Információk és hírek a traffipaxok ellen bevethető eszközökről. A sebességmérés üldözöttjeinek topikja: károsultak és előrelátók, detektorhasználók és forgalmazók - de természetesen a Sasszembrigád tagjainak hozzászólásait is várjuk az utca 'másik' oldaláról!
Szentendrein rendszeresen megyek el a 3db telepített S1 mellet de se kiyo se alp egyszer sem jelzett nekem Ott. Csak ha kocsiból mértek. Olyan mintha dummy lenne benne mert elhaladva mellette eskü olyan mintha igazi lenne.
Jó messziről mérnek. Valamivel több mint egy lámpaoszlopnyi távolság. 30-40m lehet. A mérő az úttest felett áthúzodó info tábla alján van. A jobb oldali zöld tábla fölé tették ki a mérésre figyelmeztető táblát kb egyvonalban van azzal ami rólad készült kép. Magyarán ha az előjelző tábla vonalában nem megfelelő a sebességed akkor már nincs idő fékezni.
Nagyobb az eselye, hogy csak megkonnyited neki a merest, de meg akar kicsiket tobbet is merhet, mint a valos sebesseged. A tavolsagmerest viszont megviccelheti.
Technikailag mi van akkor, ha van egy lézere mérő eszközöm, amit a blokkoló ARH-CAMS1-nek azonosít és ezt az eszközt egy ARH CAM S1 felé irányítanám amikor mér valahol.
A VPR-es gunok hullamformajarol esetleg tudtok infot adni? Vagy arrol, hogy a teszterek milyen jelet adnak ki, amikor VPR-rel kell gerjeszteni a blokkolot?
Nem kell manipulalni. Jelenleg ketfele modon kepzelem el a GPS emulaciot:
1) ugy csinal, mintha nem latna egy muholdat se
2) kamu kordinatat es sebesseget ad
Az 1. eset a legegyszerubb, viszont ez nem tudom, hogy a blokkolasra hogyan hat, van-e olyan algoritmus, ahol a sebesseget figyelembe veszi-e (pl. DragonEye), de nem hinnem, hogy a Mo-i meroknel ez problema lenne
A masodik esetben pedig egy fix kordinatat es sebessegadatot ad. A koordinataval ugysem foglalkozik az alp, azt maximum logba irja bele a blokkolas helyszinenek(nem tudom, mert nem jartam utana), a sebesseg pedig annyi amennyi, mondjuk 100km/h, amivel tud dolgozni. Nyilvan pl. egy DragonEye algora ez is hatassal lesz, a Mo-i merokre nem.
Amugy mar itt van a panel, lehet ma beforrasztam ra a maradek alkatreszeket es kiprobalom, csak kisse megfaztam, igy nincs sok hangulatom a gyantagozhoz :)
Sziasztok! Nincs véletlenül valakinek eladó Kiyo GPS 800-as készüléke eladó? Illetve az Inforad V4e készüléket Magyarországon lehet használni,van adatbázisa? Köszönöm.
Igen ez egy jó lehetőség amit belinkeltél. Egyébként a koaxiális kábel sem olyan drága ha helyileg lehet venni. Ekkor nincs plusz szállítási díj. Kibontani pedig pillanatok műve. Sz@rabb viszont a kerek vezetékes verzió esetén átvezetni a hálón a csatlakozókat! :) Nem jó móka.....
Motorkerékpárnál nekem mindig szedett össze interferenciát! A legjobb ha koaxiális antenna kábelből kibontod az árnyékoló hálót és a fejek vezetékeit belehúzod. Fém hálóból (pl. szita) készítesz egy faraday kalitkát a központinak és azt valamint a vezetékek hálóját testre kötöd.
Én is csináltam már lapos vezetéknél úgy fejcserét hogy levágtam a rossz fejet és a csere fej kábelét kb 10cm hossznál levágtam. Mind a két vezetékre krimpeltem csatlakozót. A köztes elemnél viszont nagyon figyelni kell! Elektronikai boltban kapható toldóval nem működött! (nem volt megfordulva a vezeték kiosztás!) Bementem egy helyi powertuning üzletbe és Robitól vettem Kiyo blokkolóhoz gyártott (saját készítésük) toldót ami valami pici elektronika is van. Na azzal működik a mai napig is. Egyébként a színes vezetékek össze is forraszthatóak de rettentő macerás a blankolás! Igazából úgy lehet a vékony vezetékeket le pucolni hogy pákával megolvasztod a szigetelést és lehúzod. Nagyon taknyolós feladat! Szerintem a toldás jobb csak kell hozzá fasza toldó! :)
A tapcsatinal kossetek le a gyujtasrol a tapjat es helyette egy 12V-os zseles(biztonsagtechnikai) akkurol taplaljatok. Ha igy nem csinalja akkor az auto 12V-jarol szedi ossze a zavart, szoval csak egy jo szurest kell epiteni. Ha kulon akkurol is csinalja, akkor valamilyen sugarzott elektromos zaj vagy mechanikai oka van(pl. csatiknal vagy fejnel vibracio).
Ha van ismerősöd akár a t-comnál vagy olyanok akik internettel foglalkoznak egy toldóval megtudják oldani, hisz ugyanúgy kell krimpelni /remélem jól irtam😁/.
Interceptornál jelentkezik az alábbi probléma (fals riasztás): amennyiben közepes gyorsításnál 3-as feletti sebességnél eléri a 3000-es fordulatot, "traffic observer" jelzést ad és a blokkolás aktv szokásosat nyomja. Csak 3000-nél és felfele, de az összes fokozatban. Ez a negyedik márka amiben ez a készülék van, soha nem volt ilyen problémám (508 Peugeot). Hallott már bárki ilyenről? Átkötötték, megrelézték, csak csinálja. hifi zavarszűrő a betáp elé segíthet?
Folyamatban van, februarban jon, de meg senki sem tudja, hogy pontosan mikor. Viszont en februar elejen valamikor megint megyek el itthonrol, igy nem tudom, hogy eppen lesz ido az elejen programozni es kiprobalni, vagy csak a honap vege fele.
De, pont olyan egyszeru, csak kinai ujev van es lealltak a gyartok, igy februarban fog megerkezni a cucc. Nem en fogom reszelgetni-forrasztgatni, mert ilyesmire nincs idom, az ev negyedeben-feleben eleve itthon se vagyok.