módból való kilépéskor megkérdezi a gép a régió kódot. Ehhez szükség lesz az eredeti dobozon lévő vonalkódra ill egész pontosan alatta az Order No.-ra, mert ezalapján tudjátok csak kiválasztani a megfelelő régiót.
Közben megoldottam... Mindenesetre hasznos volt a szervíz mód, a piros pixel dolog eltűnt. Ha valakit nagyon érdekel, összefoglaltam magamnak ill az utókornak hogyan kell be- ill kilépni a szervízmódból... Kérésre elküldöm bárkinek.
Segítségeteket szeretném kérni: Van egy Panasonic FZ-30as gépem, amin néha látható két piros pixel a fotókon. Egy "hozzáértő" haver szerint szervíz módban van olyan lehetőség, hogy pixel refresh. Ezt meg is csináltuk, de a szervíz módból valamiért nem akar kilépni a gép (sárga felkiáltó jel kikapcsoláskor). Valaki tudna segíteni hogy kell kilépni a szervíz módból?
Bocsánat, este már nem tudtam írni... a témáim miatt (3 gyerek, feleség... ;-) )
Rajtuk kívűl főleg utazás, természetjárás közben fényképezünk, nagyon szeretjük.
Relatíve nagy látószögről indul, jó fényerejű optikai zoom teljes tartományban 2.0 ha jól emlékszem, full hd video (erre inkább az SD90-t használom... nem vagyok elvakult Pana rajongó, remélem látszik :-) )
3 gyerkőc mellett nem nagyon van idő objektivekkel szórakozni, de a feeling kedvéért megvan még az FZ50-hez vett előtét (tele, nagylátószög, makro), van(nak) hozzá távverzérlő(k), pótakkuk.
Nem tervezek váltani, nyilván nem tükörreflexes, ennek minden előnyével és hátrányával.
Eladó egy 2013 márciusi beszerzésű Panasonic FZ-200-as ultrazoom fényképezőgép. Ára: 100.000 Ft. Adok hozzá egy Hoya HMC CloseUp+3 filtert amivel nagyon jó makrókat lehet készíteni és egy 8GB-os SD-kártyát.
igen,írj emailre árat ami ne legyen túl magas mert kapni kapok máshol is, csak erre a gépre sokat nem akarok költeni, ezért írtam, hátha van elfekvőben valakinek.
A két hozzászólással lejjebb kínált hibátlan Panasonic DMC-FZ100 fényképező ára most akciósan csak 50 ezer Ft! A tudásához (pl. a photographyblog.com tesztjében különösen ajánlott minősítést szerzett) és a reális piaci árához (kb. 70 ezer Ft) képest így már nagyon ár alatt van, ezért további alku nincs és kérem a leendő vásárlót, hogy telefonálás előtt ellenőrizze a hozzászólásaimban hogy megvan-e még! Köszönöm. Tel: 0620/990-6346, Richárd
Eladó (első tulajdonosként) egy hibátlan állapotban lévő fekete Panasonic Lumix DMC-FZ50 fényképezőgép eredeti dobozában, minden gyári tartozékával. Objektívje 35-420mm f2.8-3.7 (belső zoomolású, tehát zoomoláskor a hosszát nem változtatja) Az FZ50 legfőbb erőssége (és ebben a mai napig kiemelkedik a csúcskompakt és bridge kamerák mezőnyéből) a kezelőszervei: első és hátsó vezérlőtárcsa, a fókuszgyűrű és mechanikus (!) működésű zoom-gyűrű (az elektromos zoommal szemben ugyan videonál ez hátrány (kézzel nehezebb állandó sebességű zoomolást végezni), fényképezésnél azonban, főleg nagy zoom-átfogásnál óriási előny, hiszen így villámgyorsan állíthatjuk bárhonnan bárhová a zoom mértékét, mindezt reagálási késleltetés ("lag") nélkül)
Az eredeti ára nagyon sok volt, és később sem adták soha 100 ezer Ft alatt üzletben, a használt ára pedig aktuálisan 70-75 ezer között mozog, ezért az ára fix! Csere, beszámítás csak ugyanígy ár alatt érdekel. Tel: 0620/990-6346, Richárd
Eladó egy ideje használaton kívüli, külsőleg szép, kifogástalan működésű FZ30-as gép. Hátha valaki ennyi pénzért már csak nosztalgiából megveszi. Ár: 17 eFt.
Segítséget kérnék, szalagavatón szeretnék videót készíteni. Rendelkezésre áll egy Panasonic HC-V500 kamera. A kérdés az, hogy a 6 féle (180/50p, HA, HG, HX, HE, i-frame) felvételi mód közül melyiket kell (érdemes) használni, ha az a cél, hogy a végén egy osztogatható asztali DVD játszón lejátszható Videó-DVD-t tudjak gyártani?
Eladó egy ideje használaton kívüli, külsőleg szép, kifogástalan működésű FZ30-as gép. Hátha valaki ennyi pénzért már csak nosztalgiából megveszi. Ár: 17 eFt.
Más topicban feltettem már általánosan a kérdést, de itt célzottan az F200-ra teszem fel: halódik a régi Sony miniDV kamerám és mivel az utóbbi időben már nem használtuk olyan nagyon sokat ezért arra gondoltam, hogy talán egy jobb fényképezővel is le tudom fedni az ilyen irányú igényeket. Nagy elvárások nincsenek. Nektek mi a tapasztalatotok az FZ200-as videoképességeiről? Kiemelten a következő dolgok érdekelnének:
- képzaj félhomályban
- autófókusz félhomályban
- autófókusz reakcióideje zoomolás alatt / után
- hangminőség
- zoom-motor hangja behallatszik-e a felvételbe
Úgy általában érdemes-e videóra használni, vagy csak ha nincs más a közelben? Kb. évi 1-2 óra felvételről beszélünk, ahol nincsenek nagy igények, de azért egy csendes szobában nagy képernyő előtt is élvezhetőnek kellene lennie.
Segítséget szeretnék kérni! DMC-FZ45-öm van, és olyan hibát tapasztaltam, hogy 24X zoomnál az autofókusz nem megfelelően működik. A kijelzőn exponáláskor éles a kép, de az elkészült fotó kissé homályos. Állvánnyal, időzítővel is ez a helyzet. Ha nincs teljesen kiengedve a zoom, a hiba nem jelentkezik.
Elado,Panasonic Lumix DMC-FZ 200 fényképezögép,24-600/ 2.8 lencsével,Full HD video,kihajthato lcd...stb. Fél éves,bécsben vásárolt,+adok hozzá egy Cirkulár polár szürőt,és egy monopod állványt. Ár fix 95000 Ft. Megtekinthető,hétvégén,Esztergom-Budapest vonalon. Érdeklödni,a 30-331-8227 számon.
Egy kis segítséget szeretnék kérni Panasonic FZ150-es gépemmel kapcsolatban.
Videófelvétel közben régebben kijelezte az elteld időt a kijelző. Valamit elállíthattam, ugyanis jelenleg a felvétel esetén egy piros kör villog. (Természetesen rögzíti a felvételt)
Elnézést a láma kérdésért, de meg tudnátok írni hogy haogyan lehet visszaállítani, hogy a felvétel közben az időadatokat kijelezze?
Módosítok: (és elnézést ,de mint kiderült:....utóbb.....)
Valóban "BOLTI" álapotu, szinte "érintetlen" Panasonic Fz30-as szürke fényképezőgép! Tudom hogy ez 50-es topik,de hátha érdekel valakit ,valóban szinte ÚJ FZ30-as! Dobozában minden gyári tartozékkal ,2x 2Gb új SiliconPower 80x -os SD kártyával, (ez most lett véve) KENKO Uv szűrővel,két akkumulátorral.Szinte karc nélküli, (idős emberé volt,magam is elcsodálkoztam a tip top állapotán ) !!!Megtekinthető kipróbálható .Csak személyes átvétel! Akár Karácsonyi ajándéknak is kitünő!!! Köszi hogy megnézted! 45ezerért! Valamint :. nagylátószögü előtét lencse,SOLIGOR DHG 0.75x Wide for Digital 52mm (átalakítóval 52-55mm) Panasonic Fz 30-50 -es gépekre,valamint "DIGITAL HIGH DEFINITION 2X TELEPHOTO LENS JAPAN OPTICS 55mm-es menettel.A kettő együtt 25ezer .
Eladó bolti álapotu, szinte "érintetlen" Panasonic Fz30-as szürke fényképezőgép! Dobozában minden gyári tartozékkal ,2x 2Gb új Sd kártyával, (ez most lett véve) KENKO Uv szűrővel,két akkumulátorral.Szinte karc nélküli, (idős emberé volt,magam is elcsodálkoztam a tip top állapotán ) !!!Megtekinthető kipróbálható .Csak személyes átvétel! Akár Karácsonyi ajándéknak is kitünő!!! Köszi hogy megnézted! 45ezerért,és SOLIGOR 0.75x nagylátószögü előtét lencse 25 ezerért.
Eladó egy Panasonic Lumix FZ50. 1db új lithiumion akkuval, szép állapotban A készülék esztétikailag is kiváló állapotban van, látszik rajta, hogy keveset volt használva az eredeti töltő és napellenző is !
Őszinte tiszteletem, ha a Pattex Total-al bárki, bármit megragasztott volna már. Egy ideje gányolgatok, de így még nem sokalltam be segédanyaggal soha. :( Textilragasztó helyett vettem, a kissé jobb ár/érték arány+ az univerzálisnak mondott paraméterei miatt. Az eladó is erőltette, hogy jó lesz, na persze, neki az a dolga...
A levált gumival kapcsolatban: Nem állítom, hogy száz százalékos megoldás, nagy türelem és még jobb szem is kell hozzá, ennek dacára egyszer még csodálatos módon sikerült is nekem egy Nikon D1H-nál: Mielőtt óvatosan lehántottam volna a gumit, visszafektettem a helyére. Vékony tűfilccel berajzoltam, hol van az eredeti illeszkedése. Aztán levettem, a feleslegett szikével levágtam(vigyázat, kétszer mérni, aztán vágni! :)) és a vázra több darabból odaillesztve felragasztottam egy kétoldalas ragasztó szalagot. A másik oldali fóliát is lehúztam, de mindig csak arról a részről, ahová a gumi elejét vissza ragasztottam. Aztán alányúlva, mindig a következő darab fólia, gumi rásímit, így tovább. Tizsedmilliméteres hézaggal össze is jött. Az meg később úgyis utána nyúlik :) Kb. ennyi.
Ezek szerint nem csak nekem van ilyen problémám. Én letéptem az egészet. Ha te még nem tetted volna meg, csak óvatosan csináld, mert a gumin van egy pöcök az objektív mellett, ami a házba illeszkedik, nekem azt sikerült eltörni.
Egyelőre így használom, de tervezem, hogy folyékony gumival bevonom.
Egy kérdésem lenne ami a markolatgumi nyúlásával kapcsolatos hogy lehet esztétikus megoldást találni
hogy ne lifegjen? Sajnos a saját helyére nem tudom visszanyomkodni úgy kitágult, és ezért a ragasztástnem erőltetném mert az csak gányolás lenne A szervíz komplett előlap cserével 25 ezerért tudná válalni ami
a gép mostani értékéhez képest nem éppen olcsó. Volt-e valaki akinek sikerült ezt a problémát valahogy
(például egy rossz gépről levéve, azt átrakva) megoldani, illetve ötleteket várnék a javítására.
Viszont azért az nyitva maradt, hogy az általad is adott bill.kombi mire fel írja ki a lens-errort kétszer is? Holy lekopogjam, én nem észleltem hogy az hibát mutatott volna :S
Igen, ami megfogott ebben a gépben, az a zoom-gyűrű. Egész "felnőttes" így az élmény :) Megkockáztatom: dslr-obiknál se ártana ilyen megoldás, hogy felhúzom a zoom-ot, de külsőleg minden ugyanúgy marad :) És a digi-zoomot rá téve, azért egész korrekt néha a virtuálisan "1600mm-es" tudás. (Igaz, hogy a részleteket ilyenkor egész renedesen elmázolja.)
1. Segélykérő postok virtuálisan törölve. A service manual alapján egy factory reset megoldotta a gondot.
2. (Mivel éppen ide postoltam, és akkor ugrott fel az ablak: NEM kívánom hogy a nevemben sz Inda vagy mi a Facebookon közzé tegyen bármit is. Röhej azért ami mostanában megy, vagy a kommentek nem mennek fel, vagy ilyen felesleges izékkel zaklat a fórum :( )
Ha a service manual-ból idézted, akkor az már meglett... :S Addig míg sikerül(vagy nem...) megoldani a gondot, kis öngűnnyal, egy matricát már beszereztem. :)
KOmolyabban: ha valaki tudna egy "last firmware" linket, azt tényleg megköszönném,. Gúgli nagyon nem akar velem barátkozni ezen a téren... :(
Ennek a cikknek a linkjét meg tudnád adni? Hajmeresztő élmény volt az eredmény, amit írsz..:) vagy 32 pontos csupa 000000, csak a "Lens" jelzéssel két másik (180002) kód-sorozat. Jó lenne átnézni az egész cikket. A lényegen ez nem változtatott, illetve annyit talán, hogy a bekapcsolás után cca.1/2 mp alatt "felállt".... (monnyuk ez a része máshol se ártana :D)
2. The display of error code:Press [ Optical Image Stabilizer Button ], [ MENU ] and [ LEFT ] of Cross key simultaneously with the step 1 condition.The display is changed as shown below when the above buttons is pressed simultaneously.Normal display → Error code display → Operation history display → Normal display → ...
Köszi. Akkor annak annyi is lesz :(. Az egyik honlapról letöltöttem az upgrade leírást, az szerint csináltam mindent, de csak addig a lépésig, amivel meg lehetett nézni a rajta lévő FW-t. Ekkor kiderült, hogy már az 1.09 van rajta, így nem erőltettem rátolni a feltaláléható legfrissebbet, mert az is 1.09... KIlképtem, (a pdf. szerint "confirmed"... azóta a felkiáltójellel kapcsol ki. Érdekes, hogy ha végig csinálom a műveletet elejétől, akkor a "Lumix" felirattal köszön el. De az újabb bekapcs. után ismét a felkiáltójellel lép ki :( NBem emlékszel véletlenül, van ezen valahol gyári reset? (vagy total reset?) Vegyem ki az akksit egy napra aztán újra? :S
Hát, ahogy elnézem, eléggé leült a Pana-fan topik..:S (Látni másutt is, hogy eladási ajánlatokon kívül nem lesz nagyon sztár az FZ50 se..:( Veszett tükörcsapkodásokat vélek látni a régebbi olvtársak nevei kapcsán is... :S)
MIndenesetre ha valaki a régebbi szakik közül erre tévedve még válaszra is méltatna: mi a bánat lehet egy FZ50-nél hogy a "LUMIX" felirat helyett egy sárga háromszögben lévő felkiáltójellel kapcsolódik ki? :S Ráadásul lassabbnak is tűnik, mint egy ilyen kategóriájú gépnek kéne. (pl. "felállás", mentés, stb.) A trükkös nyimi-nyomik hatásra megjelenő Firmware: 1.09... Azaz, ismereteim szerint a legutolsó. Érdemes lehet azt újra rátolni, hátha "felejtett" valamit a drága?
Eladó egy Panasonic Lumix FZ50. 1db új lithiumion akkuval, szép állapotban A készülék esztétikailag is kiváló állapotban van, látszik rajta, hogy keveset volt használva az eredeti töltő és napellenző is !
Most olvasom. (Ha nem szakad rám egy FZ50, nem néztem volna vissza a topikba) Valóban szomorú a hír. Tán 2008-ban (2009?) találkoztam utoljára vele Fehérváron. Nyugodjon békében :(
Eladó a fekete Panasonic FZ50-esem. Keveset használt, gyári tartozékaival, napellenzővel, továbbá plusz egy új aksival. Adok hozzá még egy Hoya HMC cirkuláris uv szűrőt valamint egy Tamrac 5562 Explorer 200táskát is. Minden eszköz szinte gyári állapotú. Érdeklődni a publikus címemen lehet.
Eladó tökéletes állapotban egy Panasonic Lumix DMC-FZ28 fényképezőgép sok tartozékkal. - Lowepro fényképezőgép táska - Cokin filterek (lásd kép) + ahhoz való átalakító - 2 akksi - adatkábel Adatai: http://www.arukereso.hu/digitalis-fenykepezogep-c40/panasonic/lumix-dmc-fz28-p27676763/
Én azt soha nem használtam... szerintem a legjobb low-cost videószerkesztő a Powerdirector 11 (többet is próbáltam, de ennél maradtam), azt használom már évek óta. Letölthető, kipróbálható...
A videókat a memóriakártyán megtaláltam, azokat is felmásoltam a számítógépre. Meg is tudom őket nézni a Windows Media Player-el. Viszont a fotofunstudio nem hajlandó róluk tudomást venni, nem nyitja meg őket, (igazából nem is látja őket), így nem tudom használni a vágást és szerkesztést, amit a programmal lehetne.
Nálam is ez a helyzet, azonban ha tömegtárolóként nyitod meg a kártyát, akkor látod a videófile-okat, ott sorakoznak. Ilyenkor sima copy az Explorerből és átjön a file. Az MPEG4-es videó ugyanott van ahol a képek, az AVCHD videó pedig megbújik több alkönyvtár mögött (most nem tudom fejből, hogy hol)
Hosszó vajúdás előzte meg a döntést, most még az összeszokás fázisában vagyunk, de eddig nagyon tetszik.
Egyedül egy problémám van, de az nem a géppel, hanem a FOTOfun programmal. Ha rádugom a gépet a számítógépre az USB kábellel, akkor azt írja ki, hogy a program le fog állni, és valóban ezt is teszi. Tehát a képeket nem tudom vele importálni a számítógépre. Az importálást így a Photoshop-hoz tartozó Bridge programmal végzem. Ez után már meg tudom nézni a képeket a fotofun-ban is, de a videókat egyszerűen nem látja, így sajnos azokat sem megnézni, sem szerkeszteni sem tudom.
A számítógépen Winddows7 op rendszer fut.
Ugyan erről a lemezrő (próba képp) feltelepítettem a programot egy laptopra is, ahol XP fut, ott jól működik, de sajna nem azon kellene hogy fusson.
Mi lehet itt a baj, nektek volt ilyen gondotok? Hová fordulhatnék segítségért?
Eladó a fekete Panasonic FZ50-esem. Keveset használt, gyári tartozékaival, napellenzővel, továbbá plusz egy új aksival. Adok hozzá még egy Hoya HMC cirkuláris uv szűrőt valamint egy Tamrac 5562 Explorer 200táskát is. Minden eszköz szinte gyári állapotú. Érdeklődni a publikus címemen lehet.
En za FZ30-al jartam igy, elszakadt a szalagkabel, vagy 4 ev utan. 17e lett volna a javitas anyaggal, de inkabb eladtam es vettem egy FZ150-et. Mondjuk siman hasznalhato LCD nelkul, ritkan azert jol jon.
ár:45000Ft
Esetleg csere érdekelne ráfizetéssel Canon EOS 20D-re!!
Hallottam olyanról, hogy egyes fényképezőgépnél van lehetőség arra, hogy ha a pc-vel összedugod, egy szoftverrel tudod kezelni. Tehát például a számítógépen keresztül exponálok. Fz8-asnál tudtok ilyen lehetőségről? Time lapse miatt merült fel amúgy. Hétvégén próbálkoztam, aztán néha elmozdult kicsit mikor gombbal exponáltam (hiába volt állványon). Ez lett az eredmény amúgy:
talán próbáld meg a freemake video convertert (én sokszor ezt használom) csak a beállításoknál ügyelj a bitrátára, ne hagyd auton. ügyes kis program és teljesen ingyenes(!), vágni is tud, szinte mindenből csinál mindent :) pl. url-ből letölti a videót...
Köszi, anno fz50-hez vett raynox dcr-2020pro és hd-6600 pro (55mm) előtéteimet szeretném kipróbálni/használni vele, remélem jó lesz az alternative verziója.
Szomorú dolog ezt hallani, régi kedves fotós barát volt. Valamikor még üzleteltem is vele. Sajnálom, hogy meghalt! Remélem az égben korlátlan fények veszik körül..
Igen, fhantom telefonált a múltkor és döbbentett meg a hírrel. Sok éve rendszeresen találkoztunk a székesfehérvári találkozókon, legutoljára tavaly ősszel, a lecsófesztiválon. Nyugodjon békében.
Hat ez szomoru... en ugyan szemelyesen nem ismertem, de az SB-28-at meg O intezte nekem jo par eve, tenyleg onzetlenul segitett, pedig csak forumtarsak voltunk. RIP.
Sziasztok! OFF: Szeretném tudatni mindazokkal a kedves ismerőseimmel - akikhez esetleg nem jutott el a sajnálatos tragédia híre, akik ismerték Sanya_67 azaz Szabó Sándor fotós barátomat, hogy 1 hete Sanya_67 eltávozott az élők sorából. Ha netán már valaki itt a topikban jelezte felétek ezt a sajnálatos tragédiát, akkor elnézést kérek az ismétlésért, de rákeresve a Nick és a valódi nevére nem találtam itt az általa korábban nagyon kedvelt topikban semmit. Azért tartottam fontosnak megemlíteni Sanya_67 halálesetét, mert látok itt a Nickek között még jó pár hozzá hasonló régi motorost, akikről tudom, hogy személyesen is ismerték velem együtt ezt a nagyszerű, intelligens mindig segítőkész, jó kedélyű kedves embert.
Van azon végtelen üzemmód is, aztán akkor áll meg, amikor leállítjuk (egyébként sem lehet tudni, hogy mi mennyi ideig fog tartani, úgyhogy pl. számomra felesleges is lenne az adott számú kép beállítása).