Keresés

Részletes keresés

Kramertom Creative Commons License 2002.02.18 0 0 4010
Szia! Mi a Riff-Röffben fogunk nyomni (mostani nevén: Árkádia), Penge néven.
Előzmény: Zoldalma (4007)
Kramertom Creative Commons License 2002.02.18 0 0 4009
Az enyémnek olyan feje van, mint a Jacksonnak, csak gömbölyített a felső íve.

Rubcsicsnak ugyanez van, mint nekem, csak fehér, fehér előlappal és ha jól láttam, ő már lecseréltette a tremolót elöl-hátul satusra.

Megnéztem az értékeléseket és csodálkoztam, hogy a 300HST jobb pontokat kapott, mint a Focus; pedig állítólag a Focus egy komolyabb széria ...

Előzmény: A nyúl (3995)
Kramertom Creative Commons License 2002.02.18 0 0 4008
Az enyém akkor valóban a 300HST. Mellesleg nagyon vigyázok rá, de volt már része egy-két kisebb balesetben, amit szerencsésen megúszott ... Szóval ebben a traktor hasonlatban lehet valami.
Az "ilyet", szerintem egy sima Focus.
A "másmilyen fejű" szerintem a Van Halen Kramere lehet; már csak a csíkos festésből adódóan is.

A Kramer cég nagyon sok neves, amerikai gitárosnak készített a '80-as években signature hangszereket, pl. Van Halen, Richie Sambora (neki készítettek kétnyakút is!), de volt Satrianinak és Steve Vai-nak is Kramere ... Gyakorlatilag a '80-as évek végén szinte minden jelentősebb rock, metal gitáros Krameren nyomult kint, nyugaton, de nálunk, Magyarországon is (pl. Pokolgép, Ossian, Moby Dick, Lord, Bikini stb.) Én, személy szerint nagyon sajnálom, hogy megszűnt a cég, bár a Gibson '98-ban megvásárolta és áttervezett néhány korábbi modellt, majd újra piacra dobta őket, de ezeknek már semmi közük nem volt a régi, legendás Kramerekhez ... :-(

Előzmény: A nyúl (3998)
Zoldalma Creative Commons License 2002.02.18 0 0 4007
És hol? Ui. mi is fellépünk szerdán, vicces lenne, ha pont ugyanott :-) Mailba jöhet, ha nem publikus :-)
Előzmény: Kramertom (3963)
Steveo Creative Commons License 2002.02.18 0 0 4006
Na végre!
Egész életemben erre vártam!
Mostmár csak egy Ingvi Malmsztín Újj Gyorsítóra lenne szükségem...
pele_ Creative Commons License 2002.02.18 0 0 4005
elado a baratom bass-gitarja:
Warwick Dolpin Pro 1
4 huros
Aranyozott hardver.
MEC pick-up -ok
Het retegu nyak.
Nyak es a test egybe van.(Nem csavarozott,nem ragasztott)
350.000- Ft,ujonnan (1 millio Ft az ara)
pele_ Creative Commons License 2002.02.18 0 0 4004
blind:
nezd meg mikor jar le a licit. addig meg boven felmegy az ara...

ersekdora:
a 44.1Khz boven eleg, mivel a vegen a cd ugyis 44.1-en szol. Elmeletileg a 48-on effektezik a 'muveket' es utana konvertaljak vissza 44.1-re nehany okoskodo stuioban. Gyakoratilag lenyegtelen.

Blindmouse Creative Commons License 2002.02.17 0 0 4003
pele!!

ment egy mél az itteni xímedre!

e_dora Creative Commons License 2002.02.17 0 0 4002
hello pele

a j-station-t foleg a kompjuter miatt -is- vettem, meg mert dicsérték, és joggal. Gyakorlatilag kiváltja azokat a cuccokat, amiket szimulál, profik szerint is oly mértékben jól csinálja. Tetszik hogy upgradelheto is.. Meg jó árban is vettem.. Korábban csak szarul tudtam felvenni géppel, mic bemeneten vagy line-on.. és amugy se szólt jól a cuccom, mert egy Boss Me6-om volt, és az mostani szemmel olyan gagyi.
A j-stationnek van digitális kimenete, amivel kvázi zajmentesen tudok felvenni (line-on át mindig volt alapzaj, amit le kellett utólag szedni), és a hangkártyának van digitális bemenete. (persze a vájtfülüek erre azt mondanák szar, mert 44.1 khz-es, és a menők ma már 48K-n kevernek, ugye.. :) Na, a hangkártyát ne kérdezd, milyen, mittomén, a Media Marktba vettük le a polcról, volt digibemenete, meg olcsó volt, aztán bekerült, azóta nem láttam..
Nincs is jelentősége, mert nem használom a wavetable hangokat már rég..
Ezelőtt egy Marshall valvestate combom volt, de azt gyakorlatilag lehetetlen volt gépre dugni, volt itt vmi megfejthetetlen rejtély, sipolt meg minden, a boss-al meg végképp, valszeg a földeletlen dugo miatt - is. Most adom el.
Szóval mindenkinek nyugodt szívvel ajánlom a J-Stationt. Sokan szinpadra is kiviszik, és helyből a keverőbe dugják, mivel amp- és láda-szimulál is egyben. Még egy kontrollert kéne vennem hozzá, de az majdnem annyiba van, mint az egész.

Előzmény: pele_ (3989)
putymuty Creative Commons License 2002.02.17 0 0 4001
Sziasztok!
Ludi : 1.Az én véleményem az, hogy az elektromos és a klasszikus gitár két, a nevétöl eltekintve, különbözö hangszer. Szerintem ha hosszútávon elektromos gitáron akarsz játszani, akkor célszerü azzal kezdeni.
2. Az nagyon olcsó gitár hamar elveheti a kedcedet a gitározástól. De drágát csak akkor érdemes venni, ha komolyan gondolod a zenélést. Egy nagyon olcsó gitárt hamar kinöhet az ember. (egy-másfél év).
3. Ízlések és pofonok. Ha neked tetszik a hangja :) Elvileg egy elektromos gitárnál is sokat számít a fa, nem csak a hangszedö. Bár nem tudom, hogy egy kezdö füleit mennyire bántja a hangja egy rétegelt lemezes csodának. Viszont amennyiben a rétegelt azt jelenti, hogy két rétegü és pl. az egyik mahagóni vagy egyéb jó minöségü fa, lehet hogy nagyon jó a hangja.

Nekem is lenne kérdésem:
1. Ha "jó" hangzást akarok, akkor a csöves elöfok vagy a végfok a meghatározóbb?
2. Ha csöves elöfokot akarok venni 100 eFt alatt használtan (Setleg 150-ig újat) , akkor tudnátok ajánlani valami használhatóbbat?

Előzmény: Ludi (3997)
StratoFan Creative Commons License 2002.02.17 0 0 4000
Kramer rajongóknak egy fotó:

Bár nem ilyet vettem végül, nem sokon múlott, és nekem is tetszik!

Előzmény: A nyúl (3998)
StratoFan Creative Commons License 2002.02.17 0 0 3999
Szia Ludi!
Én elkövettem azt a hibát, hogy azt gondoltam nemrégen, tökmindegy milyen gitárt veszek gyakorlás és tanulás céljára. Vettem egy 40e Ft-os stratocopy borzalmat (van olcsóbb is). Hihetetlen dolgok történtek vele. Azon kívül hogy erősítőben hallgathatatlan volt az ingadozó frekvenciamenete meg a csörgése miatt, a szárán besüllyedtek a berakások 2mm-re (ilyet kedvenc zenetanárom sem látot még, pedig ő sem ma kezdte), naponta 3X szétesettt a jack aljazata + zajos volt de rohadtul. Lehet persze ezeken segíteni (jack csere, árnyékolás, berakás kiszedés majd visszaragasztás, stb...), de alapból idegesítő és nekem speciel elment tőle a kedvem, végülis gitárt akartam venni nem tüzifát. Nemrég vettem egy új gitárt. 85e Ft volt, és majdnem egy metalávörös Karamer-t vettem, de mittudomén miért vettem végül Yamaha-t. Csak... Valszeg a fogása miatt. Nade a lényeg: szeritnem a minimum gitár amit meg szabad venni, az a DeArmond S-65, azt hiszem 50+áfa az ára, tavaly a zenészmagazinban az év gitárja lett (a 7 húros verzió). Ha elektromossal kezdesz. Ha több pénzed van nézz meg több hangszert. Keresd a "megtalátam" feelinget, és szard le mi van a végére írva márkanév helyett, meg azt is mennyibe kerül.
Előzmény: Ludi (3997)
A nyúl Creative Commons License 2002.02.17 0 0 3998
na
még pár szót itten a kramerekről
utánanéztem a neten, a harmony-central.com-on külön 'cikkely' foglalkozik a 300HST-vel, meg a focus 3000-el, szal valami különbség ezek szerint van. de focus 3000 márkanév alatt futó hangszerek között is van elég sok különböző a net szerint: jackson-fejű, stratocaster-szerű, meg találtam egy ilyet , ami inkább a barettára bír hasonlítani, bár a teste nem annyira agreszív, kicsit lekerekítettebb, aztán van még ez a másmilyen fejű. bonyolult ez a kramer-saga, annyi szent.

mellesleg az enyém az ilyen.. értelemszerűen képzelj a nyakhoz egy humbuckert. :]

Előzmény: Kramertom (3994)
Ludi Creative Commons License 2002.02.17 0 0 3997
Hali emberek!

Lenne egy csomó kérdésem a kezdéssel kapcsolatban:
1. Érdemes elektromos gitárral elkezdeni, vagy előbb jobb az akusztikus?
2. Ha elektromos, akkor kezdőnek rögtön valami közepes vagy jó gitárt, vagy jó valami olcsó gagyi is.
3. Mennyire rossz egy rétegelt fából készült gitár?

Egyelőre ennyi jut eszembe. Na sziasztok!

StratoFan Creative Commons License 2002.02.17 0 0 3996
Bitter!
Én nem a Stratocaster miatt vagyok Stratofan, hanem a Stratovarius miatt :))). Másrészt nem számít hogy BB King a példa vagy Malmsteen, a mondandom lényege az volt, hogy nyilván nem ők fognak a hangzásukon görcsölni mert nekik már van, olyan cuccal amilyennel éppen összejött nekik és amivel elégedettek, és ez nem csupán hangszedő meg gitár. Ezzel szemben ha mondjuk én hasonlítani szeretnék BB King-re, nekem lépkednem kell valamin mert nem biztos hogy helyből olyan körülményeom vannak mint nekije. Főleg ha megunom és utána Slayer-re váltanék :))).
Előzmény: Bitter (3858)
A nyúl Creative Commons License 2002.02.17 0 0 3995
hát ja, ez az a gitár, amiről a neten úgymond zéró infó van, talán két nyamvadt képet bírtam találni róla, bár egyik sem a jackson-fejes típus volt, hanem amelyik ilyen pöcs alakú fejjel van szerelve, nemtom most jobban leírni. neked melyik van?
a harmony centralon írnak róla egyébként vagy tízen, jókat-rosszakat, abban viszont mindenki egyetért, hogy úgy meg van építve az a hangszer, mint valami traktor. mindent kibír.
a rubcsicsnak emlékeim szerint nem focus-a van, de utánanézek.
Előzmény: Kramertom (3994)
Kramertom Creative Commons License 2002.02.17 0 0 3994
Hát, lehet, hogy ez a hivatalos típuskódja, de a nyakmerevítő pálca borítóján az áll, hogy "300HST". Mondjuk így én sem találtam, amikor a neten kerestem. Azt hiszem, hogy a mostani Ossian gitáros Rubcsics R.-nek is ez van.
Előzmény: A nyúl (3990)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.17 0 0 3993
...na most ugrott be, a Paul Reed Smith-ről lenne szó??? Ja az a gitárok között a stradivari :)))
z@kk (c)
Előzmény: Törölt nick (3992)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.17 0 0 3992
pele_
miféle izé az a PRS, linkelj már be egy pikcsört róla, meg részletezhetnéd azt a nagy feelinget, amikor a kezedbe vetted, ja és mennyi zöldhasut kell otthagyni érte a shopping-ban???
z@kk (c)
Blindmouse Creative Commons License 2002.02.17 0 0 3991
Hát mert ha ég benned a xereplési vágy, akkor úgyis elmeséled... :))
A nyúl Creative Commons License 2002.02.17 0 0 3990
a maróthy kramer fx 3000-et használt, nem?
legalábbis az a citromsárga csoda az az tudtommal.
ez azért érdekes, merthogy nekem egyszer egy faszi felajánlott egy fx 3000-et, hogy számítsam már be az enyimének az árába, és hát kipróbáltam, és tetszett is, jó volt a hangja, kényelmes volt... csak hát a színe. fluoreszkáló bugyirózsaszínben (nincs rá jobb szó) bírt pompázni a szerencsétlen, fehér koptatólappal.
szóval mittomén, hezitálok még.
azért adom el a krémert amúgy, mert a: nekem túl metálos a hangja, (bár a pickup-beletétel nagyot dobott rajta, mondjuk nem én rakattam bele, hanem az előző tulaj, aki a haverom volt, és hát volt módom egy pickuppel is hallani) b: nincs szükségem ilyen drága gitárra, mert a fő hangszerem a basszusgitár, és gitáron jobbára csak amatőrködni bírok.
Előzmény: Kramertom (3985)
pele_ Creative Commons License 2002.02.17 0 0 3989
ersekdora:
Mostanaban rengeteg fele gitart kiprobalhattam. Reszben azert, mert ahol elek egy oriasi hangszerbolt van, ahol mindent leakaszthatsz kerdezes nelkul es be is dughatsz barmelyik erositobe.

Masreszt pedig voltam a NAMM Shown Los Angelesben.
Erdekes, hogy senkit nem erdekelt, hogy mit lattam es hallottam ott. Egyedul Jennifer Batten-re gerjedt a Forum.

Nos nekem jelenleg egy Ibanez S540 LTD SOL Custom Made gitarom van, ami igen szeretek.
Nos egy Line6 Vetta cuccon hozzafoktam a tesztelesekhez.
Kiprobaltam az uj
Ibanezeket, LP Custom-okat meg Rikkenbacker-t is.
Nos hamar kiderult, hogy a LP kizarolag marhallokkal szol nagyon jol.
DE!
Mikor a veletlenul kiprobaltam egy PRS fura dolog tortent.
Nem szoktam nagyon lelkes lenni gitaroktol, mivel en is nyuzom oket egy ideje altalaban tisztaban vagyok vele milyen hangzas es kenyelem varhato egy-egy hangszertol.
Mikor bedugtam a PRS (a pontos tipusnak utana nezek) -t elontott a forrosag, kiverte a viz az arcomat a szam korul. Nem akartam elhinni az iszonyatos kulonbseget. Ez olyan talan, mikor 30 ev utan ismet szerelmes leszel.
Nos, mikor lenyugodtam es kijatszottam magam, visszadustam a csucskategorias Ibanezeket es LP-ket , hogy probalgassam oket meg, de valami megvaltozott. Az eddig jo hangu Ibananezek (foleg ezek) es LP- (Marshall hanzassal kiveve), nagyon viccesnek es nagyon gyengenek hatottak.

A tesztet nem befolyasolta semmi sznobizmus.
Javaslom teszteljetek oket!

Milyen hasonlo termekeket probaltal ki a J-Station mellett? Az ara meghatarozo volt?
Kulonben arra kerdeztem, hogy mire hasznalod, hogy erositohoz (marshall vegfokaba dugva), vagy PC-s felvetelekhez is hasznalod. Ha igen, milyen hangkartyat hasznalsz?

Törölt nick Creative Commons License 2002.02.17 0 0 3988
... ha csak 2 van belöle kishazánkban (és hol a másik :), akkor miért gondolod, hogy érdemben hozzá fog szólni valaki és kialakuljon erről v.milyen vita??? én is csak "véletlenül" láttam és hallottam :), de amikor megláttam az árcédulát már nem is tetszett az egész, a forgó potik meg az egyébb varázslatok pedig kimondottan ellenszenvesek számomra.
z@kk (c)
Előzmény: Kramertom (3987)
Kramertom Creative Commons License 2002.02.17 0 0 3987
Hát, itt, Magyarországon nem hiszem, hogy 130 embert meg tudnának kérdezni ebben a témában, mert tudomásom szerint hazánkban csak 2 db van belőle. Én lehettem olyan szerencsés, hogy kipróbálhattam élőben. De a J-Stationt is tesztelhettem. Szerintem nem rossz. Nekem főleg az a "beúsztatásos" vonósszimuláció tetszett.
Előzmény: e_dora (3986)
e_dora Creative Commons License 2002.02.17 0 0 3986
ez nem komoly teszt, hanem komolyabb: vásárlói vélemények. A fender ct esetében kb 130 ember irta le, hogy jött be neki.. szerintem az ilyesmi az, amire adni lehet, olvasd el.. Amugy itt mindenről van adat, mármint ilyen vásárlók monták, az összes gitárról, effektről stb.. Ez az egyetlen hely, ahol valaha infot találtam az ismeretlen szériás koreai ibanezemről..
(heh, mások véleménye érdekes, de kivéve az olyan eseteket, amikor csavo lepontozza szarnak a j-stationt - ami nekam van -, azért, mert ha közel teszi a számítogéphez a mikrofont, akkor zugást hall!!, a barom)
Előzmény: Kramertom (3981)
Kramertom Creative Commons License 2002.02.17 0 0 3985
Nem azért, mert hülye vagyok, hanem inkább, mert nagyon a szívemhez nőtt és szeretem a fogását, a hangját. Egyedül egy bundozás férne rá, de még ebből a szempontból sem veszélyes ...
Előzmény: Kramertom (3984)
Kramertom Creative Commons License 2002.02.17 0 0 3984
Kedves Nyúl Koma! Nekem meg egy 13 éves Kramer 300HST-m van, olyan, amilyet a Maróthy Zoli használt az Ossian-os időkben, csak metalbordó. Gyári állapotban, csak a 3 db satucsavar van cserélve rajta. Egyébként nem eladó! Ugyanis rengeteg gitár volt már a kezemben - köztük sok nagyon drága, márkás is! - és nem találtam olyat, amire elcserélném ...
Előzmény: A nyúl (3983)
A nyúl Creative Commons License 2002.02.17 0 0 3983
nézd, a custom azért egy magasabb szint, sokkal szebben, több kézimunkával, jobb, szebb faanyagokból van megcsinálva, több odafigyeléssel mint a standard. azt hiszem ez kompenzálja a korkülönbséget. az meg, hogy adott esetben mennyire karcos, lepukkant egy gitár, a gazdájától függ leginkább, nem a korától, ha valamennyire is vigyáztak a hangszerre (nem hímestojás-módon, csak úgy normálisan), akkor nem hiszem, hogy annyira hányat módon össze lenne karcolva. és egy gitárt egy nap alatt is teljesen le lehet pusztitani, ha teszem azt nekiesik az ember egy ütvefúróval mondjuk.

mellesleg, pozitív példaként bírom említeni, hogy az én kb. tizenöt éves kramer barettám (ami most eladó mellesleg, ez itt a reklám helye)minden szempontból remekül működik, hátul még az eredeti hangszedő van benne (a nyakhoz lett utólag betéve egy seymour duncan humbucker, mert ezt a típust eredetileg egy dupla hangszedővel szerelik), ami szintén seymour duncan, és úgy szól, mint az állat, konkrétan. és szétverve/összekarcolva sincs, pedig ha jól tudom a bikinis daczi is használta egy ideig, meg az ex-pokolgépes nagyfi, szóval volt része rakendrollban rendesen.

Előzmény: e_dora (3977)
Kramertom Creative Commons License 2002.02.17 0 0 3982
Egy kissé száraz a hangja (főleg torzítottan), de mindenesetre elég korrekt, csak drága cucc.
Előzmény: Kramertom (3981)
Kramertom Creative Commons License 2002.02.17 0 0 3981
Hát, én nem olvastam ilyen komoly teszteket, csak a saját véleményemet tudom megosztani veletek. Amikor először megláttam, teljes döbbenet volt. Ahogy forognak a potik, világít a kijelző ... Aztán beüzemeltük, és egy-két gyári presetet meghallgatva padlót fogtam, úgy szólt. Aztán egy pár nap múlva rájöttem, hogy kurva jó, kurva jó, de még sincs olyan dög, dinamika benne, mint egy natur csöves erősítőben ...
Előzmény: e_dora (3980)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!