Mju : Képed is van róla ? Érdekes egy szerzet ! De, ha majd egyszer a hegye kopásnak indul !!! :-( (De én valamiért az ősére vagyok jobban ráizgulva, a Parker 75T1-re. - Nyilván tudod is, miért... )
Öreg Ő már, és már a 70-es évek végén másra tért át!
MÁS! Hol tudok Bp-en Pilot patront venni?
Vettem egy Pilot Murex-et (sajnos nem az eredeti Myu-70, hanem egy M90), és megváltoztatta az életemet, az első töltőtollamat amit bátran hordok zakó, és ingzsebben, semmi folyás, semmi csöpögés, de nem merem a gyári konvertét betenni, mert a patronnal értem el ezt a számomra sikeres eredményt.
Kösz ! Meglehet, hogy ha nincs más archívumhoz való hozzáférési lehetőség, akkor ehhez fordulok. Ugyan a könyvtár milliője összehasonlíthatatlanul jobb, mint a digitalizált keresgélésé, de számomra van egy nagy hátránya : az, hogy ritkán járok Bp.-n, akkor is rendszeresen sok-sok dolgot akarok elvégezni, így a mélyreható kutakodásra általában nem marad időm. Egyszer majd igyekszem mégiscsak sort keríteni rá...
.
U.i.: Örömömre szolgál, hogy itt, ezen a fórumon is összefuthatunk néha ! (Más : Golyóstolltöltésre nem sikerült meggyőzni kedves Rokonodat ?)
De, ha már az AKRON-ról nem meséltek, akkor legalább arra mondjon Valaki egy tippet, hogy miképp lehet a régi újság oldalakat megnézegetni valahogy/valahol (?) !
Ugyanis a Moldova-könyv szerint ezeket a tollakat öles sajtóhirdetések népszerűsítették 1947-ben.
Jó-jó ! Azt tudom, hogy Te tudod, hogy én mennyit tudok. Róla. Az AKRON-ról. De azt is jó lenne tudni, hogy Valaki más még mit tud hozzá, hogy együtt többet tudhassunk. Meg azt is érdekes lehet tudni, hogy miért épp "örökíró töltőtoll" az, ami egyébként egy úttörő golyóstoll (?) . Valamint én tudattalan azt sem tudom, hogy az AKRON készítői honnan tudhatták (?) a golyóstoll tudományát, anélkül, hogy ennek Ők lettek volna a tudósai (azaz licencgazdái) . Meg sokminden más is érdekelne...
No, mi az ? Rajtam kívül senki sem ismeri a réges-régi AKRON golyóstollat ? (Én meg még azt hittem, hogy én vagyok alulinformált. Azért is akartam róla többet megtudni. :)
Én az egyik, némileg beszáradásra hajlamos tollamon egy határozott lendítéssel szoktam segíteni a kupak levétele után. (Waterman Man 100 Night & Day) No, nem akkorát, hogy lepacázzam az íróasztalt, akkorát sem, hogy a hegyével beleállítanám a tollat a politúrba. ;-) Mindössze annyit, hogy a tinta a hegy végére kívánkozzék.
A másik rendszeres használatban lévő, a munka-tollam (Parker 51 Aerometric) csak a hosszasabb (több mint egy hétvégényi) írásmentesség után hajlandó a kihagyásra, annak azonban nem tesz jót a lendítés, mert foltot fröccsentene. Annak nem marad más, mint az említetthez hasonló nedvesítés. De, mivel nincs petricsészében bekészítve az íróasztalomra víz, ezért marad a jóféle, kisiskolás koromban szokott módi, azaz húzok egy-két rövidet a nyelvemen vele. Én szép csíkos leszek tőle, ha kiöltöm valakire a nyelvem, de a tollam egybefüggően kezd írni. :-)
Az elején az enyémek is kissé karcoltak, de szépen "lesorjázódott" róluk a gyártási hiba. Jelenleg 1:1 a tollaknak oda is, vissza is. Persze a szobai száraz levegőt egyik sem szereti, ott az első vonások előtt be kellett járatnom mind a kettőt - egy csepp vízbe mártva szépen beindulnak. Érdemes kipróbálni, ha a tollfanatikusoknak nincs más javaslatuk, vagy nem tartják szentségtörésnek.
Ezek szerint szerencséd volt a Pilot-tal. Én többet vettem és némelyik szakadozik, nem ír folytonosan. Általában a kezdésnél hagy ki. Lehet, hogy kellene valamit csinálni vele, de nem tudom mit. És mintha nem is siklana olyan simán a papíron, mint a preppy...
Én is vettem Pilotot is, és a Preppyt is ismerem. Mindkettőnek van jó és kevésbé jó tulajdonsága: Pilot csak "hagyományos" átmérőjű tintapatronnal működik, ámde sztem sokkal szebben is fog - a vékonyabb hegy miatt -, mint a Preppy. Utóbbinál az átlátszóság meg a nagyméretű és színes tinta tetszik; azonban az első példányom szára állandóan letekeredik, és már sajna el is kezdett repedni. ezért házi barkácsmódszer mellett döntöttem, teflonszalaggal "rugalmasítottam" a menetet.
Sziasztok! Úgy látom, nincs infótok a Pilot, és Parker kérdésről. Nagyon reménykedtem bennetek! Múlt hétfőn több kereskedőnek, és természetesen a márkakereskedőnek is feltettem ezeket a kérdéseket E-mailben. ...még semmi választ, igaz rövid hét volt. Azt hiszem még egy hétig türelmesnek kell lennem.
Még nem tudom eldönteni, hogy a Preppy vagy ez a jobb vétel. Ez kicsit igényesebbnek tűnik, de azért látszik rajta, hogy olcsó toll. Szépen fog és M-es létére kb. Preppy vékonyságú. Az F-es Pelikán M200-nál tényleg vékonyabb.
Hát ez túl jó hír! Remélem, csütörtökön is lesz még... Bár most szereztem be egy Chiffre05-öst a korábban már emlegetett Tollak boltjából (az is akciós most, aki szereti a könnyű tolltestet és "tekerentyűs" tintafelszívást), de amit említettél, annak tényleg nem lehet ellenállni. Kíváncsi vagyok, melyik lesz a kedvenc :).
A (3886)-ban említett helyen kiárusítják a Pilot 78G készletet 1200.- Ft-ért. Magam is vettem kettőt. Jó hír a budapestieknek, hogy a helyszínen, készpénzért is lehet vásárolni, így a postaköltség is megtakarítható. Csak Zöld és piros van, én feketének jobban örültem volna. Az 'M' hegy engem nem zavar, az ázsiai tollak kb. egy kategóriával vékonyabbak, mint a nyugatiak. Az 'M'-es Pilot ugyanolyan (vagy hajszállal vékonyabb) vastagsággal ír, mint az 'F'-es Waterman-em.
Egyetértek a fanyalgással. Nem vagyok nagy szakértő, többek között innen tájékozódom és is, de ahogy egyre jobban elmerülök a témában és a gyönyörködésben, úgy vettem észre: ha már töltőtoll, akkor az "exkluzív" dolog. Attól függetlenül, hogy valóban vannak exkluzív darabok (persze ilyen árakkal is). És sajnos kis hazánkban nagyon ritka a vékony hegy (no meg a dugattyús típus is); sajnos sok minden az arany közép elvén működik. Az F-es hegy tényleg ritkább, de lehet, azt ki lehet cserélni/cseréltetni szakboltban. De klassz pl. h azért egyre bővül a választék, és nem csak Parker Vector van megfizethető áron.