Keresés

Részletes keresés

bs '74 Creative Commons License 2010.07.29 0 0 26219

Azért a magyar még mindíg jég hátán megélős-megoldós-rafinériás.

Jól megtanították-, tanítják rá.

bs '74 Creative Commons License 2010.07.29 0 0 26218

Ja?! Szigetelő!?

PET flakon nyaka kupakostól.

Van egy gallérja, aminél fogva töltik a palackot. Úgy vágod le a nyakát, hogy a maradék falnak az átmérője legalább akkora legyen, mint a galléré. A kettő között egyszer áthurkolod (rátekered) a vezetőt.

A kupakot gipszkartoncsavarral felcsavarozod egy 2*2, vagy 3*3 cm-es akác tartóra aminek a lábát bitumenbe mártottad, vagy csak a fold szintje +- 10 cm sávban megkented, aztán belehajtod a másik darabot. Valamilyen festék spray-jal le kell fújni, mert nem UV-stabil. Én festés előtt lakkbenzinbe mártom, hogy megálljon rajt a cucc.

Most 244 db van levágva, gyűlik.

Üdv:

Konyak

Előzmény: Soxem (26200)
krezidiesel Creative Commons License 2010.07.28 0 0 26216

Rossz a mail cimed!

Irj egy mailt , az enyémre, egy telefonszámmal!

Előzmény: N.Patrik (26214)
ez-Ben Creative Commons License 2010.07.28 0 0 26215

:) Kedves Simika néni !

Engedje meg, hogy előzetesen a Neve-napjának előestéjének, előestéjén-  mivel a hétvégén kalandban leszek- mint a Névadómnak, a lila korszak lezárásához illően, egy kiskosár lila akáccal kedveskedjek !

Kézenfekvő lenne, hogy zenei aláfestésként a "lila ákác" szóljon, de az talán már túl bizalmaskodónak tünhetne. Ezért inkább a Steppenwolf együttes- Born to be wild című száma szóljon a kosárból... ha megtetszik hallgatni bizonyára felismeri a Szelid motorosok filmzenéjét. Gyakorlati haszna, hogyha a szelid motoros Postáskisasszony motorjának benzincsapját elzárná incselkedésből, valamelyik régi udvarlója, a szám hallatán az magától kinyíllik ! Továbbá a kecskék tejtermelését is előnyösen befolyásolja !

Csak arra tessék nagyon vigyázni, hogy a "Steppenwolf" nehogy felfalja a kisgidákat...

Tisztelettel, tollbamondta : "Simika"-rosszi- kismacska !:)

Előzmény: Törölt nick (25406)
N.Patrik Creative Commons License 2010.07.28 0 0 26214

Sziasztok

Uj vagyok a forumon , kicsit visszaolvastam természetesen , ugyhogy bátorkodom irni és kérdezni.

Anglo Nubiai kecskét szeretnék vásárolni és szeretném a segitségeteket kérni ezen célom megvalositásához.

Hobby célra 2 nostény és 1 him érdekelne.

Ha van elérhetoségetek , email ill. telefonszám , megkoszonném.

Udv : Patrik

nagymóni Creative Commons License 2010.07.28 0 0 26213
Amíg a kertben garázdálkodott, addig soha, semmi baja sem volt. Én inkább valami szigetelőanyagra, csomagolóanyagra, vagy valami olyasmire gondolok, amit esetleg a szél hordhat egyik kertből a másikba. Ugyanis  tavaly január 2-án történt a szomorú búcsú.
Előzmény: Matyusa (26206)
jupazo Creative Commons License 2010.07.28 0 0 26212
Nagyon sajnálom az esetet. Pedig nagyon szép volt!
Előzmény: geda1 (26196)
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.28 0 0 26211
Ha viszont tovább akarod fejleszteni a szeget meghagyod és veszel a gazdaboltban vagy motoros boltban egy sima segédmotor lábtartó gumit keresel egy bele való fa rudat amit átfúrsz teszel bele egy átmenő vasrudat amire hajtasz a két végére két karika formát és ott a gyárinak az utánzata és tuti nem húúúúz át .
Vandramas Creative Commons License 2010.07.28 0 0 26208
Amikor kifogytam a bolti szigetelőből (amivel egyébként nem is voltam teljesen megelégedve), én KPE vízcsőből készítettem szigetelőt.

Kb. 12 cm-es darabok, egyik végükön bevágva, majd széthajtva egyszerűen felcsavarozható az oszlopokra, sőt, nálam még a drótkerítésen is díszeleg néhány...
Másik végükön egy 8 mm-es furatot készítettem, majd azt is felréseltem. Szalaghoz, dróthoz is jó. Nálam bevált.
Nem túl szép, de működik, s ha épp nincs más...

Kapunyitó fogót is készítettem hasonló módon, de oda egy kicsit kevésnek találtam:
működik, de nedvesebb időben egy kicsit átüt. O_O

Matyusa Creative Commons License 2010.07.27 0 0 26207
Érdekes, elsőre nem küldte el. Aztán mégis...
Előzmény: Matyusa (26206)
Matyusa Creative Commons License 2010.07.27 0 0 26206
Láttam, nem semmi!
Úgy láttam, nem legelőn tartottad őket, bár egy kertben is lehet elég ártalmas növény.
Esetleg a jó szomszédság?
Előzmény: nagymóni (26191)
Coramora Creative Commons License 2010.07.27 0 0 26205
Kriszta egy régi ismerős. Szerinted ronda, de szerintem gyönyörű. :-)) Azért hogy én is mutassak cumisüvegeseket. :-D
Matyusa Creative Commons License 2010.07.27 0 0 26204
Meglestem, nem semmi!
Ha jól láttam, nem legelőn tartottad őket. Bár egy dísznövénykertben is találhat elég mérgező növényt. Esetleg a jó szomszédság...?
Előzmény: nagymóni (26191)
Matyusa Creative Commons License 2010.07.27 0 0 26203
Sajnálom!
Előzmény: geda1 (26196)
Ikresjutka Creative Commons License 2010.07.27 0 0 26202
Egy drótháló választja el őket egymástól, Igy nem bántják őt, de szerintem ha átengedném bántanák, de majd kipróbálom.
Nálam első naptól kecsketejet kap. 3 óránként naponta 6x. De mint irtam is már legelészik és a szénát is eszi, meg a vizet is issza.
Előzmény: lupidu (26180)
Ikresjutka Creative Commons License 2010.07.27 0 0 26201
Nálam ilyen gond nincs, ugyanis Borika lány. Egyetlen egyszer születésekor szopott a mamájától, vagyis csak próbált, de nem hagyta magát a mama, igy első órájától nálam van és cumiztatom 3 óránként kecsketejjel, amit már egy hét után összekevertem lisztszerüre darált báránytáppál. Most már eszegeti a zöldet, a szénát és ma már adtam neki báránytápot egészben is külön tálban, hogy szokja. Eszik pár falatot, iszik rá vizet és követeli a cumisüveget. Éjszaka azért nem kap. Este 9 óra és utána csak reggel 6-kor.
Tényleg nem tudjuk levakarni magunkról. Először csak tőlem fogadta el a cumisüveget, de amikor először husztam az időt, hogy ne két óra legyen a két evés között, akkor már teljesen mindegy volt neki, hogy kitől kapja, azóta bárki etetheti.
Még a kecskék közé nem merem engedni, mert egymást is döfködik játék és kajaharc közben. Most volt vasárnap 3 hetes.
Előzmény: walesifarmer (26188)
Soxem Creative Commons License 2010.07.27 0 0 26200
+ olcsóbb
- rosszabbul látható

olcsó szigetelőnek nincs valakinek jó ötlete?
Előzmény: bs '74 (26199)
bs '74 Creative Commons License 2010.07.27 0 0 26199

Sziasztok!

A cimborám a boltban kapható villanypásztor vezeték helyett 0,8-as horganyzott drótot használ.

Tud valaki hátrányáról-előnyéről mondani valamit?

Kösz előre is.

Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.26 0 0 26197
Szia igen tessék szólitotál??
Előzmény: ez-Ben (26193)
geda1 Creative Commons License 2010.07.26 0 0 26196
Sziasztok!
Sajnos a kis bakocska nem élte meg a délutánt.Mire hazaértünk melóból már nem élt.:(
Úgy sajnálom,annyira emberközpontú, szelíd kis állat volt.
ez-Ben Creative Commons License 2010.07.26 0 0 26195

:)...100 tagú papirzsebkendőt !( mellékhatásáról kérdezze meg gyógyszerészét, vagy kecskéjét !:)

Előzmény: Törölt nick (26194)
ez-Ben Creative Commons License 2010.07.26 0 0 26193

:) Robitussin !

Előzmény: Törölt nick (26192)
nagymóni Creative Commons License 2010.07.26 0 0 26191
Matyusa! Kép a 17647-es hsz-ben.
nagymóni Creative Commons License 2010.07.26 0 0 26190
Nem emelgetett, csak felemelt.  Úgy történt a dolog, hogy -talán játékból -  rohant felém és nekem nem volt időm már elugrani. Féloldalt szegett fejjel jött nekem és a fél szarva a lábam közé szaladt. Én meg jól besz...tam, hogy kettéhasít álltó helyemben, ezért megmarkoltam a szarvát. Felemelte a fejét, így kerültem a levegőbe. Nem hosszú időre és nem magasra, de nem érte a lábam a földet. Amálkám drága szintén szerzett valamit enni ami nem emészthető - legalábbis így gondolom - és 11 évesen a bélcsavarodás vitte el. Pontosabban az orvos egy alaposan túladagolt altatóval.:( Ennek már másfél éve, de sosem felejtjük el. Régebben raktam fel róla képet, ahogy a fiamat hintáztatja, a megtalálom megírom, melyik hsz-t lesd meg.
Előzmény: Matyusa (26183)
kanga 1 Creative Commons License 2010.07.26 0 0 26189
A törpék elég frontérzékenyek.Szél ,vihar jobb esetben csipásodás kicsi takonnyal,rosszabb esetben kólika ,felfúvódás ilyesmi. Az emésztőszervi tünet,főleg bakokra jellemző. A Silikel jó,ha fel van fúvódva. Hallgasd meg a hasát,hogy dolgoznak e a belei. Egy fél deci étolajat beadhatsz neki fecskendővel.Kaki volt?
Előzmény: geda1 (26177)
walesifarmer Creative Commons License 2010.07.25 0 0 26188
Ja es a mai napig egyutt van a kecskekkel :-) szereznem kellene neki egy leanyzot, mert folyamatosan a kecskeket akarja meghagni.
Előzmény: Ikresjutka (26179)
walesifarmer Creative Commons License 2010.07.25 0 0 26187
Nekem a barika amit orokbe fogadtam 3 hetesen mar egyutt volta kecskekkel. Vagy itt, vagy a furjes topikban irtad, hogy nem engedte az anyja szopni. De azert egyszer ketszer ugye igen? Vagy ha nem adtatok neki elotejet? Nekem az elso orokbe fogadott barim sosem szopott, cumisuveggel etettek tappal es amikor befogadtam 3 -4 ora alatt elpusztult. Nem volt immunhaztartasa. A kovetkezo sem szopott soha, de neki adtak kolosztrumot igy nem volt vele semmi gondom.
Amig cumiztatod nem fogod tudni levakarni magadrol, nagyon ragaszkodo. Aztan egyre eroszakosabb lesz. En Badyt 16 hetes koraig cumisuvegeztettem. Mar rendesen legenykedett, de sajnaltam elvenni tole a tejet, mert annyira ragaszkodo volt es feltem, hogy utana mar " nem szeret|" . Igy is lett... 2-3 napig meg jott utanam ( biztva, hatha kap tejcsit) aztan le sem tojt. Mara mar ha szolok neki ram sem hederit.
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.25 0 0 26186
Szia cuki a kis bestia !Nálam minden állattal aki ujj úgy szoktam hogy bekalodázom a kecskék közvetlen közelébe hogy találkozzanak érintkezzenek a rácson keresztül de ne tudják egymást bántani!Azt 1-2 nap után elveszem egy fél órát a rácsot és ut egyedül hagyom hogy én lássam de ők engem nem.Azt ezt fojtatom pár napig és egyre hosszabb ideig hagyom egyben őket és végül szépen együtt elvannak .A malacokat is így szoktattam egybe a kecskékkel sőt ami szép az egészben ha etetés van akkor nem piszkálják egymást és nem turkálnak egymás kajájában se.A malacok csak a zöldet szeretik egyben enni a kecskékkel nálam és most ujj szitu hogy a 2 malac fejésnél a Csik nevű kecske után mivel ő az utolsó mindig aki fejére bejön szépen beállnak a fejő állásba és addig üvöltenek míg nem kapnak darát a kecsikéböl.Bár az a szitu nálunk hogy az állat is ésszerű korlátok között de ember számban vannak véve.Napi többször játszunk velük vakargatjuk .dögönyözzük játszunk velük.Meg ha a közelben van éppen kaszálni való akkor van hogy a kecskék , malacok ,kutya ,macska kijönnek velünk és egy jót esznek míg én kaszálok vagy begyüjttünk azt utána hönbölgünk birkózunk velük meg a gyerekekkel a friss fűben ,szénában .Manapság azt vallom hiába vagyok nagycsaládos örült és nem utazok minden héten külföldre de akkor is állattal együtt lehet élni és nélküle is de minek.AZT HAJRÁ A VÁLSÁG ELLENÉRE MINK ŐRÜLT ÁLLAT TARTÓKKKKKK

BBRRRRRRRRRRRRRRRRRRR NA A NAGY MELEG ELMENT MOST HA MEG ÍGY MEGY AZ ÁLLATOKNAK RUHÁT KELLEK VARRNOM MERT NÁLUNK PISZOK HIDEG VAN !!SŰŰS FEL NAP DE CSAK ÉSSZEL
Matyusa Creative Commons License 2010.07.25 0 0 26185
Hogy van a bakod?
Előzmény: geda1 (26177)
ogyorgy Creative Commons License 2010.07.25 0 0 26184
köszönöm a választ.
Előzmény: nagymóni (26182)
Matyusa Creative Commons License 2010.07.25 0 0 26183
A szarvával emelgetett? Új rodeo-számot gyakoroltatok? :)
Sajnálom a bakod. Amálkával mi lett?
Előzmény: nagymóni (26181)
nagymóni Creative Commons License 2010.07.25 0 0 26182
Betadin jó rá. Ha vérzik, akkor hyperollal mosd le, utána mehet rá a betadin. Ez az összeállítás egyébként minden sebre mehet. Külsőleg.
Előzmény: ogyorgy (26178)
nagymóni Creative Commons License 2010.07.25 0 0 26181
Szerintem tökmindegy lenne, hogy nincs bak, vagy nem veszi fel. Se így, se úgy nem vemhesül. Egyébként nem volt bakom. Valami fasza mérgezés elvitte szegénykémet. Pedig nem akármilyen bak volt. Voltam vagy 80 kiló, amikor a szarvára kapott és megemelt. Aztán bekajált valamit és az a szép nagy állat úgy sírt a földön fekve, mint egy szopós malac.:(
Előzmény: Törölt nick (26164)
lupidu Creative Commons License 2010.07.25 0 0 26180
Próbáld meg minél előbb. Azért mondom, mert nekem nem sikerült az egy hónapos kecske és a szintén egy hónapos barika egybeeresztése. A miénk szintén egy "emberközpontú" állatka volt. Olyan értetlenül nézett rám, mikor bementünk a kecskék közé.... Bámult rám, kérdezte a szemével: te, ezek kik? ...és mi mit keresünk itt?

Harmadjára otthagytam egy kicsit. Sírt. Negyedjére el is mentem egy öt percre. Mire visszamentem, a barika szétterülve feküdt a földön. Mikor észrevette, hogy ott vagyok, fölpattant és a lábam mellé ült szorosan. Halottnak tettette magát csórikám... Igaz, őt a nagyok bántották.

Kívánom, neked ne így sikerüljön. Nekem ezért meg kellett válnom tőle :( Pedig mit össze küzdöttünk a hasmenésével, stb. Vettem neki pingvintejet, amiből kb. a 99% még megvan. :)
Ikresjutka Creative Commons License 2010.07.25 0 0 26179
Sziasztok! Ő Borika a kisbárány, akiről a multkor irtam, ma 3 hetes és le nem tudom vakarni magamról, már szépen eszegeti a kecsketej mellett a szénát és a zöld füvet is.
Itt még csak 1 napos Szerintetek mikor engedhetem össze a kecskékkel. Még nem mertem, mert még egymást is döfködik, amikor játszanak, vagy ha kajaharc van.
ogyorgy Creative Commons License 2010.07.25 0 0 26178
Sziasztok.

Fontos kérdésem lenne, talán tudtok tanácsot adni.
A kiskecsó valamivel letörte a szarvának a végét. Nem tudom mivel lehetne kezelni, vagy egyáltalán kell-e.
Most az anyukája nyalogatja neki. Tudomásom szerint így gyógyítja.
Arra gondoltam, talán betadin fertőtlenítővel lekezelhetném, de nemtudom jó e az a kecskének.
geda1 Creative Commons License 2010.07.25 0 0 26177
Púposítja a hátát.Silikelt itattunk vele,jobb ötlet híján.
Előzmény: geda1 (26173)
walesifarmer Creative Commons License 2010.07.25 0 0 26176
Felidosen vetelt a kecskem februarban. Aprilis vegen - majus elejen kellett volna ellenie.
Előzmény: kanga 1 (26165)
jupazo Creative Commons License 2010.07.25 0 0 26175
Nálunk is csuda szar az idő! Alig tudtam kimenni a kecsóimat megetetni, úgy szakadt az eső meg 16 fok van. Nekünk se jobb -:))))))
Előzmény: Szilibetyár (26172)
jupazo Creative Commons License 2010.07.25 0 0 26174
Köszi! Gratulálok! nagyon édesek! A világos a mama? Hogyhogy feketék lettek?
Előzmény: kanga 1 (26167)
geda1 Creative Commons License 2010.07.25 0 0 26173
Sziasztok!
7 hónapos Holland törpe bak tegnap óta kedvetlen, orra kissé váladékozik,nem eszik, nem iszik.Mi lehet a baja?Mit tehetek érte?
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.25 0 0 26172
Hisz mind tudod modern korban élünk azt Tarzan is világutazó HEHEHEH HÚÚÚÚÚÚ DE PISZOK ROSSZ AZ IDŐŐŐŐ REMÉLEM CSAK NÁLUNK AZT MINDENHOL MÁSHOL NYARAL MINDENKI.
Előzmény: kanga 1 (26170)
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.25 0 0 26171
A bíró szigorúan kérdi:
- Hány pofont adott a panaszosnak?
- Egyet.
- De ő azt mondja, hogy ötöt!
- Csak egy volt bíró úr, de tekintettel silány testalkatára öt részletben adtam be neki...
...tovább ť

Két barátnő beszélget:
- Képzeld, kinőttem az uramat!
- Kinőtted? Az meg hogy lehet?
- Három hónapja nem jön rám!

Két barát beszélget:
- Hallottad? A Kovács anyósa beleesett a kútba.
- Szegény asszony!
- De időben érkezett segítség, és kihúzták.
- Szegény Kovács!
kanga 1 Creative Commons License 2010.07.25 0 0 26170
O O
o ...csak tudnám ,hogy az őserdőben nevelkedett Tarzan,honnan
U tudta mi az a mosógép.
Előzmény: Szilibetyár (26168)
Petyuskám Creative Commons License 2010.07.25 0 0 26169
Helló.Lefotóztam a két kecskémet valameik nap gondoltam felteszem őket.
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.25 0 0 26168
Mivel Tarzan az őserdőben nevelkedett, semmit sem tudott a
szexről . Jane elhatározta, hogy elmagyarázza neki egy
egyszerű példán:
-Tarzan, drágam, figyelj kicsit rám. Látod, az, ami ott lóg a lábad között, az olyan, mint egy rongyocska. Ami viszont az én lábam között van, az pedig a mosógép.
Neked azt kell tenn ...tovább ťed, hogy a kis rongyodat ki kell mosnod
az én mosógépemben.
Tarzannak megtetszett a mosás, így öt napon keresztül
éjjel-nappal csak mosott, csak mosott... Jane besokallt a
sok mosástól:
-Drágám, túlzásba viszed ám, lazíts kicsit, hiszen elkopik a
rongyod... Elég lesz, ha egy héten háromszor-négyszer mosod
ki...
Tarzan erre nagyon szomorú lett, s többé hozzá sem nyúlt a
mosógéphez. Persze, az asszonynak ez sem tetszett.
Megkérdezte emberét:
-Tarzan, mi a bajod? Már egy hónapja nem mostál!
Az őserdő királya szinte ragyogott:
-Tarzan megtanult kézzel mosni!
kanga 1 Creative Commons License 2010.07.24 0 0 26167
Felrakom neked a Mini babákat.
Előzmény: jupazo (26153)
walesifarmer Creative Commons License 2010.07.24 0 0 26166
Holnap kivancsisagbol meg fejem kulon, mert ket hete neztem utoljara mennyit ad.
Előzmény: nagymóni (26162)
kanga 1 Creative Commons License 2010.07.24 0 0 26165
A vetélés élettanilag ugyanaz mint a szülés.Embereknél is , a második harmadtól szükségessé válhat a tej elapasztása,mert a hormonok ugyanúgy termelődnek mint szüléskor.Állatoknál gyakran hallottam olyat,hogy a tejbelövellés akkor történt meg,amikor egyébként ellett volna. Máskor pedig a vetélés után azonnal.Ez a tejelés is fenntartható.
Előzmény: walesifarmer (26161)
Matyusa Creative Commons License 2010.07.24 0 0 26163
Köszönöm, a bakot észben tartom! Jelenleg azonban nincs helyem több kecskének. Remélem, ez hamarosan változik.
Előzmény: gmcmail (26149)
nagymóni Creative Commons License 2010.07.24 0 0 26162
Az okát nem tudom, de tuti, hogy a jelenség létezik. Már írtam régebben szegény megboldogult Amálkámról, aki minden tavasszal elkezdett tejelni - ellés nélkül - majd ősszel önállóan szárazra állította magát. Mindezek előtt kétszer ellett. Azután 7 évig fejtem-pihentettem. Ő volt a csúcs. Ráadásul simán összejött a napi 2,5-3 liter kb. a harmadik hétre.
Előzmény: walesifarmer (26161)
walesifarmer Creative Commons License 2010.07.24 0 0 26161
Sziasztok!
Megint jol el vesztem, de rengeteg dolgom volt. A kecskeim mind helyre jottek, a tejcsi is vissza allt.
Viszont megint kerdesem lenne.
Az egyik kecsom ( Anonimus) februarban vetelt. Jo ket honappal ezelott kitogyelt egy masik ( Bambi) sosem ellett kecskemmel egyutt. Egyszerre. Has nuku. Vartam egy honapot, hatha csak jol alcazzak a vemhesseget, has nem nott a cicko viszont Anonimusnal rendesen telt tejcsivel. Bambi is cickos de nem annyira. Most mar 3 hete fejem Anonimust, napi szinten egy litert adhat. De mitol?
Ami erdekes, hogy a csocsenek alig van ( szovetallomanya? ) tehat tokre ki jon belole a tej, semmi nem marad. Mi a fenetol lett teje???
Rettento boldog fejes kozben, mert ugye ez kajcsival jar. :-)
Irigykedve a fejeskor etetett kecskeimre tejet generalt? :-)
Kriszta721 Creative Commons License 2010.07.24 0 0 26160
Gyanítottam, hogy valami baj lehet, mert annyira nem hallottam róla. Nagyon sajnálom!
Előzmény: Lacibács (26158)
Lacibács Creative Commons License 2010.07.24 0 0 26159

A szalontüdő nálunk is sláger. A MENYEM olyan zsemlyegombócot csinál hozzá, hogy a nagypénzü multik még a talpát is megcsókolnák érte.

Szerintem nekünk a legjobb, a legfinomabb falatokat mi esszük. Még akkor is ha nincs terepjárónk meg tripperünk.

Lacibácsi!

Előzmény: krezidiesel (26154)
Lacibács Creative Commons License 2010.07.24 0 0 26158

Kedves Kriszta!

Nagyon sajnálom, de ő már csak egy felejthetelen emlék. Már megtaláltam hozzá a bakot és akkor jött a végzet. Szerintem pókot vagy darazsat nyelt. A saját kezemmel kellett átsegítenem, azzal amelyikkel cumíztattam.

Az egész család megsiratta.

Lacibácsi!

Előzmény: Kriszta721 (26155)
Ronnja Creative Commons License 2010.07.24 0 0 26157

Drága! nem volna kedved egy szakácskönyvet írni és kiadni?

Annyit áradoztok a különféle ételekről. hogy szerintem lenne sikere a könyvnek :)

Előzmény: krezidiesel (26154)
Kriszta721 Creative Commons License 2010.07.24 0 0 26155
Lacibácsi! Mi van Jennyvel?
Előzmény: Lacibács (26089)
krezidiesel Creative Commons License 2010.07.24 0 0 26154

A velőt és a herét én is szeretem, a vesékkel, léppel nem szoktam küzdeni.

Leveshez (gulyás, palóc), vagy pörkölthöz szoktam a végén hozzádobni.

Most van pár gidafejem is a hűtőben, állitólag kiváló levest lehet belőle főzni.

Tűdő-sziv a gyengém: szalontüdőt nagyon birom belőle.

Vizitúrázni voltam az elmúlt héten és a csapat ki is volt akadva, hogy Kréziéknél  minden kecske: sajt, tej túró, kolbász, vittem húst is bőven, és Kozel sört ittam.

De amikor a gyerek a Mekk Eleket nézte esténként laptopról, attól besokaltak...:-))

Egyénként meg mindennek nagy sikere volt, hietetlen mennyi előítélet van az emberekben. Sokak azt hiszik hogy csak a multiknál vásárolt műcsirkét, és egyéb műkajákat lehet megenni...Olyan meleg volt, hogy a hűtők alig birták, és a bolti tejek mind megsavanyodtak másnapra. Mi még az 5. napon is ittuk a kecsketejet, és csak a 6. napon tettem ki megaludni, a bepácolt kecskehús is kibirt 5 napot, 12-14 fokon.

Előzmény: Lacibács (26089)
jupazo Creative Commons License 2010.07.24 0 0 26153
Jó változatos a menü!!!!! Attól ilyen szépek!!!!
Előzmény: Matyusa (26140)
leraa Creative Commons License 2010.07.24 0 0 26152
Arra mit tudtok tanácsolni, hogy olyan étvágytalan és válogatósak a kecskéim, hogy nemigaz... Saját magam kaszálom a lucernát, saját kertemben. Kapják fonnyasztva, szépen szárítva, kapnak térdig érő kaszált füvet, azt is minden variációban, és szarnak megenni. Épphogy csak csipegetik. Ez általános dolog, amióta itt vannak azóta ilyen finnyásak. Már eleve a víznél kezdődik a dolog, hiába, a friss hideg kútvíz sosem volt jó nekik, lehet 40 fok meleg, de inkább szomjaznak, mint megigyák.  Helyette a jó kis vezetékesvíz az igazi. (tudomásom szerint a víznek semmi baja, az előző lakónak nem is volt vezetékes vize, azt már mi kötöttük be) Tudom válogatós egy jószág a kecske, de ezek túltesznek mindenkin. Ja, az abrak sem ízlik nekik, ha egy kis korpa van benne. Igaz az egy szem anyának teszek csak bele, de képes kiszemezgetni a kukoricát.
andreja Creative Commons License 2010.07.23 0 0 26150
A Farmatan vadgesztenyéből van, az legalább olyan természetes, mint a diólevél.
Azzal ellentétben viszont normálisan adagolható, és bármikor hozzáférhető.
Előzmény: Törölt nick (26146)
gmcmail Creative Commons License 2010.07.23 0 0 26149
van tőle egy kis bakom most 4 hónapos ha kell mert megy ya hútőbe fekete rajzos
Előzmény: Matyusa (26127)
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.23 0 0 26148
Szerintem semmi fosatót nem gyűjtöttél nyugi csak nem minden kecske visel mindent jól gyomorügyileg!!!!Ami a gyógyszert illeti én csak ha már látványosan össze esik a kecske és erőtlennek látom akkor használok hasmenésnél!Amit rendszeresen viszont ha van fosás ha nincs használok az a sima takarmány mész ,tiszta fa hamu kis égett szenes fadarabokkal ,és jódozott só mixet bekeverem a tiszta szemes darával és egykét napig reggel este egy egy fánglival kaják fejenként.Ha azonban mégis valaki nagyon elfossa magát akkor meg egy extra evőkanalas adag fahamut és szenes nagyon apróra tört fadarabost kap napi kétszer .Eddig nagyon bevált és szeretik is rágcsálni a keveréket .És így elkerülöm a nagy gyógyszeres költségeket és még természetes anyagokkal is gyógyítok.
Előzmény: Törölt nick (26145)
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.23 0 0 26147
Szia szerintem beszélj a dokidal és adass nekik egy vitamin koncentrátumos szurit .De hogy mért is? Hát mert a tejet visz hozhatod vele egy kicsit jobb szintre .Ugyanis manapság legtöbb kecsketartó elfelejtkezik a kábé 1 hónapos hideg után a megjött kánikuláról ami viszont minden tejelőnél és eleve az állatoknál bármilyen is legyen az bekevert a szervezetében !!!!Mert míg nem vót a hideg idő akkor normális zöldet és takarmányt kapott azt amikor jött a vizes esős idő nem kapott hirtelen annyi vitamint és táplálék kiegészítö nyomelemet csak száraz takarmányt és ez piszokul bekevert nekik.Én is így voltam mindenki kapott egy vitaminos kevertet és azóta jól esznek tejelnek újra és semmi gondom sincs!!!!!!!!!!
Előzmény: Törölt nick (26145)
ez-Ben Creative Commons License 2010.07.22 0 0 26143

:) Szandrácska ! Bizony a sokk, sok mindenre kihatással lehet ! ( Gondolj csak utána !:)

Előzmény: Törölt nick (26139)
bs '74 Creative Commons License 2010.07.22 0 0 26142

Fosás:

- hirtelen takarmányváltás (ajánlott 5-7 nap alatt fokozatosan váltani az arányt)

- magas fehérjetartalmú eleség

- volt penészes, de beszáradt, szárazon nagyon porzó, közelről megszagolva dohos (lucerna is) szénám, nálam az is megfosatta őket

- mikor hoztam tavaly a kicsiket, a helyváltozási stressz miatt is fostak

Az anya szerintem el van keseredve, hogy új helyre került.

A tejelés egy görbe mentén folyik le. Kb. ellés után 2-3 héttel van a csúcson, aztán fokozatosan csökken.

Andreja Farmatan - t ajánlott  a fosásra, az bejött. Az nálam már nagyon fosott, de megfogta. 

Előzmény: Törölt nick (26139)
Matyusa Creative Commons License 2010.07.22 0 0 26141
Az jó! Kecskékkel együtt tartod őket? Én azt tervezem, amint nőnek kicsit életem első szárnyasai, mármint a csirkéim...
Előzmény: Szilibetyár (26131)
Matyusa Creative Commons License 2010.07.22 0 0 26140
Az ő nevükben is köszönöm!
Nálunk folyamatos kaszálás vagy sarlózás van, a füvet legtöbbször tavalyi bálás lucernával keverve kapják .
Az abrak kukorica, búza, árpa, napraforgó, keverve, naponta 3x.
Aztán van egy bőséges forrásom, ahonnan rengeteg vadgyümölcsfa-sarj jön, naponta.
Időnként mindenféle desszertet kapnak, a lemetszett szőlővesszőtől a kiegyelt kukoricáig, uborka, cukkini héjáig, meg a sós száraz kenyérig.
Három kecskét még (ha nem is mindig könnyen) lehet kényeztetni.
Előzmény: jupazo (26129)
bs '74 Creative Commons License 2010.07.22 0 0 26138

tévedsz:

Amikor a roma kéri tőlem a jegyet a vonaton ezzel: "Hát egy kilencen szászalíkossat főkalajjuz úr!"

Aztán nincs miért...Vagy mégis, mikor kést vesz elő. Na, megyek. Etetek, fejek.

Előzmény: ez-Ben (26135)
tejeslány Creative Commons License 2010.07.22 0 0 26137
Ne csodálkozz! Egyszer 18 fok van, máskor 35. Szegények azt sem tudják milyen évszak van.
Előzmény: lódri1 (26134)
leraa Creative Commons License 2010.07.22 0 0 26136
Ez épp nálam is így volt, mára állt vissza a dolog, ezelőtt pár napig szintén hasonló "tüneteket" produkált. Tavaly ilyenkor vemhesült az egyik anyám, az etető is meg minden repült, pedig nem volt nagy a bak :)) Csak most nincs bakom egyenlőre
Előzmény: lódri1 (26134)
ez-Ben Creative Commons License 2010.07.22 0 0 26135

:)) Csupa jó hír, ez egy jókedvű nap...90% az már mindenben nyerő !:)

Előzmény: Vandramas (26133)
lódri1 Creative Commons License 2010.07.22 0 0 26134
Volt már nálatok olyan, hogy most ivarzik egy kecske? Néhány nappal ezelőtt az egyiknek hirtelen elment az addig igen jó étvágya, a tej leesett a felére. Már egész kétségbe voltam esve, no, mondom ebből ásós munka lesz hamarosan, aztán egyszer csak arra megyek haza, hogy rázza a farkát veszettül, meg mekeg mint a fene. A bak meg majd meg vész a szomszéd karámban, egyfolytában büdösíti magát, meg alig fér a bőrébe. A feje állandóan a rések között. Aztán mára mintha mi sem történt volna minden a régi, tej visszajött.
Vandramas Creative Commons License 2010.07.21 0 0 26133
Mindketten köszönjük megtisztelő érdeklődésed.
Manuel remekül van, egy makacs tályoggal küzdünk mostanában, de jól viseli, s egyébként minden rendben van vele. Hatalmasat nőtt amióta hozzám került, s már a szarva is impozánsabb. Igen szép úrfi lesz belőle.
Már vágja a centit az őszi párzási időszakig. :)

Manuel gazdájának, akik egyébként négyen vannak (Én, jómagam, a fent nevezett, s szerény személyem), sajnos csak 90%-os a lába, ami nem a legjobb egy állattartó életmód mellett. :(
Azért, nem panaszkodom, mert mindent meg tudok már csinálni, csak többet kell pihentetnem, s a kaszálást sem bírja már úgy, mint fél éve.
Ez van. Öreg Sam! :)
Előzmény: ez-Ben (26132)
ez-Ben Creative Commons License 2010.07.21 0 0 26132

:) Manuel, hogy van ? ( egyébként megszólalásig hasonlit a "kuglis Gáspárra" !:)

Most következik a másik kérdés : Manuel Gazdájának a lába meggyógyult ?

Előzmény: Vandramas (26130)
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.21 0 0 26131
Ha má tik is büszkélkedtek a szépségeitekkel hát én irigykedem HEHEHEH bár nálam most nincs csak egy pici de viszont a kotlósok na azok viszont teljesen lököttek költenek ezerrel .
Vandramas Creative Commons License 2010.07.21 0 0 26130
Mivel éhesek! :-D

Tényleg szépek!
Előzmény: jupazo (26129)
jupazo Creative Commons License 2010.07.21 0 0 26129
Nagyon szépek! Mivel eteted őket?
Előzmény: Matyusa (26128)
Matyusa Creative Commons License 2010.07.21 0 0 26128
Ők a teljes állomány. Háát, nem a legnagyobb... még! A kedvenc a kis Hanga.Anyjával...
Előzmény: jupazo (26125)
Matyusa Creative Commons License 2010.07.21 0 0 26127
Impozáns!
Előzmény: gmcmail (26118)
Soxem Creative Commons License 2010.07.21 0 0 26126
add 30%-al a piaci ár fölött, majd elkapkodják!
Előzmény: kanga 1 (26123)
jupazo Creative Commons License 2010.07.21 0 0 26125
A kedvencről is tehetnél fel képet!!!
Előzmény: Matyusa (26120)
jupazo Creative Commons License 2010.07.21 0 0 26124
Gratulálok s gidákhoz! Tényleg nem az a lényeg, hogy kire hasonlítanak, csak az, hogy egészségesek, életképesek legyenek!
Előzmény: kanga 1 (26121)
kanga 1 Creative Commons License 2010.07.21 0 0 26123
Pl én sehogy. Azért kezdtem el apasztani őket,mert nem tudok mit kezdeni a tejjel ,sajttal,túróval.Mifelénk nem kell senkinek ,pedig feléért adom mint a piacon .
Előzmény: lódri1 (26122)
lódri1 Creative Commons License 2010.07.21 0 0 26122
Ti hogyan tudjátok eladni a sajtot?
kanga 1 Creative Commons License 2010.07.20 0 0 26121
Majd ha kicsit nagyobbak lesznek paraziták ellen.Reggel lebabáztunk. Minike két teljesen egyforma kislányt ellett.Az a döbbenetes,hogy semennyire nem hasonlítanak rá.Pontosan olyanok mint egy másik mini anyámJobban örültem volna,ha az anyjukra hasonlítanak.Mindegy sose legyen nagyobb baj velük!.Majd teszek fel képet.
Előzmény: jupazo (26115)
Matyusa Creative Commons License 2010.07.20 0 0 26120
Köszönöm! Ő ha nem is a kedvenc, de a kiemelt állatunk.
Előzmény: jupazo (26113)
gmcmail Creative Commons License 2010.07.20 0 0 26119
régen jártam itt de remélem mostmár sokkal többet
gmcmail Creative Commons License 2010.07.20 0 0 26118
na mit szoltok hozzá 130 kg 3 éves
nagymóni Creative Commons License 2010.07.20 0 0 26117
Ugyan fájó szívvel, de a fagyóba szántuk. Most már a gödölyék is oda mennek, általában ugyanabban a korban (kb. 4-4,5 hónaposan), amikor a bakok. Nem szokták a növendékek megérni a féléves kort, bár nagyon sajnálom őket, inkább az én asztalomon végezzék, mint a másén. Még a törpék sem teszik ki a lábukat a házból. Eladni úgysem lehet, esetleg konyhakészen.
Előzmény: Coramora (26077)
betyar_ka Creative Commons License 2010.07.20 0 0 26116
Kedves Kecskesek!

Úgy hozta az élet, hogy megválunk kecskeállományunktól.
Így eladó: 1 db jól tejelő alpesi jellegű anyakecske (20.000 Ft), 2 db első ellésű ígéretes szarvalt és szarvatlan anyakecske (16.000 Ft/db), 5 db továbbtartásra szánt februári születésű gödölye (10.000 Ft/db) és 1 db külön vérvonalú 5 hónapos bakkecske (7.000 Ft). Együttes megvásárlás esetén az árból kedvezményt adunk. Csere érdekel: 2-3 db jerkebárányt beszámíthatunk a vételárba.

Ugyanitt 2000-es évjáratú 6 személyes Ford Transit kisbusz eladó.

Érdeklődni lehet: Orbán Szilárd (Márianosztra, Pest megye), mobil: 30/568-4767, e-mail: borzsonyibetyar@gmail.com

Üdvösség!
jupazo Creative Commons License 2010.07.20 0 0 26115
Szeretném megkérdezni, hogy a gidákat nem szokták beoltani betegségek ellen? Mikor aktuális?
jupazo Creative Commons License 2010.07.20 0 0 26114
Majd tegyél fel képet! Kiváncsi vagyok!
Előzmény: kanga 1 (26110)
jupazo Creative Commons License 2010.07.20 0 0 26113
Nagyon szép a kecsód!!!!! Gratula!!!!!
Előzmény: Matyusa (26106)
andreja Creative Commons License 2010.07.20 0 0 26112
Ne aggódj, az a Petőfinél van, amikor megint kopogtatnak.
Előzmény: förike (26104)
ez-Ben Creative Commons License 2010.07.19 0 0 26111

:)...így estefelé talán megbocsájtható ha azt mondjuk sportszerűen" ha nőni akar, hát had nőjjön " ! ( reggelig !:)

Előzmény: kanga 1 (26101)
kanga 1 Creative Commons License 2010.07.19 0 0 26110
Mini, az antilop színű anya nálunk is babázik lassan.
Előzmény: jupazo (26105)
kanga 1 Creative Commons License 2010.07.19 0 0 26109
Mintha kicsit szét lennél esve!
Előzmény: förike (26104)
kanga 1 Creative Commons License 2010.07.19 0 0 26108
Veszélytelen a kecsóra,de a nyúl rámegy. Nem szoktál oltatni ellene?
Előzmény: manyi 52 (26107)
manyi 52 Creative Commons License 2010.07.19 0 0 26107
Szeretném tőletek megkérdezni a nyulaim mixomatózisosak a kecsókra veszélytelen?Van egy két és fél hónapos bakom amit fagyóba szántam meddig nevelhetem,hogy a húsa finom legyen,ne legyen bak szagú?
Matyusa Creative Commons License 2010.07.19 0 0 26106
Akkor nem lesz belőle ilyen kecske: ...?
Előzmény: jupazo (26105)
jupazo Creative Commons License 2010.07.19 0 0 26105
Köszi a jókívánságokat! Tényleg ne nőjjön nagyra, mert Ő törpe kecsó!
Egyébként a " Nagynénje" eladó! Bárkit érdekel, szívesen küldök képet is!
Előzmény: Matyusa (26099)
förike Creative Commons License 2010.07.19 0 0 26104
Semmi akkor meg!Téma részemről le zárva!Mert nehogy megint kopogtassanak!
Előzmény: kanga 1 (26102)
förike Creative Commons License 2010.07.19 0 0 26103
Ha már fel lettem jelentve!!!!Meg amúgy is ennyivel tartozom!Ide örök adós vagyok!
Előzmény: ez-Ben (26097)
kanga 1 Creative Commons License 2010.07.19 0 0 26102
Akkor meg!
Előzmény: förike (26093)
kanga 1 Creative Commons License 2010.07.19 0 0 26101
Bocsi, pirosorr effektus. A férjem nem állította vissza a nick nevet.Kár volt bevezetni a fórumozás rejtelmeibe."A ne nőjön nagyra!" hozzászólás az enyém.
Előzmény: ede70 (26100)
ede70 Creative Commons License 2010.07.19 0 0 26100
Én azt kívánom ,hogy ne nőjön nagyra!Valószínűleg nem is fog.
Előzmény: Matyusa (26099)
Matyusa Creative Commons License 2010.07.19 0 0 26099
Igazán szép! Kívánom, hogy nagyra nőjön, legyen Lili asszonyság!
Előzmény: jupazo (26098)
jupazo Creative Commons License 2010.07.19 0 0 26098
Már 2 heteek a gidáim! Ő Lilike
ez-Ben Creative Commons License 2010.07.19 0 0 26097

:)...ezt akár kiáltványnak is szánhatta Förike, aki amúgy sokat változott, előnyére !:)

Előzmény: Matyusa (26096)
Matyusa Creative Commons License 2010.07.19 0 0 26096

Szerintem az a kérdés, hogy szerintünk tud-e magyarul.  :-)

(bocs, förike)

Előzmény: andreja (26094)
förike Creative Commons License 2010.07.19 0 0 26095
Hopp nem ide szántam!
Előzmény: andreja (26094)
andreja Creative Commons License 2010.07.19 0 0 26094
Ezek felkiáltások voltak.

Mi lenne a kérdés?
Előzmény: förike (26093)
förike Creative Commons License 2010.07.18 0 0 26093
Lenne egy kérdésem hozzátok! Húsra meg éri tartani kecskét!Nem saját részre!
bs '74 Creative Commons License 2010.07.18 0 0 26092

Nálam három anya ellett első szezonomban.

- gidát ellett, azt a föcstej leszopása után vágtam, csúcson adott 1,5 litert, baja lett, levágtuk, megettük

- gidát ellett, azt a föcstej leszopása után vágtam, a tejelő pótabrakot van, hogy csak turkálja, csúcson adott 1,2 litert

- gödölyét ellett, az mai napig alatta van, a maradék fél deciket fejem a macskának, pedig jól tejelhet, mert rengeteget zabál, jó a tőgyalakulása - már amennyit én értek hozzá. Majd a választás utáni mennyiségből és az általános laktációs görbéből következtetek.

Szerintem a gyengébb tejelő kecske is ad 600 litert egy laktációban. Azt nagy általánosságban osztod 300 nappal, szorzod az első laktációra jellemző 0,65 - ös szorzószámmal=1,3 liter / nap.

Előzmény: Minizsarnok (26088)
förike Creative Commons License 2010.07.18 0 0 26091
Milyen a nem tarka?
ogyorgy Creative Commons License 2010.07.18 0 0 26090
Ha ősz végén üzeted, akkor tavaszra lesz meg a kicsi.6 hetesen lehet leválasztani, de ha az első ellése akkor még túl sok tejet nem lehet várni tőle.
Előzmény: Minizsarnok (26088)
Lacibács Creative Commons License 2010.07.18 0 0 26089

Elsősorban a "Krézi" véleményére vagyok kiváncsi. Két gödölyét és négy gidát raktam a fagyasztóba. Nagyon érzékeny fürésszel mentettem meg a velőt. Mindent (velőt,vesét lépet és a tökét) abálás után hagymás zsiron készítettem el. A család már érettebb hölgy tagjai velem együtt nagyon jót tunkoltak. Azt mondják, hogy a szintiszta karajt meg egye meg a celeb, meg azok akik nem az idén barnultak le.

Tisztelettel: Lacibácsi !

Minizsarnok Creative Commons License 2010.07.18 0 0 26088
Van most itt monoron eladó gödölye de az istennek sem veszik fel a telefont. Mondjuk a hétvégén én is úgy szoktam én kinnt telefon bennt :)
Ha most vennék gödölyét ősszel vagy nem tudom mikor kell pároztatnám mikor lenne abból tejelő (nekem tejelő nem a kis porontynak) kecském ?
Előzmény: bs '74 (26087)
bs '74 Creative Commons License 2010.07.18 0 0 26087
Én soha nem vettem felnőtt állatot. A kicsi hozzád tanul. Kezdettől működik a hatás-ellenhatás törvénye. A gidákat Pettvikitől nem egész egy hetesen hoztam, szinte az anyjuknak tekintenek, igaz én fiúból vagyok:-).
Előzmény: Minizsarnok (26073)
bs '74 Creative Commons License 2010.07.18 0 0 26086
május 10-i, anyja alatt hagyott, mellette kajáló gödölye méretben beérte az április eleji, egy hónapos kortól feles anyatej, feles pingvintej, starter granulátum+kiegészítőkkel etetett többi gödölyét. Persze a széna, víz, nyalósó általános mindegyiknél.
bs '74 Creative Commons License 2010.07.18 0 0 26085
100 anyás gazdaságban nem értették mit akarok a "suta"-val. Aztán egyik emberke odasuttogta a többieknek: "buga".
Előzmény: ogyorgy (26083)
tyúkanyó49 Creative Commons License 2010.07.18 0 0 26084

:))))))))

Jó kedvre derítettél,szinte magam előtt látom a történéseket..

Pofikánk is szereti fitogtatni az erejét,de a gazdi mellé fekszik legeltetéskor:))

Igen,igaz a kecske okos állat.....csak ne lenne olyan kíváncsi:)

Előzmény: ez-Ben (26076)
ogyorgy Creative Commons License 2010.07.18 0 0 26083
köszönöm a felvilágosítást.
Egyébként azért kérdeztem, mert a hirdetésekben hol így hol úgy írják.
Ezek szerint sokan keverik az elnevezést.
A lényeg, hogy aranyosak.
Én ma kezdem majd leválasztani a kicsit.
Asszem fokozatosan csinálom és először csak egyszer fejek naponta, így még a kicsinek is marad tejcsi.
Sajnálom a kicsit így hirtelen elzárni az anyjától, de talán így könnyebben hozzászokik.
kanga 1 Creative Commons License 2010.07.18 0 0 26082
Annyi amennyi a bak és a kos között.Nemben azonos,fajban azonban nem.A gödölye kecske kiscsaj a jerke meg bárányka...Ez-ben is ezt írta csak nem ilyen részletesen :o)
Előzmény: ogyorgy (26078)
Coramora Creative Commons License 2010.07.18 0 0 26081
Köszi aranyos vagy, de Krisztától még tavaly hoztam egy számomra gyönyörű bakot (Kriszta szerint ronda ezért a büszke Ronda nevet kapta. :-D) Szerintem csudaszép hatalmas állat, szinte földig érő fülekkel és no meg zacsival. :-D Leendő bakkal sincs gond most is nevelek egy fiatal bakot cumival aki ha minden jól megy marad tenyészbaknak. Most itt rosszalkodik a szobában a tesóval együtt (már harmadszor lopták el a cipőmet és most ép a kapanén ugrálnak :-D) Megpróbálok képet feltenni, de szerintem most nem fog sikerülni (a Párom levette a  a gépről azt a programot amivel kicsinyíteni szoktam, a másik programnál meg nem figyeltem eléggé hogy is kell csinálni. :-DD) Valóban nem jött össze. Tartozom egy képpel, majd később bepótolom. :-D
Előzmény: Törölt nick (26080)
ez-Ben Creative Commons License 2010.07.18 0 0 26079

:) Az utóbbi kifejezést a juhoknál ( magyarul birka :) használja a szakma.

Előzmény: ogyorgy (26078)
ogyorgy Creative Commons License 2010.07.18 0 0 26078
Sziasztok !
Csak egy rövid kérdésem volna, hátha megvilágosodok.
Mi a különbség a gödölye és a jerke között?
Coramora Creative Commons License 2010.07.18 0 0 26077
A kecsinek attól még baja nem lesz (bár lehet hogy mint a kutyáknál esetleg később rákot okozhat, de ezt ki tudja). Gidái lehetnek hisz a golyók megvannak csak nem mentek le. A legnagyob "baj" hogy mikor már nem fog kelleni sem kedvencnek sem baknak akkor sem lehet kiherélni, viszont a húsa büdös lesz mint a dög. :-( Azt viszont meg ki eszi meg? Én sajnos most így jártam egy gyönyörű csüngő fülű bakkal. Nem szállt le az egyik heréje. :-( Most már lassan egy éves. Ő jól van, de szeptember előtt mennie kell a fagyóba mielőtt a csajok beindulnak. Bár azt hiszem a szívem fog majd megszakadni miatta, de azt jobban sajnálnám ha 2-3 év múlva a kutyáknak kéne a húsát oda dobni. Pedig kedves jószág és nem is tenyészbaknak vettem meg (kedvencnek szántam). Szerintem  Neked is ezt kell eldöntened hogy mi legyen vele. Az állat jól elvan, de későb már nem fogjátok tudni megenni, mert büdös lesz a húsa, viszont ha kedvencnek szánjátok 20-30 évre akkor hajrá. :-)
Előzmény: nagymóni (26064)
ez-Ben Creative Commons License 2010.07.18 0 0 26076

:)...Gáspár a javakorabeli, nagyszarvú bakkecske egy ízzó hangulatú kuglimérkőzés legmagasabb tétjeként került új tulajdonosához. A "kerthelyiség" közönségének óriási szurkolása közepette, mindenki a győztesnek gratulált, aki nem győzte fogadni a gratulációlat és fizetni az ilyenkor illő söröket...

Másnap aztán, ünnepi külsőségek közepette. Május 1. felvonuláshoz hasonlóan megtörtént az ünnepélyes díjátadás és végigvonulás a falun. Gáspár, aki az AHT osztályból érkezett szemmel láthatóan maga is díjazta a sikert.

Új tulajdonosa nem volt kecsketartó de megbecsülte a hírnevet hozó Gáspárt, hiszen a vonaton a buszon, de még a boltokban is a nagy mérközés volt a téma. 

Mivel lovas származék volt rendesen abrakolta is, melynek következtében Gáspár kezdett Toldi bikájához hasonlitani...legalábbis esténként már két ember kellett hozzá, hogy be tudják kötni az istállóba. Sok látógatója akadt ilyenkor Gáspár, mint egy megfáradt hegedűművész fogadta a jutalomfalatokat. Az ismerős körböl csak egy valaki szólta le állandóan, hogy...ilyen meg olyan.

Egyik estefelé, más nem lévén éppen őt kérte meg a kecske gazdája, hogy segitsen a megkötésben.

Új trapéz nadrágjában, kikent hajjal, dohogva érkezett meg a "kritikus" , hogy a francnak kell két ember egy kecskéhez... Gáspár szemmel tartotta az események láncolatát és amikor bezárodótt a segitség háta mögött a gazdasági udvar kiskapuja...sportszerűen  kilépett a szalmakazal mögül és kritikusára nézve rövd mekegéssel együtt kapált párat az első lábával, rohamra készülve...A trapéz nadrágos- egyébként jó barátunk- észlelve a veszélyt, szintén megrohamozta a kiskaput, csakhogy az éppen befelé nyillott...volna ! Megpróbált gyorsan átmászni rajta de már csak egy reccsenés hallatszott...először az újdivatú trapéz nadrág üllepe reccsent.. majd vele együtt reccsent a kiskapu is, ahogy Gáspár mindent elsöprő rohama -a rajta éppen átmászni szándékozóval együtt - kitörte...

A kecske okos állat ! ( Egyöntetű vélemény a "kerthelyiségből" is megerősitve !:)

Minizsarnok Creative Commons License 2010.07.17 0 0 26074
A pár az sok pár mert kell a hely :( Beköltöznek a fagyasztóba.
Előzmény: ogyorgy (26072)
Minizsarnok Creative Commons License 2010.07.17 0 0 26073
Hát igen nehogy unatkozzon legjobb lenne anya és lánya verzió. A környék jól bírja a zajt riasztónak gyöngy tyúkjaim vannak de az nem kínjában vagy unalmában üvölt.
Előzmény: kanga 1 (26071)
ogyorgy Creative Commons License 2010.07.17 0 0 26072
Szerintem nem bánod meg ha pár baromfit feláldozol azért, hogy kecskéid legyenek.
Nemrég vettük mi is a kecsókat e nagyon megszerettük őket.
A kicsi olyan mint egy rossz gyerek.
Ma például beleugrott a talicska bekevert betonba és ott ugrált.
Az ilyen dolgoktól eltekintve sok örömet okoznak.
Ha nem lát minket addig óbégat amég ki nem megyünk hozzá.
Egyébként a tuját illetően az enyimek hálistennek nem szeretik, viszont a fél fenyőfát már megették.
kanga 1 Creative Commons License 2010.07.17 0 0 26071
Akkor hajrá, de tudod,hogy egyet nem szabad, ugye?!
Előzmény: Minizsarnok (26067)
ez-Ben Creative Commons License 2010.07.17 0 0 26068

:)) " Nem élhetek muzsikaszó nélkül..." ! ( Így, már csak a szívedre hallgass !:)

Előzmény: Minizsarnok (26067)
Minizsarnok Creative Commons License 2010.07.17 0 0 26067
Egy éve mindíg visszatérek és olvasom a topikot most másodszorra tör rám ,hogy nem tudok kecske nélkül élni :D Legalább is jobb lenne ha lenne ez azzal jár ,hogy egyharmadával csökkentenem kell a baromfi állományom de ezt is vállalom. Kecskét akarok tartani.
Előzmény: ez-Ben (26066)
ez-Ben Creative Commons License 2010.07.17 0 0 26066

:) Viszont a legjobbaknál is jobbakat !

Érdemes visszaolvasni a topikban, az egyéb témáknál ugorhatsz de a szakmai tárgyalások után- fiatal korod ellenére- már "öreg kecskésnek" érezheted magad,

A kecske vásárlást nem kell elkapkodni, jól körül kell járni...az első kecske, mint az első táncos, meghatározó a késöbbiekre...

Kérdezz inkább kétszer, mint hogy egyszer egy rossz kecskét sózzanak Rád...bár akkor sem lenne nagy baj, mert kéznél van a "Krézi"-féle kolbász recept !

Csak ügyesen ! ( és okosan !:)

Előzmény: Minizsarnok (26063)
nagymóni Creative Commons License 2010.07.17 0 0 26065
Vissza lehetne nézni, csak nem érdemes. Ha jól emlékszem soha nem a kecskék miatt dúlt a háború, hanem bizonyos neveletlen suhancok miatt, aki sportot űzott az öregek hülyének nézéséből.
Előzmény: Törölt nick (26058)
nagymóni Creative Commons License 2010.07.17 0 0 26064
Mennyivel később?  Most három hónapos az én kis árvám. Mi baj lehet abból, ha nem száll le a golyó? Azon kívül természetesen, hogy nem lesz belőle tenyészbak. Nem is annak szántuk. Különben rendesen eszik, gyarapszik is, most is csak annyival kisebb, mint a bátyó, mint az első napokban.  Roppant kedves, kezes kis jószág. Ez az egyetlen ok, amiért nemigen tudjuk előbb levágni. Talán majd amikor a másikat, akkor is nehezen. Előbb jól meg kellene rá haragudnunk, de nem lehet. Ilyen jó természetű kiskecskénk még nem nagyon volt.
Előzmény: Szilibetyár (26062)
Minizsarnok Creative Commons License 2010.07.17 0 0 26063
Mindenkinek a legjobbakat ezen a meleg nyári napon. Fejős kecskét vennék, monoron lakom egy méternél közelebb még nem voltam kecskéhez díszbaromfit és pulykákat tartok. Az ajánlatokat a mail címemre várom zoriann@freemail.hu
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.17 0 0 26062
Sűrűben figyel a kis csávót hogy nem e később szál le a golyója mert van ijan ha viszont nem szál le akkor mindenképen vágd le mieléb.
Előzmény: nagymóni (26053)
Ronnja Creative Commons License 2010.07.17 0 0 26061

És engedd meg drága, hogy a hsz-et kiegészítsem:

...és, ha minden isgaz, mindenki egészséges, mert nem sok kétségbeesett kecsó"főnök/gazdi" kér segítséget a bajokra.

Mindenkinek enyhébb időt és sok jókedvet küldök!

Matyusa Creative Commons License 2010.07.16 0 0 26059
Nálam a karám tele van kis drazséval takarítás előtt. A verebek imádják: csipegetik belőle a magvakat.
förike Creative Commons License 2010.07.16 0 0 26056
Ennek örülök!Tudom arra céloztál mióta én nem írok!Ez így is lesz!
Előzmény: nagymóni (26054)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.16 0 0 26055
Off : A barátnőm külföldön járva vett egy drazsét. Csokoládéval bevont szalonnakockák! És azt mondta,még finom is volt. Háááát...
És hogy On is legyen benne: kecske :-)
Előzmény: nagymóni (26053)
nagymóni Creative Commons License 2010.07.16 0 0 26054
Megmondjam? Egy csudára jó hangulatú csapat. Amióta ritkán ír az, aki mindig felhergelte a többieket, kevés az anyázás, viszont jókat röhögünk. Néha beugrik egy kis offolás, de talán ennyi elmegy. Szóval béke és nyugalom honol.
Előzmény: förike (26050)
nagymóni Creative Commons License 2010.07.16 0 0 26053

Ha lehet, akkor jó húsos. A lényeg, hogy ne nagyon legyen megcukrozva.:))

Ez már mindenkihez szóló kérdés: A hármasikrek közül az egyik bakocskának nincs golyója. Akkora maradt a zacsija, mint amekkora születésekor volt. Mi a hozzáértők szakvéleménye? Tarthatom esetleg tovább mint a másikat, vagy mindegy, ennek is bakszaga lesz féléves korára. Nem heréljük a bakokat, 4 hónapos kora körül vágjuk.

Előzmény: Törölt nick (26044)
bs '74 Creative Commons License 2010.07.16 0 0 26052
Miért? Mi lett belőle?
Előzmény: förike (26050)
jupazo Creative Commons License 2010.07.16 0 0 26051
Szia, pont kb 2 hete jártam arra, de köszi a meghívást. Nem fogom elfelejteni.
Előzmény: Szilibetyár (26042)
förike Creative Commons License 2010.07.16 0 0 26050
Mi lett ebből a topicból!? Te jó isten!!!!!Üdvözlettel=feke1
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.16 0 0 26049
a kalóz HEEHEH
Előzmény: kanga 1 (26048)
kanga 1 Creative Commons License 2010.07.16 0 0 26048
Melyik vagy Te ? A bombázó vagy a karibi kalóz?
Előzmény: Szilibetyár (26047)
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.16 0 0 26047
Hát igen sz nem mindegy hogy egy Boooooooooombááááááázóóóóóóó néz rá az eladóra vagy én ha nem hiszed nézd meg a képem HEHEHEEHEHEH
Előzmény: Törölt nick (26046)
kanga 1 Creative Commons License 2010.07.15 0 0 26045
Nálunk az a célja a parasztoknak,hogy sem szállítani,sem tárolni ne kelljen,ha nem feltétlenül szükséges. Ha nagyon szépen nézel,akkor azért elhozzák. Bár mi szeretünk érte menni a földekre,hogy lássuk mit veszünk.
Előzmény: Szilibetyár (26043)
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.15 0 0 26043
ÓÓ igen csak sajna nálunk úgy megy hogy ellöbb beszedik azt csak utána adják el sajna.
Előzmény: kanga 1 (26037)
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.15 0 0 26042
Szia ha erre jársz dobj egy emilt és elküldöm a címem és NAGYON SZÍVESEN LÁTLAK TAPASZTALAT CSERÉRE ÉS EGY KIS DUMCSIRA!!!!!hisz pont a mi útszánkon mész át a Vág fele .
Előzmény: jupazo (26036)
nagymóni Creative Commons License 2010.07.15 0 0 26041
Ez aztán a fitnesz felső fokon. Előtte ne felets el egy kis light szalonnát pár biohagymával betolni a fejedbe, nehogy elfogyj.:)
Előzmény: lupidu (26024)
bs '74 Creative Commons License 2010.07.15 0 0 26040
Nem tudom, hogy az ezer vágásos kínai halál, vagy az amit ő csinált a marhákkal lenne-e neki a megfelelőbb.
ogyorgy Creative Commons License 2010.07.15 0 0 26039
Ez eszméletlen!
Legalább menhelyre adta volna be az állatokat, vagy meghirdette volna őket.
Szerencsétlen jószágok mit élhettek át.
Sokan szívesen befogadnának állatokat, de ez inkább hagyta őket elpusztulni.
Előzmény: khirke (26038)
khirke Creative Commons License 2010.07.15 0 0 26038
kanga 1 Creative Commons License 2010.07.15 0 0 26037
Nem tudom nálatok,hogy van,de az ország nagyobbik részén épp fordítva. A földről a legolcsóbb megvenni a takarmányt és a szalmát. Nálunk februárra van,hogy a duplájába kerül. Ha egyáltalán lehet kapni. Én egy évre valót betárolok ,sose lehet tudni alapon.
Előzmény: Szilibetyár (26034)
jupazo Creative Commons License 2010.07.15 0 0 26036
Jártam már ott, mivel a nagyszüleim nem messze tőletek Pápócon éltek. Minden nyáron ott töltöttem a szünidőt, és szerettem meg az állatokat. Főleg a kecsókat, mivel a barátnőméknek volt kettő)Fiteli és Fotidá) Manapság is egy évben egyszer-kétszer lemegyek a rokonokhoz. Szilen megyek keresztül, mert Vágnál megyek át a Rábán
Előzmény: Szilibetyár (26033)
Vandramas Creative Commons License 2010.07.15 0 0 26035
Hááát, ha 20m2 az ól, s még kaszálok is mellé, én biztosan vennék vagy 20 bálát.
Ha kissebb ól van, vagy többet kaszálok, akkor 16-ot. :)

Komolyan:
Személyes tapasztalatom az, hogy egy kecske kb. 2.5 hónap alatt eszik meg egy nagy körbálát. Kisbálást én nem etetek, így nem tudom mennyi lehet átszámolva.
Talán 25-27 kisbálát kiadhat. Attól függ mekkora bálákról beszélünk.
Két kecskének, Novembertől Áprilisig vennék vagy 80-100 kisbálát, biztos-ami biztos alapon. Inkább több legyen, mint kevesebb.
Azt meg már Te tudod, hogy kb. mennyit tudsz kaszálni...
Előzmény: ogyorgy (26030)
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.15 0 0 26034
Hát pontosat nem tudok én ajánlani légyszámilag de az biztos ha télen bent tartod a kecsókat akkor is a szénából vegyél többet!Szalma kevesebb kell ha bent tartod őket mert valahogy nem nagyon szeretik bár meg meg eszik de nem nagyon.Nekem mikor 2 kecském volt akkor is vetem 2 széna körbálát és 1 szalmát és elég vot egy jó darabig aszt ha elfogyott akkor megint.Valamint a második menetnél már olcsóban is kaptam mert akkor már általában mindenki tuja hogy hogy is lesz a tele naggyábol a fogyasztása.Ja és ha van padlásod ott is sokat lehet eltenni a kis kockásból.
Előzmény: ogyorgy (26030)
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.15 0 0 26033
Szia hát nem én Győr Moson Sopron megyében lakom (Szil községben) Mint a nick nevem is írva vagyon .Ha be ütöd az útvonal tervezőbe akkor meglátod merre is vok tőled.
Előzmény: jupazo (26032)
jupazo Creative Commons License 2010.07.15 0 0 26032
Még valami eszembe jutott. Nem Nagyszékelyen laktok? Ott van ismerősöm, akinek hasonló számu gyerkőce, no meg kecsói is vannak......
Előzmény: Szilibetyár (26017)
jupazo Creative Commons License 2010.07.15 0 0 26031
Gratula!!!!! Csak így tovább!!!! A gyerkőcök mindig örömteli pillanatokat okoznak! Jó befektetések! Hajrá!!!!!!
ogyorgy Creative Commons License 2010.07.15 0 0 26030
Sziasztok!

Ahogy itt olvasgattam a kaszálás örömeiről szóló szenvedélyes írásaitokat, elkezdtem gondolkodni (ez nem dicsekvés- tényleg gondolkodtam:)) ) , hogy vajon hány kisbála kellhet télire a két kecsónak.
Sajnos keveset tudok csak kaszálni, így valószínűleg vennem is kell pár bálát.
Mennyit javasoltok. Az ól kb 16-20 m2.
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.15 0 0 26029
3 éve északánként az vót a nótánk a lányomnak szili tónak kicsiny partján egy kis Réka kuruttyol de kuruttyol és stb.Na most meg szili tónak kicsin partján kicsi széna növöget de növöget stb.Hú ha ez így megy aszem könyvet is írhatok az altatókból .HEHEHH
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.15 0 0 26028
Szia igen jó is hangzik de tényleg és köszönöm a jó kívánságokat.Most már csak azé kellek izgulni nehogy ikrek legyenek.HEHEHEHE
Előzmény: ez-Ben (26027)
ez-Ben Creative Commons License 2010.07.14 0 0 26027

:)) Két kaszálás között előzetes jókivánságokkal együtt gratulálok !

...javaslom kapja inkább a XENA nevet ( magyarul hívhatjuk Szénának is :) hátha olyan tulajdonságokkal bír majd, mint mondabeli névadója...akkor aztán !!!

Szilibetyár Xéna, nem is hangzik rosszul, sőt...előnyös a  csengése ! ( Szerintem !:)

Előzmény: Szilibetyár (26025)
bs '74 Creative Commons License 2010.07.14 0 0 26026
Elleptek minket a legyek.  A feleségem holnap megy szerért. Köszi a leírásokat gmcmail.
Előzmény: gmcmail (25950)
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.14 0 0 26025
ÓÓ KÖSZ SZÉPEN .De kérlek mint az elötem szóló elmondta az árnyák a kaszálás mellet nagyon csábítóóóó pláne ha az az elöti napon vágott friss szagú és ropogós széna az meg méginkább hát aszem Szénának hívjuk a picit ha lány lesz HEHEHE
Előzmény: nagymóni (26023)
lupidu Creative Commons License 2010.07.14 0 0 26024
Ezerrel kaszálom én is a télire való szénát. Pikk-pakk megszárad ezen az "éghajlaton". Szerencsére árnyékban tudom szárítani.

Egy nap alatt kb. két hétnyi cuccot tudok lekaszálni, harminc-negyven percet "edzek". Ennyi időm van rá. Kezdem az előző napi behordásával, folytatom a kaszálással.

Ebben a kánikulában csak úgy olvad a derekamról az úszógumi.

Jó lesz arra gondolni majd februárban, hogy nem kell a gyáli piacon venni 800 forintért kisbáláját... Ez lendíti tovább a kaszát!

Tervezem egy fedett szénatároló létrehozását is, lábakon álló szerkezetet, az alatta lévő teret pedig a tyúkoknak belécezem. Ott alszanak majd.
nagymóni Creative Commons License 2010.07.14 0 0 26023

Úgy látszik, nincs elég meló az állatok körül, ha még erre is volt energiátok:)

Bocs! :))) Jó egészséget kívánok kicsiknek és nagyoknak, sok erőt és kitartást a nagycsaládhoz.

Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.14 0 0 26022
Köszi mindenkinek !Hát ha meló az akkor meg kell csinálni vagy mi ha nem kérek tőletek egy kis segítséget HEHEHEHEHHEE
lódri1 Creative Commons License 2010.07.14 0 0 26021
Minden elismerésem.Nem tudom eléggé tiszteletemet kifejezni azon szülők iránt akik a mai világban erre vállakoznak. Sok örömet, kitartást,biztos anyagiakat a lurkókhoz!
kanga 1 Creative Commons License 2010.07.14 0 0 26020
Megnyugodtam.Köszönöm szépen!
Előzmény: nagymóni (26009)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.14 0 0 26019
MENNYI???
a Szililottó mai főnyereménye a 6! Gratulálok :-))))
alig pár órája írtad,hogy örülnél egy újabb babának,hát így teljesüljön minden kívánságod!
De egy dolgot elszúrtál:-) pont tavasszal születik,mikor a legtöbb a munka? Az enyéim karácsonykor vagy ősszel születtek ,így unalmas téli estéken lehetett babázni.
szucsagi83 Creative Commons License 2010.07.14 0 0 26018
Gratulálok nektek, sok örömet kívánok a babához, és egészségben-szeretetben fel tudjátok nevelni!
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.14 0 0 26017
NOS MODOSITANOM KELLEM EZEN BEÍRÁSOM MERT A A DOKI MA MONDTA HÁTA NEM 5 GYEREKET FOGNAK NEVELNI KEDVES ANYUKA ÉS APUKA HANEM JANUÁRTÓL 6 GYERMEKET!!!NA MOST AKKOR HÚÚÚÚÚRÁ VAGY MI????????Sziasztok nekünk jelenleg 5 gyerkőcünk van igaz az egyik az öcsém aki gyámolt de mégis tök jól bírjuk a párommal mikor még csak négy vót na akkor is .Úgyhogy hajrá nagycsaládosok is .Sőőőőőt ha még egy bejönne azt is szívesen várnánk hisz a sok feladat nem kicsinál hanem meg erősít testben lélekben egyaránt!
Előzmény: Törölt nick (26007)
Vandramas Creative Commons License 2010.07.14 0 0 26016
Ezen az oldalon megtalálhatók megyénkénti bontásban a főbb forgalmazók listája.
Én személyesen vettem át egy kisállat-rendelőben.
Remélem, Te is találsz olyat, ami közel van hozzád.
Előzmény: lódri1 (26015)
lódri1 Creative Commons License 2010.07.14 0 0 26015
De hol vetted? Nekem a webáruházban nem sikerült megrendelnem, mert az áru kiválasztása után nem tudtam a megrendelést elküldeni
Előzmény: Vandramas (26012)
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.14 0 0 26014
Sziasztok nekünk jelenleg 5 gyerkőcünk van igaz az egyik az öcsém aki gyámolt de mégis tök jól bírjuk a párommal mikor még csak négy vót na akkor is .Úgyhogy hajrá nagycsaládosok is .Sőőőőőt ha még egy bejönne azt is szívesen várnánk hisz a sok feladat nem kicsinál hanem meg erősít testben lélekben egyaránt!
bs '74 Creative Commons License 2010.07.14 0 0 26013
Ott a két palló jobb oldalt nekitámasztva.
Vandramas Creative Commons License 2010.07.13 0 0 26012
Ezt a szert ismeri/használta már valaki?

Ruchamax

Az egyik kiskecském (a legerősebb) furán viselkedett a minap.
Bágyadt, kedvetlen lett, egyre kevesebbet evett, végül majdnem leállt már a kérődzéssel is.
Hirtelen ezt tudtam neki szerezni, s bár még sosem használtam ilyen ayurveda-s szert, nagyon meg vagyok vele elégedve. Két nap alatt teljesen rendbe jött a kecske. Újra aktív, és az evéssel sincs gondja.

A maradékot a lovamnak adtam, aki érzékeny erre a nagy melegre, s már kórosan leállt az evésről, csak nézett ki a fejéből.
Nála is bevált. Teljesen visszahozta az étvágyát.

Ráadásul, szerintem nem is volt drága. 100g-ot vettem 750 Ft-ért.

És a lényeg: nincs élelmezés-egészségügyi várakozási idő, így fejős kecskénél is alkalmazható.
Vandramas Creative Commons License 2010.07.13 0 0 26011
Ott a hokedli, azon dobbant egyet, s már fenn is van.

Vagy alternatív megoldásként kényelmesen felsétál azon a pallón amit bs '74 odakészített a fejőállás végéhez. :)
Előzmény: jupazo (26002)
nagymóni Creative Commons License 2010.07.13 0 0 26010
Ja, azt elfelejtettem, hogy egyikből se lesz kolbász. De még pörkölt se!
Előzmény: nagymóni (26009)
nagymóni Creative Commons License 2010.07.13 0 0 26009

A felső képen Ariel tőgye. Szebben látszana, ha tele lenne, de neki az idén nem lett babája. Tavaly simán meg lehetett fejni. Az alsó képen Cuki tőgye, őt fejem amióta a kislányát elvettük - ő volt a töröttlábú Joda - most viszont szoptat. Időközben ugyanis Jodácska rájött, hogy nemcsak az üvegből lehet kajálni.

Előzmény: kanga 1 (25996)
nagymóni Creative Commons License 2010.07.13 0 0 26008
Baromi jól bírom, mert a négyből három már felnőtt. A kicsi is már 10 éves, tehát vele sem kell már a homokozóban ülni. Abban nem vagyok biztos, hogy mindig örültek annak, hogy nem lett belőlem kolbi, de már biztosan beletörődtek.:)
tejeslány Creative Commons License 2010.07.13 0 0 26006
A mi fejőállásunk is ilyen. Volt!! Aztán kiderült, hogy a 9 éves kecsó már nem tud rá felmenni. Mindig húzigáltam felfele szegényt a szarvánál fogva, megúntam, és most már lábatlan a szerkezet. Tudom, a lényege, hogy ne kelljen hajolgatni, de elég, hogy a fejét be tudom fogni.
Előzmény: bs '74 (25998)
nagymóni Creative Commons License 2010.07.13 0 0 26005
Nem kell túl nagy ügyet csinálni ebből a plusz cickó dologból. Nekem két mellem és három mellbimbóm van. Engem se töltöttek bélbe, van négy gyerekem, és tudtam egyszerre szoptatni kettőt. Pedig nem is ikrek. :)
Előzmény: Pettviki (25999)
nagymóni Creative Commons License 2010.07.13 0 0 26004
Azt a viccet nekünk is elmesélhetnéd amin a kecskéd ilyen jót röhög. Mocskosul jópofa.
Előzmény: tyúkanyó49 (25994)
nagymóni Creative Commons License 2010.07.13 0 0 26003
Én már megírtam a megoldást, csak még a fénykép nem sikerült. Előbb-utóbb összejön, én legalábbis még nem adtam fel.
Előzmény: kanga 1 (25992)
jupazo Creative Commons License 2010.07.13 0 0 26002
Nagyon szuper!!! De hogy megy föl bele a kecsó?
Előzmény: bs '74 (25998)
Pettviki Creative Commons License 2010.07.13 0 0 25999
Van amikor teljesen csökevényes(ek) a plusz tőgybimbó(k), ilyenkor nem sok vizet zavar(nak). De van, hogy rendesen termelődik benne tej, és külön ki kell fejni a kis tőgybimbókat is. Ez kínszenvedés: ha marékra fogod a tőgyét, a könyöködig csurog rajta a tej, vagy marad a 3 ujjal fejés...
Állatorvosi beavatkozás gondolom többe kerülne, mint amennyit ér az egész, a második esetben nem is igen lehetséges (legalábbis a mi állatorvosunk szerint).
Előzmény: kanga 1 (25996)
bs '74 Creative Commons License 2010.07.13 0 0 25998

Fejőállás

kanga 1 Creative Commons License 2010.07.13 0 0 25997
Böcsülettel felraktam a képet,amikor a törpemalacom szexelte a minikecskét.Tessék megosztani Ernie-t és Barby-t is.
Előzmény: Törölt nick (25990)
kanga 1 Creative Commons License 2010.07.13 0 0 25996
Nem ilyen babérokra vágytam! A biblia szerint kolbász pozitív. Az jutott eszembe,hogy ha mindenhol leölik az ilyen kecsókat akkor lehet,hogy nem is lehet tudni, mi lesz belőle. Hátha evolúciós fejlődés. Miért is van két cici ,ha hármat-ötöt is tud elleni? Miután nálam a likvidálás gondolata fel sem merül azt hiszem 1-2 éven belül be tudok számolni a fejleményekről. Azért dobtam fel a kérdést,hogy hátha valaki tud valami konkrétumot , elkötés ,ilyesmi. A hivatalos állatorvosi vélemény így hangzott: Jé!!!!
Előzmény: Vandramas (25995)
Vandramas Creative Commons License 2010.07.13 0 0 25995
Nekem most épp öt cickós kecském van.
Igaz, mind kétcickós, így mégis te vagy a nyerő. :-)

Komolyra fordítva a szót:
remélem, a tapasztaltabbak írnak a kérdésedre valami használhatót, mert az egyik ismerősömnél is előfordult már ilyen, s jó lenne többet tudni a dologról.
tyúkanyó49 Creative Commons License 2010.07.13 0 0 25994
Bocs,valóban elég kicsire sikeredett,remélem így már valamivel jobb:)
Előzmény: elefada (25983)
tejeslány Creative Commons License 2010.07.13 0 0 25993
Te nyertél, az enyémnek csak 3 van.
kanga 1 Creative Commons License 2010.07.12 0 0 25992
Egyre türelmetlenebbül várom a négy cickós kecskémre a reagálást valakitől!!!
selgir Creative Commons License 2010.07.12 0 0 25991
én időnként bedugom (kétnaponta...) a wapét. a légyirtós fajta nekem nem jött be, de a szúnyogirtós nagyon hatásos...
Előzmény: áfonya17 (25910)
Petyuskám Creative Commons License 2010.07.12 0 0 25989
.
Petyuskám Creative Commons License 2010.07.12 0 0 25988
Kecskéim.
ez-Ben Creative Commons License 2010.07.12 0 0 25987

:) Azta a panda...a történelem ismétli önmagát ! ( Terv túlteljesítve !:)

Előzmény: ez-Ben (25986)
ez-Ben Creative Commons License 2010.07.12 0 0 25986

:)) Szandrácska...a jókedved ne hagyjon el, mégha piros is az orrod !:)

Előzmény: Törölt nick (25984)
ez-Ben Creative Commons License 2010.07.12 0 0 25985

:) Szandrácska...a jókedved ne hagyjon el, mégha piros is az orrod !:)

Előzmény: Törölt nick (25984)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.12 0 0 25984
:-DDD
Előzmény: andreja (25980)
elefada Creative Commons License 2010.07.11 0 0 25983
Akár az apja. Főnök a javából .
Kár, hogy pici a kép,de ha úgy jön össze, mint ígértem, megnézem élőben.
Előzmény: tyúkanyó49 (25974)
jupazo Creative Commons License 2010.07.11 0 0 25982
Nálam meg tübbszörösen lett felrakva. Még a tieid helyett. :-)
Előzmény: tahofalvi (25976)
Benczo Creative Commons License 2010.07.11 0 0 25981
Nálad a pont.:)
Előzmény: andreja (25980)
andreja Creative Commons License 2010.07.11 0 0 25980
Minden kecske két kecskéből van összerakva.
Előzmény: Benczo (25979)
Benczo Creative Commons License 2010.07.11 0 0 25979
De jópofa! Olyan mintha két kecskéből lenne összerakva.
Előzmény: jupazo (25977)
jupazo Creative Commons License 2010.07.11 0 0 25978
Ennyiszer azért nem akartam feltölteni!!!!!! Bocsika
jupazo Creative Commons License 2010.07.11 0 0 25977
Elkészültek a képek. Nem túl jók , de a telcsimmel csináltam.........
Előzmény: jupazo (25971)
tahofalvi Creative Commons License 2010.07.11 0 0 25976
A képek valami miatt lemaradtak.
Ha most sem sikerülne feltölteni, akkor kérésre emailben küldök.
tahofalvi Creative Commons License 2010.07.11 0 0 25975
Sziasztok!
Van két nyolchetes alpesi (anyja alpesi, apja nem fajtatiszta alpesi) nőstény gidám. Kedvesek, ragaszkodók. Eladnám őket, de csak együtt a kettőt, mert egymás nélkül nem bírják.
30-4333555
tyúkanyó49 Creative Commons License 2010.07.11 0 0 25974

Kedves Elefada!

Legfrissebb kép Pofiról,a nagyfiúról..kezd kissé a fejünkre nőni.Erős szép állattá  fejlődött,amit szeret is fitogtatni:)))))

marty07 Creative Commons License 2010.07.10 0 0 25973
Sziasztok!
Tegnap elég mozgalmas napunk volt megint ,az árú beszerzés miatt.Szerencsére a kis Csöpink már egész jól van ma már válogatott az etetéskor. A kubatol pixt beszereztük, és elég szépen gyógyulgat,és orvosnál is voltunk.
A kecskénk is jól van hála isten a tőgyulladást sikerült elkerülni. Már szépen hagyja magát fejni. De még egy kicsit száraz a tőgye. Be kenegettem egy kis zsírral az is jót tett, és ma már egy kis olívával kentem,na nem mert ilyen jól megy úgy kaptam főzni nem használom mert már nagyon régi van egy öregasszony ismerősünk az mindent össze gyűjt és évekkel később el ajándékozza boldogan,szóval gondoltam a kecskének jót tesz. Egyébként köszönöm a tanácsotokat és az aggódást.
jupazo Creative Commons License 2010.07.10 0 0 25972
Igen a mama mellett vannak. Egy hetesek, rendesen szopnak. Egyébként köszi a tanácsot!
Előzmény: nagymóni (25967)
jupazo Creative Commons License 2010.07.10 0 0 25971
A másik inkább hamvas. Tehát a foltok egybemosódók. Holnap csinálok képet, ...küldök
Előzmény: Benczo (25969)
Benczo Creative Commons License 2010.07.10 0 0 25970
Kanga neked nincs minikecske porontyod?
Benczo Creative Commons License 2010.07.10 0 0 25969
A másik csajszi is ugyanilyen fekete-fehér foltos? Nagyon helyesek a kis gidák!;)
Előzmény: jupazo (25962)
geda1 Creative Commons License 2010.07.10 0 0 25968
:)esetleg majd ha választási korúak lesznek a picik, visszatérhetnénk rá?
Előzmény: jupazo (25963)
nagymóni Creative Commons License 2010.07.10 0 0 25967
A kicsik az anyjuk mellett vannak. Nemdebár? Az anyjuk kap enni is meg inni is. Tehát a kicsik is hozzáférnek a kajához és a vízhez. Ha szükségük lesz rá, majd esznek is meg isznak is. Megtanulják, ne félj.
Előzmény: jupazo (25965)
Vandramas Creative Commons License 2010.07.10 0 0 25966
"Áááá,miért vagyok leégve?
Szeretnék majd a bakom mellé egy holland csajszit."

Egy jó naptej sokat segíthet, vagy tartózkodj többet az árnyékban.
Bár nem tudom, hogyan segíthet ez a kecskevásárlásban... ;-)

Megértem a problémádat. Én még télen is le voltam égve, pedig akkor nem is volt ilyen meleg. :)
Előzmény: geda1 (25953)
jupazo Creative Commons License 2010.07.10 0 0 25965
Sziasztok!

mikortól kell a gidáknak valami plusz táőlálákot kapniuk? A szopás mellett vízre szükségük lehet eggen a nagy melegben?
jupazo Creative Commons License 2010.07.10 0 0 25964
Persze mind a négy fajtiszta holland törpi!!!!
Előzmény: Benczo (25955)
jupazo Creative Commons License 2010.07.10 0 0 25963
Itt az alkalom! Beszélhetünk a dologról!
Előzmény: geda1 (25953)
jupazo Creative Commons License 2010.07.10 0 0 25962
Négyen vannak : Két egy éves csajszi, az egyik az anya, a másik most vált eladóvá, és a két egy hetes gida.
Előzmény: Benczo (25955)
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.10 0 0 25961
A bak csere ideje jött el és enyi vagy az anyák selejtek bár ha a bak le lesz cserélve az anyáknak minddenkép kéne egy esélyt adni!!
Előzmény: leraa (25957)
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.10 0 0 25960
Szia ha jó a takarmányozás és nem híznak akkor max csinálj egy féregtelenítést és egy jó vitamin kúrát a dokidal közös meg egyeztetéssel .Meg adj nekik sót és takarmánymeszet .
Előzmény: Vigyorocska (25958)
Vigyorocska Creative Commons License 2010.07.10 0 0 25958

Sziasztok! Van egy kis problémám. Megjöttek a lánykecskék, de szerintem soványak. Már egy hete itt vannak, aranyosak, kedvesek, egyre több tejet adnak, de pánikba vagyok, hogy soványak. Egész nap legelnek, délben kapnak egy adag zöldséget, a helyi zöldséges mixeli nekik, reggel és este fejéskor fejenként korpa-árpa-búza-kukorica abrakot, bőven marad belőle a fejés végéig, és mégis soványak. Jó, nem látszik mindig a gerincük, de ha végig simogatom a hátukat, a bordáikat kivéve, minden csont szinte kiböki a bőrüket. És fejés után meg mintha behorpadna a gerincüknél, mintha minden hús lecsúszna a hasuk felé:-)

Vagy lehet, hogy így kell kinézniük?????

leraa Creative Commons License 2010.07.10 0 0 25957

Sziasztok! Volna egy kérdésem, tőlem kértek tanácsot. Van egy ismerősöm, akinek van 6-8 kecskéje, meg egy bak. Különböző helyről valók a lányok, van amelyik tavalyi saját születésű gida. Idén úgy néz ki egyik sem maradt vemhesen, pedig látták az akciót, már pár hónapja le kellett volna elleniük. Tavaly se lett mind vemhes. Jelenleg 3 éves a bak, ez volt nekik tavaly is. Külsőre szép, formás bak, tette is a dolgát, de úgy látszik hiába. Az én véleményem kapásból a bakcsere, tavaly se bizonyított túl jól. Most tanácstalan a gazdájuk, de szerintem ha a különböző lányok, még csak nem is mind rokon, akkor ott a bak hibádzik.

A másik, hogy mind elkezdett hízni, volt olyan, amelyik első ellésű lett volna, de meégsem ellett le, de elkezdett kitőgyelni. azt a kecskét tavaly óta fejik, ad napi 1 liter körül. Lehetséges, hoyg álvemhesülés történt, mert se halott gidát se, semmi "maradékot" nem találtak, érthetetlenül állnak a dolog előtt. Idén is ezt csinálják az anyák, se gida, némelyik ugyanakkor ad tejet. (keveset, de ad) Szerintetek?

sacili Creative Commons License 2010.07.09 0 0 25956
Vegyszerboltban lehet kapni, de előfordulhat hogy vidéken a gazdabolt (takarmánybolt) is forgalmazza.
Előzmény: lódri1 (25946)
Benczo Creative Commons License 2010.07.09 0 0 25955
Pestről hoztuk tavaly karácsony előtt. Két éves múlt. A tiéd is nagyon szép! Két felnőtt és a két kicsi fekete kecskéd van?:) Mind holland törpik?
Előzmény: jupazo (25951)
nagymóni Creative Commons License 2010.07.09 0 0 25954
Egy percet se aggódj. Nálunk két anyának is van ilyen jellegű hibája. Az egyiknél csak kisebb a hiba, de a másiknak dupla bimbója van. Már ellett, szoptatott, sőt fejtem is. Nem olyan vészesen macerás a dolog, mint hinnéd. Majd holnap megpróbálom lefényképezni és felteszem a képet.
Előzmény: kanga 1 (25941)
geda1 Creative Commons License 2010.07.09 0 0 25953
Áááá,miért vagyok leégve?
Szeretnék majd a bakom mellé egy holland csajszit.
Előzmény: jupazo (25952)
jupazo Creative Commons License 2010.07.09 0 0 25952
Igen az egyik egy éves nőstényt szeretném eladni. nehogy a szomszédok megelégeljék, hogy most már 4 kecském van. Mégis csak Pesten vagyunk :-)
Ha érdekel valakit nagyon szívesen tájékoztatom!
Előzmény: geda1 (25931)
jupazo Creative Commons License 2010.07.09 0 0 25951
tényleg olyan!!! Honnan való?
Előzmény: Benczo (25933)
gmcmail Creative Commons License 2010.07.09 0 0 25950
remélem segithettem
gmcmail Creative Commons License 2010.07.09 0 0 25949
itinszintézis gátló rovarölő szer

Hatóanyaga: 25,0 % diflubenzuron

A DimilinŽ 25WP hatásmechanizmusa eltér a hagyományos rovarölő szerekétől. A diflubenzuron hatóanyag a rovarok kutikulájának kitinszintézisét gátolja. Megzavarja a vedlési folyamatukat, ezért a fejlődő lárva új bőrszövetébe nem tud beépülni a fehérje. Az így kialakuló hártyaszerű külső bőrszövet vedlés közben nem képes ellenállni a belső nyomásnak és a kártevő belepusztul a vedlésbe.

Ebből következik, hogy a Dimilin elsősorban lárvicid, ami azt jelenti, hogy a lárvából kialakuló új fejlődési alak életképtelenné válik.

A diflubenzuron hatóanyag igen kedvező toxikológiai tulajdonságai miatt az integrált növényvédelem egyik alap készítménye. A rovarölő szer kevésbé mérgező, mint a konyhasó.

Felhasználható:
Almatermésűeknél lombrágó hernyók, gyümölcs aknázó- és sodrómolyok, csonthéjasoknál gyümölcsmolyok és lombrágó hernyók ellen. A védekezéseket az előrejelzésre alapozva, a kártevők rajzásának észlelésekor kell megkezdeni és szükség szerint kell megismételni.

Körtelevélbolha ellen tojásrakáskor, illetve L1 - L3 lárvastádiumban kell védekezni olajadalék vagy SilwetŽ L-77 alkalmazásával. Olajadalék vagy Silwet L-77 nélkül, kétszeres mennyiségben használjuk a Dimilin-t.

A körtelevélbolha, a lombrágó- és aknázómolyok természetes ellenségeinek védelme érdekében más rovarölő készítménnyel - kivéve erős rajzás esetén – ne kombináljuk a Dimilin-t.

Erdészetekben, díszfáknál, cserjéknél a tömeges lárvakeléskor a fiatal hernyók ellen védekezzünk.

Vadgesztenye levélaknázómoly ellen akkor védekezhetünk a legeredményesebben, ha az áttelelő nemzedék lepkéinek csúcsrajzásában nedvesítőszerrel/vagy Silwet L-77-tel kombinálva juttatjuk ki a Dimilin-t. A bábokkal fertőzött leveleket lehetőleg semmisítsük meg ősszel.

Gabonafutrinka-, csócsároló lárva ellen ősszel a fagyveszélyes időszakban is nyugodtan felhasználható a Dimilin.

Gombatermesztésben az átszövetés kezdetén használjuk Dimilin-t, maximum 0,1 liter/m2 permetlé felhasználásával.

A Dimilin eredményesen használható az állattartó telepek légy lárva mentesítésére is. A trágya kezelése esetén a nyüvek nem fejlődnek ki. A már kifejlett legyeket viszont nem pusztítja el.

Állati trágyában tenyésző legyek, házi legyek (Musca domestica), csillárlégy (Fannia canicularis) és szuronyos istállólegyek (Stomoxis calcitrans) lárváinak fejlődés gátlására használható.

Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap.

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: almában, körtében, meggyben és cseresznyében 14 nap, őszibarackban és nektarinban 15 nap, szilvában 18 nap, gombában pedig 21 nap.

Forgalmi kategória: III.

Kiszerelés: 5,0 kg, 0,5 kg, 10 gramm

Eltarthatóság: 3 év
gmcmail Creative Commons License 2010.07.09 0 0 25948
Neporex SG2 légylárvairtó granulátum 1 kg

Rovarfejlődéstgátló, kiszórható lárvaölőszer. A trágyára, peterakó helyekre kiszórva meggátolja az új légynemzedék kialakulását.

Összetétel: 2% ciromazin.

Leírás:
A Neporex rovarnövekedés-gátló (IGR) hatóanyagot tartalmaz, amely a lárvák vedlési folyamatát zavarja meg. A Neporex a kifejlett legyekre hatástalan, így ezek száma a kezelést követően csak fokozatosan csökken.

Javallat:
A Neporex különösen alkalmas a legyek elszaporodásának megakadályozására ott, ahol más szerekkel és módszerekkel nem tudunk eredményt elérni. A Neporex nagy hatékonysággal, szelektíven hat a légyirtószerekre rezisztens légypopulációkra is. A Neporex megakadályozza a lebomló szerves anyagokban a házilégy, istállólégy, gyümölcslégy és más legyek lárváinak kifejlődését. Hatástalan más, hasznos, nem Diptera fajokra, ezért jól integrálható minden környezetkímélő gazdálkodási programba.

Alkalmazási módja:
A Neporex vízoldékony granulátum, amelyet szárazon kiszórva, ill. vízben oldva is alkalmazhatunk. Fontos! A Neporex légylárvaölő szer, amelyet a lárvák tenyészhelyeire kell kiszórni (istállókban, fiaztatókban, baromfiólakban, stb.). Hatástalan a legyek pihenőhelyeire (ablakpárkányra, kiugró peremekre, stb.) kiszórva.

Felhasználás sertésólban, teljes, illetve részleges rácspadozattal:
Teljes rácspadozat esetében a teljes, padozat alatti trágyafelületet kell kezelni. Lehetőség van arra is, hogy a kiürített ólakat csak egyszer kezeljük, de akkor kétszeres mennyiségű Neporex granulátum kiszórása javasolt (500 g/10 m2).
Részleges rácspadozat esetében a teljes padozat alatti területet kell kezelni és ezenkívül főleg ott, ahol lehetőség van a trágya felgyülemlésére, a trágyalé összefolyására.

1. kezelés:
Az ól teljes kiürítése után. Ha más rendszerben működik a telep (ha nem oldható meg egyszerre az ól kiürítése), akkor a kezelést akkor kell elvégezni, amikor ezt a legyek száma indokolttá teszi.

2. kezelés:
Az első kezelés után két héttel.
A Neporex mennyiségei 10 m2-re vonatkoztatva, kezelésenként:
- 250 g granulátum, szárazon, egyenletesen kiszórva, vagy
- 250 g granulátum 10 liter vízben oldva, kannával kiöntözve, vagy
- 250 g granulátum 1-4 liter vízben oldva, permetezővel kipermetezve.

Figyelmeztetés:
Óvakodjunk attól, hogy Neporex kerüljön az itatókba, vályukba! Száraz helyen, gyermekek, állatok elől elzárva tartandó! A Neporex kiszórásánál viseljünk kesztyűt, utána pedig alaposan mossunk kezet és arcot! Biogáz fejlesztésére használt trágya kezelésére Neporexet ne használjunk!

Tárolás: Hűvös, száraz helyen, fénytől védve.

Eltarthatóság: A gyártástól számított 2 év.

Kiszerelés: 1 kg-os műanyag doboz, 70 kg-os hordó.

Gyártó: Novartis Animal Health, Inc.

Engedély szám: 2847/1998. OTH
gmcmail Creative Commons License 2010.07.09 0 0 25947
Agita 10 WG légyirtó kenőanyag 100 g

Zárt térben, házilegyek irtására szolgáló szabadforgalmú légyirtószer.

Hatóanyaga:
10% tiametoxam + 0,05% trikozén.

Minősítése:
III. forgalmazási kategóriájú szabadforgalmú irtószer.

Felhasználhatóság kártevők szerint:
Zárt térben (pl.istállóban, ólban) házi legyek irtására használható fel.

Használati utasítás:
A készítmény felkenéssel használható fel.
Öntsünk a doboz tartalmához 260 ml langyos vizet, jól keverjük el, majd várjunk kb. harminc percig, hogy a részecskék teljesen feloldódjanak. A híg pépből lapos ecsettel 5 cm széles és 50 cm hosszú csíkokat kenjünk a legyek kedvenc tartózkodási helyire (pl. gerendákra, ablakokra, ablakkeretekre, lámpatestekre, tartóoszlopokra), olyan magasságban, hogy a haszonállatok ne érhessék el.
100 m² alapterületen kb 1 m² felület kezelése szükséges, azaz egy istállóban legalább 20 db (10 x 30 cm nagyságú) csíkokat létesítsünk.
A készítmény kb 160 m² alapterületű helyiség egyszeri kezelésére elegendő.
A felhigított készítményt még aznap fel kell hsználni.
A készítmény 4-6 héten keresztül a házilegyek folyamatos elölését biztosítja. A legyek elpusztulása a mérgezett csalétek elfogyasztása után csak 1-2 óra múlva észlelhető.
Ha a felkent, illetve felpermetezett felület szennyeződik, porosodik, a kezelést célszerű megismételni.

Gyártja: Novartis A.G. (Basel, Svájc)

Forgalomba hozza: Novartis Hungária Kft, Állategészségügy, 1114 Bp. Bartók B. út 43-47.

Engedély száma: OTH 2279/2005 Csomagolás: 100 g, 400 g

Eltarthatóság és tárolás:
Eredeti, zárt csomagolásban, napfénytől és nedvességtől mentes, jól szellőztetett helyen tárolva a gyártástól számítva 2 évig használható fel.
lódri1 Creative Commons License 2010.07.09 0 0 25946
És ez szabadforgalmú szer, vagy fel kell íratni?
Előzmény: sacili (25945)
sacili Creative Commons License 2010.07.09 0 0 25945
Dimilin 25 WP

Környezetkímélő, kitinszintézist-gátló, por alakú rovarölő és légylárvairtó szer.
10 g kb. 650 Ft.

Felhasználható állati trágyában tenyésző legyek, házi legyek, csillárlégy és szuronyos istállólegyek(ezek piszkálják a kecsókat, mert csípnek) lárváinak fejlődés gátlására.

Javasolt technológia: a Dimilin 25 WP-ből bő vízzel permetlevet kell készíteni és azzal a ólak, istállók padozatát, a falszögleteket, réseket, repedéseket, és a trágya felületét le kell permetezni. Higítási arány a zacskón. Pl. 10 m2 baromfiól (ill. trágyafelület) 20 gramm szer, 2-5 liter víz. Ez szerintem kecskénél is elég, a régi almot ki kell hordani, permetezni, és tiszta almot lerakni.Az etetőben levő szénát vagy ki kell hordani, vagy letakarni, hogy a szer ne menjen rá, az itatót ki kell vinni, baromfiakat és kecskét kizárni. A permetezést természetesen az istállón kívül levő trágyadombon is el kell végezni. Az általános munkaeü.óvórendszabályokat itt is be kell tartani.
Légyszezonban 4-6 hetente meg kell ismételni. Csak a legyek lárváit, a nyüveket pusztítja el, ezért a kifejlett legyek ellen mérgezett csalétek felkenésével, vagy permetezéssel kell védekezni. A permetezés és a Dimilin együttesen előbb-utóbb meghozza az eredményt.
Hasonló szer a Neporex, csak az sokkal drágább, csak kilós kiszerelésben kapható, az ára kb 5-6000 Ft., igaz hogy az nekünk kitartott 1,5-2 évig.
sacili Creative Commons License 2010.07.09 0 0 25944
Azért én nem próbálnám ki a legszebb kecskémen!
Előzmény: Soxem (25936)
geda1 Creative Commons License 2010.07.09 0 0 25943
Most biztosan nem veszek több kecskét.Talán majd az ősszel...csak láttam egy hirdetést amiben Jupazo kecskéi vannak.Legalább is a kép megegyezik azzal amit ide is feltett.Szerintem.
Előzmény: kanga 1 (25940)
Don Palesz Creative Commons License 2010.07.09 0 0 25942
Üdv, nem érdekel valakit 2 áprilisi bak és 1 nőstény? Képtelen vagyok eladni, pedig 6500-ért hirdettem...
kanga 1 Creative Commons License 2010.07.09 0 0 25941
Az egyik gödölyémnek négy csecsbimbója van. Az a fura benne,hogy amikor született még nem volt látható. Nunát , cicit mindig ellenőrzöm. Nem nagyon lehet ezzel semmit kezdeni ugye ? (Krezi! !Kolbász nem lesz)Sajnálom,mert ez volt a legszebb kiskecske amit életemben láttam. Sajnos az egyik szarva megsérült,és félig leesett.A cickói jobban aggasztanak.
kanga 1 Creative Commons License 2010.07.09 0 0 25940
Ha minikecskét keresel miért nem szóltál még?Azért nálam időnként potyognak..
Előzmény: geda1 (25931)
joc69 Creative Commons License 2010.07.09 0 0 25939
Szia a kutyusaid a rangsoron vitatkoztak az öreg nem akarta átadni a vezér szerepét
ahol több kutyus van ott a rangsor miatt előfordul a verekedés míg meg nem egyeznek
Anyáméknál 3 tacskó van lányok az 1 ik ellet és az anya meg a tesoja megették a már kb 2 hetes piciket én ilyet nem láttam hogy a kutya kannibál legyen.A nyulaknál elöfordul.
Előzmény: marty07 (25934)
tejeslány Creative Commons License 2010.07.09 0 0 25938
Orvoshoz, mert először a légy fogja a sebet beköpni.!!! Ha nem kell összevarrni, akkor jól jöhet a KUBATOL PIX spray is, talán a legyeket is távol tartja. De az orvos tudni fogja. Sajnos ennyi idős kutyánál előfordul, hogy igy viselkedik, "házsártos" lesz, akár a vénasszony.
Ronnja Creative Commons License 2010.07.09 0 0 25937

Szia! A leander virágát ma megkérdezem egyik ismerősömet, mert nagy növényszaki. A levele viszont tuti, mert a királynői rangon álló Szaffi egyszer letámadta a leanderemet, és egy hatalmas falást rögtön bekapott. De ugyanazzal a lendülettel jött is ki belőle, ahol bement. Azóta békén hagyja.

Viszont nagy szemét. kb. másfél hétig le volt sántulva, és nem vittem ki legelni, csak az elérakott mindenféle volt és víz(meg cukor, csoki-amivel a nagylányom orvosolta)

De a tej lecsökkent 0,8 literre a kb másfélről. Most, hogy 3 napja megint kijár, visszajött a mennyiség.

De ugyanakkor utál kimenni és ha kicipelem be akar jönni. De ha ittbennt van, akkor meg játsza a klausztrofóbiás kecskét.

9 évesen meghülyülnek?

Előzmény: Soxem (25936)
Soxem Creative Commons License 2010.07.09 0 0 25936
A leandert vitatom, ugyan valóban mérgező, tavaly libát kellett miatta kényszervágni, a kecske lekajálta a virágát, semmi tünet(lehet,h. a virágja méregtelen??).
Előzmény: sacili (25900)
sacili Creative Commons License 2010.07.08 0 0 25935
SOS állatorvoshoz, a fertőzés miatt! Kistestű kutyáknál még nem tragédia a 12 év. Antibiotikummal és stoppolással túlélheti.
marty07 Creative Commons License 2010.07.08 0 0 25934
Sziasztok!
Ma szörnyű dolog történt nálunk délután, igaz nem a kecskével, de az egész család ki van. Van egy 12 és fél éves kis kutyánk Csöpi szinte a gyerekünknek tekintettük a mi kislányunk hiszen három fiúnkkal együtt nőtt fel.Csak hogy tavaly télen kaptam egy pincsit aztán vettünk egy bernipásztort és szilveszterkor befogadtunk két kirakott pulit anyát és fiát. Két ház udvarán elosztva idáig jól meg voltak, bár a pulik itthon voltak
a többi meg a kocsma udvarban jó nagy tágas helyen itt is ott is.Bár már volt elő jele a tragédiánknak most mégis nagy a baj az öreg Csöpi neki támadt a berninek aki mivel felnőtt és nem kölyök kutya többé akit lehet marni nyúzni hát mit ad isten úgy meg marta szegény öreget hogy amikor meg láttam sírva fakadtam a nyakán nagyon csúnya sebe van talán nem éri meg a reggelt.Hát én nem így képzeltem az elmúlását ami már várható is ilyen idős korba de nagyon fáj, nem haragszom rájuk csak magunkat okolhatjuk hiszen az utóbbi időben egyre többször támadt a másik kutyákra. Talán féltékenységből tette, talán a tüzelési időszak miatt. Nem tudom nem értem de bizom benne hogy megmarad.A gyerekek miatt is.
Benczo Creative Commons License 2010.07.08 0 0 25933

Jupazo! Az én kecském is majdnem olyan mint a tiéd. Ő is holland törpi!:)

nagymóni Creative Commons License 2010.07.08 0 0 25932

Határtalan örömmel jelentem, hogy ma sikerült megvenni a szénát a mi kicsikéinknek. Ráadásul meseszép áru, ez kárpótol a fáradságért, amivel a helyére görgettük azt a néhány tonnányi szénát.:) Az a huncut gazda úgy rakta le az udvarra, hogy az első helyre tette a legkönnyebbet, a tizediknél már majd megszakadtunk. Pedig mind ugyanakkorának látszott. Ki érti ezt? Mindenesetre örömömben megosztom veletek a mai idillt. Szereplők: Barka óvónéni és az ő óvodásai.

geda1 Creative Commons License 2010.07.08 0 0 25931
Eladó a kecskéd???
Előzmény: jupazo (25920)
sacili Creative Commons License 2010.07.08 0 0 25930
A tuja nem mérgező a kecskére nézve. Az interneten keress rá a "mérgező növények" listájára, onnan lehet tudni, hogy a kecske mit nem kaphat.
Előzmény: marty07 (25908)
sacili Creative Commons License 2010.07.08 0 0 25929
Ha nem tudsz Farmatan-hoz hozzájutni, és diófa sincs a környéken, segíthet egy kis fenyőág, vagy tujaág elrágcsálása (terméssel együtt) is. Vagy 1-2 napig ne engedd ki a legelőre őket, csak szénát és vizet (nyalósó) kapjanak.
Előzmény: 55törpe (25916)
sacili Creative Commons License 2010.07.08 0 0 25928
Nem kell mindjárt antibiotikumhoz nyúlni! ( a kakaspor = Neo-te-sol = oxitetraciklin-hidroklorid,és neomicin-szulfát keveréke). Egyébként is a kecske nem célállat, a szarvasmarha borja kezelhető vele, de a kérődzés megindulása után már nekik sem adható. Ártalmatlansága nem igazolt vemhesség és laktáció idején. És honnan tudható,hogy 55törpe gidái mitől fosnak? Talán bakteriális enteritise, hurutos, gennyes tüdőgyulladása, coli-enteritise, fertőző gyomor-bélgyulladása, sinusitise, micoplasmosisa, fertőző enterális megbetegedése (ezek csak baromfibetegségek),hasvízkórja (csak halak), vagy esetleg légúti megbetegedése van? Mielőtt ilyen komoly gyógyszert javasolsz valakinek, (főleg kezdő kecskésnek) előtte el kellene olvasnod a használati utasítást is. A Neo-te-sol kizárólag állatorvosi rendelvényre kapható, nem szabad forgalmazású szer.
Előzmény: Szilibetyár (25918)
Anika76 Creative Commons License 2010.07.08 0 0 25927
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne!
Az egyik ismerősömnek van egy 1 éves gödölyéje,egyszer volt bakkal az ősszel,de nem lett gida.....most viszont van a tőgyébe tej.
Lehetséges ez???
Előre is köszi a válaszokat....nagyon kiváncsiak vagyunk,a könyvek nem írnak erről semmit(vagy csak nem találtam meg hirtelen!)
bs '74 Creative Commons License 2010.07.08 0 0 25926

Nálam ezt kapta:

- Farmatan

- széntabletta langyos kamillateába törve, ezzel itatva

- széna

- utána mondtak még Normaflor-t, de én azt nem adtam neki

A Farmatan hozta rendbe, a többi csak bűvészkedés volt. Ugye Andreja? :-)

Farmatan-t gazdaboltban, vagy táposnál kapsz.

Üdv:Konyak

jupazo Creative Commons License 2010.07.08 0 0 25925
Miért Te merre vagy?
Előzmény: Szilibetyár (25922)
kanga 1 Creative Commons License 2010.07.08 0 0 25924
Nem kaptam meg,ha megkapom válaszolok. Bár most napokig nem volt megint net.Most is nagyon lassú.
Előzmény: Benczo (25923)
Benczo Creative Commons License 2010.07.08 0 0 25923
Kanga! Nem kaptad meg a legutóbbi mailom? Vagy csak nem volt időd válaszolni még?
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.08 0 0 25922
Az nekem mesze van hehe
Előzmény: jupazo (25920)
jupazo Creative Commons License 2010.07.08 0 0 25921
Nagybörzsönybe vettem.
Előzmény: kanga 1 (25914)
jupazo Creative Commons License 2010.07.08 0 0 25920
Szia,
Pesten lakom a 16.ker-ben.
Előzmény: Szilibetyár (25905)
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.08 0 0 25919
Szia szívesen a tanácsokat azt ha van zizi csak kérdezz valaki tuti tud valami trükköt hehe.
Előzmény: jupazo (25917)
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.08 0 0 25918
Vagy csináld azt hogy az abrakhoz tegyél tiszta fahamut vagy bemész a patikába és veszel szabad forgalmú por alakú gyógyszert (Én kakas port használok és fahamut )
jupazo Creative Commons License 2010.07.08 0 0 25917
Hello Mindenki!

Köszönöm a kimerítő válaszokat, segítséget, no meg a fejés oktatást!!!!
Jó, hogy ennyi segítőkész fórumozó közé kerültem!!
A tanácsokat megfogyadom és majd referálok a továbbiakról.
55törpe Creative Commons License 2010.07.08 0 0 25916

Tanyán lévő gögöjék hasmenésesek Legelni járnak ki diófa nincs a közelbe se gesztenye .

Az amyáim ithon vanak. Őnekik semmibajuk legelnek és abrak dió meg akác meg legelő.

Mit adjak a kicsiknek hogy elmuljon a hasmenés?

kanga 1 Creative Commons License 2010.07.08 0 0 25915
1,5-2 éves korukig növögetnek csak nem olyan gyorsan.
Előzmény: geda1 (25885)
kanga 1 Creative Commons License 2010.07.08 0 0 25914
Törpe hát.! Elég nagy ám a szórás méretben.Kitől vetted ?
Előzmény: jupazo (25892)
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.08 0 0 25913
A légy legtöbb esetben viszont az alom alatt a trágyában jön elő!A tuti és biztos megoldás almolás után bekel szórni a helyüket takarmánymésszel majd fűrészporral és a ha be van szalmázva utána a szalma tetejét is .CSAK EZT A MÓDSZERT TAKARMÁNY MÉSSZEL AJÁNLÓM !!!!!!!Valamint ha fejőház vagy a helyük közvetve közelében van egy kis trágykupac, patak, vagy medence, kerti tó akkor a mészhez egy kis étkezési jódos sót is kell lehet szórni és úgy még biztosabb a hatás(MINDEN ÁLLATNÁL HATÁSOS MEGOLDÁS ÉN EZT HASZNÁLOM ).
kanga 1 Creative Commons License 2010.07.08 0 0 25912
Három éve minikecskézek,de egyet állíthatok. Fejni azt nem lehet.Három centis bimbót picikét nehézkes.Az egyik anyámnak tavaly amikor elvitték a babáit nagyon feszült a tőgye,gondoltam most aztán elkerülhetetlen. Ő 5 év körüli,lehet,hogy több is.Majd leszakadtak az ujjaim mire könnyítettem egy decit rajta. Azután pár napig kiskutyákat cuppantottam a cicikre rögtönzött fejőgép gyanánt pár nap múlva már nem is kellett.Amúgy is nagyon kevés tejet termelnek ,bár az 7% zsírtartalmú.
Előzmény: jupazo (25874)
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.08 0 0 25911
Szia nos mind két problémára tudnak minden patikában lötyöt adni van ami szabad forgalmú van amit íratni kell az állat dokival nevet nem tudok adni mert minden doki másikat ír fel és azt nem szeretik ha a páciens mondja meg nekik melyiket kérik .
áfonya17 Creative Commons License 2010.07.08 0 0 25910
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni,hogy van e olyan permetszer amit tudnék használni a kecsóházban légy és szúnyog ellen és nem árt a jószágnak. Raktam ki biztonságos magasságba ezt a ragasztós légyfogót meg a csirkék is szorgoskodnak de nem bírnak az invázióval.
A másik dolog: az egyik szép őzbarna "alpesi szerű" kecsomnak száraz a bőre és tiszta korpa. Erre tud valaki gyógymódot /rüh és féreg ellen be voltak oltva/.
Előre is köszönöm
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.08 0 0 25909
Szia nyalósó 300-500 ft ig kapható és sokáig elég.Ha viszont a tej véres vót akkor mindenképpen bizti ami bzti hívj dokit háta kell neki egy kis antibiotikum és olcsóbb is mint ha elhullik az állat .Meg mérd meg a lázát is a popóján keresztül .
Előzmény: marty07 (25908)
marty07 Creative Commons License 2010.07.08 0 0 25908
Na túl vagyok életem első fejésén eddig mindig én fogtam a fiam meg fejt de ma elment strandolni. Fogtam levezettem a férjemhez a bolt udvarra és ő fogta én meg fejtem nem könnyű, de sikerült a tőgy puhítás egy kis kecske tejjel tényleg jót tett.
Egyébként az esti fejés aljában már volt egy kis vér reggelre leülepedve.Lehet hogy mégis csak be van gyulladva szegénynek a tőgye? A mérgező növényeket ismerem köszönöm hisz virágkötő is vagyok, bár sajnos a múltkor megközelítette a tujákat és evett is belőle egy kis falást pedig az is mérgező féltem is ne hogy baj legyen de nem lett.A nyalósót meg megpróbálom mielőbb beszerezni, vize mindig van friss.
szucsagi83 Creative Commons License 2010.07.08 0 0 25907
Úgy is lehet teje a kecsónak, hogy vemhes volt, de időközben elvetélt, nálunk már volt ilyen eset. Persze lehet, hogy csak akkor történik így, ha kb félidős vemhes volt a mama. Esetünkben kivérzett, nem szült halott kicsit, de már nem emlékszem, mennyi idős volt. És neki is az volt az első vemhessége, úgyhogy lehet, hogy soha nem volt gidája, és mégis tejel.
Előzmény: marty07 (25889)
tuskésvirág Creative Commons License 2010.07.08 0 0 25906
Sziasztok kedves topi kosok. Egy kérdésem lenne,ti hogyan szoktátok használni a PIRETRINT.Mert az UTASÍTÁSÁN az van írval,hogy ÉLEMISZERTERMELŐ ÁLLATOK A KÉSZÍTMÉNYEL NEM KEZELHETŐ.A válaszotokat elóre is köszönöm.

Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.08 0 0 25905
Szerintem van tej csak nem szívták rendszeresen és így vagy elapadt vagy sajna tögyuladása ,vagy csak az egyik csecse jó .Mindenképpen megkel nézni nehogy baj legyen fogd meg birkózd le azt húzogasd meg hogy mi is a helyzet.Ha viszont nem vagy bizi mi is van hívj dokit azt segít vagy egy ismerőst.Merre is laksz helyileg írd meg azt még fórumos is tud segíteni tuti.
Előzmény: jupazo (25893)
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.08 0 0 25904
Ha viszont nagyon muszáj csak akkor a nyakába tegyél kötelet valaki fogja meg és a két hátsó lábát kössed össze és fejed meg ha nem is szereti azt párnap alatt megszokták szokni az ujj felállást.azt mint írták közben a kedvenc kajáját had egye.
bs '74 Creative Commons License 2010.07.08 0 0 25903

A másikat nem szokták meg a gidák. Ugyanúgy termeli a tejet és lehet, hogy már gyulladt is, vagy hamarosan az lesz. Azonnal meg kell kezdeni a fejését.

Marty07 is ezzel küzd ahogy olvasom.

Nem kell megijedni a kecskétől, nem húsevő és úgy kell hozzáállni, hogy Te vagy a főnök, nem ő. Ha valamelyik táncol a fejőállásban, akkor egy gurtnit áthúzok a mellső lábai mögött és annyira megemelem, hogy éppen leérjen a lába. Ennyi elég, hogy egy helyben maradjon míg megfejem. Van, hogy hülye, ott a kaja előtte, mégis táncol és nézeget. Kikötöm ezzel a gurtnival, utána nyugodtan elkezd enni. A kecskéket ne akard megérteni!

Konyak

Előzmény: jupazo (25893)
bs '74 Creative Commons License 2010.07.08 0 0 25902

Ahogy a papagáj mondta a macska szájában:

"Nem kell beszarni!"

Csinálsz egy fejőkalodát, amibe be tudod kötni és van egy kis etető része, hogy míg fejed elfoglalja magát a tejelő pótabrakkal.

Bekötötted, melléülsz. Meleg vízzel (én szoktam bele tenni néhány csepp Betadint) megmosod a tőgyet, szárazra törlöd.

Mi dunsztos üvegbe fejünk, arra rá van gumizva egy darab nylon harisnya ami tölcsért formáz és van rajta egy 3mm-es lyuk, hogy a levegő ki tudjon jönni az üvegből, ne fújja fel a harisnyát.

A csöcs tövére a középső ujjadat rátekered kétszer, ezzel elzárod a tej útját visszafelé (fontos, hogy a tej ne áramoljon vissza). Ezek után, ha kicsi a csöcs csak a gyűrűsujjaddal, - ha már többször megrontotta a bak a kecskelányt és méretes a csöcs - miután a gyűrűsujjadat teljesen bezártad és úgy, mint  a középső ujjadat összeszorítva tartod, a kisujjaddal kinyomod belőle a tejet. Én a kecske bal oldaláról fejek, így az innenső csöcsöt bal kézzel, a belsőt jobb kézzel fejem.

Az első sugarat nem az üvegbe fejem, hanem mellé.

Aztán fejed egyik csöcsöt-másikat-egyiket-másikat-egyiket-másikat.......

Amikor már nem akar jönni a tej megmasszírozod a tőgyet és még a  maradékot kifejed. Ennek az utolsó tejnek a zsírtartalma a legnagyobb.

Utána tőgymosás, szárazratörlés, mehet vissza a helyére.

Én csak akkor kenegetem a tőgyet, ha száraz.

Lehet, hogy lesz kép a fejőállásomról.

Konyak

Előzmény: jupazo (25887)
andreja Creative Commons License 2010.07.08 0 0 25901
Előfordul az, csak nem gyakran.
Előzmény: sacili (25900)
sacili Creative Commons License 2010.07.07 0 0 25900
Meleg vizes borogatással a tőgy felpuhul, így óvatosan, kíméletesen ki lehet üríteni a tőgyet!

Olyan még nem fordult elő mióta világ a világ, hogy ellés nélkül tejeljen a kecske.
Biztos, hogy volt már gidája.

Hízótáp nem való a kecskének, minden zöldségfélét ehet (kivéve a nyers krumplit) szénát, lucernát amennyit csak bír, kukoricát, és ha majd lesz, árpát, napraforgót, zabot, kevés búzát, friss vize mindig legyen (ha nincs nyalósód, akkor kb 5 liter vízbe tegyél 1 evőkanál sót).Imádják a csontszáraz kenyeret, sárgarépát, almát, körtét, barackot, sőt az enyémek még a szilvát is.Vannak dísznövények amelyektől a kecske elpusztul: ilyen pl. a leander, és az aranyeső, ezeknek minden része mérgező!
Előzmény: marty07 (25898)
krezidiesel Creative Commons License 2010.07.07 0 0 25899

Ha nagyon tele van akkor sokkal érzékenyebb neki, ezért kapkodja a lábát.

Próbáld gyengédebben ! Lehet még azt is csinálni, hogy fejés elején egy keveset a kezedbe fejsz és azzal bedörgölöd a bimbit, majd szárazra törlöd, hogy egy kicsit puhuljon. Használhatsz mezei disznózsirt is.

Előzmény: marty07 (25898)
marty07 Creative Commons License 2010.07.07 0 0 25898
Igazából már nem sok van, és amióta szemes takarmányt kap nem is kell neki. De ma a fejésnél volt egy kis gondunk vele kész díj birkózás volt. Az egyik tőgye ami kisebb azzal nincs semmi baj elég jól jön a tej belőle, de a másik sokkal nagyobb és tegnap óta nem nagyon szívesen hagyja fejni.A lábát is mindig felhúzza de a tej még tiszta nem véres de félek ne hogy begyulladjon neki. Sok a tej benne de mégis nehéz kifejni mert olyan mint ha nem is akarna ki fakadni.
krezidiesel Creative Commons License 2010.07.07 0 0 25897
Hizótápot(sertésnek valót) nem javasolnám.
jupazo Creative Commons License 2010.07.07 0 0 25896
Annak vettem egy tiszta tenyészetből. Ezért vagyok ki , hogy azt mondták, hogy nem holland törpe. A kép eredeti az én egyik nőstényemet ábrázolja az egy napos gidáival. A másik is ugyan ilyen, annyi különbséggel, hogy ahol a képen lévő fehér pöttyös, az inkább elmosódóan hamvasnak mondható. Pont azért választottam azt.
Előzmény: geda1 (25895)
geda1 Creative Commons License 2010.07.07 0 0 25895
A kép alapján,amit feltettél ,szerintem holland törpe.
Előzmény: jupazo (25892)
jupazo Creative Commons License 2010.07.07 0 0 25894
Aki így tart egy kecskét, azt kívánom neki , hogy ő is ilyen sorsra jusson. Rohadt állatkínzó!!!!!
jupazo Creative Commons License 2010.07.07 0 0 25893
Neki állnék, ha hagyná! Egyenlőre nem lehet a tőgyéhez érni! A gidák meg úgy látom, hogy rendre csak az egyik csöcsét szívják. Mivan? A másikból talán nem jön tej?:-)
Előzmény: Szilibetyár (25890)
jupazo Creative Commons License 2010.07.07 0 0 25892
Most mértem, kb 50 cm. Most akkor törpe, vagy mégsem törpe? Szerintetek?
Előzmény: geda1 (25886)
ez-Ben Creative Commons License 2010.07.07 0 0 25891

:) Szandra Simika ! Élsz még  ?? vagy már átmentél alvajáróba ??

Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.07 0 0 25890
PEDIG NEM EL IJESZTENI AKARTALAK A FEJÉSTŐL HANEM ELENKEZŐLEG !!!SZERINTEM NYUGODTAN ÁLLJ NEKI ÉS NEM LESZ GOND!!!!!!!SZORÍTOK NEKED
Előzmény: jupazo (25887)
marty07 Creative Commons License 2010.07.07 0 0 25889
Sziasztok!
Kedves kecske barátok már lassan két hete böngészem az oldalt, mivel friss kezdő kecske tartóként mást nem is tehetek.
Szóval egy kis segítségre vagyis felvilágosításra lenne szükségem.
Mint írtam két hete vett az apósom egy kecskét szegényt megmentettük a nyomorú sorsából, ha egy állatvédő látta volna akkor a Gizinket hát biztos sírva fakad.Szegény állat teljesen csont sovány volt vagy két kiló vaslánccal a nyakában,na és még mint mikor észrevettem hogy fejés közben miért hullik a szőre majdnem el ájultam nem tudom láttatok-e tetűs kecskét valaha, de ebben a szerencsétlen jószágban csak úgy hemzsegtek a tetvek.Mondhatjuk na még ez is. Aztán vasárnap reggel mikor felkeltem eszembe jutott hogy van itthon tetűirtó, mert mikor annak idején a nagy fiunk elkezdte az iskolát figyelmeztettek minket hogy jó ha van itthon, nos nem kellett akkor és már 5éve le is járt de azért én lekezeltem a Gizit. Hát szegény három napig csak úgy bűzlött a két üvegtől de hála isten meglett a hatása.Most már egész jól néz ki szépen eszik hízótápot kapott meg mindenféle zöldséget gyümölcsöt.Az előző "gazdája" heti 1cső kukoricát és akácfa levelet adott neki. most már hogy utána olvastam mi is adunk a táp mellé kukoricát és árpát meg lucerna szénát és még amennyi friss zöldség gyümölcsfélét elfogad vagy fa levelet esetleg füvet legel mellé, mondhatom a kukoricáért megveszik.Állítólag másfél éves és nem volt gidája de teje mégis van majdnem egy jó liter esetleg másfél liter tejet ad naponta gida szülés nélkül lehetséges hogy ennyi tejet ad ? Egyébként a térdei az első két lábáról ki van kopva a szőre.És amiben még szeretném kikérni a véleményeteket az az hogy mi az ideális fejési idő most csak úgy össze vissza amikor rá érünk fejünk mert van egy boltunk meg egy kocsmánk három gyerek stb. és szeretnénk be állni mindig ugyan abba az időbe reggel is meg este is.

jupazo Creative Commons License 2010.07.07 0 0 25888
Most még 7.ig a munkahelyemen vagyok, kb fél 8-ra érek haza, akkor fogom lemérni ....:-)
Előzmény: geda1 (25886)
jupazo Creative Commons License 2010.07.07 0 0 25887
Hát most már tényleg elijesztettél a fejéstől!!!! Mit fogok tenni, ha tényleg fejni kell, nem tudom. A nagyinál láttam, hogy hogy fejnek, de csak tehenet, de csak néztem.
..........:-)
Előzmény: Szilibetyár (25884)
geda1 Creative Commons License 2010.07.07 0 0 25886
..,
geda1 Creative Commons License 2010.07.07 0 0 25885
Na,megtörtént a mérés!Kb. 45 cm a marmagassága a baknak.
Nálad mekkora a csajszi?
Előzmény: jupazo (25882)
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.07 0 0 25884
Szia pedig ha nem tudsz fejni jó lesz egykét gumikesztyűt vagy egy ember ismerőst beszerezni aki megtanít fejni.Mert mint írtam elő is fordulhat hogy a választás után egy egy alkalommal meg kell fejned hogy ne legyen tőgyulladás.És az se árt ha kicsit rutinos vagy mert azé akár kicsi vagy nagy kecsi rúgni harapni lökni tud de piszok fájdalmasat . :-)
Előzmény: jupazo (25883)
jupazo Creative Commons License 2010.07.06 0 0 25883
Egyébként nem akarom fejni a a kecsót! Sőt nem is tudok fejni!!! azért kérdeztem, hogy mi a jó az anyának, hogy neki tegyek a legjobbat.
Előzmény: geda1 (25881)
jupazo Creative Commons License 2010.07.06 0 0 25882
Köszi!!!!!
Előzmény: geda1 (25881)
geda1 Creative Commons License 2010.07.06 0 0 25881
Holnap megmérem a marmagasságát,jó?
Kb 6-7 hónapos most,szerintem már nem igen lesz nagyobb.
És már próbálkozik a csajoknál:D
Előzmény: jupazo (25880)
jupazo Creative Commons License 2010.07.06 0 0 25880
Most már tényleg kiváncsi vagyok, hogy mekkora a a Te kecsód? Ma az enyémet megnézték ketten, és azt mondták, hogy nem holland törpekecske. Elgondolkodtat, hogy akkor mekkora is lehet egy törpe?
Előzmény: geda1 (25876)
geda1 Creative Commons License 2010.07.06 0 0 25879
Hát én nem fogom fejni a törpöket.Jupazo írta,hogy fejné a törpéjét,ezért kérdeztem,hogy érdemes-e.
Előzmény: Szilibetyár (25878)
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.06 0 0 25878
Szerintem igen bár a törpéket inkább dísznek meg szépségük miatt tartják sokan.Én ha lenne nem hagynám ki hogy fejem őket bár azt neked kell látni hogy milyen a tőgye és hogy van-e értelme mert pár deciért nem érdemes kinlodni szerintem.
Előzmény: geda1 (25877)
geda1 Creative Commons License 2010.07.06 0 0 25877
Érdemes,lehet fejni egy törpekecskét?
Előzmény: Szilibetyár (25875)
geda1 Creative Commons License 2010.07.06 0 0 25876
Az expresszen hirdették és megvettem.:)
Fejér megyében vagyunk.
Előzmény: jupazo (25872)
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.06 0 0 25875
Szia elvileg az ellés után a 14-15 ik naptól lehet emberi fogyasztásra fejni a kecskét.Azt viszont neked kell eldöntened hogy fejős kecskét akarsz -e a kecskéből vagy csak anyát.Ha csak anyát akkor simán hagyad amíg szívja a gida azt utána hagyad elapadni.De azért ha hagyod elapadni azért figyelni kell hogy nehogy tőgy gyulladása legyen!!!!Mert az előfordulhat hogy a gida után fejned kel és szép folyamatosan elapasztani!Ha további kérdésed van írd le bátran azt ha tudunk segítünk szívesen.
Előzmény: jupazo (25874)
jupazo Creative Commons License 2010.07.06 0 0 25874
Szépek a kecsóid. Köszi a akimerítő kaja palettát. Még egy kérdésem lenne. Mikortól lehet ill. kell az anyát fejni? Muszály egyáltalán fejni?
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.06 0 0 25873
Szia gratula a nevekhez .Az anya illetve a kecskéim nem kapnak semmi pluszt nálam (TÁPOT)Illetve csak nagyon keveset abból is a kutyatápot használom mint dicsérő falat vagy sima háztartási kekszet.Meg kapnak nálam jódozott sót,nyaló sót takarmánymeszet ,almaecetet,mézet,száraz kenyeret,maradék lisztet prézlit,tojást nyersen főve. Amúgy csak rengeteg zöldet, szénát,szalmát,lucernát,kukoricaszárat ,répaszeletet,kerti hulladékot tököt ,gazokat ,meg ilyeneket, zabot ,árpát, búzát,kukoricát.korpát,savót,ha kis zavar van és hasmenés akkor is csak tiszta fa hamut meg elszenesedett fát,vagy kakasport.Remélem megint sikerül kicsit változatossá tenni az étrendedet.És akkor megint megmutatom a reggelizős nyugalmat ami ritka nálam XDXD
Előzmény: jupazo (25871)
jupazo Creative Commons License 2010.07.05 0 0 25872
Honnan való a holland törpe bak? Esetleg egy talit majd összehozhatnánk! Persze csak ha nem laktok messze.
Előzmény: geda1 (25868)
jupazo Creative Commons License 2010.07.05 0 0 25871

Már megvan a nevük! Az egyik Soma a másik Lili . Fiú ill lány lévén.
Viszont senkitől még nem kaptam ötletet az anya etetésével kapcsolatosan.
Milyen pluszt kell neki adni? Vagy senki nem ad pluszt?
Előzmény: Szilibetyár (25860)
Ikresjutka Creative Commons License 2010.07.05 0 0 25870
sziasztok. Köszi, de fröccstej hiján én első napos korától kecsketejjel etetem napjában többször és ami a legjobb az éjszakát végigaludta. Olyan mint a baba, eszik, ugrándozik, alszik, eszik..... stb.
Előzmény: bs '74 (25856)
cinkepiri Creative Commons License 2010.07.05 0 0 25869
Megnéztem az előbb, etetéskor. A Bogikecskének töke van....

Ezentúl kolbásznak kell hívnunk.

Előzmény: rosie78 (25863)
geda1 Creative Commons License 2010.07.05 0 0 25868
A legalsó alpesi gödölye kb. 5 hónapos.
A középső fél éves holland törpe bak.
A felső meg kameruni mix 1 éves lánykecsó.
Előzmény: jupazo (25859)
nagymóni Creative Commons License 2010.07.05 0 0 25867
Figyeld a küllemét, a viselkedését, egyszercsak biztosan eszedbe jut egy jó név. Nálunk is van minden kecskének rendes neve, de szoktunk rájuk ragasztani mindenféle hülye becenevet is. Így lett Jodából Kényes, Barkából Barcika, Zsófiból meg Lófia. Sorolhatnám. Ha meglódul a fantáziád, úgyse fogod tudni visszatartani.
Előzmény: ogyorgy (25857)
cinkepiri Creative Commons License 2010.07.05 0 0 25866
Óóóó!!!!

A mi új kecskénk alváza is pont így fest. Ráadásul szanaszéjjel vizel, mint egy jóképességű - tudjátok, olyan billenős fajta - automata locsoló .

Akkor abból se lesz a jelek szerint anyakecske.

A kicsiket tegnap úgy ugrálta mint egy bak. A kis bakot is...

Nehéz megnézni hogy vannak-e golyói, mert elég vad.

Nem is tudtam hogy ilyen gyakori a kecskéknél hogy egyszerre fiúk és lányok. Izééé... Se nem lányok se nem fiúk?!?!

Előzmény: rosie78 (25864)
Vigyorocska Creative Commons License 2010.07.05 0 0 25865

Ez engem is érdekelne....

Valaki ajánlotta a BIOKILL nevű szert, mondjuk bolha és kullancs ellen, de mivel 4 hetes a hatás, gondolom a szúnyogok és a legyek se szeretik.

Csak azt nem tudom, hogy a tejbe beszivárog vagy sem.

A doboz szerint élelmiszeripari várakozás nem szükséges, tehát a hús ehető lenne, de a tej????

Előzmény: micy86 (25833)
rosie78 Creative Commons License 2010.07.05 0 0 25864
lemaradt...
Előzmény: rosie78 (25863)
rosie78 Creative Commons License 2010.07.05 0 0 25863

Sziasztok!!

Krézi!

Sajnos nálam is úgy néz ki hogy pöcse van a menyasszonynak:(:(...és a bakra jellemző viselkedés is megvan..ugrálja a többit...

szerintetek?

krezidiesel Creative Commons License 2010.07.04 0 0 25861

Orin Boyd képe.

Nem egy jó kép de tökös lánynak tűnik.

Nyúlj alá, azt a csecsbimbók mögött lehet, hogy ki tudod tapintani a csökevényes heréket.

Ha igen, akkor szaláminak kiváló.

Előzmény: Orin Boyd (25832)
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.04 0 0 25860
Szia sok sikert a kecsikhez!!A névadásban igen sok név szóba jöhet de szerintem az élet úgyis majd ad neki egy igazán hozzá valót.Nekem pl az egyik kecsóm törzskönyvi neve Hermina és mégis csak a Negró névre hallgat.Hogy miből is jött hát mert fekete a pofija és mert nagyon szeret erősködni ha valaki a szarvát megfogja XDXD Vagy mint Lökött törzskönyvi neve Lili azt az élet hozta mert mindig csinál valami csibészséget és mégis nagyon jó dajka anya meg tejileg is jó .Úgy hogy szerint hagyd a nevét hogy kialakuljon.Sok sikert a névadáshoz a kép szerint jól néznek ki.
Előzmény: jupazo (25859)
jupazo Creative Commons License 2010.07.04 0 0 25859
A tieid is nagyon vagányak! Az legalsó kameruni? A középső holland törpe? És a felső?
Előzmény: geda1 (25855)
ogyorgy Creative Commons License 2010.07.04 0 0 25858
ogyorgy Creative Commons License 2010.07.04 0 0 25857
Sziasztok !
Sikerült megvenni a család első kecsóit. Babát ( anyuci ) és kislányát Hörbit.
Hörbinek segítsetek valami aranyos lánynevet kitalálni, mert szerintem ez elég fiús.
:)
Anyuka augusztusban lesz 1 éves, a kicsi pedig 4 hetes.
Remélem nektek is tetszenek :)

bs '74 Creative Commons License 2010.07.04 0 0 25856

A föcstej kimarad neki, nem tudom mennyire fog hiányozni később.

A többi "kék bibliából":

"Az elléstől számított 5 napon át, ha tehetjük 2 óránként, de legalább 4 óránként anyjuk tejével itatjuk.Az 5. napos kortól- 10 napos korignapi négyszer itatunk. Ekkor a friss fejős kecskék tejét fokozatosan lehet keverni tejporral, majd tejpótlóval."

Üdv: Konyak

Előzmény: Ikresjutka (25854)
geda1 Creative Commons License 2010.07.04 0 0 25855
Nagggyon szépek a kecsóid!
micike,
nevesincs bak
Iza az alpesi
Remélem látszik.Ők az enyémek.
Előzmény: jupazo (25853)
Ikresjutka Creative Commons License 2010.07.04 0 0 25854
Sziasztok! Ma kaptam egy reggel született kisbárányt, akit nem szoptatott az anyja, cumztatom kecsketejjel. Kérdésem az lenne, hogy mennyi időnként kell neki adni és kell e higitani. sos lenne.
jupazo Creative Commons License 2010.07.04 0 0 25853
Szia!

Igen holland törpék. A gidák feketék, egyiknek a homlokán van egy fehér csillag.
Előzmény: geda1 (25851)
jakuza80 Creative Commons License 2010.07.04 0 0 25852

Sziasztok!

Kb 2 éves, vöröses anyakecske, + 4 hónapos fekete+ezüst bak gidája eladók, vagy friss fejős, esetleg ellés előtt álló kecskére cserélhetők! Ár: kb 15.000 Ft, de megegyezünk!

Vas megye! 703308530

geda1 Creative Commons License 2010.07.04 0 0 25851
Szia!
Ők Holland törpék?
A két kicsi tiszta fekete?!
Előzmény: jupazo (25848)
tejeslány Creative Commons License 2010.07.04 0 0 25850

Miért van az, hogy időnként több sajt lesz ugyanannyi tejből? Az az általános ugye, hogy 10 literből 1 kg a sajt, de a tegnapi 6 literből 80 dkg-os a sajt. Mi van ?

Pettviki Creative Commons License 2010.07.03 0 0 25849
Szerintem el.
A vizet is korlátozd.
Nem kell feltétlenül a vizes borogatás. Nem ad olyan sokat, nem hiszem, hogy begyulladna neki, ha fokozatosan csinálod.
Előzmény: bs '74 (25847)
jupazo Creative Commons License 2010.07.03 0 0 25848
Sziasztok!

Ma megszülettek a kis gidáim!!!!! nagyon édesek. az anyának valamilyen plusz táplálásra szüksége van? tanácsokat szívesen fogadok !!! Nagyon kezdő vagyok!
bs '74 Creative Commons License 2010.07.03 0 0 25847

Sziasztok!

Két hónapja laktáló, 1,2 litert adó, egy éves anyát el tudom apasztani 3 hét alatt?

Csak széna, mindíg kevesebb tej fejve, hidegvizes ruhával tőgyborogatás?

Ha kell neki a borogatás, az fejés után? Mennyi ideig borogatva?

Kösz:

Konyak

Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.03 0 0 25846
Sziasztok remélem mindenkinek szép napja volt ma .Nekem igen megjöttek a kis malacaim Ödön és Bödön XD Húú ma Öröm bodogság
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.03 0 0 25845
Ez okos ötlet,igazad lehet. Nem kell ide egy ilyen kutya,azt tudom. Igazából,ha kutyát ad,akkor se tartom meg,hanem meghirdetem. De így még egyszerűbb,és erre nem gondoltam,én marha. Ha meg Kangának van igaza és kukaszökevények,akkor meg még inkább igazad van. Ha meg felnőnek,akkor a gazda oldja meg mit csinál velük, az már nem az én gondom. Na,majd kiderül,mi lesz. Lehet,holnapra az összes felfordul,aztán potyára offoltunk ennyit :-)
remélem,senki sem haragszik érte!
Előzmény: Jesu (25844)
Jesu Creative Commons License 2010.07.03 0 0 25844
Kaukázusiban egy ilyen tul-tenyésztett életveszélyes!!! Nem ajánlom! Ha vállalod pénzt kérj, NE KUTYÁT! Pár év és bedilizik, nekimegy mindennek! Szerintem is olcson vállalod ha 1 kutyáért csinálod... 1 volt kauk. Tulaj.
Előzmény: Törölt nick (25842)
kanga 1 Creative Commons License 2010.07.03 0 0 25843
Na ez az igazi POGI. Ezek a kutyusok sajnos egy petákot sem érnek. Nemhogy százezret.Kukaszökevények.Az lenne a minimum ,hogy ha már kÍnlódsz velük ,akkor magadnak tedd! Nekem kaum van ,nagyon jó kutya. Nem pároztatom ,mert nem vagyok meggyőződve róla,hogy jó anya lenne.
Előzmény: Törölt nick (25842)
ez-Ben Creative Commons License 2010.07.03 0 0 25841

:) ...szegény kutya lehet nem magától ilyen. Nagytestű kutya normális körülmények között sose kölykezne 15-öt. ( Ilyen még a mesékben sem fordul elő ). Biztos megkapta a különféle "kezeléseket" , hogy minél nagyobb legyen a bevétel. A természet erre meg bemutatott : ezt A... 

No, mindegy ez a hős Simika pótolja más emberek "gondatlanságát"!

Csak azt nem értem, hogyan állapodtak meg egy kiskutyában, min  3:2 ide.

Nemcsak Mo. a világ lett ilyen, de azért további szép napot !:)

Előzmény: tejeslány (25840)
tejeslány Creative Commons License 2010.07.03 0 0 25840
Nem értem azt a tenyésztőt, aki ösztönszegény állatot tenyészt. Amelyikben nincs annyi fajfenntartási ösztön, hogy szaporodjon, azt hagyni kéne kihalni. Nagyon sok kutya nem tud már fedezni, az ellés is csak császárral "megy"(vagy komoly segitséggel). A nevelésről nem is beszélve.  Persze itt már csak a pénzről van szó.Ez is "made in Hungary".
Előzmény: krezidiesel (25826)
ez-Ben Creative Commons License 2010.07.03 0 0 25839

:) Szép jó reggelt ! ( Nagyon szép gondolatok !:)

Előzmény: Tigimama (25838)
Tigimama Creative Commons License 2010.07.03 0 0 25838
Nálam sincsenek már kecsik, mikor az utolsó is elment, még reggelente a kicsik hangjára ébredtem egy hétig. Lassan egy hónapja, de mindig könnybe lábadok, ha írok róluk. Két napja meglátogattam őket. Megölelgettem. Jó szaguk van. Neked is hiányozni fognak. Még lehet, hogy egyszer újra lesznek. Hm?! Gyere olvasni, valamit pótol.
Előzmény: bs '74 (25801)
krezidiesel Creative Commons License 2010.07.02 0 0 25837
Ha átküldöd a publikus mailomra akkor felteszem.
nagymóni Creative Commons License 2010.07.02 0 0 25836
Ha nem sikerül a képet felrakni, esetleg egy alapos és érthető leírás is segíthet.
Előzmény: Orin Boyd (25830)
nagymóni Creative Commons License 2010.07.02 0 0 25835
Állj az egész! Egy perce még a van-ra kattintva előjött egy xerox-os oldal. Most már alá sincs hózva. Mindenesetre megnéznénk azt a képet, hátha ki lehet deríteni valamit.
Előzmény: nagymóni (25834)
nagymóni Creative Commons License 2010.07.02 0 0 25834
Sok furcsaságot láttam már, de hogy egy kecske ennyire hasonlítson egy rakás kugli bábura, még soha.:)
micy86 Creative Commons License 2010.07.02 0 0 25833

Sziasztok!

Valaki tud nekem segiteni,hogy mivel mossam le a kecsokat szunyogok ellen?

Köszi elöre is a segitséget.Sürgös lenne.

Orin Boyd Creative Commons License 2010.07.02 0 0 25832
Itt van.
Orin Boyd Creative Commons License 2010.07.02 0 0 25831
Ime a kép.
Orin Boyd Creative Commons License 2010.07.02 0 0 25830
Sziasztok! van egy kecsom,amivel van valami gond,a nemi szervével. Aki tudja mi lehet kérem segitsen! Köszi.
Ronnja Creative Commons License 2010.07.02 0 0 25829
Ilyen fát én is szívesen szüretelnék, bár veszélyességi pótlék ellenében. Mi van, ha a fejemre pottyan egy telehasas-termés? Az apró fekete magot nem számítva.
Előzmény: Szilibetyár (25827)
nagymóni Creative Commons License 2010.07.02 0 0 25828
Ezt kapjátok ki! Joda (a töröttlábú szobakecske), aki tegnap volt 8 hetes rájött, hogy lehet szopni, és a tejecske finom. Eddig nem létezett neki más, mint a cumisüveg, meg a tápszer, (persze a széna azért már megy)  pedig sokszor megpróbáltuk visszaadni a mamájának, amióta meggyógyult. Most, hogy rákapott a cicire, minden anyát leszív a fejóállásban. Alig tudok tőle fejni, mert olyan türelmetlenül ugrál, lökdösi a kezem. Ha végre odaengedem, akkor pörgő farkincával szopik, függetlenül attól, hogy az anyja áll-e fölötte, vagy a más anyja. Szóval anyázik bőszen...:)
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.02 0 0 25827
Még hogy nincs jó idő?
krezidiesel Creative Commons License 2010.07.02 0 0 25826

OK!

Csak mondom hátha...

Volt itt régebben más kutyatenyésztő is aki pont azért tartott kecsókat mert némelyik fajkutyákban semmi anyai ösztön nincs, és  kecsketejen nevelte a kicsiket.

Előzmény: Törölt nick (25816)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.02 0 0 25825
Ja,azzal is próbálkozunk:-) vagy rácuppantom őket egy az egyben a kecske csöcsére:-) van amelyiknek akkora a bimbója,mint a kutyáé. Azt úgyis utálom fejni emiatt :-(
Előzmény: Szilibetyár (25824)
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.02 0 0 25824
Szerintem ha megeteted a piciket és a kutya besegítene és nagyon jó anya akkor ha ráteszed neki szopni az ujjakat akkor előfordulhat hogy újra indul a tej s próbát megér szerintem sok sikert.
Előzmény: Törölt nick (25823)
Törölt nick Creative Commons License 2010.07.02 0 0 25823
Olyan szuka kutyám van,ami a kismacskát(később a felnőtt macskát)is szoptatta. Azonnal elkezdte őket nyalogatni,és megmorogta a kant. Szóval a tisztogatás menni fog,majd a Léna segít :-). Csak már nincs teje,egy hete vettük el tőle az utolsó kicsit,és elapadt. Pedig simán szoptatná őket.
Előzmény: Szilibetyár (25820)
Pettviki Creative Commons License 2010.07.02 0 0 25822
Nagyon hamar feladtad!
(Csak nem én voltam az elrettentő példa? :-))
tejeslány Creative Commons License 2010.07.02 0 0 25821

Soha ne add fel!!!(őszentsége , a XIV. Dalai Láma és én)

Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.02 0 0 25820
Az any valóban etetéskor nyalogatja a kölyköket.A legegyszerübb hogy miközben szopnak és utána egy vattacsomagot gézbe teszel és míg esznek a hasijukat ,popsijukat.Majd ha véreztek meg a szájukat .De eügyi és bátor vagy szerintem a jó tanácsokat is csak meg erősítés ként fogadod hogy még biztosabb tugy lenni .Kitartás és sok sikert Mi a fórumosok tutin szorítunk és várjuk a híreid mi is történik meg ha van egy kis szusszanásod képet is csinálhatsz mi is had örüljünk a bátorságodnak!!!!
Előzmény: tyúkanyó49 (25817)
tejeslány Creative Commons License 2010.07.02 0 0 25819
Hát nem tudod mire vállalkoztál! "Mosott szar " leszel a fáradtságtól. Én csináltam ilyet, soha többet! De nagyon édesek, ha neked megéri a fáradozást, akkor hajrá! Csak nehogy olyan ösztönszegény állatok legyenek, mint az anyjuk.
Előzmény: Törölt nick (25816)
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.02 0 0 25818
A csajok reggeliznek NYAMI NYAMI
tyúkanyó49 Creative Commons License 2010.07.02 0 0 25817

Szia Simika!

Nagy fába vágtad a fejszét,de legyen kitartásod a felnevelésükhöz.Nézz utánna,mert az anyakutya amikor eteti a kicsinyeit,tisztogatjai közben,és ezt az ingert is kell biztosítani a kicsiknél..Mert ami bemegy,ki is kell jönnie:))))

Egy kalappal...

Előzmény: Törölt nick (25815)
krezidiesel Creative Commons License 2010.07.01 0 0 25813

6 kutyakölköt nevelsz most?

Nem adsz egyet?

Van kecsketejem bőven, azt jó lenne egy "emberevő" kutya.

Ha meg én nevelem, (meg a kislányom) akkor biztos nem fog minket megenni.

A kaukázusi amúgy elvetemült jószág...

Dunaújvárostól messze laksz?

Előzmény: Törölt nick (25798)
zsuzsu27 Creative Commons License 2010.07.01 0 0 25812
Az infra lámpa nem (csak) a meleg miatt kell,hanem megöli a herpeszvírusokat,ezért fontos a kölyköknek.
Előzmény: Törölt nick (25805)
ez-Ben Creative Commons License 2010.07.01 0 0 25811

:) Na, ez az ! Reggel és este kosárba teszed a kiskutyákat és viszed az anyakutyához...szoptatás után vissza a Simika-lakba. Ha jól sikerül, két kiskutyát  adj majd ajándékba a Gazdinak !  Most már búcsúzom, mert mindjárt fel kell kelned a cumiztatáshoz ! ( a SZerencse legyen Veletek !:)

Előzmény: Törölt nick (25810)
ez-Ben Creative Commons License 2010.07.01 0 0 25809

A topicon való beszélgetés nincs kecsketartáshoz kötve ! Ahogy a 20096-os mondja : ide írhat akárki-  ebben az esetben teljesen jó értelemben...

Jönnek majd még szebb napok is ! ( biztatásnak szántam  és Üdv. ) 

ez-Ben Creative Commons License 2010.07.01 0 0 25808

:) Simika !

Legalább egyszer szopjanak a kiskutyák föcstejet az anyjuktól, csak segithet ebben a kutya gazdája, teje csak van az anyakutyának. A kiskutyáknak feltétlen szükségük lenne rá. ( Mindenesetre jó éjszakát Mindenkinek !:)

Előzmény: Törölt nick (25798)
Vandramas Creative Commons License 2010.07.01 0 0 25807
Amíg feleszik a maradék takarmányt, azért még gondold át a dolgot.
Mindenkinek nehéz, aki meg állatokat tart annak pláne...
Nekem csak két anyám van (mármint kecske :) ), de megtermelik a takarmány árát.
A növendékek most még csak viszik a pénzt, de jövőre már ők is beállnak a termelésbe.
A munkát meg meghálálják a kedvességükkel (meg néha a gonoszkodásukkal).

Nem tudom, mit értesz rendes istálló és fejlesztés alatt, de ha van egy fedett helyük, kis kifutóval, ami legalább részben szélvédett, már jó a helyzet.
Az hogy nem pont olyan, mint amilyet szeretnél, előfordulhat, de a saját házát sem egy év alatt építi fel az ember (mármint az átlag).

Kis lépésekkel is nagy utat lehet megtenni, s ha egyszer felérsz a hegy csúcsára, még szebbnek látod a kilátást ha a saját lábadon mentél fel oda, mintha taxit fogadtál volna.
Legalábbis szerintem...

Sába01 Creative Commons License 2010.07.01 0 0 25806

Ha fáznak akkor sirnak, ha csendben vannak akkor megfelel a hőmérséklet!

A nagybundás kutyák nem mindig igénylik az infrát!

Előzmény: Törölt nick (25805)
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.01 0 0 25802
Szia igen simán mehet nekik a tej nem kell higitani .Ja és az alsö napokban 4 óránkét kel éjjel nappal etetni ut viszont ritkában is lehet!
Előzmény: Törölt nick (25795)
bs '74 Creative Commons License 2010.07.01 0 0 25801

SZIASZTOK!

BÚCSÚZOM. A CSALÁD ÚGY DÖNTÖTT, HOGY NEM FOLYTATJUK A MEGKEZDETT KECSKÉZÉST.

AZ ÁLLATOK VÁGÓBA MENNEK, MÉG A MEGLÉVŐ TAKARMÁNYT FELESZIK.

EGY NAPRA SEM TUDOK ELSZABADULNI, NINCS PÉNZ RENDES ISTÁLLÓT CSINÁLNI, FEJLESZTENI... FELADOM.

Üdv mindenkinek:

KONYAK 

Sába01 Creative Commons License 2010.07.01 0 0 25800

Szia!

A kecsketej nagyon jó a kiskutyáknak, de csak egyféle, vagyis ugyan az a tej kell! Én ugy szoktam hogy lefagyasztom a kecsketejet mert 3 hétig bisztos hogy kapniuk kell, utánna már esznek!

2 óránként cumiznak északa is! Nem kis feladat! Ha bármiben segithetek szolj :)

55törpe Creative Commons License 2010.07.01 0 0 25797

Szia  , ha éhes etesd cumi kel hozzá és tiszta kecsketej

A higitást tehén tejhez szokták alkalmazni de az akor sejó mert zsiros és hasgyuladást okoz .

A kecsketej  adható,  cicának, lónak, kutyának, ember gyereknek.

A tehéntejet csak néhány ember  tud emészteni . A kutyák meg idősebb fenőt kortól fogyaszthaják

ez-Ben Creative Commons License 2010.07.01 0 0 25796

:) Simika !

Nevelje fel őket az anyakutya ! Óriási feladatra vállalkoznál...elhiheted.

Jószándékkal !

cinkepiri Creative Commons License 2010.07.01 0 0 25794
Hihihi...

Az a kisbaba meg milyen hősiesen ül a kecskén! Látom ott a slag az állat szarván.

:)
Kriszta721 Creative Commons License 2010.07.01 0 0 25793
Most már értem. Szerintem nem fizetsz túl sokat. Más dolog, hogyha nekem kéne elvágni egy állat nyakát, inkább éhenhalnék. De miért csontoztatod ki?
Előzmény: bs '74 (25792)
bs '74 Creative Commons License 2010.07.01 0 0 25792

Hali!

500+500 az annyit tesz, hogy 500,-vágás-nyúzás-bontás+500,- csontozás,

Szóval sokat fizetek, minél előbb tanuljam meg. Értem én.

A macskát most féregtelenítette a doki, mikor a dudoros anyánál itt volt.

Persze. Szaros füvet nem adunk a kecsónak.

A szomszéd gazkiszedő villával gyomlálja a pázsitját és mint a katonaságnál:

"Gyüssz le a fürű!" van nála, azt neki lehet adni.

Konyak

Előzmény: Kriszta721 (25744)
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.01 0 0 25791
HUPSZ ROSSZUL TÖLTÖTTEM XD
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.01 0 0 25790
köszi és még be is vált nekem XDXD De mondja valaki nem lehet elég korán kezdeni a kecsózást xdxd Ja és a kislányom is segít beszedni a szénát
Előzmény: ez-Ben (25789)
ez-Ben Creative Commons License 2010.07.01 0 0 25789

:)) ...ez olyan kecskebakosra vette a figurát ! Tervezés : 5-ös  :)

Előzmény: Szilibetyár (25788)
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.01 0 0 25788
Sziok akkor itt a zoknis kecsi XDXDXD
Szilibetyár Creative Commons License 2010.07.01 0 0 25787
ok lefényképezem a zoknis anyámat máma addig is itt egy másik kép még hogy csak a cocóknak szabad a lakásban ?Hát nem
krezidiesel Creative Commons License 2010.07.01 0 0 25786

Nem gond kecskeszalámit eszünk amúgy is.

De miért szokott le a gyulai kolbászról?

Bennem nemigen van szánalom, max annyi mint egy ragadozóban...

Reggel, délben , este húst eszem hússal, ha az asszony meg egy hétig nem vesz kenyeret se veszem észre. Lilahagyma és a vörösbor az fontosabb, esetleg még egy jó darab sajt.

Előzmény: kanga 1 (25783)
krezidiesel Creative Commons License 2010.07.01 0 0 25785

Arra gondoltam , hogy azokat a macskákat amiket oltatnak féregtelenitenek általában a panelban, vagy bent a házban tartják, és nem kószálnak mindenfelé.

Amik nálam az udvarban téblábolnak azokat nemigen hordják dokihoz, tán még gazdájuk se igen van.

Előzmény: Kriszta721 (25743)
kanga 1 Creative Commons License 2010.06.30 0 0 25784
Az azért látszik ám ,meg hallatszik ,ha kopogtatod az oldalát. A nem evés és bágyadtság bármi lehet. Lázat mértél?
Előzmény: kittykissy (25776)
kanga 1 Creative Commons License 2010.06.30 0 0 25783
Akinek eddig disznó szemináriumot tartottam mind leszokott a gyulai kolbászról . Ha vállalod a rizikót..
Előzmény: krezidiesel (25713)
kanga 1 Creative Commons License 2010.06.30 0 0 25782
Na Ja Ivánka !
Előzmény: nagymóni (25774)
kanga 1 Creative Commons License 2010.06.30 0 0 25781
Az önszopásról az anyakecskét sikerült leszoktatnom,de a bakot nem.
Előzmény: cinkepiri (25760)
cinkepiri Creative Commons License 2010.06.30 0 0 25780
Ilyesfélét láttam itt a fórumon amikor visszaolvastam.

Hevederrel volt a kecskére erősítve a zacsi. :)
Előzmény: ez-Ben (25779)
ez-Ben Creative Commons License 2010.06.30 0 0 25779

:) ...régen, amikor még voltak kecskenyájak, akik egy kecskepásztor felügyelete alatt a legelőn töltötték a napot sokszor lehetett látni "tarisznyás" anyakecskéket. A tulajdonos ha azt akarta, hogy a már választási kiskecskék ne szopják el a tejet, zsákból varrtak egy egyszerű tarisznyát...abba került a kecske tőgye és a tarisznya szára a hátán átkötve. A dolog jól müködött ! Igaz azok a kecskék még nem néztek TV-t és nem ugráltak a gépkocsik tetejére...:)

Előzmény: cinkepiri (25778)
cinkepiri Creative Commons License 2010.06.30 0 0 25778
Megértem, ez annak a tipikus esete hogy nem tudod röhögjél vagy sírj.

A csincsilláknál ez az önszopi dolog... Elképzelem a reménybeli gazdákat amint megpillantják. Nem tűnnek a csincsillák perverznek, áááá!Az ember rögtön nem akar olyan kis szőrös állatot a gyereknek. :)

A zokni felerősítését a kecske tőgyére én is szívesen megnézném. Szívesen tanulok a jövőnek. Mutíííí!!
Hátha beválna Simikának is.

Előzmény: nagymóni (25774)
ez-Ben Creative Commons License 2010.06.30 0 0 25777

:) Sandra Simika !

Nagyon fegyelmezetten állták a felvételt. Melyik a "dúsulos" aki a sérülésed okozta ? ( Vagy esetleg már kolbásszá változott ?)

Előzmény: Törölt nick (25764)
kittykissy Creative Commons License 2010.06.30 0 0 25776
koszi!
hat nem tudom...remelm helyre jon azert. de en mar szabadgazos felfuvodasra gondolok! vagy az gyorsabb lefolyasu? volt mar olyan nalatok? van aki olajat itat ilyenkor a joszaggal...(legalabbis a szomszed a teheneivel azt szokott.
Előzmény: tuskésvirág (25772)
szucsagi83 Creative Commons License 2010.06.30 0 0 25775
Ismerős, és a mieink folyton akkor csinálták, mikor volt valaki megnézni őket.. Cseppet sem volt égő.. :))
Előzmény: nagymóni (25773)
nagymóni Creative Commons License 2010.06.30 0 0 25774
Mi is rajtakaptuk már a kecskét a szobában. Tudod mit csinált? Feküdt az ágy tetején és tévézett. Azt se tudtam, hogy kizavarjam, vagy rohanjak a fényképezőgépért.
Előzmény: cinkepiri (25765)
nagymóni Creative Commons License 2010.06.30 0 0 25773

"Elképesztő hogy a kecske szopja önmagát. Más állatnál van ilyen? Nem hallottam még./attól lehet persze../"

Én már láttam önszopást más állatnál is. Konkrétan a csincsilla is képes erre, csak nem a lány, hanem a fiú.:)

Előzmény: cinkepiri (25767)
tuskésvirág Creative Commons License 2010.06.30 0 0 25772
Szia csak tippelni tudok , lehet hogy a májával van gond.Mert nekem is volt egy gődőjém amit lekellet vágni,mert nem csak levert volt(-meg nem is nagyon evet-ivot)és végul elkezdet fogyni is.És mi útán felbontottuk utána derult,ki hogy a mája nem barna (mint a renbes májnak a szine) ha nem mint a tomotkacsának ojan szinevolt .
Előzmény: kittykissy (25763)
kittykissy Creative Commons License 2010.06.30 0 0 25771
sziazstok!

S.O.S
ha szabadgazos felfuvodasa van a kecskenknek, mit kell tenni?
segitsetek mar ket napja szarul van, azt hittem javul az allapota...
cinkepiri Creative Commons License 2010.06.30 0 0 25769
Nem műti le magáról?

Bár gondolom kipróbáltad. :) /muris lehet a dizájn../

Nekem sajna még nincsen fejős kecském. De szeretnék és ami késik...

Előzmény: Szilibetyár (25768)
Szilibetyár Creative Commons License 2010.06.30 0 0 25768
Egyszerű a megoldás ha szopja magát a fejős kecske zoknit kell húzni és kötni a tőgyére és kész.Na azt akkor szívja le magát XDXDXDXD Nálam bevált és hamar le is szokott a dologról.
Előzmény: micy86 (25762)
cinkepiri Creative Commons License 2010.06.30 0 0 25767
Gondolom micy szereti a kihívásokat és az automata kecske mechanizmusának utolsó fázisát meg szerette volna spórolni.
Illetve tejet akart abból az automatából miután a többi műveletet véghezvitte.

Elképesztő hogy a kecske szopja önmagát. Más állatnál van ilyen? Nem hallottam még./attól lehet persze../

Előzmény: Törölt nick (25766)
cinkepiri Creative Commons License 2010.06.30 0 0 25765
A garázs teteje és még a szomszéd falu is "rendben" van...

Na, a kocsi teteje kicsit gáz.

De hogyan jutott be a hálószobába? :) /hehehe!!!/ No és mit művelt ott?

/van egy macskánk aki ki tudja nyitni a bejárati ajtót. Akár a kecske is képes rá ezek szerint.../

Előzmény: Törölt nick (25761)
kittykissy Creative Commons License 2010.06.30 0 0 25763
igen igen, sokat pihen fekszik, nem ugral es nem futkarozik, pedig van lehetosege.
keveset eszik es iszik is.
kerlek ha van valami tipped vagy sejtesed mi lehet a baja osztd meg velem.
koszonom a valaszod!!!!
Előzmény: tuskésvirág (25751)
micy86 Creative Commons License 2010.06.30 0 0 25762

Sziasztok!

Nekem is van egy fejös kecském "annak vettem"

az elsö nap nagyon szépen leadta a 1,5-2 liter tejet mostanában meg felet reggel felet este és egyszer csak láttam szopja magábol a tejcsit a szája tiszta tejes volt.

Vannak ilyenek is.

Előzmény: cinkepiri (25760)
cinkepiri Creative Commons License 2010.06.30 0 0 25760
Arról ne is beszéljünk hogy képesek átbújni egy akkora likon amin szerinted csak egy kisebb tyúk fér át. Vagy az se...

És én kezdő vagyok.

Mesélhetnének a tapasztaltak érdekeseket.

Mondjuk én leginkább azon voltam elbámulva hogy egy kecske saját magát szopja. Amit nem is hallottam sehol máshol, csak itt a fórumon.

cinkepiri Creative Commons License 2010.06.30 0 0 25758
Rangsort a tyúkok is állítanak, nem is gyengét de ezt biztosan tapasztaltad.

A kecskék már ilyenek, amit lehet azt megrágnak, a fakérget lehántolják./azt is megrágják amit nem lehet/ Mindenre felmásznak. Mindent széttúrnak. Ha tudnak kibújnak. Átbújnak. Átugranak. Átmásznak.

Nem a saját kajájukat eszik meg először ha tehetik, hanem pl. a tyúkokét. Akkor is ha az összetételében pontosan egyezik az övékével....

Ráadásul hiába figyelsz vagy strázsálsz. Ha hátat fordítasz akkor pont azt csinálják amit előre elterveztek. Vagyis rohannak megenni a tyúkok/disznók étkét.

Előzmény: kiskecskés (25752)
ez-Ben Creative Commons License 2010.06.30 0 0 25757

:) Helló Subi !

Ez egy profi topic : POGI, HT, DHT, AHT besorolással, de eladó "leány" csak fényképes bemutatóval kerülhet "eladósorba"!

Persze ne az újszülött fényképét tedd fel.  A Gazdáért- azaz érted- fénykép nélkül is kezességet vállalok ! Sikeres egymásratalálást a "kérővel" és adj mellé ajándékba egy pár fehér galambot is ! ( Üdv. és győzelem !:)

Előzmény: subigalamb (25755)
cinkepiri Creative Commons License 2010.06.30 0 0 25756
Előre kell bocsássam hogy én is új kecskés vagyok.

A mieink is ezt csinálják. Pontosabban a kis bak. Nekimegy a másiknak a szarvával és a hasánál megborítja.
A kislány gödölye gyengébb mint ő, rögtön félreáll ha valami vita van /természetesen/ a kaja körül.

Igaz, ő a tyúkokat löki rögtön farba mihelyst egy pillantást vetnek a szemes takarmány felé.

Kár hogy az a gödölye a világ másik végén van.
Előzmény: kiskecskés (25752)
subigalamb Creative Commons License 2010.06.30 0 0 25755
Van egy 3 hónapos lánygidám eladó Keszthelyen.Érd:30 581 9785
micy86 Creative Commons License 2010.06.30 0 0 25754
Megnézném a képeket én is.
Előzmény: Törölt nick (25747)
micy86 Creative Commons License 2010.06.30 0 0 25753

Szia Kriszta!

Köszi a válszodat!

Szép napot!

Előzmény: Kriszta721 (25745)
kiskecskés Creative Commons License 2010.06.30 0 0 25752

Sziasztok!

Bocsi a malackodásért, de eddig csak nyúl, sertés és baromfik voltak. Gödölye a két kicsi.Kecskékkel tényleg most talizok először. de hihetetlenek. Második nap az udvart úgy megszokták hogy már másznak mindenhova. Délelőtt tetőcserepeket pakoltam mert rámásztak és a szomszéd tetőre próbáltak továbbjutni.

Ja és igazatok volt, este bejöttek az ólba már maguktól.

Még egy kezdő kérdés: Nekem egy kicsit szokatlan hogy az egyik kicsi fejjel nekirohan a másik hasának és feldönti. Ez természetes? Tudom el kell dönteni a rangsort csak féltem a másik kicsit.   

Előzmény: nagymóni (25736)
tuskésvirág Creative Commons License 2010.06.30 0 0 25751
Szia Kittykissy.Csak kérdezni szeretném amúgy ,sokat pihen már mint eszik egy keveset és pihen.Ha igen akkor baj van!
Előzmény: kittykissy (25739)
tikám Creative Commons License 2010.06.30 0 0 25750

Sseretettel üdvözlök minden kecske tartót. Én 2 hónapja kezdtem kecskézni. Sok segítségre volna szügségem. 3 hete nagyon méltányos áron vettem egy anya kecskét 3 kicsinyével. A volt gazdája soha nem fejte. Segítsetek! Milyen a kecske fejő

állás, milyenre kell csinálni. Megtanultam fejni, de nem tudom úgy kikötni, hogy oldalra ne mozogjon. Hogyan a legjobb a kicsiket leválasztani és mikor? A két kislányt meg akarom hagyni tovább tenyésztésre. Most 10 hetesek, mindet esznek

már legelnek és a kukoricát is elropogtatják. Nagyon életvidámak de még ragasz -kodnak az anyjukhoz és az is hozzájuk. A kisfiút sajnos lekellet vágni mert árvízsújtotta településen lakom és volt nálam vendégségbe egy kutya (roti ) és úgy

elkapta a hasát, hogy nagyon megsérült. Ezen kivül van még két anyám amik hamarosan elleni fognak. Ezek 2 hónapja vannak nálam. Mire vigyázzak, mire figyeljek oda.

Elöre is köszönm válaszaitokat és tanácsaitokat

Kriszta721 Creative Commons License 2010.06.30 0 0 25748
Ne csak privátban küldj, én is kíváncsi vagyok rájuk. Meg talán más is.
Előzmény: Törölt nick (25747)
Szilibetyár Creative Commons License 2010.06.30 0 0 25746
Ezzel viszont nekem van aggályom !XDXDXD Mert mint köztudott a szénát a szalmát se steril környezetből hozzuk !Sőt még rosszabb mert vadállatok háziállatok satöbi sőt a szemes takarmány jó része is a földeken találkszik érdekes dolgokkal és lő az állatok a háztájon mégis két pofára zabálják.Szerintem ennyi belefér meg amúgy is épeszű gazdi megnézi és szagolja fogja mielőtt odaadná a kaját az állatnak!!Hahó mindenki elkezdődőtt a betakarítás aratás mindenkinek jó sok termést és helyet a téli terménynek .!!!
Előzmény: krezidiesel (25740)
Kriszta721 Creative Commons License 2010.06.30 0 0 25745
Szia micy! Elígértem már a gidát.
Előzmény: micy86 (25735)
Kriszta721 Creative Commons License 2010.06.30 0 0 25744
Andris is berak egy gidát negyed óra alatt a hűtőbe. A számokat pedig én sem értem.
Előzmény: krezidiesel (25741)
Kriszta721 Creative Commons License 2010.06.30 0 0 25743
Te krezi, én a macskát féregteleníttetem és oltatom is. Hülye vagyok?
Előzmény: krezidiesel (25740)
krezidiesel Creative Commons License 2010.06.30 0 0 25742

Szépek a cickók!

Azt a Jetit meg nagyon el tudnám képzelni szalámiban!

:-)))

Előzmény: Pettviki (25737)
krezidiesel Creative Commons License 2010.06.30 0 0 25741

Ez mit jelent hogy 500+500?

Van topictársunk aki állitása szerint negyed óra alatt rak be egy gidát az istállóból a hűtőbe.

Mondjuk azt megnézném én is, de felapritva, bezacskózva utána feltakaritva, közben két sör bele szokott férni nekem egy órába-egyedül.

Ma is  kényszerből bekisértem egy fejőst a fagyóba, mert a nagycsöcsű kecsóm ropira törte...

Gyökér szánentáli...

Előzmény: bs '74 (25732)
krezidiesel Creative Commons License 2010.06.30 0 0 25740
A fűnyiróval nyirt fűvel annyi az aggályom, hogy koszos és szennyezett, és könnyebben kaphatnak el tőle parazitákat a kecsók. Főleg ott ahol macskák is üritenek. Láttál már macskát amit féregteleniteni, vagy oltani visznek?
Előzmény: bs '74 (25734)
kittykissy Creative Commons License 2010.06.29 0 0 25739
koszi a linket, hihetetlen allat az elefant is!!!
szeretnek kerdezni tapasztalt kecsketulajdonosoktol.tudom nem vagytok orvosok nem diagnosztizalast kerek, csak nyugtassatok meg....:)
szoval a godolyenk nincs jol levert, alig eszik, alig iszik. latszolag ezen kivul nincs baja, de aggodom mert nem talaltam szakirodalomban semmi hasznosat, hat gondoltam hozzatok fordulok. nincs valami otletek mi lehet a baja? tegnap kezdodott es ma is valtozatlan az allapota. koszonom, szep estet
sacili Creative Commons License 2010.06.29 0 0 25738
Kicsit OFF, de azért érdemes megnézni, főleg azért, hogy az elefántanya hogyan éleszti újra az újszülöttet:

http://www.dumpert.nl/mediabase/656611/d1dfcfee/live_olifant_geboorte_tv.html
Pettviki Creative Commons License 2010.06.29 0 0 25737
Kriszta!
Jeti (az import bak), és idei, ill.tavalyi lányai.
Szerintem szép tőgyük van. (Sajnos "kicsit" még sárosak.)
nagymóni Creative Commons License 2010.06.29 0 0 25736

Ha kiskecskés vagy, akkor légyszi ne disznólkodj. Mármint a megnevezésekkel. A kicsi kecske bak, vagy gödölye, de semmiképp nem emse. Az malac. Szóval mid is van? Semmiképp nem akartalak bántani, még ha a hangsúly kicsit pokróc lett is. Amúgy Isten hozott köztünk. :)

Előzmény: kiskecskés (25712)
micy86 Creative Commons License 2010.06.29 0 0 25735

Szia Kriszta 721!

Megvan még a kicsi gida?

Engem érdekelne vannak anya kecskéim akinek van tejcsije.

Adsz egy email cimet?

Köszi!

Előzmény: Kriszta721 (25687)
bs '74 Creative Commons License 2010.06.29 0 0 25734

Szagold meg!

Ha gyűjtőbe szedte a fűnyíró, akkor szárítsd is, mert összenyomódik, befülled.

Én azért nem adom nekik, mert öreg a Briggs&Stratton és benzinszagú minden.

Különben szerintem mehet.

Ill. ha nincs rendszeresen takarítva a fűnyíró alja, a penészes cucc belekeveredhet. Erre figyelj!

Előzmény: krezidiesel (25724)
bs '74 Creative Commons License 2010.06.29 0 0 25733
happy day
Előzmény: walesifarmer (25722)
bs '74 Creative Commons License 2010.06.29 0 0 25732

Köszi.

Leírtam a biblia belső borítójára.

Az anyát levágtuk, kb. egy centi falvastagságú, kemény, szövetes volt a dudor középen akkora üreggel, amibe egy üveggolyó fért volna bele.

Attól lett neki, hogy a gyűrűfűi etető alsó deszkája magas és amikor szénázott, nyomta a szügyét.

Kivágtuk a részt, a doki annyit kért - biztos ami biztos - jól legyen átsütve a hús.

VÁGÁS-CSONTOZÁSRA (NEM KONYHAKÉSZRE, CSAK FAGYASZTÓS ZACSKÓ MÉRETRE) A KÖVETKEZŐKÉPPEN EGYEZTEM MEG A SRÁCCAL, AMÍG MEG NEM TANULOM:

0-10 KG 500,- + 500,-

10-20 KB 800,- + 800,-

20-     KG 1000,- + 1000,-

EZ JÓ, VAGY SOK-KEVÉS????????

35 KILÓS VOLT AZ ANYA, KÉT ÓRA ALATT VÉGEZTÜNK. IGAZ A KAPKODÁSBAN A SZÍVET BENNE HAGYTA A DÖGBEN, EZÉRT MÉRGES VOLTAM, DE MÁR FÖLDBEN VOLT, NEM VOLT MIT TENNI.

Előzmény: nagymóni (25718)
walesifarmer Creative Commons License 2010.06.29 0 0 25731
Akkor mar tudom, hogy a kulon legeltetett bakom mitol fosta egyik reggelre zoldre magat. A feher kecske fel oldala zold volt, slaggal kellett kimosni a joszagot. :-) Amikor hajtottam be megallt felzabalt egy jo adagot a dombbol amit a funyiraskor osszegyujtottem. Persze a tetejen az volt amit a nyirobol kitakaritottam.
Előzmény: Szilibetyár (25730)
Szilibetyár Creative Commons License 2010.06.29 0 0 25730
Énis simán kiosztom a fűnyírás után a lenyírt füvet sőt ha van a környéken és értelmes ki is szoktam menni begyűjteni frissen nyírtat vagy szárazat egyaránt.Szerintem nem bűn hogy egy kis pluszt spórolsz .Csak arra vigyázz hogy a fűnyírót mikor végeztél és tisztítod hogy azt a kása szerűhöz is hozzá ne férjenek mert az egy jó fosás vagy fújódást is okozhat!
ez-Ben Creative Commons License 2010.06.29 0 0 25729

:) Sandra Simika !

Csak úgy "négyszemközt" így könnyű ám a százezer km + megtakaritás !:)

Remélem az ajakad felvette már régi szép ívét de ha esetleg még lila, akkor sincs már nagy gond ! Van úgye a Lilaruhás hölgy és a lilaajkú Hölgy....

No csak ügyesen ! ( A kecske dusáljon melléd - jókivánsággal !:)

Előzmény: Törölt nick (25726)
Ronnja Creative Commons License 2010.06.29 0 0 25728

A hittel ellentétben én is szoktam, egy-egy fűgyűjtőnyit adni. Bár ott a nyulak-tyúkok is besegítenek a takarításba vagy a 3 picinek, cagy az egyszem nagynak. Nálunk nincs ideje berohadni. Bár egyszerre kis mennyiségben kapják.

Előzmény: krezidiesel (25724)
krezidiesel Creative Commons License 2010.06.29 0 0 25724
Fűnyiróval lenyirt füvet lehet a kecsókkal etetni?
krezidiesel Creative Commons License 2010.06.29 0 0 25723
Mebendazol tartalmú féreghajtókat használnak még, vagy igaz, hogy a legtöbb élősködő rezisztens már rá?
walesifarmer Creative Commons License 2010.06.28 0 0 25722
A fejogepemen el volt zarva egy csap, attol nem mukodott :-)
Val.szinu belebotlott valamelyik kecske.
Szilibetyár Creative Commons License 2010.06.28 0 0 25721
ÍRD BE A GOOGLÉBA ELADÓ KECSKE ÉS HOGY MELYIK MEGYÉBEN TUTI KIDOB EGY CSOMÓT
Előzmény: ogyorgy (25720)
ogyorgy Creative Commons License 2010.06.28 0 0 25720
Sziasztok!
Továbbra is keresek fejős kecskét + még egyet mellé havernak ( lehet a másik kis kecske is ) Pest megyében.
A kettőért tudnék adni olyan 15 - 20 ezer forintot.
ondrejo@freemail.hu
walesifarmer Creative Commons License 2010.06.28 0 0 25719
Az en kecsoim most nem erzik valami jol magukat, holyagos szajfertozese van az egesz bandanak :-(
Előzmény: Soxem (25717)
nagymóni Creative Commons License 2010.06.28 0 0 25718
Tisztítva, de nem vágva. Fakadt. Reggel, mielőtt dolgozni mentem, észrevettem, hogy van. Este, mikor megjöttem, észrevettem, hogy kinyílt. 3%-os hyperollal kimostam, papírtörlőbe fogva kinyomkodtam, és ezt ismételtem addig, amíg jött belőle a vaníliapuding. Utána betadin. Ma este ismételni fogom a játékot, és addig minden nap, amíg össze nem forr a seb. Ha összeforrt, tervezem lefújni kékkel. Ez a bevett procedúra, kivéve a kéket, kisebb sebeknél nem szoktam, elég szokott lenni a hyperol-betadin összeállítás. Most úgy vélem nem fog megártani neki. Egyébként belül érzek egy kemény részt, de hogy az ebből marad meg, vagy az izomhoz tartozik, azt nem tudom megítélni. A tályogban tapasztalatom szerint nem híg folyadék, hanem sűrű genny van (vaníliapuding). A kezelés része volt még az ól rendes takarítása mellett, hogy a hátamra kaptam a permetezőt és jó hypós vízzel lefújtam a falakat, meg a padlót. Tudja a franc, hova kenhetett a trutyiból az és picikém.
Előzmény: bs '74 (25702)
Soxem Creative Commons License 2010.06.28 0 0 25717
nem szív nem szív, te semminek nem tudsz örülni, errefelé szív az egész ország, mi meg annak nem örülünk.

Komolyra......
Ha a tejsugár változik, annak más oka lehet, ha nem sérülés miatt nőt be, akkor ügyeskedj, meleg vizes lemosás, finoman masszírozd meg a bimbót, hogy az izmok ellazuljanak, meg persze a kecs is érezze magát jól, ha stresszel nem jön a tej.
Előzmény: walesifarmer (25706)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.28 0 0 25715
Miert akarod estere bevinni oket? Nalam ossze van nyitva a legelovel es csak akkor jonnek be az olba ha esik, egyebkent a fak alatt alszanak este, van, hogy telen is inkabb kinn maradnak :)

Majd ha felnonek, ugyis bejonnek a fejeshez, ha csak akkor adsz nekik abrakot, felesleges most trenirozni oket.

20 perc kergetozesben ugyis mindig a gida nyer :D
Előzmény: kiskecskés (25712)
lódri1 Creative Commons License 2010.06.28 0 0 25714
Mióta ilyen vizes az időjárás, rengeteg nálunk a szúnyog. Ti hogyan védekeztek ellene?Van olyan hasonló szer mint a légyirtó? Vagy az szúnyog ellen is Jó?
krezidiesel Creative Commons License 2010.06.28 0 0 25713

Ez érdekes!

Disznótartásban majd tarthatnál szemináriumot, mert ezidáig engem is a szarszag, és egyéb kellemetlenségek tartottak vissza. Szomszéd faluban a cimbim lakásban  is tart mini konnektororrút, tőle tudnék  szerezni ivadékot.

Előzmény: kanga 1 (25711)
kiskecskés Creative Commons License 2010.06.28 0 0 25712

Sziasztok!

Abszolut kezdő kecskegazdi vagyok.Tegnap került hozzánk két kis emse választási korú kiskecske. 10-nm2-es olba tettem őket.Kiengedtem őket egy hatalmas baromfi udvarba . Estig minden rendbe volt. A gondom az esti beterelésnél kezdődött. Hát 20 perces huzavona lett belőle. Mivel egész nap hozzáfértek friss zöldhöz, vízhez kukoricadarához este nem igen csalogatta őket már a kaja. Ti már gondos profi gazdák vagytok. Segítségeteket kérem. Hétvégén a kaszálón is kész lesz a kifutó helyük de nem tudom hogy szoktassam a két kis jószágot ahhoz hogy este bejöjjenek az alvóhelyükre. Tegyek az egyikre nyakörvet és vezetgessem?

kanga 1 Creative Commons License 2010.06.28 0 0 25711
Az érzelmeim ellenére igyekszem objektív lenni. Én is csupa szaros büdös disznóval találkoztam régen.Aztán jöttek a törpék. Úgy voltam vele,hogy ezek ilyenek a nagyok meg olyanok. Néhány hónapja úgy alakult ,hogy én gondozom egy ismerős négy disznóját. Közönséges húsdisznók. Három hónapos koruktól nevelem őket. Három naponta kitakarítom a vécéjüket.Kb 5 perc. És láss csodát se szag se mocskos disznók.
A szomszéd megkérdezte,hogy mégsem vett a Zoli disznókat?Merthogy nem érzi,hogy lennének. Mondtam,hogy négy van az ólban ,nem akarta elhinni. Tehát a nagyok sem különböznek a kicsiktől.A dagonyázás, pedig a hűtésről szól. Mivel nem képesek izzadni, muszály nekik dagonyázni , különben elpusztulnak ,ha nagy a hőség. Ha az ember nem biztosít nekik hűtési lehetőséget kénytelen lesz a pisiben fetrengeni. Nem az ő hibája!!!Ez nem elfogultság. Nem tartok olyan állatot aminek nem ismerem ,vagy nem tudom kielégíteni az igényeit.
Előzmény: krezidiesel (25709)
Benczo Creative Commons License 2010.06.28 0 0 25710
Örülök, hogy nincs baj!:) Várom a mailod!
Előzmény: kanga 1 (25703)
krezidiesel Creative Commons License 2010.06.28 0 0 25709

Gyerekkoromban jobbára még ridegen tartottak mangalicákat, főleg amiken szörnyülködtem. Amikor azok dagonyáznak a trutyiban azt se díjazná a köjál...:-))

Azt én még a tócsába se léphettem bele a vöröskeresztes adományból származó "harmadik generációs" , kétszer újra talpalt cipőmmel...

De Te ,ahogy elnézem malacfun vagy, igy a véleményed elfogult...:-))

Előzmény: kanga 1 (25694)
krezidiesel Creative Commons License 2010.06.28 0 0 25708

Kislukú csöcs szakértők szerint nem fajta függő, hanem egyéni "adottság".

Kolbász pozitivnak szokták minősiteni, főleg ha 3. ellésre se javul.

(már aki megvárja vele a harmadik ellést...)

Érdekes egybeesés, hogy nekem is van egy lankadfülűm, amiből nem mindig, de van hogy alig jön a tej. Meg ráadásul kevés is, van hogy 1 litert se ad naponta. De én nem POGI vagyok, magam bosszantására tartom a kecsókat, igy megtartom.

Tetszenek a laska fülei, csak azért.

Előzmény: walesifarmer (25707)
walesifarmer Creative Commons License 2010.06.28 0 0 25707
Kerdes, azokhoz akiknek van anglo-nubiaijuk.
Az oregebb kecskem eddig is kinszenvedes volt fejni, mert iszonyu vekony lyukon jon ki a togyebol a tej. Mint a tu hegye. A fejogep felig kiszedi, de meg egy jo 5 percig kell utana fejni kezzel.
Viszont a fiatalabbol eddig omlott a tej. Most egy honap utan , hogy ujra kezzel fejtem, nagyon meglepodtem. Ennek is csak nagyon vekony sugarban csorgadozik. A Tietek milyenek?
walesifarmer Creative Commons License 2010.06.28 0 0 25706
Ma reggelre bedoglott a fejogepem, nem sziv. Persze mikor maskor, ma ejjel aludtak a kolykok eloszor egyedul, a teljes levalasztashoz. Eddig csak napkozben voltak kulon, az esti fejes volt volt az enyem, a reggeli a kicsike. Mivel kezzel fejtem, gondoltam meg nezem mennyi tejet adnak fejenkent, igy betegen. Mindegyiknek sokkal kisebb a togye most, az anglo-nubiaiaim pedig szinte teljesen elapadtadtak. Napi 2x fejem oket, kivancsi leszek az estire is. Ami kellemes meglepetes volt:
Lizzy ( alpesi, elso elles, halva szult, mas kecskeit nevelte) 1.7 l
Oreg (saneen, 4 eves, elvetelt, mas kecskeit nevelte) 2. l
Mary (saneen, elso elles, 2 kecsos) 2.3l
nem is tudom mennyi lehetett nekik mig betegek nem lettek.

Ami eleg ketsegbe ejto:
Lilly ( ango-nubiai, 3 eves, marciusban levalasztva) 1.1l ( betegseg elott 4l adott)
SuzyQ ( anglo-nubiai, 5 eves, marciusban levalasztva) 1.3l (betegseg elott 4.5l adott)
Coramora Creative Commons License 2010.06.28 0 0 25705
Ha tarka-barka akkor hozzám jöhet. :-) Képzeld Pincsinek egy heréje van. Még nem tudom mi lesz vele. :-(
Előzmény: Kriszta721 (25676)
Vigyorocska Creative Commons License 2010.06.28 0 0 25704
Sziasztok! Hát rászántuk magunkat, a jövő héten Bendegúz, a gyönyörű, a tünemény, a bűbájos is elveszti a férfiasságát, és nevelőként funkcionál tovább.:-)))

Így aztán megnyílt a lehetőség a fejős kecskére. Szóval segítséget és ajánlatot szeretnék kérni tőletek. Hosszas vívódás és a fórum olvasása közben arra jutottunk, hogy alpesi kecske mamát szeretnénk. (Ugye tejelés szempontjából egyetértetek a választásunkkal?) Szóval, ha valakinek volna eladó alpesi anyája, esetleg kettő, vagy ismertek a jászságban olyan kecskést, akitől érdemes lenne venni, akkor a jövő héttől aktuális vevő lennék. Sajnos azt nem tudom, hogy a fórumszabályzat hogy teszi lehetővé az elérhetőségek megadását, úgyhogy ebben is tanácsra szorulok!

Előre is köszönöm!

kanga 1 Creative Commons License 2010.06.27 0 0 25703
Persze! Csak most végre nem esett az eső majdnem egy napig és húztam kaszálni.Írok,majd! Nincs semmi baj! Gyönyörűek a kecskéid!
Előzmény: Benczo (25700)
bs '74 Creative Commons License 2010.06.27 0 0 25702

Ez már felvágva, tisztítva?

Milyen színű és állagú cucc jön ki egy ilyenből?

A tetején hiányzó szőr az magától kopott le, vagy a "műtéthez" takarítottatok?

Mi a folyamata egy ilyen tisztításnak?

Magad/magatok csináljátok?

Az én anyám szügyén az a két decis először laza, aztán megkeményedett. Doki leengedett/szívott belőle fél deci sörszínű, bor sűrűségű folyadékot, aztán nem jött több. Most dupla akkora neki rá 4-5 napjára és kemény. Azt mondta a doki, hogy szövetes belülről, el nem tűnik, jó esetben megmarad és vegetál az a rész. Rossz esetben elhal rajt a bőr és megfeketedik.

Akkor ez most tályog?

Holnap levágjuk, megnézem mi van/volt benne.

Előzmény: nagymóni (25691)
Vandramas Creative Commons License 2010.06.27 0 0 25701
Gyors fejszámolás, s máris nem olyan sok a tejmennyiség. Sajnos.
Vagy a vevőknek nem marad, vagy a kiskecskének...
Tápszerrel meg nem kísérletezem...
Azt hiszem passzolok most én is.
Pedig közel is vagytok, meg már úgyis szerettem volna ellátogatni hozzátok, de mindig közbejön valami halaszthatatlan dolog.
Most legalább lett volna "ürügy" :)
Na, majd egyszer.

Remélem, sikerül valami jó helyre jutnia szegénykémnek.
Előzmény: Kriszta721 (25696)
Benczo Creative Commons License 2010.06.27 0 0 25700

Kanga!

Remélem megkaptad az e-mailemet...:(

Ikresjutka Creative Commons License 2010.06.27 0 0 25699
Szia. Tőlem az egy kicsit messze van.
Előzmény: Kriszta721 (25697)
ogyorgy Creative Commons License 2010.06.27 0 0 25698
Szia!

Köszönöm a segítségedet.
Sikerült ez alapján leskiccelnem egy tervet az ólhoz.
A könyvnek utánanézek.
Előzmény: bs '74 (25680)
Kriszta721 Creative Commons License 2010.06.27 0 0 25697
Pátyon vagyunk, nem maradtál le semmiről. De mindjárt csinálok róluk képet...
Előzmény: Ikresjutka (25689)
Kriszta721 Creative Commons License 2010.06.27 0 0 25696
Tegnapelőtt születtek. Most kapják a föcstejet, én háromszor nyomatom nekik. Nem egyszerű. De nagyon édesek. Sírnak ha éhesek, azért gondold át, egy kicsit megnőnek, elszívnak 1.5-2 litert is naponta.
Előzmény: Vandramas (25688)
55törpe Creative Commons License 2010.06.27 0 0 25695

Nálam meg a patkány kapot rá a rekeszben lévő liba és csirke gyerekekre .

Leszurtam egy vakondriasztot  Remélem  elkapták a kutyák mert egy dőgőt találtam .

kanga 1 Creative Commons License 2010.06.27 0 0 25694
Amikor sertés pajtás szarban fetreng az emberi hülyeség.A disznó tényleg tiszta állat. Ha nincs takarítva a helye ,kizárásos alapon belefekszik ,ha már nincs máshol hely. Születésük után az első kakilást a fekvőhelyüktől legmesszebb eső helyen ejtik meg azután mindig odajárnak.Feltéve ,ha az ember takarítja a klozetot.

Ugye az ember kimossa a kakit a bélből,majd beletölt ezt-azt és megeszi. Azért ez elgondolkodtató.Jó a hasonlat a pöcébe esett almáról!
Előzmény: krezidiesel (25684)
kanga 1 Creative Commons License 2010.06.27 0 0 25693
Miért? Meztelenre kell?
Előzmény: krezidiesel (25684)
nagymóni Creative Commons License 2010.06.27 0 0 25691

Nem szeretném elvenni senki étvágyát, de mutatnék valamit. Ekkora kibaltázott tályogot még nem láttam, mióta kétágú vagyok. Olyan, mintha a combján is lenne egy szája szegény Arielnek.

Vandramas Creative Commons License 2010.06.27 0 0 25690
Kriszta és a sok-sok kecskéje Pátyon a kecskefarmon laknak.
Előzmény: Ikresjutka (25689)
Ikresjutka Creative Commons License 2010.06.27 0 0 25689
Szia. Lehet lemaradtam valamikor róla, merre laksz? Nálam is van egy fejős kecske, aki szivesen cumiztat más kiskecskéket is.
Vandramas Creative Commons License 2010.06.27 0 0 25688
Gondolom most pár napos lehet.
Hányszor kell cumiztatni naponta?

Megpróbálnám, de még át kell gondolnom, hogy tudom az időmet hozzá igazítani...

Tej az van bőven. Most választottam le a kicsiket.
Kriszta721 Creative Commons License 2010.06.27 0 0 25687
Kedves Ági!
Tényleg egy pasiról van szó. A fiatal anyuka megellett, egy lánykát és egy fiúcskát. De nincs a helyzet magaslatán gidanevelés ügyben, szóval tudomást sem vesz a gyerekeiről. Mivel elég szépen nyomja már a föcstejet is, bátorkodtam arra gondolni, hogy ha valaki felneveli a fiát, lesz egy jó bakkecskéje. A kislányt én megtartom. A bakocska sorsa így megpecsételődik, de megmondom őszintén, nem szívesen vágom le azt, akit én neveltem.
Előzmény: szucsagi83 (25678)
krezidiesel Creative Commons License 2010.06.26 0 0 25686
A "lány gidát" gödölyének szoktuk hivni, igy gondolom egy srácrol van szo.
Előzmény: szucsagi83 (25678)
krezidiesel Creative Commons License 2010.06.26 0 0 25685
Az a ciki, hogy az embergyogyászat, semmivel sem tart elörébb mint a kecskegyogyászat. Többnyire azokat a betegségeket tudják nagyszerüen kezelni, amik maguktol is elmulnak...
Előzmény: bs '74 (25682)
krezidiesel Creative Commons License 2010.06.26 0 0 25684

Nagykörösre,Kecskés Imrebához hordom a böröket.

A diszno evés szempontjábol gusztustalan joszág.

Koszos, büdös, szarban fetrengö, moslékot zabálo.

Ehhez képest a kecske patika tisztaságu joszág, mégis eldobják sokan a fejét.

A konnektor orrunak meg nem,a szarban turkállos szottyos taknyos trutyis feje ott fö az abalében, azt megy a hurkába, vagy a kocsonyába...

Gyerek fejjel amikor elöször láttam disznot, nem akartam elhinni hogy ez ehetö...

Magyarázták, hogy lemossák, de én mondtam , hogy akkor se enném meg a pöcébe esett almát, ha elötte akárhogy is megmossák.

Aztán ahogy öregszik az ember egyre több dologba beletörödik.

Ahogy amikor elöször értesültem arrol(kb 10 évesen) , hogy a szexhez meztelenre kell vetközni egy csaj elött, azt is nehezen emésztettem meg...

Előzmény: kanga 1 (25667)
Szilibetyár Creative Commons License 2010.06.26 0 0 25683
AZ MEGINT KOMOLY
Előzmény: bs '74 (25682)
bs '74 Creative Commons License 2010.06.26 0 0 25682

Ahogy írtam vasmérgezés fogja elvinni hétfőn. Nem kísérletezek. Tanulságosak a dokis történetek itt a fórumon is.

Mikor legelőször kecskésztünk a dokival azt mondta, hogy az egyetemen azzal kezdték a kecske témát, hogy beteg kecske nincs. Annyira erős az immunrendszerük, hogy maga megoldja a kisebb dolgokat. A nagyok meg elviszik őket.

Előzmény: Szilibetyár (25681)
Szilibetyár Creative Commons License 2010.06.26 0 0 25681
ÚÚÚÚÚÚÚÚ ez komoly remélem hamar rendbe jön a fejleményekről írjál hogy mi is lett a kecsivel hisz ebből is tanulhatunk.Köszi és kitartás lesz még tejcsi tőle biztos
Előzmény: bs '74 (25679)
bs '74 Creative Commons License 2010.06.26 0 0 25680

Szia!

A napokban témáztuk, hogy egyedül a kecske meghülyül, tehát két kecske minimum.

A kecske a hideget jól tűri, esőt, huzatot annál kevésbé.

Darabonként anyakecskének 2,5 m2, ollónak 1 m2 anyakecske ellőboxban 2,0 m2, baknak 2,0 m2 kell.

Két részre osztható zárt rész kell, hogy ki lehessen alakítani ovit a kicsiknek, ahová egy résen át tudnak menni a saját kajájukat enni, ez a rés lezárható.

Kifutó háromszor negyobb, mint a fedett hely. Kecskét kötve nem tartunk.

Minimum a tető, három oldalról szél ellen lezárva. Maximum a légkondicionált, szigetelt istálló, vagy a nádtetős istálló.

Etetőnek csak a gyűrűfűi jó, a többinél horror mennyiségű széna megy pazarlásba. Nálam a vizet is ilyenen keresztül kapják, előtte mindig beleszartak a vízbe, aztán szaros vödör mosás.

Mielőtt megveszed a kecskét, olvasd el a Kecsketenyésztés című könyvet! Rengeteget megspórolsz ezzel.

Amire még figyelj: Takarmányátállítás fokozatosan; a kecske nehez tűri a változásokat kaja, hely, szállítás...

Előzmény: ogyorgy (25669)
bs '74 Creative Commons License 2010.06.26 0 0 25679
Kösz. Aktuális lesz hétfőn. Amelyiknek írtam a szügyén a két decis dudort, leengedte belőle a doki a sörszínű cuccot, aztán adott neki bele szert, meg köréje másikat. Most kétszer nagyobb a dudor két nap alatt. Sajnálom, mert első évesen most adott 1,5 litert. Csövet akart neki második lépcsőben beültetni, hogy majd folyamatosan tisztul. Nem bízok benne, inkább megesszük.
Előzmény: krezidiesel (25663)
szucsagi83 Creative Commons License 2010.06.26 0 0 25678

Kedves Kriszta!

Csak érdeklődöm egyelőre, hogy bak vagy nőstény a picur? Köszönöm előre is a választ!

Szilibetyár Creative Commons License 2010.06.26 0 0 25677
Szia nagyon szívesen felnevelném sőt még dajkának való kecském is van a Lili mert ő bárki gidáját szívesen pátyolgatja az ő gidája mellett.De szerintem túl mesze lakok tőled .SAJNA Győr Moson Sopron megyében Szilban
Kriszta721 Creative Commons License 2010.06.26 0 0 25676
Nem szeretne valaki egy "lankadtfülű" gidácskát felnevelni?
Ronnja Creative Commons License 2010.06.26 0 0 25675
Engedjétek meg ezt a pár szót: 

A gazdasági válság alatt összehoztam egy kisebb vagyont............................. egy nagyobból...

Ha két hideg, esős nap után végre ragyogó napsütésre ébredsz, akkor biztosan hétfő van.

Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn!

Az italt elhagyni jó dolog..... sokkal rosszabb viszont, ha már nem emlékszel, hol hagytad el.

Azt mondják, a férfiak állandóan a szexre gondolnak. Ez nem igaz, sokszor jut eszükbe a sör is.

Hölgyeim! Ha már megkedvelték a koffeinmentes kávét és teát, a cukormentes kólát, a nikotinmentes cigarettát, miért nem kedvelik az impotenseket?

Annak ellenére, hogy az élet drága, még mindig elég népszerű.

Egy tetőablakot csináltattam a lakásomban. A felettem lakók erre dühösek lettek.

A feleségem anyja gyakran mondogatja, hogy nőies vagyok. Nem zavar, mert hozzá képest tényleg.

A nők szeretik az egyszerű dolgokat az életben, így a férfiakat is.

Fiatalabb koromban 4 hajlékony tagom volt és 1 merev. Ma négy merev és egy hajlékony tagom van.

Az egyetlen, amit kérek, egy esély, hogy megbizonyosodhassak arról: a pénz nem boldogít.

lupidu Creative Commons License 2010.06.26 0 0 25674
Teljes mértékben egyetértek! Nyavalyás, önpusztító, magából kifordult világ ez. Az értékrenddel van a gond. Semmire nem becsüli magát -és a hazáját- az a nép, amelyik parlagon hagyja a földet. (vagy azt hagyja, hogy rákényszerítsék erre). Izlandról néztem egy filmet épp talán az RTL-en, ahol mindenki pánikol (még a bankárok és brókerek is!), ha a parasztjaik akár csak egy kicsit is nyugtalankodnak valami miatt. Mi meg gúnyolódunk a mieinken.

Elkalandoztam, ez nem épp a belterületi állattartásról szól, meg nem is politikai témában írunk ide, bocs.

Sikerült reggel levágnom a gidát. Március 21-én született, a héten még szopott. Igaz, próbálkozott már álldogálni a micsodája ahogy figyelgettem mostanában, de szerencsére semmi szaga a húsának. Pontosabban van: tejszaga.

Biztos ami tuti, úgy csináltam a dolgot, mint ahogyan az arabok szokták: ahogy a nyakánál végeztem, rögtön hátul levágtam a zacsit. Szerintük így a többéves bak húsának sincs szaga. (aztán a fene tudja.) Állítólag miután vége az állatnak, a herékből visszaáramlik a cucc. Attól van szaga szerintük. Mindegy, lehet hogy ennek amúgy sem lett volna.

A bőrét érdemes kikészíttetni? Most szárad a fészerben kiterítve.
Előzmény: krezidiesel (25664)
Petyuskám Creative Commons License 2010.06.26 0 0 25671
Sziasztok!Venni akarok egy könyvet de itt biztos megvan szerintem sok mindenkinek ez a könyv.Az a címe hogy Kecsketenyésztés kisgazdaságokban.Milyen jó megéri megvenni?Néztem 1800ft szerintem nem sok érte.
Kriszta721 Creative Commons License 2010.06.26 0 0 25670
Azért ez inkább malacka mint disznó, de nagyon helyes! Mondjuk, nekem a nagy sem gusztustalan.
Előzmény: kanga 1 (25667)
ogyorgy Creative Commons License 2010.06.26 0 0 25669
Sziasztok!
Vác - Dunakeszi, vagy Érd környékén keresek eladó fejős kecskét.Esetleg érdekel még anya gidával.
Ez lesz az első kecskénk, ezért ha tudnátok tanácsot adni az ól kialakítását illetően azt megköszönném.
tuskésvirág Creative Commons License 2010.06.26 0 0 25668
Sziasztok kedves topi kosok. A tanácsotokra lenne szűkségem. Az egyik kis kecssomnak a pajzs mirigye nagy(kőrubelul a mandulája környéken). Szerintetek mit csináljak vele , nincs vele semmi gond az étvágya kitűnő (és elégé jó súlyban van). A válaszotokat előre is köszönöm szépen.
kanga 1 Creative Commons License 2010.06.26 0 0 25667
Má miért lenne a disznó gusztustalan? A kecskebőrt hol lehet és mennyiért kikésszítetni?
Előzmény: krezidiesel (25663)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!