Ebben a topikban írom majd meg a vonatos honlapom frissítéseit, ide lehet írni az elismeréseket, vagy a rosszalló megjegyzéseket, esetleg a hibák javítását.
Természetesen ez a kérdés is részét képezi az igényfelmérésnek! Annál is inkább, mert a busz-nem busz kérdése költség szempontból sem mindegy.
Akkor ezek szerint van egy szavazatunk a vegyesvonatra, busz nélkül. A LÁEV-fórumon ugyanakkor felmerült egy olyan ötlet is, hogy ha már busz, akkor legyen ráncajtós Ikarus 280, vagy 260.
Engem is érdekelne. Ha az igény felmérésének részét képezi a nosztalgia busz kérdése is, akkor én inkább a vegyesvonatot szorgalmaznám, de a másik megoldás esetén is részt vennék.
Ezen a fórumon is szeretném jelezni, hogy 2012. február 18-ára szerveződő-félben van egy vasútfotós program a LÁEV-re!
Jelenleg fel szeretném mérni az igényeket, hogy kb. hány résztvevőre számíthatunk, kinek nyeri el tetszését a terv, esetleg milyen ötleteitek lennének még.
Az elképzelés nagyjából a következő:
-fotótehervonat Miskolc - Garadna és vissza úton a "leginkább LÁEV-es" Mk48-assal, azaz a D02-508-assal és a lehetőségek függvényében minél hosszabb tehervonattal - a "minél hosszabb" tehervonatban mindenképpen benne lesz a két Uba, illetve amit még lehet, reményeim szerint néhány meglepetéssel is, valami olyannal, ami már nagyon régen nem volt a LÁEV-en
-fotós személyvonat a B-26-ossal és egy kocsival az Erdei Iskolához a szárnyvonalon
-"járműparádé" Majláth-telephelyen
-ha van rá igény, megrendelhetjük vonatkövetéshez az MVK Zrt. valamelyik (kellő érdeklődő esetén akár mindkét) nosztalgia Ikarus autóbuszát, vagy ha ez nem, akkor csinálhatunk vegyesvonatot is.
Ez a program kifejezetten vasútfotósoknak szól, tehát csak olyanokat várunk, akik fotózni szeretnének és be is tartják az ekkor elvárt íratlan szabályokat.
Kérem tehát, írjatok, számíthatunk-e érdeklődőkre a topik közönsége részéről.
A két különvonat 10 órakor indul Gyöngyösről. Persze lehet korábban is érkezni, a fűtőházban már hajnalban indul az élet. Az érkezést még nem tudom pontosan, mert még nem választottuk ki a reflektoros fotózás helyszínét. El tudom képzelni, hogy ez Gyöngyössolymoson lesz, és azt is, hogy a kisvasutasok nagyon rugalmasan állnak a kérdéshez. Amúgy kb. 16-17 órakor lesz vége, igény és érdeklődés szerint.
Érdeklődnék, hogy tudsz-e időpontokat írni? /Gyöngyösről indulás, Gyöngyösre visszaérkezés/. Fontolgatom, hogy jönnék én is. Nekem egy 9 óra körüli Gyöngyösi indulás lenne a megfelelő.
A lajosházi fotósvonatra megjött a 35. jelentkezés, vagyis megvan a szükséges létszám. Műszaki problémákról nem tudok, a gőzös nagyon jól és főleg "szépen" megy. A fotóhelyek is alakulnak, ki lesz töltve az idő. Lehet, hogy egy kicsit Lajosházán túlra is fel lehet húzni. Ebéd is lesz, nem a panzióban, de a kisvasutasok megoldják.
Akkor sajnos ebből ismét kimaradok, mert nem mehetek szabira a két ünnep között, a munkám már csak ilyen. De 27-én kötelező zárvatartás és szabi van, de ez meg nem az a nap. Így jó szórakozást kívánok, és sok jó havas képet.