Keresés

Részletes keresés

e_dora Creative Commons License 2002.02.14 0 0 3914
hehe, mit értesz lejáratás alatt:
1. lejáratom magam a hozzászólásokkal
2. lejáratom magam az mp3-aimmal... :)
??

de komolyan, utálom, ha személyeskedésbe fajul bármilyen értelmes vita, ugyhogy inkognitómat tessék ápolni, a linkeket meg elfeledni.

A hős-izéket még nem tudtam letölteni, de lementettem a forumot, ugyhogy meglesz.

A pickup-ötletekért mégegyszer kösz mindenki.

Előzmény: Steveo (3912)
Steveo Creative Commons License 2002.02.14 0 0 3913
...hacsak valaki nem akarja a Dórát lejáratni (bár százvalahány fórum hozzászólás...?)
pele_ Creative Commons License 2002.02.14 0 0 3911
Excile:
Te is valaszolhatsz a feltett kerdeseimre.

Azt miert nem erted, amirol en beszelek?:))

Blindmouse Creative Commons License 2002.02.14 0 0 3910
Mindent túlreagálsz??

azért mert női néven regisztráltatja magát valaki, még nem nő..

Miért? mit akart mondani?? okosíts ki minket :))

Előzmény: Exile (3909)
Exile Creative Commons License 2002.02.14 0 0 3909
hát ez azért elég bunkó volt...
egyrészt: ersekdora lány
másrészt: hihetetlen hogy nem értitek amit mondani akart... tisztelet a kivételnek

Előzmény: pele_ (3908)
pele_ Creative Commons License 2002.02.14 0 0 3908
Kedves ersekdora!
Azt irtad nem kene itt a midenkinel tobbet tudok szerepet eljatszani. Ezt erdemes magadra is alkalmazni neha.
Most pedig kicsit udvariatlan leszek es lehet, hogz tevedek:
Miert irsz fiu letedre lany neven egy ilyen Forumban????
Bocs, de nem kene sz...patni az itt levoket, azert, mert azt hiszik lany vagy...

A szemelyed valodisagat nem firtatom tobbet.
Tovabb nem erdekel a kileted valodisaga...

A gitarodhoz hozzaszolva:
- Tenyleg ugy gondolod es ugy hallod, hogy a 25.000 Ft-os Ibanez Strato kopiadnak jo minosegu az anyaga????.....
- A gitarod 7 eves. Azota gitarozol???

Mihez hasznalod a J-Station-t?
Mit es hogyan szoktal gyakorolni? Szoktal gyakorolni?
Szereztel mar valami sajat dolgot?
Megvan MP3-ban? Szivesen meghallgatnank... (Szerverhelyet biztositok)
Kivancsni vagyok a antisportgitarozasodra, ami teli van erzessel es otlettel. Feltetelezem, hogy a zened meghallgatasa utan anelkul kitalalom a cimet, hogy megneztem volna (merthat gondolom a mondanivalo elarulja).

A dalszovegek masik forumra tartoznak...

Kiskezi csokolom
Pele

firestarter Creative Commons License 2002.02.13 0 0 3907
Az mp3.com-on meg nem kerestem anyagot (tudatlansag), csak Vai, Favorit Nation oldalan nezegettem az instrumentalisokat Pl: fiatal Zappa, S. Lukater (nem tudom, hogy irjak a nevet), Balducci, Dimaggio. It csak 40mp mp3-ak voltak. Ezekbol nem nagyon tudtam meg leszurni sok mindent, de nem voltak rosszak.

Amiket most leirtal beszerzem. Nagyon kivancsi vagyok.
Mit szolsz Vai uj albumahoz? Whispering a prayer?

Előzmény: AORBandi (3906)
AORBandi Creative Commons License 2002.02.13 0 0 3906
Az mp3.com-on nem "40 mp-es" klippek vannak, hanem full dalok. Néhány (relatíve) könnyen beszerezhető album, amit (amennyire fel tudom mérni az ízlésed) meg kellene hallgatnod:
Steve Morse - High Tension Vires
Neil Zaza - Staring At The Sun
Craig Chaquico - Acoustic Planet
Stu Hamm - Kings of Sleep

SM azért beszerezhető, mert a Deep Purple-ös pozíciója miatt berendeltek a lemezből annak idején a nagy boltok. Ugyanez igaz Chaquico-ra a Starship miatt. Zaza egyre ismertebb név, és elég jó a terjesztése, Stu Hamm pedig Satch/Vai miatt ismert. Ez ugyebár elvileg basszusgitáros lemez, de gyakorlatilag olyan, mintha egy Satriani lemezt hallgatnál, csak kicsit több tér jut a basszusgitár által játszott harmóniáknak. Nagyon jó, csak kicsit rövid. Ezekben tutira nem fogsz csalódni, belehallgatás nélkül is megveheted őket.

Előzmény: firestarter (3905)
firestarter Creative Commons License 2002.02.13 0 0 3905
Marty Friedmantol mind a haron solo album megvan.
Nagyon szeretem mind a harmat, de a legnagyobb karazist talan az Scenes okozta. Zeneket nem nagyon szabad letoltenem a munkahelyi gepre, mert tonkremegy a rendszer, otthon meg nincs idom. Meg szinten problema szamomra, hogy az a ket-harom 40mp szam keves, hogy azt merjem mondani, tuti album.
Koszi a tippeket, ezeknek mindenkepp utananezek valahogy.
Előzmény: AORBandi (3904)
AORBandi Creative Commons License 2002.02.13 0 0 3904
Nem tudom, hogy *csak* kintről lehet-e, mert nem én szoktam itthon vsárolni. Lehet, hogy van itt olyan, aki tud olyan lemezboltot, ahol ilyesmi beszerezhető, de őszintén szólva nem nagyon hiszem. Szerintem ezeknek a lemezeknek a zöméből csak nekem van ebben az országban, büszke is vagyok rá! :))) [csak hülyéskedem, nem akarom eljátszani, hogy én osztom itt az észt, tényleg szívesen ismertetek meg másokat jó zenékkel]
Ha feeling központú kell, akkor Friedman-től a Scenes című lemezt ajánlanám. Ennek Kitaro (a japán szintetizátor varázsló) volt a producere és nagyon hangulatosra sikerült. Ha jól rémlik, pont én írtam annak idején a kritikát róla, elvileg megg kellene találnod az aor-europe.com arhívumában. Ezt nagyobb boltokból is be tudod szerezi (towerrecords.com, stb.).
A net arra is jó, hogy letöltögess emberektől zenét, hogy kapjál képet (hangot) róluk, meg aztán itt van a topic is, ahol lehet bátran kérdezni. Ha Satch rajongó vagy, FELTÉTLENÜL hallgasd meg Neil Zaza-t!!! Őt megtalálod az mp3-com-on is egy elég széles profile-lal. De kisebb nevek tisztára Satch stílusban: Darren Stroud, Loren Woods, Marc Pattison (ő kicsit már high-tech-ebb), vagy Roger Maudonnet is fent vannak ott, ha jól emlékszem.
Előzmény: firestarter (3903)
firestarter Creative Commons License 2002.02.13 0 0 3903
Koszono szepen a segitsegedet. Amiket leirtal csak kintrol (ezek szerint neten keresztul) tudom megrendelni, ha jol ertelmeztem. Engem minden instrumentalis zene erdekel (foleg a rock vilagabol). Orult Vai es Satriani rajongo vagyok, a stilusuk al legkozelebb a "lelki vilagomhoz". A netes rendelessel az a baj, hogy nem tudom, milyen zenet kapok a CD. Pl: J. Taffola jo, de egy album eleg nekem. A Szekeres Tribut album nekem sem tetszett. Hallottam a korulmenyeirol, ahogy keszult, hat ... nagyon precizen. Ezt lehet is hallani.

Nekem feeling kozpontu zene kell. Ha tudsz eggyet ajanlani (MArty Friedman is nagyon bejon, foleg az elso instr. albuma), akkor azert egy rendelest megjatszanek.

Előzmény: AORBandi (3901)
AORBandi Creative Commons License 2002.02.13 0 0 3902
Kihagytam a felsorolásból a Versailles Records-ot. Ma jött tőlük egy FERGETEGES lemez!!! Idén fog megjelenni, a címe Lords of Karma lesz és egy Tribute to Vai/Satriani.
Először kicsit féltem tőle, mert attól tartottam, valami olyasmi lesz, mint Szekeres Tamás feldolgozás lemezei (félreértés ne essék, én szeretem a Tamás zenéjét, de a feldolgozás lemezeiben sem lélek, sem ötlet nincs). Ez viszont igazi TRIBUTE lemez, mindenki hozzátett a dalokhoz és nem elvett tőlük!! Bruce Kulick az Always With Me, Always With You-ból csinált egy félakusztikus gitárral feljátszott verziót, majdnem megkönnyeztem, annyira szép lett! Pedig nagyon rettegtem tőle, mert az eredetije a dalnak tutira az 5 kedvenc dalom között van. Ha nem lennének a Vai nóták között rosszul(!) előadott Dave Lee Roth-os dalok, 10 pontos lenne a lemez. Sajna az Enuff Z' Nuff elb*szta a Yankee Rose-t, valami Corey Craven meg a Tobacco Road-ot, de az instrumentális darabok nagyon jók. Full kritika hétfőn az aor-europe.com-on.
Előzmény: AORBandi (3901)
AORBandi Creative Commons License 2002.02.13 0 0 3901
Hát ez így, kissé nehézkes lesz. Attól függ, hogy pontosan mit szeretnél beszerezni, és hajlandó vagy-e internetes áruházakból rendelni. Az én személyes forrásaim azért nem mérvadóak, mert az elmúlt 10 évben megjelenő gitárlemezek nagy részét a kiadók vagy a gitárosok automatikusan küldik nekem, tehát ezzel Te nem mennél sokra. Viszont, ha megmondod, hogy kinek/melyik lemezét keresed, próbálok segíteni. Ha esetleg olyasmit keresel, amit nem nyomtak újra, és már beszerezhetetlen, akkor szívesen írok Neked CD-t, de ez értelemszerűen nem igaz újonnan megjelenő beszerezhető lemezekre. Az instrumentális gitárzene egyik fellegvára a Shrapnel (akik mostanában elég sok progresszív instru zenével foglalkozó al-kiadót csináltak) www2.shrapnelrecords.com, de a Spitfire spitfirerecords.com, a a Mascot mascotrecords.com, a Magna Carta magnacarta.net, a Lion Music lionmusic.com, és a Dreamscape dreamscape-group.com is forgalmaz elég színvonalas instrumentális kiadványokat. A weboldalakon arra vonatkozó információt is találsz, hogyan/mennyiért lehet ezeket a lemezeket megrendelni.
Előzmény: firestarter (3900)
firestarter Creative Commons License 2002.02.13 0 0 3900
Szia AORBanbi!
Meg tudnad mondani nekem, hogy honnan szerzed be ezeket a zeneket? Alig kapok instrumentalis gitarzenet, a felsoroltakbol csak nehany eloadotol vannak (toluk szinte minden album) anyagaim s szeretnem meg boviteni a "gyujtemenyem".

Ps: Satriani legnagyobb szama szerintem az "Unforgotten part II".

Előzmény: AORBandi (3870)
Enzo Creative Commons License 2002.02.13 0 0 3899
Bach nem írt szöveget? A kantátákhoz sem???

Más: A tegnapi U2 vitához csak annyit, hogy én speciel az új DreamTheater albumon is fedezek fel olyan hatást, ami erősen a korai U2-ra emlékeztet (Blind Faith Introja az üveghangokkal) és még valahol az első lemezen egy gitár-belépés torzított tompítatlan eleresztett akkord hangzása. De pl. Marilyn Manson is visszanyúlt hozzájuk (na ő mondjuk télleg nem gitáristen). Edgeről meg csak annyi, hogy lehet, nem bonyolult amit játszik, de nem ismerek senkit, aki azt a hangzást le tudná utánozni.

Ennyi

botful Creative Commons License 2002.02.13 0 0 3898
Sziasztok,

Roviden; azert valasztottam ezt jo kis nick-et, mert tukrozi az igazsagot, ha nem zavar benneteket, hogy itt rontom a levegot, valamint borzolom a gitaros tarsadalom idegeit, akkor tennem.
A helyzet az, hogy 1 honapja vasaroltam magamnak hirtelen felindulasbol egy "Fender strat" tipusu szobadiszt (persze kinai) es elhataroztam, hogy megtanulok jatszani kicsit, ez jol hangzott addig amig meg nem vettem, de mostmar kisse hihetetlennek tunik, hogy valaha is ki tudok belolle ertelmes hangokat csalni, viszont a felesegem mar tepi a hajat, es a szomszed macska is elkoltozott, ez utobbiert nem nagy kar. Sajnos mar nem vagyok fiatal ill. ven vagyok mint az orszagut, es amikor en iskolaba jartam az enek-zene oktatas kimerult az oran valo eneklesbol, ami nekem nagyon nem ment viszont remekul kicikizett az enektanar, igy napi tema voltam akit lehetett mutogatni, hogy (..na ilyen hamisan senki nem tud..) ezzel sikerult ugy megutaltatni velem az egesszet, hogy azota is tart, itt felsorolhatnam meg a Magyar okitast is de ez majd latszik a helyesirasi hibakbol! Viszont nagyon szeretem a zenet hallgatni, es rengeteg koncertre jartam annak idejen, igy kovetkezett belole a gitar vasarlas, megvettem a Muszty-Dobay konyvet is, bar elkerserit a sok kotta ami benne van, hisz az nekem akar kinai grafitti is lehetne, de azert probalkozok. Szoval ha nem bant senkit, hogy egy antitalentum irkal ide, akkor majd lenne par idegesito kerdesem, meg egy csomo dolog ami foglalkoztat. Hat egyelore ennyit roviden!

Ps: a billentyuzetem is kinai, ezert nincs magyar ekezetem, amiert elnezeseteket kerem.
--
botful <<- aki meg nem adta fel!

Steveo Creative Commons License 2002.02.13 0 0 3897
AORBandi, jó kis lista, de én hozzáadnám hogy:

Steve Vai - Answers (egy fergeteges kompozició amit órákig tudok hallgatni, nem úgy mint sok más Vaj Pista szám)
Carlos Santana - Europa (ami egyike volt azoknak a pure gitár számoknak ami miatt megragadtam én is a lantot, annyi éve)

Hej, tényleg GitárMókusok, jó volna egy ilyen listát összerakni, egy maradandó helyre (megindokolva melyik szám miért való oda)! Hátha van egy pár amit még öreg varjúk sem hallottak...

Előzmény: AORBandi (3870)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3896
...nekem erröl Ringo Star egy poénos beszólása ugrott be "nagyon szeretem Beethoven-t, különösen a szövegeit" :))
z@kk (c)
Előzmény: Sveriges fana (3893)
e_dora Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3895
kedves érett 20 feletti gitáristen!

gondoltál már arra, hogy a művész a mondandóját kifejezheti szöveg nélkül is?!
És ARRA gondoltál már, hogy ez akár nekem és másoknak is eszébe juthatott már?!
És, hogy nem arról volt szó, van-e dalszöveg, Hanem hogy van-e mit átadni..

(goto korábbi megjegyzésem a szószerinti olvasásról.. nem mondd már, hogy ennyire szofisztikáltan fogalmazok.)

take it easy

Előzmény: Sveriges fana (3893)
e_dora Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3894
célozgat a nénikéd
több félreértésedre nem reagálok ezentúl
(akinek nem inge)
Előzmény: Sveriges fana (3892)
Sveriges fana Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3893
Ezekszerint Paganini zenéje szart sem ér, mert nem énekelte el, hogy a szerelem, az milyen szép dolog. Jaéspersze Bach összes művét máglyára dobhatjuk, mert nem írt szöveget...
Axem eltévettetek a kultura forumainak erdejében. Kérvényeznem kellene, hogy a topic címét egészítsék ki:"dilettánsok kíméljenek...)
GG
Előzmény: Kramertom (3890)
Sveriges fana Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3892
Csak mivel korábbi félreértésünkből gondolhatom, hogy célozgatsz... szerintem ebben a topicban senki nem gimis, pláne nem 15 éves, jómagam 22 éves volnék, a topic nagyját személyesen ismerem, és megnyugtatlak, mindenki 20 felett van, szal amit itt hallax, az érett emberek kiforrott véleménye (avagy léccives ne amortizáld le a topicomat :)) Hameg nemrám céloztál, akkor semmi.
Másfelöl annyiban egyetértek veled, hogy a Bonot azért nem kéne fikázni, minthogy jó zenét nyomnak, ami miatt Blind elvtárs (Jó elvtárs) azt mondja, hogy neki nem teccik, az bizonyára az, hogy kis hősünk (B) túlvan már a 40en, és bizony a hangja megsinylette a kort, noha annyira azért nem szörnyű, mint mondjuk a Freinreiszé manapság :)
Xal szeressük a Bonot-
GG
Előzmény: e_dora (3886)
Iranon Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3891
"aki tancsapdán, meg metallicán nő(tt) fel."
kicsit "erdekes" dolognak tartom a ket bandat egy kalap ala venni...
Előzmény: Sveriges fana (3871)
Kramertom Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3890
Abban igaza van ersekdoranak, hogy ha a zenében nincs mögöttes tartalom, nincs mondanivaló, akkor szart sem ér az egész. Lehet valaki a világ legvirtuózabb gitárosa (zenésze), ha nincs egy épkézláb, önálló gondolata felakaszthatja magát. Persze azért a technika sem elhanyagolható. Meg kell találni az egészséges középutat.
Kramertom Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3889
Ja! Egyébként a Stronger száma egész jó lenne egy keményebb hangszereléssel ... :-)
Előzmény: Blindmouse (3885)
Kramertom Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3888
És a gitárod beállításával minden oké?
Sajnos ezeket (mármint a pick-upokat) elég nehéz kipróbálni, mert original gyári csomagolásban kaphatóak a boltban és az nem nagyon kivitelezhető, hogy ki-, beforrasztgatja az ember őket a gitárjába, hogy melyik lehet a legjobb. Segítségképpen a katalógusban leírják, hogy milyen hangzást várhatunk az adott modelltől és milyen hangtulajdonsága van (magas-, közép-, mélyfrekvencia).
Előzmény: e_dora (3883)
Blindmouse Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3887
Ez már sokkal jobban hangzik :)
e_dora Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3886
1. nem kene szo szerint venni, amit irtam, hanem az ertelmet kene figyelembe venni
2. azt se kene szo szerint venni, amit raadasul nem is irtam..
3. gyengébbek kedvéért most nagyon szájbarágósan leirom, miről fecsegtem:

a zene művészet, amellyel érzéseket és / vagy gondolatokat lehet közvetíteni.. egy 15 éves gimis srácnak, aki mondjuk sportgitározik, mert a kora alapján ez a normális, és már nagyon megy neki iksz gitárhős hude bonyolult virtuoz szólója, imho nincs semmi jogalapja lenézni mondjuk olyan 30-40 éves zenészeket, akik mondjuk koruk ellenére nem játszanak olyan jol (??), mint kis hősünk. A technika csak egy eszköz. Ha nincs mögötte személyiség, egyéniség, közlendő, érzés, tapasztalat (most ez alatt nem az első magömlést értem...), akkor szerintem nem sokat ér a dolog.
(((nagyon gyengék kedvéért: ezzel nem azt mondom, hogy a satriani hulye, mert jol jatszik. nem hulye, meghallgattam, és szép, érzelmes muzsikát ad elő, kellő beleéléssel punktum)))
Én egyszerűen nem tartom felnott, gondolkodo emberhez méltó hozzáállásnak azt a fajta magas lórol való alaptalan fujjozást, amit -ahogy ez lenni szokott- mindig olyanok csinálnak, akiknek a legeslegkevésbbé van rá alapjuk (amelyik kutya ugat nem harap).
Ha meg a Bono hamis, az rohadt ciki, bár a monitor rendszer is lehet ennek oka többek közt, de mondjuk azok után, ahogy a One c. dalt megírták és elénekelte, nekem nem kell bizonyíték. Mert én még ilyet soha nem tudtam csinálni, és ezzel nem vagyok egyedül. És erre nekem ne mondja senki, hogy dehát abban csak 3 akkord van, és többszöri ismétlés, mert az elég rossz bizonyítványt ad ki felfogóképességéről. :)

Előzmény: Blindmouse (3884)
Blindmouse Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3885
Azé amikor a britnicica élőben recseg.. (lásd pl HBO-n mostanában) akkor a háttérben azért van ott egy egész emberes gitársound néhol :)))
Előzmény: AORBandi (3838)
Blindmouse Creative Commons License 2002.02.12 0 0 3884
Metálkiát?? áá.. az túúl komplex neki :))

te ersekdora.. nekem valahogy kibebaszottul nincs tehetségem a szövegíráshoz, sosem volt. akkor én most egyből egy érzéketlen tuskó vagyok??? hmm??

én is mondogathatnék ilyet hogy nyugodtan el is adhatod a gitárod, mert az nem tudás hogy egy kinyúlt kötött pulóverben kettőshangzatokat bontasz odavissza... de nem mondogatok :p

és nem vagyok nagyra magammal, mert egy szar gitárosnak tartom magamat.. .(főleg hogy tegnap rádöbbentem mennyire elxoktam a stúdiómunkától.. :p)

Előzmény: Sveriges fana (3871)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!