Keresés

Részletes keresés

pavlov kutyája Creative Commons License 2000.04.27 0 0 61
Lehetne Flush? :)
Előzmény: berill (60)
berill Creative Commons License 2000.04.27 0 0 60
Kedves kincsem!
Köszönöm! Legszívesebben azt moondanám, IMÁDOM amit írtál! Huh, lelkesedni azt nagyon tudok ám! :))

A BODZA nagggyon édes!!!
Amúgy igazatok van, amikor azt mondjátok, majd ha meglátom, akkor úgyis tudni fogom, mi lesz a neve, de szeretném ,ha sok-sok lehetőség lenne, hiszen így lesz ahonnét beugorjon a megfelelő...
nem nagyon bízom magamban :((

Bodza.tetszik.berillnek

üdv,
berill

Előzmény: kincsem (59)
kincsem Creative Commons License 2000.04.27 0 0 59
Sziasztok!
berill, gratula a nagy döntéshez, hogy "nagykutyát" fogsz tartani. Hasonló érzéseket táplálok én is, csak nem az ír farkas, hanem a bullmasztiff és a bordeaux-i dog iránt. De nem visz rá a lélek, hogy a lakásban tartsam őket, márcsak azért sem, mert nem sokat vagyok otthon, nem lenne időnk egymásra. Jó látni, hogy azért nem mindenki ilyen, mint én és bele mer fogni a dologba. Elhatároztam, hogy az imádatomat a különböző kutyakiállításokon kiélem, és majd ha esetleg lesz egy házam, vagy valami, akkor aztán belevetem magam a dologba. Gondolkodom még a kutyatenyésztésen is, de ez még csak titkos vágy, úgyhogy pssssssszzzt......!:)))))
Na, a lényeg! Itt van az asztalomon (véletlen:) egy olyan naptár, amin kiskutyák vannak, és nemcsak az emberi névnapok, hanem minden napra a kutyanévnapok is rajta vannak.
Szóval szemezgetek egy kicsit, mi lenne jó egy hófehér kislány írfarkasnak....
Dina
Porcsin..(na jó, ez vicc volt..:)))
Fruzsi
Bugi
Kapcás
Aga
Bonca
Lizi
Eszes
Mitvisz (volt egy ilyen kutyám..)
Angie
Fitness..(ez is vicc...)
Briós
Kajszi
Szárnysegéd...:)
Vagány - ez mondjuk elég fiús
Ajax
Bodza - ez nagyon tetszik!

Na, majd még folytatom, ha gondolod, de én biztos nem naptárból nézném a nevet. Én általában ránézek a kicsire, és ami eszembe jut róla, ahogy ez már itt korábban elhangzott.
Irigyellek kicsit, de nagyon szurkolok!
Üdv.
kincsem

berill Creative Commons License 2000.04.27 0 0 58
Sziasztok!

Na jó, meg van bocsátva! :))
Amúgy élveztem ezt a hirtelen és heves fordulatot, picit fel is dobott így kora reggel...

Tényleg süt a nap és naggggyon jó kedvem, van és remélem, tényleg inspiráló lesz a névadóknak ez az idő!

berill

Előzmény: yahel (56)
Zs4zet Creative Commons License 2000.04.27 0 0 57
Ok.
Szerintem is így van... :o)
Zs4zet.

Sorry, berill...

Előzmény: yahel (56)
yahel Creative Commons License 2000.04.27 0 0 56
zs4zet,

teljesen igaz amit leírtál, csak ugye én ezt nem is vontam kétségbe.

Amit írtam az csak arra vontakozik, hogy ha nem foglalkozol egy kutyával, nem szereted eléggé (vagy éppen, hogy tulzásba viszed) tehát kapcsolatotok nem lesz harmónikus, akkor a kutya saját önfejűségére fog inkább hallgatni, önállósodni fog, az addigi viszony megromlik. Pont mint a az emberi kapcsolatokban...
De szerintem ez nyilvánvaló

yahel

jó reggelt mindenkinek, és főleg neked kedves Berill! Sorry, hogy így beloffoltunk a Topicodba. Remélem, hogy azért a mellékszálak ellenére is jóleső érzéssel tölt el első topicod hízása, gyarapodása.
Ma sütni fog a nap, ez akár inspirálólag is hathat a netes társadalom keresztelő-kedvére :)

Előzmény: Zs4zet (55)
Zs4zet Creative Commons License 2000.04.26 0 0 55
Kedves yahel!

Bocs. hogy elszúrtam a nicked... :o(

Az állatok hűsége és szeretete, nem kor, vágy, és időleges dolog. Nem hűtelen, nem csal meg, és nem ráz át...
Ő természetes lény - a szeretete/nem szeretete is természetes. Vagy hűséges, vagy sem - de nem hazudik, nem szinlel, és nem bánt meg (sőt van aki ezt még élvezi is...)
Az állatok öszinték - amire legtöbbször az emberek képtelenek.

Nem tudom - engem még a gyermekkoromban tartott éti csigáim is "szerettek" és nem hagytak ott... :o)))

Az ember társadalomban él, nem a természetben - egy mocskos társadalomban, és ez a mocsok többé kevébé mindekire rátapad... sajnos - nevelés...
A természetben lehet "dzsungel-törvények" uralkodnak, és az evolúció könyörtelen szabályai érvényesülnek (varáció a szelekció, és a mutáció által), de minden tiszta, és egyenes, nem ölnek meg passzióból, nem rúgnak beléd "csak úgy"... az, az ember és a civilizáció erénye... :o)

Zs4zet.

Ui. bocs, nem akartam moralizálni...

Előzmény: yahel (54)
yahel Creative Commons License 2000.04.26 0 0 54
Kedves Zs4zet,

yahel, ha lehet kérnem :)

Szerintem cserben tud hagyni egy kutya is, pont úgy, mint A társ. És mindketten akkor teszik ezt, ha nem figyelsz rá, ha nem igazán harmónikus a kapcsolat...

yahel

Előzmény: Zs4zet (52)
berill Creative Commons License 2000.04.26 0 0 53
Kedves Zs!

Köszi és tudom!
Most berill hazamegy és gondolkodik...bár van még idő, hiszen meg sem született a "pici".
Gyertek még!!!

további szép napot!

berill

Előzmény: Zs4zet (52)
Zs4zet Creative Commons License 2000.04.26 0 0 52
Kedves berill!

yahell nagyszerüen összefoglalta a kutyatartás lényegét... :o)
Én egy dologgal egészítem ki:
A kutya, ha nem is A TÁRS, de ő az aki igazán hűséges lesz hozzád, és nem hagy cserben - ellentétben a legtöbb emberrel... :-)

Zs.

berill Creative Commons License 2000.04.26 0 0 51
yahel!

Tökéletesen igazad van mindenben, amit leírtál! Tudom, hogy nem A Társ lesz és nem is kell annak lennie, de miután elég sokat vagyok egyedül, így fogalmaztam, hogy kell egy társ... Mint említettem, volt egy kis "dögöm" ( kedvesen így becéztem), aki 16 évig volt velünk. Bár még 8 éves voltam, amikor odakerült a kis csúszós tappancsival, én lettem a gazdája, mert ő így akarta... Tudom, egy nagytestű kutya más, így sokkal jobban oda kell figyelni, mit enged meg neki az ember, és mit nem. Hidd el meggondoltam jól. Már több éve gyűjtök minden cikket, képet, adatot, stb az ír farkasról, teljesen beleszerettem ( ez gyerekes, mi ).
Most végre a fizetésem is kedvezőbb irányt vett arhhoz, hogy fel tudjak vállalni egy ilyen jellegű felelősséget. Októberig a szüleimmel éltem, azt mondták, szó sem lehet több állatról, mert a kert, mert nem tetszik, mert csak ez, mert csak az... Most végre magam vagyok, közel a zöldhöz, közel a sétalehetőséghez, bár 2 szobás, de nem pici lakásban egyedül...
Kb ennyi a mostani körülményekről...

üdv,

berill

off
akkor most remélem jó a kedved :))
nekem ez az első topicom, bár régóta olvasó vagyok
on

Előzmény: yahel (50)
yahel Creative Commons License 2000.04.26 0 0 50
berill,

a nélkül, hogy közhelyekbe fulladna a mondanivalóm a kutyatartásról, elég nehéz írni, mégpedig azért, mert nagyon keveset tudok Rólad, a körülményeidről és arról, hogy vajon pontosan miért is kell Neked a kutya.
Merthogy, szerintem egy ilyen döntés, tehát egy kutya vállalása, sokkal komolyabb, mint amilyennek elsőre látszik. Amikor kiválasztod az alomból a csipától alig látó, gömbölyű hasú, zabálnivaló kis dögöt, akkor hosszú-hosszú évekre eldöntöd mindennapjaitok alakítását. Séták, etetés, nyaralás alatti gondok, szomszédok, tüzelés, fedeztetés, orvos... rengeteg olyan dolog amit eddig vagy nem csináltál, vagy felelőséggel nem tartoztál azok elvégzése iránt. (ha jól gondolom) Azt írtad korábban, hogy szükséged van egy társra. Bízom benne, hogy nem A társra van szükséged a kutya személyében. Életedben A társ csak egy ember lehet, de a kutya tökéletesen alkalmas arra, hogy társad legyen. Remélem érezhető a különbség.
Szvsz úgy kell felfogni ezt az egész kérdést, mint egy szerződést ami abban a pillanatban, hogy Őt elhozod, megköttetik közte és közted. Ő szeretni fog és hűséges lesz, HA te is betartod azokat a "szabályokat" amiket ő elvár tőled. Szerintem a következőket érdemes észben tartani közös jövőtök során:
Ha harmónikus kapcsolatot akarsz, akkor mindíg meg kell tartani az alá-fölérendeltségi viszonyt. Te a kutya gazdája vagy, ő pedig bizonyos szempontból kiszolgáltatott neked. Te adsz neki enni, te véded őt, te biztosítod a hajlékát. Soha nem kerekedhet föléd, mert abban a pillanatban felborul az egyensúly és nagyon nehéz lesz visszaszerezni. Ez főleg egy nagytestű kutyánál érvényes. Ha azt akarod, hogy halgasson és figyeljen rád, hogy jó kutya legyen, akkor szigorú és egyertelmű szabályok betartatásával kell őt nevelni, de mindíg igazságosan.
Soha ne engedd, hogy kétségei legyenek a szereteted, vagy a törődésedet illetően, mert Ő nem ember, nem fog tudni logikázni, taktikázni. Ő egyszerűbben látja a világot, mint Te. Az nem baj, ha érzi, hogy haragszol rá... De ezt már írtam :)

Ugye tényleg végiggondoltad, hogy akarod-e, hogy van-e rá időd, energiád, türelmed, kedved és pénzed. Bármit is írnak a könyvek, bármit mondanak az ismerősök az emberek, minden kutyának kell a természet, a szabadság, de legfőképp az ember. Rengeteg időt kell rá szánni, nem csak azért, hogy jó társ legyen, hanem azért is, mert ez egy kétoldalú kapcsolat. Ő nem mondhatja azt, hogy bocsika, nekem másik gazdi kell... És remélem, te se fogod soha azt mondani, hogy neked ehhez nincs erőd, inkább vigye valaki. Bár egyszerű lény, de érez, és tud szomorú lenni. Legyél benne biztos, hogy nem fogod megbántani ÉVEKIG...

yahel

u.i.: hiányoztam? no, ilyen se történt még velem az indexen... :)

Előzmény: berill (45)
berill Creative Commons License 2000.04.26 0 0 49
Opi!!!!!!

Naggggyon sorrrrry!!! Opi! Opi!

amúgy én sem szeretném, ha nagy b-vel írnák a nevem... :))

Stephen King rulz :)

berill

a tesóm azt mondta legyen: GARBÓ... háááát!??
az inkább egy kis olaszagár, nem? :))

Előzmény: Opi (48)
Opi Creative Commons License 2000.04.26 0 0 48
Nem-nem..:)
Jelenleg egy Stephen King -el birkózom..:) (és ez szó szerint is értendo, kicsit nagyocska..:))) )

OFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
3-an vagyunk OPI-k van opi - ez egy álnick, de nem tudom kié, és OPi, aki nem álnick, és tudom kié, de nem az enyém, és Opi, aki meg én lennék..:)))
Úgyhogy kicsit kényes vagyok a nevem helyesirására..:)))

kukacosOpi..:))
ONNNNNNNNNNNNN

Előzmény: berill (47)
berill Creative Commons License 2000.04.26 0 0 47
opi!

hol olvastad? csak nem a kuty utónévkönyvben? :))
b.

Előzmény: Opi (46)
Opi Creative Commons License 2000.04.26 0 0 46
Szeder :)) (ma olvastam..:) )
berill Creative Commons License 2000.04.26 0 0 45
yahel!
Na találd ki! Mert már hiányoztál. :)
Szóval? van vmi használható ötleted az "offtopicra"?
Nevezetesen kutyatartás, stb?
Bár volt már egy picike kutyusom, tavaj halt meg, 16 éves volt, de ő tényleg pici volt... Kb 3 kilós, törpeuszkár. Többet nem szeretnék ilyen pici sértődős kutyát, de imádtam nagyon és rettenetesen hiányzik, hogy pl beletúrjak a kis bundájába, meg elmonjam neki, mi a baj éppen... :(

üdv, berill

Előzmény: yahel (44)
yahel Creative Commons License 2000.04.26 0 0 44
Itt vagyok, miért?

yahel.pont.itt

Előzmény: berill (38)
berill Creative Commons License 2000.04.26 0 0 43
sasanz!

de! mármint, lehet, hogy ő való oda... a különböző ellenvélemények ellenére!
fura, de ajánlják lakásba!
Komolyan!

ha van még ötlet, írjatok!

köszi, berill

most kb 1 órára eltűnök, de csak gyertek, gyertek!!!

:)

Előzmény: sasanz (41)
ezoterika Creative Commons License 2000.04.26 0 0 42
Örülök, hogy teccccccik! :)
A magyar nevekkel valahogyan jobban ki vagyok békülve...

Majd informálj a kuty nevéről bennünket!

ezo

Előzmény: berill (40)
sasanz Creative Commons License 2000.04.26 0 0 41
Off
retriver
on :))
A Sába nem csak szép, de praktikus is, jól mondható.
Minden jót a kutyushoz, nekem is nagy szerelmem az ír farkas, csak hát nem 37 négyzetméterre való :(
Előzmény: berill (38)
berill Creative Commons License 2000.04.26 0 0 40
Kefír...ari!!!!
köszi, ezoterika!

azt hiszem, fehér lesz amúgy...
kefír...ez tényleg tréfás...

:D

berill

ezoterika Creative Commons License 2000.04.26 0 0 39
Szia!

Nem tudtam minden hozzászólást elolvasni,

DE!!!
Nekem a Kefír nagggggyon tetszene!

ezo

berill Creative Commons License 2000.04.26 0 0 38
sasanz,

a Sába szép. Ismerek egy golden retriwer(?)-t, akit így hívnak...

b.

off
yahel, itt vagy?
on

Előzmény: sasanz (37)
sasanz Creative Commons License 2000.04.26 0 0 37
Jó kiállású kutyalánynak szvsz igen jó név a
Sába.

De ez nem biztos, hogy illik egy ír farkasra is.

Előzmény: berill (-)
berill Creative Commons License 2000.04.26 0 0 36
Yahel!

Úgy értettem, hogy a te nicked legyen a te kutyudé, de azért én is eljátszottam a gondolattal... :D

jó név, biztos, jó fej...

Persze! ha vannak ( márpedig biztosan, hiszen nem kérdezted volna, ha nem ) hasznos tanácsaid, akkor szeretettel várom a hozzászólásokat!
Igen, nagy. Nagyon nagy! Úgy tudom, a legnagyobb kiskutya... :))
De tényleg!

Nagyon jámbor (mások azt mondták, ostoba - de ez nem igaz!!! ), nagyon jó fej!

berill.mindig :))

Előzmény: yahel (35)
yahel Creative Commons License 2000.04.26 0 0 35
berill,

mármint, hogy legyen az én kutyám neve a nickem, vagy az én nickem lesz a tiéd-é (de csúnyán néz ki, biztos nem is így kell írni)

persze ez utóbbi inkább valószínűtlen, mint chancos, de azért jó volt eljátszani a gondolattal, hogy egyszercsak valahol azt hallom, yaaaaaaaaaaaaheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel, gyere vissza azonnal, vagy nem állok jót magamért!!!!!vagy yahel, köpöd ki!!!!!! biztos fölkapnám a fejemet és mosolyognék egy nagyot :)

figy, egy ilyen kutya nem nagy? mármint, hogy magas, meg ilyenek.

tudom, hogy picit off, de kutyatartással kapcsolatos kérdésekről is vársz itt tanácsokat, ötleteket, kérdéseket, csevelyt bármit?

yahel.ritkán

berill Creative Commons License 2000.04.26 0 0 34
Alonso!

:))

Murphy's jöhet!!!
Csípem!

b.

Előzmény: Alonso Mosley (32)
berill Creative Commons License 2000.04.26 0 0 33
Kedves Yahel!

Szerintem legyen a nick-ed! Nekem az tetszik nagyon!

Nem tudom, hogy melyik utat (hagyományos avagy hirtelen döntés) választom, de nem gondoltam, hogy ennyien fogtok írni! Nagyon élvezem!
Tetszenek az ötletek.
Én is úgy gondoltam, hogy valami egyedi, előkelő, de kedves nevet találok majd neki, de most már nem vagyok biztos benne! ( azért a Peti erős lenne picit több okból is, lévén, hogy lány, másrészt... na mindegy :))
Egy ilyen gyönyörű, kedves, nyíltszívű kutyu megérdemel vmi különlegeset...annyira várom már!!!
Továbbra is tetszenek a kicsit furcsa, bohókás de izgalmas, "egzotikus" nevek!

Jók vagytok! :))
Ja! És jó reggelt!

berill

Előzmény: yahel (29)
Alonso Mosley Creative Commons License 2000.04.26 0 0 32
Murphy. Ha teszel utána egy 's-t is, akkor még Wágner úrnak is igaza van. :o)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!