Én meg 5-kor ébren szoktam lenni, délre már van lé, 2-re megfő a marha-húsoscsont is ( irgalmatlan finom tud lenni, ha meg hozzájutok, egy méretes pörköltnekvaló adag is kikerül ( a hentes nem ér rá, elég macerás a pucerálás).
Aki 2-3 óra alatt csontlevest főz, más gazemberségre is képes...:}}}
"A jó leveshez idő kell" tartja az észak-dakotai közmondás. És milyen igazuk van! Persze lehet 2-3 óra alatt is finom csontlevest készíteni, de a legjobban akkor jártok, ha az esti film, vagy híradó előtt rakjátok fel és legközelebb másnap reggel találkoztok vele. Kivételesen[...] Bővebben!Tovább »
Sajna Boar.. már leszavazta a másikon. :( Majd legközelebb. :)
Vörösborosat szoktam, sajna fejből nem tudom, csak kb. Vegyes zöldség, hagyma karikára vágva, babér, koriander, bors, boróka, kakukkfű, víz, úgy emlékszem felforralom, utána teszem bele a bort, pár napig hűtőben tartom, közben megforgatom. Ha érdekel, megkeresem otthon a pontosat. De úgy láttam, Zsur is valami hasonlót tett a Mit főztök-be.
Ha választanom kéne a csontfűrészelés és a kicsontozás közül, garantáltan az utóbbi mellett döntenék. :) S ha már egyszer kicsontoztad, azután spékelheted, göngyölheted, töltheted kedvedre, s a kissebbik tepsibe is elfér. No nem?....
Budapesten, az Oktogon környékén akad-e egy-két-há jófajta kifőzde? (Erasmusos diákoknak és tanáraiknak... kb 2-3 hét alatt lesz idejük kipróbálni többet is.)
Nem is figyeltem itthon milyet kapni. Mikor divatba jött itthon, akkor sokszor hoztunk ha autóval jöttünk. Én rendszerint előételnek adtam vendégeknek, garnélával majonézzel meg még ezzel azal ami eszembe jutott. Látványosan lehetett tálalni.