kicsit off, de a talajon átszivárgó víz könnyebben tud CO2-t felvenni mert a talajlevegőben sokszor nagyobb arányban van mint a levegőben. Abban tulajdonkép csak vendéggáz.
Eső úgy keletkezik, hogy a telített vízpára kicsapódik a levegőben található aerosolokra. Az aerosolok a levegőben található szilárd illetve folyékony részecskék pl sószemcsék, por, korom, kénsav. Miután kicsapódik a vízcsepp még jóideig a levegőben marad felhő, pára formájában ekkor magába oldja a levegő gáztartalmának egy részét, oxigént nitrogént széndioxidot. Ennek követeztében enyhén savas lesz. A normál esővíz pH érétéke mindig 6 alatt. Csak ph 5.6 alatt beszélünk savas esőről. ph 7 es értékű esővíz nem létezik. Erről mindenki megbizonyosodhat egy lakmuszpapírral.
Egyébként a szimpla desztvíz még nem tekinthető teljesen tisztának. Bizonyos munkákhoz, ahoz tényleg tiszta víz kell, bi- vagy tridesztvizet kell használni.
Egyébként a #74-ben belinkelt összefoglalóval egyet tudok érteni. Lehet desztvizet inni, normális táplálkozás mellett. Csak desztvízen élni (kúra) nyomorékság, hirtelen sokat inni szintén (pl. agyödéma).
Igen, az ozmózis miatt súlyos károsodást okozna. Csak vannak akik mindenre rákattannak, ami "tiszta" és nem "sugároz", meg tuti "méregtelenít", meg "vegyszermentes", meg "bio".
Ezekre az emberekre egy jól prosperáló iparág települt rá és nyomják a "nagyontudományos" rizsát mert ettől megy a boltjuk.
Akik véletlenül még nem hülyültek el teljesen a dumájuktól, na azok a kekeckedők, a fórumrombolók, és nekik aztán még a Föld színén sincs helyük. (Nemhogy a fórumokon.) :o))))
"Az esővíz patakokba, folyókba gyűlik, ahol aztán fölkeményedik" - és az élőlények ezt isszák igaz? Nem fogják fel egy pohárban, vagy edényben az esővizet?
"PH értékkel mérjük a víz savasságát, -lugosságát." - helyesen pH. Nem kell okoskodni.
Az meglehet. Egy viszont biztos: én két évnyi kecsketejfogyasztás után újra "símán" tudtam tehéntejet inni. Valószínűleg "más"is lehet a háttérben. Másrészt: az a szerencsétlen, aki nem tudja, hogy 70-80 %-a víz, és desztillált vizet iszik huzamosan, : úgy kiürül ásványi anyagokból, hogy belehal.
én sokkal jobban vigyázok a szakszervezetemere, mert buborékos ásványvizzel keverek egybiológiailag aktív anyagot, ami tanninokban ásványi anyagokban, szerves savakban, cukrokban és különböző más szerves komplexekben gazdag. Többnyire vörösborként azonosítják a hozzáértők... Bátran ajánlom! (a miértekre szakirodalom: Hamvas Bélától)
a mai hőkezelt tejek (FŐZÉS!) éppen lehetővé teszik a könnyű emészhetőséget, lehet ha innál "tejet" a tehén tőgyénél, fosnál mint a bekerített partizánlány, oszt kiderülne hogy mégis csak hiányzik a laktóz toleranciád....
Már rég nincs olyan, hogy "mi magyarok". Legalábbis génállomány szempontjából. A kumiszos ötlet viszont nem elvetendő. :-)) (Lenne mit készíteni a sok ártalmas tejből, a sok mérgező tejföl, joghurt, stb. helyett.)
Tényleg: -Nem kéne írni a TV-nek, hogy tiltsa be azt az ocsmány kinder tejszelet reklámot? Még megmérgeznek vele valakit... Aktivistáinknak oda kéne láncolni magukat a tejüzemek bejáratához, és elérni, hogy zárják be őket. És akkor még nem beszéltem az ásványvíz palackozókról. Szédület...
szeretnék tájékozódni az esszenciális aminosavak témakörben.
Kérlek oszd meg a tudásodat: a nyers növényeket fogyasztók miből állítják ezeket (esszenciális aminosav) elő, vagy miként tudják ezeket tartósan nélkülözni?
Nagyon lekötelezel a tudásod elém vetett morzsáival is! Követlek Mester és ha kell eszek fényt is!