Keresés

Részletes keresés

Hacsek Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1375
Nem azért mondom, de most láttam, hogy valakinek a hiánya miatt még külön topicot is nyitottak.

Petra,
szerintem Tacsa nem úgy féltékeny, hanem attól fél, hogy kibeszélnénk Arabellával az ő terveit.
DE ÉN SOSE TENNÉK ILYEN INKORREKTSÉGET (legfeljebb végszükség esetén)

rocher Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1374
Én is itt vagyok ám, látom, hogy csak az architect hiányzik. Valakinek rendet kellene vágnia a sok offoló között. Hol van Rémusz bácsi, Juci, meg a többi alaptag?
Hacsek, Te télleg ijen szomorú vagy?
Tacsa, te meg csak ne féltékenykedj Hacsekre, Te is voltál fiatal, nem?
Most dógozom, mindjárt jövök vissza, sziasztok, petra
Hacsek Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1373
Tacsa!
Csak nem hiszed rólam, hogy Arabellával randiztam???
Nem-nem, ez még egy korábbi dolog realizálódása volt, egy bizonyos pestmelléki ingatlan megnézése lett volna a program, de a sörözésnél nem jutottunk tovább.
hóember Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1372
Üdv Tacsi-Hacsi,
Ti már igy mentek be a köztudatba, hiába. Hóasszonyt a hideg leli, ha rólatok beszélek, már minden baja van. Bezzegék. Akik olyan baromi jó fejek.
Hacsek, nem tudom kivel ismerkedtél meg, mert én személyesem nem ismerek senkit, egy valakinek is csak a képét láttam, jajj, roahanok is szkennelni, mert kitekeri a nyakam.

Tacsa, gratula a kistacsa méreteihez, ekkorán a legaranyosabbak.
Szerintem Hacsek nem azzal a tasztaltársnővel találkozott akire Te gondolsz. Bár a mai világban semmi sem lehetetlen.

Jó munkát mindenkinek, hóember

tacsa Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1371
Helló mindenkinek! Remélem, hóember barátunk vidító szavai nyomán a kedvünk jobb mint tegnap.
Sorjában:
* legov-nak: ez itten most egy olyan világ, melyben a piacgazdaság körülményei kell érvényesüljenek, bár nem azonnal. Azaz, aki ilyen tetű munkát végez, fel kell kopjon azt álla. Ez persze nem csak az építő iparban van így, meg ügyeskedők sem csak itt vannak. Azért fontos a hacsekkal többször megerősített módon a referenciák beszerzése megrendelés előtt, mert azok alapján a "hullócsempés" vállalkozók azért kellő óvatossággal és némi szakértleemmel kiszűrhetők.
* bd-nek: talán ha hacsekot meg engem kerékbe törtök, az jelenti a téma megfelelő darabolását.-))))
* méhecskének: rajz megjött stop! délután megnézem stop! kérdezni is fogok stop! ( lehet hogy itt ). Türelem!
* kukaca-nak: a homnlokzatok megváltoztatása engedély köteles, szóval szerintem az a jobb megoldás, ha szerzel engedélyt, akkor senki nem köthet beléd. Egyébként a legegyszerűbb bemenni egy fényképpel a mai állapotról az illetékes építési előadóhoz, és tanácsát kérni a teendőkről.
* hóember: tudtam, hogy Benned bízhatunk, köszi a vidítást. Már csak juci hiányzik, lehet ölre ment a melegben a vízszerelőkkel. OFF: paraméterek múlt hét végén : 1,4 kg, 27 cm ülőmagasság ( vannak lábai is ! ), pontosabban 27-i ultrahangot követően, mama is jól van, tegnap kinyalta a kocsimat magától , szóval egy tündér ON.
* Hacsek: a tasztaltárssal milyen nyelven beszéltél, netán egy közép-keleti nyelven ???-))))

További kellemes lébenfővést mindenkinek!

Tacsa

Hacsek Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1370
Szia, hóember!
Tőlem bármikor sörözhetünk. A múlt héten pl. volt alkalmam egy általad is ismert tasztaltársnővel megismerkednem sörözés közben (nem árulom el ki volt, elvégre vindisgréció is van a világon).
De azért a meleg hóember gondolatától kilelt a hideg...
Hacsek Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1369
Kedves kukaca!
Ha eddig is nyílás volt ott, csak pl. üvegablak vagy ajtólap volt benne, akkor nem engedélyköteles.

Ha viszont új nyílást csinálsz, akkor az nem az üvegtégla, hanem a főfal megbontása miatt engedélyköteles. Ha jól sejtem, akkor itt ez utóbbiról van szó. A szomszéd hozzájárulása pedig az építési engedély hatálybalépéséhez szükséges, mert pl. fellebbezésben jogosan kikötheti, hogy ne láss át a portájára. Célszerű ezért vele előre megbeszélni, hogy majd ne fellebbezzen, mert átlátszatlan üvegtéglát fogsz használni.
Ha nem tudsz vele előre dűlőre jutni, nem is érdemes megpróbálni, mert úgyis keresztbe tesz.

hóember Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1368
Tacsa, Hacsek!

Nekem is rettttennnettesenn rossz a kedvem, valahogy minden negativba megy mostanában, de azért megpróbálom megmaszzirozni a lelketeket. Itt egy nagy hideg tappancs, érzitek milyen jól hűsit. Ráadásul kinyiffant a klaviatúrám és ez nem egy jó példány, amit helyette kaptam, nincs hosszú i betű. De mi ez a Kennedy család bánatához, a belviz-árviz károkhoz, a Velencei-tó szennyezettségéhez, a koszovói albánok nyomorához stb. képest.
Na most jobb egy kicsit?
Hacsek, mikor sörözünk?
Tacsa, mekkorra a mini-tacsa?
Választttttt vááárrok.
Meleg szeretettel, hóember

kukaca Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1367
Ki tud róla?
Kell-e terveztetni ill. engedélyeztetni egy magánház szomszéd felé néző (fő) falába építendő kb 21 üvegtéglát, vagy elég csak a szomszéd írásos beleegyezése?
Már hallottam ezt is azt is, tud erre vki konkrét választ adni?
rizo Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1366
Saca:
En eredetileg 30 eFt szantam a csaptelepekre, de most mar latom hogy 50 eFt-tal eppen meglesz (mosdo+automata lefolyo, kad+zuhany szett, mosogato). Igy jar aki OBI katalogusbol tervez :) A fenykep mindig szebb, mint a valosag ? :)
kozponti termosztat: biztonsagi szerepe van, ha pl villany bojlered van es nem tudod megoldani, hogy nappal is futson, akkor ejjel ~60 fokra kel felguteni, hogy meg estere maradjon.
Igen am, de a gyerek kepes csak a meleget kinyitni, es leforrazni magat. Ezt megelozendo, a felfutott 60 fokos vizhez, a hozponti termosztat annyi hideget hozza kever, hogy kb 40 fokos legyen, ami az esetek tobbsegeben elegseges a haztartasban (kiveve, ha a mosogep meleg vizet is tud vetelezni).
Rizo
Hacsek Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1365
Itt vagyok, yeaah!
Nincs rossz kedvem, nem is volt, csak a butaság (bocs) fáraszt.
Asszem most már rájött maga Obi is, hogy egy borított gerendás födém terhelhetősége nem játék.
(Amúgy példaként: én magam is egy ilyen alatt lakom 3. emeleti lakásomban, a födém szakvélemény alapján önhordó állapotban van, azaz terhelhetősége 0. Ha valaki a padláson rálép a gerendára, reped a plafonom.)

Kedves LitleBee!
Az a helyzet, hogy hőtechnikai szempontból mindegy volna, hol a szigetelés, csak a szerkezetben lecsapódó pára miatt nem mindegy. Magyarázatként legyen elég annyi, hogy a telítési (harmatponti) páranyomás hőmérsékletfüggő mennyiség. Ha belül van a hőszigetelés, akkor maga a fal nincs hőszigetelve, azaz lényegében a külső tér hőmérsékletével azonosan hideg a téli állapotban. A szerkezetben lévő pára ezért bizonyosan kicsapódik a fal és a (belső) hőszigetelés határán, majd penészedés és más jóságok jönnek. Hát ennyi.

LitleBee Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1364
Hello bd!

Bár nem én vagyoka topic gazda de mit jelent az az "objektum" szerinti darabolás?

Egyébként szerintem széltibe kéne ugy valahogy, hogy azért az érdeklodök eltudják olvasni a régebbi hozzászólásokat is.

LitleBee Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1363
Szia saca!

Padlószönyeg: olyan suivacs aljut tényleg ne vegyél az semmire sem való (szerintem, de szintén szerintem 200 eFt-ért pórszivót se :)).

Csaptelep: megint csak szerintem (de stoki is ezt mondta) az egykaru pontjó arra, hogy nekeljen a két gombot tekergetned (nálunk is az van) és aránylag azonos homérsekletü vizet kapj.

LitleBee Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1362
Jóóóóóreggelt Mindenkinek! :)

stoki, tacsa: remélem mostmár mindkettotök megkapta a rajzot ama bizonyos kaouról. A hétvégén én is megtekinttem egy profi kivitelüt közelebbrol. Azt tapasztaltam, hogy a sin meg oldása nem is olyan egyszerü, mivel betonba illik ágyazni L profilt mégpedig a sarkával felfele. Na most ha ezt nem sikerül elég vizszintesre megcsinálni akkor az emelkedo irányába nehéz lesz mozgatni a szerkezetet. Úgyhogy még egyenlore tervezgetek.

Igen mélyen tisztelt Hacsek Úr! Légyszives mondjnekem olyan érveket a belülrol történo hoszigetelés ellen amivel le tudom beszélni a kedves páromat róla (egyikünk sem épitész,). _Köszönöm_szépen_.
Illetve, ha egy lakószoba külso falát szeretném belülrol valamilyen módon egy iciripicirit hoszigetelni, akkor a lambériázás + alá nikecel (nem felragasztva) módszert szabad-e alkalmazni?

Köszi!

bd Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1361
A topic sikeres.
Meg is nott nagyra, mar nehezen kezelheto.
Lehetne-e darabolni? Hosszaba, vagy szeltibe?
(kulonvenni a regebbit, vagy osztani "objektum" szerint?)
bd
Obi wan Creative Commons License 1999.07.20 0 0 1360
Hi!
Jó, jó!
Igazatok van, ez nem olyan volumenű dolog, mint a barkácsolás. Semmiképpen sem akarom magamra omlasztani a plafont!
Nagyon jól tudom, hogy "ki minek nem mestere, hóhéra az annak". Azaz: aki be tud kötni egy kapcsolót, az még nem villanyszerelő! Minden szakmának meg vannak a maga fortélyai. Természetesen ki fogok hívatni egy statikus emberkét, hogy megmondja a magáét! Azért remélem, még kérdezhetek? :-))
legov Creative Commons License 1999.07.19 0 0 1359
Egy ismerős cég üzleti filozófiája:
Jól átvágni a megrendelőt, mindent elvállalni jó drágán, mert akkor nagy cég látszatát keltjük. Az persze nem érdekes, hogy a beépített ajtó kidől, a felragasztott csempe leesik, Az új profil a medence építés, az üres medencében az eső lemossa a csempét, de nem érdekes, a tele medencéből a víz elszivárog. Vállalunk garanciát, ezzel etetjük a megrendelőt. A céget úgy is felszámoljuk és majd csinálunk egy másikat. És a mostani már a második!!! Hát ez a baj az ép. ip. ban. Twisztelet a kiv. nek.
stoki Creative Commons License 1999.07.19 0 0 1358
VAlahol igaza van Hacseknak !!!
Szerintem nem kéne, hogy rossz kedve legyen !!!Ezzel csak arra akarta felhívni a figyelmet, hogy "Obi" kolléga már olyan kérdésekkel bombázza, amit nem biztos, hogy jó ha meg is valósít. Én is nagy barkácsoló vagyok, de azért nem állnék neki semmiből egy repülőgépet összerakni ...
...és bízok benne, hogy "Obi" sem sértődik meg, hiszen Hacsek sorai között valami olyasmi lappang, hogy vigyázz "Obi" lehet, hogy az erő veled van, de ha a fejedre esik a műved, akkor jó messze elkerül és még Luke Skywalker-nek sem jelensz meg holtod után ;-)

Obi mester !!!
Addig barkácsolj, amíg úgy gondolod, hogy nem veszélyezteted mások és a magad testi épségét :)))
VAn még mit barkácsolni ezen kívül is, nekem nem kell mondani ... és kár lenne érted ....;-)))
Baráti üdvözlettel mindhármatoknak, stoki a békebíró ...

Előzmény: tacsa (1357)
tacsa Creative Commons License 1999.07.19 0 0 1357
Hé emberek!
Ahogy a szavaiból kiveszem, Hacsek barátunk kedvét szegte némileg. Vidítsa már fel valaki!
Momentán én, mint szakmabéli nem tudom ezt megtenni, főleg azért, mert kidobtak a kéményseprők!!!! ( Lejárt a félfogadás, az meg nem számított, hogy már két alkalommal több mint két órát vártam, most is több mint felet, aztán csinovnyik ki: KONYEC FILMA! Szóval szétdurrantam agyilag magam is, elég a saját lelkemet rendbe hozni! Valaki msszírozza ma még a Hacsek lelkét, ha jobb kedve van!

Üdv
tacsa

Előzmény: Hacsek (1355)
Saca Creative Commons License 1999.07.19 0 0 1356
Rizo:
Én se akarok 60000+ -ért venni, de 30xxx-szel még kiegyeznék.
Marhára idegesít, hogy zuhanyozásom fele azzal megy el, hogy a csapot tekergetem (lehet, hogy helyi sajátosság).
Miért jó a központ termosztát ? Hogy kell azt használni ?

Saca

Előzmény: rizo (1353)
Hacsek Creative Commons License 1999.07.19 0 0 1355
Kedves Tacsa!
Kösz a javítást. Intézkedem, de az adatok átírása nem túl könnyű, mert az egész Adattár egy baromi nagy adatbázis, amit csak egyben tudunk módosítani.
Más. Nem mondtam még itt a topicban ilyet, de Obi wan érdeklődési szintje szerintem túlzott. Ha igénye van arra, hogy ne csak a barkácsolást, hanem a hozzá szükséges számítást is maga végezze, akkor csak csinálja. Ha vállalja a felelősséget, hogy saját maga megfelelőnek minősíti a födémgerendákat, csak csinálja. Szerintem ez az a szint, amikor én nem vállalok felelősséget azért, hogy tanácsolok neki valamit.

Saca!
Nem én írtam a kartácsszeget. Lehet, hogy valaki írta, de nem én voltam.

tacsa Creative Commons License 1999.07.19 0 0 1354
Kedves Obiwan!
Ahogy korábban már jeleztem, ha a "sárréteget" leveszed, tehermentesül a födém, és akkor ledobhatja a vakolatot alul. emiatt mondtuk Hacsekkal, hogy legjobb egyszerűen ráfektetni fóliára a sárréteg fölé a hőszigetelést.

Üdv
tacsa
P.s.: amit konkrétan kérdeztél , arra persze a válasz az, hogy lehet így csinálni, de ott is kellene fólia a szigetelés alá, különben lefelé hullhat az apraja.

Előzmény: Obi wan (1351)
rizo Creative Commons License 1999.07.19 0 0 1353
Saca:
En is olyat szerettem volna, de miota bementem a boltba, az egykarost sokkal olcsobban szeretettem :)
Viszont azt tervezem, hogy kozvetlen a bojler utan teszek egy "kozpont termosztatot" latott mar valaki olyat? En csak beepitve.
Rizo
Saca Creative Commons License 1999.07.19 0 0 1352
Köszi a csempézés+járólap+fuga válaszokat.
Viszonzásul újabb kérdések :)

Padlószőnyeg (igen, szeretem a poratkákat :) :
Háromfajta alfelűvel találkoztam:
- habhátas
- négyzetrácsos (3-4 mm-es)
- textilhát (filcszerű anyag)

Melyiknek van előnye, vagy hátránya ?

A habhátasra mindenhol mondták, hogy ha nem ragasztom le teljesen, akkor szétporlik a hab (gumi), volt ahol azt mondták, hogy a ragasztással együtt is.

Volt, aki mondta, hogy ha nem ragasztom le, akkor nem lehet rendesen takarítani.

Amúgy poratkák: Járnak ügynökök valami K betűs szuper porszívómárkával, ami kb. 200 eFt, de azt mondják, hogy a poratkát is kiszedi.

Hacsek, azt hiszem te írtál a psz lerakással kapcsolatban 'kartácsszeg'-ről, az micsoda ?

Csaptelep:
Termosztátosat akarunk a kád-zuhanyozás problémakörhöz.
Írtátok, hogy a magyar kemény víz nem teljesen OK a súrlódó felületeknek, gondolom ez a kerámiabetétre vonatkozott, de ezekről a termosztátátosokról azt mondják, hogy még érzékenyebbek.
Arabella mondtad a vízszűrőt. Ez a trutyira oké, de a keménységet nem hatja meg, vagy igen ?
Van valakinek ilyen termosztátos okossággal tapasztalata ?

Köszi

Saca

Obi wan Creative Commons License 1999.07.19 0 0 1351
Kedves tacsa!
S azt jó megoldásnak tartod-é, hogy - mivel úgyis fel van verve födémen lévő sárréteg - felszedni a gerendák tetejéről a deszkákat, a 15 cm-es légrésbe betenni a gyapotot és aztán visszaszögelni a deszkákat és lesarazni az egészet? Mennyire fontos, hogy abszolút légmentesen legyen lezárva az egész?
Előzmény: tacsa (1349)
tacsa Creative Commons License 1999.07.19 0 0 1350
Kedves Hacsek!

Mivel ide sűrűbben benézel, ezúton jelzem, hogy az archiweb megfelelő helyén ( tán 82-es kód ) szereplő Hungaropanol elérési pontjai nem jók, olyannyira, hogy a MATÁV tudakozó csak egy 60-as számot ad, melyen az előfizető nem kapcsolható. Nem tudom, mi a menet Nálatok, de ha van ráhatásod , egy kontrellt megérne.
OFF Azért adta vissza a Pest Megyei Kéményseprő a tervet, mert nem volt az általa egyébként jól ismert PANOL EKA hőszigetelt lemezkémény ÉAB száma a zűrlapjukon kitöltve!!!. Szeretem Őket ( is ). ON

tacsa Creative Commons License 1999.07.19 0 0 1349
Kedves Obiwan!

Tudni kellene, mi célból akarsz rajta járni, rendszeresen, vagy csak eseti jelleggel. Ha esetileg, akkor pallókat ill. deszkákat célszerű felfektetni a fő járási irány(ok)ban. Ha rendszeresen, akkor az eredeti gerendákra kell fektetni keresztfákat, azok közé rakni a hőszigetelést, majd a keresztfákat borítani pallókkal vagy deszkákkal. Felhívom szíves figyelmed, hogy az utóbbi eset már statikai ellenőrzést igényelne valószínüleg.

Üdv
tacsa

Előzmény: Obi wan (1347)
stoki Creative Commons License 1999.07.19 0 0 1348
LitleBee
Most már itt vagyok én is ... nagy nehezen erről a freemail-es izéről leszedtem a file-t és még olvasható is...
Na nekiugrok ...
Előzmény: LitleBee (1334)
Obi wan Creative Commons License 1999.07.19 0 0 1347
Kedves tacsa!
Ha a felső sárrétegre fektetem a kőzetgyapotot, akkor mit kell rátenni, ahhoz, hogy járni tudjak rajta? Az a helyzet, hogy egy olyan "sorházban" lakom, ahol több lakás van egy vonalban közvetlenül egymás mellett, s én csak a saját részem fölötti részt szigetelhetem le!
Hacsek Creative Commons License 1999.07.19 0 0 1346
Köszi Méhecske a rajzot, de azt hiszem inkább tacsának küldd el, mert tkp. eredetileg ő kérte, csak aztán valahogy összemosódott a kettőnk közti differencia.

Kedves Obi wan!
Többször leírtam már korábban: hungarocell nevű építőanyag NINCS, az egy csomagolóanyag neve volt. A polisztirolhab többféle márkanéven fut, pl. Austrotherm, Nikecell, Styrofoam stb.
A hőszigetelés belsőoldali felragasztása pedig kifejezetten káros, hogy pontosan miért, ... na ehhez kell a megfelelő végzettség. Azt csináld, amit Tacsa javasolt!!!

Előzmény: LitleBee (1334)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!