Keresés

Részletes keresés

e_dora Creative Commons License 2002.02.11 0 0 3828
Hello

nem akarok vitába szállni, de azért nem nagyon tudok ezzel egyet érteni.
kiváncsi vagyok mások mit gondolnak..
Azért nem véletlenül és nem is sznobságból vesznek emberek millios hangszereket, ha bármit reprodukál egy kvázi olcsó effekt. Pedig az enyém még annak is egy kitűnőbb fajtája, legalábbis a Johnson J-stationt sokan dicsérik (amp +láda emulátor +midenféle effek, patchelhető), na ha ez mondjuk megszólaltat6ja az én 25ezres ibanezem úgy, mint egy gibson les paul, akkor gyorsan szólj, mert épp készülök venni egyet az életem és összes ingóságom árán! (persze, akkor is veszek, ha másért nem, legalább a fogása és a kinézete miatt :))
Felteszem másképp a kérdést: mi a különbség az olcsó távolkeleten gyártott és a márkás amerikai gyártásu gitárokba szerelt pu-k közt, és van-e :)

Előzmény: StratoFan (3827)
StratoFan Creative Commons License 2002.02.11 0 0 3827
Szeritnem konkrét hangzásokat nem a pickuppal kell létrehozni hanem effektekkel. Mert akkor minden hangzáshoz külön gitárt kéne venned :-). Mondjuk egy RP100-as effekt már tudja utánozni az Angus testvéreket egy 20e Ft-os gitáron, de más jobb effektekhez le lehet tölteni programokat amik pont úgy szólnak mint XY gitárja, ha a gitár is úgy akarja :))). Az RP100-ban pl. van humbucker szimulátor single coiles gitárokhoz, és single coil simulator humbuckeresekhez. Az egy dolog hogy nem hasonlít. De legalább van :)))). Szeritnem vegyél bele 1 darab humbuckert, a többit hagyd a fenébe, meg szermányolj egy multieffektet amihez sok kész hangzásminta van a neten (patch-nak nevezik ezeket). Tényleg, azt tudtátok hogy a Digitech RP-7 az csöves? Van valakinek ilyenje?
Előzmény: e_dora (3826)
e_dora Creative Commons License 2002.02.11 0 0 3826
köszi a tanácsokat..

én valami olyan hitben voltam, hogyha mondjuk veszek olyan pu-t, ami darabja drágább, mint maga a gitár, akkor valami jobb lesz :)
de komolyan, a teste szuper, forumokon is dicsérik, és az is lehet, hogy minden passziv single c.os gitárnak ilyen döglött hangja van.
Dehát egy márkáp pu csak jól kell szóljon, nem? Meg hát ez az egyetlen dolog, amit lehet és érdemes rajta fejleszteni. (najo, bevallom a hurcsere is aktualis, csak azt annyira utalom)
A humb. jo ötlet, ezzel csak az a bajom, hogy én ilyen minél jobb eredeti "ilyenfajtagitár" hangzást szeretnék.. Komolyan nagyon láma vagyok. Mondjuk, mint egy fender vagy mittomén, na. (Humbuckeres vágyaimat egy uj gitár vásárlásával fogom megoldani, mert ebből sose lesz les paul.)
És ugye, stílustól is függhet, hogy milyen pu legyen, nem? Na: jazz fujj, metál oké, alternativ főleg. Konkrét ötlet? Legalább azt mondjátok meg, melyikek érik meg minőségileg.

Előzmény: StratoFan (3825)
StratoFan Creative Commons License 2002.02.11 0 0 3825
Hello ersekdora!

Ha szeritned a test anyaga rendben van, akkor szerintem próbálj meg single méretű humbuckert is venni bele. Nekem volt egy hóttotálgagyi gitárom, abban nem volt érdemes hangszedőt cserélni mert csörgött a test, meg össze-vissza reagált a húrok hangjaira (ráteszed a füled amikor pengeted akkor hallani). Most már egy rendes testű gitárom van, szép a hangja, és a humbuckere jó harapós. Nem márkás egyik sem, de ha vennék bele újat Seymur Ducan-t vennék. A döglött hangon pedig segít a chorus meg a delay/reverb meg a compressor. Próbáld meg egy multieffekttel is. +equalizer. Nem mintha ezek birtokában én pl jól szólnék...

Előzmény: e_dora (3824)
e_dora Creative Commons License 2002.02.11 0 0 3824
kedves zakk,

7 éves a gitárom, azóta már volt rajta párszor uj hur, és erősítő is jó, meg tud szólalni szépen is megfelelő körülmények közt (effekt, csöves marshall, etc), de mégsem egy csúcsmodell. Meg hát unom is már a hangját, jó lenne valami varázslat rája. Nem tudom igazán elmondani, mi a bajom vele, de úgy szól, mint általában az olcsó gitárok.. ezt nehéz elmagyarázni. kevés sustain, olyan kis gyenge hangja van..

Előzmény: Törölt nick (3823)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.11 0 0 3823
Szia Dóra!
Te biztos, hogy mindjárt elsönek a pu-okat kéne abajgatni azon az ibanezen? Milyen erösitövel használod, mert a hangzásban ennek is elég jelentös a szerepe és mikor tettél rá új hurokat. Tehát elöbb próbáld ki valahol egy jó gitárerösitövel (ebben tudok segiteni :) és uj hurkészlettel, utána lehet tovább töprengeni :)
z@kk
Előzmény: e_dora (3820)
Sveriges fana Creative Commons License 2002.02.11 0 0 3822
Jól xóltál.
Amugy eccer megmutatnám a Bettencourt- Zappa- féle "ökörködés", ha jó idő lex. A hankártya meg folyamatban...
GG
Előzmény: AORBandi (3821)
AORBandi Creative Commons License 2002.02.11 0 0 3821
(Jason Becker dologhoz):
firestarter: attól tartok, nem vagy jól tájékozott.
Tavaly, amikor kijött a tribute lemez, mi is megpróbáltunk egy kicsit mögé állni (az aor-europe.com-ról van szó, aki nem tudná) és hetekig foglalkoztunk a dologgal. Megpróbáltam a kiadóm keresztül valakit rávenni, hogy csináljunk egy interjút Jason-nel, de a számítógépes írisz-olvasós kommunikációnak köszönhetően megoldhatatlannak bizonyult a dolog. Vgay, ha ténylegesen megoldható is lenne, akkor sem lett belőle semmi.
gg: akinek feleslegesen halálhírét keltik sokáig folg élni... bár lehet, hogy ebben az esetben ez nem éppen egy pozitív dolog. :(
Előzmény: firestarter (3799)
e_dora Creative Commons License 2002.02.11 0 0 3820
hello.. pickup tanácsadás kéne.

van egy strat alaku olcso ibanezem, kituno konstrukcio, jo sok éve mukodik, imadom, es mivel ilyen jo, talan ideje lenne, hogy jol is szoljon :) merthat ilyen olcso hangja van. /passziv, 3 single c., 5 allasu kapcs./

3 db uj single coil p. kéne bele, de fogalmam sincs milyen. Nem végtelen drága, de azért legalább olyan jó, ami sokat javít rajta. Aztán jó lenne, ha volna fehérben :)
Olyasmit kérnék, hogy tipust passzitsátok műfajhoz, vagy előadóhoz, hogy "olyan, mint.." és akkor lesz vmi elképzelésem. mert most nincs. Ja, és olyat szeretnék, ami nem szól másképp, mint az "ilyen fajta" gitárok, hanem az effélék legjobbja. kösz.

Talan Creative Commons License 2002.02.11 0 0 3819
Szia Yogi!

Nekem GR30-asom van, ez jónéhány éves modell. (Nem tudom pontosan, mikori, de 6-7 éve már lehetett kapni.)

Én használtan vettem az akkori ára feléért kb. 3 éve. Semmi bajom vele, a hangjával se. Ma már nem ez a futó modelle a Roland-nak.

Mindenesetre előítéleted ne legyen attól, hogy valami régi. Ettől mondjuk jó is, meg rossz is lehet. Hallgasd meg ha van konkrét eladó darab, aztán usgyi!

Előzmény: Yogibearkes (3492)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.10 0 0 3818
...na öket nem engedték be az országba :))) egyébbként pénteken lett volna a buli a pecsába...

from z@kk (c)

Előzmény: Blindmouse (3817)
Blindmouse Creative Commons License 2002.02.10 0 0 3817
:DDDDDDDDDDDD

Előzmény: Törölt nick (3814)
Zrec Creative Commons License 2002.02.10 0 0 3816
Akinek vannak eredeti Guns N' Roses kottái, az dobjon legyen szíves egy mailt: zrec@freemail.hu
A nyúl Creative Commons License 2002.02.10 0 0 3815
?
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.10 0 0 3814
Hi Rabbit!
Na milyen az uj Rhoads-od?
Előzmény: A nyúl (3802)
Bitter Creative Commons License 2002.02.10 0 0 3813
Ellenőrizd, hogy a Volume controlban az recording és a playback oldalon a megfelelő potik be vannak-e tolva(és engedélyezve vannak)! Ha így sem megy, próbáld ki a mikrofon bemenetet, nem lesz baja.
Előzmény: Cipó (3812)
Cipó Creative Commons License 2002.02.10 0 0 3812
Az "időben késnek" dolog nem vonatkozik minden efektre. Vannak szoftverek amik tényleg késnek de vannak amik egyáltalán nem. S a hangkártyámhoz is ilyen van. De nem is ez a fontos, hanem, hogy mért halk?
Előzmény: StratoFan (3808)
zepp Creative Commons License 2002.02.09 0 0 3811
thx
for both:)
Előzmény: Törölt nick (3806)
Zakk Wylde Creative Commons License 2002.02.09 0 0 3810
Csak néha álnéven jelentkezem be:-))))
Előzmény: Mirrmurr (3809)
Mirrmurr Creative Commons License 2002.02.09 0 0 3809
Nyilvánvalóan én vagyok az igazi, hiszen én nagy betűvel írom a nevem:-)))
Ráadásul itt egy kép rólam:

Amúgy meg nézzetek el a www.zakkwylde.com-ra, mert klasszul indul! Jó, ha van hangkártyátok!

Előzmény: StratoFan (3803)
StratoFan Creative Commons License 2002.02.09 0 0 3808
Hello!
Lehet kapni jack/rca átalakítót. Én is használok ilyesmit. Nekem a szoftveres effektek nagyon nem jöttek be, egyszerűen időben késnek a pengetéshez képest, kipróbáltam párat. Más ötletem nincs. A legjobb az ilyesmiből kihagyni a computert.
Előzmény: Cipó (3807)
Cipó Creative Commons License 2002.02.09 0 0 3807
A hangkártyába bedugva a fejhalgatót. Szinte semmit sem lehet hallani a gitárból.
Sajna nincs más bemenete a Magnónak csak RCA.

Most azt mondod, hogy dugjam a line-in helyett a mikrofon helyére a gitárt? Azt nem merném.

Azt azért látni, hogy a jel a gitározás közben a hangeröszabályozó kijelzőjén rendesen megvan. A szoftveres hanegerőszabályozón van egy amplitudó kilyelző. De mégis a kimeneten nem igazán jelenik meg belőle csak a tizede.

Előzmény: Zoldalma (3786)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.08 0 0 3806
...váuuu! Nagggyon jól választottál, mera black les paul a zigazi, ha ránézek mingyá gyorsabban kalapál a szivem követeli és kényszeriti, hogy a kezembe vegyem. A spray neve pedig DRUCKLUFT tisztitó aerosol "porpisztoly" - szó szerint, hogy honnan lehet vételezni, én spec. a mnkhelyemröl, de biztos botban is fellelhetö :)))
z@kk (c)
Előzmény: zepp (3804)
StratoFan Creative Commons License 2002.02.08 0 0 3805
Gratula! Ezt speciel nem próbáltam ki, de ajánlották, mert a Coda-ban így is 4 esélyes gitár volt, és nem akartam végigtesztelni a készletet. Nekem nem nagyon jön be a Les Paul forma, kövezzetek meg érte. Ezért nem erőltettem. Zakk-nak van valami sűrített levegős spray a portalanításhoz, de lelőhelyet nem tudok hozzá mert nekem van műanyag (még fóliázott :-) kopólap a húrok alatt, egyébként meg natúrfa nem nagyon karcolódik. Azt láttam hogy szép fényes fekete a DeArmond lakozása.
Előzmény: zepp (3804)
zepp Creative Commons License 2002.02.08 0 0 3804
Hello mindenkinek!

sztyepp, örömmel jelentem tegnap vettem egy gitárt! SF-nek köszönet, az ő múltkori beszámolója vitt a Coda-ba, ahol(mivel a 6 húros SG elkelt, a 7 húros meg kicsit ijesztő volt) egy DeArmond M-66 boldog tulajdonosává váltam. StratoFan, ezt nem próbáltad? Fekete Les Paul két humbuckerrel...
És ennek örömére rögtön lenne is egy hülye kérdésem: mivel lehet a port a testről eltüntetni úgy, hogy ne karcolja minden egyes porszem össze?
Csak mert ez gyorsan sikerült:(

Előzmény: StratoFan (3803)
StratoFan Creative Commons License 2002.02.08 0 0 3803
Inkább azt döntsük el, melyik az IGAZI :)))))
Előzmény: A nyúl (3802)
A nyúl Creative Commons License 2002.02.08 0 0 3802
klasszikus moderálási eset
szerintem kérjétek fel a topic látogatóit h szavazzanak: melyik zakk a szimpatikusabb.
Előzmény: Törölt nick (3800)
StratoFan Creative Commons License 2002.02.08 0 0 3801
Ja mostmár értem! Vagy mégsem? :))))))))))

Csodálkoznék ha Jason tudna járni. Van egy képgaléria a webhelyén. Az 1999-es képeken már nagyon rossz állpapotban van. Már az is egy csoda hogy eddig így kibírta szerintem. Én nem bírnék optimista maradni az ő helyzetében. Pedig lehet hogy pont az kellett neki ahhoz hogy eddig is kibírja.
SF

Előzmény: Törölt nick (3800)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.08 0 0 3800
...achtung! achtung! zakk wylde =/= Zakk Wylde-al, azaz ketten vagyunk jóskák a faluban, én meg a sipöc pista :)
z@kk (c)
Előzmény: StratoFan (3796)
firestarter Creative Commons License 2002.02.08 0 0 3799
En is ugy tudom, hogy el. Sot amennyire tajekozott vagyok, mar jarni is tud.

Nem vagyok biztos, de a Perspective nem egy "szokasos" stilusu album?

PS: Lenne egy szakmai kerdesem Vai "Whispering a prayer" (alive in Ultra World) cimu dalaval kapcsolatban. Nagyon furcsan szol a nota. Egyszeruen nem tudom kiveni, hogy mi a manot csinal. Effectet hasznal, vagy hangero szabalyozot tekergeti, vagy pedal, vagy tremolokar? Mit? A vegen mar azt sem tudtam eldonteni, hogy mikor, mivel penget. Ujjal biztos penget. A tremolokart nagyon fimnan hasznalja, az biztos. Ha valaki ismeri a szamot, es ha tud, egy par gondolatot kozolhetne. Koszi.

Előzmény: Mirrmurr (3798)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!