Keresés

Részletes keresés

e_dora Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3853
na, látom, érted, mire gondoltam :)
fényes, csillogó, de nem kisegér jellegű, hanem vastagabb hangot szeretnék, rock, de nem blues, talán metál.. de főleg szóló és akkordfelbontás szituációkra, vagyis nem dögös sáros riffekhez, viszont lehet kicsit sötét hang.
Javaslat?

ui
nagyon buta vagyok, de vki monja már meg nekem, mi az, hogy vintage

Előzmény: Kramertom (3850)
e_dora Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3852
na, látom, érted, mire gondoltam :)
fényes, csillogó, de nem kisegér jellengű, hanem vastagabb hangot szeretnék, rock, de nem blues, talán metál.. de főleg szóló és akkordfelbontás szituációkra, vagyis nem dögös sáros riffekhez.
Javaslat?

ui
nagyon buta vagyok, de vki monja már meg nekem, mi az, hogy vintage

Előzmény: Kramertom (3850)
e_dora Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3851
koszi a linkeket, megneztem meg a dimarzio.com-ot is, de ott nem sokat lattam, viszont a www.seymourduncan.com-ot ajanlom masnak is, sok leiras es tablazat van, amivel mar lehet vmire jutni. De az a Lace is jo.
Előzmény: Steveo (3833)
Kramertom Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3850
Szia ersekdora!
Ha jól értettem, van egy Ibanez strat. copy-d és szeretnéd, ha dögösebben (vastagabban, hosszabb hangkitartással stb.) szólna? Hát, erre tényleg több megoldás van. Pl. megnézhetnénk, hogyan van beállítva a gitárod. Ha jó a nyakbeállítás, a húrmagasság (a húrok sem régiek) és ha tényleg jó minőségű fából van a teste ... és ezek ellenére (és az általad leírt cuccal - ami nem egy kezdő, gyenge minőségű cucc) sem szól dögösen, akkor megéri elgondolkozni egy pick-up cserén.
Ha szeretnéd megőrizni az eredeti strat hangkaraktert, ajánlom a DiMarzio-tól a Virtual Vintage single méretű, függőleges humbuckereket, amik single hangszínen, tökéletesen zajtalanul működnek. Ezek ára 29.000,- forint körül mozog újonnan. Érdemes legalább a hátsót lecserélni, de ha szereted a lágy, éneklő soundot, akkor előre (neck pozíció) is lehet valamin gondolkozni.
Egyébként tényleg fontos azt tudni, hogy milyen jellegű, stílusú hangszínt szeretnél elérni, mert ezek között a hangszedők között nagyon sok féle létezik (pl. külön blues-ra, rock-ra, metal-ra vagy pl. signature pick-upok: Yngwie Malmsteen, Steve Vai, Joe Satriani stb.) Mindegyik más és más hangkarakterű.
Előzmény: e_dora (3842)
e_dora Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3849
ahogy elnézem, a laza csuklorol itt elég sok asszociáció előfordulhat.. bár vannak gyakoribbak :))

es nem szandekoztam leszolni sem az altalam nem tulzottam ismert gitarhosoket se.. (amiket ajanlottal, mindjart utananezek..)

en csak azt nem birom, amikor valaki leugat egy zeneszt, hogy milyen bena, mert csak igy-meg-ugy tud jatszani.. tolem akarhogy jatszhat, szerintem, ha van valami benne, mondjuk a lelkeben, amit atad a kozonsegnek, akkor nem erdekel hany akkordot birt megjegyezni.
Nem birom az olyan okostojasokat, akik napi 10 orat skalaznak otthon gatyaban, aztan osszak az eszt, de persze egy tisztesseges dalszovegre mar hulyek, mert az elettapasztalatuk zero, a lelkivilaguk ures, a csuklojuk meg laza :)
btw, nem vagyok egy U2 fan, de élőben beszarás, amit adnak, életreszóló élmény, és fogalmam sincs, ki a gitárosuk, és nem is érdekel.

Előzmény: Deepfreeze (3848)
Deepfreeze Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3848
Mondjuk nekem a laza csuklóról sosem a sebesség jut eszembe, inkább valami húzós de feelinges játék.
AORBandi Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3847
Nem mintha védeni akarnám, vagy befolyásolni szeretnélek a véleményedben, de Satch minden csak nem sportgitáros. Hallottad már, mondjuk a Friends-et, vagy a Tears In The Rain-t, vagy az Always With Me, Always With You-t?
Mert ha mondjuk egy korai MacAlpine-t, vagy Becker-t, vagy Masi-t, stb. lesportemberezel, azt még megértem, de a Satriani pont egy másik kategória.
Előzmény: e_dora (3845)
e_dora Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3846
/rohejesnek-et akartam irni.../
Előzmény: e_dora (3845)
e_dora Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3845
nem vagyok bolcsesz, de az eloiteleteket se birom.. meg vilagosabban fogalmazva egyebkent az a velemenyem a gitarhosokkel kapcsolatban ez:

a zene muveszet - nem sport

Innentol kezdve az olyasmi, hogy laza csuklo, nekem baromi rohesennek hangzik, meg asse erdekel, melyik hős tudja leggyorsabban lejatszani a ketoktavos cisz-mollt, feldughatja magának. Ha nekem tetszik egy zene, akkor azt jatszhatja egy felkaru falabu fasz is, sot, ha nem latom, akkor meg szoke is lehet :)

Előzmény: AORBandi (3844)
AORBandi Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3844
Hé! Én nem a TE ízlésedről beszéltem (hogyan is tehetném, hiszen fogalmam sincs róla! - bár amit idevetettél hirtelen, nem túl bíztató...olyan bölcsészesen hangzik, már bocs! :), úgy általában azt próbáltam felvázolni, hogy valaki, aki most igyekszik saját hangzást kialakítani, nagy valószínűséggel nem BB Kingből fog kiindulni.
Előzmény: e_dora (3842)
Enzo Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3843
Nem mondtam, hogy színvonal. A szőke zenéjétől (?!?) meg engem ráz ki a hideg. Hiába a laza csukló, ha Britney...:)))
Előzmény: AORBandi (3841)
e_dora Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3842
aor,
nem tudom, ismeretlenul mi alapjan beszelsz az izlesemrol, de a satrianitol kiraz a hideg, a brattat nem is ismerem, es kulonben is hanyok az osszes ilyen istenitett gitarostol akik kurva technikasak, csak hallgathatatlan szart jatszanak, ilyen szempontbol -ja amugy BOCS mindenki! izlesek es pofonok.. - en szeretem az olyan Zenekarokat, akiknek _stilusuk es _mondanivalojuk van, az akkordok szamatol fuggetlenul.
Masfelol egy szoval se volt rola szo, hogy barmit "kimodellezni" akarok, konyorgom, en csak azt akarom, hogy profibb, jobb hangzasu gitar legyen a szarombol, ami nem is olyan szar. effekt nelkul. es szaz rongy alatt /3 pu.
Előzmény: AORBandi (3838)
AORBandi Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3841
Hát nem tudom, nálam az, hogy ha csak annyit tud egy gitáros felmutatni, hogy "jó laza a csuklója" nem színvonal. De maszturbáláskor biztos jól jön neki... :)
Előzmény: Enzo (3840)
Enzo Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3840
A szőke ribanc egy szutyok, a gitárost meg The Edge-nek hívják. Nem tipikus guitar-hero, egyszerűeket játszik, de jó laza a csuklója. Az U2 sem tipikus gitárzene, mégha el is kaptak 1-2 jó feelinget (achtung baby). Régebben amúgy ő is straton nyomult.
Előzmény: AORBandi (3838)
MonoStory Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3839
Az ütőm hangzásával nagyon nem voltam elégedett. Kiváló rétegelt test egytekercses PU-kal, a nyak viszont tényleg nagyon pompás, csak emiatt nem lett még egy vegyestüzelésű kazán áldozata. A torzító egy öreg zoom (ld), kis zengetés és a hang az összes felsorolt rettenet ellenére egy félvezetős erősítővel végre meglett. Igaz, hogy a hangszin beállítások, a mély és magas szűrők kapcsolgatásával kellet kicsit babázni, de most tetszik ahogy a pince mélyén duruzsol. Szóval ebből csak azt szerettem volna kihozni, hogy aki nem tud milliókat költeni a vackaira, ja és nem vérprofi, mint ahogy itt néhányan, az se adja fel.

Közben látom, hogy "kőkorszaki" vagyok, de itt hagyom a fentieket, mert hátha van még rajtam kívül is csóró amatőr...

AORBandi Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3838
Hát szerintem sem ersekdora, sem bárki más, aki a "tudományos gitárosokon" nőtt fel, nem BB King hangzását akarja kimodellezni magának, sokkal inkább a "tudományos" Satriani-t, Brattát, és társaikat. Végülis ez már a 21. század, akkor is, ha még magnodecken hangosít ki valaki. :)

Komolyra fordítva a szót, az a generáció, aki most keresi a "saját" hangzását (értelemszerűen először úgy, hogy másokét utánozza) az nyilvánvalóan nem BB Kingből indul ki, hanem sajnálatos módon olyan favágókból (3 akkordos brit pop-rock bandák, meg zúzós nu metal bandák), akik ma megtöltik a médiákat (és akiknek a zenéjében még van gitár)... De minek?! Akkor már inkább Britney Spears mint a U2 gitárosa (mittudomén hogy hívják, de 20 év alatt megtanulhatott volna játszani!). A csaj legalább szőke... :))

Előzmény: Bitter (3834)
e_dora Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3837
koszi a tanácsokat, megnézem azokat a csere-izéket a neten.. jobb helyeken még a pu hangokat is le lehet tölteni, de szerintem az semmit sem jelent..
stratofan meg bocs, hogy kisarkitottam a válaszod, azért értettem is, és igazad is van egy bizonyos intervallumban.. mármint, ha u.ezt mondjuk pár éve olvasom, akkor elég is lett volna, mivel effekt és rendes erősítő vétele előtt szinte külön korszakot éltem a gitárommal (magno-decken át "szólt") - nevezzük kőkorszaknak.. :) Csak most már a jobból akarok még sokkal jobbat.
A Medgyessynél is jól szerelnek?
Előzmény: StratoFan (3835)
ördögszem Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3836
Ez téma engem is érdekel, de mi az a "fej"?
Előzmény: Blindmouse (3831)
StratoFan Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3835
Bitter! BB King az a kategória, akire mások esetleg hasonlítani akarnak. Nyilván nem ő fogja Bitter soundját keresgélni hanem fordítva. Nem hiszem hogy itt a fórumban magunkat ismert nevekhez lehetne hasonlítgatni.
Előzmény: Bitter (3834)
Bitter Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3834
Egy haverom EMG single coil-okkal turbózta fel az olcsó strat-szerű Yamaháját. Igaz 70000 volt, de azóta a föld fölött jár egy kicsivel. Ha effektek nélkül alapvetően nem szól jól a cucc, akkor erőlködhetsz a multiefektekkel...:)
Stratofan! Képzeld el B.B.Kinget, amint pedálsorokon lépked és közben azon tűnődik, hogy melyik "tudományos gitáros" soundja illene hozzá leginkább. Ugyan már...
Előzmény: e_dora (3828)
Steveo Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3833
Ersekdora, én is valami ilyesmin töprengek mostanában (pontosabban egy mexikói Fenderre gondoltam felszerelni jobb és csendesebb felszedőket) és ajánlották nekem a Lace Sensor-t (www.agi-lace.com). Lehet hármat kapni egy csomagban, csökkentett zajú jószágok. A Seymour Duncan is gyárt direkt a Stratocaster gitárokra csere-felszedőket: http://www.seymourduncan.com/website/strats.html, itt le is vannak rajzolva milyen tónust gyürhetsz ki belőlük.

De állítólag a leginkább "vintage" felszedő az a Holy Grail (http://www.agi-lace.com/pu_grail.html) ami az 50-es évek csengő hangjait eleveníti fel, és a Hank Marvin szet a Kinman-tól.

Előzmény: e_dora (3820)
Blindmouse Creative Commons License 2002.02.11 0 0 3832
Vannak különbségek.. mert mondjuk egy 300k-s cuccban általában már külső beszállítóktól való pickupokat tesznek.. (Dimarzio, EMG, Seymour Duncan...)
a gagyi koreaiba meg valami olcsót.. úgyis rétegelt lemezből van a gitár.. :)

mindenesetre látatlanban nem szeretek pickupot venni..

Blindmouse Creative Commons License 2002.02.11 0 0 3831
Ezzel nagyon nem értek egyet... ha agyoneffektezed attól igazi plastic sound jön ki.. műanyag sótlan izé... fuj :p

legyen jó a faanyag.. abba egy jó PickUp (terméxetesen humbucker, mert én lábrázást kapok valahogy a single coil-tól.. )
Onnan egy jó fej, és egy hozzá illő láda.. esetleg valami jófajta előfok.. ha már mindenképpen effektezni akarx, akkor nem valami gagyi taiwani pedálsort, hanem valami tisztességes racket :)

mondjuk én nem xarozok nagyon.. én egyből nyomom be a gitárt a fejbe, kap egy kis zengetőt ott, aztán szevasz.. és tud harapni a cucc, hidd el!

Előzmény: StratoFan (3827)
StratoFan Creative Commons License 2002.02.11 0 0 3830
Azt nem mondtam hogy egy olcsó effekt bármit reprodukál. Azt mondtam, hogy az olcsó effekt az Angus testvéreket reprodukálja, a jobbakhoz meg van patch, ami akkor ér valamit, ha elég jó a hangszer, amiben akkor érdemes pickupot cserélni, ha jó a teste és szépen rezonál a húrokkal.
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.11 0 0 3829
...hát ha ennyire elszántad magad, én a helyedbe bevinném hangszerészhez, azok közül is a Vintage 52-be a Biró Ádámékhoz, nagyon normális és segitökész arcok, ök adnak tanácsot (ezért még pénzt sem szoktak kérni :) és náluk vannak mindenféle (használt és uj is) hangszedök és szakszerüen beépitik ha kell (mert azt sem tul egyszerü laikusnak), ha meg netán hangszercserére vetemednél, náluk van mindenféle gityó százszámra :))
z@kk
Előzmény: e_dora (3826)
e_dora Creative Commons License 2002.02.11 0 0 3828
Hello

nem akarok vitába szállni, de azért nem nagyon tudok ezzel egyet érteni.
kiváncsi vagyok mások mit gondolnak..
Azért nem véletlenül és nem is sznobságból vesznek emberek millios hangszereket, ha bármit reprodukál egy kvázi olcsó effekt. Pedig az enyém még annak is egy kitűnőbb fajtája, legalábbis a Johnson J-stationt sokan dicsérik (amp +láda emulátor +midenféle effek, patchelhető), na ha ez mondjuk megszólaltat6ja az én 25ezres ibanezem úgy, mint egy gibson les paul, akkor gyorsan szólj, mert épp készülök venni egyet az életem és összes ingóságom árán! (persze, akkor is veszek, ha másért nem, legalább a fogása és a kinézete miatt :))
Felteszem másképp a kérdést: mi a különbség az olcsó távolkeleten gyártott és a márkás amerikai gyártásu gitárokba szerelt pu-k közt, és van-e :)

Előzmény: StratoFan (3827)
StratoFan Creative Commons License 2002.02.11 0 0 3827
Szeritnem konkrét hangzásokat nem a pickuppal kell létrehozni hanem effektekkel. Mert akkor minden hangzáshoz külön gitárt kéne venned :-). Mondjuk egy RP100-as effekt már tudja utánozni az Angus testvéreket egy 20e Ft-os gitáron, de más jobb effektekhez le lehet tölteni programokat amik pont úgy szólnak mint XY gitárja, ha a gitár is úgy akarja :))). Az RP100-ban pl. van humbucker szimulátor single coiles gitárokhoz, és single coil simulator humbuckeresekhez. Az egy dolog hogy nem hasonlít. De legalább van :)))). Szeritnem vegyél bele 1 darab humbuckert, a többit hagyd a fenébe, meg szermányolj egy multieffektet amihez sok kész hangzásminta van a neten (patch-nak nevezik ezeket). Tényleg, azt tudtátok hogy a Digitech RP-7 az csöves? Van valakinek ilyenje?
Előzmény: e_dora (3826)
e_dora Creative Commons License 2002.02.11 0 0 3826
köszi a tanácsokat..

én valami olyan hitben voltam, hogyha mondjuk veszek olyan pu-t, ami darabja drágább, mint maga a gitár, akkor valami jobb lesz :)
de komolyan, a teste szuper, forumokon is dicsérik, és az is lehet, hogy minden passziv single c.os gitárnak ilyen döglött hangja van.
Dehát egy márkáp pu csak jól kell szóljon, nem? Meg hát ez az egyetlen dolog, amit lehet és érdemes rajta fejleszteni. (najo, bevallom a hurcsere is aktualis, csak azt annyira utalom)
A humb. jo ötlet, ezzel csak az a bajom, hogy én ilyen minél jobb eredeti "ilyenfajtagitár" hangzást szeretnék.. Komolyan nagyon láma vagyok. Mondjuk, mint egy fender vagy mittomén, na. (Humbuckeres vágyaimat egy uj gitár vásárlásával fogom megoldani, mert ebből sose lesz les paul.)
És ugye, stílustól is függhet, hogy milyen pu legyen, nem? Na: jazz fujj, metál oké, alternativ főleg. Konkrét ötlet? Legalább azt mondjátok meg, melyikek érik meg minőségileg.

Előzmény: StratoFan (3825)
StratoFan Creative Commons License 2002.02.11 0 0 3825
Hello ersekdora!

Ha szeritned a test anyaga rendben van, akkor szerintem próbálj meg single méretű humbuckert is venni bele. Nekem volt egy hóttotálgagyi gitárom, abban nem volt érdemes hangszedőt cserélni mert csörgött a test, meg össze-vissza reagált a húrok hangjaira (ráteszed a füled amikor pengeted akkor hallani). Most már egy rendes testű gitárom van, szép a hangja, és a humbuckere jó harapós. Nem márkás egyik sem, de ha vennék bele újat Seymur Ducan-t vennék. A döglött hangon pedig segít a chorus meg a delay/reverb meg a compressor. Próbáld meg egy multieffekttel is. +equalizer. Nem mintha ezek birtokában én pl jól szólnék...

Előzmény: e_dora (3824)
e_dora Creative Commons License 2002.02.11 0 0 3824
kedves zakk,

7 éves a gitárom, azóta már volt rajta párszor uj hur, és erősítő is jó, meg tud szólalni szépen is megfelelő körülmények közt (effekt, csöves marshall, etc), de mégsem egy csúcsmodell. Meg hát unom is már a hangját, jó lenne valami varázslat rája. Nem tudom igazán elmondani, mi a bajom vele, de úgy szól, mint általában az olcsó gitárok.. ezt nehéz elmagyarázni. kevés sustain, olyan kis gyenge hangja van..

Előzmény: Törölt nick (3823)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!