Keresés

Részletes keresés

siófok35 Creative Commons License 2007.05.31 0 0 632
Inleligenys grefitis :-))
L45H Creative Commons License 2007.05.31 0 0 631
Mi? A bűnözőknek vannak jogaik egy demokráciában. Ez mindig így van és nem nevelésfüggő. A bűnözők hülyék lesznek nem élni a jogaikkal. És így: vissza is tudnak vele élni...
És miért ne tennék, hiszen ők bűnözők, akiket ennél súlyosabb cselekménytől sem tart vissza a neveltetésük.
Előzmény: Törölt nick (630)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.31 0 0 630
Ez sztem nem igaz, csak nevelés kérdése lenne a dolog :-/
Előzmény: L45H (627)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.18 0 0 629
egy demokráciában sosem lesz rend

és ez az a kijelentés amiért nem vagyok hajlandó vitába szállni Önnel

Előzmény: L45H (627)
B-L!NT Creative Commons License 2007.05.18 0 0 628
Egyetértek. A grefitisek valszeg jót röhögnek egy-egy ilyen ejnyebejnye után, holott hatalmas károkat tudnak okozni. Ide kemény büntetések kellenek. A minimum, hogy ha már odafirkált, mossassák le vele, ha elkapják. Szerintem a közvagyont rongálni az egyik legnagyobb vétek. Az mindenkié, azt mindenki látja, mégis meg merik tenni. Vegyenek maguknak vasúti kocsit, üzemeltessenek grefitivasutat, és csináljanak ott azt, amit akarnak. Tudom, utópia, de én nem vagyok kíváncsi a firkálmányokra a MÁV vonalain, és ki akarok látni az ablakon. Ennek a témának nincsen másik oldala, ami nem az övé, azt ne firkálja össze, vagy ha megteszi, akkor vágják le a ....
Előzmény: L45H (623)
L45H Creative Commons License 2007.05.18 0 0 627
"a bűnösnek mindig jogai vannak"

Ez egy demokráciában mindig így van. És a mienk -akármilyen sanda tekintettel nézzük is- de demokrácia... Épp ezért: egy demokráciában sosem lesz rend. Veszett ügy ez sajnos. :(
Előzmény: sárkányfül (626)
sárkányfül Creative Commons License 2007.05.18 0 0 626
hát, igen, én először csak ujjpercekre gondoltam...
"ha elfogytak akkor haladunk ütemesen felfelé..." igen, akárcsak a menetrend...
persze, ez sem működne, mert a bűnösnek mindig jogai vannak, szóval a végén még a bírót ítélnék el, és vágnák le a kezét... :-/
Előzmény: Krumpliszsák (625)
Krumpliszsák Creative Commons License 2007.05.18 0 0 625
kezdenénk az ujjak levágásával majd ha elfogytak akkor haladunk ütemesen felfelé...:)
Előzmény: L45H (623)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.18 0 0 624
Ne mond, hogy nem esett le... :-/
Előzmény: Törölt nick (617)
L45H Creative Commons License 2007.05.18 0 0 623
Namost tényleg nem csak a MÁV-ról és annak töketlenkedéséről van szó. Nyilván meg lehet oldani a graffitigondot, de ez rengeteg pénzbe kerül. Külföldön ezt meg tudják fizetni, de ahol 30 éve a vasút alig-alig kapott pénzt és hangsúlyt a közlekedésfejlesztésben, akkor őszintén miből lenne erre pénz?

Előhoznám a rendőrhatóság töektlenkedését is ám... amíg ezeket
1. nem kapják el
2. egy ejnye-bejnyével elengedik
ADDIG ne várd a helyzet javulását! Jó kis Szent László kori szigorítások kellenének ide! :D
Előzmény: Törölt nick (620)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.18 0 0 622
persze, tudom miröl beszélsz, de ezek a dolgok az egyén szintjén léteznek

a közösség szintjén ezzel vajmi keveset tudsz kezdeni; ezért gondolom hogy ha beépülne az árakba a dolog költsége, akkor valamiféle optimumot lehetne elérni.
megveszed a bkv jegyet és rajta van hogy 1 %-ból graffiti-alapot képezünk, ugyanígy fizeted a közös költséget és havi 100 Ft / lakás erre megy el; cserébe gaffiti mentes a város és ráirányul a figyelem, több kisköcsögöt kapnak el, a szülö meg a pénztárcáján érzi
Előzmény: Törölt nick (621)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.18 0 0 620
szóval szerinted ez is azon dolgok egyike ami a lajtán túl természetes itt viszont nem?
lehet igazad van, ki tudja..

mindenesetre zürichben ugyanúgy van graffiti mégse full graffitisek a kocsik; nyilván a probléma megoldható, nyilván több megoldás létezik, én az egyiket vázoltam fel; a máv töketlenkedései meg messzebre vezetnek...
Előzmény: Törölt nick (619)
sárkányfül Creative Commons License 2007.05.18 0 0 618
pont múltkor láttam a Nyugatiban, ahogy szerdték le a graffitit... dehát, a nyoma ígyis megmarad, sajna... :-/
Előzmény: Törölt nick (616)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.18 0 0 617
mondanivalód?
Előzmény: Törölt nick (616)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.18 0 0 616
Előzmény: Törölt nick (612)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.18 0 0 615
akkor ne is reagálj

a graffitizés ugyanúgy kockázat mint az hogy szívrohamot kapsz vagy hogy ellopják a kocsidat; ha kockázatközösséget alakítassz ki akkor alacsony költséggel tutira le van a gond ha bekövetkezik a káresemény

ugyanúgy piac alakulna ki: a biztosítók versenyeznek, miközben érdekük hogy minél kevesebb káresemény történjen: bekameráznak, őröket állítanak az egyik oldalon; a másik oldalon meg egy iparág alakulna ki a különféle pucolási technikákra (fóliázás, speciális védöanyagok stb.) itt is versenyző cégekkel

sajnálom ha ezt nem érted

egyébként meg nyilván nem csak a mávra hanem kb. a teljes épület/ingatlanállományra kötelezővé tenném
Münchenben boltos NEM nyithat ki mielött az estleges graffitit elpucolta. Pont.
Előzmény: Törölt nick (614)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.18 0 0 612
ezzel a firkálgatással kapcsolatban is érezni lehet a tipikus magyar töketlenkedést

miért nem köt a máv biztosítást a dologra, adja ki az örzést privátba és kész
ha meg mégis firka, akkor 12 órája van a biztosítónak hogy eltüntesse

ugyanez vonatkozik úgy általában a graffitibe, egész üzletág jöhetne létre ha kötelezö volna graffiti biztosítást kötni az üzleteknek, lakóközösségeknek

beszélek itt a levegöbe :D
sárkányfül Creative Commons License 2007.05.18 0 0 610
"Aki más nézőpontból nem tudja megérteni, hogy el kell ítélni az ilyet, legalább abba gondolna bele, hogy mennyre örülne annak, ha mondjuk napokon keresztül festi a házát és akkor egy éjszaka 5 másodperc alatt ráokádnak 3 ákombákomot."
Hát, igen, ez sajna eléggé ismerős, amint kész lett a házunk, összefirkálták. Igencsak kiakasztó ez a graffitizés, sok igazságot írtatok, sajnos tényleg azzal lehet a gond, hogy nem kaptak megfelelő nevelést az illetők. Persze, erre rá lehet húzni, hogy rossz társaságba keveredett a szentem, de nagyon érdekes, hogy én miért nem keveredek rossz társaságba? Ugyanabban a világban élek, én is találkozom minden nap olyanokkal, akiknek más a felfogása, nekik ez jó buli. Nekem (és persze nem vagyok egyedi eset) nem az. Nem örülök annak sem, amikor összefirkálják a kocsikat, de a legbosszantóbb tényleg az, amikor az ablakon lehetetlen kilátni a sok alkotó szellem munkájától. Az egyetlen dolog, amivel meg ki lehetne küszöbölni ez a problémát, az a nevelés. Csak mit várjunk olyan szülőktől, akik anno (vagy most) maguk is firkálták, amit csak lehetett. Jó kérdés, akkor mit is kellene tenni... talán azok a gyerkőcök, akik elítélik a firkálást, hathatnának azokra, akik nem. Bár ez sajna pont fordítva szokott lenni. Hajaj...
Előzmény: lbence (604)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.18 0 0 609
Szóismétlésért bocsesz, helyesírás és fogalmazás sose volt erősségem :P
Előzmény: Törölt nick (608)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.18 0 0 607
"Engem ugyanis 201 centivel, és 115 kilóval áldott meg az ég..:) Egyéb kérdés? :)"

Viccet ismered? :-D
Kocsmában feláll a csávó: ki akar verekedni
Feláll egy nagy darab csávó és mondja én
akkor Te velem vagy :-))))
Előzmény: Törölt nick (601)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.18 0 0 606
norbert85 Creative Commons License 2007.05.18 0 0 605

Az a baj hogy a kamera úgysem tud semmit csinálni, esetleg két újságolvasás között rápillantnak és jé ott vannak valakik... este meg szerintem szart sem ér a kamera képe.

lbence Creative Commons License 2007.05.18 0 0 604
De akkor legalább ugyanazzal a névvel írnál vissza...

"De ez mindig így szokott menni, ha 10 ember ugyanazt hajtja, és jön egy 11, aki mást mond akkor azt megkövezik:)"

Igen, ez mindig így van, hogy ha van 10 kultúrember és akkor jön egy nihilista devianciapárti, akkor annak jogosan lesz beszólva.

"Attól még, hogy ti így gondolkodtok, attól még nem lesz tisztább a váci vonal, csak egy példa."

Egyrészt ez hazugság, mivel ha az ember lát egy ilyen köcsög firkálót, tehet ellene (persze nem fog senki önszorgalomból éjjel-nappal ott járőrözni, ez a hivatásos szervek feladata lenne), másrészt akkor a terrorista tömeggyilkosokat sem kell morálisan elítélni, mert attól még nem fog kevesebb ártatlan meghalni, nem igaz?

"Egyébként, én egy szóval nem mondtam, hogy én támogatom a graffitiseket, de nézz körül a világba ha már így a tisztaságra megyünk, pl a sok hajléktalan az aluljárókba, szemét az utcákon, etc etc."

Gratulálok, mi az összefüggés? Vannak bizonyos nagyon komoly problémák, mint a hajléktalanok, akiknek nincs otthona, nem tudnak hová menni, meg van néhány unatkozó hülyegyerek, akinek a legnagyobb szórakozása, ha odabasz mindenhová egy krikszkrakszot.

"Azért, mert ott a vasútasok nem adnak rá lehetőséget, hogy kiélhessék magukat a firkálók!"

Már megint hülyeséggel jössz. Ki mondta, hogy a MÁV megfelelően reagál ezekre a dolgokra? Itt senki és ez nem véletlen, ugyanis gyakorlatilag sehogy sem reagál, szarnak az egészre. Ez amúgy elég nagy baj.

Szomorúnak tartom, hogy vannak ilyen emberek, akik még pártolják is ezt a vandálkodást. Azt, hogy néhány tahó kis köcsögnek nincs jobb dolga, mint hogy felszálljon egy villamosra és éles kövekkel össze-vissza karcolják az ablakait, pusztán "szórakozásból". Épp elég baj, hogy a hatóságok sem foglalkoznak ezzel és akkor még jönnek az ilyenek is. Aki más nézőpontból nem tudja megérteni, hogy el kell ítélni az ilyet, legalább abba gondolna bele, hogy mennyre örülne annak, ha mondjuk napokon keresztül festi a házát és akkor egy éjszaka 5 másodperc alatt ráokádnak 3 ákombákomot.
Előzmény: Julio7 (603)
Julio7 Creative Commons License 2007.05.18 0 0 603

értelmetlen? ez a véleményem! És nem ezért csináltam magamnak nick nevet, hogy ezt megosszam veletek, mindössze gondoltam már beírok... De ez mindig így szokott menni, ha 10 ember ugyanazt hajtja, és jön egy 11, aki mást mond akkor azt megkövezik:) meg se lepődök rajtatok! Viszatérve erre, hogy nincs nagyobb igényem arra, hogy tiszta vonaton utazzak---> de lenne, ha nem itt élnénk! Attól még, hogy ti így gondolkodtok, attól még nem lesz tisztább a váci vonal, csak egy példa.

Egyébként, én egy szóval nem mondtam, hogy én támogatom a graffitiseket, de nézz körül a világba ha már így a tisztaságra megyünk, pl a sok hajléktalan az aluljárókba, szemét az utcákon, etc etc.

Én azért átgondolnám ezt az egész dolgot, így egyetemesen. Miért van az, hogy pl az Orosházi usgyikon én speciál sohasem láttam firkálmányokat? (lehet, hogy ti igen, elnézést, ha én nem) Azért, mert ott a vasútasok nem adnak rá lehetőséget, hogy kiélhessék magukat a firkálók! És miért van az, hogy a veresegyházi vonatok folyamatosan firkálva vannak? Mert le se sz**ják a vasútasok, hogy egy héten 2-3szor imegfestik a vonatokat, na és persze hova állítják azokat a vonatokat? mindig úgyanoda, ez mi ha nem őrültség??? Csak mondom, ha igazán érdekelné a mávot ez a probléma, akkor nem követne el ekkora hibákat. Mert mint egy elöttem szoló is mondta, a nyugatiba is mai napig bejárnak festegetni, és mégsem sikerült ez teljes mértékben leállítani, pedig ott vannak a kamerák, van klön ott vasútőrség( mint sok máshol is, de itt azért kiemelt a létszámuk). Na mind1 biztos én vagyok az aki mindent rosszul lát;) na üdvözletem!

Előzmény: lbence (600)
Krumpliszsák Creative Commons License 2007.05.17 0 0 602
pooontosan... esküszöm élmény volt ezt végig olvasni kétszer egymás után is....:)
lbence Creative Commons License 2007.05.17 0 0 600
Gratulálok, hogy ezért az értelmetlen "hozzászólás"-ért csináltál egy új nicket... Hát mit mondjak... A mindenbe beleszaró, "jó ez a világ ilyen gusztustalanul" hozzáállású szerencsétlenek mintapéldánya vagy. Az ilyen emberek miatt tartunk ott, ahol.
Előzmény: partatlan1 (596)
norbert85 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 599
Akkor gondolom a házadat, kocsidat szétfirkálhatják, mert te csak lakni akarsz benne, a kocsival meg csak közlekedni....

"Azért szerintem ennél van nagyobb bűn is"
Igen, de valószínú, hogy azok is kicsikkel kezdték!
norbert85 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 598
A srác is simán felnyomhatta volna a faszit.
A bénzbírság meg szart sem ér, befizet 5e-t de a zúveg mag 25e. Reális.

Nem csak nyugatinál szoktak festeni!
Előzmény: Krumpliszsák (594)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.17 0 0 597
Igazad van. Végülis az emberi hülyeség része, hogy olyan világba szeretnénk élni ahol tisztaság van és ennél legalább egy kicsit nagyobb rend....ahol nem lépek bele a szarba vagy kilátok a vonat ablakán.

Amúgy meg engem sem érdekel ha össze van fújva a kocsi, de ha az ablak is az igen.
Különben meg drága a jegy és? Drága a benzin is mégse firkáljuk vagy gyújtjuk fel a benzin kutat bosszúból, vagy mert olyan kurv@ gizda csávók vagyunk.
partatlan1 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 596

Hello, nekem nagyon úgy jön le, hogy te (ti) nem vagy (vagytok) tisztába azzal, hogy a graffitisek, nem csak, hogy is mondjam, "pisisek" játéka, hanem ha hiszed ha nem... kőkeményen felnőtteké is! Azért azt már megnézném, hogy pl, hogy vágnál ki te egy olyan ember kezéből is egy darabot, aki nálad 3fejjel nagyobb és legalább 30kilóval nehezebb... Hidd el biztos van ilyen is... Egyébként van graffitis ismerősöm, és vasutas is. És bár hallottam, olyan storykat, hogy megvertek firkálósokat... De hallottam ám olyat is, hogy fordított volt az eset, és az "önkntes rambo" járt rosszabbúl. Higgyétek el, ezért vannak a törvények, van aki betartja van aki nem. Azért szerintem ennél van nagyobb bűn is, pl amikor valaki ellopja a kábeleket, ami hmmm nem si kell magyaráznom, életveszélyes is.

Mint a nevem is mutatja, pártatlan vagyok... Nem ítélem el a graffitiseket!

Engem nem zavar, ha a vonat amin utazok (esetleg az egész szerelvény) szét van firkálva, ettől még a jegy ugyanolyan drága, ugyanúgy késik a vonat etc etc. Én utazok, és nem pedig vonatokat nézek! Nekem egy a célom, hogy a munkahelyemre időbe bejussak! Szerintem ez már csak a ti kis kisebbségi komplexusotok, hogy "graffitiseket kapjunk el". Célom ezzel a beírásommal mindössze annyi volt, hogy azért lássátok az érem másik oldalát is, még ha az nektek elfogadhatatlan.

Előzmény: Törölt nick (587)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!