Ez majdnem teljesen igaz, de volt egy éjszakai indulás 0.30-kor, ez megszűnt, illetve a '90-es évek első felében volt kísérlet arra, hogy 20.00 után a 16-os csak óránként járt. Ezt rövid idő után visszaállították 30 perce.
A '80-as évek elejére letisztult alapkoncepció az állomáson az volt, hogy minden óra 00/30-kor 16-os, 15/45-kor 17-es indult, ami 15 perces ütemet jelentett egész nap. A 16-os a Béke tér felé, a 17-es a Bocskai utca felé járta be ugyanazt a kört egymással szemben. Erre volt egy munkanapi rásegítő 15/45-kor a 18-as, ami a 16-os vonalán ment a Római és a Technikum kihagyásával a belvárosi részen. Ez a 18-as 1992-ben megszűnt.
Mivel a 17-es esténként és hétvégén - amikor a Tüzép, a Bútorraktár, meg a Füszért zárva volt - a Volán telepig ment, ezt a 17-est 1996-tól elnevezték 18-asnak, ami a várost a 17-es vonalán kerülte meg.
2009-ig ez így működött. Akkortól már munkanapokon sem ment ki a 17-es a Tüzép telepre. Csak a Vasútállomásig közlekedett. A 16-oshoz addig még nem nyúltak.
2011-ben a 16-ost és a 17-est időben zsugorították. Csak munkanapokon 16 óráig közlekedett egészkor és félkor a 16-os, 16:15-ig a 17-es 15/45-kor. Ezután csak 18-as járt este 8-ig 20 percenként, hétvégén és 20 órától félóránként 00/30-kor, a 16-os idejében de a 17-es vonalán. Ekkortól tanszünetben munkanapokon is csak hétvégi menetrend volt. Itt kezdődött a pusztulás.
2012-ben megszűnt a 16-os, és ezzel végleg a negyedórás ütem a Vasútállomásra. Helyette egész órakor 18-as ment a Volán telepig, minden 30-kor 17-es az állomásig. A 16-os megszűnésével a Béke téri irány is odalett.
2013. 02.01-től megszűnt a 17-es. Csak 18-as van, ami megint a 17-es idejében és útvonalán járt a Volán telepig. Minden óra 15/45-kor.
2014-től vásári napokon a Vasmű igazgatóságot is érintették délelőtt, változatlan menetrenddel.
Én csak azt írtam le, amit észrevettem. Közben a menetrendben nem látom Perkátánál a győri járatot, így elképzelhető, hogy Mezőfalva felé ment, akkor az kizárva. Viszont lehet még Ercsi - Dunaújváros, ha volt ilyen, ezt sajnos a menetrend alapján nem látom. Aki ismeri ezt a körzetet, az talán a leírtak alapján tud pár rendszámot mondani.
Ezzel együtt vendégeskedett itt egy BKK-kék e-Citaro, de gondolom, nem a csuklós helyett. :) A volán-telepen pihent, a kaputól nem messze, amennyire láttam.
A felvétel a belső benzinkútnál készült. A buszon több utas körvonala is kivehető, így nem rezsijárat. A viszonylat pacái nagyon rövid - hosszú névmegoszlás mutatnak. Ebből nagy valószínűséggel Adony - Dunaújváros jön ki. Esetleg Győr - Dunaújváros, az árnyék iránya miatt a felvétel 11-12 óra körül készülhetett. Ha lenne évszám, akkor az tovább segítene. Az 1990 nyarán életbe lépett menetrend szerint volt Győr járat u11.00 és Adony járat 11.10 időpontokkal, u: hetek utolsó iskolai előadási napja. Ha újvárosi a kocsi, akkor én erre szűkíteném. A rendszám mérete a jelenlegi méret, így 1990 előtt nem készülhetett, akkor lett a mostani kiosztás.
"Csuklós elektromos autóbusz forgalomba helyezésével folytatódik a Zöldbusz demonstrációs mintaprojekt Székesfehérváron. November 11-e és 24-e között, két héten keresztül közlekedik majd városunkban a BYD eBus sorozat 18 méter hosszú csuklós változata. A teljes hosszban alacsonypadlós, 40 utasüléssel ellátott, összesen 140 férőhelyes jármű 348 kWh összkapacitású akkumulátorcsomaggal van felszerelve, amely egy töltéssel 240 km-t tud megtenni. A februári próbaidőszakhoz hasonlóan az utazóközönség most is ingyenesen utazhat az elektromos busszal, amely minden nap másik vonalon fog közlekedni. November 11-e és 24-e között az autóbusszal napközben a 10, 11, 12, 13A, 14, 15, 16, 17, 22, 24, 26, 26A, 29, 31, 32, 34, 35, 36, 37-es járatok vonalain lehet találkozni."
A tíúkitatós nem volt nagyon. Csuklóson egyáltalán nem. A JSZ-150 (vagy mi) rémlik komplett ilyennel legutóbb. Aztán arról is eltűnt, miután összetörték. Előtte meg csak a színes 256-osokon
Nagy ér vágás az apostagi 6:15ös járatot beszüntetni. Ugyanis azon jár egy csuklós Man és mindig tele szokott lenni.
Dunavecsének igaz ott van a Kunszentmiklós/Szalkszentmárton felől érkező buszok de azok is tele szokak lenni már mire Dunavecsére ér, szóval sok utast nem fog tudni felvenni.
Az alternatív megoldásnak írt 6:40es apostagi járat pedig már ezeken felül tele szokott lenni. Röviden a káosz garantált lesz.
A Volánbusz Zrt. tájékoztatása szerint Dunaújváros forgalmi telephelyen a koronavírus miatt lebetegedett, illetve érintett autóbuszvezetők száma az elmúlt napokban megnövekedett, ezért a helyi közlekedésben november 11-től szűkítések várhatóak.
November 11-től kimarad a teljes 24-es járat.
Munkanapokon 12:34 órától óránként indul járat a Hajnal utcától, valamint 13:00 órától a Temetőtől a 12-es járat.
Hétvégén, november 13-án és 14-én 04:34 órátóla Hajnal utcától, valamint 05:00 órától a Temetőtől a 12-es járaton óránként indulnak majd a járatok.
A Volánbusz Zrt. a munkanapokon igyekszik a délelőtt félórás 12-es közlekedést fenntartani. Amint lehetséges, visszaállításra kerül az eredeti menetrend.
462 vagy 450 szerintem. 462-re csak a bénán záródó harmadik ajtó miatt gondolok, a gumik mindig össze-vissza voltak gyűrődve. Viszont a 450 ha jól emlékszem ilyen oldal szegélyléccel (vagy mi a neve) volt.
Kérhetnék most én ehhez egy linket? :) Hiába van ott a fájlnév és a leltári szám, nem jártam sikerrel a keresésnél, pedig nem tűnt nagynak a feladat. :)