Keresés

Részletes keresés

advocatusdiaboli Creative Commons License 2006.05.08 0 0 22059

Linebacker: Nem hiszem. Két okból sem:

1., a romák tökéletesen képtelenek az önszerveződésre, ezt ezerszer bebizonyították. Gyakorlatilag törzsi alapon álló ókori mentalitású társaság, széles összefogásra fizikálisan képtelenek. Ergo még akkor is csak szétszórt hordák lesznek, ha már a lakosság felét teszik ki. Hozzájuk képest a palesztin hatóság igazi magaskultúra. Túlzás és rosszindulat nélkül: elég kevés nép él a földön, aki ennyire keveset tett hozzá a közös kultúrkincshez, és amelynek a hozzájárulása ilyen nagy hányadban inkább negatív.

2., a - ma még - többségi lakosság tűrőképességének van egy határa. Gondolj az elmúlt két évszázadunk forradalmaira. Ma a többségi, nem roma társadalom egy folyamatosan növekvő jólétben él, egy fokozatos felzárkózásban. Ha ez a folyamat kézzelfoghatóan a romák miatt visszájára fordulna, nos, akkor bekövetkezne az, ami szerintem nem fog bekövetkezni: egy polgárháborús szituációban egyszerűen kiirtanánk őket. Más lehetőség híjján. De ez nem fog bekövetkezni.

 

 Ahogy az általad felvázolt scenárió sem, van egy kritikus tömege a heréknek, amit a gazdaság már nem bír eltartani. Amint ezt elérjük (szerintem simán elértük, és a most már igencsak szükséges és remélhetően bekövetkező reformok erről is fognak szólni), a gazdaság egyszerűen nem lesz képes tovább tömni pénzzel ezt a feneketlen zsákot, és visszaszabályoz.

 A romák nem szaporodtak így el 1945 előtt, mert a szegénységük és a szociális rendszer ezt nem tette lehetővé. Az elmúlt fél évszázadban meg lehetett élni pusztán sok gyerekből és segélyekből, valós munkavégzés nélkül, és ők a kultúrális szocializációjuk okán automatikusan el is mentek ebbe az irányba.

 Ha majd elapadnak a segélyek, a gyekerek után meg nem lehet pénzt kapni, akkor a pulya rögtön teherré válik megélhetési forrás helyett, és ők sem fognak úgy szaporodni, a nyomoruk meg beszűkíti a mozgásterüket.  A rendszer vissza fogja őket fogni.

 Klasszikus példával: ha a nyulak túlszaporodnak, akkor a felesleg éhen hal, és/vagy megeszik a rókák. Keserves ez a nyulaknak, de a természet rendje ilyen.

 

Előzmény: Linebacker (22058)
Linebacker Creative Commons License 2006.05.08 0 0 22058

A mai Izraeli-Palesztin helyzethez hasonló helyzet még egy optimista jövőkép lenne. Én itt helyben kiegyeznék vele.

 

Izrael egy aszociálisan viselkedő nép jelenléte mellett jólétet és biztonságot nyújt a polgárainak.

Amiért Izrael képes a jelen helyzetet fenntartani:

 

1. Nincsenek demográfiai problémáik (most még).

2. Kiváló a hadseregük.

 

Tartok tőle azonban, hogy nekünk nem lesz olyan katonai erőnk, mint Izraelnek, hogy ezt a kettéosztottságot szavatolja, és a normális életre törekvő állampolgárokat -  fehér és barna bőrűeket egyaránt - az erdőkivágó, parketta-eltüzelő, elhagyott házról-elhagyott házra költöző bandáktól megvédje.

 

Itt nálunk egy elaggott magyar lakosság és a romák normális része áll majd szemben egy nagyon fiatal összetételű, teljesen szocializálhatatlan és hihetetlenül kártékony társadalmi csoporttal. Ennek a kártékony társadalmi csoportnak a kialakulása a legszegényebb rétegekben tapasztalható magas születésszám miatt szinte elkerülhetetlen. 

 

Szerintem az ország kettészakadása olyan formában valósul meg, hogy a felső tízezer, vagy talán százezer valóban magán biztonsági szolgálatokkal védi magát, és magániskolába járatja a gyerekeit. Tehát igen szűk csoport fogja izolálni magát.

 

A magamfajta középosztálybeli unokájától meg naponta elveszik a tízórai-pénzét, és lehetetlenné teszik, hogy az iskolában hasznosan töltse a napját.

A politikusok  tovább hirdetik antirasszista elveiket - mintha a rasszizmus lenne a káros jelenségek oka - mert a választójogot senkitől nem fogják megvonni szerintem, és a választásokat a segélyből élni akarók fogják eldönteni.

 

Ezt a kedvezőtlen jövőképet arra alapozom, hogy:

 

1.

A születésszám jelenleg Magyarországon a rendes, jóravaló emberek körében tragikusan alacsony, az aszociálisaknál pedig nagyon magas.

2.

A hatóságok pedig már most is tehetetlenek - lásd a filmet az ózdi fatolvajokról.

A hatóság ma már csak arra képes, hogy téged vegzáljon, ha 40 helyett 60-nal mész. Ha ellopják az autódat, akkor viszont éppen csak értesít a nyomozás megszüntetéséről.

 

Ami Ózdon és környékén a jelen, az a ma még élhető településeken a jövő.

 

 

Előzmény: advocatusdiaboli (22057)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2006.05.08 0 0 22057

Linebacker: Nem. Minden népnek és gazdaságnak van tűrőképessége. Folytatódni fog a folyamat, amelynek keretében a cigány többségűvé váló településeket elhagyják a nem cigány életmódot folytatni akarók. Fehérek is, romák is.

 Folytatódni fog a szeggregáció az oktatásban, bár ez szinte automatikus, mert a romák zöme nem jut túl az általános iskolán.

 Folytatódni, sőt gyorsulni fog a leszakadásuk a gazdaságban, mert egy fejlett, információs technikákat mind nagyobb mértékben alkalmazó gazdaságban analfabéta csürhének semmiféle munkája nem lesz, közmunka sem, egy ponton túl művileg, erőltetetten sem lesznek képesek kreálni effélét.

 A gazdaság tűrőképessége viszont nem fog a korfa, a foglalkoztatás szerkezete miatt megengedni nagyobb szintű segélyezést. Be fognak - rövidesen, ha szerencsénk van, már ebben a parlamenti ciklusban - lépni az ellátórendszerekbe az öngondoskodást előtérbe helyező mechanizmusok, és 20-30-40 év múlva rendes nyugdíja, orvosi ellátása, de talám még a közutak használatára joga is kizárólag annak lesz, aki azt megfelelő adók-járulékok-biztosítások megfizetésével megváltja.

 Az ország pedig 2050-re szét fog szakadni egy, a mai Nyugat-Európai színvonalon, kellemesen és jól élő részre, és egy a mainál is nagyobb nyomorban fetrengő putrilakó részre. Amely azonban fizikálisan is el fog különülni, elkülönült településeken, városrészekben fognak élni, a többiek pedig jól megfizetett biztonsági szolgálatokkal fegyveresen meg fogják védeni magukat tőlük. Határozottan hasonlítani fog az egész a mostani Izraeli-Palesztin helyzethez.

 Szerintem ez fog történni, feltéve, ha valaki időben észbe nem kap, és rá nem jön, hogy jobb most felfordulást csinálni, gyerekeket állami gondozásba venni a leglepusztultabb agyú rétegektől, a szülők gyerekek utáni támogatását (tehát a megélhetési gyerekvállalás alapját) megszüntetni, mint ezt kivárni. A helyzetet súlyos konfliktusok és ordító, felháborodott, segélyért üvöltő (bár életében egy követ odébb nem rakó) emberek nélkül már ma sem lehet a vakvágányról a helyes pályára visszaterelni, de ezek még vállalható konfliktusok.

 De előbb-utóbb elege lesz a többségnek abból, hogy arra méltatlan embereket erőszakkal eltartassanak vele.

 

Előzmény: Linebacker (22055)
mamicska Creative Commons License 2006.05.08 0 0 22056
minden tiszteletem a polgárőröké, kivéve egyetlen személyt, de azt már elmeséltem...

gondolom, hogy a cigányok is nehezen fogadják el egy olyan szervezet embereinek intézkedéseit, amit még nekünk is szokni kell - de ez csak kósza feltételezés


a rendőrt sem veszem komolyan és elküldöm a búsba, ha igazoltatásnál a meglett korú páromat a becézett keresztnevén szólítgatja gúnyos hangon, amikor velem rohan inzulinért a kórházba - ahogy ez megtörtént.
Előzmény: Törölt nick (22052)
Linebacker Creative Commons License 2006.05.08 0 0 22055
Szerinted mi lesz a helyzet Magyarországon 2050-ben ebben a kérdésben? 5 millió magyar + 5 millió roma? Olyan lesz az egész ország, mint ma a cigánytelepek?
Előzmény: advocatusdiaboli (22023)
mamicska Creative Commons License 2006.05.08 0 0 22054
nagyon illetlen dolog a nevekkel viccelni, de engedd meg, hogy legalább egyszer leírjam, ami azóta nem hagy nyugton, amióta először láttam a nickedet .

Moróka Bihály - nagyon tetszik:-)

na, komolyra - kulturális különbség létezik, persze.Nem volt ezt nehéz leírnom, mert ez alapvetően így van.
Kérdés, hogy ki és mit ért ez alatt.Ha egyértelműen pl. a piszkosságot, a nagyhangúságot - akkor arra azt mondom, hogy na - ez nem kulturális különbség ez egy hanyag és nagyszájú háziasszony ismérve.
Evvel nem lehet jellemezni egy népcsoport hagyományokból táplálkozó kultúráját.
Szerintem.

De nézzük más oldalról.Mi bánthat minket annyira?


ez az ország számtalan viharon ment át (más is) és számtalan nép próbálta asszimilálni.Nem sikerült. Sőt!!Aki ebbe az országba bekerült - az biza asszimilálva lett:-)Kivéve a cigányokat - az nem ment!Nem ez fáj annyira?Egy hihetetlenül sokszor megalázott és üldözött népcsoport a történelem folyamán olyan túlélési technikákat volt kénytelen megtanulni, amivel biztosította a fennmaradását.Legyen az lopás, csalás stb.Ez viszont beépülhetett a viselkedéskultúrájukba, hiszen nekik maguknak szinte sosem volt semmijük, csak az amit "megszereztek" maguknak.
Most jön majd valaki a kiosztott földekkel...az én drága városi apámnak fogalma nincs arról, hogy miként ültessen be muskátlit a virágládába.A szülenek még volt szőlője, ahhoz ő is ért - máshoz nem.
A földművelést bizony meg kell tanulni, arra nem lehet születni.

Boróka, ma már túl sokat jártattam a szám - kicsit pihenhetek?:-)

és még egy dolog, ha nekem arról kezdesz zengeni, hogy a cigányok a világ legbecsületesebb népcsoportja, akkor azonnal elkezdek veled ellenkezni, mert semmi sem csak fekete és semmi sem csak fehér

érted az alapállásomat?


Előzmény: Boróka Mihály (22053)
Boróka Mihály Creative Commons License 2006.05.08 0 0 22053
Én nem hiszem, hogy helyes lenne az a megfogalmazás, hogy a cigányok zárkóznak el, azt se mondanám, hogy a többség taszítja el őket. A feszültséget az a kulturális különbség okozza, amiről már nagyon régóta papolunk. Igaz, nem nagyon ismeritek el, hogy egyáltalán létezik, így viszont az egész vita értelmetlen. Ha azt akarod elérni, hogy ne ítéljünk a külső alapján, akkor én megígérem, próbálok nem úgy tenni. Amennyiben viszont nem látod be, hogy az említett mentalitás létezik, akár csak nyomokban, akkor abszolút semmi értelme nincs, hogy tovább menjünk. Ha valaki abban hisz, hogy a Föld lapos, azzal nem lehet az űrutazásról beszélgetni.
Előzmény: mamicska (22044)
mamicska Creative Commons License 2006.05.08 0 0 22051
elnézést - figyelmetlen voltam:-(
Előzmény: Törölt nick (22048)
mamicska Creative Commons License 2006.05.08 0 0 22050
várj, várj - együtt jönnek, igaz?

Amikor az újpalotai lakótelep felépült, akkor a kerületből nagyon sok cigány kapott ott lakást.Pár éven belül visszajöttek és tudván tudom, hogy potom pénzért árulták a lakásaikat és inkább kisebbe, de újra itt akartak lenni.

ritka az, amikor valamelyik család egyedül indul ...mi könnyebben szakadunk el a rokonságtól

amelyik rendőr megijed a kiabálásuktól és az átkozódásuktól - menjen lóápolónak, bár az is tud harapni meg rúgni.
Előzmény: Törölt nick (22049)
mamicska Creative Commons License 2006.05.08 0 0 22047
látod Röné,

egy másik fórumon semmilyen hírt nem illik a forrás megjelölése nélkül bemásolni - ez a minimum.
Ez a te érdeked, hiszen akkor mindjárt hihetőbb a dolog, etikailag is rendben van - na persze a körülményekről sokkal többet nem tudunk meg:-(
Előzmény: Röné (22043)
mamicska Creative Commons License 2006.05.08 0 0 22046
ezt sosem tagadtam, mi értelme lett volna?
Vannak tények, amelyekre nem legyinthet az ember.

Arra sajnos most jöttem csak rá, hogy a válaszaim hangneme és hevessége általában igazodott ahhoz a hozzászóláshoz, amelyikre vonatkozott.Emiatt, ha csak a hozzászólásaimat olvassa valaki, akkor bizony elég téves képet alkothat a cigánysággal kapcsolatos nézeteimről.
Nem vagyok idealista és tudom, hogy mi a helyzet - akkor sem tudom gyűlölni "általában" a cigányokat, csak azt, aki rászolgált.

Ez lehet, hogy más szemében jellemhiba - én nem tartom annak.

úgy általában belegyűlölni a nagyvilágba csak azt jelentheti, hogy az illető iszonyatosan utálja saját magát

m.
Előzmény: ztrs (22045)
ztrs Creative Commons License 2006.05.08 0 0 22045

"mit vársz tőlem?Azt, hogy a felhozott és unásig emlegetett példák hatására kijelentsem, hogy minden cigány gazember??Ezt várod?"
Mamicska, ezt senki nem várja tőled, és szerintem ezen a fórumon lévők nagy részének sem ez a véleménye. Már abban kiegyezne veled itt sok olvtárs, ha csak azt elismernéd hogy nem midegyik egy földre szállt angyal akit csak a körülmények áldozata.
Előzmény: mamicska (22038)
mamicska Creative Commons License 2006.05.08 0 0 22044
Azt hiszem sokkal bonyolultabb ez a kérdés - ki és kitől és miért zárkózott el a történelem folyamán?Más népekkel is így van a világ számtalan helyén.

Sokat kellene ahhoz telepen élő cigányokkal beszélgetni, hogy az ember megtudja - miért nem jönnek közénk?Félnek, gyűlölnek minket, lenéznek...?

Lakáskérdés lenne? Tényleg úgy érzik,hogy gyűlöljük őket?

( és nem szabadna avval a válasszal megelégedni, ami csak újabban jött divatba, hogy persze, mert mi cigányok vagyunk...mert ez csak a felszín.Ennél sokkal mélyebben vannak azok az okok, amelyek akkor is visszakényszerítenek egy cigánycsaládot a telepre, ha esetleg máshol jutott lakáshoz.)

Meg kellene tanítani arra őket, hogy büszkék legyenek a cigányságukra és akkor talán maguk fogják kitagadni azt, aki szégyent hoz rájuk...istentelen hosszú az út, én nem látom a végét.:-(
Előzmény: Boróka Mihály (22041)
Röné Creative Commons License 2006.05.08 0 0 22043
Nem örülnek az új lakóknak

Tömegesen költöztek be cigányok a napokban egy csereháti kis településre. Az alig 170 lakosú Szászfa lakóit megdöbbentette a családok betelepülése, mivel úgy tudják, bandaháború miatt kellett menekülniük előző lakhelyükről. A költöztetésben egy vállalkozó működött közre, aki azt álltja, hogy a romák kérték meg arra, hogy segítsen nekik új lakhelyet találni.

A romák hétvégén költöztek Szászfára, két, lerobbant állapotú házba. Korábban a Cserehát egy másik településén, Gagybátorban laktak.

Pankucsi Lajosné gagybátori vállalkozó, aki csereszerződés keretében költöztette a romákat Szászfára, elmondta: "Összeverekedett két cigánycsalád, ezek közül az egyik megkeresett bennünket, hogy mindenképpen biztosítsunk nekik más lakhelyet, mert nem érzik itt biztonságban magukat, és szeretnének elmenni innen, mi ehhez hozzásegítettük őket, mindenképpen azt kérték, hogy Szászfán biztosítsunk nekik, mivel ott, a helyi gyümölcsösben munkalehetőségük lett volna."

Szászfán viszont nem örülnek az új lakóknak, egy felmérés szerint ugyanis ez az ország második legszegényebb települése. Az itt élők szerint nem segít helyzetükön a romák tömeges betelepülése.

Hogy pontosan hány ember költözött a két házba, nem tudni, számuk napról napra nő. Az egyik lakásban tizenöten, a másikban ennél is többen laknak. A családok elégedetlenek új lakhelyükkel, mert úgy tudják, hogy az egyik ház lakhatatlanná van nyilvánítva.

A szászfai polgármester azt mondja, ha a lakhatatlanná nyilvánított ház összedől, a forráshiányos település kasszájából nem tudja új lakásba költöztetni a családokat.
Boróka Mihály Creative Commons License 2006.05.08 0 0 22042
Gyorsan ki kell valamit egészítenem. Úgy vélem, hogy a rasszizmus elleni kampányolás, mint tüneti kezelés, az áll pl. a mai Magyarországra, de természetesen nem mondható el mindenhol. Ahol a rasszizmus okozza az alapproblémát, ott természetesen a legkeményebb ezközökkel kell küzdeni ellene. Nem is hinnéd, hogy az egyik legundorítóbb dolognak tartom. Ami miatt mégis olyan véleményt képviselek ebben a topikban, amilyet, az azért van, mert a cigánykérdésben nem ebben látom a fő okot.
Előzmény: Boróka Mihály (22041)
Boróka Mihály Creative Commons License 2006.05.08 0 0 22041

Köszönöm szépen!:)

 

Mamicska, mi nem azokról a cigányokról beszélünk, akikkel naponta találkozol, legalábbis ezt tudom leszűrni az általad leírtakból. Komolyan, mit gondolsz, (majdnem) tökéletesen együtt élő, beilleszkedett emberekkel mi baja lehet másoknak? Persze van, akinek olyan súlyosak az előítéletei, hogy még azzal a romával is ellenséges, akirn látszik, hogy nála is ötször kulturáltabb, ez nagyon nincs jól, de azért vanak ebben a topkban olyanok, akiről nem lehet ezt elmondani (sajnos van olyan is, akiről annál inkább).

 

Hagyjuk most a nyóckeredet, azt én nem ismerem. Elhiszed-e, hogy vannak nagy tömegek ebben az országban, és persze szerte Európában, amelyek beilleszkedését a saját viselkedésük, a szokásaikban konzerválódott többséghez való ellenséges hozzáállásuk akadályozza? Mert én így látom. És azt is gondolom, hogy a tolerancia folyamatos emlegetésével nem szüntethető meg a probléma, a támogatások és a kényszerítés megfelelő mértékével és arányával lehet változásokat kikényszeríteni a problémák gyökerét jelentő jelenségekben. A tolerancia egy tüneti kezelés, és nem mondom, hogy nem fontos. Sőt. Az európai kultúra szégyene, ha akárkit is külsőségek alapján ítélnek meg. De hidd el, nem ez a lényeg.

 

A kis fókák életéért, az óriáspandáért kihalása ellen is sokan küzdenek, nem lehet azt mondani, hogy ne tegyék, de meg kell érteni, hogy ha környezetvédelemről van szó, akkor pl. sokkal fontosabb bizonyos térségek planktonállományának fennmaradásáért harcolni. Ha kihal egy aranyos állat, akkor nagyon jól el lehet adni a hírt, milliók fogják sajnálni, de ha belepiszkálunk a nagy földi ökológiai rendszerekbe, akkor borulhat az egész.

Előzmény: mamicska (22038)
mamicska Creative Commons License 2006.05.08 0 0 22040
még egy perc:


összemosol Pupuval, ami nem is lenne olyan rossz dolog - ő bezzeg biztos nagyon bánná:-)

Soha nem okoltam az össznépi rasszizmust, mert szerintem ilyen nincs - az emberek sokkal józanabbul tudnak ítélni, mint sokan itt a topikon.Megismernek valakit és ha nincs gond, akkor nincs előítélet.
Ha valaki okot ad arra, hogy utálják, az magára vessen.

Inkább fenntartásnak nevezném, ami a cigányokkal szemben a hétköznapokban megnyilvánul.Ismerek olyan építési vállalkozót, aki szóban gyűlöli a cigányokat, de minden beruházására évtizede u.azt a cigány brigádot cipeli, mert az ő munkájukban megbízik.

de hangsúlyoztam mindig: én a nyóckerületi cigányság egy részét ismerem - a vidéken élők problémáit nem, ezért botorság lenne részemről, hogy átfogó megoldásokat hangoztassak, igaz?

Ez olyan lenne, mint a vakok és az elefánt története...a rész ismeretéből többnyire téves következtetés vonható csak le az egészre nézvést.

na de ez például titeket és Téged egy szikrát nem zavar, mert mindent ismertek, mindennel tisztában vagytok és nálatok a bölcsek köve - hát hajrá!!:-)
Előzmény: advocatusdiaboli (22035)
mamicska Creative Commons License 2006.05.08 0 0 22039
keresd vissza - iskola, óvoda, bentlakásos stb.

én már nem kutatgatok:-(
Előzmény: advocatusdiaboli (22035)
mamicska Creative Commons License 2006.05.08 0 0 22038
Boróka,

nem tudom, hogy miből áll a liberális fegyverarzenál

mit vársz tőlem?Azt, hogy a felhozott és unásig emlegetett példák hatására kijelentsem, hogy minden cigány gazember??Ezt várod?
Mire föl?
Ha nekem ezren állítanák, hogy ne válaszoljak a Borókának, mert az egy utolsó nímand, akkor is csak azt mondanám, hogy már kéremszépen elnézést, de ti sem ismeritek és én sem, előbb szeretném megismerni és majd akkor én eldöntöm, hogy az vagy nem és arról kussolni fogok, mert a háta mögött senkit nem mószerolok be.

Sok cigányt ismerek - ezen a környéken mozdulni nem tudsz úgy, hogy ne ütközz beléjük.Itt ha a téren az öregek leülnek dumálni, akkor ott helye van a Csonka Ernőnek, az öreg Járókának és a többieknek - nem külön - hanem a törzsasztalnál!!

Ezt nevezik együttélésnek és ha valami a változást meg tudja teremteni az csak a közösség ereje.
Ezért nem működik ez a jelenség a telepeken lakóknál - nincs minta, talán próbálkoznak páran, de ott sokkal nagyobb a visszahúzó erő, mint egy olyan bérházban, ahol a magyarokkal együtt lakott már a nagyanyja is.
Ezen nem lehet csodálkozni, mert a telepen az "övéi" között van, egyik sem különbb a másiknál, ha van valamilyen hierarchia, azt is ők alakították és nem a "fehér" embör.

és légyszi áruld már el, hogy mi az a "kényes téma"??Egy kék fényes hír??Az??

de könyörgöm, itt nem a bűnözőkről nyitottak topikot!Én is betehetnék minden nap egy ilyen hírt...az érv lenne valami mellett?Egy nagy túróst.

Isten éltessen, Mihály:-)
Előzmény: Boróka Mihály (22032)
Boróka Mihály Creative Commons License 2006.05.08 0 0 22037
Nem kell össztűz, én azután, hogy elolvastam, hogy azt hiszed, te képviseled itt a tökéletes vitapartnert, hát nincs kedvem sokmindent mondani.
Előzmény: mamicska (22033)
Boróka Mihály Creative Commons License 2006.05.08 0 0 22036

Nem örülnek az új lakóknak

 

(A szászfaiak is nagy rasszisták. Pedig megtanulhatnák, a település kasszájából őket nem is akarnák új házba költöztetni.)

advocatusdiaboli Creative Commons License 2006.05.08 0 0 22035

mamicska: Fél térden állva virággal a kezemben követnélek meg, ha igaz lenne, amit leírtál. De Te soha nem javasoltál semmiféle megoldást, csak bizonygadtad folyamatosan, hogy "azok nem is olyanok".

 Miközben valamennyien akár személyesen is tapasztaltuk, hogy milyenek.

 

 Megoldásról, a probléma akárcsak átfogó tárgyalásáról részedről soha szó nem volt. PuPu-val együtt nagyjából addig jutottatok, hogy a probléma oka a többségi rasszizmus és a szegénység. Ha az megoldódna (gondolom pár ezer milliárdal szépen ki kellene őket stafírozni), megszűnne.

 Szerintem meg a többség bizalmatlansága és az ő nagy szegénységük a viselkedésük következménye, így semennyi pénz sem oldana meg semmit.

 

Előzmény: mamicska (22033)
Mbazsika Creative Commons License 2006.05.08 0 0 22034
Hozzad kepest mindenkeppen en kepviselem.... neked semmi kozod a normalitashoz.
Előzmény: mamicska (22030)
mamicska Creative Commons License 2006.05.08 0 0 22033
Életem, a legegyszerűbb dolog vitaképtelenné nyilvánítani valakit.

Főleg akkor, ha elfogytak az érveid.

Én nem hazugoztam le senkit, ezzel a szóval te minősítettél minket.Ezért kapcc egy fekete pontot!!:-)

Gondolom, hogy annyira már érett vagy, hogy felfogd - a megoldások VITÁKBAN születnek.Ezt DEMOKRÁCIÁNAK hívják.Nehéz dolog, de annak aki élt már a diktatúrában - ez maga a csoda.
Erre mit kap a képébe?Azt hogy "csak nekem lehet igazam, mamicska te egy izé vagy".
A kételkedés jogát sem ismered el?Azt, hogy más véleménye is lehet valakinek - az meg aztán brrrrrr!!!???
Azt mondod valamire, hogy fekete?Én megjegyzem, hogy mintha lenne rajta egy kis fehér pötty.Akkor jössz és kijelented, hogy én fehérnek mondom, ami fekete...na itt bújik ki a szög a zsákból, hogy a cigánykérdésben mennyire nem szeretnél differenciáltan gondolkodni, mert az a kényelmes, hogy mindnyájukat egy kalap alá véve szórni rájuk az átkokat.Igaz?
Annyira egyszerű az alaptétel: válaszd szét őket.Vannak tisztességes cigányok, akik dolgoznak és igyekeznek és belőlük ne tessék azonnal nem cigányokat csinálni, mert az identitásukhoz annyi joguk van, mint a többi kisebbségnek.
Vannak akik bűnözői életvitelre rendezkedtek be - azokkal a büntetésvégrehajtás foglalkozzon.

de ez is jellemző, egy jó szó a cigányok érdekében annyira irritál itt mindenkit a topikon, hogy beindul az öngerjesztés és olyan habzásnak indultok, mint nyári hőségben a lóhugy az aszfalton...mire jó ez?Ti tudjátok...

Boldogok a lelkiszegények, jelen esetben én, akinek nincs ilyen gondja - hogy kit gyűlöljek ma jobban, mint tegnap...:-))


na , jöhet az össztűz!!!Vigyázat, el ne találjátok egymást a nagy puffogtatásban:-))

csók mindenkinek:-)
Előzmény: advocatusdiaboli (22023)
Boróka Mihály Creative Commons License 2006.05.08 0 0 22032
A petárdázós esettel kapcsolatban én is csak annyira emlékszek, amennyit leírtam, egyébként most szilveszterkor volt asszem. Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy már kezdem kicsit megunni, hogy mindenfajta párbeszédhez hasonló dolog meghiúsul a jóvoltotokból. Lehet, hogy van másnak is prekoncepciója, de közek nem akkora, mint neked és Pupunak, akiknek a szeme előtt művelt, kulturált, elnyomott cigányok, koszos, alkoholista, bűnöző fehérek táncolnak. És ebből a meggyőződésetekből nem lehet benneteket kirángatni az istennek se. Olvass vissza, mennyi mindent kifejtettünk, mennyi példát hoztunk, amikre aztán nem lehet azt mondani, hogy rasszista demagógia lenne, ti ezeket elolvassátok, válaszolgattok ezt-azt, aztán előszeditek a vadliberális fegyverarzenált, ha valami számotokra kényes témához érnénk. Én ezt így látom, bizonyítékának tekintem azt, hogy az utóbbi időben mennyi, a prekoncepcióitokkal ellenkező dolgot írtam én is, a.d. is, meg még mások, és sehol egy érdemi reakció, csak a lenácizás (Pupu részéről), és a közhelydurrogtatás (részedről). Nem jó ez így...
Előzmény: mamicska (22031)
mamicska Creative Commons License 2006.05.08 0 0 22031
Boróka, gondolkodj mielőtt elitélsz...

Képzeld magad az én helyembe , aki itt lakik a nyóckerben, hogy közlekednél??Egyik járdáról a másikra, majd vissza, csak azért mert cigányok jönnek szembe???

Normális vagy?

Soha nem tértem ki, nevetséges dolognak tartanám.

Más dolog a kötekedés - bár evvel sem találkoztam még, de akkor hang nélkül kitérnék és nem akarnék rátenni egy lapáttal.

Ilyen csoportokkal szemben (bármilyen is a bőrük szine) ezt tartom a megfelelő viselkedésnek és az önérzetem attól nem fog csorbulni, ha nem válaszolok nekik.

hogy is történt az a petárdázós eset, mert én nem ilyenre emlékszem...

érthető, amit írtam? - előbb elmélkedj rajta egy kicsit és azután válaszolj


annak meg csak örülhetsz, hogy te olllllyan nagyon erős vagy, gratulálok!!:-)
Előzmény: Boróka Mihály (22026)
mamicska Creative Commons License 2006.05.08 0 0 22030
ha te képviseled a normalitást, akkor kifejezetten örülök a változásnak:-)
Előzmény: Mbazsika (22028)
mb3rgyulolo Creative Commons License 2006.05.08 0 0 22029
Pedig igaza van. Minden büntetlen előéletű emberkének államilag kiutalt tölténymennyiséget, hogy ne kerüljön sokba, aztán mehet a buli.
Előzmény: Mbazsika (22028)
Mbazsika Creative Commons License 2006.05.08 0 0 22028

Aki átmegy az utca túloldalára az meg pláne nem rasszista - az gyáva:-)

Te megint hulyebb lettel, mint a sokeves atlag....

Előzmény: mamicska (22022)
nyman Creative Commons License 2006.05.08 0 0 22027

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!