Én sem, de a kivitelező állítja, hogy tudja. Ezért lenne jó, ha valaki megerősítené vagy cáfolná. De a pontos típust nem tudom, állítólag a Solax, mint márka tudja ezt.
Kinyomtattam a közlöny 16-19 oldalát, mert mindegyik a HMKE-ve foglalkozik. Az általad idézett 17. oldal több érdekességet is tartalmaz, de egy részét nem tudom értelmezni. Meg kell várni a végrehajtási utasítást, hogy lássuk mire gondoltak. Remélem ez nem egy bújtatott ellehetetlenítése a napelemeseknek.
A 2024-től érvényes fogyasztás mérés. A vektoriális mérés azaz az energiamérleg szerinti mérés.
Másként fogalmazva: "pillanatnyi/azonnali szaldó képzés" történik. Vagy csak az egyik 1.8.0 vagy csak a másik 2.8.0 regiszter lép előre. De a kettő egyszerre nem fog lépni.
A közlöny alapján.
Ha a háztartási méretű kiserőmű a csatlakozási ponton a közcélú hálózatba villamos energiát betáplál.
A háztartási méretű kiserőmű üzemeltetőjével, mint
a felhasználóval jogviszonyban álló villamosenergia-kereskedő
olyan elszámolást alkalmaz, amelyben
az alkalmazott elszámolási időszaktól függetlenül a hálózatba betáplált és vételezett
villamos energia mennyisége irányonként külön-külön, az egyes fázisok szerinti terhelés és vételezés összesített energiamérlegével kerül megállapításra
Ami alapján a fázis aszimmetrikus termelésnek nem lesz értelme a hálózatra kitápláló rendszer esetén. A hálózatra kitáplálós napelemes rendszerek esetében nem lesz szükség fázis aszimmetrikus termelésre.
Nekem a régi azt írta, 1 éve megszűnt az új reg, majd lesz új rendszer.(A régi reg-emet meg letiltotta (vagy ilyesmi) az adminisztrátor, tudok jelszót cserélni meg minden, csak belépni nem.)
Sziasztok, regisztráltam az eon-hoz valami w1000-re és ilyesmi adatokat látok. Valaki tudja esetleg, hogy ezek pontosan mit jelentenek. Illetve ebből ki lehet-e találni, hogy hogyan összegzi a fogyasztásokat, a 3 fázisú mérő, ha egy fázison van az inverter?
A solardepon évek óta akcióban van kb. minden (mert még nem rúgták valagon őket a fogyasztó megtévesztéséért). El ne hidd már, hogy 33%-ot enged belőle, simán oda van írva egy áthúzott kamuár. Százezrekkel kevesebb a kérdéses inverter bekernettója ennél a 33%-os "akciós" nettó árnál...
Az, hogy az állami beavatkozás miatt éppen tönkre menő piacon ki mennyire hajlandó -most éppen- letolni a bugyit, az egy dolog.
Egy másik a megtérülés, amire én adtam egy lehetséges választ.
Bárki ki tudja számolni más bekerülési összeggel is.
Mivel az új pályázati feltételek miatt a 10kWp inverterek a lakosságnak gyakorlatilag eladhatatlanok, ezért sokan, sok mindenre képesek, még 33% árengedményre is:
Eddig az engedélyhiány és a betáplálási stop miatt állt a piac (nyár végén rakattam fel egy rendszert egy ingatlanra, a piacon jelentősnek számító cégnek az volt a harmadik lakossági telepítése 2023-ban), most a bruttó és az új pályázat miatt.