Keresés

Részletes keresés

AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.21 0 0 507
Az igazságot akarod megtudni....

ezel szemben arra vagy kiváncsi... hogy:

"Arra lennék még kíváncsi, hogy a hírességek akik még nála szültek, pl Onyutha Judit, Egerszegi krisztina, stb... ők, most hogy vélekednek.Vajon ott is alkalmazott-e ilyen módszert a doki? "

Majd holnap folytatom, mert dógom vabn... :-((((

Előzmény: AnitA1975 (506)
AnitA1975 Creative Commons License 2003.12.21 0 0 506
Agallis, Alice.

Lehet, hogy hitetlennek tűnök, de én tényleg az igazségot szeretném megtudni, bár ezt nekem sokkal nehezebb feldolgozni, mivel én is nála szültem.
Arra lennék még kíváncsi, hogy a hírességek akik még nála szültek, pl Onyutha Judit, Egerszegi krisztina, stb... ők, most hogy vélekednek.Vajon ott is alkalmazott-e ilyen módszert a doki?

Előzmény: Agallis (503)
egyagi Creative Commons License 2003.12.21 0 0 505
Sziasztok!
Napok óta olvaslak többek között titeket is, és megörültem Tamara és Anita véleményének.
Ami a dokit illeti: én 7 éve járok hozzá minden nyűgömmel,nála szültem, és bízom benne. Meg vagyok győződve róla, hogy tudatosan nem ártana senkinek, szeretném ha valaki végre bizonyítani is tudná, amit mond róla. A sajtónak mindez nem sikerült,viszont elérték, hogy a nők, különösen a kismamák egy része bepánikolt!
Ami az említett gyógyszert illeti: Agallis, te miért bízol meg ennyire az informátorodban, esetleg te magad is nőgyógyász szakorvos vagy, hogy ilyen pontosan ismered az általad említett szert?
Én naponta találkozom (munkám során) olyan emberekkel, akik 100%-os biztonsággal állítanak dolgokat, de ha utánanézek, kiderül, hogy a körülmények kicsit mások, meg történt néhány félreértés, no meg némileg tán szubjektív is volt. Üdv.
AnitA1975 Creative Commons License 2003.12.21 0 0 504
Én elhiszem, Neked, de miért nem mondod el a gyógyszer nevét. Csak utána szeretnék nézni
Előzmény: Agallis (503)
Agallis Creative Commons License 2003.12.21 0 0 503
Tamara, Anita:
a szer nincs magyarországon betiltva csak épp azért nem forgalmazzák már, mert ilyen mellékhatása van. Irányíthatatlan méhkontrakciókat okoz. Tabletta. Teljesen más belsőszervi betegségre való, akkor szájon át kell szedni, a méhbe felhelyezve azonban ehhez a tragédiához vezetHET. Pontosan tudom a gyógyi nevét, azt, hogy milyen betegségnél alkalmazzák. Hogy te elhiszed vagy nem az a te dolgod. Rémhíreket pedig nem szokásom terjeszteni. Persze, hogy ezt elhiszed rólam vagy nem az is a te dolgod.

Üdv: Agallis

Előzmény: tamara (496)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.21 0 0 502
Anita, te háritasz. Egyszerűen nem akarsz elhinni semmi negatívumot, ami egy általad szimpatikusnak személyt illet.

Ez az egész természetesen NEM CSAK erről az orvosról szól! Nem ő az egyetlen, ha ez vigasztal. De nagyon jó lenne, ha a nőgyógyász-társadalom végre a fejéhez kapna egy kicsit.

Előzmény: AnitA1975 (500)
Maminti Creative Commons License 2003.12.21 0 0 501
Nemá, a csókos vesebetegeknek meg jár a süti?!?! Szégyen, gyalázat! :)))

Ez az, lassan az ember már nem is meri kimondani, hogy az a kórház, ahol feküdt, éppenséggel jó volt... :)

Előzmény: Törölt nick (499)
AnitA1975 Creative Commons License 2003.12.21 0 0 500
Agallis: Kérlek áruld el, hogyha megbízható forrásból tudod, hogy H.SZ most mit használt gyorsításra, zselét, kúpot vagy tablettát, és hogy helyezte fel azt, hogy senki sem vette észre eddig?
Előzmény: Agallis (495)
Maminti Creative Commons License 2003.12.21 0 0 498
Hehe, én is szerettem a kórházi kosztot, bár kétszer visszariadtam a két hét alatt (szülés után még 6 napot voltam bent) egyszer a répafőzelék-bőrös virslijüktől lettem rosszul, egyszer meg uzsonnára kaptunk egy marék túrót fél lilahagymával... :) Mi nem voltunk úgy elkényeztetve, hogy a kiszámolt kaját tették volna elénk, főleg, mert ahányan voltunk, annyi grammos szénhidrát-diétára voltunk beállitva, úgyhogy reggel megkaptuk a magunk X db zsömléjét, hogy azt osszuk be egész napra és ahhoz jött a többi. Viszont volt heti menünk, ami mellé mindig oda volt irva az adott kaja CH-száma és igy lehetett osztani-szorozni.

Ha épp nem vagyok terhes, és nem masiroznak bennem a hormonok fel s alá, elég nehéz velem összeveszni. :)

Előzmény: Törölt nick (491)
tamara Creative Commons License 2003.12.21 0 0 496
Az egész vitához még csak annyit, aztán az egész úgyis felesleges:

én nem csupán a szerencsének érzem, hogy a két lányom egészségesen megszületett. Bíztam a doktorban, és úgy érzem szakmailag teljesen korrekten vezette le a szüléseket.

Szerintetek a többi szülő nő miért választotta őt? Ennyien nem tévedhetnek...

és Agallis, ha dr. H. valóban illegális szereket szerzett be, azt szerinted a pharmafutárral teszi? (ha tudja, hogy büntetendő, amit csinál, akkor hagyja, hogy listázzák a beszerzéseit?)

Hát csak ennyi hozzáfűznivalóm volt még az egészhez!

sziasztok, tamara

Agallis Creative Commons License 2003.12.21 0 0 495
tamara nem találgatás. Én konkrét, megbízható embertől tudom. Pharmafutár is van a világon, akár te is megrendelhetsz bármit amit itthon nem lehet kapni. Miután ezt is lehet bizonyítani papíron nem tudom el tudják-e tussolni, de tény, hogy az újságok nem írnak erről. Ezt az infot tőlem tudják a topiclakók. Miután adatjogi védelem meg minden fene létezik ezért nyilván nem írhatom meg sem a szer nevét, sem azét akitől tudom a történetet. Az eredeti hozzászólásom is töröltettm, nem részletezem miért. Az egészet be sem írnám, ha nem anyák és babák életéről, fogyatékosságáról lenne szó.
Az, hogy neked sikerült a szülésed mind2x az nem bizonyíték ugyanúgy, ahogy az sem, hogy névtelenül irkál ide bárki bármit. Egyébként ha most összefogna az összes kismama és szervezetten fellépnének, abból elég komoly balhét lehetne szervezni, akkor a doktorúr rengeteg pénze nem hozná őt ki ebből a helyzetből ártatlanul, vagy max. egy kis szakmai irgum-burgummal. Úgy gusztustalan az egész ahogy van.:((((

Agallis

Előzmény: tamara (439)
Luisette Creative Commons License 2003.12.21 0 0 493
OFF
De, Angi, van. Nagyon sok koraszülést lehet megelőzni, ha időben észreveszik a kinyílt méhszájat. Ezért is kell sok kismamának hónapokat feküdnie.
Előzmény: Angiszeged (463)
Maminti Creative Commons License 2003.12.21 0 0 490
Tudom, semmi gond. :)

Összeségében nekem jó volt az a hét odabent. Egyrészt megismertem az osztályt, a szülőszobákat, az orvosokat, szülésznőket, mindent, nem volt idegen az egész. Másrészt, hozzá tudtam szokni az újszülöttek látványához (hiszed vagy nem, korábban még csak hozzájuk sem mertem nyúlni), harmadrészt _valóban_ pihentem (eléggé kikészitett a derekam), mert nem volt mit csinálni, otthon meg az ember mindig talál valami tennivalót :), negyedrészt a napi ctg igy is megvolt (plusz az első nap egy uh, azután még egy flowmetria), és igy nem kellett átjárnom Pestről Budára átszállással 40 perces kéjúton naponta oda-vissza. Bár lehet, hogy a szülést meginditotta volna. :) Aztán persze össze tudtam barátkozni a szobatársaimmal, és az egyikőjükről kiderült, hogy nemcsak ugyanahhoz a dokihoz járunk, hanem majdhogynem szomszédok is vagyunk. :)

Összességében nem pihentem annyit olyan intenziven, mint akkor. Azóta is visszasirom néha. :)

Előzmény: Törölt nick (488)
Maminti Creative Commons License 2003.12.21 0 0 489
Viszont nekem reggel tették fel a zselét, és elviselhető fájások után délután 6-kor ment el a vizem.
Előzmény: AnitA1975 (482)
Maminti Creative Commons License 2003.12.21 0 0 487
Nem, dehogy volt vatta a pálca végén. Egyébként is egy hajlékony cső volt, és egy bazi erős lámpával világitottak be. :)
Előzmény: Törölt nick (480)
Maminti Creative Commons License 2003.12.21 0 0 486
Bocsesz, kétszer ment el, a felsőnél elég csak az uccsó bekezdést elolvasni.
Maminti Creative Commons License 2003.12.21 0 0 484
Idike, magzatvizet természetesen csakis megnyilt méhszájon keresztül lehet nézni. :) Ehhez elég akár egy ujjnyira is tágnak lenni. Egyébként most utánaolvastam a Kismamák és kisbabák egészségkönyvében, ott azt irják, hogy csak a 37. hét után csinálnak amnioszkópiát, mert a magzatburok repedésének veszélyével jár. Hmmm, szakszerűbb, ha idézek a könyvből.

"Ehhez a vizsgálathoz a hüvelyen és a méhnyakon át bevezetnek egy mindkét végén nyitott csövet. Egyik vége érintkezik a burokkal, a másik pedig a szeméremtesten kivül, szabadon marad. A megvigyelést végző személy erősen megvilágitja a cső belsejét, amitől a másik végén áttetszővé válik a magzatburok. Megfigyelhető a magzatviz szine, mely rendszerint világos, a magzatmáz-foszlányok (... melynek egyes darabkái lebegnek a magzatvizben), amelyek a szülés időpontjának közeledtével megfogyatkoznak, és a szülés idejére nem is marad belőlük. Láthatók végül a magzat kicsiny hajszálai, ha a feje a vizsgálócső irányában van." (204. o.)

Egyébként a könyv lazán fájdalommentesnek mondja a vizsgálatot na persze két pasi az iró. :) Szóval én főleg az elsőnél úgy éreztem, hogy a doki a gyomorszájamnál kapirgál. :) És később sem volt valami kellemes. Brrr.

Mindenesetre, ha vatta volt a pálca végén, ahogy valaki leirta, akkor azzal nem tudom, hogy nézte meg a doki a vizet, lévén akkor nem láthatott át a csövön...

Nem érzem magam kiskorúnak azért, mert befeküdtem a 39. héten. Sajnos a gest. diabnak van egy olyan hátulütője, hogy a méhlepény sejtei sem tudnak megfelelően működni emiatt (nincs elég inzulin a szervezetben, hogy a sejtek felvehessék a cukrot), és ez könnyen a baba károsodásához, ne adj isten halálához vezethet.

Maminti Creative Commons License 2003.12.21 0 0 483
Idike, magzatvizet természetesen csakis megnyilt méhszájon keresztül lehet nézni. :) Ehhez elég akár egy ujjnyira is tágnak lenni. Egyébként most utánaolvastam a Kismamák és kisbabák egészségkönyvében, ott azt irják, hogy csak a 37. hét után csinálnak amnioszkópiát, mert a magzatburok repedésének veszélyével jár. Hmmm, szakszerűbb, ha idézek a könyvből.

"Ehhez a vizsgálathoz a hüvelyen és a méhnyakon át bevezetnek egy mindkét végén nyitott csövet. Egyik vége érintkezik a burokkal, a másik pedig a szeméremtesten kivül, szabadon marad. A megvigyelést végző személy erősen megvilágitja a cső belsejét, amitől a másik végén áttetszővé válik a magzatburok. Megfigyelhető a magzatviz szine, mely rendszerint világos, a magzatmáz-foszlányok (... melynek egyes darabkái lebegnek a magzatvizben), amelyek a szülés időpontjának közeledtével megfogyatkoznak, és a szülés idejére nem is marad belőlük. Láthatók végül a magzat kicsiny hajszálai, ha a feje a vizsgálócső irányában van." (204. o.)

Egyébként a könyv lazán fájdalommentesnek mondja, a vizsgálatot na persze két pasi az iró. :) Szóval én főleg az elsőnél úgy éreztem, hogy a doki a gyomorszájamnál kapirgál. :) És később sem volt valami kellemes. Brrr.

Mindenesetre, ha vatta volt a pálca végén, ahogy valaki leirta, akkor azzal nem tudom, hogy nézte meg a doki a vizet, lévén akkor nem láthatott át a csövön...

Előzmény: Törölt nick (472)
AnitA1975 Creative Commons License 2003.12.21 0 0 482
Ha megreped a burok, akkor azonnal elfolyik a víz. Viszont én hazamentem, majd kora délután folyt el a víz.
Előzmény: Törölt nick (475)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.21 0 0 480
Neked is vattas palcikaval neztek? Mert akkor nem ertem :(
Előzmény: Maminti (479)
Maminti Creative Commons License 2003.12.20 0 0 479
A méhszáj alattomban is ki tud nyilni, anélkül, hogy fájna, lásd Agát pl.

Egyébként engem is inditottak 4 nappal a terminus után (más kórház, más doki), de ugye nálam volt is indikáció (gest. diab.). Akkor már egy hete bent "üdültem" a kórházban. Az inditás egy hétfői napon volt, a dokim szombat-vasárnap ügyelt, de kijelentette, hogy nem fog belehajszolni semmibe. Hétfőn reggel 7-kor szépen felfeküdtem a vizsgálóra, a dokim elővett egy bazinagy fecskendőt, azt nem észrevenni nem lehetett, és egy pillanat alatt feltette a zselét, amit viszont nem is éreztem. Egy tablettát viszont elég könnyen fel lehet tenni anélkül, hogy az ember tudna róla. Szerintem.

Ja, és a magzatviz vizsgálat sem indit meg szüléseket, mert nekem előző való héten 5 nap alatt 4x nézték meg, hogy tiszta-e.

Én egyébként 3 hetente járok hozzá, nem a magánrendelésére, hanem a kórházba, és a "protokolljában" van uh és belső vizsgálat is. Ha jól emlékszem, az elsőnél is végig volt.

Csatlakozva Szásenykához, ha az én orvosomról derülne ki ugyanez, mint H.Sz-ről (dacára az első terhesgondozásom és szülésem alakulásának és nyugodt szivvel rábizom magam és a mostani babám életét most is), bocsátanák el a kórházból, indulna ellene rendőrségi vizsgálat stb, abban a pillanatban fordulnék másik orvoshoz.

Az én véleményem az, hogy az ember olyan orvost válasszon, akiben 100%-ig megbizik. Viszont, ha valamennyire is meginog a bizodalma, akkor mindenképpen váltson, ne játsszon oroszrulettet a saját és a gyermeke életével.

Kicsit túlzásnak tartom viszont, hogy egy "kakukkfióka" miatt most az összes dokira rá akarják húzni a vizeslepedőt, hogy ááá, biztos mindenki vagy a legtöbben provokáltan inditanak, és csak a markukat tartják, meg a többi, meg a többi. Ezt az egyet keféljék el jó alaposan (szivem szerint nagyobb hiénának tartom az ügyvédjét, aki most a védencének fizetett kismamák pénzén szivhatja magát mocskosul meg), de ne általánositsanak.

Törölt nick Creative Commons License 2003.12.20 0 0 476
Tehat egy vattas palcat feldugott? De azzal a burkot is repesztette, hiszen a viz a burkon belul van. A burokrepesztes meg inditas logikusan.
Előzmény: AnitA1975 (474)
AnitA1975 Creative Commons License 2003.12.20 0 0 474
Megnézte, hogy tiszta-e a magzatvíz. Egyébként nem voltam túlhordós, kiírás előtt 6 nappal szültem. Egyébként 1 vattás pálcával nézte meg a vizet, azt meg kétlem, hogy azzal juttata fel a gélt.
Előzmény: Törölt nick (469)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.20 0 0 473
szasenyka ma 2x mar megkovettelek, most itt a 3.

en amugy szoktam veled egyet erteni, neha le is irom, de nem mindig. na! :)

Előzmény: Törölt nick (471)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.20 0 0 472
tenyleg, a magzatviz nezes az mi? atlatnak a burkokon? meg az esetleg zart mehszajon? nekem nem neztek pedig 9 nappal tulhordtam es nem volt elszamolva. masnap inditottak volna es volt egy kis kezzel tagitas de a 40 kilo doktorno babakezet en nem is ereztem. es oszinten BARMIT megtettem volna mar, es amit tudtam meg is tettem mind :)
Előzmény: Törölt nick (469)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.20 0 0 470
haaat ;)
Előzmény: Törölt nick (469)
AnitA1975 Creative Commons License 2003.12.20 0 0 468
Igen, de ahhoz kézzel belém kell nyúlnia, de kézzel hozzám sem ért.
Előzmény: Angiszeged (467)
Angiszeged Creative Commons License 2003.12.20 0 0 467
Símán kézzel is ki tudják tágítani a méhszájat:(
Előzmény: AnitA1975 (465)
Hszm Creative Commons License 2003.12.20 0 0 466
Dr. T.Zs. még olya fiatalka, hogy nincs magánrendelője! ( a kórházba jártam be hozzá, mikor ügyeletes volt) És nem is kért pénzt soha, elfogadta, ha adtam, ha nem, úgy is jó volt neki.
Lehet, hogy később ő is felnő arra a szintre (dollárjelek villogás), de remélem, azért nem kap nagyon vérszemet:((
Előzmény: Angiszeged (463)
AnitA1975 Creative Commons License 2003.12.20 0 0 465
Tavaly én is nála szültem, azóta is azon gondolkodom, hogy mit tehetett velem, hiszen de. 1 pálcával magzatvizet nézett, du.-n pedig már megszültem. A zselének, már utánajártam, hogy csak injekcióval lehet fölhelyezni, kézzel pedig hozzám sem nyúlt. Akkor pedig, hogy gyorsíthatta meg a szülést? Vagy csak én vagyok az a szerencsés, aki ezt megúszta.
Előzmény: Angiszeged (462)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!