Sziasztok! Lenne egy amatőr kérdésem felétek. A nyomatéktartomány turbó dízelnél pl: 1950-2750-ig az egyenlő azzal hogy a turbó addigra tölt be teljesen, majd tartja a nyomást a megadott tartományig, utána elengedi a wg a felesleget? Ez minden fokozatban ugyanannyinak kell lennie? Vagy 1-es 2-esben tolódik ez a tartomány?
535d 272lovas kocsim olyan tüneteket produkál hogy egy erőteljesebb menet vagy nagyobb előzés után 1500as fordulat alatt ingadozik a ford szám mérő. Ha 1500 föle pörgetem szépen kisimul picit ha visszaesik újra elkezd ingadozni. Es ilyenkor az alapjarat sem egyenletes. Egyébként a kocsi ilyen korrekciós értékeket produkál. Ebből kiderül hogy konkrétan melyik porlaszto rossz vagy csak a sötétben tapogatózom?
1.henger -0.4mg/löket
2.henger -0.3mg/löket
3.henger +1.2mg/löket
4.henger -0.2mg/löket
5.henger +0.2mg/löket
6.henger -0.5mg/lökettl
Kérem csak olyan válaszoljon aki tudja is a választ, azt hogy a 3as kilóg a sorból egyértelmű, a kérdés az hogy ez konkrétan azt jelenti hogy eleg lenne a 3ast cserelnem? A legtöbb szerelő azonnal 6 porlaszto és magasnyomású szivattyú cserével ijesztget. De azért remélem nem ekkora a gond :/
üdv fék is a Turinghoz tartozik szóval lenne egy kérdésem 280 tárcsa hejére felmegy a 288 ? 4x1000 rol váltanék 5x100 ra valaki csinált már ilyet ? mire kel oda figyelni ?
Termosztát, vízpumpa, esetleg keringés nem megfelelő?
Nekem is hasonló ma raktam bele gyári termosztátot géppel nem lestem, (még) de felső vízcsövem majdnem hogy égeti a kezem míg az alsó, ami a termosztátra megy hideg....
Sziasztok,kérdésem a köv lenne,adott egy 1.9alh adagolós tdi g4,1756(1.8-bar) 0,26 11 adag, chip a tünet a következő:ha nincs terhelve is 96 fok körüli a víz vcds-el nézve,terhelésen 100-103-fokra is felmegy. vizet nem eszi csövet nem fujja,olaj nem fogy indul pöcc röff,füst minimális?
olyan kérdésem lenne ,hogy adott egy golf 2 ARL motor van benne de Szlovákiában és rendszámos is de azt mondja a tulaj hogy nálunk nincsen motorszám csak alváz szám a kérdésem az lenne magyarba ezt az autó hogyan tudnám be papírozni evvel a motorral ?
De nehogy az legyen, hogy csak a számat járatom, ezek közül jelzi valamelyiket. Csak ki kell választani a megfelelőt. Ha nem megy, akkor marad az előző tanács, diagnosztika.
Láttál már olyan tulajdonost aki ilyen estben belenéz a kezelési utasításba?? Az olyan snassz, azt minden ütődött meg tudja csinálni. Egyszerűbb egy ismerőst ráugratni, hogy járjon utána. ://
Köszönöm szépen. Remek, nem is gondoltuk volna! Arra gondoltam, nem csak nála jelentkezett mát ez a hiba, illetve sokan foglalkoznak itt a tahówagenekkel... Hátha valaki fejből rávágja...
A Volvo 5 hengeres dízelei mennyire tuningolhatóak? Érdekelne a 2460 ccm-es audi dízel és a 2400 ccm-es saját dízel is. Mennyire megbízhatóak? Mennyire szabad egy ilyen autót megvenni így 12-18 évesen?
Én nem cserélgetnék eszeveszettük mindent. Egy-egy ilyen vezérlő csere után volt újra diag? Másrészt, amúgy feltétlen jel nincs (ha bárhogy variálva a dolgokat se modul a mutató, gyújtás ráadásnál sem), akkor óracsoport motor kuka. Általában javítható.
Találtam az önindító alatt az egyik csatinál egy szakadt vezetéket - képen bal oldalt kék! -
Összekötöttem, indítottam kitette az akksi jelet, izzítást nem! Majd elindult, felszaladt a fordulat ahogy kell majd leesett.
Leállítottam, azóta megint elindul leáll, elindul leáll...
Asszem ez lesz a 22-es csapdája, kezdem unni, de Pest környékén ki tud Nekem segíteni aki nem húz le mint úgy általában, hanem megbízható és korrekt???
Kicseréltem a 18.000- es izzító relét, semmi se változott....
Feltöltöttem tegnap az akkumulátort , ma indítottam, beindult, de minden világít, gondolom tárolja a hibákat? fordulatszűm megjött, sebbességjel még mindig nincs, viszont az olajnyomás visszajelzés eltűnt.....
Aztán akksi tetején lévő összes "fésűsnek" nevezett biztosítékot kiszedtem és megtakarítgattam kontaktsprayvel befújkodtam a 2 középső 40A-es ugye törött volt, azokat kicseréltem , nem volt itthon csak 50A és 110A-es, ideiglenesen ezzel oldottam meg.....
Majd a + -ról evettem a biztosítékokra menő vastag kábelt azalatt is fémtisztára csiszoltam + kontakspray...
Önindító tetején a vastag kábel le volt lazulva, azt is megtakarítgattam, visszahúztam.
Van az akksinál a negatív vezeték arról indul egy vékony szál vezeték alighanem az megy az N75-re , az is oxidált volt, megtakarítgattam + kontakt spray.
Tehát összefoglalva, az autó most indul 10-ből 10X , villog minden mindkét vezérlővel ugyanaz!!! , végre van szervó, viszont sebesség jel nincs!
Gyakorlatilag semmi se lett cserélve minden a gyári, csak amit tudtam fémtisztára csiszoltam és befújkáltam.
Kérdés az lenne, hogy még a hibakódok amiket tárol a motorvezérlő nem lesznek törölve addig gyakorlatilag sötétbe tapogatózok, vagy ha megszűnne a hiba akkor el kellene tűnnie szépen a visszejelzéseknek?
Reggel leállit melóba majd műszak után indit kb 3 mp leall megint indit elindul leáll indul leáll....
Ugyhagytuk...
Másnap próba , beindul de villog minden visszajelző a műszerfalon semmi nem működik, se szervo. , se index ... Nincs fordulatszám se sebességjel.
Biztos holtpont jeladó, csere de semmi se változik.
Biztos akkor motorvezérlő! Csere chippessel tiltás kiiratva belőle indul villog minden de minden működik egyedül sebességjel nincs. Auto megy 30 kmert majd leteszem 3-4 napra indit és ugyanaz minden előröl.
109-es relé? Csere semmi....
53as relé mellette néha csattogó hangot ad, csere de semmi.
Most gyújtásra teszem és annyi történik, hogy gyujtásra villog már minden és az 53as relé kattog összevissza auto már nem indul!:(
Mi lehet ez???
Semmi ötletünk!
Először mikor ki lett olvasva 0p600-as hibát írt ki és egyedül az ABS kockával nem kommunikált.
Átnéztem a fésűs biztositékokat az akksi tetején 40 A 40A mindkettő eltörve , mindkettőt cseréltem ma de minden maradt a régivillog minden kattog az 53as relé.
Holnap még kicserélem a motortérben az akksi körül van egy izzitórelé nevezetű akármi... Hátha aztán valószínüleg ennyit tudtam tenni.
- keresztbe levagtam a gömbfejet (a bekotoszar veget is)
- a menettel pahuzamossan levagtam a gömbfej szarat, ugy hogy picit bekotoszar menetenek a tetejet is levagtam [aka Quattroman modszer], remelve hogy igy le tudom majd tekerni
(meg mindig nem sikerult letekerni)
- fogtam az autogent es megmelegitettem es akkor sikerult letekerni...
- megpucoltam drotkoronggal es felraktam egy uj gömbfejet
ez ugy 4 eve es 35ekm-rel ezelott volt
[fiatalsagnak: gepeszmernök vagyok, nekem is magyaraztak anno a lagyulast.(ok, ra kellet volna pösalni) de ez mar 13 eve, van a gyakorlat is... ]
"Esetleg attól félnék, ha flexxel vágom, hogy kilágyul az anyag"
:DDD Erősen túlparázod a dolgot. Az most is egy gyatra bilivas, nem igen lehet már lágyabbá tenni. :// Mindenesetre a flex amúgy sem változtatná meg. (mármint, ha hozzá való vágókoronggal vágod!!)
Nem szorosan tuning, de hátha tudtok segíteni: vettem golf III varianthoz belső kormányösszekötőt (FRAP volt csak), kicseréltem, össze, elmentem futőműveshez. Azt mondta, épp be tudta állítani a gyári értékekre, de végig ért az egyik oldalt a menet. Azt tanácsolta, legközelebb bontva lesz, vágjunk belőle fél centit. A kormánymű és a kormányt tudtommal nem bolygatták az autón. Ez mennyire számít kókány megoldásnak? Esetleg attól félnék, ha flexxel vágom, hogy kilágyul az anyag - kézi fűrésszel viszont sosem végzek vele... :D Vagy marad a csere és kész, hátha most kapok rövidebbet?
Sziasztok. szeretnék segítséget kérni. kellene nekem egy működő WinOls program, szeretném összehasonlítani a tuningolt programot az alap programmal. Nem vagyok gyakorló tuningos csak kíváncsi természetű. tuningolták az autómat de nem működik azóta a fogyasztás mérés, egr off-ot kértem de azóta is írja az egr hibát. meg van az eredeti lementett szoftver is és a módosított is a motor 1.9 fiat jtd.
Sziasztok! Újra a Golf 2, JR kódos, amikor a termosztát nyit,akkor a vízpumpán mindhárom vízcsőnek melegnek kell lennie? Mert amiben a termosztát van ház és a csöve megy a hűtő aljára az szinte hideg, a hűtő tetejéről a blokkra menő cső pedig forró,ez okozhatja hogy nem üzemi hőfokhoz áll be a mutató hanem 3/4-ig tér ki? :(
Viszont a mapnál a feszültség szépen változik gázadásra
Ha ott változik, de a vezérlő nem látja, és másik vezérlő sem, akkor szakadás van a jelvezetéken valószínűleg, esetleg fel van cserélve a csatija valami más érzékelővel.(?)
hibatörles utani elso gyujtasraadaskor (allo motornal) is rögtön 3.07bar lat?
ha igen (es leirasodbol erre tippelek), akkor elektromos hiba, akkor meg szakadt vagy zarlatos vezetek, hianyzo testpont (esetleg rossz szenzor) a hiba forrasa.
Hibakód 0105 map senzor hiba. A légköri nyomás nincs összhangban a töltő nyomással Astra h 1,7 cdti .
Az autó pöccre indul hidegen melegen. Egyenletesen jár nem ingadozik az alapjárat nem füstöl. Viszont folyamatosan ég a check engin. Mérve lett műszerrel opcom stb állandó 3,07 bárt lát. Ezen az értéken mindha kiakadt volna. A turbót letiltotta. Viszont nincs vészüzembe simán megy 100-120 at csak mint egy szivódiesel . Turbó nincs!!
A map cserélve minden vezeték kimérve jó!
Cseréltünk próbára ecut az is jó.
NA MOST MERRE TOVÁBB? Turbó? TURBÓ szabályzó szelep?
Ahogy már alább elhangzott, nem torx, hanem xzn, a mérete M12. De hosszút vegyél, mert normál 1/2"-os dugófej nem fér be a hengerfejbe. (vagy, le kell vékonyítani)
Sziasztok! Most kezdenék bele egy kissebb teljesitmény növelésbe,kap egy chip-et is! Az alany egy golf 4 1,9 pd 116le! Most a gyári vnt15 turbó van rajta! Kérdés ki milyeb turbót ajánl? A cél 150 le körül van! Vagy valami plussz hasznos tanács?
Nem állítottam, hogy egyenlő vele, sőt. Ellenben, szembeszomszéd az elrettentő példám a dízel tuningra - neki az kell hogy háromliteres dízel alatt legyen egy 75-ös teljesen nyílt rendszer, legyen állat a hangja, és padlógázra köpjön arcon korommal. :/ Fékpad, nyomatékkulcs, bármi ami mér és pontos - az ugyebár fölösleges hókuszpókusz.
ALE-ban kicsi csucs van (0.17), ha nem akarsz nagyobb turbot, akkor sima AFN 0.205 csucsot raknek bele es chip (chip növeli a nyomast). 280-290Nm 120le. ennyit bir tartosan, ha
ki kell forrasztani es tokkal bele uj flash
haveromnak van egy ALE 0.216-s csuccsal es chippel (enyem volt). Lehet hogy engedi h kiprobald(Budakeszi). Füst minimalis, mert Nemetorszagban jartam vele
Ahogy olvastam az ECU nem írható újra, a folyamat során ki kell forrasztani a régit. De ha így kap többlet üzemanyagot, akkor ahhoz dukálna egy kis többlet levegő is, nem? Nem akarom kormológépet, nem érzem magaménak ezt a smoke and charm életérzést.
A szívócsonkba is nézzetek bele az EGR szelep lehet telehordta dzsuvával. Diagnosztika sem ártana hogy pl a turbónyomás megvan-e meg az adagoló jó helyen van-e. Aztán lehet meglesz a gyári 90 LE.
Egy Golf MK3 (ALE) TDI tulaja vagyok, és kicsit keveslem a ménest a jószágban. Ez az első dízelem. Egy ideje nézegetem ezt a dízel tuning témát, de kicsit elvesztem a sok infó közt (502 csúcs, 520, stb...), összefoglaló írást meg nem találtam még 3-as golfokról, legalább annyi tudással szeretném felvértezni magam, ha megkeresek egy szakembert (bár azt se tudom hol keressem), tudjam miről beszél, mit csinál a pénzért. (Neki se jó, ha én átverve érzem magam, akár szimplán azért mert nem értem a feladat komplexitását...) Mit lenne érdemes módosítani pár plussz ló reményében? Új cooler csövezésbe már nem akarok belemenni, és azt se szeretném, ha üzemórás lenne a motor. Ahogy láttam az AFN kódú 110 lovas - ennek a 110 nek már nagyon örülnék. :) Az ALE gyári adagolójával bontás nélkül megoldható lehet a feladat? Gyári turbó felujítása és másik kompresszorkerék kéne? Vagy inkább keressek másik turbót is? Ahogy láttam, az AFN turbója változó geometriás - ugyan nem tudom pontosan mi alapján állítja, de ez felszerelhető akár plug n play módon? Vagy egyéb átalíktást igényelhet? Egyéb plussz infók, hátha hasznos: most 317k km van a motorban, tudomásom szerint sosem bontották még. Szelepfedélnél folyik az olaj, olajsáros az egész, elöl hátul. Turbó nyomó oldalán olajos a turbó háza. Tavaszi olajcserével egybekötnék egy kiadós takarítást, és szelepfedéltömítés cserét.
Sziasztok,segitség kellene .Agép 2002 es ACV 2,5 tdi 102 ló transporter t4.Szépen megy indul,húz hidegben is minden ok. De ha bemelegszik akkor az alapjárat néha ugrál,feljebb-lejjeb,néha le is áll.Ha hideg a motor akkor soha,ha meleg akkor néha csinálja.Ráraktam a műszert hibakód nincs! viszont td gráph,előlöltés össze-vissza ugrál!Alsó felső csik között teljesen összevissza.Mi lehet a gond??????
Épp ezt a varázs garázs, ahogyleszúgylesz hozzáállást szeretném megúszni :) Szóval ha emiatt pestig kell menni nem baj, csak tudjak érdeklődni valakinél aki javaslatot is tud tenni.
Érdemes megiratni, sokkal kevesebbet nem fog kajálni töle. (lehet nem minden kerek nála, sztem 6 6,5-böl el kéne gurulnia). Keleten már minden garázsban chippelnek (több-kevesebb sikerrel) :)
Érdeklődni szeretnék, Audi A6 C5 AVF kódú PD fogyasztását mennyiben lehetne moderálni egy chip optimalizálással? Jelenleg 7L-t fogyaszt fele város fele országút+pálya használatban. Az EGR szelepet lefalaztam, előtte nem mértem, de azt is irtani kéne, mert a hibalámpa világít.
Ha érdemes foglalkozni a kérdéssel, jelenleg ki az akinél érdemes manapság szoftvert módosítani? Nem szívesen bajlódnék bugyuta gázpedál kezeléssel, vagy agyonra nyomatékolt alacsony fordulattal... Ja, ha lehetséges opció, akkor kelet magyarországi régió előny :)
A turbóban le van dugózva a bajpassz,amennyire lehetett ki lett köszörülve,polírozva gyári turbó,próba képen raktam bele.2000/perctől kezd durván húzni 2500/perctől nagyon 3000/percnél lecsap szervízüzemre,4000/perc a végfordulat.3 bárt hogyan tudok elfogadtatni a programmal,vagy ki tudja megcsinálni ?Meg is tanulom szívesen ha venni kell valamit programírót, programot,az sem gond,a megoldás a lényeg.
A kuplungtárcsára van valami megoldás ne csússzon meg?
Szia,tanácsot szeretnék kérni,van 1 velsatis 2004-es,2.5dci,blokk,2.2dci hengerfejjel,2,2 dci befecskendező rendszerrel,chippelve,a turbó nyomást hogyan tudom elfogadtatni a rendszerrel,a baj az magas a turbónyomás és kiáll hibára 3000/perc fordulat magasságában de a turbónyomást nem akarom lejjebb venni.
Esetleg élérhetőséget is tudnál mondani vagy hol találom meg ? 1 millió körül, tervek eddig race 0,28 csúcsok 12x3.2 Elektromos adagoló,2260 turbó, pd belső, pd szívósor,sdi módosítót tengely,portol hf,ARL töcsavarok,kevlár kuplung,nagy front cooler,chip
nekem a 242ekm-t futott (nemet tulajtol vettem, akinel 8 evig volt, es nem akart atbaszni) 90le tdi 0.216-tal 1,2 baron erezhetoen szethullosabb lett. (turbonyomascso, kupplung, feltengelycsuklo), amik kulonben sokaig elketyegtek volna a 90le/210Nm-rel
Sziasztok. Kis segítséget kérnék, párhonapja vásároltam egy B5 1.9 TDI AHH motorkodos Passátot, ezen szeretnék egy kicsit huzatni hogy egy kicsit dinamikusabb legyen. Ha esetleg valkinek van tapasztalata ezzel a motorral mindent szivesen meghalgatok. Segítségeteket előre is köszönöm.
Szóval a hiba a következő:1.4bar nyomástól ha többet adok akkor kinyomja a vizet a kiegyenlítőből, ezáltal elkezd melegedni. Ha letapad a geo ezáltal is nagyobb a betöltés akkor is csinálja.Ha 1.4bar nyomáson használom hibátlan akárhogy gyilkolom. 7éve fut ez a motor az autóban tavaly nyáron kezdte el csinálni. Olajba nem keveredik víz, nem füstöl.
konfig:
pd tömb
ALH hengerfej
0.26 csúcsok
SDI tengely
12x3,3 mecha
2052v nyomásos labdával.
Várom véleményeteket. Ha van még valami infó ami kelhet azt szívesen leírom.
Az 1.9 TDI (ASV) motoros autómon picit kotyog a turbó tengelye, illetve ritkán, de hülyéskedik a geo. Szóval felújításra szorul. Érdemesebb cserélni egy nagyobb turbóra (ASZ, ARL), ha szeretnék elérni mondjuk 150 le-t, vagy jó az eredeti 1749v? Nem akarok versenyezni, péntek este száguldozni. 2., 3. fokozatban elégedett vagyok vele, de országúton vagy pályán jó lenne egy kis tartalék. Az sem lenne baj, ha ezt a családi autót kulturáltan használva, maradna ez a parádésan alacsony fogyasztás, de ha elgurul a gyógyszer, akkor ebben is legyen partner a kocsi.
A turbó cserén vagy felújításon, és a chiptuningon kívül mi az, amivel szélesebb lesz a mosoly, de sokkal jobban nem borítja meg a családi kasszát?
Sziasztok! Van egy b4-es passatom,amiben 1 z motorkódos 1.9 tdi motor van. A motort chip tuningolni szeretném. Valaki tud olyan szakit,aki ezzel foglalkozik Tiszafüred település környékén. Illetve annyit szeretnék még kérdezni,hogy chip tuninggal hány lóerősre lehet húzni a motort,úgy,hogy maradna a gyári turbó,illetve a gyári adagolóelem? Előre is köszönöm a válaszokat
VW Bora 1.9 TDI-ről eladó rozsdamentes acélból készült 60-as kipufogórendszer, új flexicsővel, CISAM végdobbal, kifogástalan állapotban. Kiss Endre által Kiskunlacházán készített. Az árban megegyezünk. Tel.: 06-30-903-4338.
Egy kis segítségre volna szükségem. 2001-es A3(8l) négykarikásom ASV motorján lévő turbó típusára (vagy csereszabatos típusokra) lennék kíváncsi. Elméletileg szorul a geometriája (bár ez nekem sokat nem mond), de hátha találok könnyebben egyet, ha egyáltalán tudom, mit keressek.
Illetve még egy apróság, szintén ehhez az autóhoz... A karter valamiért utángyártott- talán pont emiatt elég vékonyka darab. Itt szintén ugyanaz a kérdés: csak ASV motorkódúéval egyezik a karterem?
Amint kiderült ez a probléma természetesen cserélve lett a jeladó, és nem a legrosszabb minősegűt kapta az autó. Ezért került egy olyasvalakihez aki elvileg szakember, mégis ilyen személyes vélemenyem szerint kókány megoldással ”oldotta” meg a problémát. Hülye kérdés: Lehetséges hogy a computer feladta a harcot? Lehetséges az hogy egy másik azonos számú computert beszerelve megoldódna ez a dolog?
"Aztán kiderült hogy a vízhőmérséklet jeladóm hamis adatokat küld a computernek, 2-3fokban azt az adatot adta hogy 20fok van.. Ezek után járt az autóchipesnél, ott a jeladó által küldött hamis értéket “korrigálták” egy ellenállással"
?? egy jelado 1200-5000Ft kozott van. az 1200Ft-s altlaban kinai es ujonnan is rossz erteket ad. 3eFT+ kategoria viszont jo.
lehet ellenallassal es hasonlokkal* orvosolni, de akkor erteni kell hozza es nem szarul visszaadni ill. forumban keresni a megoldast
* pl. vegigmered a rossz jeladot -30C-tol +100C-ig es az uj jelleggorbet beirni a vezerlobe. en meg tudom csinalni, megis inkabb veszek 3eFt-ert uj gombat, mert kevesebb munka
Igazából ősz eleje fele elkezdett az autó nem indulni reggelenként hidegen, melegen tökéletesen indult majd egyre inkább rosszabbodott a helyzet, és egy idő elteltével alig akart beindulni. Kapott új önindítót, akksit, adagoló rálett téve padra, kapott új tömítéseket, üzemanyagrendszer nem levegős, vizet nem eszi. Aztán kiderült hogy a vízhőmérséklet jeladóm hamis adatokat küld a computernek, 2-3fokban azt az adatot adta hogy 20fok van.. Ezek után járt az autóchipesnél, ott a jeladó által küldött hamis értéket “korrigálták” egy ellenállással igy most viszonylag jobban indul, de hidegben most sem akarja az igazat illetve említette hogy utántöltése(?) van az autónak így bekéne lőni azt is. Innen jön a kérdésem :) . A vezérlésben kb 11000km van, oda már inkább a a 0,7mm kéne?
Ez jó hosszúra sikeredett, előre is köszönöm a segítséget! :)
Statikus előtöltés órával felső holtpont előtt 0,7mm, új vezérműszíjjal inkább 0,8mm, mire bejáródik rendesen úgyis késni fog.
Stroboszkóp benzineshez való(dízelen millió dolog befolyásolja), vag com meg ellenőrzésre, de inkább menet közben nézz vele kért/megvalósult előtöltést, 40-50 fok körüli gázolajhőmérséklet mellett, 4000-es fordulaton, negyedik sebességben 160-nál, meg előtöltésállító szelep kitöltési tényezőt százalékban, jó lenne ha ~90% alatt maradna(lehet meg kell várnod a nyarat vele).
Valaki tudna nekem AFN motorkódhoz adni előtöltési értékeket, amik után "tudna menni" az ember? Vagy indikátor órával belőni először és utána vag-commal "finomítani"? / Laikus vagyok a témában, lehet hülyeséget beszélek/ . Stroboszkóp mennyire megbízható ilyen téren?
"Tehát egy járművet át lehet alakítani, amennyiben arra az illetékes megyei (fővárosi) kormányhivatalok engedélyt adtak és az átalakítás tényét a megyei (fővárosi) kormányhivatalok vizsgáló állomásán történt időszakos műszaki vizsgálat eredményeként a forgalmi engedélyben rögzítik. Természetesen ezek a követelmények csak a közúti forgalomban résztvevő, regisztrált, vagyis forgalmi rendszámmal rendelkező járművekre vonatkoznak.
Fontos, hogy az átalakításra felhasznált alkatrészek, részegységek az adott járműhöz való jóváhagyással rendelkezzenek. Ennek a követelménynek a közlekedésbiztonság szempontjából van jelentősége. Ilyen részek a fék, kormány, kerekek, ülések, biztonsági övek és bekötési pontjaik, a levegőszűrő, a kipufogó rendszer és még lehetne sorolni. Röviden, minden olyan részegység, tulajdonság, amire jóváhagyási illetve minősítési kötelezettséget ír elő a közúti járművek műszaki megvizsgálásáról szóló 5/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet.
Amennyiben az időszakos vizsgálaton megállapítják, hogy a jármű engedély nélkül került átalakításra, úgy a jármű a vizsgán „megbukik", a műszaki érvényesség nem kerül meghosszabbításra, a járműveta visszaalakítás után, vagy az átalakítási engedélyeztetési eljárás után ismételten vizsgára kell állítani. Amennyiben a közúton találnak ellenőreink engedély nélkül átalakított járművet, akkor a műszaki érvényességet jelző matricát a rendszámról eltávolítják, a forgalmi engedélyben a műszaki dátumát érvénytelenítik, és a járművet berendelik műszaki vizsgálatra."
itt már kiemelt mért értékek lesznek, a korrekciok se a 13-as méröblokban lesznek, mert már nincs ilyen az ujabb vezérlöknél (ha fogja tudni a kábeled)
Itt is megkérdezem, mert ha jól látom ez a leglátogatottabb diesel fórum :)
VCDS-el meg lehet állapítani hogy egy 1.6CRTDI nagynyomású pumpája, illetve a porlasztói milyen állapotban vannak? (Arra gondolok, mint a PDTDI-knél, ahol a 13-as blokknál lévő értékeknek 1 alatt kéne lenni.)
Valaki tudna segíteni? Kocsivásárlás előtt állok ugyanis, és ha már van kábel, meg program, akkor ami tudnék megnéznék...nemcsak a hibakódokat.
Olyan problémám lenne, hogy kaptam egy turbó nyomás mérő órát.
Szerintem az olcsó minősége miatt kaphattam ingyen :)
A mi gond, hogy miért remeghet mikor elkezd tölteni, dolgozni, s remeg a mutató, zörög.
Tanácsot kaptam, hogy szűkítsem le a csőnek a kereszt metszetét, valamennyire jó lett, de még mindig zörög. Gondolom a rossz minőség miatt. Vennék én normális órát, de nem akarok felesleges 5-10eFt kidobálni, inkább vennék egyszer normálisat.
HD órákat látok minden autóban szinte. Ezek az órák jó?
Gyarilag is Par tizezer auto megkapja ugyanazt a tartalmat anelkul hogy minden egyeset mernek, kiolvasnak es modositanak. Nem is teljesen ertem mit netten az ember turbofordulatszam, egt es egesternyomas nelkul
A fedéltologatással kábé 4 lóerőt lehet kicsikarni az adagolóból(mérni se nagyon lehet), cserébe hótszar lesz az egész, mint azt a mellékelt ábra is mutatja.
De egyébként hagyom. Eddig szar volt az adagoló, miután meg lett javíttatva kezdődtek a problémák. Fékezésnél remegett az eleje, indulásnál rázkódott a kettős tömegű. Gondolkodtam, hogy szépen felgyújtom az egészet. Most minden tünet megszűnt. Boldogság van.
Hát báttya jelen pillanatban csak szép szavakat, esetleg egy általad választott üveg piát tudok felajánlani. És gondolom kb az ország másik felén laksz... Hova valósi vagy?
1.2-1.4 mgra volt állítva, csak beremegett alapjáraton, viszont qrva jól ment. Meddig lehetne ezt levinni (+kaját adni neki), ami még egészséges és nem tesz kárt a motorban, amitől még nem remeg be az egész?
Nekem elég lenne ha csakbegy picit fickósabb lenne. Azért kérdezem, hogy a hdk fejjel teljes fordulatszámon tudunk több kaját adni vagy csak alapjáraton? Mert mióta 3.6-3.8 mgra lett állítva a kocsi, mintha jóval lustább lenne.
altalban vmiert annyira van irva gyarilag amennyire van.
pl. gyakran a turbo kilepooldalan a hangtompito es/vagy IC belepo oldala muanyag es/vagy muanyag csövek vannak es azert van gyarilag alacsonyan a turbonyomas (alacsony fordulaton), hogy ezek ne olvadjanak le... vagy a kupplung(panda multijet) nem birja gyarilag vagy a valto (T5/T6 5 sebbeseg)
Annyit hagy kérdezzek még, hogy, ha a hdk fedél állításával adok neki plusz kaját, az az egész fordulatszám tartományban pluszként jelenik meg, vagy csak az alapjáratnál?
...meg panaszkodna, hogy rángat alacsony fordulatról gyorsításkor.
Eccer valaki mérje már le mondjuk 100-140-re 5. sebességben gyorsításkor mennyi az időkülönbség egy 3,5mg, meg egy 2,5mg-ra állított hdk-s autón(ugyanazon a kocsin nyilván).
...erre is volna egy nájlon zsetonom, hogy érdemben semennyi:-)
Meg 3-4 turbo hullott le PD-ről meg TDI-nél a 4 dugattyú olvadt úgy hogy blokk is kuka lett. 2 hónapon belül voltak az esetek és chipírás után 1 héten belül.
"Mekkora turbónyomást írhatott a srác, amikor az IC hűtő csatlakozónál szétnyílt?"
repedt vagy olvadt?
"Bár a magát csippesnek kikiáltó között is van jónéhány kontár."
nagyon keves ember van aki ert hozza es nem csak egy chiptuning progija van, ami megmutatja neki hogy melyik memoriacimet kell ahhoz irni hogy jobban menjen... de hogy mi minden valtozik ilyenkor es hogy meddig szabad irni, azoknak a szamat Mo-n szerintem fel kezemen meg lehet szamolni.
vannak akiknek megvan a komplett gyari "memoriacim lista" csak elvesznek a sok (ca. 10.000) beallithato parameter kozott es ha nem is vesznek el, akkor is meg mindig egy mechanikai cucc, amihez elsodlegesen nem informatikai ismerek kellenek...
tisztelet a kivetelnek es probalkozni lehet, csak lehetöleg nem mas karan, ugy hogy meg sok penzt el is ker erte
Bár a magát csippesnek kikiáltó között is van jónéhány kontár. Egy időben a környéken úgy hullottak a turbók hogy ihaj. Meg olvadtak a dugattyúk. Chippelés után pár nappal. Mekkora turbónyomást írhatott a srác, amikor az IC hűtő csatlakozónál szétnyílt? :)
Gondolom ezt az adagolós is tudja, ugyanúgy,mint Te úgyhogy a felrakás után be kellett volna állítania. Úgyhogy de az adagolós hibázott vagyis csak fél munkát végzett. Ha nem túl nagy kérés elmondanád, hogy merre kell a fedelet állítani? Kábel, program, élő adat van. Köszönöm!
Szia! Ez azért étdekes, mert adagolós vette le, javította, és rakta vissza. Mindenesetre visszaviszem hozzájuk. A porlasztó csúcs méretéről tidna valaki nyilatkozni? Esetleg, hogy honnan lehetne rendelni?
Valaki, aki tutira biztos benne, elárulná nekem, hogy az AFN kódos motorba mekkora porlasztócsúcs van gyárilag? És esetleg honnan lehetne újakat rendelni? A probléma az, hogy a motor alapjáraton, üzem melegen, mintha 3 hengerezne. Hidegen nem vettem észre, hogy csinálná. Az adagoló nemrég lett megcsináltatva, mert folyt. Nem hinném, hogy azzal lenne a baj. Vmi ötlet vkinek?
Elment egy liter két csere között. De nem ez a mervado. Hanem a turbóban a meleg oldalon a geo mögött a hővédő lemez hátulja faraghato volt egy centis koksztol... olajkoksz volt ami a labirintgyűrű felől jött.
Először kéne egy motor rendberakás, üzemanyag rendszer építés, futómű, fék, Aztán hűtési rendszer. Majd ezek után a turbó. Neked is csak azt tudom ajánlani, hogy keress valakit, aki már sok tapasztalatot szerzett ebben.
"Nekem a gyári konfighoz képest 1-2 mm gázpedálnyomásra már "ugrós" volt"
attol függ mennyire simogatod a pedaljellegmezot es mennyire passzol a pumpajellegmezo a valos konfighoz. (en a 502-csucshoz (0.216) belemasoltam a 520-as (AFN 0.205) jellegmezot a gyari (ALE - 0.170 csucs) helyere.
"Városban meg azon kívül sebességtartáskor nem füstölt nekem sem."
ha allando sebbesegnel fustol gyari smoke map-pel akkor nagyon mellette van a pumpajellegmezo
"Csak 3500RPM felett elfogy a 90 LE AHU a kis turbó miatt gyári szofttal."
en 3500 felett az AFN mennyiseget es toltonyomasat irtam bele.
Nézegesd körbe a gyári és a 2060-as turbót, akkor látod az eltéréseket. Azt javaslom ne kezdj hozzá (ebben az összeállításban nem is lenne jó). Némi tudást és tapasztalatot igényel.
Üdv urak Adót egy AHU motorkódos golf turbót szeretnék rajta cserélni gtb2060vk-ra milyen változtatásokat kel csinálnom hogy fel tudjam rakni ? esetleg valakinek tapasztalata DTP porlasztócsúcsal vagy DSLA ? illetve olvastam valahol hogy 1.9 tdibe Audi 2.5 tdi porlasztócsúcs házakat raknak a nagydob teljesítmény növelése véget ez mekkorán lehet hiteles ?
Nekem a gyári konfighoz képest 1-2 mm gázpedálnyomásra már "ugrós" volt. Persze jobban ment középső fordulaton is meg 20-al többet ment végre de szépen beterítette a sávot koppgázon tükörben. Max seb elérése után már tartáskor nem volt annyira vészes ott már nem volt érzékelhető 190 tartásánál pl.
Városban meg azon kívül sebességtartáskor nem füstölt nekem sem. Csak 3500RPM felett elfogy a 90 LE AHU a kis turbó miatt gyári szofttal.
ahhoz hogy lent menjen jobban pont felesleges a nagyobb csucs. magas fordulaton szuk keresztmetszet a csucs (kevesebb ideje van atmennyi a nyalnak a kis lyukon)
nalam 502-s csucs, 1.2 bar 3.85V pumpakivezerles keves füsttel (sötetben a visszapillantoban a mögötted halado fenyszorojaban latni egy összefüggö szürkeseget. nappal tükörben en nem lattam semmit)
Sziasztok. Tanácsot szeretnék kérni Tőletek, mert a ráolvasás és a csoda már nem segíthet. :) Szóval a helyzet az, hogy adott egy 1.9 pd tdi hosszmotor, BRB motorkóddal (115 Le), gyári minden elvileg, bár esküdni nem mernék, de 4 éve használom és eddig nem tűnt fel. 200.000 km körül elkezdett füsölni szép kéken, és volt egy hibakód p0234(turbó túltölt). Na MAP szenzor csere után ugyan ez, majd jött a vákuumszabályozó szelep csere(n75), és minden maradt a régiben. Cserébe viszont 130-ig brutálisan ment, legalábbis nekem pont jó volt, alulról húzott, szépen egyenletesen. Na következett egy turbó felújítás, kapott egy Turborail középzészt... Innestől olajat nem eszi, hibakód nem jön elő, viszont a problémám, most következne, 1800-ig nagyobb gázra feketén füstöl, gyenge mint a harmat, onnan viszont mintha hátbavernének, húz egy nagyot olyan 2200-ig, majd onnan jön egy még nagyobb hátbavágás 2800-ig. Kérdés, hogy lehetne e ezt a két nagy rántást elcserélni egy egyenletesebb nyomatékra mondjuk 1400-tól?
ha normalis gazolajjal volt hasznalva, akkor adagolo, blokk, HF elkepzelheto, hogy jo. többi (kupplung, feltengely, turbo, IC) ennyi idösen inkabb lotto
szemelyautokat 250ekm-re tervezik. 1.9tdi-t picit "elszurtak" es többet bir.
Nalam(245ekm(szamlak elejetol megvoltak)) nagy csuccsal es megirva ugy nagyjabol elindult minden(kupplung csuszkal, feltengelycsuklo rangatgat, turbo fütyül(igaz mar 40ekm ota...)), elötte meg olyan normalis autosan mukodott (semmi füst, semmi fura hang).
Jövő héten kerül be az autóba az 502-es csúcs,valakinek tapasztalata vele? Mennyire volt dinakimusabb az autója? Esetleg %-ba mennyit dob a nyomatékon,meg a lovon?
Nem igazán tuning, de már ott vagyok hogy felgyújtom.Adott egy 96-os Audi A4 1.9 TDI AFN, hidegen alig lehet beindítani /10-15mp-ig is kell akár indítózni/ , indítás után nagy szürkés-fehér füst. Melegen pöccre indul, az autó jól húz, nincs rángatás se más probléma. Adagolósnál járt az autó, feltették padra, kapott új tömítéseket, azt mondták rendben van, kapott új önindítót, akksit. Izzítógyerták rendben, az üzemanyagrendszer nem levegős, kannából próbálva is ugyanez a jelenség. Egy hibakódom van:01265 - Exhaust Gas Recirculation Valve (N18)
31-10 - Open or Short to Ground - Intermittent / Az EGR le van falazva/
A hűtővíz hőmérséklet-jeladó csatlakozója most le van húzva, így valamivel könnyebb beindítani /hosszabb ideig izzít/. Előfordulat hogy esetleg kábelszakadás vagy valami miatt ez a szenzor megbolondítja az ECU-t ? / A szenzor is cserélve lett /
Vagy amig nincs hozzárendelve a kulcs az autóhoz (mert az immob.még jelzi hogy nem ismeri a kulcsot)addig a központira se lehet rátanítani hogy gombal nyissa meg zárja?
Sziasztok! 97-es Passat b5-nek a kulcs tanítását tudja valaki?? Tökmindegy mivel probálkoztam semmi...Csináltam már a kulcsba 3x nyitni az autót majd unlock unlock gombot,akkor a gyujtás On állásba, majd bezár kivülről ugy az unlock,de semmi. Esetleg valaki ismer már programozási lehetőségeket,ami működik is ezen az autón??:D
ui:A kulcsba az elem is jó,az autóba a központi is villog,ha lezárom manuálissan.
Sziasztok! Egy kis segitség kellene. Meghalt a turbóm t15 1.9tdi agr motorkód. Szeretnék felrakni egy változó geost. 1749v va. Milyen átalakítást kellene csinálnom hozzá? Válaszokat előre is köszönöm.
Van egy 2.8-as Ducato magasnyomású adagolóm.Próbaképpen szerettem volna felrakni egy 1.6 Td VW motorra./Késöbb egy TDI-re/ Szereztem hozzá egy Sharan adagoló bordáskereket a vastag tengely miatt. a gond csak az,hogy a kereket nem tudom felrakni,mert az adagoló nem lóg eléggé ki a konzolból és az eltartja.
Sziasztok, tudtok ajánlani adagolós Budapest közelében? 01268 hibakódom van. Elméletileg a befecskendezési mennyiség állításával van gond. az autó rángat, néha menet közben leáll. Újra indítás után semmi baja megint egy ideig.
Hali. Hátsó fékem csak a felső reszén fog kb egy centit. Ez miatt lett kicserelve a tárcsa is meg a betét is. De igy kb 500km után is ugyanez van. Mi lehet a gond?
90le tdi megiscsak 200nm az 1.8 Benzin meg ca. 145nm.
Volna rá egy nájlon zsetonom, hogy a benzines váltó összáttétele pont annyival rövidebb, hogy a keréken mérhető nyomaték ugyanannyi lesz, ugyanabban a fokozatban mindkettőnél.
Azonos fordulatszámról elrúgva nyilván más az érzet, csak ahhoz a tdi-t hármasba, a benzinest meg kábé négyesbe kéne tenni, ua. sebességnél/fordszámnál, hogy ez létrejöjjön.
Nekem má a 9 is páros, ha érted:-DD, az 1,8 monojet/mot ventón ha minden be volt állígatva a helyére, akkor simán megy akkorát, mint a gyári tdi, főleg ha le meri forgatni a gazdi rendesen.(benzines 12,5s/100, 180km/h, dízel 13,2s/100, 178km/h).
1,8 75 lovas meg papíron ugyan létezik, a valóságban sose találkoztam vele, de hát valaki már ufót is látott:-)
Porblémám a következő: Egyáltalán nem lép jobbat az előző gyári 1.8bezinhez képest. Az autó hibakódmentes. Töltőnyomás a gép szerint rendben van. Mi lehet a probléma? Wastegate szelep jár normálisan a turbon. Viszont ahány tdi-ben ültem a turbonyomás szabályzó mindben kattogott gyujtás ráadásakor az enyém meg sem szólal. Kezdjem itt a dolgot?
U.I a gyári configgal pályán alig bírtam tartani a 130at szóval lehet vannak gondok az adagolóval. Gondoltam ha már cserélem legyen erősebb. Rosszul gondoltam .
majdnem leirtam, h aztan esetleg egy chip, de 3 gyerek mellett egy 23eves kocsira nem jo amen chipet irni.
orulnek h megy es ennyi
tegyed felre a penzt es ha ha majd vmikor ujabb autot veszel, akkor megveszed az egyel erosebben.
ui.: osztom az eszt itt gyerek nelkul... de altalaban a fek is kisebb, a huto is kisebb, a kupplung is, rövidebb a difi. az ilyen elott altalaban 2-3het alkatresz katalogus elott uldogelessel kezni az ember majd rajon h jobb h nem nyul semmihez
Kis segítség kéne. 1994-es e36 325TD-t akartam kicsit erősebbé varázsolni. Közben rájöttem , hogy se nem értek hozzá se nem vagyok varázsló szóval besz..ptam.
A lényeg, hogy vettem egy 325TDS adagoló , ECU , cooler triót és be is szerettem volna építeni , de ha eltekintek attól , hogy az adagoló feje 68mm-es szemben az én
50mm-es adagolóméval ,továbbá az ECU csatlakozója is úgy van kialakítva, hogy ne bírd belerakni a csatlakozót akkor minden passzolt volna elméletben. Gyakorlatban semmi.
Most úgy állok, hogy szétkaptam a kocsi elejét, és ülök előtte naphosszat azon tanakodva , hogy azért vagyok hülye mert halgattam azokra akik azt mondták, hogy "kicseréled oszt cső"
vagy azért mert azt gondoltam, hogy meg tudom csinálni.
Na , de , hogy a tárgyra is rátérjek : Tételezzük fel, hogy belefaragom az adagolót a helyére , és valahogy beleerőszakolom az ECU-ba is a csatlakozót és minden működni kezd valami csoda folytán
akkor ehhez az egészhez mit fog szólni a turbó , amit nem cseréltem mert mindenhol azt írták , hogy jó lesz (tuti nem) és nem mellesleg egyáltalán van e esély rá , hogy működni fog ez így valaha?
Hozzáértőknek pár infó: az adagoló ami gyárilag benne van : 0 460 406 995 - ez helyére menne a 0 460 406 994 . A turbó egy TD04-11G-4 . Az ecu pedig 0281001211 ez van a TDS-ből.
Ha valaki idáig eljutott annak nagyon hálás vagyok. Tanácsot elfogadok , esetleg olyan ember jelentkezését is várom aki tudja mit csinál és vállalná , hogy működésre bírja ezt a szart.
U.I : 3 gyerek van , ez az egy kocsim van ami eddig működött.
Szerintem létezik ember, aki illeszti az Astra ecut a Corsába. Én biztos nem vacakolnék házi geometria szabályzással. Vákuumos golyósszelepes amúgy sem a legjobb erre.
"Meg javíts ki ha tévedek de úgy tudtam a 70 lovas 0,7 barral megy"
nekem a pandaban szeriaban 1,25-1.3 korul megy uj kora ota. 1.5-tol irja be hibanak. a WG-s chipelesenel sem szoktak emelni a nyomast, csak rairna a mennyisegre es tovabb kitartjak a nyomatekot. allitolag sokaig birjak igy huzva is.
(de told ra a OP-COM-t es loggold vegig)
(en csak az AGR-t kapcsoltam le, picit rairtam a koromra h ne legyen agyhalott es beleirtam a doblo hatarolojat 180nm-rel (zeriaban 145Nm a kupplung miatt))
"Én úgy tudom az 1.3-as 90 és 105 lovas turbója ugyanaz"
en ugy emlkeztem. h nem, de regn volt h utannaneztem
"70 lovas csúcsai kisebbek, mint a 90 - 105 lovasé"
en ugy tudtam, h ugyanaz, de szinten regen volt h utannaneztem
"az immo-ban nem voltak biztosak."
en csak a fiatot ismerem magnetti vezerlovel. annal konkretan obd-n kiolvasod, progi, egy klikk es raflasheled es megy, de ha minden igaz akkor neked Bosch vezerlod van
meg mondjuk az is igaz, h lehet h az astra CAN halozata mas mint a corsa-e (??) ezt most nem tudom
ha VAG es 5 sebbeseges, akkor rakjal 1 tomegut, UJ kevlarozott tarcsaval. regi tarcsat nem nagyon eri eg kevlarozni. szekezet is kopott meg a tarcsanak a lemez resze is
Az egész történet onnan indult, hogy kellett egy hosszabb váltó mert sokat pályázok és 130-nál 5-ben, 3250-et pörgött. Az astrában egy m20 - 6-os váltó van az már belement, viszont ha megvan az erősebb motorkörítés is, gondoltam átszórom bele.
(Az 1.7-es csak 5-ös váltóval jött ki és rövidebb mint ez a 6-os és "csak" 100le volt a corsában ez a motor)
(Meg van egy tigrám is ugyanezzel a motorral, ezekhez van már egy zsák alkatrészem, nem akartam egy újabb platformot.)
Én úgy tudom az 1.3-as 90 és 105 lovas turbója ugyanaz és a 70 lovas csúcsai kisebbek, mint a 90 - 105 lovasé, természetesen majd hozzá kell írni a computert.
Eredetileg nem akartam motort cserélni, csak csúcsokat, de mindkét motorba mozdíthatatlanul be vannak rohadva, szétroncsolni meg nem akarom őket.
A legtisztább lenne átszórni bele az astra elektronikáját de a csippesek akiket ismerek csak pingvineztek azért vetettem el. A csúcsokat hozzá tudják írni, de az immo-ban nem voltak biztosak.
Meg javíts ki ha tévedek de úgy tudtam a 70 lovas 0,7 barral megy a 90-es 1,3-al de nem találtam biztos infókat. Illetve ha van infód írd meg légyszi, hogy a 90-105-ös mekkora nyomással megy? Köszi
Egy kis segítséget kérnék adott egy Corsa C 1.3 - 69 lóerő Z13DT, hozzámkeveredett egy hasonló 1.3-as Z13DTH 90 lóerős asztma H. Átültetés lesz: az astra motor megy a corsába, viszont az elektronika maradna a Corsáé mert nem akarok szívni az IMMO-val. Egy lényges különbség, hogy az Corsán egy mechanikusan szabályozott nyomásos WG-s turbó van az astrán meg egy geometriás vákuummal működő, Pieburg szeleppel szabályozott cucc. Ezt kellene mechanikusan vezérelnem, csak nem tudom melyik legyen?
(Cél szívócső nyomás 1,3-1,5 bar nem abszolút értékben)
1. Maradna a vákumos labda aztán vennék valami csoda turbónyomásszabályozó szelepet
2. Kicserélném a labdát nyomásosra nem tudom KZ féle elérhető-e még, vagy tud-e valali eladót?
3. Beleteszem a komplett astra motorkábelköteget, csak nem ismerek olyat aki a motormenedzsment számítógépét összekódolná a karosszéria modullal az immo gyűrűvel meg a műszerfallal.
Az wg turbó, keress valami wg-re való labdát. Kamion szerű jószágokon van magas nyomásos wg turbó. Egyébként hétköznapi szeleprugók voltak a Krézi labdában, de aztán variálták sokféleképp.
Akkor szerintem marad a pdtdi. Mercedes om 606, om605 gondolkodok még sokat több lóerő is lenne a cél körübelül 400 meg a pénzt is többet rá fordítanák szerintetek ?
Adott egy 1996-os AFN Motorkódú Audi A4, és az lenne a kérdésem hogy ennek a motornak mekkora /hány bar/ a befecskendezési nyomása? Bocsánat ha bután tettem fel a kérdést, laikus vagyok a témában :).
Azt látom, hogy nyáron kétszer annyit regenerál a dpf, mert a NOx regenerálás sokkal gyakoribb és az telenyomja korommal. Ez biztosra veszem, hogy a dpf élettartamát felezi. Én sem gondolkodok még a dpf kiirtáson, de a NOx tároló regenerálástól szívesen megszabadulnék.
azon gondolkozom,. hogy ha lekapcsolom az AGR-t akkor nem blockolja-e automatikusan a nox-trap reg-t. DPF-t nem akarom kiirtani, mert nemet rdsz van a kocsin.
Hát ez nekem is megfordult a fejemben, felhívtam egy rakás chipmestert és mindegyik szabadkozott, hogy nem tud ilyet. Pedig ennek a funkciónak az irtása kötelező dpf mentesítéskor, mert az amúgy nem füstölő dízel látványos dolgot produkálhat 0,92-es A/F értékeknél.
Ha esetleg találnál erre valakit, szerintem oszd meg, mert mások is érdeklődhetnek.
"1.9 pdtdi ARL motorkódú vagy 1.8T benzin 300 lóerő lenne a cél."
tdi-n sokat kell faragni, h meglegyen a 300le
"vagy régebbi fajata TDI-t 1z vagy AHU-t ki mit ajánlana azt hozzáteszem hogy napi használós is lenne.
az alja nem birja
"max úgy 1 milliót szánék rá"
1milliobol nehez lesz. talan 1,8T-re kell a legkevesebbet tölteni, h meglegyen a 300le. de azon a szinten az 1.8T is kezdi hajtogatni a cuccokat. Baliszoft rakott fel regebben kepeket a k03 hibriddel 1.5Baron es e85-tel hajlitgatott hajlokarjairol, athajlott csapszegekrol es tukorfenyes hengerfalrol.
Üdv Urak Ki mit ajánlana milyen projekt-be kezdene bele,1.9 pdtdi ARL motorkódú vagy 1.8T benzin 300 lóerő lenne a cél. vagy régebbi fajata TDI-t 1z vagy AHU-t ki mit ajánlana azt hozzáteszem hogy napi használós is lenne. max úgy 1 milliót szánék rá.
Szeretném a segítségeteket kérni (aki nem tud, az legalább mosolyoghat egy jót, hoóiszen ha jól látom itt máár 400Nm feletti motorokról beszélgettek mostanság...)
Szóval a kérdésem az lenne, hogy van egy 2007es évjáratú Skoda Roomster 1.4 tdi BMS motorkódú autóm. (80lóerő, 3 henger +részecskeszűrő)
Mostanában egy normálisabb kigyorsításkor kapok egy hibaüzenetet 008825 / P2279 / 000 (leak in air intake system) ami egy újraindítással el is tűnik, de újra előjön a következő terhelésnél. Ekkor az autó azonnal visszaveszi a teljesítményt (még ebből a 80lóerőből is!!!)
A környékemen (Komárom) eddig nem találtam még szerelőt aki foglalkozna vele, és a telefonba kapott rész-infók alapján vagy tömítetlenség van a szívó oldalon vagy pedig kezdődő turbóhiba, ezért elkezdtem agyalni, hogy ha esetleg turbócserés lesz az autó, akkor nem lenne-e célszerú egy tuninggal is összekapcsolni a dolgot és javítani a teljesítményen.
Nem tudnátok esetleg tanácsolni valamit, hogy mit lehet kezdeni ezzek a hajszárító-motoros autóval, hogy haladósabb legyen?
-érdemes erre nagyobb/más típusú turbót tenni?
-kell/javasolt cserélni egyéb alkatrészt is a motortérben?
-elektronikát íratni hozzá?
-az autó részecskeszűrős (német piacról származik) -> ez okozhat problémákat?
Egy 20éves Octavia 1.8T -ből (220PS/300Nm) ültem át ~2hónapja ebbe a modernebb városi kisgyerekes autóba....borzasztóan hiányzik a dinamika a közlekedésből :(
Igen..igen... :-))... A "TDí" a pontos.....' szaggmainál' maradva. A kör osztófejes, vagy éppen a sorosoknál a nyomelemek átmérő növelésével lehet a (nyomelemek) esetében finomítani, illetve időben és mennyiségileg is adni egy kis többletet. Persze ez mindig igen soknak tűnik aztán, de a csúcs fej furatait szerintem !... nem igazán érdemes piszkálni, az esetek 90-95%-ában. Így a füstölés már eleve "kontroll" alatt tartható. Természetesen a fordulat tartomány szinten. Az általam vázoltak esetében, ha és amennyiben, csak a nyomelemet emeljük 1 lépcsőt, akkor már az alapjárat azonnal a 2000-es tartományba szökik fel, ... és a Mengeschraube..(mennyiségi csavar) ..ha jól szakizom ,-))...akkor ezzel lehet lehozni a gyakorlat szerint. De nem kívánok a befecskendezésről nyilatkozni, mert a gondokat nem ez okozza ...hanem a hűtés, töltés...fordított de elkerülhetetlen sorrendben. Ez egy egyéni tapasztalati vélemény volt csupán... és bocsi a mondatszerkezeti okok miatt félreérthető lettem volna. Távol álljon tőlem a nem a párbeszéd szintű tapasztalatcserés beszélgetés. Diesel szagú sziv. üdv. u.i. (köszi, hogy válaszoltál)
A kamrásoknak is van potenciális lehetőségei pl. :
Szerbusz, nem azért mosolyogtam (és ha így félre érthetőre sikeredett, akkor 1000-bocsi). Mechanikus TD motorokról gondolva.
Megítélésem szerint elkerülhetetlen a hűtési megoldás. Aztán az 'okos' levegőtöltést. A csúcsok furatainak emelése szerintem nem szükséges, mert a többlet tüzelőanyagot nem így szükséges emelni,..a többletet vezérelni.
Mindent meghallgatok, nagyon szívesen fogadva, persze. üdv. és jó szerelést kívánok.
hasznaltan max 0.205 AFN csucsot erdemes szerintem venni (szerintem) (mert ha 200ekm korul futott, akkor az gyari bosch es az normalis minoseg). kulonben uj.
de a kerdesedre: nem tudok. kulonben meg csak micar-t tudom ismetelni
Szia, nehéz lesz szeriöze ilyen kettö-negyvenest találnod, mert iszonyatosan sokat fog kapni így .... ,-)) Mennyi levegőt adtok neki, ha szabad kérdeznem? Végül is úgy értettem, hogy 1.9-esbe menne. Ha nagyobb a motor ccm ,akkor tárgytalan a kérdésem persze. Nem kötekedni ,vagy okoskodni szeretnék, Diesel-es üdv. és jó szerelést kívánok. ,-))
Ez egy tuning fórum . Bele fér a mini tuning is és a nagy át építés is. Szívóból is lehet jót fabrikálni , mert van ismerős aki szívót tuningolt anno és elég jól ment aránylag füstmentesen. De van olyan ismerősöm is aki az sdi re símán rá épített egy turbót cooler nélkül és az is sokáig működött. Ha írsz rá egy chip et azzal jobban fog menni de füstölni is fog , mert ez olyan , mert diesel . Itt főként direkt befecsis feltöltött motorokkal buherálunk. Elég nagy teljesítményt el lehet érni egy turbós motorral , nagy élettartam mellett . De ehez elég mélyen a pénztárcába kell nyúlni . símán 2 milla vagy akár jóval több is kell egy ilyen átépítéshez ha igényes az ember . Pl TdiTomi régi vasa 36 köbcentis dózissal 5x0.26 al gt22v vel volt 280 ló körül füstmentesen . Ezt versenyzésre használta. Sdi ből is tudsz jót építeni de leginkább elmélet van hozzá mert nem hoz annyit hogy érdemes legyen belevágni , vagy inkább úgy mondom , hogy a TDI hez képest lófasz lesz . Ha rá szánod a lőszert , hogy csináltass egy portolt hengerfejet , nagy szelepekkel , nagy benyitással , hozzá egy rendes nagy elemes adagolót , nagyobb kipuffanót , rendes kuplungot , tud az forogni szerintem . HA veszel 10 ért egy boxot abban szerintem egy 180 forintos ellenállás van gyantába öntve és még füstölni is fog a szekér.
Nem éri meg egyébként , ha felnől az ember rájön.
Nekem is van egy jó TDI m . Két éve a kertben áll letakarva. Néha eszembe jut , hogy el kéne adni de olyan jó vele menni . A gyerek nem tud benne aludni mert a 65 ös kipuff kicsit hangos babaringatónak , fehérzajnak kicsit erős. A futóműbe már visszatettem a gyári rugókat mert a várandós asszonyt nem egyszerű vinni a tömörszilentes keménygátlós kocsival . Turbónyomás talán veri az 1 bar t mert attól is hányingere volt ha picit jobban gyorsítottam. Most egy benzines kombival járunk , LoL
Mennyi értelme lenne írni rá egy chipet? Kb. mennyit adna? Esetleg az ajánlottak közül lenne olyan dolog ami nem függ össze más átépítéssel, viszonylag olcsó és ad is valamit? 2-3 évig szeretném még hajtani az autót, de nem tudom hogy megéri-e ilyenekbe belemenni ezért a kevésért.
Jobb egy rozsdás kettesben vagy 3 as golfban 1.5 millióból 250 lóerő ? Akinek van egy kis esze , mint neked , max versenyautót épít de utcaiba nem locsolja a pénzt . Ennyi eszem nekem is csak azóta van , mióta apuka lettem LoL
Adott egy Seat Ibiza 6k2 1.9 sdi 68 lóerő és az lenne a kérdésem, hogy milyen lehetőség lenne egy kis teljesítménynövelésre ami nem turbo. Annyi pluszra lenne szükség, hogy 80-90nél kicsit dinamikusabban lehessen előzni.
Mindenképpen párhuzamosan :) Valahonnan le veszed a töltőnyomást lehetőleg a cooler után , azt be vezeted az utastérbe és kész a csoda. AZt a szűkítőt ne felejtsd elé tenni amit adtak az órához mert ha kihagyod remeg a mutató.
Tud valaki segíteni,hogy hogy kössek be egy turbónyomás mérőt a kocsimba?(VW Bora 1.9 pdtdi Ajm 116 le 2000-es évjárat) Ezen a téren elég vakon vagyok,úgyhogy minden segítséget szívesen fogadok.
Így kezdődik minden betegség itt ! :) Ha sok pénzed van rá akkor akár 300 ló vagy több . Ha csak kicsivel többet szeretnél akkor írass egy chip et és 502 es csúcsokat bele , ha turbót cserélsz akkor már sokminden mást is át kell alakítanod. 150 ló körül elcsúszik a gyári kuplungtárcsa , a gyári fékek el szenesednek , kell valami jobb - nagyobb és már végtelen is lesz a történet .
Kedves dízelesek felteszem itt is a kérdésemet, mert itt sokan látják...
Tehát:
1.6 CR TDI motornál van-e valakinek, volt-e már olyan gondja, hogy alapjáraton ütemes nyikorgó, csipogó hangot ad az ékszíj felől...? Lehet, hogy feljebb is adja, de én már akkor nem hallom... :-)
Autószerelő ismerősöm szerint az ékszíjon a matrica adja ezt a hangot, a VW szervizben vakarták a fejüket, mintha nem találkoztak volna ilyesmivel. Végül nem is csináltak semmit. Egy kis szilikon befújás a szíjak közé, ahonnan a zaj érkezik, egy hosszabb időre elcsendesíti őt.
Sziasztok!!:) Kérdésem lenne! Van egy 97-es 1.9TDI passatom (AHU). Dinamikus a motorja így is,de szeretnék egy "kicsivel" többeg kihozni belőle. Tudnátok pár ötletet adni arra hogy mivel kéne kezdeni a "tuningját"? Olvastam olyanokat is hogy nagyobb turbo bele(de melyik?)más porlasztò(milyen?)chip tuning... Ezekkel a modosításokkal mennyi pluszt lehet kihozni egy ilyen TDi ből?
Urak! Egy benzines t-jet punto fix westgate szelepét ha rugó ellenében visszatartom elvileg növelhető a turbonyomás??Vagy hogy működik a dolog ha visszábbfogom a rudazatot?Valaki kifejtené a dolog lényegét?Megköszönném.
Ujjabbakon állitható rudazat található ha jól tudom. Ami fennt van nagyon gyengének stitulálom.Fogóval megmozgatva elég "könnyen" jár.
Gyárival nem probaltam, már chippelve került hozzam a kocsi az is utolag derült ki . A vezetékelés elvileg jó kilettek mérve . Másik szeleppel még nem lett kipróbálva. A multkor szét lett szedve akkor megjavult de viszont a km óra nem működött utanna es zarlat lett az egesz kocsiban és uj generator szabadon futot is cserelni kellett benne.
"Az üzemanyag elzáró szelepre testzarlatot ír ki a hibakód olvasó"
Pontosabban szakadást vagy testzárlatot. Ha ezt végig gondolod annak fényében, hogy a motor jár, belátható, hogy egyik hiba sem lehet igaz, mert ezekkel a hibákkal be sem indulna.
Olyannal találkoztam, hogy hibás ecu miatt (nem adta ki az áramot a leállítóra) kivették a szelepből a szeleptestet. Valami módon ezt felismeri az ecu, átvált limp módba, és beírja a nálad is megjelen.
Mielőtt azt válaszolnád, hogy az nem lehet, mert leáll, elmondom, hogy a TDI-t nem a leállítószelep állítja le.
Van egy 1.9tdi 110 lovas golf 4-esem . Az üzemanyag elzáró szelepre testzarlatot ír ki a hibakód olvasó (17946). Valószínűleg ebből kifolyólag úgy megy a kocsi mint egy szívódízel. Az autó megvan chippelve nem tudom ez okozhatja-e a hibat . Ha valaki tud valami megoldast kerem segitsen.
2004-es 1.4 Dizel Yarisom van és mostanában olyan probléma van vele, hogy közvetlen a reggeli indításnál egyenetlen az alapjárat. Dadog, rángat. De kb. fél perc melegedés után ez a probléma teljesen megszűnik és utána már egész nap nincs vele probléma. Indításkor sem. Csak mindig a reggeli első indításkor jön ez elő. Hibakódot szervízben már olvastak, de nem jelez semmit. Dízel üzemanyag szűrőt már cseréltem.
többen mondták hogy ne féljek tőle ezekben a régi motorvezérlőkben általában csak testre van lehúzva a jel. Talán épp valaki itt írta is hogy próbáljam meg letestelni hátha úgy jó lesz. Szétszedve mivel autodata-ból tudtam melyik láb-on van a jel amivel problémám van azonnal látszódott is a hiba. Semmilyen védelem se volt azon a körön így a túláramtól vagy túlfesztől ez már úgysem derül ki sohasem a vezetőréteg ahol a legvékonyabb a nyákon egyszerűen mint az olvadóbiztósíték elégett. Megpatkoltam azóta is jó.
Egyébként ahogy mondták a jel első ránézésre minden körön egy tranyóval van lehúzva földre és elég egyszerű a felépítése de ugye nekem szerencsém is volt...
Akinek van elektronikai ismerete, tapasztalata is és debug-olt már életében nyugodtan próbálja meg a régi műanyag házas 1Z-s motorvezérlőt javítani ha hasonló helyzetbe kerül mint én voltam. Elég egyszerű gyorsan átlátható a PCB-je.
Tegnap DSLA150P873-as csúcsokat akartak ház nélkül eladni nekem gyári 520-asnak. Mivel még nem láttam ilyet otthagytam. Néztem tényleg 110lovas motoré eredetileg pl Golf4 1.9 TDI alufedelesbe ment. Viszont katalógusban sehol sem találtam. Végül rágoogle-ztam és 0,179mm-es fuatátmérőt találtam rá. Lehetséges ez 110 lovas motornál? Nem 0,205mm-es furatú mind?
Illetve gondolkozok a turbonyomás növelésén. Szétszedve az ECU-ban láttam hogy a MAP szenzor abszólut 2,5bar-ig mér. Most 1bar-os turbonyomással járok gyári nem írott 1Z-s műanyagházas ECUval. Ha növelném mondjuk 1,4 bar-ig a turbonyomást és a turbo is bírja ECU-hoz kell nyúlni szoftveresen hogy ne tiltson le pl előzés közben vagy bármi más okból? Vagy 1,5bar-ig mér kezel a környezetihez képest a többi meg a turbon múlik csak?
ne basztass olyat amihez nem ertesz. a füstön kivul mas karosanyag is van... de AGR-rel, gyari es jo csuccsal es jo legtomegmerovel nem szabad lathatoan fustolnie semikor...
Jó pár éve (amikor megvettük az 1.5 dCi Megane-t), érdeklődtem a chiptuning után. Akkor nem mertem belevágni, féltem, hogy esetleg a motor károsodását okozhatja.
Most van egy 2.0 dci Scenic II autónk. Elég erős és nagyon jól is megy, de azon gondolkodtam, hogy a dinamizmus fokozása és nem utolsó sorban a fogyasztás csökkentése miatt (ezt is szerepeltetik a cégek az előnyök között) meg kellene próbálni egy optimalizálást.
Találtam több céget, akik ezzel foglalkoznak.
A Rigotech a környékünkön van és normálisnak tűnik. Van esetleg valakinek tapasztalata róla?
Tudtok esetleg ajánlani megbízható céget?
Nem az észnélküli teljesítménynövelés a cél, szeretném sokáig megtartani a kocsit.
sziasztok valakinek,2.0 brt sharan egybecsonkos turbo esetleg vagy csaka belso resze?bv39 vagy ennel nagyobb ,nem tunning a cel.csak az enyme 2000ford motorfek uzemben 0.236ot tolt es gazelvetelkor csunya femes hang :( olajat nem hordja talan picit log a t engely
és az lenne a kérdésem hogy ha ráteszek egy vnt-t akkor hogyan tudom szabályozni vagy kell e egyáltalán,vagy elég ha rádugom a vákumot és az elektronika vezérli?vagy kell hozzá progit iratni ?Bocsi ha hülyeséget kérdeztem de még kezdő vagyok ilyen túrbó téren,
Mióta kocsim van valahogy belém oltódott, hogy nem kell nekem csak régi fajta, semmi turbó, semmi common rail, semmi kettőstömegű lendkerék, ilyesmik. Aztán 2 éve lett egy w124-es kombi Mercim, megjegyzem eddigi legjobb autóm. Kényelmes, erős (kettőfeles szívódízel), kényelmes futómű és elsősorban az a jó benne, hogy mindent bezabál. Szóval jó.
Vagy másfél éve néha olyanokat veszek észre, hogy reggeli indításkor (utólag rájöttem, hogy leginkább hűvös időben) egyesben csúsztatás, csattogás van. Nem egyértelmű a dolog, a lényeg hogy kuplungolással simítható a dolog. Illetve váltásoknál óvatosan kell kuplungolni, hogy ne rántson. Egyesek szerint kettőstömegű lendkerék (ugye, erre utólag jöttem rá, vásárlás után, hogy 92-ben ebbe már belerakták a nyavalyások a kettőstömegűt), de nekem nem jött le egyértelműen. Az biztos, hogy a motortartó bakok ergyák, különösen a bal oldali teljesen elment. Meg a hardy-k sem tökéletesek.
Első körben mindenképp bakok cseréje lesz, majd tán a a hardyk.
Kérdésem felétek az, hogy honnan állapítom meg egyértelműen, hogy nem rossz a lendkerekem?
Jó, a legegyszerűbb tán az lesz, ha nyaraláskor az 1250 km-es út közepén hagy ott 3 gyerekemmel, feleségemmel együtt, de nekem az tán nem annyira jó.
Ugyanakkor meg fölöslegesen nem cserélem le, a kasszám megérzi mindenképp. Különösen ha a kuplungszettel együtt cserélendő.
Minden építő jellegű hozzászólást köszönettel veszek.
van egy katamaran, aminek a jobb motorja szarakodik. Kicsereltem mindket uzemanyagszurot, es meg ezutan is azt csinalja, hogy beejti a fordulatot. Gazkarhoz nem nyulok, leesik alapjaratra szep lassan, vagy csak 1500-ra, majd magatol vissza. Van, hogy egy oran keresztul nem csinalja, aztan meg 10 perc alatt otszor. Ritka esetben le is all. Ilyenkor azonnal ujra lehet inditani, es lassan, kb. 4-5mp alatt felporog megint 2000-re. Olyan erzesem van, mintha elfogyna a gazolaja. Van otlet, hogy mitol lehet? Volvo penta DI-40 diesel motor.
Ablakmosónál nem megy a baloldali, motorházat kinyitva a komputert áztatja, kérdés ott van toldás, ha nincs akkor hogyan férhető a legkönnyebben hozzá a cső cseréléséhez? Érdemes meg venni a gyári csövet, vagy helyettesíthető? (nem egy vagyon 3e Ft)
Sziasztok! Adott egy golf 3 1z felkerült rá egy sárga plakettes bv43 vákuummal vezérelve program hozzá igazítva 1,5bar-os nyomáson gyári adagoló 502es csúcsok. Kért turbonyomás megvalósul lomhának érzem a kocsit. Szerintem későn is indul meg. Olyan 1800as fordulattól érezhetően. Váltásoknál hutyogás. Valakinek lenne ötlete, hogy mi lehet a probléma!?
Próbáld ki, hogy mindent összedugva, egy ~3-5W-os próbalámpával letesteled, akkor milyen feszültséget tudsz mérni rajta(33-as láb), ha úgy lejjebb megy testpotenciál felé, akkor simán le kéne direktben testelni(a vezérlő is azt csinálta valamikor), ha úgy törölhetők a hibakódok/jók a mért értékek, akkor úgy hagyod, és kész.
vízhőmérséklet jeladón zárodna de azt nem tudtam visszadugni mert nem akartam a vezetékét emiatt leblankolni és valahol mérnem kellett.
Bedugsz egy tűt a vízmentes csati hátuljába összedugott állapotban, mindjárt tudsz mérni, vagy akár próbára testelni is, nem kell blankolni.
Pár napja figyeltem fel, hogy a turbónyomás szabályzó mágnesszelep elég hangos lett. Simán hallható alapjáraton az autótól pár méterre is csukott motortetővel. Ez még nem is lenne gond, sok ilyen TDI -nél hallom.
Viszont gyújtás ráadásra is sűrűn kattog, mint alapjáraton.
A mágnesszelepet 3 éve vettem, kb 60 E km van benne, gyári.
A régi mágnesszeleppel is kipróbáltam, az gyújtásra kussol, beindítva alapjáraton kattog.
Mesterségesen terhelni nem próbáltam. De +4.7V-ot mértem rajta terheletlenül ha minden le volt húzva. Ha légtömegmérőt és beszívott levegő hőmérséklet jeladóját és az adagoló csatiját is a nafta mennyiség miatt visszadugtam akkor leesett a feszültség +3,6V-ra. Üzemszerűen a vízhőmérséklet jeladón zárodna de azt nem tudtam visszadugni mert nem akartam a vezetékét emiatt leblankolni és valahol mérnem kellett.
Gondolom erre a körre adták rá a +12V-ot és reménykedtem csak valami diódát üthettek ki vele és már más is járt így. Viszont ismerve a bontott árakat valószínűleg csere lesz belőle. Esetleg valakinek nincs sportársi áron eladó 1.9 TDI motorvezérlője? Nem baj ha immos és nincs hozzá immo.
Első blikkre próbáld meg a 33-as lábat finoman, akár kis izzón keresztül letestelni, hogy változik-e (ha a vezérlő adja ki a testet oda, lehet, hogy elszállt benne valami).
Most valószínűleg a jeladókon keresztül megy ki oda az 5 volt.
motorkód agr,1.9 tdi-re keresnék turbót,esetleg csonkkal.nem kel nagyon nagy,max 180 lovat szolgáljon és minél alacsonyabb tartományon kezdjen dolgozni.
tanácsra lenne szükségem egy olyantól aki képbe van a BOSCH EDC motorvezérlő elektromos kapcsolásával. Az áldozat egy AHU motorkódos csoda szerintem még a műanyag házas motorvezérlővel de még nem szereltem ki. A jelenség hogy vásárlás után a kábelköteg a kuplungharangházon feküdt sehova se volt felfogatva. Mivel elég veszélyesnek tűnt ki lett fűzve tűzfalig és a gyári helyén végig elvezetve felfogatva. Ezután a kocsi nem indult mivel az adagoló mágnesszelepén nem volt 12V kapott direktbe ott rögtön halatszodott a hangján hogy az befecsi időpontjával is gond van. Ekkor derült ki hogy az adagolón a befecsi és mágnesszelep vezetékeit tartalmazó 3 tűs csatlakozó és a főtengely holtponti jeladójáé egyforma fel lett cserélve. Vissza letteek cserélve mostmeg tele a hibatároló. Légtömegmérő beszívott levegő és motorhőfok jeladóra is azt irja szakadt vagy a pluszhoz zárlatos. Valóságban ezek egy vezetéke egy potenciálon van a holtponti jeladó 1-es lábával amin 0V helyett 4,8V feszültség mérhető gyújtáson. Szóval a probléma adott. Ez a 33-as lábon van a motorvezérlőben. Valaki találkozott már ilyennel? Érdemes a motorvezérlőt szétszedni elvi kapcsolási rajz nélkül vagy kezdjek el inkább másikat keresni? Immomentes szóval sajnálnám...
üdv urak adott egy Mercedes 220 cdi om646 gyári 170 lovas dizel motor ez a motort szeretném meg húzni 400 lóerőig vagy tovább mit tudtok ajánlani ? fel tudnék rakni rá egy holshet tubot ?
Rendelkezek egy Golf Cabriolet III -al 1.9 tdi motor van benne. 1Z motorkódos. Egy pár hónapja sokat eszik. Páran azt mondták, hogy biztosan a porlasztócsúcsok. Az autó tudja a 90LE-t. Bosch adagolós(elektromos), ami nem folyik. A motor hibátlanul működik. Mikor megvettem 3 éve, akkor 5-5.5 L/100km-es fogyasztással bírt. Szeretném ezt visszaállítani. Volna tippetek, hogy mit és hol csináltassak meg rajta. Nem igazán értek hozzá, csak amennyi az évek során rám ragadt. Megbízható szerelőt szeretnék, aki lelkiismeretes és szereti a munkáját. Valamint penge a diesel motorokban. Magánszemély segítségét is szívesen fogadom, természetesen megfelelő honorálással.
Sziasztok . 2006 os B6 3C 1.9 Tdi 105 Le keresek hosszú váltót . Milyen legyen szerintetek ? olvastam van 1.9 Tdi re JDD váltó , de hallottam az EWK is ....bár azt nem tudom a Blue Motionba milyen kód van ...de za jó lenne nekem .
Nissan patrol Y60 2.8turbo diesellel van olyan problemam, hogy padlogaz vagy akar felgazas gyorsitasnal 2500as fordulatig eroteljesen huz, majd minden ereje elszall, majd mikor visszaveszek a gazbol szepen lassan kiforog, de nagyon erotlenul. majd 3500 kornyeken ujra lehet padlozni, es megy is ahogy kell neki. sajnos az autot nemreg vettem igy semmit sem tudok rola, peldaul hogy az adagoloja gyari-e. a jelenseg pedig azota jelen van miota elhoztam. terepen zavaro ez fokent amikor az ember nekimegy egy dombnak 2500as fordulat kornyeken, majd ahogy gazt adnek neki akar egy picit is azonnal elfogy az ereje...esetleg valakinek erre valamifele tipp, mi okozhat ilyen "tuneteket"? :) koszonom szepen elore is a valaszokat! :)
Sziasztok! Nemrég vásároltam egy 2003-as Octavia-t ALH motorkóddal. Kicsit "haladósabbra" szeretném megcsinálni, persze üzembiztosan, mert napi használatban van.
Mi az a teljesítmény, amit még elbírhat ez a 90 LE-s adagolós motor?
Ajánlották: nagyobb csúcsok (Kb. 40ezer ft.), Chip (35ezer ft), Kevlár kuplung(45ezer ft). Kicsi füst, de a chipnél valószínű, hogy nem padon lenne a beállítás. Máshol a chipre mondtak kb. 60ezer ft-ot (AET Chiptuning Tát), 2-3 óra mire megvan. Gondolkoztam azon is, hogy KZ 10-es vagy 11-es elemes adagoló, Nagycsúcsok, 1756VK csiga, új Cooler középre, újra csövezve az egész, SDI tengely, Chip. Viszont a fontos a tartósság. A 110 LE-s ASV kódú motor adagolója ugyan az lehet mint a 90 LE-s ALH?
Segítségetekre lenne szükségem. Az autó b6 passat 1.9TDI 2006 105le. Kb 120km/h-nál tiltott és alacsony fordulaton nagyon nyomatékszegény volt és kicsit füstölt is az autó. Semmi hibakód nem volt, kicseréltük a turbó nyomás tartó szelepet, de a hiba nem tűnt el. A szerelőm tanácsára felújítottam a turbót a jelenség továbbra is megmaradt. Amit kell még tudni az autóról pd elemek felújítva, vákum átnézve, dpf szoftveresen kiiktatva és ki is lett szedve, az elektronikus egr szoftveresen kiiktatva, de nincs ledugózva. Az lehet probléma? Vagy esetleg más ötlet? Köszi
azt elárulhatná valaki aki tudja, hogy1,9 tdi lemezfedeles motornak mennyi a max előtöltése amit kér, vagy ideális? a motort max 5200-as fordulatig engedi pörögni az adagoló? mecha adagoló.
ez az ötlet már bennem is felmerűlt, de nem adnak ki infot, mert, akkor azt hiszik, hogy nem viszem hozzájuk a vasat beméretni! pedig sem, igy sem úgy nem viszem!, már annyiszor átkúrtak rosz beállításokkal, hogy, kidobott pénznek tartom, az adagolóst! persze biztos van jó is köztük, de eddig nem találtam rá! a kamrásnál fülre beállítom az előtöltést, de a tdi-nél ez nem annyira működik, nem hallani ki jól a recsegést sajnos. a családban van 2 tdi és 3 kamrás vas, tehát megérné megvenni az eszközöket a jó beállítások eléréséhez.tehát, ha valaki tudná, itthon hol elérhetőek az eszközök, az megoszthatná velem, persze, ha máskép nem megy, veszek az ebayról valahogy.
Köszönöm! Gondolom a cooler és a kipufogó kezdetet kell még összehozni valamilyen módon. Egyelőre maradna a gyári cooler ha felkerül kb. mi lenne az a nyomás ami még egészséges ennek a konfignak?
Sziasztok! Kérdésem az lenne, hogy adott egy golf 3 1z aluházas motorvezérlő, 502 dtp + chip ,gyári elektromos adagoló. Közeljövőben szeretnék rá felrakni egy bv43 sárgacímkés turbót. Milyen dolgok szükségesek a felrakásához?! Vákuummal szeretném vezérelni. Válaszotokat előre is köszönöm!
HDK alatt vagy felett van tömítés,az szokott először elfáradni.Ezt egy hozzáértő fél óra alatt kicseréli,de utána pontosan be kell állítani majd az alaphelyzetet.(Nem fülre meg érzésre,hanem géppel,programmal.)
Az adagolónak 1 baja van, hogy kicsit folyik a gázolaj valahol. Egyébként hidegen, melegen pöcc röff, a motor úúgy jár vele, mint a doxa óra. Szivem szerint ezt javíttatnám meg, de ha itthon vagyok, folyamatos használatban van a kocsi.
Keresnék olyan adagolóst, akinél van felújított AFN (Audi A4) adagoló és garanciát is vállal rá. Cseredarabom lenne az autón. Ja igen keleti országrész vagy Budapest és vonzáskörzetében lenne az igazi. Esetleg ha le és felszerelést is vállalná, az lenne az istenkirályság. Köszönöm!
Sziasztok! Fiat ducato 2,3 multijet (Iveco motoros) 2011-es évjáratú, Edc 16-os vezérlőegységgel szerelt. S. O. S. Kéne egr-t kiiktatni, lefalazni. Tudtok rá valakit?
Keresek valakit a megírna egy 2007 es 185le 2.4jtd 20v 166 ot! Ésszerű összegért !
Esetleg milyen tipusú turbót szoktak rádobni a gtv2256v helyett? illetve az egr t ha kiíratom elég lehúzni a csatlakozót róla vagy muszáj lefalazni? És a katikat ha kiszorom mind az jó 5 let vagy a turbó utáni maradjon?
De eddig ment a 1.5 bár tudom hogy nem egészséges , de már itt van nálam egy komolyabb turbó , csak mielőtt cserélem meg akarom tudni hogy most a csiga kezdi megadni magát vagy valami más amit még cserélnem kéne mielőtt felkerül a másik turbó.
az ha szerencsed van akkor ideig oraig birja az 1.2 bart
Nekem legalabbis annyira volt/van felirva 1700-2600rpm-ig utanna ejtve 0.95-re 4250-nel. 30ekm van igy a bontott turboban de eszegeti egyre jobban az olajat es hangja is van. nem hiaba van az gyarilag 0.85-n...
Sziasztok! Golf 3 1z a kérdés alanya (T5 turbo..). A töltőnyomás 1.5 bar-ra van állítva egy golyós rugós szeleppel viszont van egy olyan problémám , hogy eddig is nagyon lassan érte el a töltő nyomást (2000-2200rpm) , de egyre rosszabbul tölt , van hogy csak 1.4-ig tölt , van hogy felugrik hirtelen 1.8-ra és visszaesik 1.5-re , van hogy 5. sebességbe fel se tölt csak 1 bárig. Mi lehet a probléma ? Túl nagy emap? Haldokló turbó? A turbónak már van hangja is elég szépen egy ideje, de eddig nem csinálta ettől függetlenül... Köszi a válaszokat! :)
3.0tdi BMK motornál szeretnék map sensort cserélni. Mennyiért tudnád hozzáigazitani a programot ? Plusz lovat nem szeretnék egyenlöre, csak most lesz idöm/lehetőségem kicserélni a gyári mapot
Tudnátok ajánlani porlasztócsúcsot V6 TDI-hez a gyári DSLA142P925 helyére. AKE motorkód. Olyan kellene ami jó gyári konfiggal is, de később majd jön a nagyobb turbó...
Lenne pár kérdésem hozzátok TDI fanokhoz mit ajánlatok nekem. Adott egy G3 1Z 1.9TDI-vel. Kellene egy pár jó tanács tuningolni kellene. Configokat kérnék szépen kinek mi vált be, mennyi fájt kb. mennyi macera beépíteni. A legeslegjobban annak örülnék, hogyha olyan emberek válaszolnának akik tényleg csináltak már ilyet! Kérlek titeket, hogy email címet dobjatok, és azon keresztül tárgyaljunk. Nagyon szépen köszönöm előre is mindenkinek várom az email címeket több emberrel is szeretnék ezzel kapcsolatban eszmecserét folytatni! Előre is köszönöm mindenkinek!