Keresés

Részletes keresés

Kramertom Creative Commons License 2002.02.17 0 0 3979
Ha valakit érdekel: Janónak van egy Gibson Nighthawk-ja eladó. Keménytokkal 450.000,- Ft-ért.
Előzmény: Kramertom (3978)
Kramertom Creative Commons License 2002.02.17 0 0 3978
Az öregebb hangszereknél valóban előfordulhat, hogy a szerelékeik elkopnak. Pl. én játszottam a Závodi Jancsi '62-es LP Classicján. Ő nagyon szereti ezt a gitárját, már a Piramisban is ezzel nyomult, csak sajnos az eredeti kulcsok nagyon szarok voltak rajta, ezért le is cseréltette egy komolyabb készletre, ami nem hangolódik. Egyébként meglepő volt, hogy az eredeti hangszedők kurva zajosak voltak.
Előzmény: e_dora (3977)
e_dora Creative Commons License 2002.02.17 0 0 3977
köszi, de nem a márka miatt. Én azt szeretem, ahogy pontosan és csakis ezek a gitárok szólnak. A márkafigyelés ott jön csak be, hogy nem akarom ennek a fajnak a másolatait. ((vagyis a gibson lp-vel azonosan hangzó gitárok közül választom a gibson lp-t, ha már 1x ilyet akarok:))

nyul: miért custom? annyival jobb? kicsit más a hangja, tény, meg másképp néz ki, de azért tényleg annyival jobb, mint drágább? (10 évnél öregebb hangszerektől egyébként félek, hogy sokmindent cserélni kell.. pl. kulcsokat. Meghát nekem az se tetszik, ha kopott és karcos.)

Előzmény: Kramertom (3975)
A nyúl Creative Commons License 2002.02.17 0 0 3976
én customot vennék mindenképpen
Előzmény: e_dora (3972)
Kramertom Creative Commons License 2002.02.17 0 0 3975
A Marshallal szintén ez a helyzet, mint az Epiphonnal! Szintén túlértékelt piaci szempontból. Ma már el kell felejteni a márkák sznob figyelését, mert az ember sokszor elmehet nagyon jó cuccok mellett! Attól sem kell elájulni, hogy a legtöbb klipben Marshall hegyek állnak a zenekarok mögött.

A régi, nagy márkák nem mindíg tükrözik azt a minőséget, amire számít az ember. Volt egy haverom, aki vett egy LP Customot 1.075.000,- Ft-ért. A bundozása sorjás volt, a nyak és test találkozásánál volt egy apró hézag ... Azért ez elég durva egy ilyen drága hangszernél!

Az én véleményem: nem a márkát kell nézni! Két hangszer van: jó és rossz! Márkától függetlenül.

Kramertom Creative Commons License 2002.02.17 0 0 3974
Kedves ersekdora! Adhatok egy tanácsot? Az Epiphone-okat nyugodtan felejtsd el. Az összeset a Samick cég csinálja Koreában bérmunkában a Gibsonnak. Persze a Gibson meghatározza a minőségi limitet (az alsót és felsőt is!). Neked "csak" a nevet kell megfizetni, ami nem tükrözi az a minőséget, amit az ár alapján elvárhatnál tőlük.
A Samick viszont most jött ki egy új sorozattal, a Greg Bennett Signature Series. A mostani Zenészmagazinban Szabó Sanyi tesztelte a LP-jukat, ami külsőleg egy Gibson LP Customhoz hasonló. Érdemes kipróbálni! 137.000,- Ft-ért nem rossz vétel ...
Kramertom Creative Commons License 2002.02.17 0 0 3973
Hát én szeretnék egy újabb székfoglalót elindítani, de nem nagyon tolonganak a tisztelt kollégák a vélemények kinyilvánításában. Ennek két oka lehet: 1. nincs vélemény 2. nem ismerik a kérdéses cuccot. Vagy az is lehet, hogy mindkettő; végül is az egyikből következhet a másik is. De akkor nyomjunk fel egy újabb témát, amihez mindenki hozzá tud szólni.
Előzmény: Bitter (3967)
e_dora Creative Commons License 2002.02.17 0 0 3972
Hello..

epiphonokat meg gibsonokat probaltam, oszinten, mas nem is kene, mert egy kicsit sznob vagyok ilyesmiben.. ez nekem olyan, mint erositoben a marshall, mutathatnak nekem akarmilyen jot, ha nincs rairva, nem érdekel.
Amugy a kulsejet is szeretem, de foleg a hangját. Lehet, hogy másikaknak jobb, vagy bármi, de nem PONT OLYAN, és a kül. másolatok se győztek meg. Sokan mondták, írták, hogy az epi is megéri, sőt, szinte jobb, stb.. de mikor kezembe fogtam, egyből éreztem a különbséget. Az epi olyan műanyag-érzésű durva bunkó volt. Sőt, ilyen szempontból az olcsóbb Gibsonok fogásából is hiányzott az az "érzés", amit egy standard vagy custom ad, valszeg a nyakuk miatt.. nem tudom, a studio-é pl miből van, de olyan izé, sima fa, olyan "akármelyik másik gitár is lehetne".. Ja, és a többi mind rohadt kényelmetlen is volt.
Ja, és engem a Gibson LP a Gibson LP-tipusu gitárok kategóriáján belül érdekel, tehát másfajta gitárokkal nem hasonlítanám össze, lehet mindenféle jobb ennél, de nekem ez kő.

pele, te miket probáltál ki és milyen vot?

most azon filózok, 5-10 éves standard vagy 10-18 éves Custom, mert ezek kb. egy áran vannak.

Előzmény: pele_ (3968)
Kramertom Creative Commons License 2002.02.17 0 0 3971
Én inkább Strato-párti vagyok, de tény, hogy a LP-nak van egy olyan hangkaraktere, amit más gitárral nagyon nehéz, vagy lehetetlen visszaadni. A hátránya szerintem az, hogy kurva nehéz és viszonylag vastag nyaka van. Ja, a harmadik dolog: kurva drága!
Előzmény: pele_ (3968)
Blindmouse Creative Commons License 2002.02.17 0 0 3970
Azt hívják úgy hogy Vintage.. :)))
Előzmény: Kramertom (3960)
Blindmouse Creative Commons License 2002.02.17 0 0 3969
Ha már 1/3 millás hangszered van akkor az nem fog elvetemedni, akárminek is támasztod neki..

Én szeretem a gitáromat, az összeset szerettem, volt rá példa hogy vele aludtam (mellesleg szerintem nem is igazi zenész aki még nem aludt a hangszerével)

de azért tény hogy használati tárgy, és nem fogom üvegbe önteni, csak mert biztos belemegy a levegő páratartalma, és elvetemedik, és nem fogom kihagyni a játékomból a 2 hangos vibratóval megtépett artifical harmonix-t csak mert kopik tőle a bund, és 2 hetente szakad tőle a húr.. :)

hidd el, kurvasokmindent kibír egy gitár.. láttam már rá példákat.. kezdve a számtalanszor home made átalakítottcustom gitártól kezdve az olyan fenderig, amit minden buli végén odavágtak, és párszor fel is gyújtották, és csak az előlap tartotta össze igazán a testet, de még mindíg atomul szólt..
nem adják be könnyen a derekukat a hangszerek elhiheted..

Amúgy meg nincs rossz állvány, csak állvány van... szerintem...

p.s. az autómat is imádom, mégis odalépek neki néha irgalmatlanul.. akkor hogy is van ez?

Előzmény: e_dora (3965)
pele_ Creative Commons License 2002.02.17 0 0 3968
ersekdora.
Melyik LP tetszik?
Probaltad mar oket?
Miert tetszenek.

Csak azert kerdezem,mert nekem volt LP-m.

Nemreg kiprobaltam nehany kulonleges darabot.

Veletlenul kiprobaltam nehany PRS gitart.
Nos, ha netan azokert a dolgok miatt (nem kulso) tetszik az LP amiert nekem, akkor ajanlom figyelmedbe a PRS-eket is. Utana SZVSZ megvaltozik almaid gitarja...

Bitter Creative Commons License 2002.02.17 0 0 3967
Mint lelkes olvasótok, azért elszörnyülködöm néha, hogy ilyen kevés ember hogy tudja egymást ennyire utálni. Nyilván nem az én szórakoztatásomra írtok ide, de azért az feltűnő, hogy a csöves erősítőkről írt kisebb "székfoglaló" óta (már nem emlékszem ki követte el), túl sok értelmes dolog nem hangzott itt el. Hogy a tolerancia kinek mennyire sajátja, abba se mennék itt bele. Nem vagyok egy íráskényszeres odamondogató, de ez valahogy most kijött belőlem...
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.16 0 0 3966
... a Geoff Tate viselt a 91-es Operation:LIVEcrime koncerten fekete biciglisgatyát fehér tornacipővel :)) hiába változnak az idők, csak a hardROCK éljen soká!!!
z@kk (c)
Előzmény: e_dora (3965)
e_dora Creative Commons License 2002.02.16 0 0 3965
kramertom: emmeg énnem értem, mert ki hord biciklisgatyát?

GG: megint elhagytad magad kicsit, látatlanban nem illik ilyen szóhasználattal illetni másokat, nem tudom, ha dühöngeni jársz ide, az nem szép.

A gitártárolásról az utolsó szó jogán csak annyit, hogy használati tárgy, oké, de sokan szeretjük is a gitárt, mint mások az autót, és féltjük. Én mondjuk rossz állványon tartom a magamét, de legalább nem basz*m oda a földhöz meg ilyenek. És ami miatt az egész témát felhoztam, az a vágyaim lespaulja volt, lévén, hogy bizonyos összeg felett igenis fontos az ilyesmi, (1/3, 1/2..)milliós hangszert nem "használ el" az ember, legalábbis aki nem teheti meg, hogy jövő héten újat vesz...

Előzmény: Kramertom (3962)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.16 0 0 3964
...jól tudod, erről a képről teljesen evidens :)

z@kk (c)
Előzmény: Kramertom (3959)
Kramertom Creative Commons License 2002.02.16 0 0 3963
Az a helyzet, hogy fingom sincs, min fogom nyomni, de az már biztos, hogy alapról kell szólnunk; csak az ének, meg a lábdob-pergő lesz kimikrofonozva.
Előzmény: Törölt nick (3961)
Kramertom Creative Commons License 2002.02.16 0 0 3962
Szerintem attól, hogy valaki biciklisgatyában, meg tornacipőben megy ki a színpadra, még lehet kurva jó énekes (vagy zenész). Mellesleg nekem is az egyik kedvenc bandám a Queensryche, bár az utolsó lemezüket már nem vettem meg, mert iszonyatosan "elhagyták magukat".
Előzmény: e_dora (3950)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.16 0 0 3961
...csak nem a CyberTwin-en fogod nyomni szerdán????
z@kk (c)
Előzmény: Kramertom (3956)
Kramertom Creative Commons License 2002.02.16 0 0 3960
Nekem van egy gitáros haverom, aki - nemcsak szerintem - egy nagyon tehetséges srác, de a gitárja úgy néz ki mindíg, mintha azzal ásta volna fel otthon a kiskertet.
Előzmény: pele_ (3952)
Kramertom Creative Commons License 2002.02.16 0 0 3959
Bocsánat, módosítanom kell: ha jól tudom, a Cybertwin előfokcsöves cucc.
Előzmény: Kramertom (3958)
Kramertom Creative Commons License 2002.02.16 0 0 3958
Szóval csak azért is érdekelne a tisztelt véleményetek, mert itt a digitális kontra csöves technológia összecsapásának lehetünk tanúi.
Előzmény: Törölt nick (3953)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.16 0 0 3957
G.G. Sad But True :DDDDDDDDDDDDDDDDDD
z@kk (c)
Előzmény: Kramertom (3955)
Kramertom Creative Commons License 2002.02.16 0 0 3956
Úgy látom, a tisztelt fórum nem kattant rá a Cybertwin-es témára, pedig szívesen elolvastam volna a véleményeket.
Előzmény: Törölt nick (3953)
Kramertom Creative Commons License 2002.02.16 0 0 3955
Kedves GuitarGod! Nem igazán értettem néhány velem kapcsolatos jelződet. Mondjuk, a "kornos"-t azt igen, de ezt a "14minuszos"-t nem nagyon! Ez mit akar jelenteni? A "varez"-zal szintén nem vagyok képben ... De, hogy a hajam raszta lenne? Hát, nem hiszem!

Hátközépig érő, egyenes szálú, sima hajam van. A Korn (meg a többi ilyen banda, de már a Nirvana sem) kurvára nem tudott megfogni. Már csak azért sem, mert 28 éves létemre én nem ezeken nőttem fel.
A héthúros gitár lehet, hogy jó dolog, de nekem elég a hatos is; előbb azon szeretnék megtanulni játszani ... :-)
A kedvenceim között inkább olyan nevek vannak, mint Yngwie Malmsteen, Jeff Waters, Gary Moore, Angus Young, Richie Blackmoore és még sorolhatnám ...

Záró megjegyzésként csak annyit szeretnék még elmondani neked, hogy igazából mi már találkoztunk a Zenészek Hétvégéjén, ahol Zakk W-vel - közös barátunkkal - voltunk kicsit nézelődni. Ha gondolod (vagy nem emlékszel), ő elmeséli, hogy ki vagyok.

Előzmény: Sveriges fana (3954)
Sveriges fana Creative Commons License 2002.02.16 0 0 3954
szerintem azért is mindegy, hogy hogyan tárolod a gitárt, mert úgyis meghalunk... :)))

Erről amugy a kezdő gitárosok kérdései jutnak eszembe: hogyan tartsa a gitárt, hol fogja a bundot, hogyan tartsa a pengetőt, felülről, vagy alulról állítsa e be a hangolást, stb. erre mind az a válasz adható, amit blind elvtárs (Jó elvtárs) az imént adott: a gitár van értünk, és nem mi a gitárért. Avagy a gitárt készítették hozzánk, és nem minket a gitárhoz (hahh, jó is lenne... akkor mindenkinek hat ujja lenne, egyeseknek hét... persze a beat korszak basszerei jártak volna a legrosszabbul a négy ujjukkal).

Kramertom: nem hiszem, hogy tele lennék előítélettel, de szerintem te egy ilyen 14minuszos csávó vagy kornos pólóba raszta fejjel, aki a haverjaival varezparti keretében beletép héthúros légbasszusgityója húrjaiba
:)))))

Napááá:
GG

Törölt nick Creative Commons License 2002.02.16 0 0 3953
...sorry, rossz pic-et kopipasztáztam be, itt a jó:

Előzmény: Törölt nick (3951)
pele_ Creative Commons License 2002.02.16 0 0 3952
egyetertek Blindmouse-al.

Picit tul vannak spirazva ezek a gitar koruli ovatoskodasok.
Bocs, de ennyi erovel ne nyuljatok a gitarhoz, mert kopik...

Azert ne felejtsuk el, hogy a gitar van ertunk.
Es hasznalati targy, tehat hasznaljuk, akkor viszont tonkremehet, kophat.

Na ebbol kiderult, milyen trehany vagyok a gitarommal. :))

Törölt nick Creative Commons License 2002.02.16 0 0 3951
...na most már képben vagyok :))) ja a véleményem: egy nagyon drága playstation :)))

z@kk (c)

Előzmény: Kramertom (3944)
e_dora Creative Commons License 2002.02.16 0 0 3950
nem vesztettél semmit.. :)
by the way, zakk wylde-dal egy napon van a szülinapom (jan14), ezért is birom..
de csak egy ujabb ok, hogy ne higgyünk a horoszkópokban :) legalábbis jó ellenpélda vagyok
(ugyane nap született a Geoff Tate - Queensryche, meg a Nagyferó is.. )
A Queensryche Operation Mindcrime-tól kattantam rá a gitározásra egy szép napon régen.. (pedig csak azért vettem meg, kazin, mert olvastam a szülinapot, gondoltam, akkor biztos jó .. :)
ezek ilyen hülye kislányos dolgok, mi
Előzmény: Törölt nick (3948)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!