Keresés

Részletes keresés

nj Creative Commons License 2021.01.12 0 0 26498

Felesleges ezt tovább folytatni, úgysem tudjuk egymást meggyőzni. Tényszerűen nem igaz, hogy csak 3 helyzetük lett volna, vagy, hogy 60 percen keresztül csak védekeztek, hiszen még a második félidőben is voltak helyzeteik. Nemhogy az első, de még a második félidőben is többször találták el a kapunka, mint mi az övékét. És ha már a premisszák is tévesek, akkor azzal nincs mit kezdeni.

 

Lehet, hogy a Willem-meccsnél - ami a 2020-21-es bajnoki teljesítményünk eddigi legalja volt -, ez egy leheletnyivel jobb volt, de ez még mindig nagyon karcsú teljesítmény.

Előzmény: Gyenyi (26497)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.12 0 0 26497

"nem látok drasztikus előrelépést decemberhez képest. A védelem továbbra is nagyon bizonytalan"

Ha szerinted ugyanolyan rosszak voltunk, mint a Willem II ellen, akkor nincs mit mondanom. A vasárnapi játékkal szerintem szétvertük volna a Willem II-t. És e 'pocsék védelem' ellenére csak három helyzetük volt. Két ilyen gólt pedig kevés védelem tudott volna megakadályozni. Hibáztak a középhátvédek, de gól nincs védekezési hiba nélkül. Ha számítottak volna Malen sarkalására, akkor nem lett volna az gól. A második pedig egy villámgyors, hajszálpontos kontra volt. Azért főleg Antony volt a hibás. Ezzel együtt kipróbálnék már valaki mást is Schuurs helyén. De ez a védelem a PSV-nél kevesebb gólt kapott a bajnokságban, és a BL-ben pedig kevesebbet, mint a PSV az annál gyengébb EL-ben. Védelmünk tehát jobb. Csatársorunk messze a legjobb (A VVV meccs nélkül is) a bajnokságban. Középpályánknál, Kudussal, sem hiszem, hogy van jobb. Mi kell még?

 

" a csatárok annyival lettek jobbak, amennyivel Haller jobb center Labaydnál és Promesnél (ami egyenlő a nullával)"

Egy jó center egy nulla helyett azért nem kevés. És egy jó 10-es egy mondjuk közepes helyett sem rontja a csapatot.

 

"a lesgólon kívül Haller sem lőtt kapura, szóval én még várnék ezzel a hozsannázással."

Egyszer tehát lőtt kapura. Egyszer sem tudták tőle elvenni a labdát, és adott egy gólpasszt. Nem hozsannázok, de első félidejéhez képest jó volt. Zahavira nem cserélném el.

 

" simán elhoztak egy pontot tőlünk"

Mi az, hogy simán? 60 percen át alig tudtak átjönni térfelünkre. Annyira nem volt az sima. Persze a lényeg valóban az, hogy nem kaptak ki. De ők is nyerni akartak, amire az utolsó 60 percben nem volt esélyük.

 

"még megyünk hozzájuk, akkor még lépéselőnyben is vannak."

Mitől? Nézők akkor sem lesznek. Annyit nem számít, hogy más öltözőben lesznek a fiúk.

 

" annyival a Feyenoord, vagy az AZ sem rosszabb, hogy ne tudnának legyőzni bennünket."

Vagy a PSV-t. Ez vasárnap estig részben kiderül. De van még egy pár csapat, mely pontot fog rabolni a bajnoki esélyesektől. És könnyen lehet, hogy többet a PSV-től, mint tőlünk.

Előzmény: nj (26496)
nj Creative Commons License 2021.01.12 0 0 26496

"De akárhogy is lesz, utána is még sok minden történhet. Mindenesetre vasárnapi játékunk alapján sokkal optimistább vagyok, mint decemberi utolsó meccseink után voltam. Azért erre neked is lenne okod. :)"

 

Én nem látok drasztikus előrelépést decemberhez képest. A védelem továbbra is nagyon bizonytalan, a középpályások csak a második félidőben hozták azt, ami elvárható lenne tőlük, a csatárok annyival lettek jobbak, amennyivel Haller jobb center Labaydnál és Promesnél (ami egyenlő a nullával). És azért ne felejtsük el, hogy a lesgólon kívül Haller sem lőtt kapura, szóval én még várnék ezzel a hozsannázással.

 

Szerintem, a PSV-nek legalább akkora esélye van és ha figyelembe vesszük, hogy ők simán elhoztak egy pontot tőlünk, mi pedig még megyünk hozzájuk, akkor még lépéselőnyben is vannak. És annyival a Feyenoord, vagy az AZ sem rosszabb, hogy ne tudnának legyőzni bennünket.

Előzmény: Gyenyi (26495)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.12 0 0 26495

"És akkor még megkérdezed, hogy miért padoztatnám őket?"

Szerencsére most észrevettem a smile-t. De csak azt mondtam, hogy két ilyen villámgyors támadás ellen nehéz mit csinálni. Malen sarkalása olyan zseniális volt, amire védő nem számíthatott.

 

Ami Tagliaficot illeti a következők:

Az AD 7,5-öt ad neki, épp annyit, mint Tadicnak. Utánuk jönnek a többiek. A forduló válogatottjába is beteszik.

A VI-től és a VP-től csak 6,5-öt kap, de azért az is jó. Szóval azért nem csak én láttam jónak.

 

"Nem, nem voltunk jobbak! Az egész meccset tekintve kb. egálban voltunk velük."

A második gól előtt már eléggé beszorítottuk őket, de akkor még elég szervezetten tudtak védekezni. Kb. a 30-ik perctől, már csak kitöréseik voltak, és elég esztelenül rugdosták ki a labdát. Hol a kapufa mentette meg őket, hogy a gólvonalon vetődött valaki a labda útjába, hol a kapus védett nagyot. Nekik a két szabadrúgáson kívül még egy helyzetük volt. Legalább is, ha a Zahavi által kihagyottat, melynél lesen volt, nem számítom. Két félemetes bekkjük hátul alulmaradt Tadiccsal illetve Antonyval szemben, és a mi térfelünkre csak pontrúgásoknál mertek átjönni. Malen és Zahavi a második félidőben észrevehetetlenek voltak, A két szuper tehetségű szélső Ihattaren és Gapko nem éltek meg bekkjeink mellett. Nem mondom, 0:2-ről az is szép, hogy kiegyenlítettünk, de a 2:2-nek ők örültek jobban. (Más kérdés, hogy a Jong Ajax kezdőhelyéért versengő Schuurs és Teze közül a lassúbb, focizni kevésbé tudó Teze volt a jobb. Ő helyezkedni tud.)

 

"Amikor mi voltunk 3-4 pontos ponthátrányban korábban, akkor Gyenyi mindig azt mondta (még úgy 5-6 fordulóval a vége előtt is), hogy még nincs veszve semmi, sok van még hátra, még sok minden történhet."

Nem találok smilet, így ezt komolyan gondoltad. Ha úgy éreztem, hogy jobbak vagyunk, mint konkurenseink, és hátrányunk behozható volt, veled ellentétben, nem voltam hajlandó lemondani a bajnokságról. De Boer idejében általában be is jött optimizmusom. Most is úgy érzem, hogy mi vagyunk a legjobbak, pedig vasárnap Haller csak egy félidőt, Kudus csak 10 percet játszott, és Neres még egyet sem. Ha ők is teljes meccsekre jók lesznek, még jobbak leszünk. Úgy érzem, hogy bajnokok leszünk. A következő két hét megerősítheti ezt az érzést, de persze gyengítheti is. De akárhogy is lesz, utána is még sok minden történhet. Mindenesetre vasárnapi játékunk alapján sokkal optimistább vagyok, mint decemberi utolsó meccseink után voltam. Azért erre neked is lenne okod. :)

Előzmény: nj (26494)
nj Creative Commons License 2021.01.12 0 0 26494

"Ők csak álltak, és nem is látták, hol volt Zahavi."

 

És akkor még megkérdezed, hogy miért padoztatnám őket? Hát, pl. azért, hogy visszanyerjék a látásukat! :-)

 

"És nélkülük is azért csak 21 percig volt nehéz."

 

Azért ez erős túlzás!

 

"Én úgy érzem, hogy bajnokok leszünk, mert tegnap kiderült, hogy jobbak, mint legkomolyabb ellenfelünk, még, ha nem is voltunk eredményesebbek."

 

Nem, nem voltunk jobbak! Az egész meccset tekintve kb. egálban voltunk velük. Otthon! Eindhovenben ebből még vereség is lehet, hiába nem lesznek nézők.

És jelenleg te is abban reménykedsz, hogy visszatér majd Kudus és kezdő lesz Haller, azaz te sem a strukturális változásokban bízol, hanem abban, hogy olyan játékosaink állnak majd rendelkezésre, akik miatt Ten Hag nem tudja majd betenni Klaibert, Labyadot és Promest, illetve, akik egyénileg el tudják majd dönteni a meccseket. De ez a két játékos nem fogja tudni megoldani sem azt, hogy a két középső védőnk alszik a meccseken, sem azt hogy a két labdaszerző középpályásunk (Klaassen és Gravenberch) nem látja el a védőfeladatait. Nem lehet mindig arra számítani, hogy elöl majd többet rúgunk, mint amennyit kapunk, mert az sem jön be mindig (Groningen, Twente, Willem...)! Jelenleg teljesen indokolatlan az optimizmusod!

Előzmény: Gyenyi (26493)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.11 0 0 26493

"ő méterekkel belógott"

Maradjunk 10-15 centiben. Azért nehogy már ő legyen fő felelős azért a gólért! Azt pedig nem hiszem, hogy Blind és Schuurs tudatosan állították lesre Zahavit. Ők csak álltak, és nem is látták, hol volt Zahavi.

 

"A 2. Psv gólnál Zahavi mellőle rúgta a gólt."

Ő emberét, Gapkot követte, és mire észrevette, hogy a középhátvédek sehol sincsenek és a labda nem Gapkohoz megy, már késő volt. Egyik gól sem az ő hibája volt, viszont mindkét gólunkban komoly szerepe volt. Egyik legjobbunk volt. Embere, Gapko, az utolsó hetekben legjobbjuk, egész meccsen láthatatlan volt.

 

"Azért még megyünk Eindhovenbe, Alkmaarba, Rotterdamba stb. amik azért nem lesznek könnyebbek."

Eindhovenben még biztos nem lesznek nézők, nem Labyad, hanem Haller lesz a középcsatár, és gondolom, Kudus is kezd. És nélkülük is azért csak 21 percig volt nehéz. A többiek ellen pedig a PSV is még játszik.

 

":-)"

Én úgy érzem, hogy bajnokok leszünk, mert tegnap kiderült, hogy jobbak, mint legkomolyabb ellenfelünk, még, ha nem is voltunk eredményesebbek. Volt már, hogy bejött, amit éreztem, volt, hogy nem. Szurkolj, hogy most bejöjjön! :)

Előzmény: Manoh (26490)
nj Creative Commons License 2021.01.11 0 0 26492

"A Psv első góljánál ő tartotta játékban Zahavit, hiszen Blind és Schuurs lesre állították, de ő méterekkel belógott, így nem volt lesen Zahavi."

 

Bizony!

 

"A 2. Psv gólnál Zahavi mellőle rúgta a gólt."

 

Mondjuk, ott a teljes védelem rendezetlen volt a labdavesztés miatt, viszont az első félidő utolsó percében, amikor az a beadás elment a kapu torkában a PSV-csatárok előtt, akkor megint rosszul helyezkedett. A rúgott gólokban benne volt, ezért írtam, hogy megfelelt.

 

"Még sok forduló van hátra, de úgy érzem, tegnap lettünk bajnokok."

 

Ezt én is megmosolyogtam. Amikor mi voltunk 3-4 pontos ponthátrányban korábban, akkor Gyenyi mindig azt mondta (még úgy 5-6 fordulóval a vége előtt is), hogy még nincs veszve semmi, sok van még hátra, még sok minden történhet.

Úgy látszik, ha mi vezetünk 1 (!!!) ponttal, akkor a hátralévő 19 fordulóban már nem történhet sok minden! :-)

Előzmény: Manoh (26490)
nj Creative Commons License 2021.01.11 0 0 26491

"Elképzelhetetlen, hogy, ha Kudus vasárnap csak 10 percre volt jó, csütörtökön már kezdeni fog."

 

Azért írtam oda Ekkelenkampot is.

 

"Martinezzel nem értek egyet."

 

Nem baj, ez az én csapatom, nem kell vele egyetérteni! :-)

 

"Miért kellene Blindnek már pihennie?"

 

Mert lassú és nem tud védekezni. És a Twente ellen arra lesz szükség.

 

"Miért kellene egyszerre a teljes védelmet felforgatni?"

 

Nem forgatok fel semmit, adott poszton cserélek két embert két azonos poszton játszóra. Akiknek ez már nagyon érett egy ideje. Blind majd játszhat a Feyenoord ellen, ha kell.

 

"Különben is túlzás a védelmet annyira szidni. Két ilyen villámgyors és hajszálpontos kontra ellen nehéz mit csinálni."

 

Ha csak kettő lett volna. De még volt két másik, aminél ugyanúgy csak néztek. Legyen már végre következménye ennek.

 

"Minden gólnál lehet védelmi hibát találni, de most azok annyira nem voltak nagyok, hogy mindkét középhátvédünket meg kellene büntetni."

 

De. Mondjuk, a Klaassen - Gravenberch duónak is kijár a kritika, mert ők meg az indításokat nem tudták megakadályozni. De most helyettük nem tudok hirtelen jobbat.

 

"A 22-ik perc után mindkét középhátvéd szinte hibátlanul játszott."

 

Nem így volt. Volt még két nagy helyzetük, plusz a végén Schuurs majdnem összehozott egy 11-est (vagy ha kívül volt, akkor szabadrúgást - már nem emlékszem).

 

"Timber, vagy ha ő még nem kész egy teljes meccsre, Rensch kezdhet Schuurs helyett, de pont nekik szükségük van egy tapasztalt társra."

 

A tapasztalat önmagában nem minden, ha valaki túl sokat hibázik. És ha lassú.

 

"Blind képes két hét alatt 4 meccsre."

 

Szerintem, pont ő az egyik, aki nem képes.

 

"Viccelsz? Láttad Hansent mostanában játszani?"

 

Nézd, ez kényszerhelyzet. Más nincs, aki tudna centert (is) játszani, ha Huntelaar sem állna rendelkezésre. Csatárcsere pedig kell.

 

"Ráadásul a Jongban mindig szélső. Eleve nagyon ritkán volt center."

 

Mostanában. De Brobbey korábbi sérülése idején annál többet.

 

"...és Promes legyen a balszélen."

 

Promes legfeljebb a kispadon legyen.

Előzmény: Gyenyi (26489)
Manoh Creative Commons License 2021.01.11 0 0 26490

"NJ-vel ellentétben én elégedett voltam Tagliaficoval. Mentalitása, harcossága segítette a csapatot, hogy átvegye a kezdeményezést. Mivel a PSV szélsők nélkül játszott, hátul sok dolga nem volt. Elől viszont mindkét gól támadása az ő labdaszerzésével kezdődött."

 

A Psv első góljánál ő tartotta játékban Zahavit, hiszen Blind és Schuurs lesre állították, de ő méterekkel belógott, így nem volt lesen Zahavi. A 2. Psv gólnál Zahavi mellőle rúgta a gólt. Ezek után még szép, hogy 2 gólunkban benne volt, azzal legalább némileg javította, hogy a 2 Psv gólban is.

 

"Végül azt hiszem, nekünk van több okunk örülni. Túl vagyunk a legnehezebb ellenfélen, és megőriztük az első helyet."

 

Azért még megyünk Eindhovenbe, Alkmaarba, Rotterdamba stb. amik azért nem lesznek könnyebbek.

 

"Még sok forduló van hátra, de úgy érzem, tegnap lettünk bajnokok."

 

:-)

Előzmény: Gyenyi (26487)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.11 0 0 26489

"Onana - Mazraoui, Timber, Martinez, Taglaifico - Klaassen, Kudus (Ekkelenkamp), Gravenberch - Antony, Haller, Tadic"

Elképzelhetetlen, hogy, ha Kudus vasárnap csak 10 percre volt jó, csütörtökön már kezdeni fog. Martinezzel nem értek egyet. Miért kellene Blindnek már pihennie? Miért kellene egyszerre a teljes védelmet felforgatni? És pont a Twente ellen, mely Amszterdamban nyert ellenünk! Különben is túlzás a védelmet annyira szidni. Két ilyen villámgyors és hajszálpontos kontra ellen nehéz mit csinálni. Minden gólnál lehet védelmi hibát találni, de most azok annyira nem voltak nagyok, hogy mindkét középhátvédünket meg kellene büntetni. A 22-ik perc után mindkét középhátvéd szinte hibátlanul játszott. Timber, vagy ha ő még nem kész egy teljes meccsre, Rensch kezdhet Schuurs helyett, de pont nekik szükségük van egy tapasztalt társra. Legfeljebb, ha szünetben 3:0-ra vezetünk, lehet gondolkozni pihentetésekről, fiatalok kipróbálásáról. Inkább azt mondanám, hogy az edzők, az orvosi kar nagyon figyeljenek, és ne a játékosokra bízzák, mennyit tudnak játszani. Aki fáradtnak látszik, azt eredménytől, személytől függetlenül le kell cserélni. Ősszel Klaassen és Blind is többször csak azért kezdtek, mert azt mondták, nem fáradtak. Most már minden rangadót meg kell nyernünk! Blind képes két hét alatt 4 meccsre.

 

"akkor Hansen"

Viccelsz? Láttad Hansent mostanában játszani? Igaz, nem könnyű, mert a Jong Ajaxban is csak 10-20 percre csere. Legyen ott fix kezdő és jó! Akkor lehet csere az egyben. Ráadásul a Jongban mindig szélső. Eleve nagyon ritkán volt center. Ha Huntelaar nem tud játszani, és szükség lenne rá, akkor Tadic menjen középre, és Promes legyen a balszélen. A Jongnak most nincs 9-ese.

Előzmény: nj (26488)
nj Creative Commons License 2021.01.11 0 0 26488

"NJ a Twente ellen sokakat pihentetni akar. Labyadban egyetértünk, de az ne pihentetés, hanem mellőzés legyen."

 

Lehet, hogy nem fogalmaztam egyértelműen: természetesen mellőzni akarom, de Schuurst és Promes is kispadra ültetném.

 

Kezdjen az alábbi csapat:

 

Onana - Mazraoui, Timber, Martinez, Taglaifico - Klaassen, Kudus (Ekkelenkamp), Gravenberch - Antony, Haller, Tadic

 

Cserék: Scherpen, Rensch, Schuurs, Blind, Taylor, Ekkelenkamp vagy Kudus, Promes, Hunteaar, ha tud játszani, ha nem, akkor Hansen

Előzmény: Gyenyi (26487)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.11 0 0 26487

Jó iramú, jó meccs volt, négy szép góllal, érdekes taktikai csatákkal.

A PSV ki akarta kapcsolni két építő középpályásunkat, akiket rendre két ember fogott. Ez Klaassen esetében az első félórában sikerült is. Ha nem vesztette el a labdát, csak hátra mert passzolni. Később közelebb ment a védelemhez, ahova már nem követték, és így ő is jobb lett, a védelem is. Gravenberchet nem tudták kikapcsolni. Rendre szabaddá játszotta magát akárhányan is fogták. És mivel labdái is rendre jó helyre mentek, fontos szerepe volt feltámadásunkban. Ten Hag taktikájának fontos része volt, hogy a szélsők nem rohangáltak a bekkekkel, hanem helyükön maradtak, amivel elérték, hogy a bekkek alig mertek felfutni. Nem tudom, NJ hol látta Dumfries felfutásait. Szerintem egész meccsen egyszer futott el 16-osunkig. Max egyszer sem. Most, hogy igazi szélsője volt, kiderült, hogy hátvédnek nagyon gyatra. Dumfries legalább jó harcot vívott Tadiccsal. Pontozással ugyan Tadic nyert, de akkor is.

A PSV kb. 20 percig volt képes domináns játékra. Utána még volt egy jó kontrájuk, de az utolsó 60 perc a miénk volt. Ha valamelyik csapat győzelmet érdemelt volna, az 90 perc alapján mi voltunk. Nem véletlen, hogy a PSV-sek elégedettek voltak a 2:2-vel. Mivel 0:2-ről jöttünk vissza, mi se panaszkodtunk. A PSV büszke lehet az első 20 percre, és arra, hogy utána megúszták két góllal. Mi arra, hogy 60 percig jobbak voltunk, mint legnagyobb konkurensünk. Végül azt hiszem, nekünk van több okunk örülni. Túl vagyunk a legnehezebb ellenfélen, és megőriztük az első helyet. Szerdától Haller 90 percet játszik, és Kudus is egyre többet fog. Bízom abban, hogy hó végére előnyünk nőni fog.

Én sem értettem a csatársort. Labyad már hetek óta, akár 9-es, akár 10-es észrevehetetlen. Ha pedig mégis megkapja a labdát, és van ellenfél a közelében, azt elveszti. Promes most nem volt olyan rossz. Sokat volt nála a labda, a gól előtt jól helyezkedett. Játékintelligenciájával nincs baj. Általában ott van, ahol lennie kell. A technika sokszor cserben hagyja. Formája kicsit javul, de a szélen jobb lett volna. Ha mindenki ép, fel sem merülhet, hogy kezdjen. Szünet előtt melegíteni kezdett Klaiber. Szerencsére mégsem ő ment be. Ez kicsit biztató.
Nálam a Ten Hag kedvencek használhatósági sorrendje: Haller, Alvarez, Promes, Klaiber = Labyad. NJ-vel ellentétben én elégedett voltam Tagliaficoval. Mentalitása, harcossága segítette a csapatot, hogy átvegye a kezdeményezést. Mivel a PSV szélsők nélkül játszott, hátul sok dolga nem volt. Elől viszont mindkét gól támadása az ő labdaszerzésével kezdődött. Még sok forduló van hátra, de úgy érzem, tegnap lettünk bajnokok. Haller sokat fog számítani, lassan Kudus is jön, Neres is 1-2 héten belül játszhat. És ha valamelyik középcsatár visszajön, akkor nem kellenek már a szükségmegoldások. De ez csak egy érzés. A januári rangadóknak még lesznek visszavágói, és a bajnokságot általában a kiscsapatok döntik el.

Még Zahaviról. Eddig semmivel nem indokolta leigazolását, de mint annyian ellenünk, most megtáltosodott. Menig is ellenünk kétszer talált be, de előtte utoljára 2014-ben a Jong Ajaxban lőtt kettőt egy meccsen. Labyad két idényt játszott Utrechtben. 58 meccsből 3-on volt két gólja, az egyik ellenünk.

NJ a Twente ellen sokakat pihentetni akar. Labyadban egyetértünk, de az ne pihentetés, hanem mellőzés legyen. Kudus még biztos nem kezd, de Ekkelenkamp legyen a 10-es! Hátul a hazai meccsen Klaiber miatt kaptunk ki. Most nem fog játszani. Mivel Danilo nem túl magas, én is mernék Rensch-sel vagy Timberrel kezdeni. A középpályát nincs értelme felkavarni.

A tegnapi meccs csúcsa Malen sarkalása volt. Szerintem a meccs 11-e:
Onana

Mazraoui, Teze, Boscagli, Tagliafico

Sangere, Malen, Gravenberch

Antony, Zahavi, Tadic

Ihattaren és Gapko csalódást okoztak. Viszont Malen kezd nagyon jó lenni ami a válogatott szempontjából jó hír.

nj Creative Commons License 2021.01.10 0 0 26486

Ajax - PSV 2-2, az első félidő pocsék játéka és 0-2-es hátrány után sikerült 1 pontot legalább otthon tartani.

 

Már az összeállítás is meglepő volt, Labyad "természetesen" kezdett, Promes is, de meglepő módon nem ő volt a szélen, hanem Tadic. Azt hittem, azért került a csapatba Promes, hogy megakadályozza Dumfries felfutásait, ennek, hogy ő volt a center semmi értelme nem volt. Ilyen alapon kezdhetett volna Haller is, vele valószínűleg többre mentünk volna, mint Promesszel. Bár Tadic nem tudta megakadályozni Dumfries felfutásait, Antony a másik szélen fegyelmezetten visszajött Max-szal. Hamar megkaptuk az első gólt, Zahavi kilépett a lest jelző Blind és az elalvó Schuurs közül és belőtte a vezető gólt. A másodikat egy jobb oldali labdavesztésből kaptuk, a védelem itt is csak közelről nézte az eseményeket. Tadic lőtt egy kapufát Mazraoui beadásából, majd adott egy gólpasszt Promesnek. A szépítés után nem sokkal majdnem összehoztuk a harmadikat is Zahavinak.

A szünetben bejött Labyad helyett Haller és rögtön más lett a játék képe, vele már nem boldogult olyan könnyen a PSV védelme, nem is mentek annyiszor fel a hátvédeik. Tadic passzát be is lőtte Haller, de lesről. Támadtunk tovább, a PSV védekezett, de már sokkal ritkábban tudott ellentámadást kezdeményezni. Az egyik ilyenből Zahavi fejelt Onana kezébe. A másik oldalon Antony is fejjel veszélyeztetett, majd Haller továbbperdített labdáját okosan a jobb alsóba gurította. Kisebb lehetőségek voltak még mindkét kapu előtt, de az eredmény nem változott.

Nem voltunk jobbak, de az első félidő után a PSV is nagyon visszaesett, a döntetlen igazságos. Kuipersnek voltak kisebb tévedései ide is, oda is. 

 

Onana a gólokról nem tehetett, amúgy jól védett.

Mazraoui rendben volt, voltak kimondottan jó megoldásai, de a meccs egyes szakaszaiban eltűnt. Még így is ő volt a védelem legjobbja. Schuurs hozta a szokásost, hiába vannak elegáns keresztezései meg jó hosszú labdái, ha helyezkedési hibákat követ el és kihagy a koncentrációja. Timbernek most már meg kell kapnia a lehetőséget. Blind ugyanez, remek labdákat ad előre, de nem jó védő. Lassú, nehezen fordul, labdákat veszít. A vesszőparipám, hogy őt a középpályára kellene állítani, mert a játékának az előnyei ott is érvényesülnének, de a hátrányai kevésbé sújtanák a csapatot, mivel a védekezésbeli hibáit a mögötte lévő védők még tudnák javítani. Persze, kérdés, hogy az ő futómennyisége elég-e a középpályára. Mindenesetre nálam az első számú baloldali középső védő Martinez. Tagliafico nem volt kiemelkedő, de megfelelt.

Klaassen nagyon gyengén kezdett, védekezésben kihagyott, a labdákat elpasszolta. A második félidőre némileg feljavult, akkor legalább megnyerte a párharcokat, de igazán jó nem volt. Labyad teljesítménye értékelhetetlen volt, mintha nem is lett volna a pályán. Gravenberchről sokan mondják, hogy nagy tehetség, szemre is tetszetősen mozog, csak éppen nem hatékony. A középpályán megkövetelt "piszkos védőmunkát" nem végzi el, nem nyer párharcokat, nem ad kulcspasszokat, kapura sem lő. Gyakorlatilag semmi hasznát nem vesszük annak, hogy amúgy láthatóan jó képességekkel rendelkezik és tetszetős megoldásai vannak, mert a futball nem pontozásos sportág, a látvány másodlagos.

Antony az első félidőben halványabb volt, a másodikban alaposan feljavult, egyre többször hozta nehéz helyzetbe Maxot, ő lőtte az egyenlítő gólt is. És fegyelmezetten visszazárt védekezni is. Viszont a gól előtt nem sokkal megint volt egy csúnya alattomos szabálytalansága, amikor rátaposott Gapko bokájára. A múltkori hasonló esetet megúszta, de lehet, hogy ezt már nem fogja, ha megnézik a felvételeket. Promes lőtt egy gólt (nem volt nehéz dolga: gyakorlatilag csak bele kellett tennie a lábát Tadic beadásába), de azon kívül szinte csak ügyetlen megoldásai voltak. Lelkes volt, küzdött-hajtott, de sajnos, hiányzik belőle a játékintelligencia. Tadic a védőmunkáját nem végezte el, nem akadályozta Dumfries felfutásait, viszont megint volt egy gólpassza - ha nem fújják vissza Haller gólját, akkor kettő lett volna -, lőtt egy kapufát és benne pont az van meg, ami Promesből hiányzik, az ész ehhez a játékhoz. Haller debütálása nem volt rossz, lőtt egy lesgólt, adott egy gólpasszt, a fizikumának köszönhetően lekötötte a PSV középső védőit. Nem egy világklasszis csatár, de egy ilyen támadó állandó fenyegetést jelent az ellenfél védelmére. Egy Antony (Neres) - Haller - Tadic (Neres) csatársorban lenne fantázia.

 

A következő meccsre néhány embert pihentetnék. Schuurs, Labyad és Promes most már legyen inkább kispados, kezdjen helyettük Timber, Kudus és Haller. De azon is elgondolkoznék, hogy Blind és Gravenberch közül se legyen mindkettő a pályán, mert úgy nagyon "puha" az a bal oldal. Játsszon Timber mellett Martinez és Blind lépjen egy sorral előrébb.

 

Manoh Creative Commons License 2021.01.10 0 0 26485

Legalább nem kaptunk ki végül! :-(

Sokat nem érdemes elemezni, mert az volt, ami várható volt. Amíg Ten Hag az edző és a saját embereit erőlteti, addig ez lesz. Talán, ha mindenki visszatér és 100%-os lesz fizikailag és formában is lesz, akkor idővel hajlandó lesz velük kezdeni és az talán elég lesz egy jobb teljesítményhez.

nj Creative Commons License 2021.01.10 -1 0 26484

"Például, ma egy gyors fel-alá rohangáló bekk, Max lesz az ellenfele."

 

Dumfries lesz feltehetően a jobbhátvéd. Amúgy, Antony vissza fog menni védekezni Maxszal, szerinted? Ha nem, akkor mindkettő helyett Promest játszatnád? :-)

De, szerintem, még nincsenek kezdőcsapatok, addig pedig azt sem tudhatod, hogy Tadic balszélső lesz-e. 

 

"...de abban biztos vagyok, hogy akármilyen jó is lesz az, aki a bal szélen játszik, Haller a helyett fog bemenni."

 

Talán előbb várjuk meg a meccset.

 

"Meglátjuk, mi lesz, ha Neres visszatér és jó lesz, és közben Haller is jó lesz. Továbbra is úgy tudom, hogy Neres nemsokára visszatér."

 

Kicsit sok a "ha"... Ha Neres visszatér és jó lesz, ha Haller is jó lesz és Antony is... Ráérsz akkor jósolgatni, hogy mi lesz, ha majd ez mind bekövetkezik.

 

"Igen. Azért játszik annyit Klaiber, Alvarez, Promes és Labyad, mert bennük, általában alaptalanul, bízik."

 

Ó, Promesről már te is beláttad, hogy alaptalanul bízik benne?! Ez mindenképpen előrelépés! :-) Ez a 4 eset, szerencsére, különbözik. Alvarezt Klaassen érkezése óta szerencsére hanyagolja és ha van Mazraoui, akkor Klaiber sem kezd (viszont, valamiért akkor is becseréli). Labyadot meg szinte bármilyen posztra beteszi, ahol üresedés van.

 

"Tadic más eset. A csapat vezérét a csapatszellem miatt sem meri mellőzni. Egy hőzöngő Tadic sok bajt okozhat."

 

Istenem, hogy te milyen rosszindulatú tudsz lenni, ha valakit nem bírsz! Azóta különösen fújsz rá, amióta a kis kedvencedet (Destet) helyretette. Volt már arra példa, hogy Tadic hőzöngött? Szerintem, még nem. (Tudom, tudom, még nem volt rá oka...) Akkor honnan vagy ilyen biztos benne, hogy fog? Amúgy, a többi játékos örül annak, ha ő pályán van, ezt többen, többször is nyilatkozták (Tudom, erre meg majd azt mondod, hogy nem mernek mást mondani a nyilvánosság előtt...). A szurkolók is szeretik, mert tetszik nekik a hozzáállása (ellentétben pl. Dolberggel, a másik kis kedvenceddel, akié viszont nem.). Csak te nem bírod. Ami még nem lenne baj, végül is magánügy, csak legalább ne tálalnád az egészet úgy, mintha ezeknek a fantazmagóriáknak bármi konkrét alapja is lenne!

 

"De egy jó edző, ezt meg tudja oldani. Van annyi tekintélye, hogy még egy roppant büszke csapatkapitány is elfogadja vele kapcsolatban hátrányos döntését."

 

Ez jó, így 3 mondaton belül sikerül odavágni egyet Tadic mellett Ten Hagnak is. Mi van, ha nem AKARJA kihagyni? Ahogy az általam felsorolt játékosokat sem akarta, érdekes, az nem zavart, hogy mondjuk, De Jongot, vagy Ziyechet nem akarta lecserélni "taktikai okokból". (Egyébként, ez is vicces, hogy eddig mindig azt mondtad, hogy a legjobbak legyenek a pályán, most akkor mégsem igaz ez mindig?)

 

"Azaz a Valencia át akarta tőlünk venni."

 

Tudjuk, hogy mennyiért?

 

"Ami Brobbeyt illeti, olyan hírek is vannak, hogy az Utrechttel tárgyal."

 

Nem olyan hírek vannak, hogy cáfolják, hogy az Utrechttel tárgyal! Kis különbség! :-)

Előzmény: Gyenyi (26482)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.10 0 0 26483

Bocs. Rosszul írtam. Max Antony ellenfele lesz. Tadicé az ugyancsak gyors Dumfries lesz. A többi stimmel.

Előzmény: Gyenyi (26482)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.10 0 0 26482

"Miért kezdene más helyette, ha egyszer jók a statisztikái "

Például, ma egy gyors fel-alá rohangáló bekk, Max lesz az ellenfele. Az ellen egy gyors szélső jobb lehet. OK. Ma, ha Haller nem kezd, akkor ő középen kezd, de abban biztos vagyok, hogy akármilyen jó is lesz az, aki a bal szélen játszik, Haller a helyett fog bemenni. Azért abban nagyon bízom, hogy Kudus, ha nem kezd, Labyad helyett megy majd be. Persze még szebb lenne, ha Ekkelenkamp helyett menne be. Különben idén sokkal rosszabbak Tadic statisztikái, mint első két éveben voltak. Meglátjuk, mi lesz, ha Neres visszatér és jó lesz, és közben Haller is jó lesz. Továbbra is úgy tudom, hogy Neres nemsokára visszatér.

 

"Ha Ten Hag az állását kockáztatja, akkor nyilván azokat szerezné a pályán látni, akikben a legjobban bízik"

Igen. Azért játszik annyit Klaiber, Alvarez, Promes és Labyad, mert bennük, általában alaptalanul, bízik. Tadic más eset. A csapat vezérét a csapatszellem miatt sem meri mellőzni. Egy hőzöngő Tadic sok bajt okozhat. De egy jó edző, ezt meg tudja oldani. Van annyi tekintélye, hogy még egy roppant büszke csapatkapitány is elfogadja vele kapcsolatban hátrányos döntését.

 

"ők nem voltak hajlandók vételi kötelezettséggel bérelni"

Az AD azt írja, hogy "Valencia wilde hem graag overnemen van Ajax". Azaz a Valencia át akarta tőlünk venni. Itt szó sincs kölcsönről, azaz én is tévedtem. Nagy hiba volt megtartani. Egyesek szerint ki kellene próbálni Schuurs helyén. De azt már tettük, és kicsit is komolyabb ellenfelek ellen rá is fáztunk ezzel.

 

Ami Brobbeyt illeti, olyan hírek is vannak, hogy az Utrechttel tárgyal. Ha ez igaz, akkor Raiola tényleg főleg a játékos érdekeit nézi és nem a pénztárcáját. Illetve, hogy hosszabb távon gondolkozik. De ki tudja, igaz-e ez? Az biztos, hogy nyáron, ingyen okosan tenné, ha egy ilyen szintű klubba menne. Persze, ha most kevés pénzért eladjuk, de 10-15%-ot kérünk későbbi árából, sem járunk rosszul. Da, ha mindenképpen ingyen akar elmenni, akkor szerintem se játsszon többé.

Előzmény: nj (26481)
nj Creative Commons License 2021.01.10 0 0 26481

"Ez nem igaz. Ha mint rendszeres cserejátékosunk vagy egy Eredivisie csapat gólerős kölcsöncsatára megy el, sokkal többet fizetnek érte, azaz több jut Raiolanak, és nagyobb fizetést is kap. Jelenleg a Jong ajax játékosaként menne el. És új csapatában is más lesz a státusza. Ha ingyen megy el, akkor is kapnak extrát, de az valószínűleg kevesebb."

 

Ezt nem tudhatjuk. Ha az előző klubnak (az Ajaxnak) nem kell fizetni érte, akkor bőkezűbbek lehetnek Raiolával, mert akkor a(z elmaradt) vételár egy részét neki fogják adni azért, hogy ahhoz a klubhoz vitte a játékost és nem máshová.

Mindenesetre, most így, hogy sérült, aligha tudjuk eladni, vagy csak fillérekért. Ha viszont nem ír alá, akkor nem játszatnám. Mind a játékos, mind a leendő klubjának érdekei hidegen hagynak.

 

"Engem az fog meggyőzni, hogy Tadicnak nincsenek előjogai, ha egy komoly meccsen más kezd helyette, vagy taktikai okokból Ten Hag lecseréli, amikor nem állunk jól. Eddig erre nem volt példa."

 

Miért kezdene más helyette, ha egyszer jók a statisztikái és az alapján tőle várható a legvalószínűbben, hogy gólt szerez, vagy gólhelyzetet alakít ki? Ziyechet sem cserélte le szinte soha, amíg fontos volt a jelenléte a meccsen, legfeljebb sérülés miatt, kényszerből és helyesen tette. Amíg nem voltak szívproblémái, addig Blindet is elég ritkán cserélte le. De Ligt és F. de Jong is érinthetetlenek voltak nála. Azokon miért nem akadtál ki? Ha Ten Hag az állását kockáztatja, akkor nyilván azokat szerezné a pályán látni, akikben a legjobban bízik, tehát ezt meg tudom érteni. Azt nem, hogy olyanokban is bízik, akik erre nem szolgáltak rá (Labyad, Alvarez, Klaiber) és hogy alig rotál.

Egyébként, kíváncsi lennék, hogy hogy harcolta ki, szerinted, Tadic ezeket az előjogokat? Túszul ejtette Ten Hag családját? Vagy havonta fizet neki egy bizonyos összeget, hogy játszhasson? :-)

 

"Úgy tudtam, arról volt szó, hogy vételi kötelezettséggel bérlik, és ebbe nem mentünk bele."

 

Én meg úgy, hogy ők nem voltak hajlandók vételi kötelezettséggel bérelni, mert nincs pénzük, ezért nem tudták volna nyáron megvásárolni. Abban gondolkoztak, hogy fél évre bérlik, aztán visszaküldik. 

Előzmény: Gyenyi (26480)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.10 0 0 26480

„Danilo egyelőre még nem harcolt ki magának semmit.”

Még január sem ért véget. Szeptember pedig még nagyon messze van.

Biztos, hogy nagyon felment az ára.

 

„Viszont tök ingyen. Szerintem, nekik ez többet ér.”

Ez nem igaz. Ha mint rendszeres cserejátékosunk vagy egy Eredivisie csapat gólerős kölcsöncsatára megy el, sokkal többet fizetnek érte, azaz több jut Raiolanak, és nagyobb fizetést is kap. Jelenleg a Jong ajax játékosaként menne el. És új csapatában is más lesz a státusza. Ha ingyen megy el, akkor is kapnak extrát, de az valószínűleg kevesebb.

 

„Traorenak 2022-ig szerződése van. Annyi idő alatt ki kell derülnie, hogy tudjuk-e használni.”

Eddig egész jól tudtuk használni. És nem csak a Fortuna ellen. Ha nyárig csak kispados lesz, nem hiszem, hogy hosszabbít, és akkor el kell adnunk.

 

„Edzőmeccsek számozásán lovagolni, ez most komoly?!”

Ha előtte az edző kijelenteni, hogy milyen alapon osztja ki a mezeket, és ezt pont Tadic mezével nem teszi, az minimum furcsa. Engem az fog meggyőzni, hogy Tadicnak nincsenek előjogai, ha egy komoly meccsen más kezd helyette, vagy taktikai okokból Ten Hag lecseréli, amikor nem állunk jól. Eddig erre nem volt példa.

 

 „Ha egyszer nincs rá pénzük, akkor mit kellene csinálni, szerinted?”

Úgy tudtam, arról volt szó, hogy vételi kötelezettséggel bérlik, és ebbe nem mentünk bele.

Előzmény: nj (26479)
nj Creative Commons License 2021.01.09 0 0 26479

"Úgy tudom két PL klub is komolyan érdeklődik iránta."

 

Ez nekem új.

 

"Persze, ha Brobbey nem ír alá, nem kell elengedni."

 

Nyilván. Nem is fogjuk.

 

"Ha Brobbey még aláírna, akkor legokosabb, ha a Botman, Danilo utat választja, és valahol, akár külföldön is, rendszeresen játszva harcol ki magának egy jó transzfert."

 

Danilo egyelőre még nem harcolt ki magának semmit.

De, szerintem, Raiola és/vagy Brobbey ezt nem így látja. Máskülönben már régen aláírt volna. Mellesleg, most ezzel magukkal is kiszúrtak, mivel addig húzták az időt, amíg végül hoztak helyette egy értékesebb játékost. OK, ha Huntelaar és legalább az egyik fiatal egészséges, akkor nyilván nem vettük volna meg Hallert. De ha Brobbey már nyáron aláírt volna, akkor egyrészt, szerintem, több játéklehetőséget is kapott volna és akkor most nemcsak az a néhány meccs lenne a neve mellett, másrészt akkor azt is jobban meggondoltuk volna télen vegyünk-e egy új centert. Akkor lehet, hogy csak kölcsönvettünk volna valakit fél évre. De mivel tudjuk, hogy Huntelaar megy, Brobbey valószínűleg szintén és, szerintem, Daniloval sem nagyon számolunk, ezért Traore mellé kell még egy középcsatár.

Amúgy, ha Brobbey aláírna és kölcsönadnánk, akkor elvileg még hozzánk is visszajöhet(ne), ha beválik. Egyáltalán nem törvényszerű, hogy akkor el kell igazolnia. Én nem látom olyan egyértelműnek, hogy Haller végigjátszik 50+ meccset nálunk évente és soha nem is sérül meg, nem is tiltják el, nem s esik vissza a formája.

 

"Mert ha nem ír alá, akkor kispadunkról, még, ha Raiola el is tudná sózni egy komoly klubnak, oda mint egy eddig semmit nem mutató ifi mehet csak."

 

Viszont tök ingyen. Szerintem, nekik ez többet ér.

 

"Ki kérem magamnak, hogy feltételezd rólam, hogy Labyad számára bármilyen szerepet is látok és az utolsó másfél évben valaha is láttam."

 

Irónia volt. Azt hittem, a smiley elég lesz a jelzésére.

 

"Nem tudom, ki lesz a második spiccünk. (...) Mert, ha Traore el akar menni, és nem fog eleget játszani, sokáig nem tudjuk megtartani."

 

Traorenak 2022-ig szerződése van. Annyi idő alatt ki kell derülnie, hogy tudjuk-e használni. Ha nem, menjen isten hírével. Ha tud.

Az pont elég arra is, hogy ha Brobbey aláír és kölcsönadjuk, akkor kiderül, hogy mennyire jó, vagy rossz.

2022-ig még rengeteg minden változhat. Addigra beérhet Hansen is.

 

"Ezt nem tudtam Neresről. Te honnan veszed?"

 

Ajaxshowtime írta, hogy a vártnál hosszabb lesz a felépülése. És már a legutóbbi is elhúzódott.

 

"Promes lehet, hogy már soha nem lesz formában, de az is lehet, hogy 1 hónapon belül jobb lesz, mint valaha."

 

Utóbbi azért nem valószínű.

 

"Mert Tadic biztos nem megy bele abba, hogy az ellenféltől függjön, játszik-e vagy nem, viszont egy jó Neres nagyon sokat számíthat."

 

Egyrészt, nem tudom, hogy honnan veszed ezt, hogy Tadicnak ekkora beleszólása lenne az összeállításba, másrészt Neres a jobb oldalon is tud játszani.

 

"Soha nem azért mert nem volt jó, vagy taktikai okokból. Egyszer később ment be, de az meg volt vele beszélve."

 

És? Majd máskor is megbeszélik. Neki is kell pihennie.

 

"Nekem nála az tette be a kaput, amikor az előkészületi meccseken Ten Hag mindenkinek az adott meccsen játszott pozíciója szerint adott számokat, kivéve, amikor Tadic nem játszott, és Lang volt a 10-es. 1-9, 11 rendben voltak, de Lang a 23-ast kapta."

 

Túldimenzionálod ezt a problémát. Edzőmeccsek számozásán lovagolni, ez most komoly?!

 

"Kudus nem tekinthető fogyásnak, hiszen eddig sem játszott. Martinezért is kár, de úgy se kezdene.

 

Te már nagyon számítottál rá, hogy játszani fog, tehát a reményeidhez képest fogyás. És ha egy értékes cserejátékos nem áll rendelkezésre, az is baj!

 

"Viszont azt hallom, hogy nem engedjük el Alvarezt a Valenciába. Számomra ez felfoghatatlan. Remélem, számodra is."

 

Ha egyszer nincs rá pénzük, akkor mit kellene csinálni, szerinted? Ingyen odaadni?

Előzmény: Gyenyi (26478)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.09 0 0 26478

"Traore sem akkora szám, hogy elégedetlen lehessen egy másodhegedűs szereppel."

Azért ő már elég nagy szám, hiszen BL meccsen is volt jó. Úgy tudom két PL klub is komolyan érdeklődik iránta. Nem hiszem, hogy maradni akar a kispadra, vagy a Jong Ajaxban. Persze, ha Brobbey nem ír alá, nem kell elengedni.

 

"Ez nekem nem logikus. Vagy aláír és nyáron elmegy kölcsönbe - ez esetben Traoret meg kell tartani. Vagy, ha nyáron el akar menni, akkor minek írna alá hozzánk?"

Ha Brobbey még aláírna, akkor legokosabb, ha a Botman, Danilo utat választja, és valahol, akár külföldön is, rendszeresen játszva harcol ki magának egy jó transzfert. Mert ha nem ír alá, akkor kispadunkról, még, ha Raiola el is tudná sózni egy komoly klubnak, oda mint egy eddig semmit nem mutató ifi mehet csak.

 

"ha rajtad múlik, akkor Labyad"

Labyad nekem akkor sem kellett, amikor te nagyon azt mondtad, hogy milyen jó lesz a kispadunkra. Ki kérem magamnak, hogy feltételezd rólam, hogy Labyad számára bármilyen szerepet is látok és az utolsó másfél évben valaha is láttam. Nem tudom, ki lesz a második spiccünk. Talán rá tudjuk venni Huntelaart, hogy még egy évet maradjon. Különben marad Tadic, vagy amit már korábban mondtam, Ekkelenkampot kell kipróbálni. Mert, ha Traore el akar menni, és nem fog eleget játszani, sokáig nem tudjuk megtartani.

 

"A két szélső posztra van 4 játékosunk, akik közül Neres hosszabb távon sérült," "Promes pedig nincs is formában (lehet, hogy többé már nem is lesz)."

Ezt nem tudtam Neresről. Te honnan veszed? Promes lehet, hogy már soha nem lesz formában, de az is lehet, hogy 1 hónapon belül jobb lesz, mint valaha. De, ha csak Neres jönne is formába, akkor sem tudom, ki játsszon a balszélen. Mert Tadic biztos nem megy bele abba, hogy az ellenféltől függjön, játszik-e vagy nem, viszont egy jó Neres nagyon sokat számíthat.

 

"Ezt a butaságot meddig emlegeted még? Ősszel is volt, hogy lecserélte. "

Soha nem azért mert nem volt jó, vagy taktikai okokból. Egyszer később ment be, de az meg volt vele beszélve. Lecserélései pedig kivétel nélkül már megnyert meccseken voltak. Nekem nála az tette be a kaput, amikor az előkészületi meccseken Ten Hag mindenkinek az adott meccsen játszott pozíciója szerint adott számokat, kivéve, amikor Tadic nem játszott, és Lang volt a 10-es. 1-9, 11 rendben voltak, de Lang a 23-ast kapta. Szép lenne, ha bebizonyulna, hogy nincs igazam. De eddig még ennek semmi jele nem volt.

 

"Kudus állítólag kétséges és Martinez is. Fogynak a hadrafogható emberek."

Kudus nem tekinthető fogyásnak, hiszen eddig sem játszott. Martinezért is kár, de úgy se kezdene. Viszont azt hallom, hogy nem engedjük el Alvarezt a Valenciába. Számomra ez felfoghatatlan. Remélem, számodra is.

Előzmény: nj (26477)
nj Creative Commons License 2021.01.08 0 0 26477

"Angliában már sok jó játékos mondott csődöt. Az utolsó ilyen Werner."

 

Ezt egy kicsit korai még kijelenteni, hogy Werner csődöt mondott. Özil, vagy Di Maria jobb példa lett volna.

 

"Ettől még Haller az Eredivisieben ismét lehet nagyon jó."

 

Ha nincs ennél komolyabb ambíciónk, akkor valóban.

 

"Meglévő fiatal spicceinknek nálunk ezután nincs jövőjük."

 

Egyiknek sem? Ez egy kicsit kategorikus kijelentés, nem? A háromból egyet azért csak megtartunk!

 

"Danilo, gondolom a Botman utat választja, és 10-15 millióért nyáron elmegy."

 

10-nek is örülnék.

 

"Brobbey más eset. Ha most eladjuk, alig kapunk érte valamit. Ha aláír, zsúfolt tavaszi programunk miatt biztos kap elég játéklehetőséget, hogy megmutassa, mit tud. Traore-nak az már nem hiszem, hogy elég."

 

Azért Traore sem akkora szám, hogy elégedetlen lehessen egy másodhegedűs szereppel. De inkább maradjon Brobbey.

 

"Brobbey, ha alá is ír, vagy nyáron elmegy, vagy kéri, hogy adjuk kölcsön."

 

Ez nekem nem logikus. Vagy aláír és nyáron elmegy kölcsönbe - ez esetben Traoret meg kell tartani. Vagy, ha nyáron el akar menni, akkor minek írna alá hozzánk?

 

"Viszont ki lesz így a második középcsatárunk jövőre?"

 

Hát, úgy látom, hogy ha rajtad múlik, akkor Labyad, mert te mindhárom fiatal centerünket elparentáltad már! :-)

 

"Viszont a balszélen Neres komoly konkurense lesz, míg Promes, még ha formába jön is, se fog sokat a balszélen játszani."

 

A két szélső posztra van 4 játékosunk, akik közül Neres hosszabb távon sérült, Promes pedig nincs is formában (lehet, hogy többé már nem is lesz). Az nem sok.

 

"Egy jó formában lévő Promes 10-esnek is jó, és a jobbszélen is megél."

 

Eddig azt mondtad, hogy ő nem akar a jobbszélen játszani (és ezek szerint ezt meg is teheti).

 

"Elvileg néha Tadic is pihenhet, de, ha ő nem akar, akkor Ten Hag nem meri mellőzni."

 

Ezt a butaságot meddig emlegeted még? Ősszel is volt, hogy lecserélte. És egyelőre ő a csapat legeredményesebb játékosa, nyilván játszatják, amikor szükség van rá.

 

"Most a lényeg, hogy a PSV ellen, ha Kudus és Mazraoui is játszanak, egész jó csapattal kezdhetünk."

 

Kudus állítólag kétséges és Martinez is. Fogynak a hadrafogható emberek. 

Előzmény: Gyenyi (26475)
Manoh Creative Commons License 2021.01.08 0 0 26476

"Egy német szerződést hozott össze, és ott is jó volt. Benne kicsit hiszek"

 

Ok, jogos, nem néztem utána, hogy előtte még Frankfurtban  is volt.

Azért ennyi pénzért nem csak jónak, hanem nagyon jónak kellene lennie és nemcsak a bajnokságban kis csapatok ellen, hanem az összes rangadón meg a nemzetközi porondon is.

Valóban mást nem tehetünk most, mint bízunk benne, mert azt láttuk eddig is, hogy nincs megfelelő 9-esünk.

Viszont, hogy ő is Ten Hag volt embere, akik eddig nem váltak be azért nem sok jót jelent.

Előzmény: Gyenyi (26474)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.08 0 0 26475

Haller most már a mienk. Elég pánikvételnek látszik. Nem vagyok biztos abban, hogy akkor is leigazoltuk volna, ha Huntelaar a hét elején nem sérül meg. De azt hiszem jól járunk vele. Angliában már sok jó játékos mondott csődöt. Az utolsó ilyen Werner. Ettől még Haller az Eredivisieben ismét lehet nagyon jó.

De jövetelének komoly következményei lesznek. 26 éves 4 1/2 éves szerződéssel. Meglévő fiatal spicceinknek nálunk ezután nincs jövőjük. Danilo, gondolom a Botman utat választja, és 10-15 millióért nyáron elmegy. Traorenak sincs esélye felvenni a harcot egy 22,5 milliós játékossal. Ugyanez érvényes Brobbeyra is. Mindkettőnek óriási peche, hogy a roppant fontos januári meccsekre sérültek meg. De Traore is mutatott már annyit, hogy legyen rá jó kereslet. Brobbey más eset. Ha most eladjuk, alig kapunk érte valamit. Ha aláír, zsúfolt tavaszi programunk miatt biztos kap elég játéklehetőséget, hogy megmutassa, mit tud. Traore-nak az már nem hiszem, hogy elég. Brobbey, ha alá is ír, vagy nyáron elmegy, vagy kéri, hogy adjuk kölcsön. Viszont ki lesz így a második középcsatárunk jövőre?

Legalább ilyen gond a jobb szél. Ha Haller beválik, akkor középen Tadicra nem nagyon lesz már szükség. Viszont a balszélen Neres komoly konkurense lesz, míg Promes, még ha formába jön is, se fog sokat a balszélen játszani. Egy jó formában lévő Promes 10-esnek is jó, és a jobbszélen is megél. Sőt! Lehet, hogy jobbhátvédnek jobb, mint Klaiber. Eladni, mielőtt a bíróság felmenti, nem lehet. Elvileg néha Tadic is pihenhet, de, ha ő nem akar, akkor Ten Hag nem meri mellőzni.

Most a lényeg, hogy a PSV ellen, ha Kudus és Mazraoui is játszanak, egész jó csapattal kezdhetünk.

Gyenyi Creative Commons License 2021.01.08 0 0 26474

"Az Utrechtben aránylag jó volt és össze is hozott magának egy angliai szerződést vele"

Egy német szerződést hozott össze, és ott is jó volt. Benne kicsit hiszek.

Előzmény: Manoh (26472)
nj Creative Commons License 2021.01.07 0 0 26473

Gondolom, az is szerepet játszott, hogy Ten Hag volt az edzője az Utrechtben.

 

Kicsit sok már belőlük, pontosabban, nem az a baj, hogy sokan vannak, hanem, hogy rosszak. Klaiber különösen, de Labyad és most már Promes sem jó. Nem tudom, hogy szabadulunk meg ezektől, ha Ten Hagot kirúgjuk.

Előzmény: Manoh (26472)
Manoh Creative Commons License 2021.01.07 0 0 26472

Nem biztos, hogy pont rá volt szükségünk és hogy be fog válni. De gondolom így január elején szezon közben hirtelen sokkal jobbat nem sikerült felhajtani. Az Utrechtben aránylag jó volt és össze is hozott magának egy angliai szerződést veled, de ott mint látjuk megbukott. Lényegében ott Tadic sem volt jó, így ez még nem biztos, hogy rosszat jelent.

Érdekes ez, hogy pár csatár sérülése okán gyorsan veszünk valakit, aztán, ha visszajönnek, akkor meg lesz egy csomó 9-esünk egy posztra, de lehet egyik sem lesz elég jó.

A következő pár meccsen sok fog múlni a bajnokság szempontjából és valóban lehet nem maradhattunk klasszikus 9-es nélkül, de ezt majd az eredmények és ebben Haller szerepe fogja megmutatni.

Előzmény: nj (26471)
nj Creative Commons License 2021.01.07 0 0 26471

22,5 millió lett. Elég drága vétel volt, remélem, megszolgálja az árát.

Előzmény: AFCA 4 LIFE (26470)
AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2021.01.07 0 0 26470

De valószínűleg részletekben,évi 5 milla talán.

Előzmény: nj (26469)
nj Creative Commons License 2021.01.07 0 0 26469

Állítólag nagyon közel a megegyezés a West Hammel Haller átigazolásáról. A hírek szerint 20 milliót fizetünk érte.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!