Keresés

Részletes keresés

joy Creative Commons License 2016.04.12 0 0 95182

Kérdésem:
Fölvirágzott a rebarbink. Lehet-e még ilyenkor is szedni leveléből?


H_G Creative Commons License 2016.04.11 0 0 95181

Miért, te akárhány óra főzés után megeszed a csontot?

 

Előzmény: tunegyzet (95180)
tunegyzet Creative Commons License 2016.04.11 0 0 95180

Talán elég lehet, de csak a lé, a csontok ehetetlenek annyi idő alatt.

Olvastam én olyan receptet, ahol 20 perc főzés után kész lett a leves...

 

Még a kockaleves is tovább tart...:}}

 

Előzmény: nagypapi51 (95177)
ZsuR Creative Commons License 2016.04.10 0 0 95179

Szeretem a kevert tesztakat - es ez nagyon finom lett... 

 

 

http://www.foodnetwork.com/recipes/ina-garten/apple-cake-tatin-recipe.html?oc=linkback

tunegyzet Creative Commons License 2016.04.08 0 0 95178

Akkor szoktam bezöldségelni ( hagymák a habozás után, meg a fűszerek is.

4 óra...:}}

Előzmény: nagypapi51 (95177)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.04.08 0 0 95177

...Aki 2-3 óra alatt csontlevest főz, más gazemberségre is képes...

gyesznóhoz ennyi épp elég.

 

Előzmény: tunegyzet (95176)
tunegyzet Creative Commons License 2016.04.08 0 0 95176

Én meg 5-kor ébren szoktam lenni, délre már van lé, 2-re megfő a marha-húsoscsont is ( irgalmatlan finom tud lenni, ha meg hozzájutok, egy méretes pörköltnekvaló adag is kikerül ( a hentes nem ér rá, elég macerás a pucerálás).

 

Aki 2-3 óra alatt csontlevest főz, más gazemberségre is képes...:}}}

Előzmény: Boszorka (95174)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.04.08 0 0 95175

Töltött káposztát 7 órán át főzni? Nem sólet az... :)

(nálunk a marhahúsleves 6-tól 11-ig főtt)

Előzmény: Boszorka (95174)
Boszorka Creative Commons License 2016.04.07 0 0 95174

Nálunk rendszerint éjféltől reggel 7. főtt a húsleves, anyám idejében. Valamint a töltött káposzta is.

Nekem van időm megfőzni nappal is.

Előzmény: Törölt nick (95173)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.07 0 0 95173

12 órán át főzött májgombóc-leves

"A jó leveshez idő kell" tartja az észak-dakotai közmondás. És milyen igazuk van! Persze lehet 2-3 óra alatt is finom csontlevest készíteni, de a legjobban akkor jártok, ha az esti film, vagy híradó előtt rakjátok fel és legközelebb másnap reggel találkoztok vele. Kivételesen[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

tunegyzet Creative Commons License 2016.04.06 0 0 95172

Azért nem baj, ha előkeresed, mert nagyon ráér, nem mostanában kerül sorra.

Kösz...:}}

tu2

most Mohó

Előzmény: Mooni (95171)
Mooni Creative Commons License 2016.04.06 0 0 95171

Sajna Boar.. már leszavazta a másikon. :( Majd legközelebb. :)

Vörösborosat szoktam, sajna fejből nem tudom, csak kb. Vegyes zöldség, hagyma karikára vágva, babér, koriander, bors, boróka, kakukkfű, víz, úgy emlékszem felforralom, utána teszem bele a bort, pár napig hűtőben tartom, közben megforgatom. Ha érdekel, megkeresem otthon a pontosat. De úgy láttam, Zsur is valami hasonlót tett a Mit főztök-be.

Előzmény: tunegyzet (95170)
tunegyzet Creative Commons License 2016.04.04 0 0 95170

Egy nap pácot éppenséggel írtam, de milyen pác javasolt? Lehet tőlem egy hét is...:}}

Előzmény: Mooni (95169)
Mooni Creative Commons License 2016.04.04 0 0 95169

Ha bepácolnád előtte néhány napra?  Utána tűzdelnéd, és sütnéd...

Előzmény: tunegyzet (95160)
tunegyzet Creative Commons License 2016.04.03 0 0 95168

Nna, a csülköt kicsontoztam.

Remélem, a vadröfi egyszerűbb lesz...:}}

Kardoznom kell majd, a zasszony pöki a markát, hogy az egész pörkölt legyen...

Csak a testemen át !

tu2

Törölt nick Creative Commons License 2016.04.02 0 0 95167

Előbb körbepirítanám, aztán a sütőben kis-közepes lángon, letakarva, vadas zöldségágyon... folyadékot szükség szerint pótolgatva készre sütném.

Előzmény: tunegyzet (95166)
tunegyzet Creative Commons License 2016.04.02 0 0 95166

Na jó, ki van csontozva, fűszerezve.

A hőfokokkal mi legyen?

Előzmény: Törölt nick (95164)
tunegyzet Creative Commons License 2016.04.02 0 0 95165

Nem mondom, hogy nincs igazad, de pl. csülköt is max főzés után csontoztam ki eddig.

Lehet, holnap gyakorlásképpen kicsontozom a csülköt, bár akkora a csontja, hogy el kell vágnom, mert baromi hosszú a csont...:}}

Tényleg, gyakorlok egyet...:}}

Előzmény: Törölt nick (95164)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.02 0 0 95164

Ha választanom kéne a csontfűrészelés és a kicsontozás közül, garantáltan az utóbbi mellett döntenék. :) S ha már egyszer kicsontoztad, azután spékelheted, göngyölheted, töltheted kedvedre, s a kissebbik tepsibe is elfér. No nem?....

Előzmény: tunegyzet (95163)
tunegyzet Creative Commons License 2016.04.02 0 0 95163

Nem tudom,  még sose láttam vaddisznócombot közelről...:}}

 

Nem tilos, de az egyéb eljárás, amit írtam, jó lehet?

Előzmény: Törölt nick (95162)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.02 0 0 95162

kicsontozni nem ér?...

Előzmény: tunegyzet (95160)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.02 0 0 95161

Köszönöm, Frici papa ki lett guglizva, létezik még és éppen megfelelőnek tűnik....

Előzmény: H_G (95159)
tunegyzet Creative Commons License 2016.04.02 0 0 95160

Üdv! feleim, szaktanács kellene.

 

Már írtam, valaki hozott egy vaddisznócombot, és nem szeretném, ha pörköltként végezné...

Többen is javallták, süssem meg egészben.

Egy baja van: bár szerintem süldőcomb ( 40x20x9 cm), és gáztűzhely van csak.

Namost az egészet csak a gyári nagy tepsibe lehetne beszuszakolni, de mittudomén, kidagad...

 

Az járható, hogy a kiszélesedő részig lefejtem pörköltnek, csontot lefűrészelem ( a zasszony is megnyugszik...:}})

 

Tehát:

1.most mélyhűtőben van

2. hűtőből kivesz, kiolvaszt

3.mondjuk lefaragni a széles részig, akkor már rendes tepsibe is befér(het)

4.a sütnivalót fűszerezni ( só,bors )

5. jól megtűzdelni fokhagyma-szalonna 3x3 centis mátrixban

6.hagyni egy napot kínlódni

7.bedugni fóliával letakarva nem túl meleg sütőbe ( gázsütő van, hőfokbeállítást is tud, mi legyen?

8. hústűvel böködve, ha megpuhult, fólia le, és aládurrantani

 

Tessék szíves lenni megköpködni az elképzelést, Boar.. véleménye is kellene...:}}

 

Előre is köszönöm !

 

tu2

H_G Creative Commons License 2016.04.02 0 0 95159

Ott a Frici bácsi a legjobb, ha egyáltalán megvan még. Legpraktikusabb meg a Kyrios vagy hogy hívják...

 

Előzmény: Törölt nick (95158)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.02 0 0 95158

Budapesten, az Oktogon környékén akad-e egy-két-há jófajta kifőzde? (Erasmusos diákoknak és tanáraiknak... kb 2-3 hét alatt lesz idejük kipróbálni többet is.)

Boszorka Creative Commons License 2016.04.01 0 0 95157

Nem is figyeltem itthon milyet kapni. Mikor divatba jött itthon, akkor sokszor hoztunk ha autóval jöttünk. Én rendszerint előételnek adtam vendégeknek, garnélával majonézzel meg még ezzel azal ami eszembe jutott. Látványosan lehetett tálalni.

Előzmény: nagypapi51 (95153)
ZsuR Creative Commons License 2016.04.01 0 0 95156

Bizony ez finom!  Ettem en is mar hasonlot, majonez, hagyma es avokado...so-bors-citrom... finom.

Előzmény: dulci (95155)
dulci Creative Commons License 2016.04.01 0 0 95155

Az avokádót kicsit "magyarítottam". Fokhagyma helyett medvehagymával keverem, kevés bors és citromlé, valamint 1-2 kanálnyi majonéz. Nagyon jó!

A magjáért nem küzdenék ennyit. Vagy, ha amúgy is megy a sütőbe valami, mellé fér. 

ZsuR Creative Commons License 2016.04.01 0 0 95154

Nagyon finom salatakon, szendvicsekben... kicsi citromle, vagy lime, so - es kesz.

 

 

Előzmény: nagypapi51 (95153)
nagypapi51 Creative Commons License 2016.04.01 0 0 95153

Mi is csak néha esszük, alapesetben guacamolénak.

Fő baja, hogy éretten (sötéten) nem igazán kapni, az érlelés meg esetleges, nem mindig jön össze. Mire megfeketedik a héj, a mag körül bepenészedik.

Előzmény: Boszorka (95152)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!