Ejj. Akinek ilyen ritka autója van,vagy mint pl AR155. Annak illik tudni, hogy hol lehet alkatrészeket beszerezni. S utána elmenteni a számot. S majd később sem megkérdezgetni, hanem telefonálni sk... ;) Sajna nem sok helyen van már alkatrész ezekhez. De! Mákod van. Érden érdemes. ;)
Segítsetek kérlek. Delta II HPE az alany. Belsőtér világítás a probléma: ajtó nyitásra nem kapcsolódik fel se elöl, se hátul. Normálisan működött eddig, és egyszer gondolt egyet, azóta nem világít. Ha kézzel kapcsolom akkor ég. Szerelő nézegette pár napig, majd széttárta a kezét. Mi lehet a hiba? Kapcsoló? Vezeték? Biztosíték? Illetve ezeket hol keressem? Vagy mással lehet kapcsolatban?
Sajnos meg kell válni szeretett Dedránktól. 1993-as, 1,6 i.e, jó műszaki és esztétikai állapotban, új akkumulátorral. Pár nap és műszaki is lesz. Ha esetleg érdekel valakit, jelentkezzen!
Igazából az a helyzet, hogy az eredeti szivattyú kezdett el először nagyon hangossá válni. Akkor vettem egy bontottat, azzal kb. 1,5 hónapig jó volt. Utána kezdett az is hangoskodni, de azután kb 1,5 évet állt az autó. Most elővettem, az elejét felbakolva, jobbra-balra végig kitekerve párszor, kiment az összes levegő az olajból, el is halkult. Két-három garázsból kiállás után újból előjött a "sírás". Igazából nem is mentem vele, csak a garázsból ki az utcára, vissza az udvarba, majd újból garázs, mert műszakira készíteném. Szerintem ilyen alapon, ha veszek 27 - 30 ezerért egy új szivattyút, azzal is előjöhet, 1 hónap után, ezért lenne jó kitalálni mi okozza ?
Segítséget kérnék, egy ideje lelevegősödik a kormányszervo. Ilyenkor nagyon "sír" a szivattyú, gondolom nem is használ a levegős működés. Tehermentesítve ( felemelve az elejét ) kidolgozza, akkor rövid ideig jó, de utána újból előjön.
Sziasztok. Nagy gondban vagyok. Pár autót már meggeneráloztam, de most megcsüntem a Lybrámmal.
2.0 5 henger. Valaki tudna segíteni, hogy lehet kiszedni a főtengelyt? Le kell szedni az összes bakot, meg a féltengelyeket, elhúzni balra a sebváltót valahogy, és utána megy a dolog?
Jól sejtem?
Vagy esetleg valakinek véletlen egy 185A8000 mocija nincsen valamelyik sarokban? :)
Na meg még egy kérdés.
A korábbi változat, a 182A7000 mennyire kompatibilis?
Valami katalizátorféle dobom van vékony csővel, lehet hogy valami maradék valahonnan... Kis motorosokkal sosem foglalkoztam, de lehet hogy szerencséd lesz... :)
Szia, félve kérdezem, hogy annyi cucc között van-e egy 1.6 16V-re való használható katalizátor? Valamikor a jövőhéten arra mennék, ha nem tartasz húsvéti szünetet.
Valaki egy Sedant említett a múltkor,csak azt nem tudom,hogy használatra alkalmas volt,vagy bontásra.1-et tudok még azon kívül,de az a világ összes pénzéért sem eladó.De ki tudja,idővel;)
Nálam a hátulja párásodott, ezexerint ettől... remélem. Hogy a J1-ben milyen klíma volt a lábtérben nem tudom, az asszony nem panaszkodott :) Most esik, a jó párában kiderül, hogy mizu.
Még nem szedtem szét a műszerfalat, mert legutóbb mikor ilyen történt kipakoltam az utasteret, a motorteret és kitakarítottam a kocsit. Kicsit félek tőle... akkor is tavasz volt :)
Tavaszi találkozó terv!!! Szervusztok, tervben van egy találkozó, május 9-i dátummal. Ezúttal az egykori Római Birodalom egyik városánál futnánk össze a Lanciáinkkal, Tác község mellett, Gorsiumban. Megnéznénk a romvárost, információim szerint 900 HUF/fő a belépő, gyerekeknek 500, 6 év alatt ingyenes. Tárlatvezetés 6000, amit, ha igényeltek, szétoszlana résztvevők között. Parkolás, étkezés felderítés alatt, ha van igény erre a találkozóra, akkor jövök a részletekkel is, erre várnék most visszajelzéseket. Természetesen a parkolóban a szokásos jó hangulat, autómustra, beszélgetés, és remélhetőleg az időjárás is kedvez majd nekünk. Szeretnék egy fényképezést is szervezni, ami sajnos legutóbb elmaradt. Ciao mindenkinek, Viktor Kis leírás annak, aki nem tudja, milyen helyszínről van szó: "Tác falujától egy római mérföldre, azaz mintegy másfél kilométerre található Gorsium a IIIV. században élte virágkorát. Hazánk egyik legjelentősebb római kori romterülete, mégis kevéssé ismert. Az egykor 400 hektáros településen hatalmas csarnokokat emeltek a tartománygyűlés és a császárkultusz ceremóniáinak megrendezésére. Ma nagyjából az egykori város felét elfoglaló területen az ország legnagyobb régészeti parkját járhatjuk be."
A párásodásért én a pollenszűrőt okoltam, ki is cserélte, de láttam, hogy mi a történés. Most nálam is manual a külső levegőt szipákolja. Csak nyáron mikor kint van +35 bent meg +75 eredményesebb volna a klíma, ha a belső levegőt hűtené elébb.
Okoskodok egy sort az elektronikával, pedig nem nagyon értünk szót egymással, de ha van vmi akkor megírom ide.
Elég fél évente szétkapni a szűrő felől. Lélen kipeckelni, hogy zárva legyen. Nyáron meg nyitva. Sajna 10ből 6-7 állító motornak az a baja. De van még jó. ;) Vagy csak hozzá szokni. :P
Lancia Delta II. HPE digitklímája furán vezérli a szellőztető (külső-belső levegő) rostélyt. Mikor a pollenszűrőt cseréltem akkor láttam, hogy teljesen véletlenszerű pozíciókban áll meg a rostély. Van vmi szervíz trükk, hogy meg kell neki tanítani a végállásokat vagy az elektromos panelban van gáz?
Lenne pár eladó alkatrészem Lancia Thema bontásból. Fényszórók,hátsó lámpák,hűtőrács,4db ajtó,csomagtértető,motorháztető,van még azt hiszem sárvédőm is első. Belső szőnyegek,tetőkárpit,műanyagok.....
Ha valakit érdekel,az kérem jelezze.
06 30 975 76 80
A telefont nem mindig tudom felvenni,smsre válaszolok,illetve email: mikejoe007@hotmail.com
Kérésre csinálok képeket még.
Érdeklődjetek bátran,más dolgok is vannak Themahoz
biztosan váltó, konkrétan a difi hullott szét. Most szedtük le a váltót, sajnos kuka. Kérdésem az lenne h rendelkezik-e valamelyikőtök 1.6 ie váltóval Dunaújváros környékén?:) eléggé sürgős lenne:)
A hűtőventillátor a gyújtást ráadva állandóan max fordulatszámon forog.
A hőgombán -ha azt találtuk meg - a gyújtáselosztó alatt 200 ohmot mértünk meleg motornál. Ahogy hűlt a motor felment a mérté érték 210 ohmra. Szóval szerintem ez jó.
Hát srácok, a felni is és az ültetés is biztosan napolódik mivel tnap este széthullott a váltóm menet közben. Kérdés: 1.6 8 szelephez csak ez a váltó passzol? esetleg valami kompatibilitás más autóval (pl tipo tempra dedra)? Illetve tudnátok-e segíteni a beszerzéssel kapcsolatban?:)
Jelentem, megtört a jég, a Dedra beindult. Mire nem képes egy működő AC pumpa. Azért még ahol lehetett szívatott.
Itt szeretném még egyszer megköszönni mindenki segítségét.
Számomra érdekes, hogy az AC pumpán levő számra (25163328) rákeresve (találtam is ilyet) az AC pumpa elvileg jó az 1.6-os Dedrához és többek között a BUICK LESABRE 3.8 V6-hoz is. Lehet, hogy az információ téves, de ha nem ennyit a jó-e az 1.8-as AC pumpa az 1.6-osba. Egyébként tényleg mintha tank és AC pumpa egység kialakítás kérdése lenne a szivattyú milyensége. De továbbra sem értek hozzá .
Áhh bakker. Nézegetni akarod azt a sok Dedra cuccot?
Nyugodtan berakhat -4cm es rugókat. De 15", v 16" os felnikkel. Amit Tőled vesz. Sokkal jobban néz ki az autó. Ha már kinéz, akkor menjen is. Így a 2,0 8V az alap motor :D Jobban fekszik az úton. Ültetés + szélesebb gumi, nyomvályús sávkövetéssel is jár. :D S tényleg vannak hátrányai is. Gyorsabb futómű kopás, olaj teknő kopás, alváz, kipufogó kopás... :D De ezek úgy is vannak Nálad,amit majd megvehet. Vesekő? Úgy sem jó. Fogtömés? Ha ettől kiesik akkor az úgy is vacak volt már. Legyőzhetnéd már ezeket a fóbiáidat :D :D :P
Amúgy meg a 14" os vasfelni tényleg gázzz. :D Szélesítve is. :D Habár ismerek Érden olyan srácot, akinek van 2 szett 14" os acél felnije színterezve. Az egyik szélesítve.Jó jó az a 131 esé. :P
Tipo/Tempra alapú autó "ültetve"???Mit mondjak nem elég csak a rugó,olyan gátló is kell.Meg minden más ami nem a legolcsóbb.Nekem volt Dedra 8-évig megültetve SOHA NEM VERTEM ODA!!!!Nem verte le a vesémet,se a fogamból a tömést,a komfortérzet számomra csak elfogadható mértékben csökkent,de jobb volt az úton!!!Ez olyan mint mikor azt mondják,hogy Powerflex-től kiesel a kocsiból"Baromság"A Tipo/Tempra alapú autók futóművét,pedig nem ide a Balkánra találták ki,ahol még a nyereg alatt puhítják a húst.....Alultervezett,gyenge és a fékek is"buták":(Az utángyártott alkatrészek,így is idő előtt tönkremennek,a"csodálatos"útjainktól.
köszönöm a tanácsokat újfent!:) sajnos közbejött egykét kiadás a közeljövőben, a felni ezért napolódik, pedig az lett volna az elsődleges nyilvánvalóan:) mindenesetre ha tudtok szép felniket (esetleg képpel:) valami elfogadható árban, olyan 15 de inkább 16 coll környékén, szívesen meghallgatom az ajánlatokat, hátha:)
Ne hallgass a Marinerora, teljesen jó lesz az ültetés, ha veseköved van, akkor nagyon hasznos, illetve az utazás is élvezetes, ha az elkövetkező években Németországban fogsz élni... ;)
Valójában nagyon élvezetes tudna lenni a dolog, csak rendkívül sok minden megkeserítené az életed... A lengőkar a kisebb dolog, a féltengelyek sokkal kevésbé bírják... a kipufogót lépten-nyomon szétbontja valamilyen útakadály, nemcsak a karter, de az olajszűrő is sérülékenyebb lesz, a belső műanyagok elkezdenek egy idő után zörögni stb. Nem is beszélve arról, hogy rohadt idegesítő, amikor a fekvőrendőrök előtt senki sem lassít, kivéve Te, de Te nagyon, és még akkor is simán végighúzod az alját.... :P Az is jó, amikor esőben Te vagy a tengeralattjáró kapitánya, télen meg hókotróban érzed magad.... :P És igen, a kiálló csatornafedelek, de simán a vályúk miatti púpon az út közepén is felakad a motor....
Ha műanyagot szerelsz előtte mindig melegítsd, mert a műanyagnak nagy a hőtágulása. A tető esetében számított volna sokat egy "kézmelegre" való melegítés
Felejtsd el az ültetést, használhatatlan lesz a kocsi :) A vesédet kirázza, felüt minden egyes csatornafedélnél meg úthibánál, szögletesen fog fordulni, levered a kartellt, és vehetsz fél évente lengőkarokat... Ez egy nagyon jól kitalált futómű, nem kell elb@szni... Ha meg nem száguldozol, meg nem 300 lóerővel játszol, akkor meg pláne teljesen felesleges !!!!!!!!!!!!!!
Egyébként ha ülteted, akkor nem csak rugókat, hanem rendes gátlókat is tegyél bele, ami kb. 60-80 pénz +-ban... De akkor pláne rázós meg kopogós lesz, és lengőkarért akkor is mehetsz félévente a boltba :)
A 14-es vasfelnit meg kijjebb húzni, stb... fújjjjjjjjjj... Vegyük úgy, hogy EZT NEM IS LÁTTAM !!!!!!
( A 14-es vasfelni az igénytelenség legalja.... még szélesítve is ) :P
Bocsi, még egy kérdés. Ugyebár ültetőrugóról van szó...mennyire kell tartanom attól, hogy felkoppantom a lengéscsillapítót a rövidebb rugó miatt? (nem vagyok vadállat, nem erre menne ki a játék, csak véletlenek mindig vannak)
Nagyon kecsegtető:) Köszönöm a képeket, erősen gondolkozom rajta, csak előtte van még 1-2 apróság amit muszáj megcsinálnom rajta:). Az elképzelésem egyébként az, hogy a jelenlegi 14-es acélfelniket kicsit kijjebb vinném, illetve az ültetés. Véleményed szerint beleérne a kerék, vagy ilyentől nem kell tartanom 14"-nál?:) Továbbá érdekelne, hogy az autó úttartása mennyiben javulna, lehetne kicsit sportosabban kanyarogni vele?:)
Volt nálam olyan autó.Jelzem nem 1db ami úgy jött oda"brekegve"vagy kötél végén,hogy AC-pumpát cserélt benne a szerelő(1.6-OS PUMPÁT AZ 1.8 2.0-HEZ naná,hogy nem megy!)Az 1.8, 2.0 motorhoz a nagyobbik szivattyú kell,az 1.6 sima 75-lovashoz a kisebbik,keskenyebb való!
Közel 4 év nagy idő, sajnos már nem rémlik, hogy az milyen. Amit cseréltünk, azt vittük a közeli alkatrészboltba (Tóth Autóalkatrész), nekik volt rengeteg méretben, mi meg kiválasztottuk a régi alapján a megfelelő újat...
Laikusként én is úgy gondolnám, hogy az 1,6-osé jó az 1,8-hoz is, de kituggya.... Illetve a marinero meg néhányan, akik nagyon benne vannak, ők esélyes.... Laci, mit mondasz? :)
Neki biztosan van is bontottan, Érden mindkettő...
Valahogy nem gondolom, hogy egy 1.8-as motornak annyival több benzin kell mint egy 1.6-osnak. Ha jól tudom egyébként is több benzin megye előre mint amennyit a motor felhasznál, ezért visszakeringetnek a tankba.
Szerintetek mi lenne ha 1.8-es AC pumpát raknék az 1.6-os motorhoz?
Kihasználva hogy a tulaj (wjózsi) "tárgyalásion volt" ma megtámadtam a "szerelemautót" (amit először szellemautónak olvastam, igaz is rá egy kicsit).
Igazából wjózsi lassította a műtétet, mert nem engedte, hogy üssem a volt szerelmét, de most nem volt ott hogy megvédje.
Kihasználva az alkalmat most vittem mindent, még bontókalapácsot is vésővel. Emlékszem az házépítkezésnél sokat használtam amikor szét kellett verni valamit. Na azért nem ezzel nyomultam elsőre, csak ijesztésnek vittem.
Kb fél óra kopácsolás után megmozdult a karima, és kb még fél óra után le is jött.
Az üzemanyag szintjelző kiszerelésével is szívtam egy keveset, mert a gumitömítések tapadtak mint a fene.
Minimális veszteségek árán sikerült kiszedni az AC pumpa egységet.
A benzinben álló gumik ragaccsá váltak, tiszta fekete lett minden. Szerencsére meleg szappanos víz lemossa.
Az Ac pumpa "kübli" alján fekete gumidarabkák voltak, gyakorlatilag abban állt az AC pumpa. Vagy ezek miatt nem ment vagy beszívott egy kis ragacsot és attól halt be.
A szivattyút még kipróbálom külön.
Képen a fellelt dolgok.
Jó nagy szívás volt.
Hol lehet AC pumpát tartó gumit (harangszerű dolog) kapni, mi a neve, hogyan kell keresni?
Szívesen mennék csak kicsit távol vagyok, meg a hét megint tele. A tető az ütögetős módszerrel simán lejön, a szivattyúcseréhez meg esetleg egy hőlégfúvó szükséges, hogy engedjen kicsit a csatlakozó cső. Az elektromos csati kötésnél a csúszósarukat ellenőrizd le, az szorosan nagy felületen csatlakozzon, hiba esetén a csatiból cserélni a sarukat.
Azt hiszem, az igazi machinátorok tényleg jót röhögtek volna rajtunk, amikor ptommal már harmadszor estünk neki, hogy tudományos alapon valahogy életet leheljünk a tetszhalott Dedrába. :-)
Talán mindannyian jobban járunk, ha nem árulom el, milyen alkalmatlannál alkalmatlanabb szerszámokkal próbálkoztunk. Szerelemautó volt, aminek lelke van, úgyhogy a kalapács eddig nem merült föl, de az lesz a következő.
@ptom: szerintem ne vegyél szerszámot, jöjjön elébb a pöröly
@marinero69: az előző 3 session után nehéz lenne ellenállni a felajánlásodnak. Ha van bevethető tapasztalatod, örömmel látlak vendégül egy Dedra-reanimálással egybekötött kávéra (vagy amit szeretsz). Szerintem keressünk a következő héten egy időpontot, ami mindhármunknak jó.
Nem vagy valami nagy machinátor. A sajátomon és donoron sem okozott problémát a tető leszedése.
Veszel egyik kézbe egy tompa fejű fém eszközt ami nem vág bele a fedélbe (pl 13-as csillag villás kulcs) de a peremnél belekapaszkodik a tetőbe és kalapáccsal érzéssel menetiránynak megfelelően ütögeted és szép lassan meglazul/forog a tető. Összeépült dolgoknál csak a kalapács jöhet szóba
"Olvastam olyat is az interneten, hogy az 1.6-os és a 2.0-ás motorokhoz tartozó AC pumpa ugyanaz. Lehet ez?"
Az ePER szerint az 1.8-as és a 2.0-ás AC ugyanaz. Az 1.6 pedig más. Ez a '94-es fl. előtti modellre igaz.
Azon túl pedig 1993/03/15-től az addigi Marwal típusú pumpát Weber típusú váltotta.
Ezek alapján azt mondom, minta nélkül ne vásárolj, előbb szét kell szedni. Ha mást nem, puhafa tuskóval ütögetném körbe azt a záróanyát, még ha eltörik is, egy bontott darabnál jóformán mindegy hogy azzal együtt vagy anélkül veszed meg.
Igen erről beszéltem, összegyógyult, mi is szenvedtünk vele. Az egészet cseréled, akkor is ki kell venni.
Bontott alkatrészekért én Érdre szoktam járni a marinero-hoz (itt ha visszanézed a tel. száma is fenn van), de a neten is van pár bontó, ha rákeresel. Itt a fórumon is valszeg van pár kartársnak 1-2 alkatrésze elfekvőben. Te helyileg hol vagy?
Azt sajnos nem tudom, hogy az 1.8-asé ugyanaz-e, esélyes.
Tömítéseket, benzincsövet újat vegyél, mert ezek elöregednek. Bemész egy alkatrészkereskedésbe a régivel és olyat kérsz.
Szombaton a jelentős számú és méretű szerszám és berendezés ellenére sem sikerült megoldanunk a Dedra üzemanyag szivattyú problémát.
A szivattyút mindenféle konstrukcióban tápláltuk feszültséggel, csak kattog és néha nyekereg. Feltehetően ez az alkatrész hibás.
Gigantikus csőfogóval és egyéb barkács eszközökkel megpróbáltuk leszedni az AC pumpa egységet rögzítő karimát, csak röhögött rajtunk. A hangos káromkodásos módszerig nem jutottunk el, de feltehetően az sem segített volna. Szerencsére még kárt nem okoztunk, legalábbis láthatót nem.
A küzdelem közben megjavult az üzemanyag szintmérő, ha hihetünk neki (mert az aksi feszültségmérő pl kevesebbet mutat), 30-40 liter benzin van a tankban.
Most vagy feladjuk vagy profi eszközökhöz folyamodunk.
Szerintem hétfőn veszek egyet. Nem néz ki túl jól, de szerintem egy műveletet kibír majd. Ennyit megér.
Azon is töprengtem, hogy akarok-e az üzemanyag szivattyú ki és beszerelésével vacakolni, vagy egy komplett AC pumpa egységet kellene vennem? Kivenném a régit, beraknám az "újat" és kész is. Nem kellene tömítésekkel vacakolnom.
Ez ugye egy 1.6-os motor, ilyet bontva nem láttam.
Jó bele a 1.8-as benzines AC pumpa is? Olvastam olyat is az interneten, hogy az 1.6-os és a 2.0-ás motorokhoz tartozó AC pumpa ugyanaz. Lehet ez?
Gondolom a dizel nem jó bele.
Esetleg tud valaki komplett AC pumpa egységet + esetlegesen cserélendő tömítéseket eladni, adni, beszerzési forrást javasolni?
Ha elindul a gép, kellene még egy vezetőülés (sajnos szétkopott), hátsó gázrugók a csomagtér ajtóhoz és egy jobb első ablaktörlő kar is (feltehetően a kedves arra járók letörték).
Nincs semmiféle testzárlat, a rajtad lévö ruha töltödik fel sztatikusan, ahogyan mocorogsz az ülésben, nem a kaszni. Az üléskárpit anyagában lévö müszál az oka.
Két dolog macerál. Az egyik régóta, a másik friss.
A régóta:
Régóta, ha legalább gyújtás van, akkor a rádió (többet is kipróbáltam) erősen zavarttá válik, magyarán a gyújtótrafó árnyékolásával gond van. Ha van egyáltalán ilyen rajta.
Tipp, ötlet megoldás?
A friss:
Megyek a kocsival pár kilométert, kiszállok és az ajtó megráz. Elektrosztatikusan feltöltődik a kaszni. Mit lehet ezzel csinálni, s mi lehet az oka?
Ha nem zizeg, akkor tuti, hogy szivattyú... Hátén 19 évesen szedtem szét, nagyon össze volt gyógyulva, a gumi tömítések meg a műanyagok,mi nagyon nehezen tudtuk csak szétszedni... és vigyázzatok,mert az öreg műanyag fülek stb.könnyen törnek. Ja és vannak kis gumigyűrű tömítések, ezeket is érdemes cserélni, mert minket ezek szívattak még utána, hogy szétmentek, aztán újból macera....
Belenézel majd a tankba és biztos, hogy tiszta lesz az mivel benzint tároltak benne, nem kell azt mosni. A szivattyú alján van egy szita szűrő, ennek állapotáról is következtethetsz a tank szennyezettségéről. -nálam 19 évesen is makulátlan- (kúton tankolok)
Kézzel esetleg ronggyal lejön a tank tető Az üzemanyag cső "gyors csatlakozós" két pöcök van szemben azt benyomod és lehúzod, ez is megy kézzel. -az üa. szűrő csati is ilyen-
Kiemeled a komplett műanyag egységet amiben van a szivattyú meg a henger alakú szintjelző. A szintjelzőt ha megtakarítod valószínű jó lesz (leragadt). A szivattyú kb 12eFt egy új.
Üzemanyag szűrő alul van -tank mellett- egy lemez burkolat mögött (üzemanyag betöltő nyílás alatt) Kövesd a üa csövet.
Tovább vizsgáltuk a Dedrát, most elektromos oldalról.
Ha indítózunk akkor az AC pumpa csatlakozóján 12 V mérhető. Ezek után kizárnánk az immobilájzert ( :-) ) és egyéb gyújtás körüli elektromos problémákat. Persze csak feszültséget mértünk áramerősséget nem, de szerintem van ott minden ami kell.
Az AC pumpa környékéről motor működési zaj (zizegés) nem hallatszik.
A benzinszint jelző 0-án áll pedig majdnem tele a tank.
A motortérben a benzincsövek szinte szárazak, nem jut előre a benzin.
Feltételezzük a benzin szivattyú vagy a szűrő dugulását.
Tényleg ebben az autóban van benzinszűrő a tankban? Az is eldugulhatott.
Ott tartunk, hogy ki kellene szerelni az egész AC pumpa egységet a tankból, hogy megnézzük a szűrőt, az AC pumpát és a szint visszajelzőt.
A kérdéseim:
- Laikusként nekiálljunk-e?
- Mit használjuk a kupak letekeréséhez? Gondolom van valami spéci szerszám.
- Mire ügyeljünk? Felrobbanni még nem akarunk.
- A lezáró tetőből kijövő vastag csövet le kell-e szednünk (lásd képen)? Ha igen hogyan? (másik két benzincső nem gond)
- Ha mondjuk sikerül a műtét és ott van eltömődve minden, akkor gondolom a tankot ki kellene mosni. Erre mi a megoldás? Benzin le és kapargászás?
Igazából csak beindítani szeretnénk, hogy saját lábán el tudjon távozni megértőbb dimenziókba (szakemberhez), van nekünk más hobbink is.
De ha mégis van mozgás a szivattyúban és mégsincs benzináramlás, akkor lehet, hogy a benzinszűrő bekocsonyásodott, illetve a benzinszivattyú aljában a gumi befolyt és bedarálódott a szivattyúba és így ezért nincs benzin a csőben
A sok állástól megdögölhet az AC is, lehet hogy azért nem nyom... akkor csere ...
2 : nézzétek meg a vezetőülés alatt a karambolkapcsolót, mert az is tud ilyet, hogy nem érintkezik rendesen. Meg kell birizgálni a stekkerét, meg nyomkodni a tetejét, hátha lesz rendes kontakt. Zizegni kell az AC-nak, ha ráadod a gyújtást ! Egyébként ha egy zsinórral viszel direkt áramot hátra az AC-nak, és szikra is van, akkor mennie kell !
A kulcskódot egy bizonyos idő után elfelejti, az is probléma lehet... De előbb próbáljátok meg a fent leírtakat !
Üdv a kartácsoknak 2004 után újra itt. Az én Dedrámról van szó Ptom1 bejegyzésében. Akinek van hasonló járgánya, az meg tudná nézni, mit csinál a gyári immobilizer kormányoszlopba épített led visszajelzője indítózás közben? ~100e km-t mentem vele, de erre egyáltalán nem emlékszem.
Budakeszin áll amúgy az autó, van olyan dedraszaki, aki rávehető egy helyszíni személyes konzultációra?
Simán lehet az indításgátló, ahogy írod is, a többségük az üzemanyagszivattyút blokkolja... Maga a szivattyú is lehet problémás, azt is érdemes lenne megnézni, ha csak folydogál a benzin, az egy több bar-os rendszernél kevés...
Egyik barátom kb 2 éve leállított Debráját próbáltuk ma életre kelteni, nem sok sikerrel.
1.6 benzines.
Aksi jó, indítómotor megy, gyujtószikra van, benzin a tankban van, de mintha nem jutna el a motorig.
Néztük a motor felé menő benzincsöveket, valamicske benzin folyik belőlük, ha lekötöttük őket a motorról (műanyagcsövön tartályba vezetve) nem láttunk bezin mozgást.
Az autóban van immobilizer, ha nincs indítókulcs a gyújtáskapcsolóban villog a lámpája, gyújtást ráadva elalszik a lámpa, majd indítás közben megint villog a lámpa. Nem lehet hogy ez blokkol valamit az üzemanyag szivattyú körül?
Az aksija teljesen lemerült, most töltöttük fel megint.
Az is látszik, hogy erős kontakthibákkal küzd a gépezet, pl. üzemanyagszint visszajelzés nincs (csak kb 10 másodpercre volt az indítási küzdelemben bár a tank majdnem tele), a biztonsági öv becsatolását jelző lámpa egyszer csak feléledt meg ilyenek.
Ami elektromos csatlakozást megnéztünk a motortérben az látszólag rendben volt. Kicsit megpucoltuk őket majd visszatettük.
Aki tud legyen szíves segítsen.
A terv, hogy átnézetjük hozzáértővel, de jó lenne, hogy ha odáig a saját lábán tudna eljutni.
Korához képest jó állapotú autó, kár lenne az enyészetnek adni.
Valószínű a stabilizátor rúd belső felfogatás miatt lehet a néhai kopogás, ami egyelőre marad mert le kellene bontani hozzá több mindent. A szélső karokat cseréltem.
Korábban rosszul írtam nem a központi zár hanem az ajtónyitó távirányító nem reagál. Diagnosztika írt is rá valamit -nyáron néztem, ezt az egy hibát hozta a motor ECU- (következtettem, hogy nem a kulccsal van a gond).
Tervezem, hogy beszerelek majd valami univerzális szettet (10eFt), de kulcsos nyitogatás sem zavaró.
Pont tegnap kaptam vissza a HF-t. Ebbe sem rakott vissza ilyen szíjat Jani. S tényleg rázza egy kicsit alapjáraton. ;) Még nemtom, hogy ennek tudható e be. De gyorsításkor van valami extra rezonancia is. Az meg a műszerfalból jön. Eddig nem volt.
Ha emlékeim nem csalnak 6,3Kg a két tengely. Én is kivettem, az olaj járatokat pedig ledugóztam. Annyi a változás, hogy alapjáraton kicsit jobban rázza a kasztnit a motor, de elenyésző.
Köszi, de évek óta egy haveromhoz viszem, nagyon korrekt, ebben nem akarok váltani.
A thesist elég nekem pátyolgatni, a dedra esetében a célszerűség dominál. Ehhez a felnihez az abroncs is kedvezőbb áron van és az 5cm számít -185/60- (érezni a különbséget) Egyedül még a gyári dísztárcsát kell megtalálnom hozzá (valahol volt nekem)
Amúgy jól egyben van nincsen 1cm2 rohadás rajta, tavaly lett fényezve, a kézifék is tökéletes. A központi zár rossz, meg a futómű kicsit gázos, de jövő héten kiderül, hogy mennyire van megviselve.
Ahogy gondolod... Én meg továbbra is 17"-os kerékkel járok 205/40-es gumikkal, vagy 16"-os 205/45-tel... De asszem az egyik Dedrámon 205/50 15 van :) És figyelem a gödröket !!!!!!!!!!!
Helyi gumis talált nekem reggel 2db-ot, ma délután 1rétegben átfestettem, hétfőn kapja az új gumikat.
Tavaly februárban autópályáról bevezető főúton kapott a jobb első akkorát, hogy pótkerékkel mentem haza...!!!...............akkor fejeztem be a peres alufelnit a dedrán (nem lesz több javítás).
Akkortól a mai napig elől 14"acélfelni hátul 15" alufelnivel jártam -meg is feledkeztem róla- viszont jövő héten műszaki és valószínű ezzel a felállással kicsit néztek volna. (véleményem, hogy a ballonosabb gumi tök jó, nem lesz többet 15" alufelni rajta)
Halihó Giga !!! Hát igen... valamiért kitalálták, DE... a régi fajta motorban ( Fiat 131, 132, Argenta, Ritmo, Lancia Beta, stb... ) még nem volt, és azokat is be lehetett lőni úgy, hogy olyan szépen egyenletesen ment alapjáraton is, hogy nem vetted észre hogy jár... A balansztengely nyilván jó dolog, de : plusz tömeg, görgő, szíj, és egyébként meg csak két tengely, ami gyakorlatilag semmit nem csinál, csak forog !!! A rázkódást hivatott "kisimítani", de egy jó motor nem rázkódik... :) Nekem speciál egyik motoromon sincs fent a balanszszíj, és mégis műxik mind rendesen !!! Viszont már láttam olyat, hogy a balanszgörgő megállt, csúszott rajta a szíj, aztán el is szakadt és bekapta a vezérműszíj, aztán le is rendezett mindent ahogy kell...
Egyik régebbi topictalin is mondtad, hogy balansztengely nélkül is elmegy a motor. Igazában nem a kötekedés kedvéért, de azért Giovanniék azt valamiért kitalálták oda, mégis, nem hiányzik az onnan? Csak nem ok nélkül való...
Ciao! Jól olvastad... :) De miért nem alufelni ??? A vasfelni olyan igénytelen, meg randa !!!!! De ha ragaszkodsz hozzá, talán összekaparok kettőt, hátha találok még 14-est... Mert 15-ös az van, meg rengeteg alufelni is van... bár 14-es abból is már alig, inkább 15 és 16-osok... Mindegy, meglátjuk !
Köszönöm de ez nem a 8v-nek a vezérlése vagy a balance ugyan oda esik?Mer nekem a vezérlés pont 12 órára esik a szelep vezérlő fogaskerekeinek a jelei.
Hello!!!Segítségeteket kérném van 1 lancia 2.0 16v és vezérlést cserélek rajta balance-nál mire kell hogy figyeljek hol van a jel rajta vagy valamilyen képet vagy rajzot tudtok küldeni!!!A segítségeteket köszönöm!
Mennyi lenne a padló + tank és mennyi a kocsi? igazából az összkerekesítés az távoli terv még ha megvalósítható is lenne először még így szeretném készre rakni, még van mit csinálni :D
Kivágott csomagtér alsó , meg hozzá való kerek tank az van... Meg esetleg van az a pénz, amiért van ilyen autó is eladó!!! :) A 156 Q4 váltót meg egyenesen lehetetlen megszerezni bárhonnan is, mivel az a gyenge pontja... Itthon is van ilyen autó, de csak első kerekesként üzemel egy gyári váltóval, mert széthullott a 4x4 alatta... 165 ezer van benne, ha jól emléxem... Azért nem hoztam el, mert mire összeállna, sokba lenne és sosem lenne kész !!! Kintről is kérdeztem a váltót több helyről, mindenhonnan az jött hogy felejtős, vagy annyiért inkább vegyek egy szép autót inkább, de NE ILYET !!!!! Szóval sok sikert hozzá, de inkább egy jó benzinest rakjál össze :)
És magas csomagteres (majdnemintegále) is van? Vagyis leginkább a hátsó padlólemez és a tank érdekelne. 156 q4 váltóra gondoltam valahogy a 2.4jtd mellé de az olyan ritka meg drága hogy még doksit sem találtam róla nem hogy élőben lássak ilyet :( Viszont a 2.4 hez amúgy is hidros kuplungot és bowdenes váltót kellett beletenni azzal már nincs gond.
Naná, hogy más !!! Van egy alagút hajtva rá, ahol az osztómű elviszi hátra a hajtást... És a kuplungja hidraulikus, a váltója meg bowdenes, a kartellje meg két részes, és lapos, és ugye a csomagtartófenék meg a tank is más...
Nekem is van egy 5 ajtós HF de az előző gazdi tádé-t csinált belőle így eléggé felesleges lenne 90lóra az összkerék, de a Tipomnak hátát úgyis kaszniznom kell és annak a hátulját szeretném ilyenre cserélni mert teccik a nagytank, meg a súlyeloszás, mongyuk azt még nem tudom hogy kéne megcsinálni hogy a 2.4(J)TD hátul is kaparjon :D Szóval ha valaki tud HF Delta2 bontást vagy papírmentes kocsit szóljon lécci!
Pont van egy szép Dedrám eladósorban !!! :) 2.0 16V, 2.2-re megfúrva, sperres váltóval, nagy tengelyekkel, szép alcantara belsővel, klíma, 4 ablak, ABS, stb... Jobbat megy, mint a 8 szelepes turbós :) Apróbb ( fényezői hanyagságból eredő ) pár pici "hibával"...
Ciao ! Sajnos csak ötajtósból jött ki utcára ilyen 2.0 16 V turbós "előkészített majdnemintegrale", de nem tették alá a hátsó hidat, meg az első bölcsőt sem... '94-es széria, kb. 300 darab. Viszont ebből kettő nálunk van :)
Én kérek elnézést, egy picit magam is rajongok, nem bírtam visszatartani.
A képen látható belső meg kifejezetten a gyengém volt, vettem is egy ilyen roncsautót, hogy a belét beépítsem egy 1.2-es alapmodellbe, számomra ez a tökéletes kivitelű I-es Punto.
Mondjuk most pont kéne egy nagyobb is (nem helyette), és szívesen választanék valami viszonylag egyszerűbbet, rajta tartom a szemem a szériavégi Dedrákon is, de eddig nem jött szembe a tökéletes jelölt. Sajnos alig maradt már ilyen autó.
Áhh. :D Nem mentem bele ennyire. :) Nekem csak most tűnt fel (20 év után), hogy a 94 ben kijött Punto1 nek és a Delta 2 nek mennyire hasonló a sziulettje... ;)
...arra, hogy ebben a phase II Sportingban miért nincsen hosszú középkonzol?
Azért, mert a kép egy Team felszereltségü, 55SX alapú limitált szériás autó belsejéről készült, amit 97-ben, közvetlenül a második facelift bevezetése előtt gyártottak. Kívülről is Sporting optikás, ott a különbséget a fényezett tükörházak, az ültetés és az oldalszoknyák hiánya jelenti, így különböztethetőek meg.
Hy. Tegnap mentettem a képet. idáig fel sem tűnt, pedig nagy rajongója vagyok ennek is. Érdekes, de ez is egy több, mint 20 éves konstrukció. Mint a ? ;) De tuti ugyan az a csóka tervezhette. )
Kontakt hiba nem jellemző -nálam 8éve nem volt, közel 400eKm- (ezt még nem trehányul rakták össze, tartós fogyasztásra készült)
Plusz info, hogy a motor ecu-t (Japán hitachi -nem kínai) és az ABS-t tudod diagnosztizálni, motortérben van külön-külön a két csatlakozó. (nem OBDII, hanem a régi 3polusú fiat kábel kell hozzá)
Enyém a kocsi és próbálom megszokni a megszoknivalóit meg kijavítgatni a kisssebb problémáit, amihez nem kell szerelő. Úgy érzem, hogy a feszes futómű miatt a kis izzók cserélgetése meg a kontakthibák biztos sűrűn lesznek, de nagyon tetszik idáig a gép.
Sziasztok! Lancia Delta Hpe 1995 2.0 16v 836A motorkód. Diagnosztika utána ilyen hibát találtunk :0108 fordulatszám vonatkoztatási jel szenzor. Kérdésem az lenne ez mit takar, és hol keressem a hiba elhárítását,mert törölni nem engedte? Köszi mindenkinek.
Betolták hozzád, hogy segíts rajta, mert a környéken az egyetlen szerelő te vagy.
Nincs ezzel gond, nem bonyolult, csak más.
Megjegyzem tele van a net a Dedrák szakirodalmával. Az egyik legértékesebb egy bolgár nyelvű anyag, abban találod a legtöbb képi ábrázolást. Az Angol-német-francia-olasz anyagokkal meg eltájékozódsz oda, hogy épp itt miről lehet szó.
:) Legyen mindig megfelelő szintig fagyálló hűtőfolyadék és motorolaj. Érdemes a helyén kartonpapírt rakni az autó alá és reggeli indulás előtt alánézni az autónak. Esetleges szivárgást így hamar észreveszed. Ha nem hajtód szét és nem mész olaj vagy víz nélkül akkor "örök élet +1 nap"
--koros az autó: nekem 1 hónapja kapott egy új hűtőt: a hűtőnek a csonkja adta meg magát--
A szívócsőnél, a levegőmennyiség mérő utáni cső már ragasztgatva van, mert az előző tulajnak így jobb volt mint kicserélni úgyhogy majd azt kerítek hozzá, hátha ott szívhat falsot. Annak a szelepnek meg utánaolvasok és megpróbálom kitisztítani.
Ez univerzális tapasztalat, hogy a hőmérő így működik, meg a belső feszmérő. Ahogy megfigyeltem hatással van a belső feszmérő által mutatott értékre: hideg-meleg, pára, front, napfolttevékenység, piroshullám, meg a tegnap esti borozás hangulata is, üstökösök, kakis pelenkák száma, szóval tökmindegy.
Ami az alapjárat hintázást illeti:
- Falslevegő (lehet még a szűrőház is repedt, nem csak a csövek, vagy épp az alapjárati motor vagy VAE, kinek hogyan tetszik csövei - ha itt a gond (nálam egyszer volt), akkor zsiguli csövekből tudsz ideszabni - nahát...)
- VAE pucolás, az mindig jól jön.
- Lambda-szonda elöregedett. Ez mondjuk a fogyasztáson is megmutatkozik.
Ma már gyakorlatilag csak négyzsinóros van a boltokban, tehát fogsz még ide-oda egy-egy testet (pl motor és alváz), táp az táp, a jeladó meg jeladó. Sokféle vélemény van, hogy gyorsreagálású, meg lassú reagálású. Szerintem tökmindegy.
Nálam tartós pálya után mindig hintázik. Üres - leállítás - újraindítás - kis várás - gázemelés - kuplung - sebesség. Ez van kategória. 18 éves, ebből 8 és fél éve nálunk.
Vízhőmérséklet.
Három jeladóü van bent
- egy a ventinek
- egy a benti mutatónak
- egy meg az ECUnak.
A három nem egy helyről veszi az értéket, hát ne is várd, hogy egyformán viselkedjen.
Nekem mechanikus a km óra spirál, (95' 2,0 16v)és ha elment az óra akkor elég volt a motortérből benyúlni és picit megcibálni a spirált és már jó is lett! A kerregő hangot meg a spirál és a műszerfal közti fehér műanyag közvetítő bigyó adja. Hidegben időnként nekem is kerreg. A hőfok és volt értékek nálam is hasonlóak.
Az alapjárat leesésről rengeteg hasznos tanácsot olvashatsz az elmúlt kb. 14 évből, pár éjszakát tessék rászánni,
nálam a kulcsszó a VAE szelep volt. Na ennek a szelepnek a kitisztítása sosem árt! Egyébként fals levegő keresése Féktisztító spray-vel szintén ajánlott!
Idáig kerregő hangja volt a km mutatónak most meg is állt, na majd szétkapom a műszerfalat, hátha találok valami elektromos hibát. Köszi az eddigi válaszokat!
A fordulatszám esés nálam is meg van, megtanultam már hogy 1500-as fordulat alatt nem nyomom ki a kuplungot. Amennyiben mégis sikerült, hasonló a jelenség mint nálad, de volt már hogy le is állt a motor. Okát nem tudom, talán nálam nagyobb guru megmondja a választ.
Lézeres hőmérővel megmértem a termosztát környékén és ott 88fokot mutatott amíg az óra 70-et úgyhogy tuti rossz az óra + nekem is a generátor 14,2V-ot tölt full terhelésnél az akku meg 13,5V úgyhogy ezek tökéletesek. Csak azért mégis jó lenne valós értékeket látni, de lehet hogy én is hozzászokok... Most éppen a kilométeróra mutató állt meg úgyhogy szerintem spirált kell cserélnem, bár az nem tudom mennyire bonyolult.
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy az mitől lehet, hogy ha motorfékkel gurulok és benyomom a kuplungot, akkor hirtelen egy pillanatra leesik a fordulat kb 550-600-ra majd visszaáll 800-ra és ott stabil marad egészen a következő ilyen manőverig? Bár lehet, hogy ehhez is hozzá kell szoknom. :)
Termosztát csere után városon kivül nagyjából 70-75fok között áll a mutató, városban melegben megy 90-ig.
Olaj hőfok most a hidegekben 50fok körül, nyáron 70-80fok között.
A helyzet, hogy a termosztát csere előtt is ilyen értékeket mutatott, tehát előrébb nem jutottam akkor :)
Az akkumulátor töltés visszajelző...hát szerintem az nem töltést mér, mivel járó motornál mértem az akksin, ott 14.1V mérehető, viszont a kocsiban lévő műszer mutatója éppen csak 12 volt felett volt. Nem tudom mit, és min keresztül mér, de szerintem nem a tényleges töltést.
Mindezt óráról leolvasva mondod? Mert akkor hagyd a francba, nagyjából mindnek ilyen. Enyém is kevesebbet jelez, így tette meg a benne levő 210ezer km-t, semmi baja.
Szia lehetne egy kérdésem?Épitek egy Betát minden kész van kivéve a motor,látam képeket amit összeraktál,egy olyan kérdésem lenne,hogy nem válalnád a motor összerakását? Ez egy 2000.ie de átvan alakitva... darabokra van szedve furva van új dugok hengerfej szelepek átvan alakitva . karbis lesz megvan hozzá minden csak össze kéne rakni.
A segítségeteket szeretném kérni egy Lancia Dedra 1,8 16V 97'-es autóm van és az a problémám vele, hogy termosztát és jeladó csere után se megy a vízhőfok 75 fok fölé menet közben. Fűtés van és meleget fúj rövid idő alatt, ha alapjáraton járatom az autót, akkor felmegy kb. 86 fokig és ott kapcsol a ventilátor. Csere előtt szinte el sem indult a mutató csak alapjáraton. Most akkor mi lehet még rossz? Az olaj hőfok se mászik 40 fok fölé és nem tudom, hogy lehet-e összefüggés, de az akkumulátor töltésvisszajelző is 12-alatt van általában pedig a generátor jól tölt és az akkuban is 12,4V van. Na röviden ennyi a nyűgöm! :)
Dedrából 2,0 16V (139ló) full felújítva, 2,2 re fúrva (1,6 16V dugókkal össze rakva) Váltóval, meg még+1 váltóval. Angliából rendelt erősített kuplung. Könnyített lendkerék. Sallangokkal, + tarcsi sallangokkal. (MAP szenzor, alapj motor, önindító, csövek...) Féltengelyek is. Bekerülési ár harmada alatt! De ez is 200e ft
Ha Lacinak lenne tengelye, akkor az is olyan 30-40e lenne, ha jó. ;)
Szia! Az lch2013@freemail.hu e-mail címre küldesz nekem róla egy képet?Mert szerintem,neked a pillangószelep és a légszűrő ház közti csőre van szűkséged.
Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Van egy 1990es, 1.8as dedrám és a termosztátról elhagytam a levegőszívó csövemet. (termosztát és légszűrőház közötti) sok helyen keresgéltem de még nem sikerült találnom. van esetleg vmi ötletetek, köszönöm előre is :)
Ez a Bravo/Brava/Marea család 113 lovas 1.8-asa, párhuzamosan szerelték a VVT-vel, amiből az előbbi modellcsalád viszont nem kapott, csak a Coupe, Barchetta.
Sziasztok!! Boldog ujévet.. kartársak.!! Jo régen jártam erre de alanciám még mindig mnegvan és.. majd felujitva lessz afutómü de ugyanugy imádom.!! Más.. akit esteleg érdekelne; van eladó servize manuál szerelésui kézikönyv .. Fiat ; Alfa, Lancia, Abracth; autokhoz.. . egy kézikönyv.. tuipustól függöen.. ugy kb 500 oldalas A4 es méretekben és csak képeket tartalmaznak az utolsó csavarig.. !!! az autó minden egyes eleméröl.. pl..
Fűtés az van bár inkább csak langyoska nem okádja a meleget. Hideg klímás az autò, ez azt jelenti, hogy csak nyáron tudom használni hűtésre? Manuál mòdban nem működik a klíma? Sajnos teljesen laikus vagyok ehhez az autóhoz. Köszönöm a segítségeket
A mai napon megvásároltam egy 1997-es Dedra 1,8i autót és két problémát fedeztem fel, ezeknek a megoldására kérnék segítséget! Az egyik problémám, hogy a hűtővíz hőfokmutatója nem mozdul meg egyáltalán, valamint ugyan ez a helyzet az olaj hőfokvisszajelző órával is, ez milyen probléma lehet?
adom hozzá a téli kerekeket, alufelnit (ez egy ritka fajta legalább is én kerestem nem igen találtam) első és oldalsó szélvédők pluszba meg egykét alkatrészt amit alkalmi vételkor bespajzoltam
Egy ismerős csütörtökön tolta a bontóba az övét:(Nem szólt senkinek csak eldöntötte.Volt még vizsgája és normál állapotban volt!Nem is értem.......:/Mit kérsz érte?
Üdv : olyan problémám lenne hogy vásároltam egy Lancia yipsilinont használtan, es a tankbelo állat van egy 2cm nyilas es mikor tele tanakodlom es kezdfullon lenne ott folyik ez gyárilag ilyenert ilyenel meg nem nagyon találkoztam , vagy vigyem visza a kereskedésben es csináljanak vele valamit ?!?! Segitsegeteket elore is koszonom
Van egy Lancia Ypsilon 1.3 MJet és időközönként a műszerfalon égzsák kikapcsolását jelzi.A diagnosztika a következőt dobta ki.Bal első szenzor nyitott áramkör.Kérdésem hogy milyen hiba és hogyan lehet orvosolni, na és kihez tudnék fordulni a javításhoz.Előre is köszönöm a válaszokat.
Sziasztok! Valakinek van ötlete, hogy Delta II-n (2x elektromos ablak) a bal oldali ablak miért nem automata? Ebben is voltak eltérések a gyártás során, vagy valami gáz van? (Egy barátomnak szintén 2x el ablaknál a balos automata volt...innen a gondolat..) Továbbá érdeklődnék, hogy jobb első ajtóhatárolóval rendelkezik-e valaki:) Köszönettel
Vidéken ragadtam a munkám miatt, de most hétvégén hívlak majd, pár dologra szükségem lenne de nem sok remény van rá hogy legyen valakinek pl. : bal oldali ködlámpa középdob, kardánbox....
Ha még nem döntöttél Kappa vásárlásában, küldj egy mail-t: gl-48@freemail.hu vagy harminc/kilenc34három67három. 97-es 2.0-16v benzinesem van eladó. A "zabálás"-ról megnyugtató adatokat tudok átadni.
Hmm, azért egy 2000es nem olyan benzin temető. A 8-10L egy 140 pacis autónak tök jó, amúgy a HF Deltám is "csak" 12-13L t eszik, ami sajna csak bevételekhez képest sok. Szóval épp az öcsém TD Deltáját használom. (mászkálós SW Dedra váltójával van valami, +kasztnizás)Ez a TD meg: Tavasszal ki lett lakatolva, (tervezett padlólemez javítás, meg nem tervezett sérülés miatt is) + lefényezve, ahol kell. Full alváz védés. Valamikor májusban lett vizsgáztatva is. Klímás (de ez hiányos),hívjuk inkább digit fűtésesnek. Alcantra, 4x el ablak, alufelni, fólia. Jön-megy 5-6L el., 3 hét alatt 2000km-t mentem vele. Kicsit kéne állítgatni a motoron. (vezettem egy másikat, s az jobban ment) S lesz majd valami a kuplungal is. Szóval van az a pénz. öcsém is 400e ft ra gondolna amúgy. Ha érdekel nézd meg (Bp/Érd) s várd meg, hogy kész legyen a Dedra.... ;) Így november végére lehetne egy TD-d is... ;)
Sajna azt nem mondom, h pénz nem számít.Az OLX-en van egy fenn 545000-ért.Mondjuk képek alapján jól néz ki, bár annyit azért kicsit sokallok érte.Meg egy benzines is van 450-ért, bár az meg ha jól gondolom 2000-res mocival szerelt.Az meg egy benzin temető.Bár ah nézem fullos.Mondjuk nagyjából mind2 annak tűnik.Bár nem tudom, h ezek valós piaci árak vagy kicsit magasak...?Azért örülnék ha max 350 körül találnék egyet.Bár a plafon 430.De azért meg már nem biztos, h megérné újra Deltát vennem.
Olyan kérdésem volna felétek, h volna-e valakinek egy jó állapotban lévő dízel Delta II verdája?Lehetőleg eladó.Én nemrég adtam el saját deltám, ami benzines 1.6-os volt.Márkát akartam váltani és nézegetek-nézegetek, de semmi olyat nem találok, ami felkeltené az érdeklődésem.Pláne az 5 ajtós csapott seggű változatban.Szóval ha van valakinek vagy tud olyat aki eladná azt megkérném, h írjon vagy szóljon.Köszönöm!!!
Érdeklődnék hogy a lányomnak vettem egy LANCIA YPSILON, 1998 as kiadásút. Igaz befürödtem vele, mert a kasznira 150 ezret rá kellet költenem. A kérdésem hogy mennyire strapabíró autok. Mit bírnak és mennyi km után buknak ki. Ugyan is a motorját megnézetettem, semmi baja. Több mint 400 ezer km van benne.
Szia! ha érdekel én eladóm a Kappámat,20. 20v,egyben van nagyobbat szeretnék,ha esetleg érdekel :06 30 9621 361 ezen a telcsi számon megtalálsz üdv Pepi.
Hát ha ilyen öregebb autót vesz az ember, akkor mindig legyen legalább egy százasa tartalékban arra, ha vmi gebasz jön, mert 2-3 havonta tuti fog jönni valami 20-30 ezres, és egy évben tuti egy 50+-os. nekem 97-es dízel deltám van, a motorral nem volt még semmi baj, de szép lassan sok egyéb része cserélve lett: generátor, akksi, hátsó fékdobok + kézifék, eltört a hátsó híd, valami a váltóban amit nem is ismerek, gyengélkedika turbó... :) de a világ végére elmegy 6 literrel, akkor is ha 130-al megyeka pályán. kicsit füstöl, négy emberrel már nem olyan fürgén gyorsul iylesmi,d e cserébe nagyon szép kívül-belül, sokkal jobb érzés beülni, mint egy mai swiftbe, ami csupa vacak műanyag, meg bkv-t idéző üléshuzat. nagyon sokat segít, ha - velem ellentétben - értesz is valamennyit a kocsikhoz, vannak eszközdei is, és otthon meg tudsz ezt-azt oldani.
A rossz hírűk természetesen teljesen alaptalan! :)
A benzines Kappákat természetes helyén kell kezelni, 1,5 tonna - nem fogyaszt jobban mint más hasonló paraméterű autó. Egyrészt lábfüggő, másrészt, hogy hol használod...
Van Kappa fórum is, ők elég aktívak, célszerű őket is megkérdezni...
Nekem is Lancia volt az első autóm, Dedra (ami a mai napig megvan)... :)
Autóvásárlás előtt állok, életemben először. Valamilyen rejtélyes oknál fogva, fiatalkorom óta rajongok a Lanciakért. Viszont sajnos sok rosszat hallottam róluk (meg az olasz autókról úgy általában) és értelemszerűen nem szeretnék havonta szervizbe járni.
A kérdésem az lenne, hogy egy 94-98 közötti évjáratú Lancia (Delte, Dedra, Kappa) mennyire megbízható autó? Főleg a Kappa érdekel, egy 2000-es benzines mennyire zabálja az üzemanyagot? Az alkatrészek mennyire drágák?
Sziasztok! Lancia Delta 1.6 8 szelephez (835C1) esetleg valakinek van jobb első motortartója? Sajnos újat nem lehet már kapni, leállították a gyártását. Illetve ha valakinek van valami megoldása, amivel helyettesíteni lehetne szívesen meghallgatom. Egyébként ittvannak az adatok róla ha esetleg...Cikkszám: IM28161; Gyári szám: 7645067 Köszönettel:)
Miért kell azt elB...ni? Alig van már olyan autó. A jobbak meg már rendes áron is vannak. A Delta2 Dedra TD-t (pedig ezek sem népautók) sz@réhugyé lehet kapni....
Üdv!A régebbi Tipo1 es"kocka Delta"motorja felső adagolós,a Dedra/Delta/Tipo/Tempra 90lovas motorja alsó adagolós.Ennek függvényében macerás a beépítése,volt aki próbálkozott vele. Úgy tudom nem fért be.
A papír ügyben hivatalos adásvételi,és eredet vizsga papír kell,és magánszemélytől is lehet vásárolni,csak legyenek a fent említett dokumentumok.
Sziasztok Lanciaások kérdéssel vagyis segítséggel fordulok hozástok.Van a szívótorok és van a végén az egr szelep a torok végén van egy lyuk annak van valami jelentőség-e?szív onnan az egr szelep valamit?
Segítségeteket ill . vállaszótokat előre is köszönöm!!!!
Asszerm a 2005 előttiek még nem kettős tömegű lendkerekesek, d az ablakemelőket mindegyikben érdemes cserélni, azt be kell kalkulálni. Más bajod nem nagyon lesz vele, ha nincs kihajtva a lelke. Ezek 200 ezernél vannak bejáratva, 350-400-ig nem nagyon kell porlasztócsúcsot sem cserélni, a motor élettartama simán minimum 800 ezer. A Lancia az egy AUTÓ. (Mazda6 -om van, korábban majd' 20 évig Lanciás voltam --- s lehet, hogy még leszek is ismét ...)
Srácok! Betörtek hozzám, és elvitték a 4db gyári 15"-os alufelnim. (Kép) Ha valahol találkoztok ilyennel amin téli gumik vannak (hankook es michelin) hirdetés vagy egyéb formában szóljatok légyszi! Nemtudom hol meg hogy tudnám keresni még, vagy keresztet vethetek már?
Ma eljutottam odáig, hogy lekaptam a kereket.. Mint már írtam, nem vagyok egy tipikus autóguru, de ahogy nézegettem a képeidet, nekem az első hasonlít rá inkább. Gondolom a tiéd az működőképes, mert az enyém az már nem igazán. Hol lehetne egyébként átvenni a tiédet, illetve mennyit kóstálnak? Azért iderakom a képeket: https://www.dropbox.com/sh/s4vbghou5zdo4ka/AAC2aPckTMjpQ1oF6WRpqiQZa
Az olaj kérdés szerintem olyan, mint a női ideál vagy a vallási meggyőződés. Kinek mi a jó. Egy biztos, 10w-40 és megbízható forrásból kell venni, mert vannak szép számmal hamisított olajak.
Valvoline-t használtam kappába, alfa 155 delta 1.6 ba, majd ulysseba eneosra tértem át, mert 5w-30 árban minőségben ez volt a jobb. De passátosok szidják, mert csörög tőle, hondások istenítik. Nekem 90.000 km óta sokadik szett van bent és hibátlan. opel corsa gyári olajjal 3000 km után hidrotőke csattogós lett, majd valvoline után elcsendesedett.... Tehát ha a szőkét szereted akkor szőkét keress, ha barna vagy fekete a zsánered akkor azt. A lényeg, hogy takaros és szerelmes legyen.. 8o)
Bocsi, hogy nem válaszoltam, figyeltem amit írtál és meg is néztem. Csak kicsit elsűrűsödtek körülöttem a dolgok... Az igazából a problémám, hogy nem igazán tudom melyik való bele, mert nem vagyok nagy guruja a témának. Beszélnem kéne a szerelőmmel, hogy pillantson rá, szóval igyekszem elintézni a héten a dolgot. Egyébként mennyi lenne az áruk?
Előre is köszi, és elnézést még egyszer, de átcsaptak felettem a hullámok!
Köszönöm a választ! Reméltem, hogy a motor ettől nem szenved károsodást, de most, hogy megerősítettél ebben, megnyugodtam:) Amint lesz rá alkalmam javítom a hibát, biztos ami biztos alapon.
Szia! Az autó működését,nem befolyásolja.Maximum nem látod az olaj visszajelző lámpát,vagy a nyomásmérő műszert(ha van) Orvosolni úgy tudod,hogy a vezetéket,és a gombát is alaposan megtakarítod,esetleg háztartási sósavval is átkened,ahol csatlakoznia kell,és ráforrasztod a vezetéket a gombára.Ha csak saru hiányzik róla,akkor tegyél rá 1-et,és kész.
Az a baj az FM transmitterrel (az volt az első próbálkozásom) hogy nem lehet beletekerni a számkba. Ha leállítom az autót akkkor indításnál újra előről kezdi. Így egy 2 órás mixből csak az első fél órát hallgatom hónapokon keresztül, munkába menet! :(
Igen..Tudom, hogy ez az 1.6 8 szelep sosem lesz versenyautó..csak gondoltam hátha lehet rajta valamit alakítani:) Egy másik kérdésem adódott viszont az autót illetően. Tegnap vettem észre, amikor az autó emelőn volt, hogy az ?olajgombára? csatlakozó vezeték el van szakadva a gomba előtt közvetlenül és sajnos eléggé rongyosnak tűnik, a javíthatósága szerintem eléggé necces:S (Erősíts meg, hogy az olajdekni hátuljába beletekerve egy tolatólámpa kapcsoló szerű jeladó az olajgomba) A kérdés tehát az, hogy ennek az elszakadása mennyiben befolyásolja az autó megfelelő működését, illetve, a vezetéket ami a jeladóra csatlakozik, milyen módon tudnám újra orvosolni/egyátalán érdemes-e vele foglalkozni.:) Köszönettel:)
Abban kérném a segítségeteket, hogy egy 2007-es Lancia y-om van, amiben a gyári fejegység nem játszik le MP3-at. Hogyan lehet ezt a legegyszerűbben és költséghatékonyan megoldani!? Vettem egy aux kábelt aminek a vége egy 3.5-es jack. Kivettem a fejegységet és csatlakoztattam arra a részére a fejegységnek ahol elméletileg a cd-váltó csatlakozó van és a jacj részét a mobilomhoz. Elméletileg ennek így működnie kellene, de nem is érzékeli a telefonomat. Teljesen hülyeség az elképzelésem?
Bele kell varni egy 1,8 v 2,0 mocit. :) Nagyon sokkal nem eszik többet. De legalább megy is :) Nekem most az SW Dedra a VVT (131) es mocival vegyesben (BP) evett 9l-t! Mondjuk a Turbos Delta Ugyan így 12-13L De annak nyomom is :)
Az 1,6 ost nem nagyon lehet variálni. Nagyobb átmérőjű kerékkel kombinálhatsz. Vagy egy váltó specialistával lehet talál olyan 5. et amivel hosszabb lesz. De az meg sok pénz...
Sziasztok! Hozzáértők véleményét szeretném kérni:) Olyan gondolatom támadt, hogy az általam már említett (főleg alkatrész keresés céljából) Delta II váltója elég rövidnek bizonyul, ami a városon kívüli közlekedést kicsit kellemetlenné teszi. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek van-e lehetőség, illetve érdemes-e foglalkozni azzal az ötlettel, hogy egy hosszabb váltóra cserélnénk a gyárit? Lényegében annyi, hogy van-e olyan váltó, ami megfelel a mostani felfogatásának stb... A motor 1.6 8v 75 lóerő motorkód: 835C1
1991-es dízel Dedra alkatrésznek eladó papírok nélkül legjobb ajánlatért. 1991-es, Kulcsról lehet elvinni, akár lábon is. Motorja kartergáz mentes, gumik, futómű jók, sok kisebb hiba. e-mailem nyilvános. Legjobb ajánlatért vihető.
Átgurulni nem tudok sajnos, a műszakija menet közben lejárt és az akksi is meghalt, de külső segítséggel indul. Időben kicsit korlátolt vagyok, ahogy korábban írtam, külhonban dolgozom, de terveim szerint jövéhét csütörtöktől vasárnapig otthon leszek.
Ha további részlet, stb. érdekel v kérdésed van, kérlek írj privátot (gubikr@hotmail.com vagy vivalfa@freemail.hu). Ha van konkrét ajánlatod, akkor kérlek azt is tedd meg ;-)
1998-as kiadás, 250 000 km, becsületesen karbantartott, friss műszakival
Gyakorlatilag bármennyiért vihető. És nem azért mert bármi baja lenne, hanem azért, mert egyszerűen nincs helyem tartani. Ha egy picit is érdekel, írj és nézd meg, nem fogsz csalódni. Az árban pedig biztosan megegyezünk.
Úgy néz ki, hogy a második családi autónk (egy 2009-es Bravo mellett) is olasz lesz, egy 2012-es Themát néztünk ki és bele is szerettünk. Tudom, hogy ez nem az a Lancia, mint amit "igazi" Lanciának nevezhetnénk, de hát nekem most már csak ez jutott - ami egyébként sokkal jobban tetszik, mint a régi Chrysler 300C, nagyon szép munkát végzett a Lancia.
Van esetleg közöttetek olyan, aki ezt az újabb típust viszi, akár a Voyagert?
Természetesen az elmúlt fél évben (azóta keresgetek autókat) baromi sokat hallottam a full-negatív olaszautó véleményről, de igazából ezt a Fiatunk soha nem igazolta vissza. Egy A6-os Audiból ülök át 270e km után, elsőre jobban tetszik már a Thema, remélem megbízhatóságra sem lesz rosszabb...
Szia!Ennek örülök,nem baj ha széthúztad mind a kettőt,most ugrott be,hogy a Thema 16v az Bosch befecskendezéses,nem Weber.De lényeg,hogy megy kell bele egy új szonda és okés lesz.
Na sikerült megcsinálni és működőképes lett. Még mindig nem jár igazán szépen, de sokkal jobb mint volt! Amúgy egy kábel a ami szondából jött kettéágazott és 2 csatlakozó lett belőle. Mindkettőt széthúztam, bízok benne, hogy elérek vele Pestig. Amúgy ha a tenyeremet odatettem a kipuhoz fekete pöttyös lett (gondolom korom). De a benzinkút szag megszűnt. Köszi a segítséget!
Szia!A szonda,vagy kipufogó leömlőbe,vagy a kipufogó rendszerbe van csavarva,az Y-után,(bocsi másképp nem tudom írni)egy gyújtógyertya formájú,de fém "kütyű"a képből,nem látni teljesen mit húztál szét,de javaslom,azt dugd újra össze.Keresd meg a szondát,és kövesd végig a kábelét,ahol van csati ott kösd szét és úgy próbáld,ennél egyszerűbben nem tudom leírni.Sok sikert!
fuhh... széthúztam azt a hülye csatit, de ez azt eredményezte, hogy már be se indul! :D kicsit elkenődtem, pedig már bíztam benne h feltámad! De csak köszörül, meg se próbál indulni. Nem tudom mi lehet a baj, remélem amúgy jó csatlakozót húztam szét. Lefényképeztem biztos ami biztos! Itt egy link arról amit szétszedtem: https://www.dropbox.com/sh/uoi5e2ii30aimaz/hkpaqQA1DA
Szia!99%ban Lambda-szonda gyanúsnak tűnik.A tűzfalon lévő kis fekete dobozka alatt találsz,egy fekete lapos csatit,ami egy alulról feljövő kábelen van,azt húzd szét,ha indítás után nem rángat,és megy rendesen akkor az volt a ludas,de azt fogod tapasztalni,hogy lassabban gyorsít ki,és lomhább.Ne ijedj meg mert ilyenkor,a motorvezérlő vészprogramján működik a cucc,és ott csak alapbeállítások vannak,és nincs keverék dúsításod,így el tudsz menni, a szerelőhöz.De egy motordiagnosztikát,mindentől függetlenül eszközölnék rajta.Üdv!
Olyan problémába ütköztem mostanság, hogy elkezdett sokat enni drága kis autóm. Egy 93-mas Lancia Thema 16V-ről van szó. Előtte átlagosan 10l körül eljártam vele, de ha normálisak voltak a körülmények akkor 8.8-al eljárkáltam vegyesben. Most ez legalább 15l szerintem, és nem kezdtem el kitolni belét... Aztán sokszor éreztem is, mintha nagyon dús lenne a keverék amivel jár az autó.(vagy nem tudom, de nekem úgy tűnt) Utána észrevettem elindulásoknál mindig fulladni akart meg olyan darabosan ment.. Amikor érezhetően benzinszagú volt kipuffgáz. Ha finoman 1500-ra tettem fordulatot akkor leejtette 1000-re és erőlködött a motor. Amikor elvettem felugrott 2000-re és vissza a 1000-res alapjáratra. Menet közben is rángatott, meg mintha kicsit "köhögött" volna. De ezt nem mindig produkálta. Ezt tudta produkálni függetlenül attól, hogy éppen meleg vagy hideg a motor. De leginkább a melegedés közben sok apró indulás leállítás közben jött elő. Tegnap oda jutottam, hogy borzasztó egyeletlen lett a járása a motornak és benzinkútszagú a gáz(folyást sehol se látni). Azért hazagurultam vele azt a kb 800m-ert ahol voltam. De fel kéne vele jutnom Pestre vele holnap, hiszen a szerelőm is ott van. Milyen megoldást tudnátok ajánlani a feltámasztására, legalább annyira hogy Pestig eljussak vele? Szerintetek mire számíthatok, mekkora a problémája kis Drágának???
Egy 97-s évjárat 1.8 GT a 835EH verzió, tehát 1.8VVT motorral szerelt. Metalbordó szürke alcantarával. 7végén csinálok képeket és postolom, ill. írok bővebben róla ill vissza kellene keressem a korábbi postomat. Jó egy éve már külhonban élek és így nem használom már szegénykémet, hű társam 2006 óta, az esküvőm előtt vettem 1 nappal :-/
Segítségeteket kérném,hogy nem-e tud valaki motor vezérlő elektronikát? 2000 8 szelep 83kw kellene de ha van akkor 85kw jó lenne. Ha valakinek van akkor milyen árban?
Ne haragudj, hogy csak most reagálok a segítőkészségetekre, de sajnos az ablaktörlő ezredleges dologgá vált az elmúlt időben. Esetleg valami privát elérhetőséget tudnál adni, ahol a részleteket megtudnánk beszélni?:) Köszönettel:)
Ha tolem kerdezed, akkor az olasznal nem megyek tovabb, Multipla. Csak erosen megosztja az embereket a forma. Nekem termeszetesen a csunyabbik van, az utolsok egyike ebbol a kasznibol. Volt faceliftes is, de az nem olyan "szep":-) Az otlet kulonben nem elvetelt szamomra, egy 2.4 jtd beepitese. Othengeres benzines befer, gondolom akkor a diesel is.
Az enyemben 1.9 jtd motor van, bar nem merem ide leirni miben:-), de 360 ezer utan hibatlanul mukodik. Az olasz jtd motoroktol nem kell tartani, megbizhatoak.
Szeretnék venni egy kombi Lancia Lybrát. Benzineseket néztem, találtam egy 1.6ost, de a tulaj mégsem adta el... 2.0sok vannak, de a fenntartásától félek. Biztosítás, adó, tankolás... nehéz lenne nyugodt szívvel dinamikusabban közlekedni vele. Ha országúton 7l kényelmesen, előzgetve el lehetne kölekedni vele akkor elgondolkoznék rajta.
Éppen ezért elkezdtem nézegetni az 1.9es dízeleket. Ennyi idősen mennyire rizikós venni egyet? Kb 700am lenne, plusz az átírás és egy gyors szervíz, ha szükséges.
Lancia Kappa-m van. Világít a légzsák lámpa. Állítólag van valami típushiba vagy kontakthiba. Anyósülés előtt van valami doboz? Tud valaki erről valamit?
A fiam tervez menni a szilveszteri talira, neki van ilyen tetőablakos Delta I kasznija. Ott beszélhettek vele. Az ő kocsija F-üstölő D-ízel L-ancia szürke Delta I-es
A Lancia Club Hungary ( igen, van ilyen !!! ) egy év végi spontán talit szervez mindenkinek, aki az idén az előző négyen is ott volt, meg azoknak is akik nem... Mert sokaknak Lanciájuk ugyan van, de hogy eljöjjenek egy ilyen összeröffenésre, mindenféle kifogásuk is bezzeg van... hogy miért is nincsennek ott... Na...
Szóval Dec.28. vagy 29.-én Pest környékére, esetleg Budapesten belül valahová, ahol legalább fedett hely van - gondoltunk itt valami pláza mélygarázs, bevásárlócentrum, stb. , esetleg nem zárt de fedett, pl. Campona parkoló ( az ingyenes :)- ) -, valami ilyesmi...
Szóval jelentkezést és további ötleteket várunk !!!
Lanciaatinál, vagy a f@szbúkon lehet rajolni ez ügyben !!!!!
Hmm. Ha úgy is le kell venni a váltót. (mind2 höz) akkor az nem 1x. Ha még nem csináltál ilyet...? Hiányzik az Neked? S lehet valami rádől az elejére. S, akkor ugrik egy fényszóród. Vagy az emelővel eltöröd a küszöb spoylert.? Épp kapóra jönne ez nekem. Légy előre látó. :) Vedd (ne "edd" :) ) meg 6000ft/pár áron ezeket a Delta1 hez való fényszórókat. :D
Urak, egy kérdéssel szeretnék hzzátok fordulni. 1991 es Lancia Delta- indítás utánváltozóan erős zaj allatszik a váltó felől, de csak addig amíg be nem melegszik a motor, akkor is elhalgat ha benyomom a kuplungot. Egy szerelő azt mondta nyelstengej csapágy , mások szerint inyomócsapágy a bűnös. Mijen irányba induljak el? Magam szeretném rendbe enni. Minden segítséget előreis köszönöm!
Kedves fórumozók! Bocsánat, hogy csak most tudok válaszolni a segítségetkre, de eléggé el voltam havazva mostanában és nem volt időm foglalkozni az autóval. Köszönöm szépen a tanácsokat, úgy néz ki, hogy az egyik ismerősöm talált nekem egy bontottat, ezzel megoldva a problémámat. Sajnos időközben egy új problémával bővült a hibalistám. Az ablaktörlőszerkezet feladta a szolgálatot, amit sikerült átmenetileg orvosolni egykis heggesztés és fúrás-csavarozás segítségével, de hosszútávú működésre nem számítok tőle. Esetleg, ha valamelyikőtök rendelkezik egy delta II ablaktörlőszerkezettel, aminek még nem kopott szét a mechanikája, kérem értesítsen róla, nagy eséllyel vevő lennék rá.
Leírom, hogy csináltam, de azt nem tudom hogy szakszerű-e vagy nem. Levettem a kormányműről a nagynyomású fémcsöveket, amelyek a vízssintes részre vannak fel csavarozva áteresz csavarokkal. Megvártam amíg kifolyik az összes olaj, majd kétszer eltekertem a kormányt balra ill. jobbra. Ezután feltöltöttem 4 deci olajjal a rendszert, belejárattam az olajat, és ismét leengedtem, hogy tisztuljon a rendszer. Ismét feltöltöttem olajjal, néhány balra és jobbra tekergetéssel belejárattam az olajat a rendszerbe, és kész!
A toronycsapágyakat kb. 4 éve cseréltem, de nyáron azokat is szétszedtem és újrazsíroztam. A fogaslécet nem tudom megnézni, mert nem férek hozzá úgy hogy lássam a z egészet, a kormányművet pedig egyenlőre nem akarom szétbontani!!! Egyébként nekem azt mondta néhány éve egy szerelő a Suzuki szervízben, hogy ezek a kormányművek elvileg soha nem mennek tönkre, ha a porvédő gumik jók, és az olajszint ill. az olaj minősége rendben van! Egyébként úgy vettem észre, hogy 15-20 perc üzem után az akadás majdnem teljesen megszűnik. Mintha bemelegedne valami addigra! Amit még megfigyeltem, hogy a jobb oldali toronycsapágy a kb. 10 fokos kormánymozdításra még nem mozdul, ezzel szemben a bal oldali a legkisebb kormánymozdításra is mozdul!!! És amit végképp nem értek: mi köze van a hidegnek ehhez az egészhez???
Sziasztok! Ha valaki tud, kérem segítsen! A problémám a következő: A kormány egyenes állásban van, de ha fordítom balra, kb.5-10 fokot akkor megakad egy pillanatra. Ha jobbra fordítom, ott teljesen jó! Balra egyébként nehezebb forgatni is valamivel mint jobbra! A futómű alkatrészeket nyáron cseréltem ki, újakra. Kitámasztó gömbfejek, lengőkar, szilentek, kormány tolórúd gömbfejek, stabilizátor szilentek...! Új gumikat is vettem az autóra, majd beállítattam a futóművet. Mindaddig amíg nem jött be a hideg 1 hete, nem is volt semmi probléma! A futóművet nem ütöttem meg!!! A szervó olajat éa szervó ékszíját is, mai nap lecseréltem A kormányrúdon lévő kereszteket ellenőriztem. Nem lóg és nem kotyog semmi!!! Mi történt??????????? Köszönöm!
Na igen, az o szama van meg, a racingon is hirdet. Mé nem veszi fel a telefont? A multkor javitottam egy Ypsilont, kellett volna alkatresz, Erd fele vitt az utam, nem vette fel. Utana meg 2 napig probaltam hivni, gondoltam kulfoldon van. Irtam neki smst, csorgessen meg ha aktualis, visszahivom. Nem tortent semmi. Most egy havernak van 2 Y.-ja, javitana, de nem veszi fel a telefont.
Hy. Van több érdi ismerősöm is ;) Az egyiknek épp ez a vezeték neve. :D De van egy bontós is, akinél sokféle olasz verda megfordul Talán Y is. Józsi: 30 9123898
Nem megy rá, mások a felömlő furatok... Egyébként a dugattyúkat is ki kéne cserélni a benyitó szelepek miatt, meg kábelköteg+ECU, meg kipuffleömlő, meg stb... Meg akkor ha már szét van szedve, tömítések, szimmeringek, csapágyak, gyűrűk, vezérlés, görgők+feszítők, olaj+szűrő stb.
Egyszerűbb komplett motort cserélni :)-
De azt is csak úgy, hogy megvan a teljes 16v motortér, mert sokminden kell még pluszba ( szívócső, légszűrő, VAE szelep, nyomócsőcsati, lambdaszonda, vízcsövek, relék, MAP szenzor, stb... )
+ amennyiért ezt valaki megcsinálja, nem éri meg...
Ha ilyenben gondolkodsz, inkább vegyél egy eredeti 2.0 16v-t !
96-os 2.0V 155LE kappám van! 9 éve használom, nagyon szeretem!!! de ma reggel meglepet! indulás után füst felhö jött a szélvédöm felöl! Minden féle topikos olvasás után!!! fütö motor gyanus a dolog. mert az elözménye az hogy a héten már csinált olyat hogy a ventilátorom késöbb indult el !!!!
Üdv mindenkinek! Nem szoktam ide írni, de hátha valaki nincs a Facebookos Lancia oldalon. Ma Lancia találkozó volt Székesfehérváron, bedobok egy képet. Örülök, hogy sok új arcot ismerhettem meg!
Engem, vagy a Lacit (marinero69) Vagy 5-6 éve Dedrával és Delta2 vel "játszunk...
Itt is jeleztük jó párszor... ;)
Amúgy épp vasárnap kéne kiszednem egy ilyen motort az alkatrész bázis autómból. Nekem a dugattyúkon kivűl semmi nem jó motorikusan/ hajtás lánc ügyileg.
Szóval, ha van némi beruházni való pénzed, akkor most olcsón vihetnél minden 1,6 16V specifikus motor és hajtás lánc alkatrészt...20 4723609
Egy olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy egy Lancia Delta II típusú autóhoz keresek már hónapok óta egy bizonyos jobb első motortartó bakot(cikkszám: IM28161; gyári szám: 7645067). A legnagyobb gondom az alkatrész beszerzésével, hogy Magyarországon sajnos egyik autóalkatrészekkel foglalkozó üzletben sem beszerezhető, illetve néhány helyen azzal a ténnyel szomorítottak el hogy már nem is gyártják ezt az alkatrészt.
A fő kérdésemkérésem tehát ehhez fűződne, ha bárkinek bármi ötlete lenne, hogy honnan lehetne mégis szerezni egy ilyen motortartót, illetve ha valaki tud rá valami más megoldást, amivel helyettesíteni lehetne az alkatrészt, kérem osszátok meg velem az ötleteiteket.
Elvesztettem a kocsi kulcsot.Az ajtó nyitva de indítani nem tudok.Szétszedtem a kormány alatt de hogy a zárbetét kijöjjön ugye el kéne tudni kulccal fordítani a cilindert.
Ötleteket várok hogyan tudom így kivenni a zárat és persze keresnék zárszettet (hátsó ajtóba nem kell)
Édesapámnak anno volt egy Mazda 626-osa. Csapott hátú.
Elment benne egy vízcső.
Valami 25-40.000 Ft közötti összegért adtak volna neki újat.
Volt egy öregebb slag (olyan hálos erősítésű), gondolta, hogy most úgysincs más, így két adag vízzel, meg három levágott vízcsővel elindult vele és néhány csőbilinccsel a csomagtartóban, mert mennie kellett.
Ebből értelemszerűen egy bent volt a motortérben a sérül cső helyett.
Háromszor ment át azzal a csővel műszaki vizsgán, mielőtt még eladta volna 19 éves korában.
Nem tünik full thema specifikusnak. Ilyesmi könyök csövek vannak másban is. Szerintem ebben a nagy dobozban is :) Ha elviszed a thema alkatrészeim (1 fényszóró, egy üveg és egy óra csoport) akkor 2db ilyet/ ilyesmit is adok ajándékba :) Érden...
Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy elszállt egy vízcsövem. (46412085) <-- ez a gyári száma. A szerelőm elküldött egy alkatrészeshez(http://fiat-selenia.hu/). Megtalálta a csövet de nem tudja már rendelni, két ismerősét is felhívta és náluk sincsen már. Utána rágugliztam és találtam egy német oldalt ahol van. Igazából nem tétel mert csak 10€, de macerás, regelni kell, messze van, sokára ér ide.... Szóval a kérdés az lenne, hogy nincs-e valakinél elfekvőben egy ilyen csövecske? Egy Lancia Thema 16V-ről lenne szó 93-mas. A cső a motor jobb oldalán a termosztátról jön le és a motor elején egy másik csőbe csatlakozik.( képeket mellékelek alul) Valami ötlet esetleg a megoldásra??
Szia! Ha Lucas Girling nyereg van rajta,akkor semmi.Kikopik picit a nyereg és már zörög,mert el tud mozdulni a betét,és ugyebár az utángyártott betétek,ahány annyi féle.
Nekem is két Dedrámon zörgött.Ferodo,vagy Mintex/Brembo betéttel nem,esetleg még Remsa,ami jó méretű.Ha be van rézpasztázva az is segít.
Valakinek? Dedrába- Delta2 be egy kis "tuning".? Megbontott 1,6 16V motor? Valószinü hengerfejes. Elforog, de már nem indítható. Eljön Érdre. Kiszereli magának. Sallangokkal, váltóval, féltengelyekkel, csavarokkal... 60000ft
Egy ismeros csinalt mar olyat. 155-os lett belerakva. Jol mutat es pazar a hang. Nekem egy Jtd Multipla a vezergep, erosen gondolkodom egy 2.4 Jtd Lybra motorbeepitesen.
Rég jártam már itt mert sok elfoglaltságom volt, de most a kezembe akadt egy AR 155 v6 benzin darabokban. A motorját most újították fel, ami egy 3,0 lancia. Alkatrész és leírás is kellhet majd hozzá, nem tudom kihez fordulhatok majd ilyen ügyben.