előző rész végén a cliffhanger az volt, hogy Din Djarint elkapták: Gedeon nem végez vele azonnal, ott helyben, hanem a kihallgatóba küldi. Ebből arra következtettem, hogy más terve van vele, és hogy talán lesz egy izgalmas párbeszéd Din és Gedeon között, amiből megtudunk valami új titkot. De Din nem ér oda a kihallgatóba, mert elszökik. Utána Gedeon simán meg akarja ölni. Itt már nem érdekes az, hogy mit akart tőle megtudni a kihallgatóban. Akkor miért nem ölte meg a múlt héten szerdán, amikor remek alkalma lett volna rá, a szörnyülködő mandalórik szeme láttára? Tehát nyilván csakis azért kellett Dint a kihallgatóba vinni, hogy még ne haljon meg, azaz ismét úgy írják a történetet, ahogy a gombhoz varrjuk a kabátot.
A fene vigye el ezt a hülye sorozatot! Némelyik része reménykeltő, hogy talán mégsem ipari balfaszok dolgoznak rajta, de aztán kiderül, hogy ez hiú ábránd. :/
Ja, és ha mégegyszer meghallom, hogy "This is the way" akkor arcon karmolom magam... Érdekes Boba Fett sosem mondta mégis az egyik legikonikusabb karakter lett a SW univerzumban :)
Az elején levő akciózás tetszett. Din megtudta, hogy milyen érzés olyasvalaki ellen küzdeni, akik pontosan úgy vannak felszerelve, mint ő.. Kötélvető, lángszóró és beszkár. Tetszett az önbizalma, ott egy csomó őr, neki semmilyen fegyvere sincs, és nem azt mondja, hogy esélytelen vagyok, hanem hogy „Nincs semmilyen fegyverem, így adódhatnak problémák”.
Tetszett, hogy amikor a piros lézerfalaknál kinyírta a második őrt, nyúlt volna a fegyveréért, de lezuhant a szakadékba a faszi.
Jó volt, ahogy kapuról kapura egyre komolyabb fegyvereket szerez.
Gideon hangtorzítása pont olyan, mint Kylo René. Mármint amikor hordják a sisakjukat. Fura egyébként, hogy ez a sorozat behozta a szinte sérthetetlen beszkárt, mert így azért elgondolkodik az ember, hogy vajon Kylo meg Faszma miért nem használta ezt az anyagot.. Na mindegy.
Jetpack: a múltkor arra nem volt elég, hogy egy gyíkmadarat követni tudjanak, de most kirepülhetsz vele a sztratoszférába!
MSE droidnak piros villogó a tetején? Ez eddig is volt? Vicces, hogy az első MSE odahívta a kollégáit szirénázva lökdösni Arfájvot, az meg csak elrepült onnan, és az egyik MSE le is zuhant a szakadékba. R5 egyébként mikor és hogyan került oda a Mandalorra? (Ez a repülő funkció nekem már Artunál sem tetszett.)
Gideon klónok: múltkor meg ő mondta Huxnak, hogy neki a mániája a klóniozás, most kiderül, hogy saját magát akarta midiklorián adalékkal klónozni. Évek óta mindvégig rossz nyomon voltunk – ez a sorozat nem az ST-re fut ki, nem Snoke vagy Palpi a Gedeon célja, hanem saját maga! Igazi narcisztikus főgeci! :D
Din Grogu: szóval a mandalóriaknál úgy van a vezetéknév-keresztnév sorrend, mint a magyaroknál és a japánoknál. Meg a Sitheknél. :)
Casron Teva jelenete: nagyon érdekese néz ki, hogy a lázadó pilóta felszerelésre valaki ráhúz egy bőrdzsekit. :D A háttérben folyamatosan kalapban ücsörgő Dave Filoni is kirántott az élményből (bár ekkorra már nemigen volt élményem).
Stáblista utáni jelenet: nem volt. :)
Pedro Pascal arca: első évad: 1 alkalom; második évad: 2 alkalom; harmadik évad: NULLA alkalom! Ez hogy lehet?
Évad egésze: nem komolyan vehető, felejthető, és nem is várok már semmilyen folytatást ez után.
Egy valami biztosra vehető szerintem, hogy amikor 1979-ben, a mozikba küldték nálunk, az ANH-t, akkor nem volt még EP4/TNH feliratozás rajta! Többen írták netszerte, hogy csak 1984 karácsonyán találkoztak ezzel első alkalommal, de ez még nem zárja ki, hogy cserélték, frissítették addig az időig, a mozikópiákat is erre.
Ami, még bonyolítja a dolgokat, hogy két féle feliratozással és formátumban is pergett, a mozik képernyőin a film. A 16mm-es verzió, kéne hogy legyen a régebbi, az első, az extra szöveg nélkül. A feliratozás, feltehetően 1979-ben készült, bár meglepő lenne, ha '78-as volna. A 35mm-es verzión, már mássabb feliratozás van és az előkerült stáblista tanúsága szerint, ez is az 1979-es évre van datálva, amikor készült, a feliratozás, ahogy a mozikba került. Hogy, '79-ben volt-e vetítve és PreANH verzióban, még ha kis ideig is, szerintem igen. Késsőbb, lehet már nem, a főcímet cserélve, ahogy azt már eddig is láthattuk, '84-től a TV-ben.
Jött az ESB '80 májusában, már az "5.-ik rész"-es főcímmel, de az már szinte mindenhol, így volt vetítve. Hogy, Lucas-t zavarta-e már, a folytonossági anomália ez időtájt, nyilván valóan meg lehet. (1 évet várt erre?) Mintha, pont az ESB előtti hónap derengene úgy fejből, hogy újra mozikba küldték (újrázás gyanánt), az ANH-t, felvezetésként, de totál kétlem, hogy újított főcímmel. De, az 1981-es év lehet, a biztossabb, amit tudni lehet erről. Ezen év őszére, már itt volt az ESB vetíthető kópiája, nálunk is. A Jedi már eleve így jött ki, '83-tól.
felettébb érdekes kópiákat kaptunk akkor... egyrészt évekkel később leforgatott opening crawl-t tartalmaztak, másrészt pedig a ROTJ olyan jeleneteket, amelyeket nem is tett bele a LFL :D
Egy újabb látványos, de végtelenül hitvány epizód. R5 és Grogu mint plot device-ok, már megint éppen ott vannak és arra képesek, amire ez a nyomorú forgatókönyv megkívánja. Mindenféle izgalom és tét nélkül néztem végig ezeket a HATALMAAAAS csatákat. És közben el kellene hinni, hogy a Mandalor bolygóra visszamaradt mandalóri csapat pusztán NEM VETTE ÉSZRE, hogy egy birodalmi bázis épült a lábuk alá? Akkor mégis mi a g.cire vigyáztak ott idáig? És rajtam kívül ez senkit sem zavar, ott van egy rakás mandalori, élen az új királynővel (belőlük kettő is van...) és senkinek de senkinek nem jut eszébe megkérdezni tőlük, hogy ez mégis hogy a faszba történhetett meg? :) Egészen elképesztő! Jó, mondjuk Bo Katan is a szomszédban üldögélt, neki sem tűnt fel, ő meg a másik... áhh, mindegy, ötletszerű, komolyan vehetetlen foshalmaz az egész
amikor a TNH-ot először láttam, az apámat számon is kértem, hogy az első három részre miért nem vitt el. a suli (1. osztály) udvarán a salakban rajzolgattuk a világokat a karakterek utazásait, a bolygókat térképeztük fel és azt találgattuk mi lehetett az első három részben:) akkor elég sok teória született arra vonatkozóan, hogy mi lehetett a klón háborúban és miért volt Clone az a háború? a leggyakoribb teória az volt, hogy a Clone az egy bolygó, ahol egy marha nagy, mindent eldöntő csata volt:)
Ez nekem akkor fel sem tűnt. Csak később, videón újranézve. Szaladtam is a szótárért, hogy lefordítsam és a hideg rázott a megfejtéstől, az új információtól, a felfedezés örömétől :) És hogy ez VÉGIG itt volt az orrunk előtt és nem vettük észre és hogy ez így milyen zseniális :D Csak nagyon sokkal később tudtam meg, hogy csak utólag lett odaírva :D
Dehát ilyen kópia a világon sehol sem létezett 1981 áprilisa előtt.
Én arra emlékszem, hogy a ROTJ kapcsán találgattunk, hogy az hogy lehet a 6.? Az egyik magyarázat az volt, hogy a mozik szünettel vetítették, és így minden epizód 2 rész, vagyis összesen 6. De ez sem stimmelt, mert akkor az ESB meg hogy lehetett az 5.? :D
Nem hiszem, hogy lecserélték volna a magyar mozik. Nem gondolom, hogy hozzánk eljutott volna az 1981 áprilisi kópia. De majd Razor biztos tud erről többet
Nekem valami furcsa agyam van, még arra a napra is emlékszem, hogy amikor megtanultam a hintát magamtól hajtani, Kovács Katitól a Mami blue szólt vasárnap délelőtt az egyik ház ablakából ki a játszótérre. Pedig alig lehettem több, mint 3 éves. És van még más emlékem is ebből a korból.
1980-ban meg már 12 éves voltam, onnan nyilván sokkal többre emlékszem és sokkal élesebben is.
Először is mondjuk hogy létezik az a nonszensz hogy elvágja magát az ERŐ-től. Nos ettől még Jedi marad. (pont ez volt a rian johnson féle agymenésben.) Fontos tényező hogy van-e egyáltalán Jedi rend. Ha nincs, akkor nincs a rendnek tagja sem, és fölösleges magát elvagdosni, nem igaz? Vagy mondok egy egyszerűbbet. Csak ki kell lépni. Hofitól szabadon: "Erre nem gondoltál mi pubi? Túl komplikált?" És nem azt KELL választani hogy hopp kitalálok egy megvalósíthatatlan hülyeséget, és "elvágom magam az ERŐ-től." Hihetetlen. Na ez az agymosás eredménye.
És attól hogy kibővül a galaxis az miért is válik elfogadhatóvá hogy leszarják a teljes OT-t?
Hát nem válik elfogadhatóvá. Csak hát ugye tehetségtelen "white slavers" + agymosás.
Az a tény meg mégis hogyan noszogatná Luke-ot egy halálos párbajra az apja ellen, hogy ő az utolsó Jedi? Egyszerűen komolytalan az ilyen erőltetett okfejtés, aminek semmiféle logikai alapja nincs.
Nem kell itt semmit sem kimagyarázni. Néhány idióta írt néhány ökörséget, és vannak akik kényszeresen el akarják fogadni. Tipikus esete mikor valaki meg akar magyarázni valamit, ezért sutba dob minden értelmes gondolkodást.
Ashoka ki lett zárva. Majd valahogy dizni visszavette ha jól emlékszem. A többi meg BS alternate universe. Vagy ahogy Thripio mondaná: "Oh. It’s nothing, sir. Merely a malfunction. Old data. Pay it no mind."
Nem tudom a kérdésedre a választ. Sajnos nekem erről nem lehet saját emlékem. A többieknek talán van.
Ami az "egy"-et illeti, engem is zavar. Angol hatátozatlan névelőt nem kell mindig lefordítani, ráadásul ez a cím csak újabban olvasható így, kb. szerintem a dvd kiadás óta. Magában a filmben a felolvasó "egy" nélkül mondja a címet, és nekem ez számít.
Én 1980 késő őszén láttam először a filmet, Miskolcon a Táncsics moziban, és már akkor ott díszelgett rajta a IV. rész. Nem is értettem. (Előtte meg valami iszonyatosan zagyva rajzfilmszerű kisfilm ment.)