Keresés

Részletes keresés

e_dora Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3886
1. nem kene szo szerint venni, amit irtam, hanem az ertelmet kene figyelembe venni
2. azt se kene szo szerint venni, amit raadasul nem is irtam..
3. gyengébbek kedvéért most nagyon szájbarágósan leirom, miről fecsegtem:

a zene művészet, amellyel érzéseket és / vagy gondolatokat lehet közvetíteni.. egy 15 éves gimis srácnak, aki mondjuk sportgitározik, mert a kora alapján ez a normális, és már nagyon megy neki iksz gitárhős hude bonyolult virtuoz szólója, imho nincs semmi jogalapja lenézni mondjuk olyan 30-40 éves zenészeket, akik mondjuk koruk ellenére nem játszanak olyan jol (??), mint kis hősünk. A technika csak egy eszköz. Ha nincs mögötte személyiség, egyéniség, közlendő, érzés, tapasztalat (most ez alatt nem az első magömlést értem...), akkor szerintem nem sokat ér a dolog.
(((nagyon gyengék kedvéért: ezzel nem azt mondom, hogy a satriani hulye, mert jol jatszik. nem hulye, meghallgattam, és szép, érzelmes muzsikát ad elő, kellő beleéléssel punktum)))
Én egyszerűen nem tartom felnott, gondolkodo emberhez méltó hozzáállásnak azt a fajta magas lórol való alaptalan fujjozást, amit -ahogy ez lenni szokott- mindig olyanok csinálnak, akiknek a legeslegkevésbbé van rá alapjuk (amelyik kutya ugat nem harap).
Ha meg a Bono hamis, az rohadt ciki, bár a monitor rendszer is lehet ennek oka többek közt, de mondjuk azok után, ahogy a One c. dalt megírták és elénekelte, nekem nem kell bizonyíték. Mert én még ilyet soha nem tudtam csinálni, és ezzel nem vagyok egyedül. És erre nekem ne mondja senki, hogy dehát abban csak 3 akkord van, és többszöri ismétlés, mert az elég rossz bizonyítványt ad ki felfogóképességéről. :)

Előzmény: Blindmouse (3884)
Blindmouse Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3885
Azé amikor a britnicica élőben recseg.. (lásd pl HBO-n mostanában) akkor a háttérben azért van ott egy egész emberes gitársound néhol :)))
Előzmény: AORBandi (3838)
Blindmouse Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3884
Metálkiát?? áá.. az túúl komplex neki :))

te ersekdora.. nekem valahogy kibebaszottul nincs tehetségem a szövegíráshoz, sosem volt. akkor én most egyből egy érzéketlen tuskó vagyok??? hmm??

én is mondogathatnék ilyet hogy nyugodtan el is adhatod a gitárod, mert az nem tudás hogy egy kinyúlt kötött pulóverben kettőshangzatokat bontasz odavissza... de nem mondogatok :p

és nem vagyok nagyra magammal, mert egy szar gitárosnak tartom magamat.. .(főleg hogy tegnap rádöbbentem mennyire elxoktam a stúdiómunkától.. :p)

Előzmény: Sveriges fana (3871)
e_dora Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3883
nekem a 3-as verzio tetszett, de a masik gyartmanyokat is atnezem.. igazabol hallani kene.
Előzmény: Kramertom (3881)
Kramertom Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3882
Próbáld itt: ATEC Magyarország Kft.
Dunakeszi Tel: 27/342-595
Előzmény: fullthrottle (3865)
Kramertom Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3881
Úgy tűnik, eltértünk az eredeti kérdéstől ... :-) Szóval, mi lesz azzal az Ibanezzel?
Előzmény: e_dora (3875)
Bitter Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3880
Hat a Keith Richards jo gitaros? Es most johet a tuzokadas...:))
Sveriges fana Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3879
émmeg olyan öreg vagyok, hogy már meg is haltam (a vita xinvonalát emelendő:)...)
Előzmény: e_dora (3878)
e_dora Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3878
én meg nyugdijas vagyok, he-he .. :)) (nem is)
Előzmény: Sveriges fana (3876)
Sveriges fana Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3877
aztmeg nem mondtam, hogy a mica nyálas, csak hogy az, hogy triolásan nyom a delikvens egy nyújtást, és az egyel feljebb levő húron uant a hangot (kb axem mindenki tudja miről van xo), mialatt libikókázik a crybaby-n, nehezen nevezném gitártudásnak.
A GNR-t meg a edvenceim közt tartom számon.
GG
Sveriges fana Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3876
bocsanat, én Főiskoláról bexélek, nem gimiről...
e_dora Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3875
najolvan, bocs, nem akarok veszekedni..
iskolai megjegyzesed alapjan gondolom, fiatalka vagy meg, megertem az indulataid...

amikor annyit idos voltam, en is olyanokat mondtam, fujj a gunsnroses nyalas, a metallica nyalas, fujj, a xxxx a jo, a te anyád, stb.. :)

Előzmény: e_dora (3874)
e_dora Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3874
nincs mert bocsanatot kertem, mert semmi olyat nem mondtam, mint amit irsz. olvass figyelmesebben.. ha nem tunt volna fel, azzal kezdtem, hogy nem is ismerem bratta-t..
ne mosd ossze a gondolataimat csak azert, hogy indulatot kovacsolj belole magadnak, amit kiduhonghetsz, ennek semmi ertelme.
egyebkent, megha tankcsapdat metallicat vagy britneyt hallgatnek, sem hiszem, hogy masok azt gondoljak EMIATT, hogy primitiv tusko vagyok, az ilyesmit inkabb az ember modora alapjan lehet mondani, es sajnos erre most egy peldat is lathatunk.
Előzmény: Sveriges fana (3871)
Sveriges fana Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3873
sorry a betűkihagyásokér', de a suiból nyomom, és xar a billenytyűzet...
GG
Sveriges fana Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3872
Na mostmár elolvastam tovább is, látom megoldódott a probléma, edvenceimnek tartozom ennyivel, hogy megvédem iket.
A britni dooghoz meg csak annyit, hogyha azzal a kifejezéssel, hogy "britnikurvák" egy kalap alá lett véve Ceine Dion, Janet Jackson, Whitney Houston, és tsaik, akkor el ell ismerni, hogy valóban xép, és képzett a hangjuk...britniről meg réxletesebb véleményt lehet tőlem elolvasni a B.S. Happiness Clubban :)))
GG
Sveriges fana Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3871
Ennél tovább nem olvastam, lehet, hogy azóta már bocsánatot kértél, de szerintem ha azt mondod: "Satriani neked nem annyira jön be, meg nem teccenek a technikásabb stílusok képviselői", akkor valóban ízlésekről és pofonokról beszélünk. Ha azonban azt ondod Brattára, és Satrianira, hogy halgathatatlan xar, az már egy kicsit túlmutat az ízlések és pofonok dolgán, és e topic nagyérdemű (???márha ennek a szónak ebben a kontextusban van értelme...) olvasói joggal gondolhatják rólad, hogy egy primitív tuskó vagy, aki tancsapdán, meg metallicán nő(tt) fel. Plusz meg is bántasz mindenkit, aki szereti Satrianit, Brattát, és az összes ilyen tachnikás gitárvirtuózt. - Hogy ate szavajárásoddal éljek...
Napáá:
GG
Előzmény: e_dora (3842)
AORBandi Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3870
Hát történetesen én éppen elsősorban énekes vagyok (voltam) a zenekaraimban, és elég sokáig tanultam is énekelni, és Bono valami megdöbbentően hamis szokott lenni élőben (legutóbb például a Tribute To Heroes koncerten kapartam a falat miatta). Mindegy, ettől még nyilván van aki szereti... végülis vannak olyanok, akik szerint James Hetfield is egy jó énekes(?)... no comment.

Gitárhősök emészthető pillanatai, kezdeti leckék (így hasból hirtelen). Egyelőre a híresebbekkel kezdeném és mindenkitől csak 1-2 dalt ajánlok, majd ha megmondod melyik tetszett legjobban, a stílus alapján tudok tovább válogatni. Remélhetőleg lassan tudod csak letölteni őket és holnapig szabadidőm lesz újakon gondolkodni. :)
Vinnie Moore - Coming Home, Meltdown
Tony MacAlpine - Tears of Sahara
Yngwie Malmsteen - Amberdawn
Richie Kotzen - Richie's Acoustic Thang (ez a Poison "Native Tongue" című lemezén van, tutira megtalálod az audiogalaxy-n)
Joe Satriani - Flying In A Blue Dream, The Mighty Turtle Head
Steve Stevens - Running Through Desert Sand
Szekeres Tamás - Waves of Love, Adagio
Steve Vai - For The Love of God (ez alapmű!!), The Audience is Listening
Carlos Santana - Samba Pa Ti
Marty Friedman - Tibet
Neil Zaza - To Baber, The Champ
Steve Morse - High Tension Vibes
Jan Akkerman - bármi a Noise of Art lemezről

Folytatás kisebb nevekkel annak alapján, hogy ezek közül mi tetszett a legjobban. Ezek között csak két akrobatikus nóta van (Moore-Meltdown & Vai- The Audience...) a többinek elsősorban a hangulata az ami magával ragadó. Na persze ezek az emberek úgy játszanak, hogy egy földi halandónak zömmel hihetetlen. A Kotzen "nótát" egyébként mindenkinek ajánlom figyelmébe, aki valaha fogott akusztikus gitárt a kezében!

Előzmény: e_dora (3867)
Kramertom Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3869
Szóval, a Fender Stratokhoz (ill. copykhoz) ajánlott DiMarzio összeállítások:

1) Vintage Humbucking Single-Coil (ezek single méretű humbuckerek):
neck: The Cruiser Neck DP186
middle: The Cruiser Neck DP186
bridge: The Cruiser Bridge DP187
darabja 29.900,-

2) Heavy Humbucking Single-Coil (ezek szintén, mint fenn):
n: Fast Track1 DP181
m: The Chopper DP184
b: Fast Track2 DP182
Fast Track: 29.900,- The Chopper: 32.800,-

3) Virtual Vintage Humbucking Single-Coil (ezek single méretű, de lefelé humbucker, tökéletesen zajtalan hangszedők):
n: Virtual Vintage DP401
m: Virtual Vintage DP401
b: Virtual Vintage Blues DP402
darabja: 29.900,-

Persze nem muszáj az összeset lecserélni és lehet bátran hátra valódi humbuckert választani.

Előzmény: diesel()diablo (3862)
e_dora Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3868
rendelj kulfoldrol, ez nem nagy cucc postan..
www.musik-produktiv.de
www.netzmarkt.de/thomann/
...
Előzmény: fullthrottle (3865)
e_dora Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3867
mondj még
mint mar irtam, semmi kifogasom ez ellen, hanem azzal van bajom, ami a masik veglet, hogy sikereikkel vagy tehetsegukkel bizonyitott muveszeket kvazi senkik leugatnak mindenfele indokkal. Egyebkent ha mar valamelyikotok tanult enekelni, akkor tudhtja, hogy amit a bono csinal, mennyire kiraly, es hogy meg a britneykurvanak is van bizony tehetsege.. ettol meg lehet tole hanyni, meg lehet fikazni a mű-mellét is, csak ne legyünk már mindenkinél annyira okosabbak... :)
Előzmény: AORBandi (3866)
AORBandi Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3866
Ha meghallgatnál még hasonló hangulatú dalokat, szívesen kisegítelet néhány hasonló tippel. Lehet, hogy a végén megváltozna a véleményed az általad sportembernek elkönyvelt gitárhőseinkről... :) és ráébrednél, van mit hallgatni rajtuk, és nem csak kib*ott gyors cisz moll skálákból áll az életük (ha jól emlékszem, valami ilyesmit emlegettél...)
Előzmény: e_dora (3855)
fullthrottle Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3865
Ahoj !
Tud valaki tippet adni Gibson hangolókulcsot (Vintage tip. hátulján Gibson Deluxe felirat ezüst színű) keresek. Medgyesi, Oroszlánbarlang, Vintage boltok már kilőve csak schaller? utángyártottat tudnak, nekem meg eredeti kellene.
A nyúl Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3864
rengeteg orális kielégítésedbe kerül neked ez
a marshallt megveszem, ha lesz pénzem, de hogy ötven ropival drágábban fogom eladni, az hóttziher. :]

amúgy a bőgősötök nem akar erősítőt venni, királyat? remek peavey fejet tudok.

hangszerbolt körút mikor? holnap?

Előzmény: diesel()diablo (3863)
diesel()diablo Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3863
nem tudok kérni pízt, sajna, ezt beszoptam. de eeszemebe jutott egy dolog: vedd meg nekem, és neked törlesztem, mondjuk három hónap alatt! jó ötlet, mi?
szvsz NAGYON!!!!
Előzmény: A nyúl (3857)
diesel()diablo Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3862
igen, vannak. én is ilyenről beszéltem. csak tényleg teljesen zajmentes, és mintha kiemelné a singlik hangjaiat, nyílván dupla tekercs, stb.
ja, hogy két gityó kell, értem :-))
ha gondolod, megtudom, hogy ez milyen dimarzio, amit próbáltam, az tuti, hogy fehér, eheh
Előzmény: e_dora (3860)
Kramertom Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3861
A copyt nem úgy értettem, hanem hogy egy Fender Stratocaster másolat, Ibanez név alatt.
A vintage valami olyasmit jelent, hogy régi idők jól bevált dolgai újra gyártódnak napjainkban is. Vagyis változatlan formában 20-30 év elteltével is ugyanúgy gyártják a gitárt, tremolót stb.
Előzmény: e_dora (3854)
e_dora Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3860
pont ezert ragaszkodom a strato hangzas iranyaba valo fejleszteshez!
az lp hangzast ugy szeretnem elerni, hogy veszek egy lp-t, arra ugyanis az a legjobb megoldas :)
viszont vannak - ha jol lattam - olyan hum-ok is, amiknek single coil hangjuk van, csak zaj nelkul?
Előzmény: diesel()diablo (3856)
Kramertom Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3859
Van kedvenc zenekarod, gitárosod? Ez nagy mértékben segítene behatárolni, hogy milyen lenne az általad elképzelt "álomhangzás".
Előzmény: e_dora (3853)
Bitter Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3858
StratoFan! Lehet, hogy rosszul fejeztem ki magam, de csak arra akartam utalni, hogy BB King nem használ effektet. A nicked nagyon beszédes, ha tényleg szereted a strato-t, tudod miről beszélek.
AORBandi, veled nem értek egyet. Ezt már ersekdora nagyjából leírta helyettem is.
És kár, hogy aki nem rajong a nagy gitárhősökért, annak itt nem sok babér terem. Olvaslak benneteket, de ígérem, nem fogok sokat piszkálódni:))
Előzmény: StratoFan (3835)
A nyúl Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3857
fatökű barátom, mi újság a laney fejjel?
Előzmény: diesel()diablo (3856)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!