Nekem Ecowater 400-as van, kb. havi 25m3 víz fogyasztással és kemény vízzel. Tavaly április óta van meg, eddig talán 1-2 zsák sót tettünk bele a kezdeti kettő után, keveset fogyaszt annak ellenére, hogy viszonylag nagy a vízfogyasztás. Jól működik, észrevétlen :)
Itt többnyire felhasználók vannak akiknek van valamilyen vízlágyítójuk nincs igazán összehasonlítási alap. Nekem Ecowater 300 van 5-6 éve teljesen jól működik meg vagyok elégedve. Kb 4m3 víz fogy havonta kb egy évig elég egy zsák só.
Sziasztok! Vízlágyító vásárlás előtt vagyok és teljesen elakadtam. Sajnos olyan mintha Magyarország ebben a középkorban lenne, mert hiába nézek körbe külföldön teszteket nézve az ott jól szereplő vízlágyítók itthon nem kaphatóak. Tudnátok-e segíteni, hogy milyen vízlágyítót vegyek? Kb 20 köbméter a havi fogyasztásunk. Köszönöm a segítséget előre is.
Sziasztok! Nekem a tener Aqua kft üzemelte be a gépemet, korrektek és elég sokmindent meg tudtam tőlük, hogy miért érdemes szakit hívni..... egy BS ECO 75 VB 34 gépet hoztak és összehasonlítva a kezelőfelületét is mérföldekkel jobb mint az előző bwt
Elovasva az eddigi hozzászólásokat az EcoWater evolution 300 és a evolution refiner között dilemmázom...a különbség mindössze annyi, hogy utóbbiban van aktív szénszűrő, mely eltávolítja a vízből a klórt, a szagokat, a klór-fenol származékokat, szerves szennyeződéseket.
Viszont, a vizlágyítóval kezelt vizet nem fogyasztanánk, a konyhai ág külön van, oda egy komplett viztisztító berendezésen gondolkozom. Ebből kifolyólag milyen előnnyel jár, ha fürdéshez, mosáshoz a szénszűrővel szűrt vizet használjuk? Befolyásolja-e pl.a bőr szárazságát vagy az már egy lágyított vízzel is komfortosabb lesz? Vagy egyáltalán nem jár semmi előnnyel, csak pénzkidobás?
Szia. Én Ecowatert üzemeltem be nem volt semmi extra. Ami kis időt igényelt az a készülék beállítása volt, milyen keménységű a víz, milyen só van benne, mikor regeneráljon, stb.
Ma eljutottam abba a fázisba a vízlágyító beszerelésével, (BlueSoft - K100/VR1) hogy a szűrők a helyükön, a csövek csatlakoztatva. Holnap átkötöm rá a bejövő vezetéket. Szerintetek van valami trükkje a beüzemelésnek (légtelenítés vagy valami más?) mert nem igazán szeretnék szakembert hívni. Tudom, a garancia így ugrik, de mindenképp rövid időn belül vissza kell nyitnom a vizet, mivel bent lakunk a házban.
Persze megcsinálhatom azt is, hogy a bypass szeleppel alapból kizárom a lágyítót, és minden megy lágyítás nélkül a beállításig, de ha nem nagy varázslat, akkor inkább megcsinálom magam.
Esetleg ha valaki maga üzemelte be, legyen szíves, írjon pár instrukciót.
A segítségeteket szeretném kérni Ecowater vízlágyító ügyben. Tud valaki Győr környékén szerződött partnert, aki tudna tanácsot adni , beszerezné amit kell és beszerelné? Az Agrovíznek hiába írtam, nem válaszoltak.
Vettem egy Euro-Clear BlueSoft K100/VR1 vízlágyítót, amit a nagyszerű magyar posta annak ellenére fektetve és félig szétszakított csomagolással hozott ki, hogy a csomagoláson mindenhol hatalmas betűkkel és piktogramokkal rajta volt, hogy TÖRÉKENY! CSAK ÁLLÍTVA SZÁLLÍTHATÓ!
A kicsomagolás után szemmel látható sérülés nem volt rajta így természetesen, mivel szükségem van a készülékre, átvettem.
Azt azonban nem tudom, hogy a fektetve szállítástól esetleg lehet-e baja. Tudja valaki?
A másik amit nem tudok eldönteni, az a mechanikai előszűrő szűrési mérete, mert az egyik 100 mikronos, a másik 50 mikronos előszűrőt javasol. Persze biztosan jobb a finomabb szűrés, viszont az egészen biztosan gyakrabban tömődik el.
Sziasztok, valakinek van tapasztalata az Euro -Clear, Rainwater illetve Midnight készülékekkel kapcsolatosan?
A wifi-n kívül van a kettő közt különbség?
Ha jól gondolom, akkor a regenerálisi ciklus függ attól, hogy mekkora a gyantaméret, illetve mennyire kemény a bejövő víz, vagyis egy 25kg-os gyanta, 20 NK vizzel hány m3-ként regenerál?
Van egy bluesoft eco plug and play 30. As vízlágyítóm. Érdeklődnék, hogy normális e 3 regeneralas alatt elfogyasz 25 kg sót, valamint ha nincs meg az adott kb 5m3 es vízfogyás hanem mondjuk csak 0,1m3 akkor is regenerál hetente. Valami ötlet, mit kellene tennem? euroclear nem valami segítőkész..... elvileg intelligens vezérlőfej és kevés sófogyasztással reklámozzák... eddig nem valami bizalomgerjesztő.
Tudja-e valaki, hogy az Euro-Clear SWSP 18HF vizlágyítónak a felső burkolatát, hogy lehet levenni? Ugyanis a sótartályba helyeztek el egy csomagot (gondolom abban van a By Pass) és nem tudom kivenni. Köszi mindenkinek!
Azért vizesedik,mert használod. A víz ami átmegy rajta sokkal hidegebb mint a helyiség levegője.És a nagy páratartalom kicsapódik a hidegebb felületen.
Ez az én verzióm.
Ha így van ellene nemigen tudsz tenni.Max körbe ragasztod valami polifommal,nem fűtöd a helyiséget, valami módon lecsökkented a relatív páratartalmat.
ecowater akár hányas (nem emlékszem a számra) 2200 nap alatt 343 m3 víz 127 regerenálás,és ez alatt 3 zsák só. 14 keménységű a víz 4-re lágyítva. Szóval havi egy zsák (25 kg?) az nagyon sok
Én ecowater 400-ast vettem, elég kemény a víz és kb. 25m3-t használunk havonta. Most négy hónapja van meg, két zsák só lett beletöltve, eddig nem fogyott látványosan. A havi 1 zsák szerintem brutál sok. Mondjuk az ecowater pont emiatt jobb állítólag, sokkal kevesebb sót használ el.
Az Euro-Clear ezen típusa az ügyfélszolgálatos elmondása alapján esetünkben több mint 7kg sót használna alkalmanként (heti 1 alkalom), tehát havi egy zsák (25kg) nem lenne elég.
Az EcoWater viszont valamivel több mint 1kg-ot (kb fél év/zsák)
Lehetséges ilyen különbség?
Mivel a bolt messze van, így az éves karbantartás kiszállási díja jóval több lenne mint az karbantartásé. (még 480Ft volt az üzemanyag cégeknek is mikor erről szó volt, vélhetően a kiszállás még több lesz)
Milyen karbantartás szükséges? (EcoWater esetében ennek hiányában nem lenne teljes körű 5 év garancia, hanem 2 év a vezérlőfejre, 3 év a többi részre)
Visszaolvasva pár oldalt olyat láttam hogy beleöntenek valamit, regenerálás indítása és kész a "karbantartás". Ha ennyi az egész akkor nem érdekel az 5 év...
Euro-Clear oldal javaslata:
BlueSoft Eco 25 Plug&Play
Idézet: "Nincs szükség az éves karbantartásra, mert a készülék vezérlőfeje a legjobb minőségű egykaros csaptelepekhez hasonlóan kerámia tárcsával rendelkezik, ami rendkívül időtálló."
Gondolom ez nem minden készülékükre igaz/érvényes.
BWT gépek soha sehol nem kerültek szóba, pedig nem 1 helyen érdeklődtem. Ezek nem bevált gépek?
Bocsi ha kicsit kusza a hsz, de hozzá nem értőként számomra már sok az infó...